نشست “گذار از جمهوری اسلامی و جدایی دین و دولت در ایران” در پاریس برگزار شد

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

نشستی با عنوان "گذار از جمهوری اسلامی و جدایی دین و دولت در ایران "جمعه شب توسط جنبش جمهوری خواهان دمکرات و لائیک ایران در پاریس برگزار شد. در این نشست ابوالحسن بنی صدر اولین رئیس جمهوری اسلامی ایران،فرهنگ قاسمی عضو جنبش جمهوری خواهان دمکرات و لائیک ایران، حسن طالبی عضو سابق شورای عمومی دفتر تحکیم حدت، هدایت الله متین دفتری نوه محمد مصدق و از بنیانگذاران جبهه دمکراتیک ملی ایران و پرویز نویدی یکی از رهبران فدائیان خلق ایران به سخنرانی پرداختند.

ابوالحسن بنی صدر در این نشست گفت: مرگ برای رژیمی است که از هدف خالی شده است و ملتی با هدف حاکمیت پیروز خواهد شد.

اولین رئیس جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: هدف جنبش سبز "حق من کو نبود" بلکه "رای من کو بود" و پذیرفتن "ولایت فقیه" محکوم به شکست بود.
وی با اشاره به پیروزی جنبش مصر تاکید کرد: مردم ما می توانند از تجربه جنبش مصر درس گرفته و حق حاکمیت خود را پس بگیرند.
وی  با بر شمردن مشخصات دولت لائیک گفت: دولت لائیک باید از حقوق ملی، انسانی و اصول راهنمای مردمسالاری پر باشد.
بنی صدر با تاکید بر شفافیت قانون اساسی اظهار داشت: دولت باید بطور مطلق خارج از هر چه باور است باشد و مرام مند نباشد.
وی خشونت زدایی را جزئی از لائیسیته دانست و گفت: جریان اندیشه باید آزاد باشد و جامعه بتواند آزادانه دست به انتخاب بزند.
نخستین رئیس جمهوری اسلامی ایران افزود: دولت باید خالی از تبعیض باشد و لائیک تبعیض را نمی پذیرد.
وی تاکید کرد: قانون اساسی دولت لائیک باید شفاف باشد و عقاید مختلف اعم از دینی و غیر دینی باید محترم شمرده شود.
بنی صدر گفت: نه تنها دولت لائیک باید بی طرف باشد بلکه نهادهای اجتماعی نیز باید بی طرف باشند.
وی تصریح کرد : عدم سانسور باید به دقت در قانون ملاحظه شود.
بنی صدر اصل تفکیک ناپذیری حقوق، اصل عدم تقدم بر دیگری و اصل برابری در حاکمیت به معنی واقعی را از اصول مهم جامعه لائیک بر شمرد.
فرهنگ قاسمی عضو جنبش جمهوری خواهان دمکرات و لائیک ایران نیز در این نشست گفت: جمهوری اسلامی اصلاح پذیر نیست و باید سرنگون شود ولی چگونگی این مساله مهم است.
وی تصریح کرد: در یک جامعه لائیک دولت و قانون اساسی باید از هر دین و مرام و ایدئولوژی جدا باشد و این مساله باید به روشنی در قانون اساسی مطرح شود.در این راستا اعتقادات مذهبی و قومی نباید کوچکترین کاستی در حقوق افراد بوجود آورد و همچنین امتیازی برای آنان محسوب شود.
وی با طرح این سوال که تحت چه شرایطی لائیسیته امکان پذیر است، اظهار داشت: باید به دنبال جامعه متعادل و همساز رفت. در  جامعه متعادل و همساز تفکرت افراطی دینی و غیر دینی کم است و امکان جدایی دین و دولت وجود دارد.
وی با تاکید بر اهمیت برنامه ریزی برای ساختار نظام پس از سرنگونی گفت: اپوزسیون زمانی خواهد توانست گامی مثبت بردارد که از امروز به فکر فردا باشد.
حسن طالبی عضو سابق شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت نیز در این نشست گفت: لائیک شدن با کپی برداری از جوامع اروپایی امکانپذیر نیست و بدون تطبیق با شرایط جامعه ایران شکست خورده است.
