اخباروگزارشات کارگری14آبان1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

کارگرانمرگ کوروش بخشنده ضایعه ای اسفناک برای جنبش کارگری
– کوروش بخشنده از فعالین کارگری کُردستان، درگذشت
– نامه سرگشاده محمود صالحی به” احمد شهید” گزارشگر ویژه سازمان ملل
– اخراج 420کارگر شرکت حمل ونقل خلیج فارس طی 6ماه گذشته!
– تجمع اعتراضی مردم دانیال نسبت به وقفی بودن زمین‌های این روستا
– مرگ یک کارگردرکنگان درپی سقوط بالابر!
– نارضایتی کارگران ایرانی از محدود شدن تردد به اقلیم کردستان
– تظاهرات هزاران دانشجویان در لندن دراعتراض به گرانی شهریه ها ویورش پلیس!
– جان باختن حداقل20کارگربدنبال فرو ریختن یک کارخانه در لاهور
مرگ کوروش بخشنده ضایعه ای اسفناک برای جنبش کارگری
هنوز احکام سنگین جعفرعظیم زاده و محمود صالحی را هضم نکرده بودیم، هنوزنتوانسته بودیم که با نبود شاهرخ زمانی کنار بیاییم که خبر مرگ کوروش بخشنده غمی جانکاه به دل و جان ما گذاشت.
کوروش بخشنده فعال کارگری با سابقه، عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری و از فعالان پیگیر تشکل سراسری بود که در طول ماههای اخیر بارها مورد آزار و اذیت نیروهای امنیتی قرار گرفته بود. کوروش بخشنده عید سال جاری در بازداشت بود و اخیرا هم محکوم به حبس شده بود.
این مرگ قبل از هر چیز به ما نشان داد که باید هر چه بیشتر در قبال محکومیتهای ناعادلانه علیه فعالان کارگری بایستیم.
کوروش بخشنده در آخرین دیدارهایی که با اعضای کانون مدافعان حقوق کارگر داشت قبل از هر چیز به مساله ضرورت دفاع از زندانیان سیاسی به خصوص محمود صالحی تاکید می کرد.
باید مرگ کوروش بخشنده را به پتانسیلی برای دفاع از فعالان کارگری و پیگیری راه دفاع از حقوق کارگران که آرمان کوروش بخشنده بود، تبدیل کنیم.
منبع:سایت کانون مدافعان حقوق کارگر
کوروش بخشنده از فعالین کارگری کُردستان، درگذشت
کوروش بخشنده از فعالین کارگری کُردستان، یکی از چهره‌های سرشناس دفاع از حقوق کارگران بر اثر عارضه‌ی قلبی در سنندج درگذشت.
به گزارش 14آبان کُردپا، قبل از ظهر امروز پنج‌شنبه، چهاردهم آبان‌ماه، کوروش بخشنده عضو کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل‌های کارگری در زادگاهش فوت کرد.
محمود صالحی از فعالین کارگری خبر فوت کوروش بخشنده را در حین سفر به سنندج جهت شرکت در مراسم خاکسپاری وی تأیید کرده است.
آقای بخشنده به دلیل ایست قلبی جان خود را از دست داده است.
وی سال گذشته بر اثر ناراحتی قلبی مدتی را در تهران و تحت عمل جراحی سپری کرده بود.
این عضو هیات اجرایی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، اواخر مهرماه از سوی دستگاه قضایی حکومت اسلامی ایران به دلیل فعالیت‌های سیاسی و کارگری به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
گفته می‌شود، بیماری و کهولت سن مانع از انتقال وی به زندان مرکزی سنندج شده بود.
اواخر سال گذشته کوروش بخشنده پس از دو ماه حبس در سلول‌های انفرادی، با وثیقه‌ی یکصد میلیون تومانی آزاد شده بود.
