– اعتصاب و تجمع صدها کارگرخشمگین گروه ملی صنعتی فولاد ایران دراعتراض به عدم اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل و ممنوع الورود کردن 21 همکارحق طلب
«ما کارگران فولاد علیه ظلم وبیدا می جنگیم می جنگیم»
– تجمع اعتراضی کارگران پست های فشار قوی برق کشور نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل مقابل سازمان امور استخدامی
– ادامه اعتصاب کارگران کارخانه آب معدنی داماش دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و جمعآوری کارتهای حضور و غیاب کارگران توسط کارفرما
– ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری با برپایی تجمع پرستاران کرمانشاه مقابل استانداری و دانشگاه علوم
– تجمع اعتراضی کارگران صنایع خمیر و کاغذ دیبای شوشتر نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی بدنبال تعطیلی کارخانه
– بیانیه شماره دو کانون صنفی معلمان در حمایت از مطالبات بازنشستگان
– تشدید روند آموزش طبقاتی در دانشگاه صنعتی اصفهان با محو تدریجی کلیه حقوق رفاهی و صنفی
– ماموران لوح و جوایز ساخاروف را توقیف کردند
– تداوم مجازات معلمان به اتهام حضور فعال در انقلاب ژینا
– تبعید حکمت صالحی معلم مریوان و سروآباد به شهرستان بیجار
– جان باختن 3 کارگر مقنی پروژه لایروبی قنات روستای بابا حصاری همدان بر اثر ریزش دیواره قنات
– جان باختن یک کارگرگاوداری درمشهد براثر گیرافتادن در دستگاه خرمن کوب
– مفقودالاثر شدن 3 کارگردر حادثه غرق شدن یک کشتی باری در اروند رود
*******
*اعتصاب و تجمع صدها کارگرخشمگین گروه ملی صنعتی فولاد ایران دراعتراض به عدم اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل و ممنوع الورود کردن 21 همکارحق طلب
«ما کارگران فولاد علیه ظلم وبیدا می جنگیم می جنگیم»
مجموعه ای از گزارش ها:
کانال صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد:
1- فصل تازه ای از اتحاد و همبستگی ما کارگران گروه ملی فولاد برای پیگیری خواسته هایمان.
در پی اقدام شب گذشته مدیرعامل فاسد گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در ممنوعیت ورود به شرکت ۲۱ نفر از همکاران و عدم تحقق اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل، صبح امروز شنبه دوم دی ماه کارگران گروه ملی فولاد در همه بخشها با توقف خطوط تولید دست به اعتصاب زدند.
امروز و پس از اعتصاب، تجمعی مقابل دفتر مدیریت شکل گرفت و پس از آن راهپیمایی تا میدان بقایی انجام شد.
2- تجمع اعتراضی همکاران هم اکنون مقابل معاونت فنی شرکت ادامه دارد.
در ادامه اعتصاب فراگیر در همه بخشها و خطوط تولیدی گروه ملی صنعتی فولاد اهواز، دقایقی پیش کارگران شرکت اقدام به بیرون کردن «علی محمدی» مدیرعامل از شرکت نمودند.
قبل از این اقدام به مدیرعامل فرصت داده شد تا ضمن لغو ممنوعیت ورود همکاران، اجرای کامل طبقه بندی را اعلام نماید که وی از انجام این موضوع سرباز زد.
هم اکنون تجمع بزرگ همکاران مقابل حراست شرکت برای لغو ممنوع الورودی همکاران ادامه دارد.
گفته بودیم می آئیم
این آغاز راه است.
3- مشت آهنین کارگران گروه ملی بر دهان مدیرعامل مافیایی
محمدی امروز و به دنبال فوران خشم کارگران اعتصابی از دفتر خود گریخت و در یکی از اتاق های ساختمان معاونت فنی مخفی شد.
کارگران گروه ملی فولاد اهواز اینگونه مخفی گاه مدیرعامل را فتح و به وعدههایشان عمل کردند!
