– کارگران معدن هشونی کوهبنان هم دراعتراض به حقوق معوقه دست به اعتصاب زدند!
پایان اعتصاب کارگران معدن اصلی ، پابدانای جنوبی و چشمه پودنه با وعده پرداخت50درصد معوقه شان!
– اعتصاب کارگران پروژه شبنم –مشک ورزنه(شرکت کیسون) نهمین روز خود را پشت سرگذاشت!
– تجمع دوباره کارگران خدماتی مترو تهران دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!
– اعزام فرزاد مرادی نیا به بیمارستان و برگرداندن مجدد وی به زندان
– بازگشت بکارکارگران ملچ آرام پس از 2روزاعتصاب بدنبال وعده کارفرما مبنی برپرداخت مطالباتشان!
– بیکاری 700کارگردرپی تعطیلی کارخانه ریخته گری پیوسته سهند!
-250کارگرباتعطیلی کارخانه کارتن پارس قزوین بیکارشدند!
500کارگر کارخانه فرش پارس قزوین با6ماه حقوق معوقه درآستانه بیکاری!
– آیا قانون کار، مسئول و یا ارگانی برای رسیدگی به امور کارگران باغ به ویژه زنان هم هست؟!
گزارشی درباره کارگران کشاورزی زن مازندران!
– شمارش معکوس برای تعطیلی واحدهای صنعتی استان قزوین!
بیکاری2000کارگر بدنبال تعطیلی15کارخانه!
50واحد صنعتی استان قزوین در لیست رسمی ورشکستگی!
– مخالفت غیر قانونی بیمارستانهای دولتی با مرخصی پرستاران؟!
– عواقب احتمالی عدم رعایت تعطیل روز جمعه برای کارفرمایان؟
– ایران با 44 ساعت کار در هفته پرکارترین کشور جهان
– نرخ بیکاری جوانان رکورد زد/ بیکاری ۳ قفله شد!
– تجمع اعتراضی مردم منطقه کن مقابل ساختمان شورای شهرتهران!
معترضان در دقایقی با بستن خیابان بهشت، مانع از عبور و مرور وسایط نقلیه شدند!
– تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد !
– توضیحات یک مقام مطلع در مورد حادثه فاز ۱۴ عسلویه
– بررسی حادثه فوت سه کارگر پارس جنوبی در وزارت نفت
فعالیت پیمانکاران متخلف متوقف شد
– اعتصاب کارمندان شهر سلیمانیە در اعتراض بە عدم پرداخت حقوق
– دریای اژه بار دیگر از میان پناهجویان قربانی گرفت
کارگران معدن هشونی کوهبنان هم دراعتراض به حقوق معوقه دست به اعتصاب زدند!
پایان اعتصاب کارگران معدن اصلی ، پابدانای جنوبی و چشمه پودنه با وعده پرداخت50درصد معوقه شان!
صبح امروز15دی، کارگران معدن هشونی با دو روز تاخیر به صف کارگران اعتصابی معادن زغال سنگ کوهبنان پیوستند.
کارگران معدن اصلی ، پابدانای جنوبی و چشمه پودنه که در ابتدای هفته اعتصاب کرده بودند با قرار پرداخت ۵۰ درصد از حقوق ماه اخیر خود مجبوراً بعد از ساعت ها اعتصاب به کار برگشتند .
به گزارش 15دی72عارف،در ادمه اعتصابات کارگری چند روز اخیر معادن زغال سنگ شهرستان کوهبنان ،تعداد زیادی از کارگران معدن هشونی کوهبنان هم دراعتراض به حقوق معوقه دست به اعتصاب زدند.
بر این اساس و طبق آخرین گزارشات رسیده معادن کوهبنان در وضعیت وخیمی به سر می برند و روزانه تعداد زیادی از کارگران این معادن به دلایل مختلف از کار بیکار می شوند.
بنا بهمین گزارش،کارگران معدن اصلی ، پابدانای جنوبی و چشمه پودنه که در ابتدای هفته اعتصاب کرده بودند با قرار پرداخت ۵۰ درصد از حقوق ماه اخیر خود مجبوراً بعد از ساعت ها اعتصاب به کار برگشتند .
