پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد
– اعضاء سندیکای کارگران شرکت واحد در پایانه ها با رانندگان و کارگران دیدار کردند
– اعتصاب کارگران کارخانه ترانسفوی ری همگام با کارگران شرکت ایران ترانسفوزنجان!
– فیلم راهپیمایی کارگران اعتصابی شرکت ایران ترانسفو زنجان در داخل کارخانه:
– فیلم پنجمین روز اعتصاب کارکنان شرکت ایران ترانسفو زنجان:
– دلایل اعتصاب کارگران ایران ترانسفو!
– ماجرای اعتصاب در ایران ترانسفو چیست؟ آیا پای یک فساد اقتصادی جدید در میان است؟
– عمده اتهامات مرتضوی تخلفات کلان مالی است!
– واژگونی سرویس رفت وآمد کارگران کشاورزی زن در محور اشترمل ـ احمدآباد ومصدومیت چند نفرشان!
– واژگونی سرویس رفت وآمد کارگران کشاورزی زن در محور اشترمل ـ احمدآباد ومصدومیت چند نفرشان!
اعضاء سندیکای کارگران شرکت واحد در پایانه ها با رانندگان و کارگران دیدار کردند
جمعی از اعضاء سندیکای کارگران شرکت واحد در روزهای سه شنبه، چهارشنبه، شنبه و یکشنبه گذشته به تریب در پایانه های آزادی، راه آهن، علم و صنعت و جوانمرد قصاب حضور یافتند و ضمن جمع آوری حق عضویت از نزدیک در جریان مشکلات و خواسته های رانندگان قرار گرفتند.
در این دیدارها اهم دغدغه رانندگان رسیدگی به مشکلات مسکن بود و آمادگی خود را برای مراجعه به شهرداری مرکز در سه شنبه دوازدهم مرداد ماه اعلام کردند.
همکاران برای آشنایی با قوانین(قانون اساسی و قانون کار…) و آیین نامه های قانون کار و مصوبات صادره از مجلس،وزارت کار،سازمان تامین اجتماعی،شورای شهر،شهرداری و سازمان های تابع در مورد مسکن، بیمه بیکاری،مزایا،طرح طبقه بندی مشاغل و سخت زیان آور و غیره به کانال تلگرامی سندیکای کارگران شرکت واحد بپیوندید و با پرداخت حق عضویت همکاران خود را در سندیکا برای رسیدن به خواسته های بحق حمایت و همراهی کنید.
اخبار موثق را از طریق کانال تلگرامی و پیک سندیکا،همچنین سایت و صفحه فیسبوک سندیکا پیگیری کنید و تصاویر، پیشنهادات و مشکلات در محل کار خود را با کلیک @Pvsyndica برای ما ارسال کنید
https://telegram.me/vahedsyndica
http://mailto:vsyndica@gmail.com
منبع: https://www.facebook.com/davood.syndica
اعتصاب کارگران کارخانه ترانسفوی ری همگام با کارگران شرکت ایران ترانسفوزنجان!
کارگران شرکت ایران ترانسفو ری که یکی از 50 شرکت برتر کشور به شمار میرود امروز چهارشنبه ششم مرداد برای سومین روز متوالی در اعتراض به واگذاری 35 درصد سهام به شرکت صنعت و تجارت آداک دست به تجمع زدند.
به گزارش 6مرداد آفتاب ری، یکی از کارگران شرکت ترانسفو ری اظهار داشت: پس از واگذاری شرکت به بخش خصوصی، عملا شرکت به حالت نیمه تعطیل در آمده و تولید عمده ای نداشته است.
این کارگر گفت: واگذاری سهام شرکت به فردی به نام مهدی مومنی طاهری، بحث هلدینگ ایران ترانسفو و همچنین تغییر قرارداد کارگران، بحث تعدیل نیرو در بخش کارگری و تغییراتی که قرار است، در بخش بیمه کارگران ایجاد شود، موجب اعتراض کارگران شده است.
وی گفت: شرکت ما روزانه بیش از 60 ترانسفور تولید می کرد، که پس از واگذاری شرکت به بخش خصوصی این تعداد به روزانه 20 عدد کاهش یافت.
یکی دیگر از کارگران این شرکت گفت: مسئولین شرکت ترانسفو ری دلیل کاهش تولید را بدهکاری 700میلیارد تومانی وزارت نیرو به این شرکت می دانند.
وی با بیان اینکه سهامداران دنبال تولید نیستند، افزود: تنها هدفشان این است که سود سهام را بگیرند و اموال شرکت را بفروشند و در مورد آینده این شرکت و شغل کارگران هیچ دغدغه ای ندارند.