پنجهی استثمار بر گلوی کارگران که تنگ شود، نه تقلا و دست و پا زدن که مبارزه آغاز میشود.
گفته بودیم می آییم
این آغاز راه است.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران:
فردا پس از پیاده شدن از سرویس ها ، بدون ثبت ورود در مورد مسائل پیش آمده جلوی درب شرکت تجمع خواهیم کرد.
به شما گفته بودیم که معیشت و شخصیت کارگر خط قرمز است و شما را از گذشتن از این خط بر حذر داشتیم. دیدید که گذشتن از این خط چه عواقبی به دنبال دارد.
اتفاقی که امروز افتاد نتیجه عمل تیم نامدیریتی و نالایق مدیر عامل غیر بومی و معاونین زاییده لابی سید کریم حسینی نماینده اهواز بود. نتیجه عدم ورود و توجه مسئولین استانی و کشوری به مسئله گروه ملی و حل این مسئله و سپردن امور به دست لابی و مافیای فاسد سید کریم حسینی بدون توجه به هشدارا و غیاث طلبی کارگران بود.
بانک ملی به گوش باشد که کارگر امروز دیگر کارگر چشم و گوش بسته نیست که با توجه به پشتوانه های مالی مانند سهام در فولاد اکسین و رکورد های تولیدی که خود مدیر عامل انتصابی شما پزش را میداد فریب بهانه های همچون ضررده بوده شرکت و عدم توانایی پرداخت بیش از ده درصد و بهانه هایی از این قبیل که خبر از عدم حل مشکلات کارگران را میدهد بخورد. کارد به استخوان رسیده و کاسه صبر لبریز شده و این هفته یکبار برای همیشه این مشکلات باید مرتفع شوند.
تا زمانی که کارت تمام همکاران رفع مسدودیت نشود و همکاران اخراجی به محل کار خود باز نگردند وارد شرکت نشده و در کنار همکارانمان خواهیم ایستاد.
آقایان پاژنگی،بنی نعمه و نصیری نیا ،خدا رحمی،فخر الدین، سید طبیب فراموشمان نشده که شاخ و دم درآوردن این کولی شیرازی نتیجه خط دادن ها و راهنمایی های شما و پرونده سازی های شما علیه کارگران بوده است و اگر از دروغگویی ها و وعده دروغ دادنها دست نکشیده و در کنار کارگر قرار نگیرید ، مطمئن باشید سرنوشتی همچون محمدی در انتظار شماست.
این شرکت خانه ماست و برای ورود به منزلمان نیازی به کارت تردد نداریم این شما هستید که برای ورود باید از ما اجازه بگیرید.
این ماجرا را شما شروع کردید ولی پایانش با ماست.
همکاران گرامی ، فردا پس از پیاده شدن از سرویس ها ، بدون ثبت ورود در مورد مسائل پیش آمده جلوی درب شرکت تجمع خواهیم کرد.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران:
همه ما کنار هم هستیم و باصدایی رسا فریاد میزنیم کارگر میمیرد ذلت نمیپذیرد.
همکاران شریف وبزرگوار امروز به پشتیبانی از همکاران عزیزمان غیرت وشرف را معنا خواهیم کرد و به علی محمدی رقاص شیرازی و مسعود بنی نعمه وابراهیم نصیرنیا اعلام میکنیم که اگر پا در شرکت بگذارند جواب ما سخت و سهمگین خواهد بود و اگر بخواهند این بازی کثیف را ادامه دهند بدون شک درب استانداری و کف خیابان جولانگاه کارگران شجاع گروه ملی خواهد بود.
همکاران عزیز و بزرگوار ،ما همه در برابر حقوق همکاران عزیزمان موظف و مسئول هستیم و باید باهم و در کنار هم بایستیم و در برابر دشمنان قوی و شجاع باشیم ،امروز در واقع همه ما اخراج هستیم واین همکاران بزرگوار ما برای احقاق حق قانونی ما ایستادند لذا همه ما اخراج هستیم و همانطور که بارها گفته شده این کارخانه ارث پدران ما می باشد و متعلق به ما و آیندگان ما می باشد این شما ها هستید که در این کارخانه جایی ندارید .
