پیام سازمان‌های حقوق بشر فلسطین به دادستان دادگاه بین‌المللی جزایی

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

در مورد آزار و ایذا ناشی از محاصره‌ی غزه تحقیق کنید

پیام رسانه‌ای زیر را امروز چهار سازمان حقوق بشر، از جمله سازمان‌های عضو فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر در فلسطین منتشر کرده‌اند.

لاهه ـ امروز چهار گروه حقوق بشری از دادستان دادگاه بین‌المللی جزایی خواستند به محاصره‌ی اسرائیل علیه نوار غزه که در حدود یک دهه دو میلیون فلسطینی را از مجموعه‌ی حقوق اساسی محروم کرده، به‌عنوان جنایت‌ علیه بشریتِ «آزار و ایذا» بنا بر اساسنامه‌ی رُم، رسیدگی کند.

مرکز حقوق بشر فلسطین (PCHR)، مرکز حقوق بشر المیزان، الحق و الدمیر پرونده‌ای ۴۵ صفحه‌ای را به دادستان دادگاه بین‌المللی جزایی تقدیم کردند که پایه‌ی حقوقی و واقعیت‌های موضوع را تشکیل می‌دهد.

اسرائیل از ژوئن ۲۰۰۷ محاصره‌ی کامل را علیه نوار غزه برقرار کرده و بدین ترتیب مانع حرکت آزاد مردم و کالا به داخل غزه و خارج از آن شده است و این کار مجازات دسته‌جمعی است. نوار غزه که بخشی از کشور فلسطین است، اغلب به‌عنوان بزرگترین زندان فضای آزاد جهان توصیف می‌شود.

راجی سورانی، رئیس مرکز حقوق بشر فلسطین، گفت: «محاصره‌ی غزه بی‌سابقه و شکلی از مجازات دسته‌جمعی است. هدف از این محاصره و اشغال پس‌راندنِ توسعه‌ی غزه، سلب کرامت از فلسطینی‌ها و بازپس‌فرستادن جامعه‌ی غزه به قرون وسطی است. کنترل مطلق اسرائیل بر مرزها و مردم غزه با محروم کردن فلسطینی‌ها از مسافرت، دسترسی به آموزش، درمان یا برقراری ارتباط با جهان خارج، چند نسل را عقب انداخته است. دادگاه بین‌المللی جزایی باید فوری به تحقیق در باره‌ی جنایت‌های علیه مردم فلسطین در غزه بپردازد.»

عصام یونس، رئیس المیزان، افزود: «هم‏چنان‌که بی‌تأثیری راه‌کار بازسازی غزه نشان می‌دهد، تلاش برای کاهش از محاصره ـ که ظالمانه و در حدِ بحران کرامت است ـ به‌شدت ناموفق بوده است. لغو کامل محاصره ضروری است و محافظت از غیرنظامیان باید تضمین شود.»

چهار سازمان فلسطینی اعلام می‌کنند که محاصره‌ی نوار غزه بی‌تناسب و تبعیض‌آمیز بوده و توجیه نظامی یا امنیتی ندارد. در حقیقت، محدودیت‌های کنونی بر ورود کالا و اشخاص به نوار غزه و خروج آنها به‌عنوان اقدام‌های تنبیهی و ایذایی برقرار شده‌اند. این سازمان‌ها نتیجه‌گیری کردند که دلایل کافی برای این نظر که جنایت‌ علیه بشریتِ «آزار و ایذا» رخ می‌دهد، وجود دارد. محرومیت از حقوق اساسی بر اساس هویت یک گروه آزار و ایذا محسوب می‌شود. در این مورد، سازمان‌های فلسطینی تأکید می‌کنند که فلسطینی‌ها از حقوق زندگی، امنیت جسمی، کار، آموزش، سلامتی، غذای کافی، آب، مسکن، زندگی خانوادگی، مسافرت، آزادی از تبعیض و در نهایت حق کرامت محروم هستند.

شعوان جبارین، رئیس الحق، نیز اعلام کرد: «محاصره که نتیجه‌ی محدودیت‌های خفقان‌آور است، به‌عمد سرزمین فلسطین را تکه تکه و حقوق بشر اساسی مردم فلسطین را به‌شدت نقض می‌کند. دادستان دادگاه بین‌المللی جزایی از فرصتی طلایی برای پایان دادن به رنج کلّ مردم فلسطین برخوردار است.»

