تجمع کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان مقابل فرمانداری اهواز در اعتراض به عدم دریافت ۱۰ ماه حقوق معوقه!
– شاپور احسانی راد عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت شد
– علیرغم اعلام تعطیلی کارخانه نورد لوله صفا، صبح امروز کارگران با حضور در محل کارخانه و برگزاری مجمع عمومی دست به راهپیمائی و سر دادن شعار زدند
– ادامه اعتصاب کارگران قطار شهری اهوازوابه اجرادرآمدن حکم اخراج 60نفراز170کارگرمعترض اخراجی!
– تجمع کارکنان بخش خصوصی شرکت مخابرات مقابل مجلس
– بلاتکیفی کارگران کارخانه فولاد میانه وعدم پرداخت حقوق ومطالباتشان ازبهمن ماه93تاکنون
– پس از تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود حقوق سال گذشته شان پس از شش ماه پرداخت شد!
-10 ماه دستمزد عقبافتاده کارگران مسکن مهر پردیس
– عدم پرداخت حقوق کارگران سه شرکت پیمانکاری شهرداری اردبیل ازآغازسال جاری
– مربیان پیش دبستانی برای سومین بار در سال جاری تجمع کردند
– تجمع چندباره اهالی شهرک اکباتان در اعتراض به تخریب محیط زیست
– راست می گویید، ما زیادیم!
– سلامتی وجان کارگران در 31 کارگاه سیلیس کوبی همدان درخطراست!
کارفرمایان به بهانه صرفه جویی سامانه های تهویه هوا را خاموش می کنند؟
– یکی از کارگران مجتمع فولاد خراسان از شدت سوختگی درگذشت
– اعتصاب کارگران دو کارخانه خودروسازی در ترکیه را تعطیل کرد
– اعتصاب سراسری معدنچیان در پرو
یورش ماموران یگان ویژه به کارگران معترض کارخانه لوله سازی خوزستان وآسیب دیدگی یکی از کارگران از ناحیه قفسه سینه!
تجمع کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان مقابل فرمانداری اهواز در اعتراض به عدم دریافت ۱۰ ماه حقوق معوقه!
به گفته کارگران لوله سازی خوزستان، صبح روز بیست و دوم کارفرمای بخش خصوصی با چند مامور یگان ویژه وارد کارخانه شد و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از محوطه کارخانه بیرون کرد.
گفته میشود در درگیری ماموران با کارگران لوله سازی خوزستان یکی از کارگران بخش تولید با ضربه مامور یگان ویژه از ناحیه قفسه سینه آسیب دیده است.
صبح امروز (۲۷ اردیبهشت) کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان در اعتراض به عدم دریافت ۱۰ ماه حقوق معوقه برای سومین روز در هفت روز گذشته در مقابل فرمانداری اهواز تجمع کردند.
به گزارش27اردیبهشت ایلنا،اجتماعات اعتراضی کارگران لوله سازی خوزستان که از روز ۲۲ اردیبهشت ماه در پی آنچه کارگران اقدام توهین آمیزکارفرما میخواندند آغاز شده است. این کارگران که بیش از ۱۰ ماه حقوق به صورت پراکنده از کارفرما طلب دارند طی روزهای ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری اهواز تجمع کرده بودند.
کارگران لوله سازی خوزستان میگویند؛ اجتماع امروز بعد از سه روز وقفه به دلیل تعطیلات رسمی، در حالی برای سومین روز در یک هفته گذشته مقابل فرمانداری اهواز انجام شده است که مسئولان استانی نسبت به وضعیت ما بیتوجه هستند.
کارگران در تشریح جزئیات مشکلاتشان میگویند: مشکلات کارخانه و کارگران لوله سازی خوزستان از شهریورماه سال ۹۲ با ورود سرمایه گذار جدید آغاز شد. این سرمایه گذار با تعهد به اینکه توانایی راه اندازی کارخانه و تامین حقوق کارگران را دارد وارد کارخانه شده است اما طی این دو سال نه تنها کارخانه را به طور کامل راه اندازی نکرده بلکه در پرداخت مطالبات مزدی کارگران نیز کوتاهی کرده است.
به گفته کارگران لوله سازی خوزستان، علاوه بر مشکلاتی که پیش از ورود بخش خصوصی در کارخانه وجود داشت و تولید را محدود کرده بود، تقریبا از ۲۵روز پیش فعالیت تولیدی این کارخانه از سوی کارفرما متوقف شده است در صورتی که کارگران معتقدند این کارخانه مشکلی برای راه اندازی و ادامه تولید ندارد. به همین دلیل ۸۰ کارگر با سوابق ۱۶ تا ۲۰ سال کار هر روز در کارخانه حاضر میشدنداما کارفرمای بخش خصوصی تمایلی به ادامه همکاری با آنان نداشت و سعی میکرد به بهانههای مختلفی کارگران را از کارخانه خارج کند.
به گفته کارگران لوله سازی خوزستان، صبح روز بیست و دوم کارفرمای بخش خصوصی با چند مامور یگان ویژه وارد کارخانه شد و با تهدید و توهین، ۸۰ کارگر با سابقه را از محوطه کارخانه بیرون کرد.
گفته میشود در درگیری ماموران با کارگران لوله سازی خوزستان یکی از کارگران بخش تولید با ضربه مامور یگان ویژه از ناحیه قفسه سینه آسیب دیده است. کارگران در واکنش به این اقدام کارفرما بعد از اجتماع در مقابل درب ورودی کارخانه، برای پیگیری حقوقی این موضوع به دادسرای نظام واقع در بلوار قدس اهواز مراجعه کرده و از کارفرما شکایت کردهاند.