وی ادامه داد: سود سهام را 75 درصد اعلام کرده اند ولی توانایی پرداخت ندارند، به همین دلیل کلیه اموال و زمینهای متعلق به این شرکت را برای فروش گذاشته اند.
در سال 94 سازمان خصوصیسازی، سهام این شرکت را به شرکت صنعت و تجارت آداک واگذار کرد که فعالیتهای این شرکتها سبب زیان و ورشکستگی آن کارخانهها و سهامداران خرد آنها شد که این فروش به صورت اقساط 5 ساله انجام گرفت.
خانواده 4 هزار نفری شرکت ایران ترانسفو مشتمل بر 13 شرکت زیرمجموعه است که در سالیان جنگ و تحریم توانسته نیاز داخل را برطرف کرده و بعضا در مواردی نیز صادرات داشته باشد.
جمعی از کارگران بیان داشتند: ما پرسنل ایران ترانسفو اعلام می داریم شاید دغدغه های دیگری هم داشته باشیم، لیکن الان فقط و فقط یک دغدغه داریم که آن هم حفظ اموال و سهام و دارائیهای شرکت ایران ترانسفو می باشد و از غارت آن به صورت پولشوییهایی که به صورت ظاهرا قانونی اتفاق می افتد جلوگیری خواهیم کرد.
شرکت ایران ترانسفو بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده ترانسفورماتور تحت لیسانس شرکت زیمنس آلمان در خاورمیانه است.
در سال 1345 شرکت ایران ترانسفو توسط شرکت برق منطقهای تهران، شرکت زیمنس آلمان و بانک توسعه صنعت و معدن ایران تشکیل شد.
در سال 1347 نخستین کارخانه ایران ترانسفو در شهر ری در زمینی به مساحت 58 هزار مترمربع با هدف تولید ترانسفورماتورهای توزیع به بهرهبرداری رسید.
دومین کارخانه ایران ترانسفو در شهر زنجان به منظور تولید ترانسفورماتورهای توزیع مشابه کارخانه شهرری در سال ۱۳۵۸ به بهرهبرداری رسید.
کارخانه شهر ری از سال ۱۳۸۲ از شرکت ایران ترانسفو جدا شده و تحت عنوان شرکت ایران ترانسفو ری مشغول به فعالیت است.
کارخانه ترانسفو ری در کیلومتر 45 جاده قدیم ساوه ، روبروی نیروگاه پرند، شهرک صنعتی پرند ، فاز 2 ، قطعه f1, انتهای خیابان بوستان واقع شده است.
فیلم راهپیمایی کارگران اعتصابی شرکت ایران ترانسفو زنجان در داخل کارخانه:
https://www.youtube.com/watch?v=aJxlUBko7f4
فیلم پنجمین روز اعتصاب کارکنان شرکت ایران ترانسفو زنجان:
https://www.youtube.com/watch?v=8mxpry9Fttg
دلایل اعتصاب کارگران ایران ترانسفو!
در این مقطع زمانی کارخانه ایران ترانسفو بیش از این که یک کارخانه باشد یک نماد است.
نماد فریادهای کارگری تولید خواه در برابر سودجویان دلال محور.هر چند که این دلال محوری قانونی باشد.واضح است که در این شرایط باید مسئولین بین دو راهی تولید و دلالی اولی را ترجیح دهند.
شنیده ها حاکی از این است که بعد از ورود شرکت آداک به جمع سهامدارن شرکت ایران ترانسفو این شرکت با دیگر سهامدار شرکت ترانسفو(امین آفرین ساز) وارد مذاکره شده و با شرط اتحاد و همکاری دو سهامدار بزرگ (16.67%سهام شرکت امین آفرین ساز و 31.45%سهام شرکت توسعه صنعت و تجارت آداک) در زمینه های مالی و تصمیمات اساسی سمت مدیر عاملی ترانسفو را به عامل شرکت امین آفرین ساز پیشنهاد داده اند و این کار را در جلسه هیئت مدیره شرکت ایران ترانسفوعملی کرده اند.
گفتنی است ظاهرا مهدی مومنی طاهری نائب رئیس کارگزاری آراد ایرانیان از سهامداران عمده شرکت آداک و عضو هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت بازرگانی ایران ترانسفو میباشد.از همین رو برخی کارگران و کارمندان شرکت ایشان را بیشتر یک فرد دلال محور میدانند تا تولید محور و به همین جهت بودن وی در هیئت مدیره ترانسفو را خطری جدی برای آینده شرکت پیش بینی میکنند.