دادستان در حال حاضر مشغول بررسی مقدماتی وضعیت در فلسطین است تا مشخص کند که می‌توان در مورد جنایت‌های احتمالی ارتکابی در فلسطین تحقیقات انجام داد یا خیر. فلسطین در تاریخ ۱ آوریل ۲۰۱۵ عضو مُتعاهدِ اساسنامه‌ی رُم شد و در نتیجه صلاحیت قضایی در مورد جرایم ارتکابی پس از ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ را به دادگاه بین‌المللی جزایی داد. دادگاه بین‌المللی جزایی در مورد نسل‌کُشی، جنایت‌های علیه بشریت و جنایت‌های جنگی صلاحیت دارد.

سازمان‌های حقوق بشر فلسطینی، هم‌زمان با تقدیم پرونده به دادگاه بین‌المللی جزایی، خلاصه‌ی اجرایی آن و ویدیوی مستندکوتاهی در باره‌ی تأثیر محاصره بر زندگی روزانه در غزه را تهیه کرده‌اند.
۲۲/۱۱/۲۰۱۶

مطالب مرتبط با این موضوع :

یک پاسخ

  1. من میخام به جای با فلسطینی با اسراییل جونم حرف بزنم. و بهش بگم ای اسراییل جان مادرت ترا به موسی و عیسی و شیمون پرس و آریل شارون تو دیگه حتا یه تیر هم نینداز. بکذار امام پوتین و نایبش امام خامنه ای سوریه را نابود کنند و عراق با خاک یکسان و اخدی عراقی و سوری های باقی نگذارند. بعد هم حزب الله که عددی نیست تو با چهار تا کماندو ترتیبش رو میدی ما هم بلاخره بیدار میشیم ترتیب آقا با ما. پزشکان گفتن که آقا سرطان مقعد داره پوتینم به این سرطان و یه سرطان دیگه که سرطان بیضه باشه از آقا وا گرفته. و بلاخره کار اینا و دشمنای تو رو اینا تموم میکننو تو فکرش رو بکن اون مسافرت کذایی حضرت امام روح الموسوی الخمینی السید نساء العالمین همه چیز رو به نفع تو کرد. آو ارتش مهم صدام حسین رو جنگ هشت ساله ی خمینی فرسود و بعد از عوارض جنگ خمینی با صدام و کشتار بیش از پنج ملیون و زخمی شدن بیش از شش ملیون ایرانی و عراقی اشغال کویت بود که جنگ آمریکا و عراق را دامن زد و سرانجام صدام بیچاره امام حسین کش شد و تمامی ماشین جنگی عراق نابود شد٬ بعد از عواض این جنگ آزادی خواهی سوریه بود که تبدیل به جنگ داخلی و خارجی و تقریبا جنگ جهانی سوم شد و ایران دشمن شماره یک تو دشمن شماره یکترت رو تخریب کامل کرد. پی می بینی که مرگ بر اسراییلی که با لفظای نثار تو می شد اینچنین دوستان ترا خوشحال کرد و دشمنان تو یکی یکی نابود شدند. من به تو پیشنهاد می کنم تا نام فرودگاه بنگورین را بنام نامی خمینی نامگذاری کنی! چرا که تو فقط فکمرش را بکن که خمینی از نجف به فرانسه و از پاریس به قبرستان بهشت زهر نیامده بود و قبرستانهای ما آباد نشده بود و شهرهای ما و شهرها سوریه و عراق تخریب نشده بود و چهارمین راتش جهان ارتش صدام همچنان بود و…. بنا بر این نام این دوست بزرگوارت امام خمینی را بر روی بسیاری از مراکزت و خصوصا فرودگاه های تل آویو و خلاصه هر چی فرودگاه داری را بنامهای فرودگاه امام خمینی ٬ فرودگاه امام خامنه ای! فرودگاه آیت هاشمی رفسنجالنی٬ فرودگاه سید محمد خاتمی. مراکز نظامیت را بنان پادگان یکن شکارس سپاه پاسداران٬ مرکز نظامی صهیونیستی بسیج. و خلاصه یک قدر دانی کلی از همه دوستانت که این چنین دوستیشان را با دشمنی لفافه می کنند و تقیه بکن. ترا به روح بنگوین این کار را بکن. خوب نگاه کن راست میگم. یه نگاه به حال روز دشمن دینرنت عراق و سوریه بینداز! در خاتمه صادقانه بگویم که من شخصا شش سال و پدرم بیسست یک سال در سپاه خدمت کرده ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.