کارگران لوله سازی خوزستان همچنین در خصوص وضعیت ۹ کارگری که با شکایت کارفرما به مجتمع قضایی قدس احضار شدهاند میگویند: بدنبال اعتراض کارگران لوله سازی خوزستان کارفرما به جرم اختلال در تولید در دو مرحله برای ۹ کارگر این کارخانه در مجتمع قضایی قدس اهواز پرونده سازی کرده است. این کارگران در دو مرحله در تاریخهای ۱۴ و ۲۳ اردیبهشت ماه به مجتمع قضایی قدس فراخوانده شدند اما به دلیل عدم حضور نماینده کارفرما جلسه دادگاه برگزار نشده است.
شاپور احسانی راد عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت شد
ساعت 22 امشب مامورین امنیتی به درب منزل شاپور احسانی راد مراجعه و وی را بنا بر حکم دادستانی شهرستان ساوه به اتهام تحریک کارگران نورد لوله صفا بازداشت کردند.
شاپور احسانی راد نماینده اخراجی کارگران کارخانه پروفیل ساوه، از فعالین کارگری محبوب در میان کارگران ساوه، عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و یکی از چهره ها و رهبران شناخته شده جنبش کارگری ایران است که طی هفته های گذشته دوشادوش کارگران اعتصابی نورد لوله صفا، برای موفقیت این اعتصاب بر حق کارگری تلاش سترگی را انجام داده است.
اعتصاب کارگران نورد لوله صفا امروز وارد بیست و ششمین روز شد. این اعتصاب نه به تحریک شاپور و اتحادیه آزاد کارگران ایران، بلکه به دلیل عدم پرداخت 5 ماه دستمزد و عدم واریز 17 ماه بیمه کارگران این کارخانه آغاز شد و بدلیل سماجت و زورگوئی های کارفرما که حتی حاضر به پرداخت یکماه از 5 ماه دستمزد معوقه این کارگران نیست ادامه دارد.
کارخانه نورد لوله صفا از روز 22 اردیبهشت ماه و بدنبال وعده های دروغین کارفرما که حاضر به پرداخت حتی یکماه از دستمزد معوقه این کارگران نشد، در اشغال کارگران اعتصابی است.
بازداشت شاپور احسانی راد از سوی مامورین امنیتی، تلاشی از سوی دولت و کارفرما برای به شکست کشاندن اعتصاب کارگران نورد لوله صفا و وادار کردن این کارگران به کار با شکم گرسنه است. تحمیل چنین درجه ای از بردگی بر کارگران نورد لوله صفا، اوج رذالت و کثافت سرمایه داری حاکم بر ایران است که بی تردید نه تنها باعث خاموشی اعتراضات کارگری نخواهد شد بلکه بیش از پیش طبقه کارگر ایران را به مثابه یک طبقه عظیم اجتماعی به مصافی تعیین کننده بر علیه وضعیت موجود خواهد کشاند.
زنده باد اعتصاب کارگران نورد لوله صفا
درود بر شاپور احسانی راد
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 26 اردیبهشت ماه 1394
علیرغم اعلام تعطیلی کارخانه نورد لوله صفا، صبح امروز کارگران با حضور در محل کارخانه و برگزاری مجمع عمومی دست به راهپیمائی و سر دادن شعار زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: علیرم اعلام تعطیلی کارخانه نورد لوله صفا صبح امروز کارگران این کارخانه در مقابل درب ورودی اقدم به برگزاری یک مجمع عمومی و تصویب نامه ای خطاب به کارفرما کردند. در این نامه که رونوشت آن به اداره کار ساوه، فرمانداری ساوه، وزارت کار، مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری زده شده است کارگران نورد لوله صفا ضمن توضیح شرایط سخت و مشقت بارشان خواهان پرداخت مطالبات خود از سوی کارفرما شده اند. در این نامه که بصورت طومار به امضای کارگران شرکت کننده در مجمع عمومی رسیده است آنان شاپور احسانی راد را مشاور خود در امور کارگری و مورد تائید و حمایت مجمع عمومی کارگران نورد لوله صفا اعلام کرده اند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران نورد لوله صفا پس از پایان این مجمع به طرف ساختمان اداری کارخانه دست به راهپیمائی زده و با سر دادن شعارهایی خواهان تحقق خواستهای خود شدند.
بنا بر این گزارش همزمان با مجمع عمومی کارگران نورد لوله صفا، مامورین امنیتی در محل ساختمان اداری، با ظهوری مدیر کارخانه جلسه داشتند و کارگران به محض رسیدن به محل ساختمان وارد آن شدند و بر علیه ظهوری اقدام به سر دادن شعار کردند. بدنبال این وضعیت مامورین امنیتی با حضور در میان کارگران اقدام به صحبت بر علیه شاپور احسانی راد و تلاش برای ایجاد رعب در میان آنان کردند که با عکس العمل قاطعانه کارگران مواجه شدند. یکی از کارگران به نمایندگی از سوی همکارانش با ارائه مصوبه مجمع عمومی به مامورین امنیتی اعلام کرد: ما شاپور را سالهاست می شناسیم ، او مورد تائید و حمایت مجمع عمومی ماست و هیچ برچسبی به وی نمی چسبد.
