بنیاد میراث پاسارگاد، به سنت هر ساله ی خود، در آستانه ی فرا رسیدن نوروز باستانی، این زیباترین و مهم ترین عید و جشن جهانی ایرانیان، نامی را برای سالی که از راه می رسد انتخاب و اعلام می کند. این نام گذاری همیشه با عناصر و پدیده هایی در ارتباط بوده است که در قلب فرهنگ هر سرزمینی جای دارند و، بر اساس تایید کنوانسیون های بین المللی و حقوق بشری، می توانند، چه از نظر معنوی و چه از نظر مادی، امکان بهتر زیستن و سلامت زیستن را برای مردمان یک جامعه فراهم کنند.
هدف ما از این نام گذاری ها جلب توجه مردمان به وضعیت در خطر این پدیده ها و برانگیختن آن ها برای همراهی و همگامی در جهت رفع اینگونه خطرات بوده است؛ چرا که حکومت مسلط بر ایران عملاً ثابت کرده که در طی سال های گذشته نه تنها هیچ نقش سازنده ای در راستای نگاهداری و نگاهبانی میراث و گنجینه های ملی و بشری فرهنگ ایران نداشته و همچنان نیز ندارد، بلکه در بیشتر اوقات خود در ویرانی و نابودی هر چه بیشتر آن ها شرکت موثر داشته است.
متاسفانه گزارش هایی که رسانه های مستقل و مردمان فرهنگ دوست از ایران می دهند نشان از این دارد که اکنون علاوه بر در خطر افتادن هر چه بیشتر میراث های ملی و بشری این سرزمین، هویت ملی و ارزشی مردمان ایران، یعنی کلیت فرهنگ خردمدار و انسانی ما، در خطر هجوم قرار گرفته است. آموزش های سراسری ستیزه جویانه و تبعیض آلود در مدارس و رادیو تلویزیون ها و فیلم ها و رسانه های دولتی از یک سو، و حذف و فیلترینگ هرچه بیشتر آن چه را که انسانمدارانه و آشتی جویانه است، از سویی دیگر، می توانند برخی از مردمان بی خبر و نوجوانان را به صورتی منظم از ارزش های فرهنگی ما تهی کرده و آن ها را به سوی خشونت های کور و دشمنی های بی دلیل با مردم ایران و جهان بکشانند. بعلاوه، شاهد آنیم که ایرانیان، این مردمی که به مهربانی و صلح دوستی در جهان شناخته شده اند، این مردمی که از هزاران سال پیش اهل ارتباط و دوستی و تبادل فرهنگی با دیگر فرهنگ ها بوده اند، اکنون نه تنها در سرزمین خویش گرفتار انواع نابرابری ها و تبعیض های مذهبی، قومی، جنسیتی و فرهنگی هستند، بلکه می روند تا در جهان به عنوان مردمی تندخو و ویرانگر که از گفتگو و مذاکره می گریزند و به خشونت و ترور و جنگ می آویزند معرفی شوند. و این یعنی در خطر قرار گرفتن هویت ملی و ارزش های خردمدارانه ی مردم یک سرزمین و آن ها را به برزخ جنگی خانمانسوز کشاندن است.
به همین مناسبت، بنیاد میراث پاسارگاد که بیشترین تلاش خود را برای حفظ و نگاهبانی از فرهنگ ایرانزمین و مجموعه ی ارزش های والای انسانی که در دل آن جای دارد بکار می برد، سال ۱۳۹۱ (۲۵۵۱ ) را سال «بزرگداشت فرهنگ ایران» نام می گذارد. به این امید که این بار نیز، چون لحظه های حساسی که در تاریخ بلند مان سراغ داریم، به همت مردمان آگاه و فرهنگ دوست ایران و جهان، و با توسل به فرهنگ مهرآفرین، صلح طلب و متمدن مان، از این بحران تاریخی سربلند بیرون آییم.
«سال بزرگداشت فرهنگ ایران»، یعنی سال بزرگداشت شادمانی و مهربانی، سال بزرگداشت صلح و دوستی و احترام متقابل با همه ی مردمان جهان، سال همبستگی و پیوند برای آزاد اندیشیدن و به آزادی رسیدن و سال بزرگداشت تک تک مفاد اعلامیه حقوق بشر که بیشترین خوانایی را با فرهنگ ایرانی ما دارد، و در عین حال سال ایستادگی در مقابل هر نوع تبعیض، اندوه، خشونت، بی خردی و بیدادگری.
در آستانه ی سال نوی ایرانی، در آستانه ی زایش دوباره ی طبیعت در سرزمین مان، در آستانه ی نوروزی که یکی از مهم ترین تجلی گاه های فرهنگ ایرانی است و زیباترین نشانه ی مهر و آشتی و همبستگی انسان هاست، بنیاد میراث پاسارگاد ضمن عرض بیشترین شادباش ها، از همگان، و به خصوص مردمان فرهنگ دوست و پیشرو می خواهد که، با همه ی توان خود و به هر وسیله ای که ممکن است، در بزرگداشت فرهنگ غرور آفرین مان شرکت کرده و سال پیش رو را تبدیل به فرصتی بزرگ برای انتشار و گسترش همه ی نشانه های نیک، خردمدار و روشن این فرهنگ نمایند.
با مهر و خرمی
شکوه میرزادگی
از سوی بنیاد میراث پاسارگاد
سال نوی ایرانی ۱۳۹۱ ـ مارچ ۲۰۱۲ ـ ۲۵۵۱ پاسارگادی