همکاران غیرتمند؛
همه ما کنار هم هستیم و باصدایی رسا فریاد میزنیم کارگر میمیرد ذلت نمیپذیرد.
*تجمع اعتراضی کارگران پست های فشار قوی برق کشور نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل مقابل سازمان امور استخدامی
روز شنبه 2 دی،جمع از کارگران پست های فشار قوی برق کشورخودرا به تهران رساندند تا با تجمع مقابل سازمان امور استخدامی صدای اعتراضشان را نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هر چه بیشتر منعکس کنند.
اپراتورهای پستهای فشار قوی برق، خواستار تصویب و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل هستند؛ طرحی که از سال 99 در سازمان امور استخدامی معطل مانده است و به تصویب نمیرسد.
یکی ازکارگران حاضردرتجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: هر دفعه به یک بهانهای تصویب طرح طبقه بندی را عقب میاندازند؛ 9 هزار کارگر وزارتخانه نیرو و برق مناطق کشور سالهاست پادرهوا ماندهاند؛ در حالیکه همهی اینها مدرک تحصیلی لیسانس یا بالاتر دارند ولی متاسفانه حقوق سیکل را میگیرند.
وی افزود:بایستی قانون کار در رابطه با اپراتورها که کارگر دائم وزارت نیرو هستند، اجرایی شود.
*ادامه اعتصاب کارگران کارخانه آب معدنی داماش دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و جمعآوری کارتهای حضور و غیاب کارگران توسط کارفرما
روزشنبه 2 دی، کارگران کارخانه آب معدنی داماش از ادامه اعتصابشان دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و جمعآوری کارتهای حضور و غیاب کارگران توسط کارفرما خبردادند.
یکی از کارگران معترض کارخانه داماش به خبرنگار رسانه ای گفت: صبح امروز شنبه (دوم دی ماه) به دستور کارفرما تمام کارتهای حضور غیاب کارگران معترض آب معدنی داماش جمع آوری شده و کارگران محل کار خود را ترک کردهاند.
این اتفاق صبح امروز (شنبه دو دی ماه) پس از آن افتاده است که همه حدود 40 کارگر کارخانه آب معدنی داماش از روز 22 آذر ماه با برپایی اعتراض، خواستار بهروز شدن روند پرداخت مطالبات مزدی خود شدند.
وی افزود:کارفرما به این کارگران اعلام کرده است درصورت ادامه اعتراضات ، میبایست با دریافت نامه ترک کار برای دریافت مقرری بیمه بیکاری خود را به اداره کار معرفی کند.
کارگر دیگری هم گفت: طی چند سال گذشته در حالی همواره دستمزد ما با دو تا سه ماه تاخیر پرداخت شده که اخیرا (روز پنجشنبه 30 آذر ماه) یک ماه از دو ماه حقوق معوقه خود را دریافت کردهایم.
وی با بیان اینکه این نگرانی وجود دارد که کارگران با سوابق 15 تا 20 ساله شغل خود را از دست بدهند، افزود: تنها خواستهی کارگران وصول مطالبات معوقه و تامین امنیت شغلی است.
یادآوری:ادامه اعتصاب کارگران کارخانه آب معدنی داماش دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق زیرسایه بی خیالی مسئولان شهرستان رودبار واستان گیلان
روزچهارشنبه 29 آذر، کارگران کارخانه آب معدنی داماش ازادامه اعتصابشان که از روز چهارشنبه 22 آذر دراعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق زیرسایه بی خیالی مسئولان شهرستان رودبار واستان گیلان آغاز کردند،خبردادند.
یکی از کارگران کارخانه آب معدنی داماش در تشریح گستردهتر شدن اعتراض خود و همکارانش گفت: بعد از گذشت چند روز اعتراض برای وصول مطالبات مزدی، متاسفانه هیج مسئولی در کارخانه حاضر نمیشود و پاسخگوی مطالباتمان نیست.
