اخباروگزارشات کارگری۲۷اردیبهشت۱۳۹۵

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

پرونده قضایی9کارگرمعترض معدن سنگ آهن بافق مختومه باید گردد

– فیلم اعتراض کارگران معدن زغال سنگ همکارهمزمان باسفر وزیرصنعت به شهرستان راور!

– تجمع کارگران کارخانه موادغذایی دزفول دراعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوق،حق بیمه ودیگر مطالبات مقابل فرمانداری!

– تجمع کارکنان بخش مهندسی و تعمیرات هواپیمایی ایران ایربرای افزایش دستمزد درفرودگاه مهرآباد!

– سندیکای کارگران شرکت واحد خواستار آزادی بی قید و شرط جعفر عظیم زاده می باشد

– وخامت حال جعفر عظیم زاده

– متن تقدیر‏اسماعیل عبدی از تشکل‌ها و فعالان صنفی و کارگری

– گزارش تصویری دیدار خانواده جعفر عظیم زاده و جمعی از معلمان و اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران و جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان با اسماعیل عبدی در فردای آزادی

– عدم پاسخگویی مسئولان کشوری ومحلی به کارگران بیکار شده کارخانه صابون سازی خرمشهر!

– عدم پرداخت14ماه حقوق و15ماه حق بیمه30کارگرکارخانه لنت تلدا خاوران!

– ادامه پینگ پنگ وزارت کار واداره کار استان کردستان با2کارگر بیکار شده کارخانه فولاد زاگرس!

– اخراج کارگران درکردستان ادامه دارد- شمار بیکاران همچنان در حال افزایش

– آینده نامعلوم شغلی ومعیشتی کارگران کارخانه قند یاسوج!

– اختلال در زندگی کارگران ساکن کوی سازمانی واهالی روستاهای همجوار  بدنبال قطع برق کارخانه  قند اهواز!

– دولت درصدد کاهش دوره پرداخت مقرری بیکاری!

– تحصن دانشجویان دانشگاه زنجان وارد پنجمین روز خود شد

– اعتراض به سیاست های ریاضت اقتصادی در پنجمین سالگرد «جنبش خشمگینان»

فیلم اعتراض کارگران معدن زغال سنگ همکارهمزمان باسفر وزیرصنعت به شهرستان راور!

در فیلم خواهید دید که کارگران معترض وخشمگین معدن زغال سنگ همکار از مشکلات خود ازجمله نداشتن امنیت شغلی،عدم پرداخت چند ماه حقوقشان و…..می گویند.وزیرصنعت پس از جلسه قصد ترک محل را  دارد که با اعتراض کارگران مواجه می شود و جلوی خودروی او را می گیرند تا پاسخ او را بشنوند.

به گزارش27اردیبهشت کاروانسرا، هفته گذشته بود که رئیس جمهور و هیئت دولت به استان کرمان سفر کردند و نماینده ویژه ایشان شهیندخت مولاوردی به راور سفر کرد اما بر اساس مشکلات معادن شهرستان، با پیگیری های صورت گرفته وزیر صنعت هم در شهرستان راور حضور پیدا کرد و در جلسه شورای اداری این شهرستان شرکت کرد.

اما از حواشی حضور وزیر در راور تجمع کارگران معدن همکار به جهت مطرح کردن مشکلات خود در همان محل جلسه بود و فیلمی که در ادامه مشاهده می کنید مربوط به همین حواشی است.

اما کارگران معدن همکارهمزمان با برگزاری جلسه، محل را علیرغم اینکه در زیر باران شدید و بدون سرپناه بودند ترک نمی کنند و منتظر می مانند که خروجی جلسه را دریافت کنند. در فیلم خواهید دید که وزیر بدون توجه به این موضوع، قصد ترک محل را  دارد که با اعتراض کارگران مواجه می شود و جلوی خودروی او را می گیرند تا پاسخ او را بشنوند.

در قسمت هایی از فیلم همچنین خواهید دید که کارگران می گویند چرا وزیر صنعت هیچ قولی نمی دهد و این دولت به فکر کارگران نیست !!

ازدست ندهید. فیلم راببنید:

http://www.aparat.com/v/vIoE3

تجمع کارگران کارخانه موادغذایی دزفول دراعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوق،حق بیمه ودیگر مطالبات مقابل فرمانداری!

روزدوشنبه27اردیبهشت،جمعی از کارگران یک شرکت تولید مواد غذایی در دزفول در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مطالبات معوقه خود درب فرمانداری دزفول تجمع کردند.

به گزارش27اردیبهشت ایرنا،چند تن از نمایندگان این کارگران معترض اظهار داشتند: شرکت مذکور حقوق سه ماهه کارکنان را پرداخت نکرده است.

یکی از نمایندگان این کارگران که حدود 40 نفر بودند گفت:از سال 90 پرداخت حقوق کارگران این شرکت با مشکل مواجه شده و بیش از چهار سال است که معوقه ها توسط شرکت پرداخت نشده است ضمن اینکه کارگران این شرکت بیش از سه ماه است حقوق دریافت نکرده و برای تامین مایحتاج زندگی خود با مشکل مواجه شده اند.

وی افزود:با تغییر صورت گرفته در شرکت مذکور مدیریت جدید تنها پرداخت پنج میلیون ریال به عنوان علی الحساب به هر کارگر را متقبل شده است.

وی پرداخت نشدن حق بیمه و حقوق بازنشستگی را از دیگر مشکلات این کارگران عنوان کرد و گفت:در این شرکت 85 نفر فعالیت دارند که به دلیل پرداخت نشدن حقوق توان پرداخت بدهی بانکی ، اجاره منزل و هزینه زندگی خود را ندارند.

