اخباروگزارشات کارگری۱۰مرداد۱۳۹۵

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد

– اعتصاب وتجمعات کارگران دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی وعدم پرداخت ۴ماه حقوقشان!

– تجمعات اعتراضی کارگران بیکارشده کارخانه کاشی خزر برای بازگشت بکار ودریافت مطالبات معوقه شان!

– تجمعات اعتراضی کارگران پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاءنسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق!

– کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری :درود بر کارگران مبارز و مقاوم ایران ترانسفو

– برخورد فیزیکی کارفرما با کارگران

– کارگران سد حوضیان وخانواده هایشان قربانی کشمکش مالی دولت وشرکت پیمانکار!

– عدم پرداخت۹ماه حقوق کارگران زه کشی پروژه قطار شهری شیراز!

این کارگران خواستارعقد قراردادمستقیم هستند!

– عدم پرداخت۳ ماه حقوق کارگران خدماتی شهرداری اسلام آبادغرب!

– آقای وزیر در فکر خصوصی سازی بیش از پیش درمان

– کلاه بزرگ بانک ملی بر سر فرهنگیان

– ازاجرای سلیقه ای قانون مدیریت خدمات کشوری در وزارت نیرو تا دریافتی های بالای مدیران

– سه کارگر در زنجان دچار سوختگی شیمیایی شدند

– آوار مرگبار بر سر کارگر ساختمانی در قزوین

– پتروشیمی بوعلی بازهم دچار حادثه شد/ مصدومیت کارگران براثر سوختگی

اعتصاب وتجمعات کارگران دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی وعدم پرداخت ۴ماه حقوقشان!

امروز به نیمه مرداد نزدیک می‌شویم در حالی که بیش از ۲ هزار کارگر کارخانه پلی‌اکریل ایران حقوق اردیبهشت‌ماه خود را نیز دریافت نکرده‌اند. وضعیت نابسامان مالی شرکت پلی‌اکریل سبب شده تا در ماه‌های اخیر فرمانداری مبارکه چندین بار شاهد اعتصاب کارگران باشد، کارگرانی که در گفته‌های خود وضعیت کارخانه را نگران‌کننده دانسته و عنوان می‌کنند اگر هرچه زودتر به داد این شرکت نرسند، به‌زودی شاهد تعطیلی مطلق و بیکاری همه کارگران این کارخانه باید بود.

علی اصغر ذاکری فرماندار مبارکه که در ماه‌های اخیر شاهد بیشترین تجمع کارگران پلی‌اکریل در مقابل ساختمان محل کارش بوده از تلاش‌ها برای رفع مشکلات پلی‌اکریل صحبت می‌کند.

وی می‌گوید: «شخص وزیر صنعت و معدن و مدیرکل نساجی وزارتخانه به‌صورت جدی پیگیر موضوع هستند. این موضوع در سطح ملی و نه استانی در حال بررسی است اما چون نتیجه قطعی نشده از عنوان آن معذور هستم».

فرماندار مبارکه اما از تشکیل کمیته‌ای ویژه برای رفع بحران مالی پلی‌اکریل خبر می‌دهد و می‌گوید: «هدف از تشکیل این کمیته افزایش تولید، رونق اقتصاد و رفع مشکل کارگران است، البته زمان خاصی را نمی‌توانیم برای رفع مشکلات این شرکت عنوان کنیم و باید پیگیری‌ها انجام شود».

وی ادامه می‌دهد: «این کمیته با حضور وزیر صنعت و معدن، مدیرکل نساجی، نمایندگان استانداری اصفهان و سهامدار کارخانه تشکیل شده و همه چیز در این کمیته مورد بررسی قرار می‌گیرد، وظیفه ما ارائه گزارش‌ها و مدارک موردنیاز به کمیته است که امیدوارم نتایج کار هم برای صنعت و هم برای کارگران مثبت باشد».

شرکت پلی‌اکریل ایران یکی از چندین و چند کارخانه‌ای است که بی‌تدبیری‌های اقتصادی کمر آن را خم کرده است، بزرگ‌ترین واحد تولید الیاف کشور صدای پای محصولات خارجی را می‌شنود و کارگرانش چند ماهی است چشم‌انتظار وعده‌ها هستند.

شرکت پلی‌اکریل ایران در سال ۱۳۵۳ با مشارکت بخش خصوصی، تعدادی از بانک‌ها‌ و شرکت “دوپان دونمور” آمریکا تأسیس شد. پلی‌اکریل در ۴۲ سال فعالیت خود، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نخ و الیاف پلی‌استر و همچنین تنها تولیدکننده الیاف اکریلیک کشور معرفی شده و تأمین کننده مواد اولیه حدود ۴۰۰ واحد کوچک و بزرگ نساجی کشور است.

ظرفیت اسمی تولید شرکت پلی‌اکریل ایران معادل ۱۲۵هزار تن در سال است که تولیدات آن شامل نخ و الیاف پلی‌استر، نوار، الیاف اکریلیک، تاپس پلی‌استر و چیپس پلی‌استر و الیاف شیشه در صنایع ریسندگی، بافندگی، فرش، پوشاک، پتو و فاستونی کاربرد دارد.

با وجود حجم عظیم فعالیت شرکت پلی‌اکریل ایران، اما این کارخانه در سال‌های اخیر به‌دلیل برخی مشکلات از جمله واردات محصولات مشابه از خارج و تأثیر حضور پشت‌پرده دلال‌ها، دچار بحران مالی شده و تشدید این وضعیت، پلی‌اکریل را تحت ماده ۱۴۱ قانون تجارت قرار داده است، یعنی چیزی شبیه ورشکستگی!

خارج شدن از ماده ۱۴۱ قانون تجارت هدف اصلی مدیران شرکت پلی‌اکریل است، هرچند کارگران این کارخانه عنوان می‌کنند اتفاقات دیگری به‌دست دلال‌ها در حال رقم خوردن است، با این حال پلی‌اکریل در چشم‌انداز خود، شعار سال ۲۰۱۸ را «شرکتی سودده، بازاری گسترده، کسب و کاری متنوع و کیفیتی برتر» عنوان کرده و کارگران این کارخانه که چند ماهی است در انتظار پرداخت حقوق‌های خود نشسته‌اند، برای رسیدن به این چشم‌انداز نیز چشم‌انتظار اتفاقاتی ویژه هستند.

بخشی ازیک گزارش تسنیم بتاریخ۱۰مردادماه

درهمین رابطه:

عدم پرداخت۴ماه حقوق۲هزارکارگر کارخانه پلی اکریل اصفهان!

سایه شوم بیکاری بالای سرکارگران این واحد تولیدی!

حقوق ۲هزارکارگرکارخانه پلی اکریل اصفهان از فروردین ماه تابه امروز پرداخت نشده است وبنا به گفته کارگران اگر اوضاع به همین منوال ادامه پیدا کند و مسئولان به داد پلی اکریل نرسند، باید به زودی شاهد تعطیلی خطوط تولید و بیکاری خیل عظیم کارگران متخصص این قطب نساجی باشیم.

به گزارش۵مردادایلنا،تعدادی از کارگران کارخانه پلی اکریل گفتند: وضعیت فعلی کارخانه پلی اکریل برای آنها و سایر کارگران شاغل در این واحد صنعتی نگران‌کننده است.