با این مقدمه به سراغ علت های اصلی اعتصاب دلسوزان ترانسفو میرویم.
با توجه به افزایش حدودا 30%هزینه ها و عدم وصول مطالبات دولتی شرکت ایران ترانسفو چرا باید مثل سنوات قبل سود حداقلی را به سهامداران پرداخت نکند و افزایش سود بدهد؟!
این سئوالی است که صاحب نظران پاسخ آن را در پر کردن اقساط سهامداران بزرگ شرکت، میدانند.
این در حالیست که شرکت آداک مذکور فعلا 15% از مبلغ کل معامله را پرداخت کرده اما عملا سود سهام را از 100% ارزش کل معامله خویش برداشت کرده!!!
علت اعتصاب کارگران شرکت ایران ترانسفو در این مورد این گونه ذکر شده:
شرکت ایران ترانسفو با توجه به تولید دو شیفت خود و نیاز سریع و به موقع به مواد اولیه باید دائما نقدینگی لازم را داشته باشد و امید بود که با ورود سهامداران جدید تزریق نقدینگی لازم به شرکت صورت پذیرد ولی عملا با این ترفند اقساط سهامداران بدون تزریق نقدینگی به شرکت پرداخت خواهد شد.
این مورد وقتی برای تولید استان و کارگران شاغل در کارخانه حساس تر میشود که شرکت ایران ترانسفو به دلیل نداشتن نقدینگی کافی توان ترخیص برخی مواد اولیه خود را از گمرک پیدا نکرده!!!
معترضان فروش برخی املاک متعلق به شرکت ایران ترانسفو را نیز ترفند دیگر سهامداران عمده برای پر کردن اقساط خود میدانند.
از دیگر مسائل اعتراضی کارگران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-امتناع از خرید مواد اولیه
-عدم توجه کافی به مسائل فروش و بازاریابی
-اخراج نیروهای زبده شرکت و جایگزینی آن با نیروهای خودی و بی کیفیت
-حذف امور رفاهی کارکنان برای پر کردن خلا نقدینگی شرکت(عدم تمدید بیمکه تکمیلی کارگران واعلام حذف پاداش اضافه تولید به کارکنان)
-اعلام حذف نیرو در ماه های آتی برای پر کردن خلا نقدینگی از طریق مابه التفاوت نیروهای اخراج شده
-جلوگیری از جذب نیروی جدید
-ممانعت از اشتغال به کار خانم هایی که به مرخصی زایمان رفته اند
-طرحی که از قبل در شرکت با هدف تولید ترانسفورماتورهای فوق قدرت آغاز شده بود که با مدیریت جدید مسکوت مانده
در این مقطع زمانی کارخانه ایران ترانسفو بیش از این که یک کارخانه باشد یک نماد است.
نماد فریادهای کارگری تولید خواه در برابر سودجویان دلال محور.هر چند که این دلال محوری قانونی باشد.واضح است که در این شرایط باید مسئولین بین دو راهی تولید و دلالی اولی را ترجیح دهند.
با توجه به مشخصات زیست محیطی استان زنجان و کمبود آب این گونه صنایع به نسبت صنایع دیگر(مثل پتروشیمی یا ذوب فولاد یا…)و ارزش افزوده ایجاد کننده میتوانند سازگاری بیشتر با این ساختار زیست محیلی داشته باشد.
این کارخانه با توجه به اشتغال حدود چهار هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم و نرخ بیکاری 8.6% استان زنجان(اعلام شده در سال 94 از طرف معاونت برنامهریزی استانداری) میتواند کمک شایانی در تعدیل نرخ بیکاری استان داشته باشد.
بخشی از یک گزارش تحلیل ایران بتاریخ8مرداد
ماجرای اعتصاب در ایران ترانسفو چیست؟ آیا پای یک فساد اقتصادی جدید در میان است؟
شرکت ایران ترانسفو به عنوان یکی از ارزشمندترین شرکتهای تولیدی استان زنجان با بیش از پنجاه سال فعالیت مداوم در حالی به سوی تعطیلی و انحلال گام بر می دارد که شنیده ها از ماجراهای پشت پرده ای در جریان واگذاری این شرکت خبر می دهد.
سالهاست که شرکت ایران ترانسفو به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده ترانسفورماتور تحت لیسانس شرکت زیمنس آلمان در خاورمیانه با 4 هزار کارگر فعالیت می کند.