یکی دیگر از کارگران این شرکت نیز گفت: با توجه به مشکل پیش آمده قرار است نماینده کارگران شرکت با نماینده فرماندار دزفول نشستی برگزار کنند و مشکلات کارگران مطرح و در خصوص حل این مشکلات چاره اندیشی شود.

یک کارگر بازنشسته این شرکت نیز گفت:به دلیل پرداخت نشدن سه ماه حق بیمه از سوی این شرکت در بلاتکلیفی بسر می برم.

امیر عیسی زاده معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه دزفول نیز در این خصوص گفت:در حال حاضر نشستی با حضور نمایندگان کارگران شرکت و نماینده دادستان در فرمانداری دزفول برای حل این مشکل برگزار شده است.

تجمع کارکنان بخش مهندسی و تعمیرات هواپیمایی ایران ایربرای افزایش دستمزد درفرودگاه مهرآباد!

روزگذشته(26اردیبهشت ماه)، کارکنان بخش مهندسی و تعمیرات هواپیمایی ایران ایر دراعتراض به سطح پایین حقوقشان وبرای افزایش دستمزد دست به تجمع مقابل ساختمان معاونت مهندسی و تعمیرات در فرودگاه مهرآبادزدند.

درپایان تجمع، سخنگوی معترضان بیانیه مشترک آنان مبنی برخواسته هایشان را خواند و اعلام کرد در صورت عدم رسیدگی مسئولان، تجمعات برای رسیدن به مطالباتشان ادامه خواهد یافت.

به گزارش27اردیبهشت خبرآنلاین، در یک تجمع با هدف افزایش دستمزد کارکنان مهندسی و تعمیرات هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، دیروز مهندسان شرکت ایران ایر در مقابل ساختمان معاونت مهندسی و تعمیرات این شرکت واقع در فرودگاه مهرآباد تجمع کردند.

در این تجمع معترضان خواستار پاسخگویى مدیریت عامل به مطالبات از پیش مطرح شده خود بودند.

پس از آغاز این تجمع معاون مهندسی و تعمیرات به نمایندگی از مدیر عامل در جمع معترضان حاضر شد و توضیحاتی درباره چگونگی رسیدگی به مطالبات حقوقی و قانونی معترضان داد که نهایتاً این توضیحات معترضان را قانع نکرد.

سخنگوی معترضان بیانیه مشترک آنان برای دریافت مطالبات معترضان را خواند و اعلام کرد در صورت عدم رسیدگی مسئولان، تجمعات برای رسیدن به مطالباتشان ادامه خواهد یافت.

سندیکای کارگران شرکت واحد خواستار آزادی بی قید و شرط جعفر عظیم زاده می باشد

فعال کارگری جعفر عظیم زاده برای رسیدن به بدیهی ترین حقوق انسانی در هیجدهمین روز اعتصاب غذا به سر می برد. هم زمان با ایشان آقای اسماعیل عبدی معلم زندانی نیز که برای دستیابی به حقوق مسلم و انسانی، دست به اعتصاب غذا زده بود علی رغم زیان های جسمی جبران ناپذیر خوشبختانه در روزهای گذشته آزاد و به اعتصاب غذای خود پایان داد.

سندیکا ضمن اعلام شادباش بمناسبت آزادی این معلم زندانی، نگرانی عمیق خود را از ادامه اعتصاب غذای هیجده روزه ی فعال کارگری  اعلام می دارد و با توجه به صدمات جسمی جبران ناپذیر ناشی از ادامه اعتصاب غذا برای وی، ازآنجا که مسئولیت حفظ جان زندانی به عهده قوه قضائیه می باشد از مسئولین امر می خواهد بدون هیچ قید و شرط ، ایشان را هر چه سریع تر آزاد نمایند.

دادخواهی حق مسلم همه انسان ها می باشد؛ بسیاری از اعضای سندیکا و دیگر کارگران و معلمان تا کنون به دلیل پیگیری حقوق مسلم خود از حق داشتن کار محروم و یا بازداشت و زندانی شده اند. سندیکای  کارگران شرکت واحد ضمن محکوم کردن برخورد های امنیتی با کارگران و معلمان، خواهان آزادی هرچه سریع تر تمامی کارگران و معلمان در بند می باشد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۲۷اردیبهشت ۱۳۹۵

وخامت حال جعفر عظیم زاده

پس از هجده روز اعتصاب غذا، جعفر عظیم زاده طی تماس تلفنی اززندان درباره  وضعیت جسمانی خود گفت: وزنم بشدت کاهش یافته ،چشم هایم شدیدا تار شده، کلیه هایم خوب کار نمی کند و قادر به دفع ادرار نیستم. این در حالی است که در طول 18 روز اعتصاب غذای وی،فقط وزن و فشارش را هر روز، اندازه میگیرند ولی معاینه ی دقیق،کنترل قند خون و دیگر آزمایشات مربوطه انجام نگرفته است.

بی توجهی مسئولین زندان نسبت به سلامت جسمانی زندانیان و معلمین و کارگران زندانی موضوع تازه ای نیست . یا زندانی را به کام مرگ می کشانند، و یا تا زمانی که تا سرحد مرگ نرسیده باشد او را به بیمارستان انتقال نداده و به وضعیت و خواسته های وی توجهی نمی کنند.

مسئولین از یک سو با فشار بر زندانیان، آنان را مجبور به اعتصاب غذا می کنند و از سوی دیگر با نادیده گرفتن وضعیت جسمانی آنان، جسم و جانشان را مورد تهدید قرار می دهند.