از یک طرف دستمزد حدود ۲۰۰۰ کارگر کارخانه پلی اکریل از فروردین ماه پرداخت نشده است و از طرف دیگر، سهامداران این واحد تولیدی فکری به حال اوضاع نابسامان این کارخانه که به گفته کارگران در حال حاضر، با سی درصد ظرفیت خود فعال است نمی کنند.

کارگران می‌گویند اگر اوضاع به همین منوال ادامه پیدا کند و مسئولان به داد پلی اکریل نرسند، باید به زودی شاهد تعطیلی خطوط تولید و بیکاری خیل عظیم کارگران متخصص این قطب نساجی باشیم.

در حال حاضر هیچ زمان مشخصی برای پرداخت سه ماه معوقات مزدی این کارگران اعلام نشده‌است و دوهزار کارگر این کارخانه همچنان بلاتکلیفند و با مشکلات بسیار دست و پنجه نرم می‌کنند.

کارگران ریشه مشکل را در اهمال سهامداران کارخانه و عدم تزریق نقدینگی به این واحد می‌دانند و می‌گویند تمامی مسئولان شهرستان مبارکه، استانداری اصفهان و مقامات وزارت صنعت و معدن در جریان مشکلات این کارخانه هستند اما تا کنون هیچ اقدام موثری انجام نشده است.

کارگران می گوویند بدون تزریق آورده‌های نقدی و التیام بخشی زخم‌های پلی اکریل نه معوقات کارگران پرداخت خواهد شد و نه بنیه‌ای برای خرید مواد اولیه باقی خواهد ماند و عن قریب است که چرخ های این واحد تولیدی از گردش بایستد و ناگزیر و چه بسا ناخواسته، این صنعت مادر به کام مرگ کشیده شود.

تجمعات اعتراضی کارگران بیکارشده کارخانه کاشی خزر برای بازگشت بکار ودریافت مطالبات معوقه شان!

با گذشت ۶ ماه از توقف فعالیت کارخانه کاشی خزر (۲۸ دی ماه ۹۴) در استان گیلان، هنوز برای پرداخت معوقات مزدی کارگران این واحد صنعتی اقدامی صورت نگرفته است.

کارگران با بیان اینکه کارفرما مرتبا به کارگران وعده پرداخت مطالبات کارگران را می‌دهد در ادامه اظهار داشتند: بی‌توجه‌ای کارفرما به پرداخت مطالبات کارگران باعث شد تا طی شش ماه گذشته چندین بار کارگران مقابل کارخانه و سایرنهاد‌های مختلف دولتی شهرستان رشت تجمع اعتراضی نسبت به بی توجه ای کارفرمادر پرداخت مطالباتشان داشته باشند.

طبق اظهارات کارگران پس از توقف فعالیت کارخانه و بیکار شدن کارگران کاشی خزر ، مسئولان شهرستان رشت واستانداری گیلان وعده پی گیری بازگشت بکار وپرداخت مطالبات کارگران را دادند اما تا کنون اتفاقی رخ نداده و کارگران همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

به گزارش۱۰مردادایلنا،کارگران این واحد صنعتی گفتند: تعطیلی محل کار آن‌ها اواخر دی ماه سال گذشته (۹۴) و در زمانی اتفاق افتاد که کارفرما به دلیل مشکلات ناشی از کمبود منابع مالی، فعالیت خود را در خطوط تولید متوقف کرد و از آن زمان تاکنون تعداد زیادی از همکاران آنها بدون دریافت معوقات مزدی بیکار شده‌اند.

آن‌ها می‌گویند: کارفرما در سال ۹۴ از مجموع کارگران این کارخانه تعداد حدود ۳۰۰کارگر را پس از اتمام قرارداد کاراخراج کرد که هم اکنون این کارگران از مقرری بیمه بیکاری استفاده می کنند.

به گفته آنان تعداد حدود ۷۵کارگر نیز پیش از اعلام تعطیلی کارخانه با اتمام قرار داد کار از این واحد اخراج شده‌ بودند که هرکدام هنوز بین سه تا ۷ میلیون تومان از مطالبات مربوط به زمان اشتغالشان را از کارفرما طلب دارند.

به نقل از کارگران کاشی خزرگفته می‌شود بجز دستمزد دی ماه سال گذشته کارفرما بابت اضافه کاریها و حق سنوات سالهای گذشته بدهکار است و در همین رابطه به تعدادی از آنها بابت بدهی خود مقداری از محصولات کارخانه را واگذار کرده است.

از قرار معلوم کارگران مورد نظر پس آنکه برای فروش این کاشی‌ها اقدام می‌کنند، متوجه بدحسابی کارفرمای خود از طریق گرانفروشی می‌شوند.

کارگران با بیان اینکه کارفرما مرتبا به کارگران وعده پرداخت مطالبات کارگران را می‌دهد در ادامه اظهار داشتند: بی‌توجه‌ای کارفرما به پرداخت مطالبات کارگران باعث شد تا طی شش ماه گذشته چندین بار کارگران مقابل کارخانه و سایرنهاد‌های مختلف دولتی شهرستان رشت تجمع اعتراضی نسبت به بی توجه ای کارفرمادر پرداخت مطالباتشان داشته باشند.

به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی ادامه دارد که این واحد تولید کننده انواع کاشی های دیواری وکف،بدهی های مالی زیادی به اداره گاز ،برق وسایر نهاد های مختلف دارد.

طبق اظهارات کارگران پس از توقف فعالیت کارخانه و بیکار شدن کارگران کاشی خزر ، مسئولان شهرستان رشت واستانداری گیلان وعده پی گیری بازگشت بکار وپرداخت مطالبات کارگران را دادند اما تا کنون اتفاقی رخ نداده و کارگران همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

تجمعات اعتراضی کارگران پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاءنسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق!

جمعی از کارگران پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء از تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.

به گفته این کارگران دستمزد جمعی از کارگران پیمانکاری فنی که حدود چند صد نفر هستند، در ماههای گذشته پرداخت نشده است.

این کارگران در روزهای پایانی هفته گذشته تجمعات اعتراضی در اعتراض به این تاخیر برپا کرده اند که این تجمعات با وعده های مسئولین مبنی بر قول پرداخت در هفته جاری خاتمه یافته است.

به گزارش۱۰مردادایلنا،این کارگران که سابقه کار طولانی در شرکت رجاء دارند می گویند برخی از کارگران پیمانکاری این شرکت تا سه ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.

از قرار معلوم، مسئولان شرکت رجاء تقصیر را متوجه مدیران شرکت های پیمانکاری می دانند و عدم پرداخت معوقات مزدی کارگران را نتیجه اهمال پیمانکاران عنوان کرده اند.

کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری :درود بر کارگران مبارز و مقاوم ایران ترانسفو

ما ضمن حمایت از اعتراضات کارگران ایران ترانسفو، از تمامی کارگران و فعالین کارگری و دیگر زحمتکشان و دانشجویان می خواهیم، به حمایت از کارگران معترض ایران ترانسفو اقدام کنند، و همچنین از کارگران پیشرو ترانسفو و دیگر کارخانه ها می خواهیم، برای ایجاد تشکل های خود و بر قراری پیوند میان آنها، اقدام و برنامه ریزی کنند، این تنها راه نجات کارگران در مقابل چماق اخراج و عدم امنیت شغلی و همچنین تنها راه کسب مطالبات است .

درود بر کارگران مبارز و مقاوم ایران ترانسفو.