وی خاطر نشان کرد: لائیک در اروپا نیز با یک مدل تعریف نشده  و در هر کشوری به یک شکل است و تک نسخه ای عمل کردن اشتباه است.
هدایت الله متین دفتری ، نوه محمد مصدق و بنیانگذار جبهه دمکراتیک ملی ایران نیز در این نشست گفت: باید مشخص شود چگونه با عبور از جمهوری اسلامی وارد مرحله جدیدی می شویم و در آن مرحله جدایی دین از دولت می تواند برقرار شود.با توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی کنونی پیشگویی مشکل است ولی می دانم که اگر جمهوری اسلامی نباشد باید چه کنیم.
وی یادآوری کرد: در سالهای انقلاب ما درباره مساله ای که فکر نمی کردیم جدایی دین از سیاست بود. جامعه آنروز بیشتر محسور خمینی بود بدون اینکه بداند در جزوه ولایت فقیه چه گفته است.
وی خاطر نشان کرد : پس از تشکیل حکومت دینی به فکر چاره افتادیم و جبهه جدیدی ایجاد کردیم تا جلوی از دست دادن دستاوردهای سکولار و انقلاب مشروطیت را بگیریم.
پرویز نویدی یکی از رهبران اتحاد فدائیان خلق ایران نیز در این نشست اظهار داشت: برای بحث گذار از جمهوری اسلامی و ضرورت جداسازی دین و دولت باید به این مساله پرداخت که چطور شد جامعه ما با چنین بختکی روبرو شد.
وی افزود:سطح فرهنگ در جامعه ما بسیار عقب مانده بود.فرهنگی که در سطح روشنفکران داشتیم با سطح عموم مردم سازگاری نداشت. عموم مردم عکس خمینی را در ماه می دیدند و موی خمینی را در قرآن پیدا می کردند. جهالتی که در جامعه بود از ریشه های شکل گرفتن جامعه اسلامی بود.
وی همچنین جنگ سرد بین غرب و شرق و استراتژی کسینجر را نیز از دلایل سرکار آمدن خمینی بر شمرد.
نویدی گفت: قانون اساسی که در جمهوری اسلامی به تصویب رسید از روز اول تناقض بزرگی را با خود حمل می کرد که امروز باید تکلیف خود را با جمهوریت و اسلامیت مشخص کند.
وی با یادآوری اینکه جامعه ایران ادغام دین و سیاست را به بدترین شکل خود تجربه کرده است، تاکید کرد: جدایی دین از دولت یکی از الفباهای سیاسی است.
وی خاطر نشان کرد: جنبش سبز قلیانی است که پس از ۳۰ سال فشار سر ریز شد و اگر تقلب نشده بود خشم مردم از جای دیگری برون می زد.
پرویزی گفت: در حال حاضر مشکلات مردم در کشور حل نشده و فشارها افزوده شده است بنابراین آتش فشان از جایی بیرون خواهد زد و ما باید خود را آماده کنیم.
وی تصریح کرد: هر امیدی که از درون جمهوری اسلامی بیرون کشیده شود واهی است و جمهوری اسلامی باید برود.
وی ادامه داد: باید جنبشی بیاید که جدایی دین و دولت را در دستور کارخود قرار دهد.
وی خاطر نشان کرد: در کشورهای خاورمیانه شعار مرگ بر دیکتاتور شنیده می شود و این صدا که از ابتدا از جامعه ما شنیده شد دوباره به ایران باز می گردد.
در این جلسه یاد شیخ عز الدین حسینی یکی از چهره های وابسته به حزب کومله گرامی که بیست و یکم بهمن ماه در سوئد در گذشت،گرامی داشته شد.همچنین پیروزی مردم مصر به ملت این کشور تبریک گفته شد.

شنبه  ۲٣ بهمن ۱٣٨۹ –  ۱۲ فوریه

۲۰۱۱

 

                                                              جامعه رنگین کمان

 

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.