اخباروگزارشات کارگری11آبان1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

20124262344832434029577292اخباروگزارشات کارگری11آبان1394

– تجمع کارگران معدن البرز شرقی  با خانواده مقابل دفتر نماینده مجلس برای لغو واگذاری!

– تجمع کارگران معدن ذغال سنگ پابدانا جنوبی کرمان دراعتراض به عدم پرداخت 3ماه حقوق!

– تجمع  کارگران معدن سنگرود مقابل ساختمان شرکت تهیه تولید مواد معدنی درتهران

– جمعی از معلمان بازنشسته مقابل سازمان برنامه تجمع کردند

– اعضای صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ‌ساز مقابل مجلس تجمع کردند

– بیست سئوالی؟نام شرکت را پیداکنید

:اخراج تعدادی از کارگران یک شرکت خودرو سازی

– فقدان تشکل‌های مستقل کارگری برای  جلوگیری از دست درازی به یک نهاد عمومی غیر دولتی بین النسلی واموال کارگران!

– کارتن‌خوابی 200 هزار نفر در منطقه 12 تهران

تجمع کارگران معدن البرز شرقی  با خانواده مقابل دفتر نماینده مجلس برای لغو واگذاری!

صبح امروز11آبان،حدود1000نفراز کارگران معدن البرز شرقی وخانواده هایشان،با تجمع در مقابل دفتر نماینده مجلس از شاهرود،خواستشان مبنی بر توقف واگذاری زمین‌های این واحد معدنی به شهرداری شاهرود رابنمایش گذاشتند.

به گزارش11آبان ایلنا، کارگران معترض که تعدادشان نزدیک به ۱۰۰۰ نفر با خانواده‌هایشان برآورد می‌شود صبح امروز با تجمع در مقابل ساختمان دفتر نماینده مجلس از شاهرود در خیابان ۱۷ شهریور خواسته‌های خود را مطرح کردند.

از قرار معلوم همزمان با تجمع کارگران معادن شرکت زغال‌سنگ البرز شرقی برای بیان مطالباتشان، کارکنان و کارمندان ساختمان مرکزی این شرکت نیز دفا‌تر خود را تعطیل و به اجتماع اعتراضی کارگران پیوستند.

یکی از کارگران معترض با یادآوری اینکه از سال گذشته  مالکیت  بخشی از تاسیسات رفاهی و خدماتی این واحد معدنی قرار است به شهرداری شاهرود واگذار شود افزود: کارگران این معدن با همراهی مدیریت چندین بار اعتراض خود را در جهت مخالفت از این اقدام غیر اصولی به گوش مقامات بالا‌تر رسانده‌اند اما هر روز که می‌گذرد فشار‌ها بر سر واگذاری  روی مسئولان معدن بیشتر می‌شود.

به گفته وی هرچند در تجمع اعتراضی امروز کارگران، نماینده مجلس در دفتر کارش در شهر شاهرود حضور پیدا نکرد اما تجمع کنندگان با سر دادن شعارهایی خواسته‌های خود را مطرح کردند.

این کارگر معترض معادن البرز شرقی بایادآوری اینکه محل سکونت، تاسیسات رفاهی و خدماتی بسیاری از خانواده‌های کارگران زغال سنگ البرز در محدوده این زمین‌ها قرار دارد، ادامه داد: کارگران در تجمع امروز تاکید کردند که در صورت رفع نشدن مشکلاتشان، ناچارند به همراه خانواده‌هایشان به تجمعات اعتراضی خود در روز های آینده ادامه دهند چرا که کارگران معتقدا این واگذاری‌های غیر اصولی اشتغال وزندگی کارگران را به مخاطره می اندازد.

تجمع کارگران معدن ذغال سنگ پابدانا جنوبی کرمان دراعتراض به عدم پرداخت 3ماه حقوق!

صبح امروز، دوشنبه (۱۱ آبان) حدود ۴۰ نفر از کارگران معدن پابدانا جنوبی زرند کرمان در اعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوقشان دست به تجمع اعتراضی در محوطه معدن زدند.

به گزارش11آبان ایلنا،کارگرانی که در این اجتماع اعتراضی حضور داشتند حجم معوقات مزدی پرداخت نشده را سه ماه عنوان کرده و افزودند: در اعتراض به نامعین بودن زمان پرداخت این طلب صبح امروز  در محوطه معدن پابدانا جنوبی تجمع کردند.

