اخباروگزارشات کارگری۳۰آبان۱۳۹۴

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

karegaran

– دهمین روزاعتصاب کارگران پروژه لوله کشی تاسیسات فاز ۱۳پارس جنوبی عسلویه!

– گزارش تصویری ازطرح خواسته های کارگران پیمانی و قرارداد مدت موقت شرکت نفت گچساران همزمان با سفروزیر کار!

– تجمع کارکنان سازمان پارکها و فضای سبز آمل مقابل شهرداری دراعتراض به کاهش حقوق!

– بی‌قانونی در وضعیت مزدی کارگران نانوایی‌ها

– پلمب کارخانه فولاد سازان فرآیند به دلیل خودداری از قبول حکم اداره کار!

– پایان تبعید یک ‌ساله سوپر وایزر بیمارستان امام بدلیل پیگیری مطالبات پرستاران!

– ایمنی در محیط کار از مطالبات اصلی کارگران است

– باردیگر سرویس رفت وآمد کارگران واژگون و22کارگرکشته وزخمی شدند!

– مصدومیت یکی از کارگر شهرداری زنجان درحین کار!

جان باختن 21کارگر در جریان آتش‎سوزی مهیب در معدن زغال سنگ چین

دهمین روزاعتصاب کارگران پروژه لوله کشی تاسیسات فاز ۱۳پارس جنوبی عسلویه!

اعتصاب کارگران پروژه لوله کشی تاسیسات فاز ۱۳پارس جنوبی دراعتراض به عدم پرداخت بیش از5ماه حقوقشان دهمین روز راپشت سرگذاشت.

به گزارش30آبان ایلنا،اعتصاب حدود ۲۰۰ کارگر پیمانکاری فاز ۱۳ عسلویه که از ۲۱ آبان ماه شروع شده است همچنان ادامه دارد.

برپایه این اطلاعات، در این اعتصاب که از روز ۲۱ آبان آغاز شده است؛ کارگران معترض در خوابگاه‌ها حضور دارند و از رفتن به سر کار خودداری می‌کنند.

در خصوص مطالبات مزدی این کارگران گفته می‌شود که از خردادماه به جز موارد معدودی پرداخت علی الحساب به چند تن از کارگران، پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها به تعویق افتاده است.

از قرار معلوم، مراجعات متعدد کارگران به فرمانداری و استانداری بوشهرتا کنون بی‌نتیجه بوده است و علیرغم وعده‌های مسئولان، مطالبات این کارگران تا این لحظه پرداخت نشده است.

گزارش تصویری ازطرح خواسته های کارگران پیمانی و قرارداد مدت موقت شرکت نفت گچساران همزمان با سفروزیر کار!

تجمع کارکنان سازمان پارکها و فضای سبز آمل مقابل شهرداری دراعتراض به کاهش حقوق!

بیش از 60 نفر از کارکنان شرکتی سازمان پارکها و فضای سبز صبح امروز در مقابل ومحوطه شهرداری آمل تجمع کردند.

به گزارش30آبان هرازنو،با پا درمیانی شهردار و مسوولان شهرداری تجمع کنندگان ابتدا به نماز خانه شهرداری و سپس برای بررسی مشکلاتشان به سالن سرای مهر هدایت شدند.

یکی از تجمع کنندگان دلیل این تجمع را کاهش حقوق کارکنان اعلام کرده است.

وی با بیان اینکه تقریبا هر کارگری با اضافه کاری ماهیانه یک میلیون و پانصد تومان حقوق دریافت می کرده است اظهار کرد: با تصمیمات جدید حقوق ما حدود پانصد هزار تومان کاهش می یابد که این برای کارگران بسیار سخت است.

بی‌قانونی در وضعیت مزدی کارگران نانوایی‌ها

دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج گفت: گرچه دستمزدهای مصوب شورای عالی کار طی سالهای گذشته، الزامات قانونی ماده 41 قانون کار را رعایت نکرده است ولی در این زمینه، وضعیت کارگران خباز به مراتب بدتر است.