وی افزود:کارگران دو تا سه ماه از مطالبات مزدی مربوط به مهر، آبان وآذر ماه سال جاری خود را در حالی طلبکارند که کارخانه آب معدنی داماش دارای تولید و بازار فروش خوبی است و روزانه دهها هزار لیتر آب معدنی و آشامیدنی تولید وبه فروش میرساند. با این حال برخی مسئولان شهرستانی کمبود منابع مالی ناشی از کاهش تقاضا را دلیل پرداخت نکردن حقوقها عنوان میکنند.
وی ادامه داد:وضعیت کارخانه و کارگران آب معدنی داماش برای مسئولان شهرستان رودبار و حتی استان گیلان عادی شده و واکنشی از خود نشان نمیدهند با این حال کارگران چارهای جز ادامه اعتراضات صنفی تا رسیدن به حداقل بخشی از مطالبات خود ندارند.
این کارگر معترض اضافه کرد:طی چند روز گذشته چند بار با برخی از مسئولان شهرستان رودبار از جمله بخشداری منطقه عمارلو و اداره کار شهرستان تماس گرفتیم و آنها را در جریان مشکلات پیش آمده قرار دادیم اما کاری از پیش نبرده و اقدامی برای پیگیری مطالباتمان انجام ندادهاند.
*ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری با برپایی تجمع پرستاران کرمانشاه مقابل استانداری و دانشگاه علوم روز شنبه 2دی، اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری با برپایی تجمع پرستاران کرمانشاه مقابل استانداری و دانشگاه علوم پزشکی لرستان با شعارهای«پرستاردادبزن حق تو فریاد بزن»،«وعده وعید کافیه سفره ما خالیه»و….. ادامه یافت.
*تجمع اعتراضی کارگران صنایع خمیر و کاغذ دیبای شوشتر نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی بدنبال تعطیلی کارخانه
فیلم کوتاه منتشره در شبکه های اجتماعی از تجمع اعتراضی زوزشنبه 2 دی کارگران کارخانه صنایع خمیر و کاغذ دیبای شوشتر نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی بدنبال تعطیلی این واحد تولیدی دراستان خوزستان خبر می دهد.
*بیانیه شماره دو کانون صنفی معلمان در حمایت از مطالبات بازنشستگان
داستان پرتکرار مطالبات بازنشستگان را گویا نقطه پایانی نیست! پس از گذشت بیش از یک دهه، کدام رئیس و مدیر و نماینده مجلسی هست که بتواند ادعا کند نمیداند مشکل بازنشستگان اعم از بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی چیست و چگونه میتوان در صورت وجود اراده لازم در نظام سیاسی آن را حل کرد؟ واقعیت آن است که در ساختار دوگانه نظام سیاسی، کفه سنگین توزیع منابع حتی در چارچوب منابع دولتی، بیشتر به سمت نهادهای غیرانتخابی است که هرساله بودجههای کلانی را از دولت میگیرند اما نه گزارشی از عملکرد مالی خود به دولت میدهند و نه موظف به پرداخت مالیات هستند و نه به حسابرسی تن میدهند. نگاهی به اخبار مربوط به بودجه سال ۱۴۰۳ این روند نادرست را به خوبی مشخص میکند.
«مجلس، سازمان برنامه و بودجه را مکلف کرده تا سهم دولت در تامین اعتبارات صدا و سیما را ۴۳ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش دهد و این افزایش را در سنوات بعد از سال ۱۴۰۳ به عنوان پایه افزایش سنواتی لحاظ کند.
