اعتراض به طرح کارورزی و مهارت آموزی وظیفه ای همگانی (کارگران،معلمان،پرستاران،کارمندان،دانشجویان،فارغ التحصیلان دانشگاه ها،دانش آموزان ،جوانان متقاضی کارو….) است
اعتراض به اجرای طرح کارورزی و مهارت آموزی دفاع ازدستاوردهای کارگران، حقوق خود ونسل های آینده است
– ادامه اعتصاب کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه برای پرداخت مطالباتشان وامنیت شغلی!
– تجمع کارکنان بخش خصوصی مخابرات مشهد دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت واجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل!
– اعتصاب کارگران پترو شیمی دماوند پارس جنوبی عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت۵ماه حقوق!
-۶کارگر کارخانه واریان لوشان به جای بازنشستگی، اخراج شدند
عدم پرداخت۴ماه حقوق وعیدی کارگران این کارخانه
– عدم پرداخت۴ماه حقوق کارگران کارخانه نورد و لوله صفای ساوه!
– تجمع اعتراضی رانندگان خودروهای سنگین مقابل فولاد سبا در لنجان
– مسمومیت ۲۰ کارگر شرکت پیمانکاری ستاره تاراز در فاز ۱۳ عسلویه
– ناگفتههایی از انفجار معدن زغال سنگ آزادشهر
ادامه اعتصاب کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه برای پرداخت مطالباتشان وامنیت شغلی!
امروز (سه شنبه ۳۰ خرداد ماه)،در حالی که اعتراضات بیش از یک هزار کارگرمجتمع نیشکر هفت تپه ادامه دارد، یکی از کارگران این واحد صنعتی از پرداخت یک ماه از معوقات مزدی کارگران خبر داد.
تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این خبربه ایلنا گفتند: صرف نظر از این که روز گذشته (دوشنبه ۲۹ خرداد ماه) معادل یک ماه از مجموع ۴ ماه معوقات مزدی آنان پرداخت شده است اما نگرانی از وضعیت نامعلوم مابقی مطالباتشان باعث شد تا آنها امروز نیز اعتراضات خود را دنبال کنند.
تقریبا از ابتدای سال جاری حدود هزار و ۵۰۰کارگر کارخانه نیشکر هفت تپه در حال برپا کردن اجتماعات اعتراضی هستند.
از قرار معلوم این چندمین مرتبهای است که کارگران این واحد تولیدی در سال جاری بابت معوقات مزدی خود دست به برپایی اجتماعات اعتراضی زدهاند.
آنان بابیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه وتامین امنیت شغلی هستند، گفتند: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان اداری شهرستان شوش پاسخ مشخصی به این خواستههای کارگران داده نشده است.
به گفته این منابع خبری، مطالبات کارگران مربوط به دستمزد بهمن واسفند سال ۹۴ و دوماه مزد معوقه سال جاری به همراه پاداش وبهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵ می شود که دستمزد فروردین ماه کارگران تقریبا دو ماه تاخیر روز گذشته پرداخت شده است.
دلیل دیگر اعتراض کارگران این واحد تولیدی، مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که از کارفرمای انتظار دارند ضمن بر طرف کردن مشکلات بیمه ای کارگران مابقی مطالبات سال گذشته و جاری آنان را پرداخت کند.
تجمع کارکنان بخش خصوصی مخابرات مشهد دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت واجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل!
صبح امروز۳۰خرداد، بیش از دویست نفر از کارکنان شبکه کابل هوایی مخابرات مشهد دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت واجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل مقابل ساختمان مرکزی مخابرات خراسان رضوی تجمع کردند.
خواسته اصلی تجمعکنندگان، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل است. علاوه بر این، این کارکنان خواستار عقد قرارداد مستقیم با شرکت مخابرات و رفع تبعیض میان نیروهای رسمی و شرکتی مخابرات هستند.
تجمع کنندگان در یک شرکت خصوصی مسئول شبکه کابل هواییِ مخابرات مشغول به کار هستند؛ پرسنل این شرکت، سیصد نفر هستند.
یکی از حاضران در تجمع با بیان این که هفت ماه است سیصد کارگر قرارداد نداریم؛به ایلنا میگوید: از ابتدای صبح امروز مقابل ساختمان مخابرات جمع شدهایم؛ اما هیچ یک از مسئولان این سازمان، حاضر به مذاکره با ما و پاسخگویی به حاضران نشدهاند.
اعتصاب کارگران پترو شیمی دماوند پارس جنوبی عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت۵ماه حقوق!