در ادامه این کشمکش ظهوری نیز که در حلقه مامورین امنیتی بود، زبان گشود و در ادامه مقرر گردید فردا صبح با حضور نماینده دادستانی ساوه، مامورین امنیتی، مسئولین کارخانه و نماینده های کارگران، مجمع عمومی کارگران برگزار و طی آن راهکارهای مناسب برای رسیدن به توافقی جامع و اجرائی، بررسی و مورد تصویب قرار گیرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 27 اردیبهشت ماه 1394
تصویر نامه مصوب امروز مجمع عمومی کارگران لوله و نورد صفا(این تصویر بدلیل عدم امکانات فنی از ابتدای صفحه این طومار تهیه شده است)
ادامه اعتصاب کارگران قطار شهری اهوازوابه اجرادرآمدن حکم اخراج 60نفراز170کارگرمعترض اخراجی!
صبح امروز بیش از ۶۰۰ نفر از کارگران پروژه قطار شهری اهواز که طی چهار ماه گذشته حقوق دریافت نکردهاند، بعد از سه روز تعطیلات تجمعهای اعتراضی خود را از سر گرفتند. /کارفرما با ۶۰ نفر از کارگران غیربومی واحد حفاری تسویه حساب کرده است. / پیش از این کارفرما اخراج حدود ۱۷۰ کارگر معترض را اعلام کرده بود و این ۶۰ کارگر اخراجی اولین گروهی هستند که با آنان تسویه حساب شده است.
به گزارش27اردیبهشت ایلنا،صبح امروز بیش از ۶۰۰ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری کیسون بار دیگر اعتراضات خود را با کار نکردن در واحدهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، ماشین آلات و اجرا از سر گرفتند. کارفرما از روز پنجشنبه ۲۴ تا پایان روز شنبه ۲۶ اردیبهشت به بهانه تعطیلات کارگاه را به مدت سه روز کامل تعطیل کرد، این در حالی است که سابقه تعطیلی کارگاه در تعطیلات مناسبتی به جز عاشورا و تاسوعا وجود نداشته است.
اعتراض کارگران از تاریخ ششم اردیبهشت ماه آغاز شد و به گفته کارگران مسئولین شرکت پیمانکاری کیسون با گذشت ۲۱ روز از شروع اعتراضات آنان، هنوز به پرداخت ۴ ماه از مطالبات مزدی کارگران اقدام نکردهاند.
در آخرین تحولات، کارفرما روز پنج شنبه ۲۴ اردیبهشت با ۶۰ نفر از کارگران غیر بومی واحد حفاری تسویه حساب کرد و به هر یک از این کارگران برای وصول مطالباتشان یک چک به تاریخ ۲۰ خرداد ماه داده است.
بنا بر اظهارات کارگران معترض، سایر کارگران اخراجی واحد حفاری که غالبا کارگران بومی هستند امروز برای پی گیری وضعیت شغلی خود به فرمانداری و اداره کار اهواز مراجعه کردهاند.
همین منبع،در سیزدهمین و پانزدهمین روز از شروع اعتصاب کارگران خبر از اخراج ۱۷۰ کارگر معترض داده بود که حکم اخراج ۶۰ نفر از آنان با انجام مرحله تسویه حساب اجرا شده است.
تجمع کارکنان بخش خصوصی شرکت مخابرات مقابل مجلس
صبح امروز جمعی از کارکنان بخش خصوصی شرکت مخابرات ایران مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش 27اردیبهشت خبرگزاری مجلس، جمعی از کارکنان بخش خصوصی شرکت مخابرات ایران صبح امروز (یکشنبه،27 اردیبهشت ماه) در اعتراض به شرایط استخدامی خود مقابل درب مجلس تجمع کردند.
به گفته نماینده این تجمع کنندگان پرسنل بخش خصوصی این شرکت خواستار تبدیل وضعیت شغلی خود و امنیت شغلی هستند همچنین عدالت فردی و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در بخش خصوصی شرکت مخابرات ایران از خواسته این تجمع کنندگان است.
بلاتکیفی کارگران کارخانه فولاد میانه وعدم پرداخت حقوق ومطالباتشان ازبهمن ماه93تاکنون
زندگی ۵۷۰ نفر از کارکنان و کارگران کارخانه فولاد میانه در اردیبهشت سال ۹۴ در حالی جریان دارد که حقوق ماه های بهمن واسفند سال ۹۳ به همراه عیدی و ماه های فروردین واردیبهشت و دیگر پاداش ها، هیچ گاه پرداخت نشده است و به گفته کارگران معترض، زندگی در چنین شرایطی به سختی می گذرد.
به گزارش 27اردیبهشت میانا، کارگران کارخانه فولاد آذربایجان در پایان بهمن سال گذشته، دو ماه بعد از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی اخراج شدند و تولید در این مجتمع صنعتی متوقف شد. این اخراجها در شرایطی صورت گرفت که شورای تامین میانه پیش از واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان به بخش خصوصی تصویب کرده بود کارفرمای جدید این واحد تولیدی حق ندارد هیچ کارگری را اخراج کند. این کارگران در دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکردهاند و پاداش و عیدی آنها نیز به تعویق افتاده است.
مدیران سازمان خصوصی سازی، مدیران ایمیدرو [سازمان دولتی فعال در بخش معدن] و خریداران کارخانه فولاد آذربایجان۲۵ فروردین ۹۴ در تهران جلسهای مشترک برگزار کردند. در این جلسه درخواست بخش خصوصی مبنی بر اقاله قرارداد واگذاری که پیش از سال جاری طرح شده بود بررسی و بعد از دستور اقاله و فسخ قرارداد از سوی وزیر اقتصاد و فسخ صادر شد.