جعفر عظیم زاده به معاینه ی دقیق پزشکی نیاز دارد و نادیده گرفتن این حق، به معنای پایمال کردن بدیهی ترین و انسانی ترین خواست هاست و عواقب و مسئولیت جدی برای مسئولین زندان به دنبال خواهد داشت.

اتحادیه آزاد کارگران ایران

27 اردیبهشت 95

متن تقدیر‏اسماعیل عبدی از تشکل‌ها و فعالان صنفی و کارگری

به لطف حق‌تعالی روزهای سخت را در سایه سخاوت دل‌های مهربان پشت سر گذاشتیم و از دوستی‌ها و همدستی‌هایمان خاطره‌های شیرین ساختیم برای روزهای آینده.

تلاش ارزشمند و تحسین برانگیز همکاران عزیزم در تشکل‌های صنفی معلمان و کنشگران اتحادیه‌های کارگری، در حمایت بی‌دریغ از تصمیم مشترک اینجانب اسماعیل عبدی با جعفر عظیم‌زاده، دبیر اتحادیه آزاد کارگران ایران مبنی بر اعتصاب غذا در اعتراض به امنیتی کردن پرونده‌های صنفی و کارگری، تا جایی که تعداد زیادی از آنان با اعتصاب غذای دو روزه‌ی خود امید و اطمینان از درستی راه را در قلب‌های ما زنده ساختند، بی‌شک نقطه‌ی عطفی است فرا راه تمامی تشکل‌ها، انجمن‌ها و اتحادیه‌های صنفی و کارگری که ناشی از اتحاد، همدلی و همبستگی بیش از پیش آنان است.

لذا بر خود لازم دانستم به پاس حمایت‌های مستمر و مداوم این عزیزان صمیمانه از آنان تقدیر و سپاس فراوان به عمل آورم. باشد که نگاه مهربان خداوند همیشه پشتیبان همه آنان باشد.

اسماعیل عبدی

گزارش تصویری دیدار خانواده جعفر عظیم زاده و جمعی از معلمان و اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران و جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان با اسماعیل عبدی در فردای آزادی

عدم پاسخگویی مسئولان کشوری ومحلی به کارگران بیکار شده کارخانه صابون سازی خرمشهر!

کارگر بیکار شده کارخانه صابون سازی خرمشهر:در نشستی که با یکی از مسئولان قضایی شهرستان برگزار شد، وی به نقل از یکی از مسئولان کشوری گفت که کارگران این شرکت بیش از این پیگیر حل شدن مشکل شرکت صابون سازی نباشند.

امروز نیز نماینده کارگران از کار بیکار شده شرکت صابون سازی در مراجعه به دستگاه های محلی دست خالی برگشت و کسی جوابگو نبود.

به گزارش27اردیبهشت ایرنا،کارگران بیکار شده صابون سازی خرمشهر چهار سال است که به امید راه اندازی مجدد کارخانه و پرداخت مطالباتان هستند و چند مدتی نیز از این وضعیت به تنگ آمده و تجمع های اعتراضی را برگزار می کنند.

آنان گفتند:تاکنون پنج بار مزایده شرکت صابون سازی خرمشهر انجام شده ولی به رغم اینکه یکی از متقاضیان برنده این مناقصه شده و 10 میلیارد ریال نیز به حساب دستگاه های مسئول واریز کرده است، مشکل پرداخت نشدن معوقات و حقوق کارگران همچنان به قوت خود باقی است.

یکی دیگر از کارگران نیز در این خصوص گفت:در نشستی که با یکی از مسئولان قضایی شهرستان برگزار شد، وی به نقل از یکی از مسئولان کشوری گفت که کارگران این شرکت بیش از این پیگیر حل شدن مشکل شرکت صابون سازی نباشند.

وی گفت:امروز نیز نماینده کارگران از کار بیکار شده شرکت صابون سازی در مراجعه به دستگاه های محلی دست خالی برگشت و کسی جوابگو نبود.

یکی دیگر از کارگران این شرکت گفت:کارخانه شرکت صابون سازی خرمشهر در گذشته بیش از ۳۰۰ کارگر داشت برخی از آنها در شرف بازنشستگی بودند.

‘م- بحرانی’ افزود:چهار سال به بازنشستگی ام مانده بود که کارخانه تعطیل شد و وضعیت بازنشستگی من نیز در بلاتکلیفی به سر برسد.

کارخانه صابون سازی خرمشهر با برند یاس یکی از تولیدکنندگان مرغوب ترین نوع مواد شوینده کشور بود که دهه 70 توانست در جایگاه صادرکننده نمونه به کشورهای منطقه ظاهر شده و حتی در بازارهای اروپا نیز رقابت کند.

بنیادشهید که متولی این شرکت به شمار می آمد سال 1387 آن را به بخش خصوصی واگذار کرد، سال 1390 در حالی که همچنان این شرکت بازار داخلی و کشور همسایه یعنی عراق را در اختیار داشت اعلام ورشکستگی و تعطیلی کرد که نتیجه آن اخراج کارگران بسیاری با حقوق معوق بود.

بیش از 50 نفر از کارگران این شرکت چندین مرحله برای احقاق حق خود اعتراض کردند و با وجود پیگیری های مسئولان، نمایندگان مجلس و دستگاه قضایی تاکنون به حق خود نرسیدند.

عدم پرداخت14ماه حقوق و15ماه حق بیمه30کارگرکارخانه لنت تلدا خاوران!

کارگران کارخانه لنت تلدا خاوران درقزوین از عدم پرداخت14ماه حقوق و15ماه حق بیمه 30کارگرکارخانه لنت تلدا خاوران،خبردادند.