گر چه در سالهای گذشته کم و بیش شاهد اعتصابات کارگری بوده ایم اما این اولین بار در تاریخ کوهبنان است که معادن این کارگران تمامی معادن خصوصی و نیمه دولتی به علت نابسامانی های موجود دست به اعتصاب همگانی زده اند .
اعتصاب کارگران پروژه شبنم –مشک ورزنه(شرکت کیسون) نهمین روز خود را پشت سرگذاشت!
روز14دی،کارگران پروژه شبنم – مشک ورزنه(شرکت کیسون) درنهمین روز اعتصابشان دست به تجمع در بخشداری بن رود زدند.
به گزارش 14دی اصفهان شرق به نقل از منابع آگاه، کارگران جلسه ای با صادقی بخشدار بن رود در سالن اجتماعات بخشداری بن رود داشتند.
نماینده کارگران در این جلسه ضمن توضیح وضعیت اسف بار کارگران که اکنون با تاخیر ۶ ماهه در پرداخت حقوق برایشان به وجود آمده خواستار انعکاس و پیگیری ویژه در سطح مسئولان استان شدند.
نماینده کارگران ادامه داد: متاسفانه تاکنون ۹ روز از شروع این تجمع می گذرد اما تا الان هیچ مساعدتی از طرف مسئولان در حل این مسئله نشده است.
تجمع دوباره کارگران خدماتی مترو تهران دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!
صبح امروز15دی، نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگران پیمانی مترو تهران در اعتراض به آنچه بدحسابی پیمانکار پیشین میخواندند مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند.
به گزارش15دی ایلنا،یکی از کارگرانی که خود در این تجمع اعتراضی حضور داشت با اعلام این مطلب گفت: صبح امروز به اتفاق همکارانم در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود مقابل ساختمان شورای شهر تهران در خیابان بهشت تجمع کردند.
این کارگران که شمار آنها در حدود ۴۰۰ نفر است، بصورت پیمانکاری در بخش خدمات مترو تهران مشغول بکارند بدون آنکه پیمانکارسابق همه مطالبات مزدی آنها را داده باشد قصد تسویه حساب و قطع همکاری با شرکت مترو را دارد.
از قرار معلوم پیمانکار پیشین علاوه بر آنکه بیش از دو ماه مزد پرداخت نشده به آنها بدهکار است در زمان حضورش به عنوان پیمانکار سایر مزایای قانونی آنها را لحاظ نکرده است که از جمله این مزایا هفت ماه اضافه کاری، بخشی از حق بیمه و مزایای عیدی و سنوات پایان کار است.
وی افزود: در ارتباط با این مشکل پیشتر نیز تجمعی مشابهی در مقابل شرکت بهره برداری مترو واقع در چهارراه کالج برپا کرده بودیم که تا به امروز بینتیجه بوده است.
اعزام فرزاد مرادی نیا به بیمارستان و برگرداندن مجدد وی به زندان
به گزارش رسیده فرزاد مرادی نیا فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی روز دوشنبه 14 دی به بیمارستان توحید سنندج منتقل شد اما بلافاصله به بهانه خالی نبودن تخت به زندان مرکزی برگردانده شد. این فعال کارگری برطبق دستور پزشک معالجش قرار بود که در این روز در بیمارستان بستری و سه شنبه تحت عمل جراحی قرار گیرد. فرزاد از ناراحتی روده به شدت رنج می برد و نیاز فوری به عمل جراحی دارد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری اعلام می دارد که ادامه حبس برای سلامت این فعال کارگری بسیار مضر بوده و خواهان آزادی فوری فرزاد مرادی نیا می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
15 دی ماه 1394
بازگشت بکارکارگران ملچ آرام پس از 2روزاعتصاب بدنبال وعده کارفرما مبنی برپرداخت مطالباتشان!
به دنبال اعتصاب روزهای شنبه و یکشنبه کارگران معدن ذغال سنگ ملچ آرام، روز گذشته بخش ناچیزی از معوقات مزدی این کارگران بصورت علیالحساب پرداخت شد.