۶۰ درصد سهام کارخانه فولاد آذربایجان تحت عنوان خصوصی سازی به گروه مالی بانک ملت و یک شخص حقیقی واگذار شده است و مابقی سهام این کارخانه در اختیار ایمیدرو است. هر سه شریک به این نتیجه رسیدهاند که نمیتوانند این کارخانه را اداره کرده و به تعهدات خود عمل کنند و پیش از سال جاری به صورت مکتوب، خواستار فسخ و اقاله قرارداد واگذاری شده بودند.
لازم به ذکر است این کارخانه پیش از واگذاری به بخش خصوصی در مالکیت دولت و تحت مدیریت ایمیدرو بود.
پور حسینی رئیس سازمان خصوصی سازی کشور به علت سفر حج غایب این جلسه فوق بود، وی با بازگشت خود از این سفر معنوی و برگزاری جلسه ای در روز شنبه ۵ اردیبهشت ۹۴ به خریداران کارخانه فولاد میانه مهلت ۵ روزه داده تا نسبت به شروع بکار کارخانه با ۵۷۳ نفر اقدام نماید.
دراین جلسه مقرر شده بود تا در صورت ممانعت خریداران در بازگشت به کار کارگران این قرار داد به صورت یک طرفه لغو به موارد به شرح بالا در دست کار قرار گرفته و کارخانه به ایمیدرو باز گردد.
کارگران از یک سو اخباری مبنی بر فسخ قرار داد و همجنین بازگشت کارخانه به ایمیدرو به گوششان می رسید و از سوی دیگر منتظر تعیین هیئت مدیر جدید برای اداره کارخانه بودند.
اما باز چند روزی طول نکشید که اخبار رسیده حاکی از این موضوع بود که سازمان خصوصی سازی درصدد حفظ کارخانه در اختیار خریداران و یا در شرایط بعدی واگذاری آن به بخش خصوصی دیگر است، که در این صورت عملا اجرای دستو وزیر اقتصاد مبنی بر اقاله این کارخانه و بازگشت آن به ایمیدرو نادیده گرفته شد.
پس از تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود حقوق سال گذشته شان پس از شش ماه پرداخت شد!
کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود در شش ماههٔ پایان سال ۹۳ به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و رکود بازار خرید و فروش محصولات سیمانی عنوان شده بود حقوق دریافت نکرده بودند. اینک خبر میرسد معوقات کارگران تا پایان اسفندماه پرداخت شده است.
به گزارش27اردیبهشت ایلنا،منابع خبری در کارخانه فولاد و چدن دورود از پرداخت بخش اعظم معوقات حقوقی کارگران این واحد صنعتی خبر میدهند.این کارگران از مهر تا اسفند سال گذشته دستمزد خود را دریافت نکرده بودند .
کارگران این کارخانهٔ صنعتی در لرستان گفتند:طی یک ماهه گذشته کلیهٔ معوقات حقوقی شش ماههٔ دوم سال ۹۳ کارگران فولاد و چدن دورود به اضافهٔ عیدی و پاداش سال ۹۳ به کارگران پرداخت شده است.
در همین حال منابع رسمی کارگری در این کارخانه ضمن تایید این خبر میگویند: با همکاری مدیریت فولاد وچدن دورود سرانجام معوقات حقوقی کارگران به اضافهٔ عیدی و پاداش سال ۹۳ طی یک ماههٔ گذشته به حساب کارگران واریز شد و در حال حاضر کارگران در شرایط بهتری به سرمی برند.
گفتنی است، کارگران کارخانه فولاد و چدن دورود که یکی از زیرمجموعههای هلدینگ فارس خوزستان است در شش ماههٔ پایان سال ۹۳ به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و رکود بازار خرید و فروش محصولات سیمانی عنوان شده بود موفق به دریافت حقوق و دستمزد خود نشده بودند. اکنون و پس از دریافت معوقات حقوقی خود این کارگران امیدوارند دیگر شاهد بازگشت شرایط نامطلوب گذشته نباشند.
یکی از کارگران در این باره میگوید: اگرچه هنوز هم حقوق فروردین ماه کارگران پرداخت نشده اما سال گذشته، سال بسیار سختی برای کارگران فولاد و چدن بود. تعویق در پرداخت دستمزدها و زمزمههای زیادی که درباره بدهیهای کلان شرکت شنیده میشد کارگران را به شدت نگران کرده بود. این وضعیت باعث شد کارگران یکی دو مرتبه دست به اعتراض بزنند. به گفتهٔ این کارگر ادامهٔ آن شرایط به شدت کارگران را خسته کرده بود و انگیزهٔ ادامه دادن کار را از آنان سلب کرده بود.
کارخانه فولاد وچدن دورود نزدیک به ۱۴۰ کارگر رسمی و پیمانی دارد. کارگران این کارخانه به دلیل عدم دریافت به موقع مطالباتشان در سال گذشته با مشکلات عدیدهای روبرو شدند و تجمع اعتراضی هم برگزار کردند. کمبود نقدینگی و رکود در بازار فروش قطعات فولاد وچدن و همچنین راهاندازی و تجهیز کارخانه فولاد وچدن به دستگاههای پیشرفته، عمدهترین دلایلی بود که باعث تعویق در پرداخت مطالبات کارگران شد. به رغم این، مدیریت فولاد و چدن دورود در آخرین گفتگوی خود با ایلنا وعده داد تا قبل از پایان سال ۹۳ نسبت به تسویه کلیه معوقات حقوقی اقدام لازم را انجام دهد. وعدهای که با گذر از اولین ماه سال جدید محقق شد.
10 ماه دستمزد عقبافتاده کارگران مسکن مهر پردیس
تسنیم طی گزارشی بتاریخ27اردیبهشت،ازعقب افتادگی 10ماهه پرداخت دستمزد کارگران مسکن مهر پردیس،خبرداد.