سابقه فعالیت ایران ترانسفو به بیش از 50 سال قبل باز می گردد اما تجمع و اعتراض کارگران این شرکت در واکنش به شبهات ایجاد شده در روزهای اخیر موجب شد تا این شرکت و اخبار مرتبط با آن به صدر اخبار اقتصادی استان کشیده شود.
متاسفانه این اعتراضها پس از آن آغاز شد که در سال گذشته به پس خصوصیسازی این واحد صنعتی حدود 30 درصد از سهام این شرکت پر سابقه به صورت اقساطی به یک فرد خاص واگذار شد و پس از آن شایعات متعددی مبنی بر کوچک سازی شرکت، فروش اموال آن، قطع بیمه تکمیلی کارگران و ده ها مورد دیگر مطرح شد که مسائل موجب حساس شدن کارگران این واحد صنعتی شده است.
این اعتراضات که در شبکه های اجتماعی نیز ظهور و بروز گسترده ای داشت.
متاسفانه شنیده ها و برخی نقل قول ها از مدیران و مسئولین استان حکایت از وجود برخی مسائل پنهان در ماجرای واگذاری این شرکت عظیم اقتصادی دارد لذا باید منتظر بود تا نتایج دقیق بررسی های نهاد های اطلاعاتی و قضایی استان در مورد این شرکت و حاشیه های آن اعلام گردد.
بخشی ازیک گزارش تابناک بتاریخ9مرداد
عمده اتهامات مرتضوی تخلفات کلان مالی است!
وکیل مدافع تعدادی از کارگران در پرونده تأمین اجتماعی گفت: عمده اتهامات مرتضوی در پرونده تأمین اجتماعی تخلفات کلان مالی است.
به گزارش9مردادفارس،مصطفی ترک همدانی در خصوص برگزاری دادگاه مرتضوی در تاریخ 14 شهریور ماه 95، گفت: این پرونده در ادامه رسیدگی به اتهامات مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی و دادستان سابق تهران است.
وی افزود: از مرتضوی به عنوان دادستان سابق تهران به دلیل بازداشت غیرقانونی و اتهامات دیگر از سوی پالیزدار و عطار شکایت شده است و به عنوان مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی هم عمده اتهامات مرتضوی تخلفات کلان مالی است.
ترکهمدانی با بیان اینکه من به عنوان وکیل تعدادی از کارگران تأمین اجتماعی در این پرونده حضور دارم،گفت: قوانین ما روشن و واضح است و در این زمینه میتوانیم به روند رسیدگی به اتهامات امیدوارم باشیم.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه دادگاه در شعبه 1057 مجتمع قضایی رسیدگی به جرائم کارکنان دولت برگزار میشود، گفت: رسیدگی به این پرونده را قاضی حیدری بر عهده دارد و از بیان جزئیات بیشتر در این پرونده معذورم اما امیدواریم علیرغم اطاله دادرسی به نتیجه برسیم.
واژگونی سرویس رفت وآمد کارگران کشاورزی زن در محور اشترمل ـ احمدآباد ومصدومیت چند نفرشان!
رئیس جمعیت هلال احمر تویسرکان از واژگونی یک دستگاه مینی بوس و حادثه دیدن 21 کارگرکشاورزی زن خبر داد.
به گزارش8مرداد رودآور،رحمت الله الوندی گفت: حوالی ساعت 15 و 30 دقیقه روز8مرداد یک دستگاه مینی بوس در مسیر اشترمل به روستای احمدآباد واژگون شد.
وی اظهار کرد: 21 سرنشین این مینی بوس که به طور عمده کارگران زن بودند و برای چیدن خیار به سرجالیز می رفتند، آسیب جزیی دیدند و از این تعداد 12 نفر به بیمارستان تویسرکان اعزام شدند.
رئیس جمعیت هلال احمر تویسرکان افزود: خوشبختانه برای این 12 نفر هم مصدومیت خاصی رخ نداده است.
به گزارش ایرنا درهمین رابطه،رئیس پلیس راه استان همدان گفت: یک دستگاه مینی بوس حامل کارگران زن عصر امروز هنگام بازگشت در مسیر فرعی اشترمل – احمد آباد واژگون شد.
سرهنگ رضا عزیزی شامگاه جمعه افزود: این سانحه ساعت 17 روز جمعه رخ داد که بر اثر آن سه نفر مجروح شدند.
وی اضافه کرد: این مینی بوس حامل 18 سرنشین بود که بعلت واژگونی دست دو نفر از سرنشینان به همراه پای یکی از بانوان شکست.
نهم مردادماه1395