یا
نهادهایی که بخش عمده اقتصاد کشور را در اختیار دارند اما بودجه دولتی میگیرند و از پرداخت مالیات هم معافند! (به عنوان نمونه: بنیاد شهید،کمیته امداد، سازمان تبلیغات، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، مرکز حوزههای علمیه، موسسه پژوهشی انقلاب، جامعه المصطفی،آستان قدس و…» هیچگاه هم موضوع کمبود منابع برای افزایش بودجه آنان مطرح نمیشود اما برای پرداخت حق قانونی بازنشستگان آنهم با تاخیری بیش از یک دهه، سخنگوی دولت وقیحانه اعلام میکند «به شرط افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده»، میپذیریم که بخشی از حق قانونی بازنشستگان پرداخت شود. با فرض صحت این ادعا که این افزایش با هدف تامین منابع برای پرداخت به بازنشستگان است، این پرسش مطرح میشود که اگر چنین است، چرا همه درآمد ناشی از این افزایش یکدرصدی را به بازنشستگان اختصاص نمیدهید؟ چرا تلاش میکنید در سالی که با افزایش سهم مالیات در بودجه، در شرایط بحرانی اقتصادی که ایجاد کردهاید، فشار مضاعفی را بر دوش همه اقشار ملت تحمیل میکنید و از جیب شاغل و بازنشسته بیرون آورده، آن گاه هزینهکرد آن را به نام بازنشسته تمام میکنید. دولت و سخنگوی آن هیچ اشارهای به بدهی صدها هزار میلیاردی خود به صندوق بازنشستگی نمیکند.
طی یک دهه گذشته بازنشستگان به دلیل شرایط هر روز سختتر شده معیشتی، نشان دادهاند که در احقاق این حق قانونی خود، پایدار و استوارند و همواره نیز جز حقوق مصرح قانونی خود چیزی فراتر نخواستهاند.
کانون صنفی معلمان همانند گذشته پشتیبانی کامل خود را از این حققانونی بازنشستگان و همچنین حق اعتراض آنان به شکل تجمعات قانونی از جمله تجمع ۴ دی ۱۴۰۲ را تا دستیابی به حقوق کامل خود، اعلام مینماید و از دولت و مجلس میخواهد برای یکبار هم که شده، بدون ترفندهای تبلیغاتی و دروغین به تامین کامل نظر بازنشستگان طبق سه بند قانونی زیر اقدام کنند.
مهم ترین مطالبات بازنشستگان عبارتند از:
اول. اجرای ماده ۶۴ قانون مدیریت خدمات کشوری پیرامون تسری هرگونه افزایش حقوق شاغلان به بازنشستگان.
دوم. اجرای ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد بیمه درمانی و بیمه تکمیلی درمان کارآمد.
پس از گذشت ۱۶ سال از تصویب این قانون همچنان ادعا میشود که آییننامه آن آماده نشده است!
سوم. اجرای ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر افزایش سنواتی حقوق بر طبق نرخ واقعی تورم که از طرف بانک مرکزی اعلام میشود.
برای بازنشستگان بعد از سالها تاخیر در اجرای قانون، دسترسی سریع به این مطالبات نیز اهمیت زیادی دارد و نهایتا خواهان پرداخت آن ظرف سال جاری و سال آینده میباشند.
کانون صنفی معلمان ایران(تهران)
۲ دی ۱۴۰۲
*تشدید روند آموزش طبقاتی در دانشگاه صنعتی اصفهان با محو تدریجی کلیه حقوق رفاهی و صنفی
در دورهای که سیاست طبقاتیتر کردن آموزش با قوت ادامه دارد، دانشگاه صنعتی اصفهان که در طول ماههای گذشته شاهد مسمومیتی گسترده و در ابعاد چند صد نفری، انفجار یکی از دانشکدهها، محدودیت تازه در تردد دانشجویان در حلقه مرکزی دانشگاه، راهاندازی سیستم تشخیص چهره برای توزیع غذا چون برخی دیگر از دانشگاهها و کاهش سنوات رفاهی چون بعضی دیگر از دانشگاهها و … بوده، این روزها با مشکلات تازهتری چون افزایش عجیب قیمت بلیط اتوبوسها، بدتر شدن شرایط خدمات رفاهی توسط تعدادی از اماکن استیجاری، دهنکجی آشکار دانشگاه پیرامون این موضوع و تحمیل قابل توجه هزینه برای کوچکترین موارد از نیازهای اولیه دانشجویان و همچنین افزایش درون دانشگاهی قیمت بعضی غذاها با تغییرات در تعریف کم هزینه یا پرهزینه بودن آنها روبرو شده است؛ مواردی که در دانشگاهی با برند سختگیری و افتخار به وضعیت نامتعارف آموزشی و پژوهشی، به مراتب از لحاظ اقتصادی مشکلات مضاعفی را به دانشجویان این دانشگاه وارد میکند.