بنابهمین گزارش،یکی از کارگران افغانستانی گفت: چند سالی است که در مسکن مهر پردیس کار میکنم، اوایل وضعیت تقریباً خوبی داشتیم و پیمانکار هر ماه دستمزد کارگرانش را میداد.
وی با بیان “این در حالی است که طی ماههای اخیر وضعیت چندان مناسبی نداریم” افزود: حدود 10 ماه است که هنوز پیمانکار دستمزدم را نداده است و فقط پول خرجی میدهد که با آن هم بهسختی میتوانم اموراتم را بگذرانم.
وی ادامه داد: پیمانکار میگوید شرکت عمران پولم را نداده است و به همین دلیل هم نمیتوانم دستمزد کارگران را پرداخت کنم.
وی با تأکید بر اینکه به همین دلیل بارها پروژه تعطیل شده است، تصریح کرد: شک دارم که شرکت عمران پردیس طلب پیمانکار را نداده باشد، چون علاوه بر خرید چند دستگاه اتومبیل گرانقیمت، صاحبکار ما ساخت پروژههای متعددی را هم در پردیس و هم در تهران آغاز کرده است.
عدم پرداخت حقوق کارگران سه شرکت پیمانکاری شهرداری اردبیل ازآغازسال جاری
فارس طی گزارشی بتاریخ27اردیبهشت،از عدم پرداخت حقوق کارگران سه شرکت پیمانکاری شهرداری اردبیل ازاول سال جاری،خبرداد.
برپایه این گزارش،بنقل از سرپرست شهرداری اردبیل سه شرکت پیمانکاری هنوز حق و حقوق فروردین ماه کارگران را پرداخت نکردهاند در حالی که اردیبهشت ماه نیز رو به اتمام است.
مربیان پیش دبستانی برای سومین بار در سال جاری تجمع کردند
حدود ۵۰ تن از مربیان پیش دبستانی که نسبت به بیتوجهی دولت به شیوهٔ استخدام آموزش و پرورش اعتراض دارند صبح امروز (یکشنبه ۲۷اردیبهشت) برای سومین بار در سال جاری در مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش27اردیبهشت ایلنا،تجمع کنندگان گفتند:که از استانهای همدان، خوزستان، لرستان، مرکزی و شهرستانهای استان تهران در مقابل مجلس تجمع کردهاند.
آنان معتقدند آموزش و پرورش باید بدون برگزاری آزمون و با اولویت نسبت به استخدام مربیان پیش دبستانی اقدام کند.
به گفتهٔ مربیان معترض، استخدام از سوی دولت با شرط برگزاری آزمون مورد موافقت قرار گرفته و باعث نگرانی آنها شده است.
به گفتهٔ یکی از حاضرین در تجمع امروز، نحوهٔ برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش بسیاری از مربیان را با تهدید امنیت شغلی مواجه کرده است. به گفتهٔ او، نحوهٔ استخدام باید بر اساس ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی باشد که در مهرماه ۹۱ تصویب شده و بر اساس آن الویت استخدام با نیروهای پیش دبستانی و نیروهای شرکتی است.
مربیان پیش دبستانی میگویند قرار بود سال گذشته و در مرداد ۹۳ آزمون استخدامی برگزار شود، اما این آزمون به بهانهٔ کمبود بودجه لغو شد تا اینکه در بهمن ماه ۹۳ که وزیر آموزش و پرورش کارت زرد دومش را بابت استنکاف از برگزاری آزمون گرفت. پس از کارت زرد آقای فانی اعلام کرد که ما باید ۵ هزار نیرو استخدام کنیم و به همین دلیل به زودی آزمونی برگزار خواهد شد که طی آن طبق ماده ۲۸، الویت استخدام با فرزندان فرهنگیان است. این درحالیست که مربیان پیش دبستانی معتقدند، الویت در استخدام طبق ماده ۱۷ با نیروهای پیش دبستانی و نیروهای شرکتی است.
به گفتهٔ یکی از معترضین، وزیر آموزش و پرورش در روزهای گذشته هم اعلام کرده در تهران نیاز به استخدام نیروی جدید نداریم و با جابه جایی نیروها، تامین نیرو صورت میگیرد.
او ادامه داد: شنیدن این حرفهای ضد و نقیض، مربیان پیش دبستانی را نگران کرده است. حرف ما این است که چرا قانونی که ۴ سال است تصویب شده توسط دولت اجرایی نمیشود و چرا حق و حقوق صنفی بسیاری از مربیان پیش دبستانی که سالهاست در این سیستم زحمت کشیدهاند نادیده گرفته میشود.
تجمع کنندگان میگویند، بارها از طریق نمایندگان مجلس پیگیر اجرای این قانون شدهایم اما به دلیل عدم همکاری دولت هنوز هم بلاتکلیف هستیم. علی رغم اینکه کمیسیون آموزش به ما وعده داد که پیگیر عدم اجرای ماده ۲۸ که الویت استخدام با فرزندان فرهنگیان می دهد باشد، اما ۸ اردیبهشت ماه سال جاری از طریق رسانهها اعلام شد که معاونت راهبردی ریاست جمهوری با برگزاری آزمون طبق ماده ۲۸ موافقت کرده درحالیکه ما پیگیر اجرای مادهٔ ۱۷ بودیم.
تجمع امروز در حالی برگزار شد که از ابتدای سال جاری تاکنون مربیان سه بار در اعتراض به شیوهٔ برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در مقابل مجلس تجمع کردهاند. این معلمان که مرداد ماه سال ۹۳ هم اقدام به برگزاری تجمع مشابهی در برابر مجلس کرده بودند، خواستار استخدام خود توسط آموزش و پرورش هستند.