روز۲۵خردادماه،کارگران شرکت عمران ساحل در پتروشیمی دماوند پارس جنوبی عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت۵ماه حقوق دست به اعتصاب زدند.
گزارش خبرنگار پیام سندیکا از اعتصاب در پترو شیمی دماوند
سال ۱۳۹۶ سه ماه اول خود را سپری کرده است ولی تاکنون بسیاری از کارگران پار س جنوبی دستمزدهای دو سه ماه آخر سال ۹۵خود را نگرفته اند. جسارت اعتراض و اعتصاب نیست. کارها کم شده اند و بیکاری بیداد می کند و کار پیدا کردن برای دوستان و آشنایان از سالهای پیش بسیار سخت شده است و این دامنه ترس از بیکاری،کارفرمایان را چنان گستاخ نموده است که در جهت استخدام کارگر ارزان، کوچکترین جنبش مطالبه گری را با تسویه حساب و بلک لیست جواب میدهند. یعنی بعد از تسویه شدن و بلک لیست دیگر نمی توانی در شرکتهای مربوط به پارس جنوبی کار بکنی، مانند کارکنان پایپینگ شرکت پتروشیمی بوشهر که بخاطر اعتصاب برای حقوق و دستمزد قانونی خود همگی تسویه و بلک لیست شدند .
هم اینک در تاریخ ۲۵/۳/۱۳۹۶کارکنان شرکت عمران ساحل در پتروشیمی دماوند پارس جنوبی عسلویه بخاطر دیر پرداخت دستمزدهای خود از بهمن سال ۱۳۹۵ تاکنون دست به اعتصاب زدند و سر کارهایشان نشستند. طبق آخرین خبر از وضعیت این اعتصاب از طرف حراست به آنان گفته شد که بروید تسویه حساب بکنید و اگر هم پولتان را ندادند ما هم نمی توانیم کاری بکنیم. شوربختانه کارگران هیچ پناهگاه حقوقی ندارند تا از طریق آن خواستهای خود را بر کارفرما تحمیل بنمایند.
با سپاس، وارتان خرمدین عضو سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران۲۸/۳/۱۳۹۶)
۶کارگر کارخانه واریان لوشان به جای بازنشستگی، اخراج شدند
عدم پرداخت۴ماه حقوق وعیدی کارگران این کارخانه
سرنوشت ۶ کارگر کارخانه واریان لوشان که از یک سال پیش در انتظار نوبت بازنشستگی بودند، با اخراج رقم خورد.
این کارگران بعد از سالها فعالیت در مشاغل سخت و زیان آور منتظر بودند تا سازمان تامین اجتماعی پس از دریافت هزینه بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور برای آنها حکم بازنشستگی صادر کند، همچنین کارگران مذکور به همراه شمار دیگری از همکاران شاغل خود هنوز بابت ۴ ماه دستمزد و عیدی سال ۹۵ از کارفرما طلبکارند.
کارگران کارخانه پالایش روغن گیلان«واریان» در تماس با ایلنا از اخراج ۶ نفر از همکاران باسابقه خود خبر میدهند.
از قرار معلوم این کارگران اخراجی جزء نیروهای رسمی کارخانه پالایش روغن گیلان واریان لوشان هستند که همگی دارای بیش از ۲۰ سال سابقه کاری هستند.
برپایه این اطلاعات کارفرمای این واحد تولیدی روز گذشته (دوشنبه/ ۲۹ خرداد ماه) این کارگران را نیروی مازاد تلقی و از ورود آنها به محل کار جلوگیری کرده است.
گفته میشود این کارگران تازه اخراج شده که اکنون برای ورود به محل کار خود با دربهای بسته مواجه شدهاند از حدود یک سال پیش در انتظار نوبت بازنشستگی خود بودهاند.
این کارگران در واکنش به اخراج خود شکایتی را در اداره کار منجیل مطرح کردهاند چرا که مدعی هستند به عنوان نیروی رسمی محسوب شده و کارفرما نمیتواند بدون حکم قانونی نسبت به اخراج آنها اقدام کند.
در مورد مطالبات این کارگران نیز گفته میشود که آنها بعد از سالها فعالیت در مشاغل سخت و زیان آور منتظر بودند تا سازمان تامین اجتماعی پس از دریافت هزینه بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور برای آنها حکم بازنشستگی صادر کند، همچنین کارگران مذکور به همراه شمار دیگری از همکاران شاغل خود هنوز بابت ۴ ماه دستمزد و عیدی سال ۹۵ از کارفرما طلبکارند.