ما کارگران خباز به دستورالعمل اجرایی انتخابات  انجمن‌های صنفی و دخالت‌گری منفی وزارت کار اعتراض داریم.

وی در همین رابطه افزود: الزام تایید کاندیداها توسط نماینده وزارت کار مشکل‌ساز است و  به گونه‌ای است که در موارد بسیاری ما شاهد دخالت‌گری منفی این نماینده و رد صلاحیت کاندیداهای معتمد کارگران بدون ارائه مستندات و دلایل قانونی هستیم.

به گزارش30آبان ایلنا،یدالله صمدی، دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج و حومه، گفت: براساس ماده 41 قانون کار، حداقل دستمزد باید بتواند هزینه‌های ماهانه خانوارهای کارگری را تامین کند  که متاسفانه در سالهای گذشته این الزام قانونی، هرگز جامه عمل نپوشیده است و ما همیشه شاهد اجحاف در حق کارگران بوده‌ایم.

این فعال کارگری در رابطه با وضعیت مزدی کارگران خباز گفت: در زمینه افزایش دستمزد؛ وضعیت کارگران خباز یک درجه بدتر از سایر کارگران است چراکه هیچ مکانیسم قانونی و مدونی برای افزایش دستمزد این کارگران وجود ندارد.

صمدی در توضیح این مطلب گفت: یک عرف غیرقانونی طی سالیان گذشته به کارگران خباز تحمیل شده که براساس آن، دستمزد کارگران نانوایی‌ها براساس نرخ نان افزایش می‌یابد، به این مفهوم که هرگاه نان گران شود، براساس آن دستمزد کارگران نیز افزایش می‌یابد.

این فعال کارگری با اشاره به ثابت ماندن دستمزد کارگران خباز در بازه‌های زمانی مختلف علیرغم افزایش نرخ تورم گفت: برای مثال در آذر ماه 93، پس از سه سال ثبات دستمزدی، دستمزد کارگران خباز سنندج افزایش یافت. این درحالیست که سه سال متوالی پیش از آن، هیچ افزایشی در دستمزد کارگران این صنف علیرغم افزایش تصاعدی هزینه های زندگی، اعمال نشده بود.

دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج با اعلام این مطلب که برابر ماده 2 قانون کار، کارگران خباز مشمول قانون کار هستند، عدم اجرای آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور را یکی دیگر از مشکلات کارگران این صنف برشمرد و گفت: سالهاست که این آیین‌نامه برای کارگران نانوایی‌ها با وجود ماهیت سخت و زیان‌آور شغل آنها اجرا نمی‌شود و این مساله یکی از مطالبات اصلی کارگران این صنف است.

یدالله صمدی در ادامه گفت: ما کارگران خباز به دستورالعمل اجرایی انتخابات  انجمن‌های صنفی و دخالت‌گری منفی وزارت کار اعتراض داریم.

وی در همین رابطه افزود: الزام تایید کاندیداها توسط نماینده وزارت کار مشکل‌ساز است و  به گونه‌ای است که در موارد بسیاری ما شاهد دخالت‌گری منفی این نماینده و رد صلاحیت کاندیداهای معتمد کارگران بدون ارائه مستندات و دلایل قانونی هستیم.

پلمب کارخانه فولاد سازان فرآیند به دلیل خودداری از قبول حکم اداره کار!

خودداری کارفرمای کارخانه فولاد سازان فرآیند از اجرای احکام بازگشت به کار ۸۰ کارگر اخراجی باعث شد تا شورای تامین شهرستان ملارد این واحد صنعتی را پلمپ کند.

سال جاری کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند تجمعات متعددی را مقابل نهاد های دولتی در شهرستان ملارد وتهران مقابل ساختمان وزارت کار انجام دادند که در نتیجه آن   شورای تامین  ماه گذشته در محل فرمانداری شهرستان ملارد جلسه ای تشکیل داد، که حاضرین در آن  با پلمب کارخانه فولاد سازان فرآیند موافقت کردند.