روی صحبت ما با همه کارگران ایران است ، دوستان کارگر :

امروز نوبت تعطیلی و اخراج کارگران ایران ترانسفو است !!!

فردا نوبت کارگران کدام کارخانه خواهد بود؟

سالهاست که حلمه به دستمزد ، حقوق و امنیت و نان کارگران توسط سرمایه داران هر روز بیشتر از قبل شدت می یابد و هر وقت کارگران به غارت و چپاول و استثمار اعتراض می کنند، دولت سرمایه داری جمهوری اسلامی با اشکال مختلف کارگران را سرکوب می کند.برای ایجاد رعب و وحشت و چنگ و دندان نشان دادن به کارگران ، نیروهای پلیس و نظامی در شهر ها به طور علنی مانور های سرکوب برگزار می کنند ، دستمزد کارگران را نه تنها قبل از خشک شدن عرق شان پرداخت نمی کنند، و نه تنها دست کارگران را نمی بوسند، بلکه بعد از ماهها به تعویق انداختن دستمزد کارگران در مقابل اعتراض به جای دادن مزدشان، کارگران را در خیابان شلاق می زنند.

با خصوصی کردن مدارس باعث افزایش کودکان کار و خیابان می شوند ، با خصوصی کردن بیمارستانها و خدمات پزشکی بسیاری از بیماران را از دسترسی به دارو و درمان محروم می کنند ، با وارد کردن مواد غذایی آلوده ضمن افزایش انواع بیماری ها باعث ورشکستگی مراکز تولیدی می شوند ، به بهانه تغییر کاربری ، کوچک کردن کارخانه ها، ورشکستگی عمدی ، خصوصی سازی با شرط اخراج کارگران ، فروش کارخانه ها به بهانه افزایش سرمایه گذاری ، و … کارگران را دسته دسته اخراج می کنند و کارگران فعلا” اخراج نشده را تحت تاثیر چماق لشکر بیکاری و اخراج مجبور به قبول قرار دادهای موقت و سفید امضا و قبول شرکت های واسطه ای( شرکت های آدم فروشی) می کنند، امروز کار فرمای ایران ترانسفو دندان هایش را علیه آینده و نان سفره کارگران تیز کرده است ، فردا کارخانه دیگر مورد هدف خواهد بود و پس فردا یکی دیگر … این غائله تا زمانی که کارگران به قدرت مستقلی برای مقابله با کارفرمایان تبدیل نشود، ادامه خواهد داشت ، ما کارگران تنها زمانی می توانیم قدرت مقابله در مقابل کارفرمایان و دولت آنها داشته باشیم که تشکل مستقل و سراسری خودمان را ساخته باشیم. کارگرانی که هنوز اخراج نشدند و یا هنوز فکر می کنند امنیت شغلی دارند ، باید از همین امروز به فکر فردا باشند، چون بدون اینکه خودشان بدانند فردا نوبت آنهاست ، چون دولت سرمایه داری ایران سالهاست که به اشکال مختلف علیه کارگران و اخراج آنها طرح و نقشه های بسیاری کشیده است ، از جمله کلیت طرح های فوق را در کتاب ” امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران ” که یکی از نویسندگان آن حسن روحانی است نوشته شده است ، ما کارگران در مقابل چنین طرح های تنها یک راه داریم ، متشکل و یک پارچه شدن ، که این کار را باید کارگران پیشرو هر کارخانه شروع کنند و در ادامه بقیه کارگران را سازماندهی کرده و با پیشروان کارخانه بغل دستی، طرح پیوند را بریزند و به ایجاد تشکل محلی خود و تشکیل، تشکل سراسری با استفاده از تشکل های محلی کارگری اقدام نمایند.

دوستان کارگر : این پنبه را از گوشمان خارج کنیم که نهاد های جمهوری اسلامی، برای جلو گیری از بیکار شدن ما کارگران کمک و یاری کنند، برای اینکه تمامی طرح های بیکار سازی طبق برنامه ها و طرح های خود دولت پیش برده می شوند.

ما باید از خود بپرسیم، چرا کارفرمایان و دولتشان در مقابل کارگران عقب نشینی کنند؟ ما کارگران در حال حاضر چون تشکل نداریم، و نتوانستیم، همبستگی طبقاتی خود را ممکن کنیم، بنا براین کارفرمایان و دولتشان مجبور به رعایت حقوق ما نمی شوند، این توهم را از خود دورکنیم، که ممکن است ، در بین سرمایه داران و دولتشان انسانی یا موجود دلسوزی وجود داشته باشد، دشمنان کارگران فقط به سود بیشتر، به اختلاس ، به رشوه خواری ، به دزدی ، به بیگاری کشیدن از کارگران ، به حقوق های بالای ۱۰۰ میلیونی مدیران و پاداش های بالای ۳۰۰ میلیونی خودشان فکر می کنند، و همه آنها را نیز از دسترنج ما کارگران غارت می کنند، دوستان کارگر : آگاه باشید که دولت جمهوری اسلامی در رابطه با کارگران چگونه فکر می کند ، ما با مدرک می گوییم، این دولت دوست و حامی کارفرمایان و دشمن ما کارگران است ، مدرک ما برای اثبات این گفته کتاب ” امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران ” است که یکی از نویسندگان این کتاب آقای حسن روحانی، رئیس جمهور فعلی است ، در بخشی از این کتاب نوشته شده است :

” یکی از معضلات کارفرمایان و کارخانه های کشور ، وجود اتحادیه های کارگری است. لذا کارگران باید نسبت به خواسته های کارفرمایان انعطاف داشته باشند ، از سوی دیگر یکی از چالش های دیگر قانون کار است که در آن صاحب سرمایه مظلوم واقع شده است. لذا برای افزایش سطح اشتغال و رشد بهره وری و اینکه کارفرما در آینده بتواند باز هم استخدام انجام دهد ، باید در قانون ” حداقل دستمزد و کف دستمزد” تغییر ایجاد کرد و به کارگر و کارفرما اجازه داده شود که در دستمزد های پایین تر و مزایای اجتماعی ناچیز تر برای یک دیگر کارکنند و آزادی های اقتصادی نباید محدود گردد … یکی از مشکلات ، چانه زنی نیروی کار بر سر دستمزد است ، چالش دیگر هزینه بالای اخراج نیروی کار برای کار فرما ست”

حالا همین نویسنده رئیس دستگاه اجرایی است و دارد همه نوشته های ضد کارگری خود را به اجرا می رساند، آیا می توان به کسانی که در این نظام طبق این نوشته ها فکر می کنند ، که “صاحب سرمایه مظلوم واقع شده است” می توان اعتماد کرد و امیدی به آنها داشت؟ سالهاست با چنین فکر ضد کارگری علیه ما کارگران کارکردند، هر روز قانون کار را به سود سرمایه داران عوض می کنند ، کارگاه های کمتر از ۱۰ و ۲۰ نفر را از حیطه قانون خارج کردند ، به کارفرما اجازه هر گونه اخراج را می دهند، قانون استاد و شاگردی بر قرار می کنند، قرار داد های موقت و سفید امضا را به ما تحمیل می کنند، و با تصویب طرح “مناطق آزاد اقتصادی و ویژه” کل قانون نیم بند موجود را نیز نابود می کنند، آیا از افرادی که چنین کتابی را نوشتند و چنین کارهای را می کنند می توان انتظار انسانیت داشت ؟

دوستان کار گر و کارگران پیش رو دوباره تکرار می کنیم ، ما کارگران تنها یک راه داریم ، ایجاد تشکل های خود، و حرکت به سمت سراسری کردن آن، تا رسیدن به همبستگی طبقاتی، به شکل طبقه مستقل ، تنها در زمانی که تشکل سراسری داشته باشیم، می توانیم، دشمنان طبقاتی خود را در هر شکل و شمایلی که باشد به عقب برانیم.

