shadi.saboji

سیاستِ سرزمینِ سوخته

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

shadi.saboji

shadi.sabojiنویسنده: استفان بووسارد-لوتام سوئیس – مترجم: شادی سابُجی

 سیاست عقاب های جمهوری خواه و تعدادی از دموکرات ها در باره ی موضوع اتمی ایرا،ن عقل و منطق را به چالش کشیده است. با دعوت بنیامین نتانیاهو برای سخنرانی در کنگره در راستای سنجش تمایل جمهوی خواهان است تا تحریم های جدیدی را به تهران تحمیل کنند. جمهوری خواهان حق را به رهبر ایران، علی خامنه ایی می دهند. نمی توان به آمریکایی ها اعتماد داشت. آن ها با این حال حاضرند که این مذاکرات طاقت فرسا با ایران را بر هم بزنند و آن را مختل کنند، مذاکراتی که با این حال تا کنون بهترین نتایج را داشته است، نتایجی که از شروع بحران اتمی ایران در سال 2003 هرگز به دست نیامده بود.

از سال 2009، بخش اداری دموکرات حرکت هایش را برای مبارزه با موانع فرهنگی چند برابر کرده است، موانعی که می تواند ایران را از آمریکا جدا کند. هدف این است که یکی از بحران های بین المللی بسیار پیچیده حل شود. در سال 2013 باراک اوباما مصرانه از “ویلیام برن ز” دیپلمات ورزیده ایی مصرانه خواست تا مذاکرات محرمانه ی عمان را پیش ببرد تا از این طریق مذاکراتی را که با انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد قطع شده بود از سر بگیرد. در سپتامبر 2013 باراک اوباما با همتای خود حسن روحانی یک تماس تلفنی “تاریخی” برقرار کرد.  

اگر رئیس جمهور ایران با شانس آخرش در این پرونده در ایران ریسک کند، باراک اوباما نفس راحتی خواهد کشید چونکه اثر انگشت اوباما در این پرونده در تاریخ ایالات متحده خواهد ماند. توافق جامع موفقیتی چشمگیر را برای دموکرات ها ایجاد خواهد کرد که می تواند در بازآرایی دومینوی خاورمیانه استفاده شود. سیاست سرزمین سوخته ی عقاب های جمهوری خواه و تعدادی از دموکرات ها عقل و منطق را به چالش کشیده است.  آلترناتیو این موضوع، همان آتش نشانان دیوانه ی آتش افروزی کنگره هستند که هر گونه صحبت و مذاکره با ایران را مردود می دانند و این جنگی علیه ایران است. این رفتار هیچ بحرانی را در پروندهی  اتمی ایران حل نمی کند و می تواند کل منطقه را فرا گیرد. این شکست ناشی شده از کنگره می تواند به مسکو، پکن و تهران  بهانه ی تمام عیاری را به دست دهد که همه ی مسئولیت های شکست را بر عهده ی واشنگتن بیندازند.

درباره ی رفتار نتانیاهو و دخالت بی شرمانه ی او در بحث و گفتگوی آمریکایی ها درباره ی ایران، می تواند برای او گران تمام شود. در حالی که یک بحران عمده در بین روابط آمریکا و اسرائیل وجود دارد. نتانیاهو انتخاب مجددش را حتی بیشتر از خود موساد در معرض خطر قرار می دهد، به نظر می رسد که به همین منوال،  اوباما و موضوع تحریم های جدید ایران در معرض خطر قرار گرفته اند.

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.