نامه سرگشاده محمود صالحی به” احمد شهید” گزارشگر ویژه سازمان ملل
آقای احمد شهید،گزارشگر ویژه سازمان ملل:
هر چند می دانم کە شما و همکاران سابق شما نیز نتوانستند فعالیت ویژەای در جهت بهبود وضع حقوق بشر در ایران و کشورهای مشابه آنجام دهید، اما با توجه به گزارش شما که در هفتادهمین مجمع عمومی سازمان ملل ارائه دادید، بخصوص در مورد حق آزادی بیان، حق تشکل و حق تجمع مسالمت آمیز، به وسیلە این نامە خواستم یک نکته مهم را به اطلاع شمابرسانم.
آقای گزارشگر ویژه:
امروز من در زادگاه و محل سکونتم خطاب به شما ، همه انسانهای آزادیخواه و سازمانهای جهانی اعلام می نمایم که من آماده هستم تا در یک دادگاه علنی با حضور هیئت منصفە و هر مقامی که مسئولان قوه قضائیه ایران تعیین نماینددر برابر جامعە محاکمه شوم. تا برای جنابعالی بعنوان گزارشگر ویژە سازمان ملل در امور ایران، سازمانهای جهانی که طرفدارحقوق بشر هستند و مردم کشور من ، مشخص شود که ما کارگران هیچ گونه جرمی مرتکب نشده و تنها جرم ما تلاش برای ایجاد تشکلهای مستقل کارگری است.
لینک متن کامل: http://mahmoodsalehi.com/2015/11/05/65/
اخراج 420کارگر شرکت حمل ونقل خلیج فارس طی 6ماه گذشته!
420 کارگر شرکت بین المللی حمل ونقل «خلیج فارس» (گندم وآرد )طی شش ماه گذشته با اتمام قرارداد کار بیکار شده‌اند.
برخی کارگران بعد از اخراج برای بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه به صورت مجزا به اداره کار محل اشتغالشان شکایت کرده‌اند و با وجود آنکه از مراجع قانونی حکم بازگشت به کار دارند اما کارفرما راضی به بازگشت به کار آنان نمی‌شود.
به گزارش14آبان ایلنا،کارگران این واحد حمل ونقل جاده‌ای گفته‌اند، این واحد حمل ونقل جاده‌ای پیش از این حدود هزار کارگر قراردادی تحت عنوان راننده کامیون و اداری داشته است که کارفرما از فروردین سال جاری تا پایان مهر ماه تعداد ۴۲۰ نفر از آنان را به دلیل عدم نیاز به مرور اخراج کرد اما اوج اخراج کارگران در یک ماه و نیم گذشته انجام شده است.
به گفته یکی از راننده‌های اخراجی، کارفرما شرکت خلیج فارس بعد از آغاز سال جاری فعالیت راننده‌های تریلی را بسیار محدود کرده و از آن زمان تا امروز شروع به اخراج آنان کرده است.
به گفته وی، اولین اخراجی‌های شرکت خلیج فارس به ۷۰ نفر از رانند‌های تریلی شاغل در دفتر اصلی شرکت واقع در شهرستان اسلامشهر استان تهران مربوط می‌شود که با سوابق ۷ تا ۱۵ ساله ناگهان بیکار شده‌اند. پس از آن تعداد دیگری از رانند‌های دفا‌تر شهرستانی و نیروهای ستادی شرکت به مرور اخراج شدند.
این کارگر در خاتمه تصریح کرد: برخی کارگران بعد از اخراج برای بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه به صورت مجزا به اداره کار محل اشتغالشان شکایت کرده‌اند و با وجود آنکه از مراجع قانونی حکم بازگشت به کار دارند اما کارفرما راضی به بازگشت به کار آنان نمی‌شود.
تجمع اعتراضی مردم دانیال نسبت به وقفی بودن زمین‌های این روستا
مردم روستای دانیال شهرستان عباس‌آباد نسبت به وقفی بودن زمین‌های این روستا با تجمعی اعتراض خود را اعلام کردند.