ما ضمن حمایت از اعتراضات کارگران ایران ترانسفو، از تمامی کارگران و فعالین کارگری و دیگر زحمتکشان و دانشجویان می خواهیم، به حمایت از کارگران معترض ایران ترانسفو اقدام کنند، و همچنین از کارگران پیشرو ترانسفو و دیگر کارخانه ها می خواهیم، برای ایجاد تشکل های خود و بر قراری پیوند میان آنها، اقدام و برنامه ریزی کنند، این تنها راه نجات کارگران در مقابل چماق اخراج و عدم امنیت شغلی و همچنین تنها راه کسب مطالبات است .

پیس بسوی ایجاد تشکل در محل کار

پیش بسوی ایجاد تشکل سراسری کارگران

کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری

۱۰ /۵/۱۳۹۵

برخورد فیزیکی کارفرما با کارگران

نمونه ای از بر خورد کارفرمایان با کارگران قرار داد موقت و حقوق های زیر حداقل تصویب شده

برخورد فیزیکی با کارگران در محیط های کار یکی از اولین راه هایی بود که سرمایه داری برای به انقیاد کشیدن آنان استفاده می کرده است. شیوه ای که بازمانده از دوران برده داری است. حال در قرن بیست و یکم، در شرایطی که کارگران از حق داشتن هر گونه تشکلی برای احقاق حقوق خود محرومند، این شیوه دوباره احیا شده است.

آقای … صاحب واحد خدماتی “کارواش …” که محل کارواش اش در خیابان طالقانی بجنورد قرار دارد، کارگر خود را مورد ضرب و شتم قرار داد.

در کارگاه ایشان که نزدیک به ده کارگر کار میکنند و هیچ کدام دارای بیمه و قرار داد نیستند کارگران نه تنها از لحاظ معیشتی بلکه از لحاظ جانی هم حاشیه امنیتی ندارند. ایشان به کارگران خود روزانه پانزده هزار تومان دست مزد میدهد و تعطیلی ها و مرخصی ها و جمعه ها را هم حساب نمی کند، با این تفاسیر باز هم از استثمار کارگران خویش راضی نبوده و کارگران را مورد ضرب و شتم قرار میدهد.

در آخرین برخورد فیزیکی اش با کارگران ، چنان با مشت به چشم یکی از کارگران بخش تمیزکاری زد که چشم اش کبود و بسته شده و ایشان راهی بیمارستان شده اند. پس از آن به دیگر کارگران خطاب کرده که بگویید دیگر ایشان سر کار نیایند. یعنی هم ضرب شتم و هم اخراج کارگر.

کارگران کارواش یکی از جمله بی حقوق ترین بخش های کارگران هستند. در گزارشی که در سال ۹۱ در سایت کانون منتشر شده است به وضعیت دستمزد و شرایط کار این کارگران پرداخته شده است:

“چه کسی باید به کارگران کارواش حقوق بدهد؟”

http://www.kanoonm.com/۲۶۷

کارگران سد حوضیان وخانواده هایشان قربانی کشمکش مالی دولت وشرکت پیمانکار!

معاون عمرانی فرمانداری الیگودرز در واکنش به اعتصاب کارگران سد حوضیان گفت: کارگری که پنج، شش ماه حقوق نگرفته و پولی به خانه نبرده است، حقش را می‌خواهد و از آن طرف شرکت پیمانکار می‌گوید دولت باید طلبش را بدهد و دولت اعلام کرده هنوز تخصیص سال ۹۵ نیامده است.

به گزارش۱۰مردادایسنا،علی دارایی در خصوص مشکلات کارگران سد حوضیان و اعتصاب آنها گفت: کارگران این پروژه مشکل دارند و چند ماه حقوق نگرفته‌اند که همین موجبات نارضایتی آنان را فراهم آورده است.

وی ادامه داد: کارگری که پنج، شش ماه حقوق نگرفته و پولی به خانه نبرده است، حقش را می‌خواهد و از آن طرف شرکت پیمانکار می‌گوید دولت باید طلبش را بدهد و دولت اعلام کرده هنوز تخصیص سال ۹۵ نیامده است.

دارایی یادآور شد: ۵۰ درصد از اعتبارات سال گذشته پروژه تخصیص شده که تمام این مبلغ را هزینه کرده‌اند و باید در انتظار ابلاغ اعتبارات سال جاری باشیم.

معاون عمرانی فرمانداری الیگودرز با یادآوری اینکه پروژه سد حوضیان سال گذشته آبگیری شد، اضافه کرد: مابقی طرح‌های این پروژه هم اکنون به صورت نیمه‌فعال در حال اجراست و امیدواریم به زودی مشکل کارگران رفع و پروژه ۱۰۰ درصد فعال شود.

وی افزود: با توجه به شرایط انتظار داریم شرکت پیمانکار تا حدودی مطالبات کارگرها را پرداخت کند، چون در شرایط اقتصادی کنونی برای کارگران سخت است که چند ماه حقوق نگیرد.

دارایی گفت: امروز و فردا در این زمینه جلسه داریم و مشکل‌های پیمانکار و کارگرها را پیگیری خواهیم کرد.

درهمین رابطه:

ششمین روزاعتصاب کارگران سد حوضیان الیگودرز دراعتراض به عدم پرداخت۶ماه حقوق و۲سال حق سنوات!

از روزشنبه دوم مردادماه،کارگران سدحوضیان الیگودرز دراعتراض به عدم پرداخت۶ماه حقوق و۲سال حق سنوات خود دست به اعتصاب زدند وتجمعاتی رامقابل فرمانداری واداره کار برپاکردند.

۱۰-۰۵-۹۵

به گزارش۷مرداد هیجار ، امسال سد حوضیان الیگودرز پس از گذشت ۱۲ سال با حضور جهانگیری معاون اول رئیس جمهور وهیئت همراه در ۱۴ اردیبهشت ماه افتتاح شد ومردم شهرستان پس از سالها چشم انتظاری به امید اینکه از این ظرفیت برای اشتغال جوانان شهرستان استفاده شود.

ولی پس از گذشت بیش از دو ماه از زمان افتتاح این سدکارگران وکارکنان سد حوضیان بدلیل عدم پرداخت مطالبات ۶ماه خوددر سایه بی توجهی مسئولین و مدیران این شرکت دست به اعتصاب زدند .

کارگران سد اجازه حضور در مراسم افتتاحیه سد را نداشتند

یکی از کارگران این سد گفت :همه کارگران وکارکنان سد ۶ماه حقوق عقب افتاده دارند و سنوات دوسال خودرا نیز دریافت ننموده اند .

وی ادامه داد : آخرین حقوقی که به آنها پرداخت شده چند روز قبل از سفر معاون اول رئیس جمهور برای افتتاح بود که آن نیز حقوق آذر ماه و دی ماه سال گذشته بوده است که در حقیقت نوعی حق سکوت مدیرن حوضیان به کارگران بود.