به گزارش27اردیبهشت ایلنا،منابع خبری در قزوین اعلام کردند با وجود تغییرات مدیریتی در کارخانه «لنت تلدا خاوران»، معوقات مزدی حدود۳۰کارگر این کارخانه هنوزپرداخت نشده است.

این کارگران می گویند با بهبودی که دروضعیت تولید کارخانه بوجود آمده این ۳۰ کارگر انتظار داشتند  کارفرمای جدیدمطالبات معوقه مزدی آنان را که مربوط به سالهای گذشته است را پرداخت می‌کرد.

یکی ازکارگران لنت تلدا خاوران درباره جزئیات مطالبات معوقه خود گفت: تا آذر ماه سال گذشته حدود ۷۰ کارگر این کارخانه با دارا بودن حدود ۱۴ ماه دستمزد وبیمه معوقه کار می‌کردند اما با ورود سرمایه گذار جدید بخش زیادی از مشکلات مالی این کارخانه وکارگرانش مرتفع شد.

او با بیان اینکه در حال حاضر دستمزد کارگران در موعد مقرر پرداخت می‌شود افزود: آنچه باقی مانده حدود ۱۴ ماه از مطالبات معوقه سالهای ۹۳ و ۹۴ حدود ۳۰ نفر از کارگران است که هنوز پرداخت نشده است.

به نقل از این کارگرگفته می‌شود که جدا از مزد معوقه، بیش از ۱۵ ماه حق بیمه آن‌ها به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.

به گفته وی میزان بدهی این واحد تولید کننده به تامین اجتماعی حدود ۵۸۰ میلیون تومان است و طی ماههای اخیر دفترچه‌های بیمه درمانی کارگران با مساعدت اداره تامین اجتماعی تمدید شده است.

ادامه پینگ پنگ وزارت کار واداره کار استان کردستان با2کارگر بیکار شده کارخانه فولاد زاگرس!

دو کارگر بیکار شده فولاد زاگرس که در هفته های گذشته چندین باربه تهران آمده اند می گویند: هنوز تکلیف بیمه بیکاری ما مشخص نشده است.

به گزارش27اردیبهشت ایلنا،دو کارگر بیکار شده فولاد زاگرس به نام های «احمد امینی» و «علیرضا رستمی» که در هفته های گذشته بارها جهت پیگیری بیمه بیکاری به تهران آمده اند، از ادامه سرگردانی خود خبر دادند.

از قرار معلوم، هفته گذشته پس از پیگیری های مکرر، وزارت کار این دو کارگر را برای دریافت بیمه بیکاری به استان کردستان معرفی کرده است اما مسئولان استان اواخر هفته گذشته گفته اند که این مساله باید در کمیته استانی مطرح شود.

روز گذشته کمیته استانی بیمه بیکاری سنندج علیرغم نامه کتبی وزارت کار اعلام کرده است که با بیمه بیکاری این کارگران مخالفت شده است.

امروز صبح، این دو کارگر بار دیگر به تهران آمده اند تا برای چندمین بار به وزارت کار مراجعه کنند.

این کارگران می گویند با وجود بیش از یک سال بیکاری و عدم توانایی مالی مجبور شده ایم حداقل هفته ای یک بار هزینه سفر را تحمل کنیم و در مسیر تهران-سنندج تردد داشته باشیم.

امینی و رستمی می گویند: تا مشخص شدن تکلیفمان، وزارت کار را ترک نمی‌کنیم.

اخراج کارگران درکردستان ادامه دارد- شمار بیکاران همچنان در حال افزایش

زنگ خطر تعطیلی و اخراج کارگران در حداقل واحدهای تولیدی در استان کردستان در حالی همچنان می نوازد که متاسفانه این استان در طول سالهای گذشته نیز همچنان از بیکاری می نالد و در این بین مسئولان و متولیان امر همواره به جای یافتن راه حلی برای این مشکل، بازی با آمار و کلمات را در اولویت کارها و اقدامات خود قرار داده اند.

در دو سال گذشته نه تنها از میزان بیکاری استان کردستان کاسته نشده است که روند تعطیلی و اخراج کارگران در اندک کارگاه ها و واحدهای تولیدی و صنعتی استان نیز همچنان ادامه دارد.

وضعیت بیکاری در استان کردستان از یک سو و روند تعطیلی و تعدیل نیرو از سوی دیگر دو چالش اصلی این روزهای استان است که هر چند مدیران و مسئولان متولی خبر از برنامه ریزی و همچنین مدیریت این حوزه را سر می دهند ولی مردم همچنان نگران روزهای آینده برای جوانان و نوجوانان خود هستند.

آمارهای رسمی مرکز آمار ایران میزان بیکاری در استان کردستان در سال ۹۴ را رقمی بیش از ۱۳.۳ درصد نشان می دهد در حالی که مسئولان استانی، این رقم را بسیار بیشتر از این میزان اعلام می کنند.

از سال ۹۲ و با روی کار آمدن دولت یازدهم، مدیران و مسئولان استان کردستان همواره از بهبود شرایط و همچنین تلاش در راستای توسعه این استان سخن به میان می آوردند ولی در حالی که دولت به پایان زمان چهار ساله فعالیت خود نزدیک می شود نه تنها قدمی برای بهبود وضعیت اشتغال برداشته نشده است که حتی از میزان شغل های موجود هم به خوبی محافظت نشده و روند تعطیلی واحدهای تولید ادامه دارد.