به گزارش 14آبان دریاسر، روز چهارشنبه 13 آبان ماه در شهرستان عباس‌آباد، با حضور محمد باقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضایی، مردم روستای دانیال از اوقافی بودن زمین‌های این روستا که حدود 800 هکتار بیان شده و مسئولان اداره اوقاف، وقفی بودن آن را اعلام کردند، با تجمع در مسجد جامع عباس‌آباد اعتراض خود را بیان کرده و از مسئولان ذیربط خواستار رسیدگی این موضوع شدند.
خانم زارعی یکی از اهالی روستای دانیال، گفت: این روستا در جوار امام زاده دانیال واقع شده و ما در آنجا خانه، باغ و زمین داریم و سال‌ها است در آن زندگی می کنیم و اداره اوقاف مدعی شد که این زمین‌ها جزء زمین‌های وقفی است.
خانم گل‌کویی در گفت‌وگویی دیگر، اظهار کرد: من مدتی است که در این روستا مکانی خریداری کردم و در آنجا زندگی می کنم و به کار پرورش گل ‌و گیاه هم مشغول هستم، اکنون به ما می گویند غریب‌غربا.
یکی دیگر از اهالی روستا بیان کرد: با شغل کارگری، ملکی را در این روستا تهیه کردم و به سختی زندگی می گذرانیم، چرا باید مردم را سرگردان کنند.
سید زین‌العابدین دانیالی از روستائیان دیگر در حضور معاون اجتماعی و وقوع جرم قوه قضائیه در مسجد جامع عباس‌آباد، بیان کرد: حدود 120 سال است خانواده ما مالک زمینی در این روستا هستند و با مراجعه برای مجوز برق و گاز و … با مشکل بر می خوریم، ادراه اوقاف می گوید با ما پیمان ببندید، اگر اداره اوقاف مدارکی دارد اثبات وضعیت کند، اداره اوقاف ادعا می کند که 800 هکتار ملک در این مکان توسط آقایی که واقف مشخص نیست و وقف نامه‌ای معلوم نیست وقف شده‌است.
وی افزود: سازمان اوقاف حرف ما را نمی گیرد، ما همه مسلمانیم و تابع قانون هستیم و در آن ملک نماز می خوانیم و برای امام حسین خرج می کشیم، ما از این وضعیت خسته شدیم، از 7 سالگی تا اکنون که 74 سال دارم در اداره اوقاف برای رسیدگی به این موضوع رفت و آمد می کنم، به داد ما برسید.
در این دیدار فردی دیگر از اهالی این روستا، گفت: 50 سال پیش از تهران آمدم و در این روستا زمینی خریداری کردم و به پرورش کار گل و گیاه مشغول شدم، به‌عنوان گل ‌کار نمونه استانی و اولین چهره ماندگار گل و گیاه کشور معرفی شدم و با مشکل وقفی بودن زمینم برخوردم، امیدوارم با پیگیری‌های لازم مراجعه قضایی، سرنوشت این زمین‌ها مشخص شود و مشکلات برطرف شود.
در این دیدار یکی از اهالی روستا دانیال پیشنهاد کرد که جلسه‌ای با حضور اهالی روستا و مسئولان مربوطه برای رسیدگی این مشکل انجام شود، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضایی در پایان بیان کرد: نمایندگانی از طرف اهالی روستا انتخاب شوند و با مدارک و اطلاعات لازم روز پنج شنبه 14 آبان در مرکز استان حاضر شده تا با حضور مسئولان ذی‌ربط این موضوع رسیدگی شود.
مرگ یک کارگردرکنگان درپی سقوط بالابر!
صبح روز12آبان کارگر یکی از ساختمان های شهر کنگان از بالابری در طبقه سوم سقوط می کند و جان خود را از دست می دهد.
به گزارش12آبان ثلاث، صبح روز12آبان کارگر یکی از ساختمان های شهر کنگان از بالابری در طبقه سوم سقوط می کند و جان خود را از دست می دهد.