پس از وعدهٔ وزیر آموزش و پرورش مبنی بر برگزاری آزمون استخدامی برای استخدام ۵ هزار معلم در سال جدید، مربیان پیش دبستانی معتقدند این شیوهٔ برگزاری آزمون طیف قابل توجهی از آنان را از استخدام در وزارت آموزش و پرورش محروم خواهد کرد. وزیر آموزش و پرورش استخدام مربیان پیش دبستانی را به شرکت این مربیان در آزمون استخدامی و کسب گواهی صلاحیت معلمی پس از گذراندن دورههای مربوطه در دانشگاه فرهنگیان منوط کرده است و این امر موجبات نگرانی از آیندهٔ شغلی بسیاری از مربیان پیش دبستانی را فراهم آورده است.
تجمع چندباره اهالی شهرک اکباتان در اعتراض به تخریب محیط زیست
ساکنین شهرک اکباتان برای چندمین بار اعتراض خود را نسبت به ساخت و ساز غیرمجاز و تخریب محیط زیست نشان دادند.
به گزارش 27اردیبهشت خبرآنلاین، پس از گذشت چند ماه، هنوز اهالی فاز 2 شهرک اکباتان در مقابل ساختمانی که موجب تخریب فضای سبز این محل شده تجمع می کنند و اعتراض خود را نشان می دهند.
براساس این گزارش،این بار نیز اجتماع معترضین از ساعت 6 تا 8 ادامه داشت و اعتراض کنندگان با سردادن شعارهایی ازجمله«ساخت و ساز بی قانون، تخریب باید گردد»، «اکباتان بیدار است از ساخت و ساز بیزار است» و …..نارضایتی شان را ابراز کردند.
اهالی این شهرک معتقند که زمینی که توسط شهرداری برای ساخت یک موسسه فرهنگی اختصاص پیدا کرده، فضای سبز است و به عنوان بوستان محلی شناخته می شود.
در پایان این تجمع، قطعنامه ای توسط معترضین مبنی بر این که اهالی اکباتان تا تخریب این سازه غیرقانونی از پای نخواهند نشست و از راه های قانونی و مدنی به اعتراضات خود ادامه می دهند خوانده شد.این افراد از شهردار خواستند تا به خواسته هایشان توجه کند.
راست می گویید، ما زیادیم!
در تاریخ ٢٧ فروردین ۱٣٩۴ معلمان معترض در پی فراخوان عمومی «کانون صنفی معلمان ایران» در بیش از ۱۴۰ شهر کوچک و بزرگ به «اعتراض سکوت» دست زدند. آنها در این تجمعات سراسری با بالا بردن پلاکارت ها، هم مطالبات و خواسته های برحق خود را طرح نمودند و هم قطعنامۀ خویش را خواندند. بنابراین اعتراض هزاران معلم در بسیاری از شهرهای ایران نه تنها در سکوت برگزار نگردید، بلکه انعکاس گسترده ای در میان سایر معلمان و توده های زحمتکش داشت. آنچه بیش از هر چیز دیگر باید مورد دقت قرار گیرد اهمیت اتحاد و همبستگی در میان معلمان مبارز و نقش تشکیلات و سازماندهی آنان است که معلمان آگاهانه آن را به کار گرفته، به مبارزات خود تداوم بخشیدند.
پس از اعتراض سراسری ٢٧ فروردین که هم از نظر کثرت مناطق شهریِ به پا خاسته و هم از نظر کمیت افراد شرکت کننده در آن، بعد از جنبش های اجتماعی سال ۸۸ و اعتصاب ۵۰ روزۀ کارگران معدن بافق، به لحاظ حضور گستردۀ مردم در خیابان ها حرکتی کم نظیر بود، دومین اعتراض و راه پیمایی همگانی و برنامه ریزی شده در تاریخ ۱۱ اردیبهشت در پارک پردیسان در تهران و سومین اعتراض جمعی در روز ۱٧ اردیبهشت در مقابل مجلس در میدان بهارستان تهران و چندین شهر دیگر نیز از اهمیت به سزایی برخوردارند.
روز ۱۱ اردیبهشت تجمع معلمان در پارک پردیسان با راهپیمایی در ضلع شمالی پارک در امتداد اتوبان همت، خاتمه یافت. مهم تر از آن تجمع اعتراضی ۱٧ اردیبهشت در مقابل مجلس و خیابان های اطراف آن بود که جمعیتی در حدود ٣ تا ۴ هزار نفر از ساعت ۱۰ صبح از مناطق مختلف تهران و نواحی ۴ گانه آموزشی کرج و سایر شهرستان ها خود را به آنجا رسانده بودند. این حرکت به ویژه از ساعات ۸ تا ۱٢ صبح در تهران و کرج، حتی بر فضای مترو و سیستم حمل و نقل شهری نیز تأثیرگذار بود. ازدحام فرهنگیان و گفتگوهای آنان با سایر مسافران پیرامون خواسته ها و نیز مشارکت و نقش فعال معلمان زن چشمگیر بود. به رغم وجود گرایش های متفاوت و بعضاً اصلاح طلبانه در میان جمع رهبری ِ «کانون صنفی …» که سعی در غلبه بر جو مبارزه جویی موجود در میان معلمان و کنترل اعتراضات با پوشش مطالبات صرفاً صنفی و نه سیاسی، و کشاندن مبارزه به سطح اقدامات خیریه مانند اهدای خون، فعالیت های پاکسازی محیط زیست و ورزشی … تأکید دارد، محتوای بسیاری از پلاکارت هایی که در این تجمع در دست معلمان حمل می شد، تمامی ابعاد شرایط زندگی و کار بخش های مختلف طبقۀ کارگر و محرومان جامعه را دربر می گرفت. شعارهایی با مضمون: خط فقر ٣ میلیون حقوق ما ۱ میلیون، معلمان در بند را آزاد کنید، سکوت دیگه کافیه تعطیلی مدارس تحریم امتحانات، رتبه بندی تفرقه بین معلمان است، رتبه بندی از آن خودتان، بیمۀ کارآمد حق معلمان است، خصوصی سازی مدارس و کالایی شدن آموزش را متوقف کنید، آموزش رایگان و برابر حق دانش آموزان ماست، معلمان باید مدیران مدارس را انتخاب کنند، استاندارد و ایمن سازی مدارس، وضعیت معلمان حق التدریسی و آزاد، حقوق بازنشستگان باید مطابق با نظام پرداخت هماهنگ کشوری باشد، ما خواهان حقوق و معیشت برابر و بالای خط فقر هستیم … از جمله شعارهایی بودند که به شکل وسیعی دیده می شدند.