مرکز آمار ایران، میزان بیکاری در استان کردستان در سال ۹۳ را ۱۱.۶ درصد اعلام کرد که بر اساس آخرین گزارش این مرکز میزان بیکاری در کردستان طی سالهای ۹۳ تا ۹۴ نه تنها کاهش پیدا نکرده که بر آن افزوده شده و نرخ بیکاری کردستان در سال ۹۴ به بیش از ۱۳ درصد افزایش یافته است.

در همین حال مدیران و مسئولان استان کردستان در سخنرانی های مختلف خود نیز این میزان بیکاری اعلام شده از سوی مرکز آمار برای استان را قبول نداشته و رقم آن را بالاتر عنوان می کنند.

عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان در همان بدو حضور در استان، رقم واقعی بیکاری در کردستان را حدود ۳۰ درصد اعلام می کرد و حتی معاونین وی و مدیران حوزه های صنعت، کار و تعاون نیز بر واقعی نبودن آمارهای اعلام شده از سوی دولت های قبلی تاکید داشتند.

هفته گذشته مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان رقم واقعی بیکاری را حدود ۳۰ درصد اعلام کرد این در حالی است که مرکز آمار اوایل اردیبهشت ماه میزان بیکاری در کردستان را ۱۳/۰۳ درصد اعلام کرده بود.

تعطیلی واحدهای تولیدی کردستان همچنان ادامه دارد

در حالی که بازی با آمار بیکاری در کردستان همچنان ادامه دارد که از سال گذشته روند تعطیلی و یا اخراج کارگران در واحدهای تولیدی و صنعتی این استان وارد فاز جدیدی شده است و متاسفانه هر روز بر این میزان افزوده می شود.

در روزهای پایانی سال ۹۴ یکی از محدود شرکت های تولیدی و صنعتی استان کردستان به نام ایستک به دلیل مشکلات مدیریتی و مالی ۱۳۸ کارگر خود را اخراج کرد و حتی کارگران اخراج شده نیز دست به برگزاری تجمع های اعتراضی زده و تا این لحظه اقدامی برای رفع مشکلات آنها عملیاتی نشده است.

کارخانه قند سقز نیز دیگر واحد تولیدی و صنعتی در کردستان بود که وی هم ۲۵۰ کارگرش را اخراج کرده و به مرز تعطیلی رسید.

در همین حال و در روزهای پایان سال ۹۴ کارخانه کاشی کسری در سنندج نیز به دلیل مشکلات مالی و نبود بازار مناسب موفق دست به اخراج شماری از کارگرانش زد و این روند به جایی رسید که هفته گذشته جلسه کارگروه رفع موانع تولید به ریاست استاندار کردستان در محل این کارخانه تشکیل و بر حمایت از فعالیت های آن تاکید شد.

زنگ خطر تعطیلی و اخراج کارگران در حداقل واحدهای تولیدی در استان کردستان در حالی همچنان می نوازد که متاسفانه این استان در طول سالهای گذشته نیز همچنان از بیکاری می نالد و در این بین مسئولان و متولیان امر همواره به جای یافتن راه حلی برای این مشکل، بازی با آمار و کلمات را در اولویت کارها و اقدامات خود قرار داده اند.

بخشی ازیک گزارش مهربتاریخ27اردیبهشت

آینده نامعلوم شغلی ومعیشتی کارگران کارخانه قند یاسوج!

کارخانه قند یاسوج پس از ۱۲ سال تعطیلی شروع به کار کرده و با تولید قند از چغندر قند مشغول شد تا ۲۷۰ کارگر آن که سالها در رنج بودند و در تعلیق کار کارخانه حقوقشان معلق مانده و زندگیشان فلج شده بود، باز هم با صدای سوت صبحگاهی کارخانه بر سرکار حاضر شوند اما چه سود که بعد از یک سال فعالیت دوباره زمزمه تعطیلی را برای خود می بیند.

تعطیلی کارخانه‌های تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد تنها به شهرک‌های صنعتی سرایت نکرده است بلکه کارخانه‌هایی که از قدمت بیشتری برخوردار هستند نیز در معرض تعطیلی و اخراج کارگران قرار گرفته‌اند.

از جمله مهم‌ترین و بزرگ‌ترین این واحدهای تولیدی می‌توان به کارخانه قند یاسوج اشاره کرده که سالهاست در رکود و تعطیلی نسبی بسر می‌برد.

کارخانه قند یاسوج پس از ۱۲ سال تعطیلی شروع به کار کرده و با تولید قند از چغندر قند مشغول شد تا ۲۷۰ کارگر آن که سالها در رنج بودند و در تعلیق کار کارخانه حقوقشان معلق مانده و زندگیشان فلج شده بود، باز هم با صدای سوت صبحگاهی کارخانه بر سرکار حاضر شوند اما چه سود که بعد از یک سال فعالیت دوباره زمزمه تعطیلی را برای خود می بیند.

کارخانه قند یاسوج بعنوان نماد صنعت کهگیلویه و بویراحمد این روز‌ها نیازمند یاری برای رهایی از وضعت موجود است، در صورتی که فکری برای راه اندازی مجدد این کارخانه اندیشیده نشود دیری نخواهد پایید که فقط یادی از مادر صنعت این استان چهارفصل بجا خواهد ماند.

کارخانه‌ پیر و پا به سن گذاشته قند یاسوج که در سالیان گذشته بخشی از بار اشتغال‌زایی درشهرستانهای استان کهگیلویه و بویراحمد را بر دوش کشیده است طی چند سال گذشته دشوار‌ترین و پرتنش‌ترین دوران خود را در طول حیات حدودا ۵۰ ساله‌اش سپری کرده است.

شرایط به طوری رقم خورده که امروز کارخانه قند یاسوج با برخی از مشکلات از جمله کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، بدهی به چغندرکاران، کارگران و دولت مواجه باشد.