درحالی که ترم به ترم، محدودیتهای تازهای در روند فعالیت شوراهای صنفی در دانشگاهها به وجود میآید، دانشگاه صنعتی اصفهان نیز به تازگی با بهانه ارجاع موارد مختلفی به ناظرین دانشجویی (در قالب طرح همیار دانشجو، بدون انتخاب دانشجویان و با مدیریت دانشگاه در قالب کار دانشجویی)، سعی در تضعیف هر چه بیشتر شورا صنفی دانشجویان این دانشگاه کرده است.
این در وضعیتی است که رییس دانشگاه چند ماه پس از وقایعی چون مسمومیت گسترده در سال گذشته و کارزار اعتراضی ۵ هزار امضایی در این خصوص، از همراهی جامعه دانشگاهی برای عبور از مشکلات سخن میگوید، گویا که در دنیایی دگر زندگی میکند.
دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان یک شهر دانشگاهی که از سالیان دور، فراهم آوردن خدمات متمرکز و متنوع رفاهی در مجموعه خود را افتخار قلمداد میکرد، این روزها با مسائلی روبروست که در گذشته در خواب نیز تصور نمیشد و طبیعتا با تداوم سیاستهای یکجانبه و یکطرفه جاری شرایط بدتری را به انتظار نشسته است.
برگرفته از کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور
*ماموران لوح و جوایز ساخاروف را توقیف کردند
صالح نیکبخت، وکیل خانواده مهسا امینی شامگاه جمعه اول دی پس از بازگشت از فرانسه در فرودگاه «امام خمینی» تهران تحت بازجویی قرار گرفته و ماموران وسایل همراه او از جمله لوح جایزه ساخاروف پارلمان اروپا، اهدا شده به مهسا امینی را توقیف کردند.
ماموران امنیتی در بدو ورود صالح نیکبخت با بازرسی چمدانهای ایشان، بسیاری از وسایل شخصی از جمله پاسپورت، تلفن همراه، دستنوشتهها، کتابها و نیز لوح یادبود ساخاروف، اهدا شده توسط پارلمان اروپا به خانواده ژینا امینی را مصادره کردند.
همچنین در خبرها آمده است حکم یک سال زندان صالح نیکبخت نیز که به جرم اعتراض او به تصمیم دادگاه در خصوص پرونده مهسا ژینا امینی پیشتر تایید شده بود، به شعبه اجرای احکام ارسال
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*تداوم مجازات معلمان به اتهام حضور فعال در انقلاب ژینا
عفو بازداشت شدگان انقلاب ژینا مجاز از مجازات بود. هدف حاکمیت از مجاز عفو رویکردی شیادانه مانع پژواک صدای مجازات شدگان شدە بود که نگارنده قصد دارد توجه مخاطب را به ابعاد این رویکرد زیرکانه جلب کند. در ترمینولوژی حقوق عفو به معنای بخشش است اما زمانی که درعفو بخششی نباشد عین مجازات است این پدیده در ادبیات و کلام این مجاز قلمداد می شود ولی کاربرد آن در حقوق متداول است. درعرصه واقع فرمان عفو با قصد مجازات صرفا آرایه مجاز نیست بلکه مجازاتی سخت و شیادانه است. مجازات کردن فعالان با استفاده از یک مجاز ساده انجام نمی شود بلکه فرایندی لازم است که در اصطلاح علوم انسانی به آن رویکرد گفته می شود.