اسدالله حقیقت منش معاونت اجتماعی و اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی شهرستان کنگان دراین باره اظهار داشت: مردی ۳۵ ساله بنام ” فریدون. ر ” که در ساختمان سه طبقه کنار جایگاه سوخت خلیج فارس( صفایی) مشغول بکار بوده، دچار حادثه می شود.
وی تشریح کرد: فرد متوفی به همراه دو نفر دیگر در این ساختمان مشغول به کار بودند. بر اثر اشکالی که در این بالابر به وجود آمده، فرد مذکور به همراه بالابر از طبقه سوم سقوط می کند. وی که از ناحیه سینه و لگن آسیب دیده بود، در راه انتقال به بیمارستان فوت میکند.
دکتر علی راستگو رئیس بیمارستان خمینی کنگان نیز در این خصوص گفت: با وجود اینکه آقای “فریدون. ر ” قبل از رسیدن به بیمارستان، علائم حیاتی خود را به طور کامل از دست داده بود اما تیم پزشکی ما عملیات احیا را روی وی انجام می دهند؛ با این وجود افاقه نمی کند.
نارضایتی کارگران ایرانی از محدود شدن تردد به اقلیم کردستان
حکومت اقلیم کردستان عراق مدتی قبل با صدور بخشنامه ای تردد بیش از 4 بار اتباع ایرانی به اقلیم کردستان عراق را ممنوع اعلام کرد که این امر سبب نارضایتی کارگران ایرانی که در اقلیم کار می کنند شده است.
به گزارش14آبان کردپرس،سال هاست که به دلیل هم مرز بودن استان کردستان و اقلیم کردستان عراق مراودات فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بین دو منطقه وجود دارد و از قدیم الایام روابط خانوادگی و خویشاوندی نیز بین شهروندان هر دو منطقه ایجاد شده است.
در سال های اخیر که فعالیت ها برای بازسازی اقلیم کردستان عراق رشد شتاب گونه ای به خود گرفت این اقلیم از کمبود کارگر و نیروی متخصص رنج می برد که جهت رفع این مشکلات مرزهای خود را به روی کارگران و متخصصان ایرانی باز گذاشت.
اما مدتی است که حکومت اقلیم کردستان با ارائه قانونی جدید محدودیت هائی را برای شهروندان ایرانی که قصد دارند به اقلیم کردستان عراق سفر کنند اتخاذ کرده که بیشتر مشکلات اتخاذ این تصمیم متوجه مرز نشینان استان کردستان است که در اقلیم کردستان مشغول به فعالیت های اقتصادی هستند یا دارای رابطه خویشاوندی با آن طرف مرز هستند.
حکومت اقلیم کردستان عراق مدتی قبل با صدور بخشنامه ای تردد بیش از 4 بار اتباع ایرانی به اقلیم کردستان عراق را ممنوع اعلام کرد.
در مرز باشماق مریوان که محل تردد بسیاری از مسافران ایرانی عازم به اقلیم کردستان عراق است به سراغ چند کارگر ایرانی می رویم که همگی از وضع قوانین جدید که ورود و خروج کارگران به این اقلیم را را محدود می کند ناراضی هستند.
یک شهروند ایرانی که به عنوان استاد کار جوشکاری در سلیمانیه عراق مشغول به کار است با اشاره به وضعیت بد بازار در اقلیم کردستان عراق می گوید : مدتی است که به دلیل برخی تنش های داخلی در کردستان عراق و حمله داعش به عراق فعالیت های اقتصادی در این منطقه خیلی کمتر شده و شرکت های بزرگ و کوچک، کار خود را تا حدودی تعطیل کرده اند.
این شهروند ایرانی که مهدی احمدی نام دارد و اهل اصفهان است می گوید : من بیش از 50 سال سن دارم و به دلیل نبود کار در شهرم به شهرستان های دیگر کشور مهاجرت کرده و سپس در یکی از شهرستان ها با شنیدن این خبر که در اقلیم کردستان عراق برای کارگران و استادکاران ایرانی کار خوب با دست مزد عالی وجود دارد به نیت سفر کاری به مرز باشماق آمدم.