به گزارش30آبان ایلنا،یکی از کارگران این واحد صنعتی با اعلام این خبر گفت: از ۱۶ روز مهر ماه سال جاری فعالیت فولاد سازان فرآیند با حکم شورای تامین شهرستان ملارد متوقف شده است و در حال حاضر  ۴۰ کارگر باقیمانده این واحد صنعتی بیکار شده‌اند.

وی ادامه داد: کارگرانی که بتازگی با بسته شدن درهای کارخانه فولاد فرآیند بیکار شده‌اند از جمله کسانی هستند که بعد از اخراج دائمی بصورت قراردادی در این واحد صنعتی مشغول فعالیت شده‌اند.

این کارگر ادامه داد: در روز ۲۵ فروردین ماه سال ۹۳ کارفرما تمامی ۸۰  کارگر رسمی این واحد صنعتی را بدون هیچ توجیهی اخراج و بلافاصله به جای آنها کارگر قراردادی استخدام کرد و به آرای بازگشت به کار اداره کار اعتنایی نکرد.

وی گفت: کارگران دائمی اخراجی هیچ مشکلی از بابت حضور و اشتغال همکاران جدید خود ندارد اما واقعیت این است که خودداری کارفرما از قبول احکام بازگشت به کار کارگران رسمی باعث شد تا شورای تامین دستور پلمپ فولاد فرآیند را صادر کند.

وی افزود: در حال حاضر کارگران قدیمی از بابت بلاتکلیفی همکاران جدید خود ناراحت هستند خصوصا آنکه مطلع شده‌اند که کارفرما دست کم بابت دو ماه دستمزد به آنها بدهکار است اما طبق تصمیم شورای تامین شهرستان ملارد تا زمانی که کارفرما نتواند رضایت کارگران اخراجی را جلب کند کارخانه همچنان تعطیل خواهد ماند.

این کارگر اخراج شده فولاد فرآیند  گفت: وضعیت پیش آمده در حالی است که در طول ۱۸ ماه گذشته کارگران اخراجی حتی  نتوانستند به دلیل معوقات بیمه ای کارفرما به تامین ا جتماعی  از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.

به گفته این کارگر  ،سال جاری کارگران تجمعات متعددی را مقابل نهاد های دولتی در شهرستان ملارد وتهران مقابل ساختمان وزارت کار انجام دادند که در نتیجه آن   شورای تامین  ماه گذشته در محل فرمانداری شهرستان ملارد جلسه ای تشکیل داد، که حاضرین در آن  با پلمب کارخانه فولاد سازان فرآیند موافقت کردند.

وی بابیان اینکه شورای تامین شهرستان ملارد همچنین کارفرما را مکلف کرده است تا همه مطالبات معوقه کارگران را پرداخت کند، گفت: کارگران بابت مزد معوقه خود حکم توقیف اموال کارخانه را دریافت کرده‌اند ولی به دلیل اعتراض کارفرما امکان اجرای حکم دادگاه وجود ندارد و در عین حال شنیده می‌شود که ماشین آلات کارخانه در رهن بانک ملی است.

وی در خاتمه تاکید کرد: مسئولان شهرستان ملارد تمام تلاش خود رابرای وصول مطالبات کارگران بکار گرفته‌اند با این حال کارگران اخراجی تصمیم دارند اگر کارفرما بخواهدبه موضوع مطالبات کارگران  بی اعتنا باشد به مراجع قضایی  در تهران شکایت  کنند.

پایان تبعید یک ‌ساله سوپر وایزر بیمارستان امام بدلیل پیگیری مطالبات پرستاران!

قائم مقام جدید سازمان نظام پرستاری کشور از پایان 365 روزتبعید خود به دلیل مطالبه مشکلات پرستاران کشور خبر داد.