رویکرد عفو رویکردی بود که حاکمیت برای مجازات فعالان برگزید در این رویکردی ابدا هدف بخشس نبود. تنها با اجرای یک رویکرد بود که می شد مجازات غیراصولی و نامتناسب را ادامه داد بدون اینکه این مجازات ها، بازتابی داشته باشند. کارکرد رویکرد این بود که اذهان عمومی متوجه تناقض دو پدیده و مجازات نشود تا بتواند با فرمان عفو مجازات بکند. افراد فعال در جریان انقلاب ژینا برای بازتاب در اذهان عمومی عفو شدند و به ظاهر پروندها مختومه گردید. اما این تنها رو ساخت قضیه بود در واقع عفو صرفا مجازات بود. در جایی که جامعه داشت عفو و پیامدهای آن را دنبال می کرد حاکمیت در آرامش و طیب خاطر به مجازات فعالان ادامه داد. نتیجه دو نهاد متناقض در عمل قرینه صارفه ای است که جامعه را متوجه هدف حاکمیت کند. نتیجه عفو که بخشش است اما نتیجه مجازات بازدارندگی و عبرت آموزی است. در عمل آنچه جریان دارد بخشش نبوده و نیست بلکه بازدارندگی و عبرت آموزی بود.
حاکمیت به این وثوق رسیده است که افراد فعال در انقلاب ژینا چه آنهایی که بازداشت شده بودند چه آنهایی که بازداشت نشده بودند ساختار حاکمیت را اصلاح ناپذیر می دانند و افرادی با این نگاه باید مجازات شوند اما به جای مجازات، عفو را در پیش گرفت با وجود اینکه چنین چیزی از حاکمیت بعید است. برای تداوم مجازات لازم بود راهبرد عفو را در پیش بگیرد تا بتواند با فراغ بال و با تعدد ابزار اشد مجازات را به منصه ظهور بگذارد که حاصل آن فقط بازدارندگی فعالان و قشر مردد بود.
مجازات با هدف بازدارندگی و عبرت آموزی انجام می شود. عفو فعالان انقلاب ژینا دقیقا با هدف عبرت آموزی و بازدارندگی انجام شد. تا اینجای کار مجازات برای برای بازداشت شدگان به مقصود قاصد نائل آمد. رویکرد عفو از مجازات فعال هم فراتر رفت. زیرا تمام فعالان بازداشت نشده بودند تا مجازات شوند. اما ضرورت مجازات آنها برای حاکمیت در اولویت قرار داشت. برای گروه دوم چون بازداشت نشده بودند مجازات بازدارنده و عبرت آموز نبود بلکه وجه دیگری لازم بود اول باید آنها را شناسایی کرده و پروند ای با نام، پرونده شخصیت، فعالان ژینا در ادارات امنیتی باز شود؛ تا آمار دقیقی از فعالانی که ساختار را اصلاح ناپذیر می دانند در دست داشته باشد و برای مجازات آنها هدفمند و هوشمند عمل کند.
یکی در دیگر از اهداف رویکرد عفو هوشمندی و هدفمندی کردن مجازاتها بود. هوشمند و هدفمند بودن مجازات خود به خود سبب می شود که اثر مجازات شدید غیرقانونی و غیر اخلاقی بازتاب لازم را نداشته باشد. در واقع فعالانی که بازداشت نشده بودند مهمترین گروه مقصد رویکرد عفو بودند. حاکمیت در رویکرد عفو دو برنامه زمانی داشت: کوتاه مدت و بلند مدت. در کوتاه مدت می خواستند فعالیت آنها را که به نقطه اوج نمودار زنگوله ای نزدیک شده بودند متوقف کنند زیرا نقطه اوج نمودار نقطه سقوط حاکمیت تلقی میشد و بسیار هم نزدیک بود. در بلند مدت به فعالان شناسایی شده برچسبی بزند و با استفاده از آن برچسب آنها و اطرافیان آنها را کنترل کرده و در نهایت هدفمند و هوشمند مجازاتی مزمن و در عین حال حاد برای آنها تجویز کنند به نوعی که مجازات آنها وجدان عمومی را بیدار جریحهدار نکند.