وی با اشاره به اینکه به کارگران اجازه شرکت در مراسم افتتاحیه سد حوضیان داده نشد بیان کرد : زمان افتتاح سد به هیچکدام از کارگران حتی اجازه حضور درمراسم را نداده و گفتند هیچ کس حق صحبت در مورد عدم واریز حقوق را ندارند ودر غیر این صورت اخراج می شود.

سفره مدیران دولت رنگین تر از سفره کارگران

یکی دیگر از کارگران این شرکت با اشاره به اینکه کارگران حدود دوماه که با پول یارانه زندگی می کنند افزود : سفره مسئولین نظام از سفره مردم وکارگران رنگین تر است چرا که دولت حقوق میلیاردی به مدیران خود پرداخت می کند ولی زمان پرداخت حقوق کارگران ساده صحبت از کمبود بودجه وخزانه خالی می کند.

وی اضافه کرد: سال گذشته حدود ۱۵۰ نفر در این سد مشغول بکار بودند که در اسفند ماه بسیاری از آنها بدون پرداخت مطالباتشان از کار اخراج شدند و از یکایک آنها نیز امضاء گرفته شده که حقوقشان پرداخت شده و حق شکایت نیز ندارند.

این کارگر که خواست نامش فاش نشود بیان کرد : هم اکنون حدود ۴۵ نفر در سد حوضیان مشغول بکار هستند و بیشتر آنها غیر بومی بوده و تنها نیروهای بومی را از کار بیکار کرده اند .

مسئولین شهرستان به وضعیت کارگران بی توجه هستند

احمد یکی دیگر از کارگران سد در این باره گفت :کارگران سدحوضیان از شنبه دوم مرداد ماه بدلیل عدم پرداخت حقوقشان دست به اعتصاب زده و در برابر دفتر نماینده ،فرمانداری و اداره کار نیز تجمع نموده که مسئولین قول همکاری وحل مشکل آنها را داده اند .

وی ادامه داد:مسئول اداره کار الیگودرز با بیان این جمله که باید همه کارگران اعتراض خود را کتبا اعلام نموده تا وی با مسئولین استان وشهرستان جلسه ای برگزار نموده با اعطای وام به شرکت مشکل حقوق ها را حل نمایند که بعد از گذشت پنج روز هنوز هیچ اقدامی نشده است من سوالی که دارم آیا واقعا نماینده ومسئولین شهرستان بی اطلاع بوده یا اصلا نمی خواهند اقدامی انجام دهند .

این کارگرمعترض سد حوضیان الیگودرز یادآور شد:چگونه در این اوضاع بی پولی مسئولین شرکت تجهیزات وماشین آلات تازه برای کارگاه خریداری می کنند ولی نمی توانند حقوق کارگران پول را پرداخت نمایند .

وی همچنین یاد آور شد : شرکت با کارگران قرارداد ماهیانه منعقد می نمود تا قادر به شکایت در مراجع قضایی جهت مطالبه حقوقشان نباشند.

بسیاری از کارگران سد حوضیان در ادامه با ابراز گلایه مندی نسبت به این مسئله که مسئولین در کشور اصلا به فکر کارگران نیستند در حالی که کارگران بیشترین زحمت رادر زمینه اقتصاد وصنعت تحمل می کنند ولی کمترین دستمزد را دریافت می کنند .

هم اکنون کارگران سد حوضیان الیگودرز نه تنها حقوشان پرداخت نشده بلکه به خیل عظیم بیکاران در شهرستان پیوسته و حاضرند برای تامین معاش خانواده خود حتی با کمترین میزان حقوق دریافتی مشغول بکار شوند .

عدم پرداخت۹ماه حقوق کارگران زه کشی پروژه قطار شهری شیراز!

این کارگران خواستارعقد قراردادمستقیم هستند!

کارگران زه کشی پروژه قطار شهری شیراز(شرکت پیمانکاری ارسا ساختمان)می‌گویند که کارفرمای آن‌ها از ۲۷۰ روز قبل تاکنون بابت مطالبات مزدی معوقه تسویه حساب نکرده است.

کارگران پیمانی بخش زه کشی متروی شیراز خواستار آن هستند تا مدیریت قطار شهری و شهرداری شیرازدر مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرح‌های مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آن‌ها قرارداد مستقیم کار منعقد کند و در عین حال در خصوص پرداخت مطالبات آنها اقدام موثری انجام دهند.

به گزارش۱۰مردادایلنا، کارگران پروژه زه کشی قطار شهری شیراز افزودند: به‌صورت مشخص حدود ۶۰کارگر در بخش زه کشی به صورت پیمانکاری با سوابق بالای ۸سال مشغول کارند که هنوز بابت دستمزد آبان، آذر، دی، بهمن واسفند ۹۴و نیز مطالبات مزدی فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیر ماه سال جاری طلبکارند.

به گفته این تعداد کارگر پروژه زه کشی، سالهاست که آنها زیر نظرشرکت پیمانکاری«ارسا ساختمان» به صورت روزانه تا ۱۲ ساعت مشغول کارند اما در حال حاضر دست‌کم بابت ۲۷۰ روز معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.

کارگران پیمانی بخش زه کشی متروی شیراز خواستار آن هستند تا مدیریت قطار شهری و شهرداری شیرازدر مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرح‌های مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آن‌ها قرارداد مستقیم کار منعقد کند و در عین حال در خصوص پرداخت مطالبات آنها اقدام موثری انجام دهند.

عدم پرداخت۳ ماه حقوق کارگران خدماتی شهرداری اسلام آبادغرب!

کارگران خدماتی شرکت های طرف قرارداد شهرداری اسلام آبادغرب در حالی سرکار خود می‌روند که چندین ماه حقوق معوقه دارند که ترس از بیکاری مهر خموشی بر لب آنها زده و مشکلات اقتصادی برسر آنها سایه گسترانیده است.

به گزارش۱۰مرداد اسلام آباد خبر، انتشار مطالب متعدد در شبکه های اجتماعی شهرستان، مبنی بر عدم پرداخت حقوق ۵ ماهه کارگران شهرداری اسلام آبادغرب واکنش افکار عمومی را نسبت به این موضوع را در پی داشت که از مسئولین خواسته اند این موضوع سریعا”رفع مشکل و حقوق کارگران مظلوم پرداخت گردد.

این پایگاه خبری بنا به خواسته برخی از کارگران خدماتی شهرداری جهت حقوق معوقه ایشان پیگیری هایی را از مسئولین ذیربط انجام داده است.

همایون نوری شهردار اسلام آبادغرب در این رابطه گفت: کارگران خدماتی که طرف قرارداد پیمانکاران شهرداری هستند، ۳ ماه حقوق معوقه دارند.

در این رابطه، رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی اسلام آبادغرب اظهار کرد: طبق قانون ما با شرکت های خدماتی که حقوق کارگران را پرداخت نمی کنند دو نوع برخورد داریم؛ آنها را به دادگاه معرفی می نمائیم، بعد به کمیته تأئید صلاحیت شرکت های خدماتی استان معرفی می شوند.

بهمن صفری با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ کارگر برای شرکت های خدماتی طرف قرارداد شهرداری کار می کنند، افزود: طی بازرسی های بعمل آمده توسط بازرسان این اداره تخلفاتی از جانب برخی شرکت های خدماتی مشاهده شده که به استناد قانون وظایف خود را در قبال ایشان انجام داده ایم و گزارش عدم صلاحیت برای برخی از شرکت ها ارسال شده است.