به گفته آنها پیش از این نیز گروهی به نمایندگی از سوی کارگران به علت پرداخت نشدن سه ماه دستمزد شان  در روز پنجشنبه (هفتم آبان) با مدیریت معدن گفتگویی انجام داده بودند و که براساس آن قرار بود معوقات مزدی تا روز هشتم  آبان به حسابشان واریز  شود.

از قرار معلوم باگذشت چهار روز مهلت معین شده هنوز طلب مزدی کارگران پابدانای جنوبی به حساب آنها واریز نشده است.

تجمع  کارگران معدن سنگرود مقابل ساختمان شرکت تهیه تولید مواد معدنی درتهران

جمعی از کارگران معدن سنگرود (ذغال سنگ البرز غربی) به دلیل عدم اجرای مصوبه هیئت دولت در خصوص بازنشستگی شان؛ امروز (۱۱آبان) با سفر به تهران در مقابل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی تجمع کردند.

به گزارش11آبان ایلنا،کارگران حاضر در تجمع امروز که تعدادشان حدود۶۰ نفر گزارش شده، در این باره گفته‌اند: به موجب تصویب نامه هیات وزیران که به استناد اصل یکصد و و سی هشتم قانون اساسی تنظیم شده است، ۱۲۸ نفر از کارگران شاغل معدن زغال سنگ سنگرود که هم اکنون مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری‌اند می‌بایستی با محاسبه ایام بیکاری با قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شوند.

به گفته آنان، با وجودی مطابق مصوبه مورد نظر امکان بازنشستگی پیش از موعد این گروه از کارگران به استناد قانون مشاغل سخت وزیان آور وجود دارد اما به دلیل تامین نشدن بارمالی،سازمان تامین اجتماعی جلوی بازنشستگی آنها را گرفته است.

در این باره یکی از کارگران معترض البرزغربی گفت: هیئت دولت به پیشنهاد وزرای  صنعت و کار مصوبه مورد نظر را در جهت کمک به کارگران شرکت البرز غربی مستقر در ارتفاعات شهرستان رودبار در استان گیلان تصویب کرد .

وی گفت: متاسفانه پس از گذشت ۱۱ ماه از زمان تصویب این مصوبه اجرایش بدلیل عدم پرداخت بار مالی آن متوقف شده است و در نهایت ما کارگران با حداقل مقرری بیمه بیکاری  به دلیل شرایط پیش آمده با تامین معاش مواجه هستیم.

کارگران گفتند: امروز به تهران آمده‌ایم تا مسئولان شرکت تهیه تولید که در مقام کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه و سایر مطالبات سازمان تامین اجتماعی هستند به مشکل کارگران معدن سنگرود رسیدگی کنند.

این کارگران در عین حال از وزرای صنعت و کارخواستند تا همانطور که پیش از این توانستند هیات دولت را برای تصویب مصوبه ای در جهت تامین منابع آنها مجاب کنند این بار نیز با پیگیری‌های لازم امکان عملیاتی شدن مصوبه مورد نظر  را فراهم کنند.

جمعی از معلمان بازنشسته مقابل سازمان برنامه تجمع کردند

امروز دو شنبه یازدهم آبان ماه جمعی از معلمان بازنشسته در اعتراض به وضعیت بد معیشتی خود مقابل سازمان برنامه در تهران تجمع کردند.

به گزارش11آبان حقوق معلم وکارگر،یکی از تجمع کنندگان گفت: با وجود هوای نامساعد ما فرهنگیان بازنشسته گرد هم آمدیم تا اعتراض خود به تصویب برنامه پنج ساله ششم بدون توجه به مطالبات معلمان بازنشسته را نشان دهیم.

این معلم معترض افزود ما خواستار بهبود سطح معیشت بازنشستگان و احیای منزلت خود در مقام معلم هستیم.

گفتنی است این تجمع که فراخوان آن در شبکه های مجازی منتشر شده بود، از ساعت ده صبح آغاز شده است.

اعضای صندوق حمایت و بازنشستگی آینده‌ ساز مقابل مجلس تجمع کردند

تعدادی از اعضای موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی آینده‌ساز با تجمع روبه‌روی درب ورودی مجلس، خواستار تحت پوشش قرار گرفتن‌ توسط سازمان تامین اجتماعی شدند.

به گزارش 11آبان ایلنا، بیش از یکصد نفر از اعضای موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی آینده‌ساز صبح امروز با تجمع مقابل درب ورودی مجلس خواستار تحت پوشش قرارگرفتن زیر نظر سازمان تامین اجتماعی شدند.