برابر قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور، کارفرمایان مشمول باید بابت بازنشستگی پیش از موعد کارگران دارای شغل سخت و زیان آور هزینهای جداگانه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند، مبنای محاسبه این هزینه ۴ درصد حق بیمهای است که کارگر در دوران عهدهداری مشاغل سخت و زیان آور به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده است.
عدم پرداخت۴ماه حقوق کارگران کارخانه نورد و لوله صفای ساوه!
معاون فنی رئیس هیات مدیره گروه صنعتی صفا در استان مرکزی گفت: بخشی از معوقات حقوق و مزایای کارگران شرکت نورد و لوله صفای ساوه از هفته آینده پرداخت می شود.
وی اظهار کرد: کارگران این شرکت چهار ماه حقوق معوقه از ماه های گذشته دارند که با فروش محصولات و دریافت بخشی از مطالبات شرکت، پرداخت این معوقات به زودی آغاز می شود.
بهرام ظهور روز سه شنبه بدون اشاره به میزان معوقات، افزود: هفته گذشته اخباری مبنی بر تعطیلی و اعتصاب کارگران این شرکت منتشر شده بود که صحت نداشت.
وی تصریح کرد: هفته گذشته با توجه به تامین نشدن مواد اولیه، این واحد نسبت به تعطیلات تابستانی یک هفته ای به کارگران خود اقدام کرد و مقرر شد پس از این مدت کارگران به محل کار بازگردند که این مهم محقق شده و هم اکنون شرکت با ظرفیت و مجموعه کامل نیروی انسانی فعال است.
ظهور گفت: شرکت نورد و لوله صفا واقع در اتوبان تهران با یکهزار و ۷۳ فرصت شغلی مستقیم از مهمترین مجموعه های صنعتی استان مرکزی است و در ده روز اخیر ۵۴ تریلی مواد اولیه وارد کارخانه و ۴۰ تریلر تولیدات خارج شده که این مهم ناقض اخبار تعطیلی این واحد توسط برخی رسانه ها است.
معاونت فنی رئیس هیات مدیره گروه صنعتی صفا در استان مرکزی ادامه داد: این شرکت تولیدکننده لوله های اسپیرال ۱ و ۲ ویژه انتقال آب و گاز و لوله های انتقال گاز RW است که با قرارگاه خاتم الانبیا، وزارت نیرو و وزارت نفت قرارداد دارد و لوله های بزرگ انتقال آب استان های مرزی توسط این مجموعه تولید می شود.
ظهور با بیان اینکه بدهی های تامین اجتماعی این واحد تقسیط شده، ادامه داد: برخی مسائل مالیاتی این شرکت نیز پیگیری و حل شده است.
بر اساس پروانه بهره برداری ۵۵۰ واحد صنعتی در ساوه وجود دارد که از این تعداد حدود ۶۰ واحد محصول تولیدی خود را به خارج از کشور صادر می کنند.
ساوه پس از اراک در مقام دوم صنعتی استان مرکزی قرار دارد اما اشتغال مستقیم این واحدها بر اساس مجوزها، ۳۸ هزار و ۵۰۰ نفر است که در این شاخص ساوه در رتبه نخست استان است.
ساوه با جمعیت حدود ۲۹۰ هزار نفر دومین کانون جمعیتی استان مرکزی است که نقش عمده ای در تولید و اقتصاد کشور دارد.
تجمع اعتراضی رانندگان خودروهای سنگین مقابل فولاد سبا در لنجان
ظهرامروز۳۰خرداد،رانندگان خودروهای سنگین در شهرستان لنجان دراعتراض نسبت به در اختیار نگذاشتن وظیفه حمل و نقل محمولههای باری شرکت فولاد سبا مقابل این مجتمع تجمع کردند.
برپایه گزارشات منتشره،ظهرامروزرانندگان خودروهای سنگین لنجان به دلیل سپردن محمولههای باری شرکت فولاد سبا به سایر شرکتهای حمل و نقل و غیربومی در منطقه و به نشانه اعتراض در مقابل این شرکت صنعتی تجمع کردند.
مسمومیت ۲۰ کارگر شرکت پیمانکاری ستاره تاراز در فاز ۱۳ عسلویه
دیشب (۲۹ خردادماه) ۲۰ تن از کارگران شرکت پیمانکاری ستاره تاراز واقع در فاز ۱۳ کنگان دچار مسمومیت غذایی شدند
منابع کارگری از کنگان به ایلنا گفتند:کارگران مسموم شده به بیمارستان تأمین اجتماعی کنگان منتقل شده و شمار کارگرانی که با خوردن وعده غذایی شبگذشته مسموم شده اند در حال افزایش است.