وی اضافه نمود: شهرداری اسلام آبادغرب به برخی از شرکت های خدماتی نامه داده که قصور از جانب این شرکت ها نیست و معوقات کارگران بخاطر این است که شهرداری پول پیمانکاران را پرداخت نکرده است.

صفری خاطرنشان کرد: خیلی از کارگران با وجود ظلم هایی که در حق آنها می شود شکایت نمی کنند، اما در مواردی برخی از کارگران نیز که از دست ظلم پیمانکاران به ستوه آمده و دردسر اخراج و بیکاری را بجان خریده اند، از دست برخی شرکت های خدماتی شکایت نموده اند که منجر به صدور حکم به نفع کارگر و محکومیت شرکت خدماتی مربوطه شده است.

آقای وزیر در فکر خصوصی سازی بیش از پیش درمان

حقوق معلم و کارگر

خبرگزاری ایرنا در تاریخ هشتم مردادماه، بخشی از اظهارات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را منتشر کرده است.

وزیر بهداشت در دیدار با آیت الله مکارم شیرازی گفته است: افکار سوسیالیستی هنوز در ذهن برخی از تصمیم گیرندگان رسوباتی دارد و معتقدند که حوزه سلامت حاکمیتی است و نباید اجازه ورود بخش خصوصی را داد.

آقای وزیر در این اظهارات خواستار ورود هرچه بیشتر بخش خصوصی به حوزه بهداشت و درمان شده است.

حال که بنا بر اظهارات وزیر حوزه سلامت حاکمیتی نیست و قرار است پای بخش خصوصی هرچه بیشتر به این حیطه باز شود، لازم است توجه ایشان را به چند نکته اساسی جلب کنیم:

اول– بنا بر اصل ۲۹ قانون اساسی اتفاقا حوزه درمان، سلامت و بیمه از وظایف حاکمیتی شمرده میشود و وظیفه دولت است که امکانات بهداشتی را برای آحاد ملت فراهم کند. متن اصل ۲۹ قانون اساسی از این قرار است: “برخورداری از تامین اجتماعی از نظر بازنشستگی ، بیکاری ، پیری ، ازکارافتادگی ، بی سرپرستی ، درراه ماندگی ، حوادث و سوانح و نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبتهای پزشکی به صورت بیمه و غیره حقی است همگانی . دولت مکلف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم ، خدمات و حمایتهای مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تامین کند.”

دوم– در شرایطی که حداقل دستمزد کارگران بسیار پایین تر از خط فقر است و بسیاری از اقلام ضروری، از سبد معاش خانوارهای دستمزدبگیر حذف شده است، چگونه قرار است جمعیت عظیم مزد بگیر کشور بتوانند هزینه های بهداشت و درمان در بخش خصوصی را پرداخت کنند و آیا جناب وزیر هیچ توجهی به وضعیت معیشتی کارگران، معلمان و بازنشستگان دارد؟

سوم- در نهایت بهتر است مسئولان وزارت بهداشت قبل از بیان چنین اظهاراتی و سوسیالیستی خواندن اصول واضحه قانون اساسی، نگاهی به اوضاع شغلی کادر درمان در بخش خصوصی بیاندازند. واگذاری بیمارستانها به بخش خصوصی و بازشدن پای پیمانکاران خرد و درشت در مراکز درمانی، پرستاران را از حداقل های قانونی محروم کرده است و طیف گسترده ای از آنها با دستمزدهای بسیار پایین و بدون امنیت شغلی مشغول به کار هستند. بی انگیزگی کادر درمان یعنی افول بهداشت در سطح جامعه.

کلاه بزرگ بانک ملی بر سر فرهنگیان

مهدی فتحی دبیر ریاضی ناحیه یک سنندج

اخیرا آموزش و پرورش استان کردستان قراردادی را با بانک ملی عقد کرده و بعنوان یک امتیاز ویژه وام هایی را برای فرهنگیان استان در نظر گرفته است. این وام ها از ۵ میلیون تومان شروع شده و تا ۵۰ میلیون تومان ادامه دارد و سود تسهیلات نیز قبلا ۲۰ درصد و اکنون ۱۸ درصد به ادارات و معلمان ابلاغ شده است. بعد از اخذ وام نیز مبلغی از وام بعنوان ۳ قسط آخر در حساب مشتریان کسر و مسدود می شود. اما زمانی که به ریز وام پرداختی و سود حاصل از آن دقت می کنی خواهی دید که این تسهیلات که قبلا با سود ۲۰ درصد معرفی شده است حتی اگر کسر مبلغ معادل ۳ قسط آخر به همراه سود سالیانه آن را که در حساب وام گیرندگان مسدود می شود در نظر نگیریم، در واقعیت سودی بیشتر از ۲۴ درصد را محاسبه کرده و از معلمان دریافت می کنند.

در عملیات بانکی مبلغ سود به صورت زیر محاسبه می شود:

(مبلغ تسهیلات) × (درصدسود + نیم ) × ( تعداد ماه + نیم )

و در نهایت جواب را بر ۲۴۰۰ تقسیم میکنیم.

یعنی مثلا برای یک وام ۳۰ میلیون تومانی با سود ۲۰ درصد و باز پرداخت ۶۰ ماهه باید به روش زیر محاسبه شود. (محاسبات بر حسب ریال است)

۳۰۰’۰۰۰’۰۰۰ × ۲۰/۵ × ۶۰/۵ ÷ ۲۴۰۰ = ۱۵۵’۰۳۱’۲۵۰

یعنی مبلغی حدود ۱۵ و نیم میلیون تومان، که اگر به تصویر پیوست مراجعه کنید، مشاهده خواهید کرد که برای یک وام ۳۰ میلیون تومانی مبلغی در حدود ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان سود محاسبه شده است.

حال با سود ۲۴ درصد و باز پرداخت ۶۰ ماهه همان مبلغ ۳۰ میلیون وام مجددا محاسبه می شود:

۳۰۰’۰۰۰’۰۰۰ × ۲۴/۵ × ۶۰/۵ ÷ ۲۴۰۰ = ۱۸۵’۲۸۱’۲۵۰

یعنی مبلغی در حدود ۱۸ و نیم میلیون تومان. و این بدان معناست که سود این تسهیلات حتی از ۲۴ درصد نیز فراتر است.

حال اگر مبلغ ۲۴،۳۴۸،۰۲۱ ریال که معادل ۳ قسط از وام، و مسدود شده تا آخر وام را از اصل وام کسر کنیم در واقع فرد وام گیرنده در اصل مبلغ ۲۷۵،۶۵۱،۹۷۹ ریال وام دریافت می کند. که اگر سود حاصل از ۵۷ ماه سپرده گذاری وی را در نظر نگیریم مشاهده می کنیم که:

۲۷۵’۶۵۱’۹۷۹ × ۲۸/۵ × ۵۷/۵ ÷ ۲۴۰۰ = ۱۸۸’۲۱۸’۶۱۶

که فقط ۱۲۵ هزار تومان بیشتر از سود یک وام با ۲۸ درصد بهره می باشد. و این معنی بانک داری اسلامی و همچنین دادن امتیاز ویژه به فرهنگیان را به کلی زیر سوال می برد.

از سویی دیگر مبلغ اقساط این وام که باید توسط فرهنگیان با پایین ترین حقوق در میان کارمندان دولت پرداخت شود به قدری بالا است که بسیاری از معلمان عطای این تسهیلات را به لقایش بخشیده اند.