وی می گوید که اکنون بیش از سه سال است که برای فعالیت های کاری به سلیمانیه و اربیل سفر می کنم .
وی در خصوص محدودیت های اخیر حکومت اقلیم برای سفر اتباع ایرانی به این منطقه می گوید: این محدودیت ها تاثیری چندانی در وضعیت من نداشته است چراکه من برای شرکت خصوصی کار می کنم و شرکت مذکور برای کارگران و استاد کاران ایرانی اقامت یکساله گرفته و بدون محدودیت می توانیم به اقلیم سفر کنیم.
فریاد یکی دیگر از کارگران که نمی خواهد فامیلی خود را بگوید با اشاره به رنج های کارگرانی که در اقلیم کردستان عراق کار می کنند گفت : در کردستان عراق کار برای ما وجود دارد اما این کار چنان نیست که جوابگوی مایحتاجمان باشد.
وی با اشاره به محدودیت ایجاد شده برای اتباع ایرانی برای سفر به اقلیم کردستان می گوید: قانون و محدودیت های جدید، کارگران ایرانی را مجبور می کند به منظور حفظ کار خود در اقلیم با صرف هزینه های زیاد برای خود اقامت بگیرند .
وی با ابراز نارضایتی از این محدودیت می گوید : جدا از صرف هزینه های زیاد برای گرفتن این مدارک که قانون جدید آن را به تصویب رسانیده است باید فردی عراقی را برای ضمانت نمودن خود بیابیم که خود این فرد هم باید دارای شرایط خاص خود باشد که این امر نیز بسیار سخت و در واقع می توان گفت برای برخی از افراد غیر ممکن است.
هژیر یکی دیگر از کارگران که می خواهد به سلیمانیه برود اظهار داشت : روزانه اگر کار برای کارگران ایرانی در بازارهای سلیمانیه وجود داشته باشد می توان مبلغ 70 هزار تومان را در یک روز کاری به دست آورد که دوبرابر مقدار پولی است که در شهر خودمان از کارگری می گیریم.
وی افزود : امروزه کار در شهرهای اقلیم کردستان عراق نیز به نوعی واسطه گری تبدیل شده است و اگر فردی بتواند در یکی از شرکت های فعال در این اقلیم فعالیت نماید آن شرکت مجبور است که بر طبق قوانین جدید برای کارگران خود اقامت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه بر طبق قوانین جدید هر کارگر بیش از سه بار می تواند به عراق سفر نموده و برای بار چهارم باید کارت اقامت اتخاذ نماید گفت : اگر یک کارگر ساده که در بازار کار می کند و کسی نیز برای ضمانتش را نمیشناسد در نظر بگیرید باید بیش از 700 هزار تومان مبلغ بپردازد تا بتواند این کارت را شخصی بگیرد.
هژیر افزود : اگر فردی در یکی از شرکت های رسمی اقلیم کردستان عراق مشغول به فعالیت های اقتصادی باشد برای گرفتن اقامت و طی نمودن راه های پیش رویش دچار مشکل نخواهد شد چراکه آن شرکت موظف به انجام این کار آن هم با ضمانت صاحب همان شرکت خواهد بود.
وی پرداخت هزینه های جاری برای گرفتن این مدارک از سوی شرکت های فعال در اقلیم را اجباری عنوان کرد و افزود : اگر فردی در یکی از شرکت های رسمی فعالیت نماید دیگر مشکل چندانی نخواهد داشت.
یکی دیگر از کارگران عنوان کرد : از بین تمامی افرادی که برای امر فعالیت های اقتصادی و به منظور یافتن کار به عراق سفر می کنند تنها دسته ای آن هم اندک از انان هستند که بتوانند برای خود در شرکت های رسمی کاری پیدا کنند و دیگر کارگران نیز در بازار به دنبال این کار روزمزد می گردند.