پیش از این فعالان کارگری هشدار داده بودند که با آغاز فصل گرما و افزایش درجه هوا خطرات ناشی از جدی گرفته نشدن نکات بهداشتی مربوط به شرایط تغذیه و اقامتی کارگران این منطقه میتواند عوارض جدی به دنبال داشته باشد.
این شرکت پیمانکاری از شرکت های زیرمجموعه گروه مپنا در فاز ۱۳ منطقه پارس جنوبی است.
ناگفتههایی از انفجار معدن زغال سنگ آزادشهر
انفجار معدن آزادشهر به عنوان نماینده بخش معدن کشور و اشتغال بیش از ۱۴۰ هزار نفر نشان داد وضعیت در معادن بسیار اسفبارتر از آن است که نشان می دهد.
در گزارش پیش رو به واکاوی حواشی این حادثه پرداخته و با بررسی عوامل وقوع این حادثه به آسیب شناسی آن خواهیم پرداخت. گفتنی است منابع اطلاعات این گزارش از انتشار نامشان خودداری کرده و تنها به ارائه اطلاعاتی که ناگفته مانده است اکتفا کردند.
حفر تونل موازی چرا ادامه پیدا نکرد؟
یک منبع آگاه در گفت وگو با خبرنگار مهر پرده از برخی تخلفات صورت گرفته در این معدن برداشت و گفت: دو تونل دو طرف تونل اصلی این معدن به منظور ارتباط با تونل اصلی و برای تهویه هوای طبیعی و خارج شدن گازهای متصاعد شده و ورود و خروج اضطراری حفر شده اند. لیکن تونل سمت چپ تونل اصلی که حدود ۱۸۰۰ متر عمق دارد با اطلاع کارفرما و همچنین مسئول فنی معدن به موازات تونل اصلی ادامه پیدا نکرده و تنها ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر حفر شد.
وی ادامه داد: اگر این تونل به موازات تونل اصلی که کارگران در حال کار در آن بودند حفر شده بود چه بسا دسترسی به محبوس شدگان امکان پذیر بود و از مرگ تعدادی از معدنکاران جلوگیری می شد.
این مقام آگاه با اشاره به تونل سمت راست و دویل ارتباطی بین تونل اصلی و تونل سمت راست گفت: مسیری که برای ارتباط بین دو تونل دیگر تعبیه شده بود به قدری باریک بود که بعد از وقوع حادثه افراد با جثه معمولی امکان رد شدن از آن و دسترسی به تونل حادثه دیده و افراد حبس شده و شاید اجساد را نداشتند و تنها افرادی لاغر و ریز جثه به سختی می توانستند از آن عبور کنند و اجساد را به بیرون منتقل کنند. در حالی که این مسیر ارتباطی به منظور دسترسی به انتهای تونل اصلی باید در حد و ابعادی احداث می شد که عبور و مرور افراد و مکش هوا از آن به راحتی صورت گیرد.
باطری عامل انفجار نبوده است
نکته بعدی که این منبع آگاه از تخلفات صورت گرفته در این معدن ذکر کرد این بود که انفجار در محل پیدا شدن دو باطری که عامل اصلی انفجار معرفی شده اند رخ نداده بود.
به گفته وی انفجار در میانه مسیر تونل اصلی رخ داده و حدود ۶۰ متر از تونل دچار ریزش شده بود در حالی که باطری که معدنکاران به صورت غیر استاندارد و برای روشن کردن لوکوموتیو خراب وارد تونل کرده بودند در انتهای تونل و به صورت سالم پیدا شد. درحالی که تمام افرادی که در انتهای تونل در حال کار بودند با سوختگی ناشی از آتش و خفگی حاصل از کاهش شدید اکسیژن جان باخته بودند.
حال این سوال پیش می آید که اگر باطری به باطری کردن لوکوموتیو دلیل اصلی انفجار در معدن آزادشهر نبود پس به چه دلیل این حادثه دلخراش رخ داد و ۴۳ خانواده را عزادار کرد؟
بر اساس بررسی ها گاز حاصل از استخراج زغال سنگ در معدن آزادشهر کمتر از ۱ درصد بود و این حجم گاز به خودی خود باعث انفجار نمی شد. اما تجمع گاز در محل حفر میانی تونل و نبود مسیر ارتباطی بین تونل های کناری برای تهویه هوا وهمچنین نبود دستگاه های تهویه و از همه مهمتر خرابی دستگاههای گازسنجی که وزارت صنعت مدعی است در این معدن به کار گرفته شده بود منجر به بروز انفجاری شدید شد که در پی آن حدود ۶۰ متر از تونل ریزش کرده و کارگران بسیاری در زیر آوار ماندند.