به گزارش 30آبان تسنیم، محمد شریفی مقدم سوپر وایزر بیمارستان امام که یک‌ سال قبل به دلیل مطالبه مشکلات پرستاری طی حکمی به مرکز بهداشت و درمان اسلامشهر انتقال یافته بود درباره وضعیت پایان این انتقالی اجباری که در محافل حوزه سلامت به تبعید معروف شده بود، گفت: 30 آبان سال گذشته با حکمی به مرکز بهداشت و درمان اسلامشهر منتقل شدم و از امروز 30 آبان 94 دیگر این انتقالی به پایان رسیده است.

شریفی مقدم که هم اکنون قائم مقام سازمان نظام پرستاری شده است درباره بازگشت خود به بیمارستان امام عنوان کرد: بنده از سنوات کاری‌ام 6 ماه بیشتر نمانده است و از آن طرف هم مسئولان بیمارستان امام عدم نیاز بنده را حکم زدند، بنابراین در سازمان نظام پرستاری برای احقاق حقوق پرستاران تلاش خواهیم کرد.

قائم مقام جدید سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به اینکه یکی از مهمترین درخواست‌های ما جذب 30 هزار کمک بهیاری است که سازمان نظام پرستاری و جهاد دانشگاهی تربیت  کرده است، خاطرنشان کرد: اگر مسئولان حوزه سلامت همراهی کنند هر زمان که فراخوان برای جذب این نیروها صورت پذیرد می‌توان این نیروها را در بیمارستانها جذب کرد تا کمی از مشکلات خدمتی به بیماران که هم اکنون از توان پرستاران خارج است، برطرف شود.

ایمنی در محیط کار از مطالبات اصلی کارگران است

یک فعال کارگری گفت: در غیبت تشکل‌های مستقل کارگری و هجوم هر روزه به سفره و امنیت کارگران، این قصه را سر باز ایستادن نیست، که نیاز سرمایه‌داران به توده‌های بی‌شکل و شمایل کارگران است بی‌کوچک‌ ترین حقی برای اعتراض.

به گزارش30آبان ایلنا، یک فعال کارگری گفت: اصلی‌ترین علت گریز سرمایه‌داران از ایمن کردن محیط کار، “پرهزینه بودن” ایمن‌سازی فضای کار در جهت رعایت ایمنی و سلامت کارگر است.

عبدالله وطن‌خواه در رابطه با اصول و قواعد ایمنی شغلی گفت: در هنگامهٔ بحث در مورد ایمنی یا به قول جزوات «حفاظت و ایمنی و صیانت از نیروی کار» تنها باید به عواقب مساله  و امتدادِ مرگ کارگران بر اثر سوانح کار اندیشید.

وی با بیان اینکه سود محوری، تلاش دائم برای افزایش سود به هر قیمت را درپی دارد، تصریح کرد: دیدگاه منفعت‌ طلبانه،  پس از سرکوب دستمزد، به دنبال هزینه نکردن ذره‌ای از سود برای تامین ایمنی نیروی کار است.

وی تاکید کرد: هزینه داشتن ایمن کردن محیط کار برای کارفرما‌ها، مهمترین علت سرباز زدن  از رعایت ایمنی معادن و کارگاه‌ها و کارخانجات است و الباقی بهانه‌ای بیش نیست که کارگران خودشان به خاطر تنبلی از ابزار ایمنی استفاده نمی‌کنند.

وطن‌خواه افزود: اگر تنها آمار سالانه مرگ کارگران در سوانح کار را نگاهی بیاندازیم، با یک بررسی ساده، نگاهِ ابزاری کارفرمایان به نیروی کار عمیقا مشخص می‌شود.

وی تصریح کرد: علیرغم  نامگذاری‌های پرطمطراق و گذاشتن کلاس‌های به اصطلاح  آموزشی تحت عنوان  حفاظت و ایمنی، واقعیات جاری و ساری بسیار تلخ‌تر از آن است که گمان کنیم.