به گزارش15دی ایلنا،این کارگران که تعداد آنها در حدود پنجاه نفر است، گفتند: در حال حاضر پیمانکار معدن در مقام کارفرما معادل ۵۰۰ هزار تومان از معوقات مزدی هر کارگر را پرداخت کرده است و قرار است با پرداخت مبالغی دیگر تا آخر هفته بابت یک ماه مزد معوقه با آنها تسویه حساب کند.
کارگران معدن ملچ آرام میگویند: بیش از ۱۰ ماه دستمزد پرداخت نشده اما آنها با وعده پیمانکار معدن از روز گذشته به کار خود بازگشته اند.
این کارگران برای سالهای طولانی بصورت موقت در معدن ملچ آرام مشغول کار بودهاند، در عین حال می گویند: تا به امروز پیمانکار معدن در مواجه با کارگرانی که خواهان دریافت مزد خود شدهاند مدام وعده داده است و بصورت مشخص تاکید دارد که تا آخر سال جاری تمامی طلب آنها را پرداخت خواهد کرد و این در حالی است که فرصت چندانی تا پایان سال باقی نمانده است.
بیکاری 700کارگردرپی تعطیلی کارخانه ریخته گری پیوسته سهند!
روز نهم آبان ماه سال جاری کارخانه ریختهگری فولاد سهند ایجرود با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس صندوق توسعه ملی و رئیس کل بانک مرکزی و جمعی از مسئولان استانی به صورت رسمی افتتاح شد، اما پس از گذشت کمتر از دو ماه درب این کارخانه به روی کارگران بسته شده و 700 نفر به جمع بیکاران زنجانی اضافه شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان از تعطیلی کارخانه ریختهگری پیوسته سهند زنجان خبر داد و گفت: تعدادکارگران ایرانی شاغل در این کارخانه 700 نفر بود.
ناصر فغفوری با اشاره به تعطیلی کارخانه سهند زنجان اظهار کرد: سرمایهگذار کارخانه نیز قبل از تعطیلی کارخانه، حساب و کتاب کرده است که بتواند 15 روز نیز با کارگران کار کند.
این مسئول با اشاره به اینکه بسیاری از کارگران حاضر به عقد قرارداد 15 روزه نشدهاند، بیان کرد: کارگران از صاحب کارخانه خواستهاند، قرارداد یک ماهه ببندد که آن هم نبسته است.
وی با اشاره به اینکه طبق آمار 700 ایرانی و 200 نفر چینی در این کارخانه مشغول به فعالیت بودند، گفت: چینیها کارشان در این کارخانه به پایان رسیده است.
این مسئول با اشاره به اینکه یکی از برنامههای صاحب این کارخانه این است که یک نفر که با آنها شریک شود، گفت: به نظر من این تعطیلی مقدمه آن کار است که گویا قرار است، با فروش چدنهای محوطه بخش عمدهای از بدهیها را تصفیه کنند و سپس بقیه موارد را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه اینها به دنبال راهکاری برای فروش چدن هستند، گفت: این کارخانهها خصوصی است و اگر هزینه نگهداری آن نباشد، سخت است.
براساس این گزارش، شرکت ریخته گری پیوسته سهند ایران توسط سرمایه گذار چینی و با حمایت دولت در اراضی روستای «کوسّهلر» واقع در شهرستان ایجرود استان زنجان احداث شده است.
این مجموعه توسط شرکتهای چینی طراحی و تجهیزات نیز در شرکتهای چین آماده و توسط پیمانکاران این کشور مونتاژ شده است.
کارخانه ریختهگری پیوسته سهند که در سال 92 با سرمایهگذاری خارجی (سرمایهگذار چینی) تاسیس شده است، با اخذ جواز تاسیس در زمینه تولید شمش فولاد چدن آغاز به فعالیت کرده است.
کارخانه ریختهگری پیوسته سهند با سرمایهگذار چینی به تولید انواع شمش چدن با ظرفیت اسمی 800 هزار تن در سال میپردازد.
سرمایهگذاری ارزی این طرح 200 میلیون یورو است که 200 میلیارد ریال آن از محل تسهیلات بانکی است و در 35 کیلومتری جاده زنجان به بیجار (شهرستان ایجرود) اجرایی شده است.