جالب تر اینکه با وجود اینکه مبلغ اقساط وام هر ماه توسط ادارات آموزش و پرورش از حقوق فرهنگیان کسر شده و به حساب تسهیلات بانک های پرداخت کننده واریز می شود، باز معلمان باید همان روال گرفتن استعلام تسهیلات معوقه و چک برگشتی و آوردن ضامن و اخذ چک و سفته و… را طی کرده و قبل از معرفی به بانک از جانب واحد تعاون اداره در نوبتِ گرفتنِ وام نیز قرار بگیرند تا نوبتشان شود.

حال سوال اینجاست که معلمی که اقساط وام از حقوقش کسر می شود، چه لزومی دارد که تمامی مراحلی که یک فرد عادی برای اخذ وام طی می کند را طی کرده و تازه چند درصد هم از ایشان سود بیشتری پرداخت نماید؟ و جالب تر اینکه معمولا معلمان و بیشتر مردم برای پرداخت قرض و قوله ها و اقساط معوقه و یا چک های تاریخ گذشته شان ناچار به دریافت وام می شوند که این مقوله در این نوع تسهیلات کاملا به محاق رفته و صرفا به افراد و معلمانی که هیچ مشکل بانکی نداشته باشند این وام ها تعلق می گیرد. و این دقیقا مصداق همان جمله ” فقیر را فقیرتر و غنی را غنی تر کردن ” می باشد.

برگرفته از سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران

ازاجرای سلیقه ای قانون مدیریت خدمات کشوری در وزارت نیرو تا دریافتی های بالای مدیران

اجرای ناهمگون و سلیقه ای بند ۱۰ ماده ۶۸ در قانون مدیریت خدمات کشوری در وزارت نیرو موجب افزایش فاصله حقوقی کارکنان و مدیران شده است تا دریافتی های مدیران دولتی این وزارتخانه بیش از پیش شود. وزارت نیرو بر خلاف سایر وزارتخانه ها اجازه انتشار دریافتی های مدیران خود را نداده است.

به گزارش برق نیوز،اجرای ناهمگون این ماده و تاثیری که بر افزایش حقوق کارکنان و مدیران داشته است محل بحث فراوان بوده و ناضایتی های مختلفی را در پی داشته است. طبیعی است که فردی باسابقه بالاتر و یا سمت های مدیریتی از حقوق و مزایای بیشتری برخوردار است اما این فاصله گاها به چندین برابر می رسد که عملا موجب ایجاد فاصله حقوقی زیادی در میان کارکنان یک بخش می شود.

این روزها موضوع حقوق های نجومی داغ شده و بخش قابل توجهی از اخبار رسانه های مختلف و فضای مجازی را به خود اختصاص داده است. اما به راستی آیا این نوع مشکلات در کشور ریشه یابی وبرای همیشه حل می شود یا فقط چند صباحی به آن پرداخته می شود و مشکل همچنان به قوت خود باقی است.

قانون مدیریت خدمات کشوری و نحوه اجرای آن در وزارت نیرو بهانه ای شد تا حتی الامکان به یکی از دلایل این موضوع پرداخته شود.

از سال ۱۳۸۸ قانون مدیریت خدمات کشوری در دستگاه های دولتی اجرا شد و فصل ۱۰ آن که مربوط به نحوه پرداخت حقوق و مزایای کارمندان دولت است از ابتدای سال ۹۲ اجرایی شد.

بند ۱۰ ماده ۶۸ در قانون به شرح ذیل تعریف شده است:

“فوق‌العاده ویژه در موارد خاص با توجه به عواملی از قبیل بازار کار داخلی و بین‌المللی، ریسک‌پذیری، تأثیر اقتصادی فعالیتها در درآمد ملی، انجام فعالیت و وظایف تخصصی و ستادی و تحقیقاتی و حساسیت‌ کار با پیشنهاد سازمان و تصویب هیئت وزیران امتیاز ویژه‌ای برای حداکثر (۲۵%) از مشاغل،‌در برخی از دستگاههای اجرائی تا (۵۰%) سقف امتیاز حقوق ثابت و فوق‌العاده‌های مستمر مذکور در این فصل در نظر گرفته خواهد شد.”

هیأت وزیران در جلسه ۱۲/۱۱/۱۳۹۳ به پیشنهاد شماره ۱۳۱۵۴۱ مورخ ۲۷/۱۲/۱۳۹۲ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و به استناد بند (۱۰) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری تصویب کرد:

“۱-برقراری فوق‌العاده ویژه مشاغل تخصصی موضوع بند (۱۰) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری برای کارکنان ستادی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مستقل زیر نظر رییس‌جمهور که انجام فعالیت و وظایف تخصصی، ستادی، تحقیقاتی و حساس را به عهده دارند برای حداکثر بیست و پنج درصد از مشاغل که واجد شرایط و ویژگی‌های مصرح در بند مذکور می‌باشند، و با احتساب مشاغلی که قبلاً به تصویب هیئت وزیران رسیده است، متناسب با کارآیی و اثربخشی کارکنان ستادی دستگاه‌های مشمول، حداکثر تا سی و پنج درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مستمر، مشروط به وجود اعتبار و تأیید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به نحوی که متوسط پرداختی به کارکنان آن دستگاه از شصت درصد سقف تعیین شده تجاوز ننماید، مجاز است.

۲- سازمان‌های ستادی که حیطه وظایف و مأموریت آنها در گستره ملی است با تأیید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور طی فرآیند مذکور مشمول این تصویب‌نامه می‌شوند.”

قانون مذکور در وزارت نیرو بدین صورت اجرا شده است که به معاونین مدیر عامل به اندازه ۳۵ درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مستمر و برای مدیران نیز ۳۰ درصد و حتی بیشتر افزایش حقوق تعلق گرفته است اما به کارشناسان حدودا ۱۹ درصد تعلق گرفته و آنهم در شرکت های مختلف به صورت سلیقه ای اعمال شده است.

در موارد متعددی گزارش شده است که هرچه یک کارمند به مدیر نزدیک تر بوده و یا مورد توجه آن قرار گرفته و یا حتی از قدرت چانه زنی بالاتری برخوردار بوده است توانسته از این منابع، بیشتر از هم رده های خود متنعم گردد.

از آنجا که پایه حقوق مدیران و معاونان خیلی بیشتر از کارشناسان است، با اعمال این ضریب اختلاف حقوق آنها به طور چشمگیری نیز افزایش یافته به گونه ای که در نهایت حقوق یک مدیر حتی تا ۵ برابر حقوق یک کارشناس افزایش داشته و این اختلاف، باعث نارضایتی اکثر کارمندان وزارت نیرو شده است.

مسلما وقتی در این فرایند، تصمیم گیری در مورد افزایش حقوق به عهده کسانی باشد که خود در این موضوع ذینفع باشند(مدیران ارشد و معاونت های منابع انسانی) شائبه بروز بی عدالتی هایی به وجود می آید که سرخوردگی بخش قابل توجهی از بدنه وزارت نیرو را در پی خواهد داشت.

حقوق های نجومی این روزها مورد بحث فراوان بوده و با اینکه فیش حقوقی مدیران ارشد وزارت نیرو و صنعت برق هیچ گاه منتشر نشد اما می توان پیش بینی کرد که چرا چنین حقوق هایی مبنای قانونی به خود گرفته و باعث شده تا مدیران برای حفظ آن از هیچ تلاشی فروگذار ننمایند و به این راحتی ها از سمت خود کنار نروند.