از مدت‌ها پیش صاحب نظران و کار‌شناسان فعال در حوزه صنعت استان نسبت به سیاست گذاری‌های غلط در این کارخانه و پیش بینی‌هایی مبنی بر خطر ورشکستگی داده بودندخطری که علاوه بر بیکاری چند صد کارگر و کشاورز مرتبط با این بخش، ضررهای هنگفتی نیز به اقتصاد استان و شهرستان وارد می‌کند.

شاید با تزریق خون تازه‌ای در شریان‌های این کارخانه پیر بتوان از فروپاشی آن جلوگیری و رونق دوباره‌ای به این کارخانه که دل چندین کارگر و خانواده آن‌ها به شیرینی قند آن خوش است، بازگردد.

بخشی ازیک گزارش بویرخبربتاریخ26اردیبهشت

اختلال در زندگی کارگران ساکن کوی سازمانی واهالی روستاهای همجوار  بدنبال قطع برق کارخانه  قند اهواز!

کارگران کارخانه قند اهوازمی‌گویند به دنبال قطع برق این واحد صنعتی زندگی تمامی خانواده‌هایی که منزل آنها در خانه‌های سازمانی این کارخانه و روستاهای هم‌جوار آن قرار دارد مختل شده است.

آنچه موجب نگرانی شده، وضعیتی است که در حال حاضر برای کارگران ساکن خانه‌های سازمانی و اهالی روستاهای اطراف به وجود آمده است، چراکه به سبب قطعی برق، آب شرب کوی سازمانی و روستاهای مورد نظر نیز قطع شده است.

از روز گذشته تاکنون قطعی برق موجب اختلال فعالیت محیط‌های آموزشی ، درمانی همانند مدارس ودرمانگاه  و غیره شده است.

به گزارش 27اردیبهشت ایلنا، کارگران این کارخانه می‌گویند که با قطع برق این واحد تولیدی،  برق حدود ۵۰ واحد مسکونی سازمانی و خانوارهای تعدادی از روستاهای مجاور که از کنتور این واحد صنعتی تامین می‌شد، قطع شده است.

بنا بر این گزارش، ماموران اداره برق اهواز روز گذشته (۲۶ اردیبهشت ماه) به دلیل انباشت بدهی‌های کارخانه قند اهواز با ورود به محل کارخانه  برق این واحد تولیدی را قطع کرده‌اند.

بر اساس اظهارات کارگران، فعالیت کارخانه قند اهواز از حدود دو سال پیش متوقف شده است و قطع برق این واحد صنعتی  به دلیل بدهی یک میلیارد و۲۰۰ میلیون تومانی انجام گرفته است.

به گفته یکی از کارگران، آنچه موجب نگرانی شده، وضعیتی است که در حال حاضر برای کارگران ساکن خانه‌های سازمانی و اهالی روستاهای اطراف به وجود آمده است، چراکه به سبب قطعی برق، آب شرب کوی سازمانی و روستاهای مورد نظر نیز قطع شده است.

این کارگر در ادامه اضافه کرد: از روز گذشته تاکنون قطعی برق موجب اختلال فعالیت محیط‌های آموزشی ، درمانی همانند مدارس ودرمانگاه  و غیره شده است.

به گفته این کارگر ساکن مجتمع سازمانی قند اهواز آنها در حال حاضر در تلاش هستند تا از طریق نهاد‌های دولتی همانند استانداری و فرمانداری اهواز به نوعی این مشکلی که برای اهالی روستاها وساکنین مجتمع سازمانی قند اهواز بوجود آمده را مرتفع کنند.

دولت درصدد کاهش دوره پرداخت مقرری بیکاری!

با وجود افزایش ۳۰ درصدی مقرری بگیران بیمه بیکاری در فاصله سال ۹۳ تا ۹۴، حقوق ۱۴۲ هزار نفر به دلیل اتمام مهلت پرداخت موقت مقرری قطع و تنها ۶.۴ درصد بیکاران موفق به یافتن شغل جدید شدند.

پرداخت مقرری بیمه بیکاری تا زمان یافتن شغل جدید، سیستمی است که قانونگذار درباره مشمولان قانون کار پیش بینی کرده به نحوی که اگر افراد شاغل در بنگاه ها و واحدهای تولیدی کشور به صورت غیرارادی شغل خود را از دست بدهند و یا اخراج شوند، تا زمان یافتن یک شغل جدید از مقرری بیمه بیکاری به صورت ماهیانه برخوردار می شوند.

در عین حال، طبق قانون ۳ درصد از حق بیمه پرداختی کارگران و کارفرمایان به عنوان منابع صندوق بیمه بیکاری ذخیره می شود تا بتوان منابع مورد نیاز برای پرداخت حقوق به مستمری بگیران بیمه بیکاری را فراهم کرد. با این حال، دولت از طریق ابزارهای در اختیار خود در دوره پرداخت مقرری بیکاری به دنبال کوتاه کردن این دوره است تا منابع کمتری از صندوق بیمه بیکاری بابت حقوق به افراد پرداخت شود.

حتی در این زمینه سال گذشته بحثی مطرح شده بود که دولت به دنبال کاهش دوره پرداخت بیمه بیکاری است. بررسی جدیدترین آمارهای ارائه شده از سوی وزارت کار درباره مقرری بگیران بیمه بیکاری حاکی از آن است که در فاصله سال ۹۳ تا پایان ۹۴ بر تعداد دریافت کنندگان کمک حقوقی صندوق بیمه بیکاری افزوده شده است.

