موضوع این کتاب بررسی فرآیند تأسیس و تحول نظام حکومتی در جمهوری اسلامی است. انگیزۀ اصلی مؤلف در پرداختن به این پژوهش بررسی کارکرد جنبش بنیادگرایانه ای است که ادعا دارد بهترین پاسخگو به همۀ مشکلات و مسائل جوامع بشری نه تنها در ایران، بلکه در سرتاسر جهان است. مشاهده و بررسی چند و چونی این ادعا موضوع اصلی این کتاب است.
این بررسی که بر محور قانون اساسی و تکوین و تحول آن در متن و در عمل حکومت، انجام می گیرد نشان می دهد که تضادهای موجود میان عناصر عرفی و شرعی این متن از یک سو و میان سازه های دموکراتیک و ضد دموکراتیک آن از سوی دیگر، بحرانی در روند قانونگذاری و کشورداری به وجود آورد که در عمل به پذیرش عناصر عرفی و غیرشرعی قانون اساسی و در عین حال تقویت عناصر ضددموکراتیک این قانون منجر شد و به مطلقیت حاکمیت سازواره ای متشکل از روحانیت سیاسی و نیروهای نظامی و امنیتی انجامید.
چاپ نخست کتاب (کتاب چشم انداز، ونسن، فرانسه، ۱۳۸۷/۲۰۰۹، ۳۳۲ ص.) حاصل بازنویسی و تکمیل کتابی است که مؤلف به زبان انگلیسی در همین زمینه در سال ۱۹۹۷منتشر کرد و همچناناز جملۀ یکی از کتب مرجع معتبر و مستند دربارۀ ایجاد و تحول نظام جمهوری اسلامی به شمار می آید. چاپ دوم متن فارسی کتاب که اکنون به صورت اینترنتی منتشر می شود، گذشته از تصحیحات وبازبینیهای معمول و ارائۀ اطلاعاتی دربارۀ اولین همه پرسی در جمهوری اسلامی و نحوۀ تدوین قانون اساسی، تحولات نظام حکومتی جمهوری اسلامی را تا زمستان سال ۱۳۹۰/ ژانویه ۲۰۱۱ بررسی می کند.
چشم انداز
برای خواندن کتاب اینجا کلیک کنید.
یک پاسخ
رو ی لینک کلیک کردم اما امکان دسترسی به کتاب نبود . لطفا بررسی بفرمایید