فعال حقوق بشر منصوره بهکیش را فورا آزاد کنید

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامه مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر» (FIDH)  و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT) است، از شما درخواست می کند فورا در باره مساله زیر در ایران اقدام کنید.
شرح وضعیت:برنامه نظارت از منابع موثق در باره  دستگیری و بازداشت خودسرانه خانم منصوره بهکیش، فعال حقوق بشر ایرانی و عضو «مادران عزادار»  که علیه اعدام زندانیان مبارزه می کند، و آزار و اذیت مداوم قضایی علیه دیگر حامیان «مادران عزادار» مطلع شده است.

بر پایه اطلاعات دریافتی، نیروهای امنیتی در ساعت ۸ شب ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ خانم منصوره بهکیش را در خیابانی در تهران دستگیر و سپس او را به زندان اوین منتقل کردند و گویا او در زمان صدور این فراخوان هنوز در آن زندان در بازداشت به سر می برد. اطلاعات بیشتری در باره تفهیم اتهام به او در دست نیست.
خانم بهکیش در گذشته چندین بار به خاطر فعالیت های حقوق بشری خود، به ویژه در ارتباط با دفاع از زندانیان سیاسی، هدف بازداشت خودسرانه و بازجویی قرار داشته است
برنامه نظارت نگران سلامت جسمانی و روانی خانم بهکیش و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط اوست، زیرا بازداشت او خودسرانه و گویا  به قصد مجازات او به خاطر فعالیت های حقوق بشری است.
به علاوه، اطلاعات دریافتی حاکی از این است که خانم لیلا سیف اللهی، خانم ژیلا کرم زاده مکوندی و آقای نادر احسنی، حامیان «مادران عزادار» که در ۱۹ بهمن ۱۳۸۸ دستگیر و در اردیبهشت و اسفند ۱۳۸۹ در دادگاه بدوی تهران مورد محاکمه فوری قرار گرفته بودند، در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۹۰ از محکومیت خود مطلع شدند. آقای احسنی به اتهام «قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» به دوسال زندان محکوم شد. خانم سیف اللهی و خانم کرم زاده مکوندی به خاطر نقش خود در «ایجاد تشکل غیرقانونی در جهت اقدام علیه امنیت کشور تحت عنوان مادران عزادار» هر یک به چهار سال زندان محکوم شدند. هر سه نفر آزاد هستند و در انتظار نتیجه تجدید نظر به سر می برند.
برنامه نظارت با توجه به سرکوب عمومی جامعه مدنی ایران نگرانی عمیق خود را از دستگیری و بازداشت خودسرانه خانم بهکیش و محکومیت سه مدافع دیگر حقوق بشر و عضو «مادران عزادار» ابراز می نماید. برنامه نظارت از حکومت ایران می خواهد فورا و بی قید و شرط خانم بهکیش را آزاد کند و اتهام های خانم لیلا سیف اللهی، خانم ژیلا کرم زاده مکوندی و آقای نادر احسنی را لغو کند.
سرانجام، برنامه نظارت یادآوری می کند که در بهمن ۱۳۸۹، موجی از دستگیری ها، بازداشت ها و حکم های قضایی فعالان حقوق بشر و اعضای «کمپین یک میلیون امضا» را قربانی کرده است و دو تن از آنها، یعنی خانم مریم بهرمن و خانم محبوبه کرمی، که در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ دستگیر شدند، هنوز در بازداشت انفرادی به سر می برند.
«برنامه نظارت» از دولتمردان ایرانی می خواهد فورا به اذیت و آزار مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند و بی قید و شرط تمام آنهایی را که در بازداشت هستند آزاد نمایند.