یکی از معدنکاران که در محل حادثه حضور داشت در این رابطه گفت: ما به عنوان کارگران معدن طبق ساعت کار و وظایف تعریف شده در محل کار حاضر می شدیم اما از کجا باید می دانستیم که این تونل ها هر یک آماده یک انفجار هستند. ضمن اینکه در این معدن مسئول فنی بود که می توانست از اشتباهات ما کارگران جلوگیری کند. ما نیز به دلیل نگرانی از بیکاری قطعا به تمام دستورات کارفرما عمل می کردیم.
به گفته این کارگر آزادشهری هراس از بیکاری و عدم پرداخت حقوق معوقه، عامل اصلی ادامه کار در سخت ترین و ناامن ترین شرایط تونل بود. در حالی که همه می دانستیم باید از تجهیزات ایمنی استفاده کنیم اما تجهیزاتی وجود نداشت که ما تخلف کنیم و استفاده نکنیم.
و اما مسئول فنی معدن…
انتخاب مسئول فنی معادن با معرفی بهره بردار و مالک معدن و تایید و تفویض اختیار سازمان نظام مهندسی معادن است. این فرد باید بر اساس ظرفیت و صلاحیت به صورت دائم در معدن حضور داشته و یا به صورت زمان بندی به سرکشی معدن و ثبت تمام عملکرد و گزارش تخلفات بپردازد.
در مورد معدن آزادشهر مسئول فنی معدن از افراد باصلاحیت و با ظرفیت و با تجربه در خصوص بازرسی معادن بوده و به صورت منظم بازرسی از فعالیت معدن را انجام داده و فرم های مخصوص را تکمیل کرده است. یک نسخه از فرم ها و گزارشات تخلفات در اختیار مالک و بهره بردار و نسخه دیگر به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تحویل شده است. اما اینکه آیا در این گزارشات حمل موبایل و باطری ، عدم تکمیل تونل کناری، نامناسب بودن مسیر ارتباطی بین دو تونل و عدم رعایت استانداردها در استفاده از لباس مخصوص معدن و کلاه ایمنی و کفش کارگاهی گزارش شده بود یا خیر سوالی است که تنها با بررسی فرم های ارائه شده ممکن می باشد. از طرف دیگر عدم بروز هیچ عکس العملی در خصوص این تخلفات از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت و همچنین بهره بردار جای سوال دارد.
وظایف و اختیارات سازمان نظام مهندسی معدن
جعفر سرقینی معاون امور معادن وزیر صنعت در نشست خبری خود درست چند روز پس از ارائه گزارش تیم تحقیق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما در وزارت صنعت استانداردها و قوانینی را تدوین کرده ایم تا ایمنی این معدنکاران برقرار باشد اما عدم نظارت و نبود فرهنگ لازم برای رعایت ایمنی موجب شده است تا ما در این بخش توفیق چندانی نداشته باشیم.
این اعتراف به نبود نظارت در حالی صورت میگیرد که وظیفه ذاتی این وزارتخانه نظارت بر اجرای تمامی قوانین در تمام محیط های کسب و کار است.
از سوی دیگر سرقینی با اعلام این مطلب که وزارت کار در بخش ایمنی کارگران مسئول است گفت: ما وظیفه خود را انکار نمی کنیم اما وزارت کار هم باید در بحث ایمنی و محیط کار نظارت داشته باشد.
استاندارد داریم اما روی کاغذ…
نیره پیروزبخت رئیس سازمان ملی استاندارد در نشستی خبری در خصوص استانداردهای ایمنی در معادن گفته بود: این سازمان استانداردهای آیین کار و ایمنی در معادن را تدوین کرده و به این لحاظ هیچ کمبودی نداریم و وظیفه اجرای این استانداردها به عهده کارفرماست و وزارت کار و صنعت متولی نظارت و کنترل اجرای این استانداردها هستند.
رئیس سازمان استاندارد در پاسخ به این سوال که آیا معدن استاندارد نیز در کشور وجود دارد، ضمن ابراز بی اطلاعی در این مورد، گفت: اصلاً بررسی در این مورد نکردهایم که استاندارد در معادن اجرا می شود یا خیر.