یورش روزافزون سرمایه داری حاکم به سطح معیشت کارگران (شاغل و بازنشسته)، لگدکوب کردن ابتدایی ترین حقوق و آزادی های دمکراتیک، حاکمیتِ سیاست ترویج جهل و تاریک اندیشی و سرکوب، اخراج و بیکارسازی های وسیع، محرومیت جمعیت کثیری از فرزندان خانوارهای زحمتکش از حقوق به رسمیت شناختۀ کودکان مانند آموزش، تغذیۀ سالم و کافی، مراقبت های پزشکی، محل سکونت و فضای زندگی مناسب، امکانات ورزشی، هنری و تفریحی و غیره، به انحطاط کشاندن نظام آموزشی و آلودن آن از یک سو به تاریک اندیشی و اسارت های فکری سنتی و از سوی دیگر به ارزش های مبتذل و سود پرستانۀ سرمایه داری، همه و همه واقعیات روزمرۀ جامعه اند که معلمان نیز به شکل مستقیم و گسترده با آن رو در رو هستند. نظام آموزشی حاکم که مبتنی بر قانون سرمایه داری یعنی کسب حداکثر سود است، فضای آزادانۀ رشد همه جانبه، خلاقیت و نوآوری های علمی، شادابی و برخورداری از زیست شایستۀ تودۀ مردم را تبدیل به جهنمی از معضلات و آسیب های اجتماعی کرده است. معلمی که در بدترین فضا و شرایط کار، حتی امنیت جانی نیز ندارد با شاگردانش در آتش سهل انگاری و اهمال کاری ها جزغاله می گردد، در رفت و آمد ناایمن به محل کار، قربانی حوادث می شود و برای نجات دانش آموز روستایی اش از آب، جان می بازد، کلاس درسش کپر، کانکس و طویله است، و سطح معیشتش با خط فقر فرسنگ ها فاصله دارد، از مزایا، امکانات و منزلت برخوردار نیست، همکارانش در اسارت اند، و مشتی متحجر تاریک اندیش و یا کارگزاران زر و زور برنامۀ کارش را دیکته می کنند، مطالباتش به هیچ رو محدود و گذرا نیست، بلکه از ابعاد فراگیر و همه جانبه برخوردار است. این مطالبات با انبوه خواسته ها و مطالبات دیگر کارگران و زحمتکشان یعنی اکثریت عظیم توده های زحمتکش جامعه، زنان، دانشجویان و جوانان مشترک است.
سرمایه داری حاکم نه تنها از نظام آموزشی برای تربیت کارگر متخصص ارزان سود می برد، نه تنها از نظام آموزشی برای تخدیر افکار نوجوانان و جوانان و تبدیل آنها به بردۀ فکری خود بهره برداری می کند بلکه هم اکنون در تلاش است با خصوصی سازی آموزش این نهاد را به وسیلۀ دیگری برای سودجوئی پایان ناپذیر خود در جامعه مبدل سازد.
چشم انداز دیگری پیش روی تودۀ میلیونی معلمان که در مناسبات سرمایه دارانه حاکم مورد بهره کشی و ستم قرار دارند، جز بر هم زدن این مناسبات و دگرگونی ریشه ای شرایط کار و زیست خود وجود ندارد. هیچ اعتماد و چشمداشتی به اَعمال مدیران فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اداری و ایدئولوژی پردازان رنگارنگ طبقۀ سرمایه دار، نباید داشت، تشکل مستقل معلمان ضمن گسترش ارتباط و پیوند با معلمان بازنشسته و اخراجی که به بالا بردن توان مبارزاتی آن یاری خواهد رساند، قادر است با سازماندهی و تدارک، وارد سطح عالیتری از تداوم مبارزات خود گردد.
معلمان باید وارد میدان مبارزۀ فرهنگی – سیاسی و مبارزه برای تحول در شرایط معیشتی و مزدی خود گردند. تا زمانی که معلمان وارد مبارزه مستقل سیاسی نگردند، امیدی به تغییر و تحول واقعی نیست. معلمان باید چشم انداز روشنی از تحول جامعه و آگاهی عمیقی از اهداف خود و اراده محکمی برای تحقق آنها داشته باشند و این آگاهی و چشم انداز و راه دست یابی بدان را به سایر معلمان که مربیان جامعه هستند منتقل کنند. معلمان با چنین نگرشی و با اتحاد و همبستگی با سایر استثمار شدگان کارمزدی و به طور کلی جمعیت میلیونی طبقه کارگر با مبارزۀ پیگیر می توانند نه تنها اوضاع موجود را به نفع خود تغییر دهند، بلکه زمینه های ایجاد جامعه ای فارغ از ستم و استثمار را فراهم سازند.