این فعال کارگری اذعان کرد: برای درک عمق فاجعه‌ای که دارد بر سر کارگران آوار می‌شود، دانستن ویژه گی های اقتصاد سرمایه‌داری مدرن کافی‌ست که مهمترین این ویژگی ها، خصوصی‌سازی همهٔ اموال عمومی است، که سالهاست کارگران ایرانی این فاجعه را درک ولمس کرده‌اند و هنوز شاهد امتدادش تا انتهایی‌ترین خط حضور سرمایه هستند.

وطن‌خواه افزود: یکی از مطالبات کارگران پس از سرنگونی رژیم ستمشاهی ، حذف مادهٔ سی وسه قانون کار شاهنشاهی از قانون کار و لحاظ کردن امنیت شغلی در قانون حاکم بر روابط کارگر و کارفرما (قانون کار) بود.

وی در همین رابطه گفت: متاسفانه اینک بیش از نود درصد از کارگران شاغل بدون امنیت شغلی و با انواع قرداد‌های موقت و سفید امضا مجبور به فروش نیروی کارخود شده‌اند تا لقمه نانی به سفره برند که این نیز میسر نمی‌شود!

وطن‌خواه تاکید کرد: در غیبت تشکل‌های مستقل کارگری و هجوم هر روزه به سفره و امنیت کارگران، این قصه را سر باز ایستادن نیست، که نیاز سرمایه‌داران به توده‌های بی‌شکل و شمایل کارگران است بی‌کوچک‌ ترین حقی برای اعتراض.

باردیگر سرویس رفت وآمد کارگران واژگون و22کارگرکشته وزخمی شدند!

واژگونی مینی بوس حامل کارگران یک شرکت تولیدی در جاده مرند -جلفا 2 کشته و 20 مصدوم برجای گذاشت.

به گزارش 29آبان واحدمرکزی خبر، سرهنگ جواد ناموران رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی علت این سانحه رانندگی را که امشب روی داد توجه نکردن راننده مینی بوس به جلو و همچنین نصب نشدن حفاظ در حاشیه این جاده اعلام کرد .

حسینقلی زاده مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان هم گفت : 7 نفر از مصدومان این حادثه سرپایی مداوا شدند و 13 نفر هم به بیمارستان انتقال یافتند .

مصدومیت یکی از کارگر شهرداری زنجان درحین کار!

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان زنجان گفت: برخورد یک دستگاه خودرو سواری پیکان، یکی از کارگران زحمتکش شهرداری زنجان را روانه بیمارستان کرد.

به گزارش30آبان ایرنا،سرگرد عباس مظفری افزود: این حادثه حوالی ساعت هفت صبح امروز /شنبه/ در پل روگذر ولیعصررخ داد.

وی اظهار کرد: این کارگر شهرداری هنگام نظافت بر روی این پل دچار حادثه تصادف شد و راننده خودرو سواری پیکان نیز به دلیل عدم توجه کافی به جلو مقصر حادثه شناخته شد.

مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان نیز گفت: در این حادثه که ساعت 6:38 صبح امروز رخ داد متاسفانه کارگر شهرداری به دلیل لیز خوردن پاها به زمین افتاده و در این حین یک دستگاه خودرو سواری سر رسیده و این کارگر را مصدوم و روانه بیمارستان می کند.

جان باختن 21کارگر در جریان آتش‎سوزی مهیب در معدن زغال سنگ چین

آتش سوزی مهیب در یک معدن زغال سنگ چین دست کم 21 کشته بر جا گذاشت.

به گزارش 30آبان ماین نیوز، خبرگزاری شینهوا گزارش داد: آتش سوزی مهیب در معدن زغال سنگ استان “هیلونگیانگ” واقع در شمال شرق چین دستکم 21 نفر کشته شدند.

منابع خبری رسمی چین با اعلام این خبر افزودند: آتش سوزی جمعه شب در معدن زغال سنگ منطقه جیکسی که توسط یک شرکت دولتی بهره برداری می شود، روی داد.

نیروهای امداد در جستجوی یک معدنچی هستند که ناپدید شده است.

سی آبان ماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.