پاسدار سابق : «ما با وخیم ترین بحران داخلی از سال ۱۹۷۹ تاکنون روبرو هستیم»

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

به گفته کنعانی مقدم استراتژی جدید رژیم این است : «یافتن چهره ای که توسط اکثریت ایرانی ها قابل قبول باشد، تا رژیم بتواند مجددا با مردم یک نوع رابطه برقرار بکند.»

روزنامه فرانسوی فیگارو
جمعه اول بهمن ۱۳۸۹ (۲۱ ژانویه ۲۰۱۱)

مقاله ای تحت عنوان «چالش حفظ رژیم»
به قلم ژرژ مالبرونو، فرستاده ویژه فیگارو به تهران
برگردان : انوشیروان بزرگمهر

در دفتر کارش که در محله های پولدار نشین در تهران قرار دارد کنعانی مقدم تلاش میکند تمام هنر پنهان کاریش را بکار بگیرد، ولی این پاسدار سابق موفق نمیشود که ترسش را پنهان کند. او که در گذشته از نزدیکان آیت الله خمینی بوده است اینگونه اقرار میکند : «دامنه جنگ به داخل خود ما کشیده شده است. ما با وخیم ترین بحران داخلی از سال ۱۹۷۹ تاکنون روبرو هستیم.» در دیوار اتاق او عکس هایی از او در کنار بنیانگذار رژیم دیده میشوند.

کنعانی مقدم که برای یک سفر تجاری به فرانسه رفته بوده و بتازگی به ایران بازگشته است طی سالهای اخیر مانند بسیاری از پاسداران سابق مشغول فعالیت های تجاری و صنعتی شده است. این مهندس پر نفوذ که مخالف احمدی نژاد است را میتوان در صفحه شطرنج سیاسی ایران در زمره «محافظه کاران واقعگرا» بشمار آورد. او و دوستانش در این اندیشه هستند که چطور خواهند توانست رژیمی که به خاطر اعتراضات داخلی به لرزه درآمده است را نجات بدهند. البته آنها این مطلب را با این صراحت بیان نمیکنند. کنعانی مقدم میگوید : «ما طی ماه های اخیر با قالیباف (شهردار تهران)، لاریجانی و رضایی (فرمانده سابق پاسداران) جلسات متعددی داشتیم تا در مورد اینکه در انتخابات ریاست جمهوری آینده چه کسی کاندیدا بشود به توافق برسیم. از این به بعد ما باید جبهه ضد احمدی نژاد را متحد بکنیم.»

به گفته او استراتژی جدید رژیم این است : «یافتن چهره ای که توسط اکثریت ایرانی ها قابل قبول باشد، تا رژیم بتواند مجددا با مردم یک نوع رابطه برقرار بکند.» این ناجی میتواند علی لاریجانی یا محمد قالیباف باشد. شهردار تهران که یک فرد بسیار فعال است خودش را همواره از آشوب های سالهای اخیر دور نگه داشته بوده است. البته هریک از دو فرد مزبور برای کاندیدا شدن به این نیاز خواهد داشت که این اقدامش توسط علی خامنه ای مورد تایید قرار بگیرد. باید همواره این نکته را در نظر داشت که خامنه ای از دوران اعتراضات پس از انتخابات تاکنون همواره احمدی نژاد را مورد حمایت قرار داده است.

فقدان مشروعیت
یک ایرانی که بطور مرتب با خامنه ای معاشرت دارد میگوید : «خامنه ای نیز خواستار آن است که بازی های داخلی رژیم را ساکت بکند.» برخی از تندروهای جناح حاکم خواستار آن بوده اند که یک پاکسازی تمام عیار در داخل رژیم به اجرا گذاشته بشود و برخی از سردمداران اپوزیسیون، منجمله میر حسین موسوی و مهدی کروبی، در دادگاه مورد محاکمه قرار بگیرند. تاکنون خامنه ای اجرای یک پاکسازی گسترده به این شیوه را مورد تایید قرار نداده است. یک خبرنگار ایرانی میگوید : «خامنه ای ترجیح میدهد اینگونه افراد را در دسترس خودش نگه بدارد، البته به این شرط که آنها سکوت را رعایت بکنند.»

کنعانی مقدم نسبت به احتمال سرنگونی رژیم در کوتاه مدت نگران نیست. طی هفته های اخیر، نیروهای پلیس بطور گسترده در خیابان ها مستقر شده بودند. پس از حذف رایانه ها و افزایش قیمت برخی از اجناس مورد نیاز اولیه، کوچکترین تظاهرت اعتراضی در ایران مشاهده نشد. با حذف رایانه ها احمدی نژاد اقدامی را به اجرا گذاشت که قبل از او هیچ رئیس جمهور دیگری جرات نکرده بود آن را به اجرا بگذارد. یکی از دلایل این اقدام احمدی نژاد این بوده که خزانه های دولت تقریبا تهی هستند. مجازات های بین المللی که به خاطر برنامه هسته ای ایران به اجرا گذاشته شده اند ممکن است در کوتاه مدت رژیم تهران را به زانو در نیاورند، ولی این مجازات ها به بانک ها و بخش نفتی ایران خسارات متعددی را وارد کرده اند. به خاطر وجود این مجازات ها، بخش نفتی هم اکنون نمیتواند فن آوری های غربی که ایران به آنها نیاز عاجل دارد را بدست بیاورد.

اما به گفته بسیاری از ناظران، در میان مدت رژیم محکوم به شکست است زیرا نخواهد توانست تا ابد ۷۰ میلیون ایرانی را تحت سرکوب قرار بدهد. رژیم مشروعیتش که بر روی ۲ پایه دین و جمهوریت برقرار شده بوده را اکنون از دست داده است. یک دیپلمات غربی مستقر در تهران میگوید : «آنها دستگاه را شکسته اند». آیا رژیم خواهد توانست این بحران را نیز از سر بگذراند؟ علی، یک پژوهشگر جوان، میگوید : «مردم دیگر به رژیم اعتماد ندارند و رژیم هرگز نخواهد توانست مجددا مردم را بسوی خودش جلب بکند.»

کنعانی مقدم این نظریه را مورد تایید قرارمیدهد و میگوید : «درست است. ما باید سیستم سیاسی را بیش از این باز بکنیم و به افراد آزادی بدهیم». این پاسدار سابق میگوید : «در انتخابات ریاست جمهوری آتی، ما باید حداقل ۴۰ میلیون نفر رای دهنده داشته باشیم»، وگرنه رژیم کاملا نامشروع خواهد شد. اما هم اکنون این سوال مطرح است که انتخابات آتی ریاست جمهوری در ایران آیا در موعد مقرر برگزار خواهند شد؟ انتخابات شهرداری ها که قرار بوده امسال برگزار بشوند به آینده موکول شده اند. به گفته اپوزیسیون، دولت میترسیده که مردم علیه کاندیداهای وابسته به جناح حاکم رای بدهند. در صورت یک حمله احتمالی غربی ها علیه تاسیسات هسته ای ایران، آیا این احتمال وجود ندارد که زوج خامنه ای ـ احمدی نژاد یک حکومت نظامی را در کشور برقرار بکنند ؟  

 

                                               جامعه رنگین کمان

 
 

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.