اکثریت عظیم معلمان بخشی از طبقۀ کارگرند و مانند دیگر کارگران مزدی در صنعت، کشاورزی و خدمات دستخوش ستم و استثمار نظام سرمایه داری هستند. معلمان با کارگران رشته های مختلف صنعت، ساختمان، حمل و نقل و ارتباطات، معادن، کارگران بیمارستان ها، خواه آنها که در بخش درمان و بهداشت و مراقبت کار می کنند و خواه کارگران فنی و غیره، کارگران خدمات بازرگانی و اداری و خدمات شهری، هم طبقه و هم سرنوشت اند و منافع بنیادی مشترک دارند. از این رو پیشروی معلمان و پیروزی آنها در پیوند نزدیک با پیشروی و پیروزی مبارزات طبقۀ کارگر در کلیت آن است.
مستحکم باد اتحاد معلمان سراسر کشور در مبارزۀ مشترک برای تحقق خواست هایشان!
برقرار باد پیوند رزمندۀ میان معلمان سراسر کشور و همۀ کارگران مزدی!
پیش به سوی ایجاد تشکل های پایه ای معلمان در تمام مراکز آموزشی!
معلم زندانی، کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد!
کارگران پروژه های پارس جنوبی
فعالان کارگری جنوب
فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان
جمعی از معلمان اخراجی
جمعی از کارگران پتروشیمی های منطقه ویژه ماهشهر و بندر امام
جمعی از کارگران محور تهران – کرج
فعالان کارگری شوش و اندیمشک
اردیبهشت ۱٣٩۴
سلامتی وجان کارگران در 31 کارگاه سیلیس کوبی همدان درخطراست!
کارفرمایان به بهانه صرفه جویی سامانه های تهویه هوا را خاموش می کنند؟
کار کردن در فضای مه آلود و خفه کننده، کار هر کسی نیست؛ باید آنقدر برای زندگی انگیزه داشته باشی تا بتوانی برای تامین هزینه های آن چوب حراج به سلامتی و جانت بزنی.
چند کیلومتر آنطرف تر از شهر همدان در جاده ملایر، شهر «ازندریان» قرار دارد، شهری که کارگاه های سیلیس کوبی اش جزوی از صنعت مهم استان بوده و قطب تولید سیلیس در کشور به شمار می رود. کارگاه هایی که چند سالی است ناظران بهداشتی می گویند بلای جان کارگران خود شده است.
چرا که به دلیل نداشتن تهویه مناسب در این کارگاه ها، ذرات سیلیس در محل کار پخش و با هر نفس این کارگران شمارش معکوسی می شود برای پایان دادن به زندگیشان.
ابتلابه بیماری «سیلیکوزیس»
شاید نام بیماری «سیلیکوزیس» تاکنون به گوشتان نخورده باشد، این همان بیماری است که کارگران کارگاه های سیلیس کوبی که از تهویه های مناسب برخوردار نیستند در معرض ابتلابه آن بوده و راهی برای درمان آن وجود ندارد.
یکی از کارگران شاغل در این کارگاه ها با بیان اینکه دستمزدشان اندک است، گفت: بیشتر افراد شاغل در این کارگاه ها تنها با یک ماسک معمولی از ورود این گرده ها به ریه های خود جلوگیری می کنند، اما کارشناسانی که برای نظارت به این کارگاه ها می آیند این کار را بی فایده می دانند.وی که نخواست نامش فاش شود، اضافه کرد: 2 سال پیش با پیگیری های مرکز بهداشت ملایر سامانه تهویه برای این کارگاه ها نصب شد، اما این سامانه ها به صورت دائمی در این محل روشن نیست. 9 سالی است که با دستمزد اندک کار می کنم و از همان سال های اول فعالیتم به ناراحتی تنفسی دچار شدم و سرفه های شبانه نیز امانم را بریده، اما به خاطرهزینه های زندگی ناچار به تحمل این وضعیت هستم. این مشکل بیشتر کارگران فعال در کارگاه های سیلیس کوبی است.
ایجاد کارگاه های سیلیس کوبی بدون ساختار شهرکی
«حسین عرفانی »، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در این باره گفت: سیلیس، کانی ارزشمندی است که وجود آن در طبیعت هیچگونه خطری ندارد. این کانی زمانی می تواند مشکل آفرین باشد که به بلورهای ریزی تبدیل و گرده آن وارد ریه انسان شده و به صورت مزمن و به شکل یک بیماری شغلی به نام «سیلیکوزیس» تبدیل شود. وی عنوان کرد: همدان قطب تولید سیلیس در کشور است این کانی از نظر ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری های اقتصادی سود زیادی را برای استان ایجاد می کند.
عرفانی با بیان اینکه کارگاه های سیلیس کوبی استان همدان بدون ساختار شهرکی در حاشیه شهر ازندریان ایجاد شده، عنوان کرد: از 18 سال پیش موضوع بیماری «سیلیکوزیس» در کارگاه های سیلیس کوبی استان مورد بررسی قرار گرفت و با مشاوره اساتید دانشگاه طب کار و بهداشت حرفه ای مسائل ایمنی که می توانست در این کارگاه ها باعث جلوگیری از ابتلابه این بیماری شود، تدوین شد که اگر این مسائل رعایت و سامانه تهویه مناسب در کارگاه ها نصب می شد، میزان گرد سیلیس موجود در کارگاه ها به زیر استاندارد کاهش پیدا می کرد
…