معاون اول رئیس جمهور اخیرا بیان کرده است که قانون مدیریت خدمات کشوری نیاز به بازنگری داشته و امیدواری ها با اصلاح این روند در وزارت نیرو نیرو وجود دارد.

عدم نظارت دقیق نهادهای نظارتی موجب شده تا کارکنان و کارمندان وزارت نیرو عملا نتوانند به حق واقعی خود در این بین رسیده و جایی برای احقاق حقوق از دست رفته خود نمی بینند.

با اینکه اغلب دستگاه های اجرایی در خصوص میزان دریافتی حقوق مدیران ارشد خود دستور شفاف سازی و حتی انتشار فیش های حقوقی داده اند اما وزارت نیرو نه تنها اقدام به انتشار فیش های حقوقی و شفاف سازی های لازم نکرده است که حتی در خصوص دریافتی های بالای مدیران دولتی به ویژه در صنعت برق سکوت اختیار کرده و وقعی به این خواست عمومی ننهاده است.

برای جلوگیری از حرف و حدیث های ناشی از حقوق بالای برخی از مدیران در رده های مختلف وزارت نیرو، فیش حقوقی آنها پایین نگاه داشته شده و چه کسی است که نداند به بهانه های مختلف، پرداختی های متفاوتی به آنها صورت نمی گیرد تا آنها نیز از هم قطاران خود در دیگر وزارتخانه ها عقب نمانند.

کارکنان و کارمندان وزارت نیرو بیش از آنکه در پی اطلاع از میزان دریافتی وزیر، معاونان وزیر و مدیران ارشد دولتی این وزارت خانه و شرکت های زیر مجموعه باشند (که شاید از این دریافتی ها به صورت غیر رسمی آگاه باشند) در پی اصلاح رویه های نادرستی که منجر به چنین اختلافی شده است می باشند.

سه کارگر در زنجان دچار سوختگی شیمیایی شدند

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی زنجان گفت: سه نفر در شهرک صنعتی روی زنجان دچار مصدومیت سوختگی شیمیایی شدند.

به گزارش۱۰مردادمهر،علیرضا زراعتچی از وقوع یک فقره آتش سوزی در شهرک روی خبر دادو افزود: ساعت ۹ صبح دیروز(۹مردادماه) در حادثه‌ای که در شهرک صنعتی روی زنجان به وقوع پیوست، سه نفر از کارگران یکی از واحدهای تولیدی دچار سوختگی شیمیایی شدند.

وی اظهار کرد: این سه کارگر مرد ۳۴ ساله ۵۲ و ۲۷ساله بودند که دچار سوختگی از قسمت سر و گردن شدند.

رئیس مرکز مدیریت و حوادث و فوریت های پزشکی استان زنجان گفت: ماموران اورژانس بلافاصله بعد از حادثه به محل اعزام شدند و اقدامات درمانی را انجام دادند.

زراعتچی افزود: علت حادثه هنوز معلوم نشده ولی به احتمال زیاد نقص فنی باعث وقوع این حادثه شده است.

آوار مرگبار بر سر کارگر ساختمانی در قزوین

مدیر روابط عمومی آتش‌نشانی قزوین گفت: ریزش آوار در محل گودبرداری در خیابان انصاری قزوین موجب مرگ کارگر ساختمانی شد.

به گزارش۱۰مردادایسنا،حامد برخورداری مدیر روابط عمومی آتش‌نشانی قزوین اظهار کرد: طی تماسی با سازمان ایستگاه شماره ۳ آتش‌نشانی مبنی بر وقوع حادثه‌ای در خیابان انصاری نیروهای عملیاتی به همراه رئیس ایستگاه شماره ۳ به محل اعزام شدند.

وی افزود: این حادثه در قسمت غربی محل گودبرداری شده توسط یکی از کارگران در حال حفر گودال به‌منظور شمع بندی محل بوده، صورت گرفت که ناگهان قسمتی از دیواره کناری محل گودبرداری ریزش کرده و کارگر مذکور که تبعه افغانستان بوده است، به‌طور کامل زیرخاک مدفون می‌شود.

برخورداری خاطرنشان کرد: آتش‌نشانان به‌سرعت پس از ایمن‌سازی محل حادثه، با استفاده از تجهیزات و ابزار مخصوص عملیات آواربرداری را آغاز کردند و با تلاش فراوان این کارگر ۶۰ ساله را از زیر آوار خاک خارج کردند.

وی یادآور شد: پس از خروج کارگر از زیر آوار به عوامل اورژانس حاضر در محل تحویل داده شد که با انجام معاینات اولیه مشخص شد کارگر مذکور جان خود را از دست‌داده است.

پتروشیمی بوعلی بازهم دچار حادثه شد/ مصدومیت کارگران براثر سوختگی

امروز (۱۰ امرداد) واحد پارازایلین مجتمع پتروشیمی بوعلی بندر ماهشهر باردیگر دچار آتش سوزی شد اگرچه بنا بر اعلام رسمی این حادثه مهار می‌شود اما شنیده‌ها حاکی از مصدومیت شماری از کارگران این واحد صنعتی است.

به گزارش۱۰مرداد ایلنا،اخباری که در رابطه با این حادثه در رسانه‌ها منتشر شده است نشان می‌دهد در جریان این حادثه آتش سوزی که حوالی ظهر امروز (۱۰ امرداد) در واحد پارازایلین مجتمع پتروشیمی بوعلی بندر ماهشهر اتفاق افتاده است دست کم ۹ نفر براثر تماس با ماده شیمیایی پارازیلین دچار مصدومیت سوختگی شده‌اند.

حادثه امروز بعد از آتش سوزی که در تعطیلات عید فطر اتفاق افتاد دومین مورد حادثه‌ای است که در پتروشیمی بوعلی اتفاق افتاده است.

بنابر این اخبار دست‌کم حال دو نفر از مصدومان که در تماس با پارازایلین نشت دچار حادثه شده‌اند وخیم گزارش شده است و در عین حال گروهی از رسانه‌ها به فاصله کمی بعد از انتشار این اخبار وقوع چنین حوادثی را تکذیب کردند.

البته در این خصوص به نقل از روابط عمومی هلدینگ خلیج فارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس اعلام شده است: «چند تن از کارکنان این مجتمع که در حال عملیات تمیزکاری یکی از واحدهای پتروشیمی بودند که دچار مصدومیت حاصل از تماس با هیدروکربور شده و تحت مراقبت های پزشکی و درمان هستند».

جدا از اخبار ضد و نقیضی که تاکنون در مورد مصدومیت کارگران پتروشیمی بوعلی در جریان حادثه امروز منتشر شده است، اخبار ضد و نقیضی دیگری از وخامت وضعیت جسمانی مدیرعامل این شرکت پتروشیمی و انتقال وی به بیمارستان خبر می‌دهند.

در این باره بر اساس اعلام رسمی روابط عمومی این واحد صنعتی، «محمدرضا صاحب نسق» مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی سینا به دلیل آنکه از ابتدای وقوع حادثه در این مجتمع برای مهار حریق، کنترل و راه اندازی و باسازی تحت فشار بار کاری بوده است به دلیل ضعف جسمانی به درمانگاه منتقل شده است؛ موضع‌گیری که به صورت غیر مستقیم وجود حادثه آتش سوزی امروز در این مجتمع پتروشیمی را تایید می‌کند.

دهم مرداد ماه۱۳۹۵

akhbarkargari۲۴۶۸@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.