طی سال ۹۳ تعداد ۱۶۳ هزار و ۲۲۳ نفر در کشور از صندوق بیمه بیکاری مقرری دریافت می کردند که این تعداد در سال گذشته به ۲۱۱ هزار و ۳۶ نفر افزایش یافت. همچنین از ۱۶۳ هزار نفر سال ۹۳ مقرری تعداد ۱۲۷ هزار نفر از افراد به دلیل پیدا نکردن کار در دوره دریافت مقرری قطع شد.

همچنین در سال ۹۴ نیز از ۲۱۱ هزار مقرری بگیر در نهایت حقوق موقت ۱۴۲ هزار نفر قطع شد و تنها ۱۳ هزار و ۶۷۷ نفر موفق به یافتن شغل جدید شدند. این موضوع نشان می دهد که از کل مقرری بگیران سال ۹۴ تنها ۶.۴ درصد افراد این شانس را داشتند که پس از اخراج و یا قطع غیرارادی همکاری، دوباره وارد بازار کار شوند و مابقی نتوانستند در دوره یک تا چند ساله دریافت مقرری بیکاری، شغل جدیدی پیدا کنند.

این موضوع نشان می دهد که اگر افراد یکبار شغل خود را از دست دهند برای ورود دوباره به بازار کار شانس کمی خواهند داشت و احتمالا برای دوره ای طولانی باید به انتظار بنشینند و بیکار بمانند. با اینکه در فاصله سال ۹۳ تا ۹۴ از کل مقرری بگیران تنها ۶.۵ درصد موفق به یافتن شغل جدید شدند، اما در این دوره یکساله حدود ۳۰ درصد به افراد مقرری بگیر اضافه شد و دریافت کنندگان حقوق موقت در اثر بیکاری غیرارادی، ۴۷ هزار و ۸۱۳ نفر بیشتر شدند.

نکته حائز اهمیت دیگر در گزارش وزارت کار درباره وضعیت پرداخت مقرری بیمه بیکاری در سال ۹۴ این است که مردان ۸۰ درصد دریافت کنندگان حقوق موقت را به خود اختصاص دادند و حدود ۸۷ درصد کل مقرری بگیران نیز متاهل یا متکفل بوده اند. در عین حال، ۷۹ درصد قطع مقرری ها نیز مربوط به مردان است.

۸۸.۷ درصد علت قطع مقرری بیمه بیکاری مربوط به اتمام دوره تعیین شده برای پرداخت موقت بوده که افراد در آن دوره موفق به یافتن شغل جدید نشده بودند؛ بنابراین احتمالا شرایط آنها پس از قطع مقرری بدتر و معیشت دشوارتری را تجربه کرده و یا همچنان می کنند.

۲۰ درصد از کل مقرری بگیران صندوق بیمه بیکاری در سال گذشته زن بوده اند و ۳.۲ درصد از قطع مقرری ها نیز به دلیل کشف اشتغال پنهان افراد بوده است. روند افزایش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در سال های اخیر ادامه داشته به نحوی که تعداد مقرری بگیران سال ۹۲ بیش از ۱۵۳ هزار نفر بوده است؛ بنابراین افزایش مستمر تعداد افرادی که مشاغل خود را به صورت غیر ارادی از دست می دهند نشانه بحران پنهانی بیکاری در لایه های مختلف بازار کار است.

متاسفانه اینکه از ۲۱۱ هزار نفر در سال ۹۴ تنها ۱۳ هزار نفر بتوانند موفق به یافتن شغل جدید شوند نشان می دهد که شرایط ورود افراد به بازار کار نابسامان و فرصت های شغلی بسیار کمیاب است. این مسئله می تواند بخشی از وضعیت تشدید بیکاری و تاثی رکود شدید اقتصادی بر عملکرد بنگاه های اقتصادی کشور را نشان دهد.

استان هایی مانند تهران، آذربایجان غربی و شرقی، البرز، خراسان رضوی، فارس، قزوین و مازندران بالاترین تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری کشور را در خود جای داده اند. از آنسو در برخی از استان ها مانند هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی و ایلام این تعداد بسیار پایین و زیر هزار نفر است.

پرداخت بیمه بیکاری ضریبی از سابقه فرد و درصد پرداختی آن نیز به تاهل یا تجرد افراد از ۳۶ تا ۵۰ ماه متفاوت است.معمولا پرداخت مستمری به میزان ۵۵ درصد میانگین دریافتی ۹۰ روز منتهی با بیکاری غیرارادی تا حداکثر ۸۰ درصد آن است که به ازاء همسر و فرزند هر کدام ۱۰ درصد تا نهایتا سقف ۸۰ درصد اضافه می شود.

بخشی ازیک گزارش مهر بتاریخ27اردیبهشت

تحصن دانشجویان دانشگاه زنجان وارد پنجمین روز خود شد

تحصن دانشجویان دانشگاه زنجان در اعتراض به مشکلات صنفی وارد پنجمین روز خود شد. این تحصن تا زمان برآورده شدن تمامی مطالبات ادامه خواهد یافت.

به گزارش 27اردیبهشت خبرگزاری دانشجو، روز گذشته در چهارمین روز از تحصن، دانشجویان دانشگاه زنجان در راستای پیگیری برخی مطالبات صنفی، بدوی و به حق خود پس از ادامه تحصن تا بعد از ظهر دیروز همچون روزهای گذشته به گفت‌وگو و رأی‌گیری پیرامون نحوه ادامه راهی که برای استیفای حقوق خود بدان گام نهادند، پرداختند.