آزاد مرادی افزود : بنده یک کارگر هستم که به شیوه روزمزد در عراق کار می کنم و برای یافتن کار نیز روزانه سختی های خاص خود را تحمل خواهم نمود.
مرادی بیان کرد : برای گرفتن اقامت که جدیدا به عنوان یک قانون به تصویب رسیده و باید این قانون را رعایت کنیم باید نیمی از حقوق ماهمان را بپردازیم و این برایمان گران تمام می شود.
مرادی بیان کرد : ما به منظور یافتن کار برای دست یابی به مبلغی هرچند کم قانع شده ایم آن هم در بازاری که امروزه آشفته شده است و کمتر می توان فعالیت نمود و اکنون این قوانین دست و پاگیر جدید نیز باعث شده است که ما نتوانیم همانند سال های گذشته فعالیت های اقتصادی خود را انجام دهیم و کمترین پس انداز را داشته باشیم.
وی می گوید : ما برای فعالیت اقتصادی خانواده خود را ترک نموده و هر ماه تنها 15 روز را در یکی از شهرستان های اقلیم کردستان به سر می بریم اما بر طبق قوانین جدید مجبوریم که برای اتخاذ کارت اقامت خود اقدام نمائیم که ان هم هزینه های خاص خود را در بر خواهد داشت .
تظاهرات هزاران دانشجویان در لندن دراعتراض به گرانی شهریه ها ویورش پلیس!
لندن روز چهارشنبه صحنۀ تظاهرات دانشجویان معترض به گرانی شهریۀ دانشگاهها بود. این تظاهرات که با حضور هزاران دانشجو برگزار شده بود با مداخلۀ پلیس به خشونت گرایید. هر دانشجو در بریتانیا سالانه ۹۰۰۰ پوند شهریه پرداخت می کند.
به گزارش4نوامبریورونیوز،پلیس لندن دهها نفر از این دانشجویان را دستگیر کرد اما پس از ساعاتی همۀ آنها آزاد شدند.
این نخستین بار نیست که دانشجویان در اعتراض به گرانی شهریۀ دانشگاهها تظاهرات می کنند. در پاییز ۲۰۱۰ میلادی نیز اصلاحات مالی دانشگاهها و افزایش شهریه ها منجر به تظاهرات گسترده و خشونت باری در شهرهای بریتانیا شد. سال گذشته نیز هزاران دانشجو در فصل آغاز دانشگاهها در لندن دست به تظاهرات زده بودند.
جان باختن حداقل20کارگربدنبال فرو ریختن یک کارخانه در لاهور
با گذشت یک روز از فرو ریختن ساختمان یک کارخانه در لاهور پاکستان، آواربرداری برای نجات بازماندگان این حادثه آغاز شده است. این کارخانه تولید کیسه های خرید در یک منطقه صنعتی در جنوب لاهور قرار داشت و ساختمان در حال بازسازی آن روز چهارشنبه کلاً فرو ریخته بود.
به گزارش5نوامبریورونیوز،به گفته مقامات پاکستانی، دست کم بیست نفر بر اثر این حادثه جان باخته اند وامدادرسانان بیش از صد کارگر آسیب دیده را از زیر آوارها بیرون کشیده اند. گفته می شود در زمان وقوع حادثه دست کم ۱۵۰ نفر در این ساختمان حضور داشته اند. در حال حاضر، امدادرسانان به کمک نیروهای ارتش به جست و جو برای یافتن بازماندگان حادثه ادامه می دهند.
به گفته برخی از کارگران، علت این حادثه اقدام مالک کارخانه برای افزودن طبقه ای دیگر به ساختمان فعلی، با وجود آسیب دیدن ساختمان بر اثر زمین لرزه هفته گذشته بوده است. به گزارش پلیس محلی، مالک کارخانه خود در جریان این حادثه جان باخته است.
استانداردهای ساختمانی در پاکستان از سطح استانداردهای جهانی به مراتب پایین تر است و وقوع چنین حوادثی در این کشور بی سابقه نیست.
چهاردهم آبان ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.