اقدامات مورد درخواست:
لطفا به دولتمردان ایران نامه بنویسید و از آنها بخواهید:
۱ – تحت هر شرایطی، سلامت روحی و جسمانی خانم منصوره بهکیش، خانم لیلا سیف اللهی، خانم ژیلا کرم زاده مکوندی، آقای نادر احسنی، مریم بهرمن، محبوبه کرمی و تمام مدافعان حقوق بشر در ایران را تضمین کنند؛
۲ ـ خانم بهکیش، مریم بهرمن و محبوبه کرمی را فورا و بدون قید و شرط آزاد کنند، زیرا بازداشت او خودسرانه است و به قصد مجازات فعالیت های حقوق بشری او انجام شده است؛
۳ ـ  به هر گونه آزار و اذیت ـ از جمله در سطح قضایی ـ علیه مدافعان حقوق بشر در ایران از جمله «مادران عزادار» و به ویژه خانم منصوره بهکیش، خانم لیلا سیف اللهی، خانم ژیلا کرم زاده مکوندی و آقای نادر احسنی پایان دهند؛
۴ ـ در هر شرایطی اعلامیه سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر را، که در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۷۷ (۹ دسامبر ۱۹۹۸) در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شده، رعایت کنند، به ویژه:
•    ماده ۱ آن که می گوید: «همه افراد حق دارند به صورت فردی یا گروهی در سطوح ملی و بین المللی برای  حمایت از حقوق بشر و آزادی ¬های اساسی و تحقق این حقوق و آزادی ¬ها فعالیت کنند،»  
•    ماده ۵ (ب) که می گوید: «همه افراد حق دارند برای  حمایت از حقوق بشر و آزادی¬ های اساسی و تحقق این حقوق و آزادی ¬ها به صورت فردی یا گروهی در سطوح ملی و بین المللی (…) برای تشکیل سازمان ¬های غیردولتی، انجمن¬ ها یا گروه ¬ها، عضویت یا شرکت در آنها اقدام کنند،»
•    ماده ۶ (ب) که می گوید: « همه افراد حق دارند که به صورت فردی یا گروهی، همان گونه که در عهدنامه ¬های بین المللی حقوق بشر و دیگر عهدنامه ¬های موضوعه آمده، آزادانه به انتشار و پخش اطلاعات و عقاید در زمینه کلیه حقوق بشر و آزادی های اساسی بپردازند.»
•    ماده ۲-۱۲ که می گوید: «دولت باید کلیه تدبیرهای لازم را به کار گیرد تا حمایت مراجع ذیصلاح از همه افراد به صورت فردی و گروهی در برابر خشونت، تهدید، اقدامات تلافی جویانه، تبعیض منفی عملی و یا قانونی، فشار یا هرگونه اقدام خودسرانه دیگر در پی استفاده مشروع و قانونی این افراد از حقوق مذکور در اعلامیه حاضر، تضمین گردد.»
۵ ـ به طور کلی، در هر شرایطی تضمین کنند که حقوق بشر و آزادی های اساسی مطابق با عهدنامه های بین المللی حقوق بشر و موازین بین المللی که ایران نیز متعاهد آنهاست رعایت خواهند شد.
  نامه ها را به مقامات زیر ارسال کنید:
•     رهبر انقلاب اسلامی، آیت ¬الله سیدعلی خامنه ای
info_leader@leader.ir
•    ریاست جمهوری، آقای محمود احمدی نژاد
فکس: ۵۸۸۰ ۶۴۹ ۲۱ ۰۰۹۸
•    ریاست قوه قضاییه، آیت ¬الله صادق لاریجانی
Irjpr@iranjudiciary.com / bia.judi@yahoo.com / info@dadgostary-tehran.ir
فکس: ۶۵۶۷ ۳۳۱۱ ۲۱ ۹۸+/۷۱۶۶ ۸۷۹ ۲۱ ۹۸+
•    وزیر امور خارجه،
فکس: ۶۶۷۴۳۱۴۹-۲۱-۰۰۹۸
matbuat@mfa.gov
•    نمایندگی دائمی جمهوری اسلامی ایران در ژنو، سوئیس
Permanent Mission of the Islamic Republic of Iran,  Chemin du Petit-Saconnex ۲۸, ۱۲۰۹ Geneva, Switzerland, Fax: +۴۱ ۲۲ ۷۳۳۰۲۰۳, Email: mission.iran@ties.itu.int
•    سفارت ایران در بروکسل، بلژیک
Embassy of Iran in Brussels, ۱۵ a avenue Franklin Roosevelt, ۱۰۵۰ Bruxelles, Belgium, Fax: + ۳۲ ۲ ۷۶۲ ۳۹ ۱۵. Email: iran-embassy@yahoo.com
لطفا به نمایندگان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در کشورخودتان نیز نامه بنویسید.
***
پاریس ـ ژنو، ۲۷ خرداد ۱۳۹۰
لطفا ما را از هرگونه اقدام انجام شده با ذکر شماره این درخواست مطلع فرمایید.
برنامه نظارت، برنامه مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر»  (FIDH)  و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه»  (OMCT) است که به حمایت از مدافعان حقوق بشر اختصاص دارد و هدف اصلی آن پشتیبانی مشخص از این افراد در زمان نیاز است.
برنامه نظارت:  
 E-mail: Appeals@fidh-omct.org
•    Tel and fax OMCT + ۴۱ (۰) ۲۲ ۸۰۹ ۴۹ ۳۹ / + ۴۱ ۲۲ ۸۰۹ ۴۹ ۲۹
•    Tel and fax FIDH + ۳۳ (۰) ۱ ۴۳ ۵۵ ۲۵ ۱۸ / +۳۳ ۱ ۴۳ ۵۵ ۱۸ ۸۰

————————–
تماس با جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران: lddhi(at)fidh.net  یا lddhi.fidh(at)gmail.com
 

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.