یکی از تجمع‌کنندگان در تشریح علت این تجمع گفت: موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی آینده‌ساز یک شرکت خصوصی است و باتوجه به این‌که هم‌اکنون نمایندگان قصد دارند در خصوص وضعیت این شرکت تصمیم‌گیری کنند، اینجا تجمع کرده‌ایم تا شرکت آینده‌ساز با تصویب مجلس زیر نظر سازمان تامین اجتماعی قرار بگیرد.

روی یکی از بنرهای تجمع‌کنندگان نوشته شده‌بود: «به دلیل برخی بی‌قانونی‌ها ۱۵۰۰ عضو موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی آینده‌ساز تحت پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی قرار ندارند. این مساله موجب تضییع حقوقمان شده است. این بازگشت مانع از فساد در سازمان تامین اجتماعی و تکرار اتفاق تلخ صندوق میزان می‌شود».

هم‌اکنون طرح تعیین تکلیف بیمه اعضای موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی آینده‌ساز در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد.

بیست سئوالی؟نام شرکت را پیداکنید:

اخراج تعدادی از کارگران یک شرکت خودرو سازی

یکی از شرکت‌های فعال در حوزه خودروسازی اقدام به اخراج تعدادی از کارگران خود نمود.

ایلنا طی گزارش بتاریخ11آبان بنقل ازبرخی پرسنل شرکت «ت» وابسته به یکی از خودروسازی از اخراج۳۰ کارگر که در بین آن‌ها کارگران با سابقه نیز حضور دارند، خبر داد.

بنابهمین گزارش به نقل از این کارگران، شروع فعالیت این شرکت خدمات مهندسی از سال ۷۷ است و حدود ۴۰۰ نفر نیرو دارد.

این کارگران افزودند: مدیریت جدید که چند ماهی است فعالیت خود را شروع کرده است از زمان خاتمه آخرین قرارداد کار با آن‌ها قراردادهای یکماهه منعقد کرده است.

بر این اساس از ابتدای آبان ماه با این کارگران قرارداد موقت یک ماهه بسته شده است و بصورت مشخص تا این لحظه به ۳۰ کارگر گفته شده که از ابتدای ماه آینده اخراج خواهند شد.

در همین رابطه روابط عمومی این شرکت فعال در حوزه خودروسازی اعلام داشت: شرکت مزبور در زمینه مهندسی و اجرای طرح‌های عمرانی و صنعتی به صورت EPCدر حوزه‌های مختلف فعالیت دارد و با توجه به ماهیت کاری خود و متناسب با چرخه حیات پروژه‌ها اقدام به جذب نیروهای متخصص (عقد قرارداد در بازه‌های زمانی متفاوت بصورت اقتضایی) و یا تعدیل می‌کند.

به عنوان نمونه طی دو ماه گذشته۱۸ نفر جذب قطعی و ۲۲ نفر تعدیل در حوزه‌های مختلف کسب و کار شرکت در بخش صف و ستاد داشته‌ایم.

مع الوصف شرکت خود را متعهد به پرداخت کلیه حقوق و مطالبات قانونی کارکنان در تمام مراحل جذب و پس از تعدیل می‌داند.

فقدان تشکل‌های مستقل کارگری برای  جلوگیری از دست درازی به یک نهاد عمومی غیر دولتی بین النسلی واموال کارگران!

یک فعال کارگری معتقد است اگر در کشور نهادهای کارگری از استقلال لازم برخودار باشند دیگر مانند امروز شاهد اعمال فشار مدیران وزارت بهداشت برای دستیابی به منابع درمان سازمان تامین اجتماعی نبودیم.

این فعال کارگری با اشاره به مکاتبات میان مسئولان وزارت کار با وزارت بهداشت در خصوص موضوع ادغام صندوق بیمه تامین اجتماعی گفت: روند سیر حرکتی بحث وجدل ادغام صندوق بیمه تامین اجتماعی، ریشه در نگاه متاثر از الگوهای اقتصاد آزاد دارد که دست کم از ابتدای دهه 70 دولت‌های مختلف مسئولیت اجرای آنرا برعهده گرفته‌اند .

عبداللـه وطنخواه بابیان اینکه ریشه اختلاف امروز وزارتخانه‌های بهداشت وکار در راستای همین الگوی اقتصادی است تاکید کرد: کارگران  شاهدند که چگونه مدیران وزارت بهداشت به عنوان بخشی از دولت برای تصاحب منابع درآمد سازمان تامین اجتماعی چه شاخ وشانه‌ای می‌کشند و از آن طرف شاهدیم از انجام وظایف محوله شانه خالی می‌کند.