وی در پاسخ به این سوال که مگر انجام این بررسی بر عهده سازمان استاندارد نیست، پاسخ داد: وظیفه ما نبوده که بررسی کنیم.
وی در بین خبرنگاران از مسئولیت وزارت کار و وزارت صنعت در نظارت بر اجرای استانداردها خبر داد. گرچه رئیس سازمان استاندارد پس از انتشار این مطلب آن را انکار کرد، اما طبق قوانین حاکم بر فعالیت وزارتخانه های تعاون کار ورفاه اجتماعی و همچنین وزارت صنعت نظارت بر اجرای استانداردهای ایمنی کارگران به عهده وزارت کار و نظارت بر ایمنی محیط کسب و کار و تجهیزات و ماشین آلات به عهده وزارت صنعت می باشد.
با این تفاسیر دو وزارتخانه کار و صنعت از وظایف خود در معدن آزادشهر و شاید در تمامی معادن کشور قصور داشته و هر یک تقصیر را به گردن دیگری می اندازد. اما در نهایت به صورت تلویحی از این دو وزارتخانه سلب مسئولیت شده و مقصر اصلی سازمان نظام مهندسی که تشکل صنفی می باشد معرفی شد.
چرا سازمان نظام مهندسی حذف شد؟
موضوع گناهکار بودن سازمان نظام مهندسی معدن در حالی عنوان شد که این سازمان بازرسی و تهیه گزارش از تخلفات احتمالی در معادن را تا دو سال پیش به عهده داشت. در حالی که با پیگیری ها معلوم شد از حدود دو سال پیش و بر اساس دستور وزارت صنعت، این مسئولیت از سازمان نظام مهندسی معدن سلب و به یک شرکت خصوصی خارج از حوزه وزارت صنعت سپرده شده است.
نتیجه این انتقال مسئولیت گرچه در معدن آزادشهر عیان شد، اما مشخص نیست این شرکت با چه مشخصات و سابقه ای چنین مسئولیت خطیری را به عهده گرفته و چرا تاکنون کسی از آن به عنوان مسئول گزارش تخلفات اسمی به میان نیاورده است.
جمع بندی
در گزارش تیم تحقیق مجلس درهمین رابطه تاکید شده است نبود سیستم تهویه عامل اصلی بروز این انفجار و کشته شدن بیش از ۴۰ نفر از معدنکاران بوده است .
طبق گزارش تیم تحقیق مجلس، بررسیهای اولیه نشان میدهد که به محض انفجار، دیگر کارگران برای کمک به سمت محل ریزش حرکت میکنند که به دلیل بالا بودن غلظت گاز منواکسید کربن و متان (حدود ۲ ساعت پس از وقوع حادثه میزان گاز منواکسید کربن ppm ۷۵۰ و میزان گاز متان ۴ درصد گزارش شده است))تعدادی از کارگران جان خود را از دست میدهند.
حال باید این سوال را مطرح کرد که اصولا خرید تجهیزات ایمنی و رعایت اصول استاندارد در معادن چقدر بر هزینه های مالک معدن و بهره بردار می افزاید که عدم رعایت انها ارزش کشته شدن ۴۳ نفر را دارد؟
سوال بعدی این است که بیشترین سهم تسهیلات کشور به بخش معدن تعلق گرفته است. آیا در این تسهیلات رقمی برای نوسازی و تجهیزات به روز ایمنی معادن در نظر گرفته شده است و یا این تسهیلات تنها در اختیار صنایعی همچون خودرو و پتروشیمی قرار می گیرد؟
و سوال آخر اینکه آیا دو وزارتخانه و چندین سازمان عریض و طویل دولتی با قربانی کردن سازمان های کوچکی همچون نظام مهندسی معدن و یا مسئول فنی معادن و بازرش و بهره بردار میتوانند از وظایف خود سرباززده و عدم پرداخت حقوق و بیمه و ناامنی محیط کار را در تمام معادن کشور نادیده بگیرند.
معادن کشور با اشتغال حدود ۱۴۰ هزار نفر نقش بسزایی در رشد ناخالص ملی و همچنین صادرات دارند اما آیا امنیت در این بخش مهم همچون معدن آزادشهر اجرا و نظارت می شود؟
سی خردادماه۱۳۹۶
akhbarkargari۲۴۶۸@gmail.com
اخبار و گزارشات کارگری (۳۰ خرداد ۱۳۹۶)