رویکرد عفو فقط برای مجازات ساده نبود بلکه مجازات هوشمند و هدفمند مد نظر بود. عملکرد حاکمیت در استفاده روش ها و ابزار ها متنوع سرکوب شکی باقی نگذاشته که رویکرد عفو، هوشمند و هدفمند است. یک نمونه از ابزارهایی که حاکمیت در رویکرد عفو به کار گرفت کمیته پیگیری فوریت مصوب شورای عالی امنیت ملی بود که در همه دستگاه ها و دانشگاه تشکیل شد، این کمیته اکنون با جدیدیت هر چه تمامتر فعالیت می کند.
گستردگی این ابزار از کل دستگاه قضایی بیشتر است در هر شهر چندین کمیته دایر شده است. نمونه آن ستاره دار کردن معلمان ؛ اساتید و انتقال قضات است که به انحا مختلف مجازات شده اند اما جامعه واکنشی به این مجازات هوشمند و هدفمند نشان نداده است. این کمیته غیر قانونی مورد حمایت جدیدی دیوان عدالت اداری است و اکثر آرا آن توسط دادرسان دیوان عدالت اداری تایید می شود. سیستم ارجاع دیوان مانع ارجاع این پرونده هابه قضات با سابقه می شود. در کل سیستم قضایی قضات غیر همراه توسط کمیته فوریت جابجا می شوند که در نوع مجازات محسوب می شود.
سیستم هوشمند رویکرد عفو با برچسب زدن و بخشی کردن مجازات مانع جلب توجه رسانه و اذهان عمومی به مجازات گسترده و شدید فعالان شده است. این صرفا یکی از ابزارهای خلق شده در بطن رویکرد عفو بود برای زنان، کودکان، دانش آموزان و کارگران و سایر اقشار ابزاری متناسب جهت مجازات تعبیه شده است تا تمرکز رسانه بر دادگاه چالش برانگیز انقلاب منحرف شده و بدون جلب توجه همان نتیجه دادگاه های انقلاب بدون هزینه بر جامعه تحمیل شود.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*تبعید حکمت صالحی معلم مریوان و سروآباد به شهرستان بیجار
حکمت صالحی، از معلمان مقطع ابتدایی آموزش و پرورش سروآباد مریوان به دلیل آنچه حمایت از معترضان سال گذشته در جنبش ژیان، ژیان، ئازادی عنوان شده، توسط هیات تخلفات آ.پ به شهرستان بیجار تبعید شده است.
آموزش و پرورش همراستا با نیروهای امنیتی با صدور احکامی چون اخراج ، تبعید ، کسر رتبه بندی و بازنشستگی اجباری معلمان معترض را تحت فشار گذاشته و مستقیما معیشت معلمان را نشانه رفته اند
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*جان باختن 3 کارگر مقنی پروژه لایروبی قنات روستای بابا حصاری همدان بر اثر ریزش دیواره قنات
روزپنج شنبه 30 آذر،3 کارگر مقنی بنام های حسین غلامی،سید منصور هاشمی و محمد خانچرلی حین کار بازسازی و مرمت قنات در روستای بابا حصاری شهرستان فامنین استان همدان بر اثر ریزش دیواره قنات زیرتلی از خاک مدفون شدند و جان خودرا ازدست دادند.
*جان باختن یک کارگرگاوداری درمشهد براثر گیرافتادن در دستگاه خرمن کوب
یک کارگر35 ساله حین کار دریک گاوداری واقع در روستای معین آباد مشهد درپی گیرکردن لباسش با گاردون بین تراکتور و خرمن کوب وگیر افتادن در خرمن کوب جان باخت.
*مفقودالاثر شدن 3 کارگردر حادثه غرق شدن یک کشتی باری در اروند رود
روزشنبه 2 دی،3 کارگر2 تبعه هندوستان ویک ایرانی بدنبال غرق شدن یک کشتی باری در اروند رود مفقودالاثر شدند.
akhbarkargari2468@gmail.com