وی تاکید کرد: تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیر دولتی بین النسلی است واز جیب کارگران ایجاد شده و با اصول اقتصاد سرمایه‌داری جدید که دولت‌های بعد از جنگ تحمیلی خود را پیرو آن نشان می دهند تعارض دارد.

نماینده کارگران کارخانه واکیوم پارس افزود: در این منش اقتصادی دولت‌ها تحت رهنمود بانک جهانی وصندوق بین المللی مبنی بر حذف تعهدات مالی دولت، خصوصی سازی  اموال عمومی و اقتصاد ریاضتی هستند که اتفاقا تلاش های وزارت بهداشت برای دستیابی به منابع صندوق درمانی سازمان تامین اجتماعی نیز در همین چارچوب است.

 

وطن خواه افزود: برگشت از سیاست‌های آزادسازی اقتصاد و حرکت به سمت اقتصادی ملی ویاری خواستن از اقتصاد دانان ملی که شیفتهٔ سرمایه داری نباشند، راه کار پیشنهادی کارگران برای رسیدن به سیاست‌های ملی و مردمی است.

اگر به ریشه اصل و فرع نگاه کنیم، حداقل در این دعوا  حق با وزارت کار است که با تاکید براصل مقررات موجود به مدیران وزارت بهداشت یادآور می‌شود  که صندوق درمان سازمان تامین اجتماعی اموال کارگران و نباید به آن دست اندازی کرد.

منبع:ایلنا-11آبان

کارتن‌خوابی 200 هزار نفر در منطقه 12 تهران

رئیس سازمان نوسازی شهر تهران از کارتن خوابی حدود 150 هزار تا 200 هزار نفر در منطقه 12 تهران خبر داد .

به گزارش11آبان واحدمرکزی خبر،عبادالله فتح‌الهی در گفتگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه بیشتر این کارتن خواب ها در خیابان لاله‌زار زندگی می‌کنند ، اظهار داشت : بیشترین مشکلات در حوزه شب‌مردگی در منطقه 12 است که روزانه یک و نیم میلیون نفر در این منطقه رفت و آمد دارند.

وی با اشاره به کاهش تردد این افراد در شب ها ، افزود : این موضوع منجر به پدیده‌ای به نام شب‌مردگی شده است و علت آن تجاری شدن منطقه و اسکان کارگران فصلی و کارگران بازار در خانه‌های قدیمی است.

فتح الهی گفت : نبود خانواده در این خانه‌های قدیمی ، بافت را به مرکز بحران آسیب‌های اجتماعی تبدیل کرده است. وقتی خانواده‌ها از یک منطقه خارج شوند ، به مرور خانه‌ها به انبار واحدهای تجاری تبدیل می‌شود و کارگران نیز در همان محل می‌خوابند.

وی از تبدیل شدن محله‌هایی مانند هرندی ، شوش ، دره فرحزاد و لاله‌زار به مراکز اقامت موقت معتادان و کارتن‌خواب‌ها خبر داد و گفت: از ستاد ملی بازآفرینی پایدار شهری می‌خواهیم تا فکری اساسی برای حل مشکلات لایه‌های پنهان ضد فرهنگی این مناطق و نیز مبارزه با مظاهر آسیب‌های اجتماعی در سطح شهر تهران کند.

فتح‌الهی درباره مشکلات بافت‌های آسیب‌پذیر و ناکارآمد برخی مناطق مرکزی تهران مانند منطقه 12 اظهار داشت : همیشه فرسودگی موضوعی عمرانی و ساختمانی نیست؛ بلکه گاهی فرسودگی انسانی را نیز شامل و به یک معضل اجتماعی تبدیل می‌شود؛

وی با بیان اینکه در این نوع فرسودگی، مالکان قدیمی بافت، سکونتگاه را ترک می‌کنند ، افزود : ساختمان‌های این مناطق نیز به مرور تخریب و بافت این محله ها به مکانی برای استفاده موقت برخی شهروندان بزه‌کار و آسیب‌دیده اجتماعی تبدیل می‌شود.

رئیس سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به برخی مهاجرت‌ها در سطح ملی گفت: این پدیده در تهران به صورت کارتن‌خوابی در محلات مختلف تهران دیده می‌شود.

عضو ستاد ملی بازآفرینی پایدار شهری افزود : در بین این افراد از فارغ‌التحصیلان مقطع دکترا از دانشگاه‌های معتبر خارجی تا افراد بی‌سواد و بیکار و فاقد هر گونه شرایط مناسب اجتماعی دیده می شود.

یازدهم آبان ماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.