مقرر شد محل تحصن شب گذشته از سلف 3 (خوابگاه برادران) به سلف 4 (سلف مرکزی دانشگاه) انتقال یابد. همچنین با نظر متحصنین تصمیم بر آن شد تا با حضور معاون دانشجویی دانشگاه زنجان برای پاسخگویی به متحصنین در مقابل عدم اجرای این ساده‌ترین حق دانشجویان، که در بعضی موارد در اکثر دیگر دانشگاه‌های سراسر کشور رعایت می‌شود مخالفتی صورت نگیرد. این تصمیم به علت بیانات شب گذشته مسئولین مبنی بر اجرای 5 بند از مطالبات متحصنین اتخاذ شد.

این تحصن در شب گذشته که با درخواست و بعضاً تهدید‌های تلویحی مسئولان برای عدم حضور دانشجویان در این سلف در ساعات اولیه شب همراه شده بود، به راه خود مجدانه ادامه می‌داد؛ اما با افزایش چشم‌گیر تعداد دانشجویان معترض نسبت به شب‌های گذشته تهدیدها نیز رنگ باختند و معترضین مصمم‌تر گشتند.

دگر بار با تصمیم و رأی متحصنین مقرر شد اعضای شورای صنفی دانشگاه زنجان از ورود به سلف مرکزی در زمان پاسخگویی مسئولان منع شوند. این تصمیم از آن علت بود که اعضای شورای صنفی که دست در دست مسئولان غیر پاسخگو آمدند و با آنان به دانشجویان پشت کردند، در مصاحبه‌های خود دانشجویانی را که قرار است از حقوق آنان دفاع کنند، دست‌نشانده‌ عوامل بیرونی خواندند. این افراد شب گذشته در همان اندک حضور خود با عربده‌کشی و عکاسی از متحصنین سعی بر متفرق کردن دانشجویان داشتند؛ اما چیزی جز بی‌آبرویی عایدشان نشد.

در ساعت 11:30 شب آقایان نجفیان (معاون دانشجویی)، ملکی (مدیر امور مالی)، قوامی (مدیر امور دانشجویی) و قاسمی در جمع معترضین حضور پیدا کردند. این افراد ابتدا اصرار داشتند که صرفاً با حضور اعضای شورای صنفی با دانشجویان گفت‌وگو خواهند کرد؛اما با مقاومت متحصنین مواجه شدند.

معاون دانشجویی دانشگاه صحبت‌های خود را با پراکنده‌گویی و تلاش‌های پی در پی اما بی حاصل برای انحراف موضوع حضورشان که همان پاسخگویی در مقابل مطالبات دانشجویان بود آغاز کردند. اما با تذکرات متعدد دانشجویان معترض مواجه شدند. وی ظاهراً به ناچار و پس از مشاهده اعتراض دانشجویان به صحبت‌های وی بالاخره به خود مطالبات پرداختند و با اولین بند از مطالبات، «رایگان شدن ژتون فراموشی بدون محدودیت در دفعات زمانی» که اولین بند از خواسته‌های معترضین بود کمی از پراکنده‌گویی فاصله گرفتند.

با گذشت حدوداً دو ساعت از این گفت‌وگو که صرفاً بند اول مطالبات در آن مطرح شد، نظر تمامی معترضین بر آن بود که معاون دانشجویی صرفاً با استدلال‌های غیرمنطقی و دروغ‌گویی آشکار در مقابل چشمان حیرت‌زده دانشجویان هیچ تلاش معنی داری نمی‌خواهد در به ثمر رسیدن این مطالبات صورت دهد. در نتیجه متحصنین در ساعت دو شب دیگر دلیلی برای ادامه گفت‌وگو نیافتند و در همان سلف مرکزی به ادامه تحصن تا زمان برآورده شدن مطالبات خود پافشاری کردند.

لازم به یادآوری است، این تحصن تا زمان برآورده شدن تمامی مطالبات ادامه خواهد یافت.

اعتراض به سیاست های ریاضت اقتصادی در پنجمین سالگرد «جنبش خشمگینان»

هزاران معترض در اسپانیا روز یکشنبه به مناسبت پنجمین سالگرد ظهور «جنبش خشمگینان» یا «جنبش ایندیگنادوس» به خیابانهای مادرید آمدند.

آنها در این راهپیمایی علیه اقداماتی که در چهارچوب سیاستهای ریاضت اقتصادی اجرا شده است شعار می دادند.

به گزارش16مه یورونیوز،پنج سال پیش در ماه مه سال ۲۰۱۱ میلادی هزاران اسپانیایی معترض به سیاستهای دولت که بخش عمده آنها جوانان و دانشجویان بودند، با تجمع در خیابانهای شهرهای مختلف اسپانیا، جنبشی را پایه ریزی کردند که خیلی زود به دیگر شهرهای جهان هم کشیده شد.

یکی از شرکت کنندگان در راهپیمایی روز یکشنبه با اشاره به چگونگی آغاز این جنبش می گوید: «به یاد دارم که جوانها به خیابانها آمدند. جوانان به این آگاهی رسیده بودند که این کشور متعلق به آنهاست و اینکه هیچکس نمی تواند به جز آنها کاری به پیش ببرد».

دیگری می گوید: «نارضایتی که ما پنج سال پیش داشتیم منجر به شکل گیری احزاب جدیدی شد. احزابی که اکنون یک فرصت واقعی در اختیار دارند تا دولت جدیدی را شکل بدهند و سیاستهای جدیدی را با هدف تغییر مد نظر بگیرند».

در سال جاری میلادی نیز جنبش مشابهی در شهرهای مختلف فرانسه توسط جوانان شکل گرفت که به «خیزش شبانه» شهرت یافت.

بیست وهفتم اردیبهشت ماه1395

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.