دوستان گرامی رنگین کمان مستند «مصدق از نگاهی دیگر» اثر هدی صابر بسیار خوب تهییه شده است. ارزش نگاه کردن را دارد وقتتان تلف نخواند شد.
با امتنان از شما فرهنگ قاسمی
[youtube_sc url=https://www.youtube.com/watch?v=U2SsVY14SKk rel=0 width=600 height=338 autoplay=1 autohide=1]
مستند «مصدق از نگاهی دیگر» اثر شهید هدی صابر
تاریخ ایرانی: مراسم رونمایی از مستند «مصدق از نگاهی دیگر؛ دریچهای بر منش، روش و بینش» ساختۀ هدی صابر بعدازظهر روز سهشنبه ۲ تیرماه در جمع محدودی از علاقمندان برگزار شد. رونمایی از این مستند که قرار بود مقارن با سالروز خلع ید در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی به همراه سخنرانی فرشاد مومنی، محمد ستاریفر و لطفالله میثمی صورت گیرد، به سبب لغو برنامه صورت نگرفته بود.
مستند «مصدق از نگاهی دیگر؛ دریچهای بر منش، روش و بینش» حاصل گفتوگوی هدی صابر با شمار زیادی از نزدیکان و مصاحبان مرحوم محمد مصدق ـ نخستوزیر دولت ملی ایران ـ در دوران تبعید و حصر در احمدآباد پس از کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا پایان حیات رهبر نهضت ملی ایران است.
به گزارش سایت در فیروزهای، در این مستند که طی سالهای ۱۳۸۹-۱۳۸۸ تهیه شده، هدی صابر با افرادی چون محمود مصدق (نوه دکتر مصدق)، سروان موسی مهران فشارکی (فرمانده گارد حفاظت از نخستوزیری)، نصراله خازنی (رئیس دفتر مصدق در دوران نخستوزیری)، حسین شاهحسینی (پیشکسوت و عضو شورای مرکزی و نایب رئیس جبهه ملی)، ابوالفتح تکروستا (آشپز قلعه احمدآباد)، کشور بیگپور (از خدمتگزاران قلعه احمدآباد)، مشهدی حسن (اهل روستای احمدآباد)، سید علیاکبر طالبی (از معمرین روستای احمدآباد و از کارکنان قلعه)، کرمعلی معافی (از خدمتگزاران قلعه احمدآباد)، آقای کشاورز (از خدمتگزاران قلعه احمدآباد) و دکتر اسماعیل یزدی (پزشک معالج دکتر مصدق) گفتوگو کرده است.
این گفتوگوها حاوی جزئیات ناگفته و قابل تاملی از منش و سلوک شخصی مرحوم مصدق است که بیانگر مردمداری، سلامت و انضباط مالی، برخورد انسانی و صمیمانه و سخاوتمندانه با زیردستان، پرهیز از سوءاستفاده از موقعیت شخصی، برخورد تعالیبخش با ضعفهای اخلاقی اطرافیان، تاکید بر قانون در امور روزمره و جزئی و ویژگیهای متعدد منحصر به فرد این شخصیت سیاسی ایران معاصر است.
یادداشت کوتاهی از صابر نیز بر دیسک نوری حاوی فیلم مستند مذکور درج شده که بدین شرح است: «در شرایطی که اقتصاد کشور از مهمترین منبع عایدات خود محروم شده بود، منطق «تعدیل» ضرورتی تاریخی تلقی شد. رئیس دولت ملی در طول دوران زمامداری خویش، ریالی حقوق دریافت نکرد. مخارج نخستوزیری و هزینه سفر خود و همراهان به سازمان ملل و دادگاه لاهه را شخصاً تقبل کرد. مصدق به عنوان یک رئیس دولت بیهزینه و دست در جیب، به دولت و اعضای کابینه نیز مهار زد و صرفهجویی را از خود و سپس نزدیکترینها شروع کرد. چنین رئیس دولتی قادر بود تا در عرصه کلان اقتصاد نیز «تعدیل» برقرار کند و در حوزه مالی بهینهسازی کند. احترام ویژه تمام قامت ما برای محمد مصدق نیز از سر پیشبرد شرافتبار پروژه آدمیت ملی ایرانی است.
هدی صابر»