اشتغالزایی این کارخانه 900 نفر در متراژ 185 هزار متر مربع در فاز نخست و سرمایهگذاری صورت گرفته برای احداث آن 4 هزار و 503 میلیارد ریال است.
بخشی ازیک گزارش فارس بتاریخ15دی
250کارگرباتعطیلی کارخانه کارتن پارس قزوین بیکارشدند!
500کارگر کارخانه فرش پارس قزوین با6ماه حقوق معوقه درآستانه بیکاری!
کارخانه کارتن پارس قزوین با ۲۵۰ کارگر به صورت رسمی تعطیل شد و کارخانه فرش پارس نیز با ۵۰۰ کارگر رسمی و قراردادی در آستانه ورشکستگی قرار گرفت، به نحوی که حقوق کارگران آنها ۶ ماه به تعویق افتاده است.
آتش رکود اقتصادی کشور این روزها دامان واحدهای صنعتی استان قزوین که یکی از قطبهای صنعتی کشور است را گرفته و هر روز شاهد تعطیلی این واحدها هستیم، این در حالی است که این روند نه تنها متوقف نمیشود بلکه روز به روز به تعداد واحدهای مشکلدار اضافه میشود.
در این میان شرکتهای کارتن پارس و فرش پارس از این قاعده مستثنی نبوده و یکی به صورت رسمی تعطیل و برای آن مدیر تسویه معرفی شده و دیگری نیز به دلیل عدم توانایی در پرداخت مطالبات در آستانه ورشکستگی است.
یکی از کارکنان سابق شرکت کارتن پارس که نمیخواست نام او فاش شود اظهار داشت: این شرکت از وضعیت اقتصادی نابسامانی برخوردار بوده و چندین میلیارد تومان به بانکها بدهکار است و اگر تمام شرکت و تجهیزات آن را هم بفروشند نمیتوانند تمامی مطالبات خود را پرداخت کنند.
وی افزود: از آنجایی که رکود در جامعه حاکم است و به تبع آن تولید نیز کاهش یافته است، به همین دلیل شرکت کارتن پارس هم که در حوزه تأمین بستهبندی محصولات فعالیت داشت با کسادی بازار روبهرو شده و توان مالی خود را از دست داد.
ع . م یکی از کارگران کارخانه فرش پارس در حالی که بغض گلویش را گرفته بود اظهار داشت: بیش از 6 ماه است که حقوق دریافت نکردهام و زندگی من با مشکل مواجه شده و حتی در آستانه جدایی از همسرم قرار دارم، ولی هر بار که برای دریافت حقوق مراجعه میکنم میگویند کمبود نقدینگی داریم و باید صبر کنید.
وی افزود: کارگران فریادرسی ندارد و همه توجهات به سمت واحدهای صنعتی و سرمایهداران معطوف شده است؛ از مسئولان تقاضا داریم به داد مردم زحمتکش و قشر کارگر برسند.
این گزارش تنها گوشهای از وضعیت شرکتهای صنعتی استان را عنوان کرد، در حالی که 15 شرکت دیگر هم در وضعیت بحرانی قرار داشته و حقوق آنها از 3 تا 6 ماه به تعویق افتاده است.
بخشی ازیک گزارشتسنیم بتاریخ15دی
آیا قانون کار، مسئول و یا ارگانی برای رسیدگی به امور کارگران باغ به ویژه زنان هم هست؟!
گزارشی درباره کارگران کشاورزی زن مازندران!
برای بررسی بیشتر این موضوع و اینکه آیا واقعا قانون کار و یا تشکلی برای دفاع از حقوق بانوان در استانهای شمالی وجود دارد، به سراغ چند نفر از فعالان این حوزه میرویم.
برای مصاحبه با آنها باید صبح زود، زودتر از خروسخوان از خواب بیدار شوی، چون آنها برای حضور در محیط کار در برخی مواقع قبل از اذان صبح باید سوار اتومبیل شوند.
وقتی صحبت از اتومبیل میشود، اگر کسی که نسبت به برداشت مرکبات آشنایی نداشته باشد، احساس میکند که این بانوان برای حضور در محیط کار دستکم سوار مینیبوس و یا ماشینسواری میشوند!
نه از این خبرها نیست، اتومبیلی که برای انتقال بانوان به محیط کار در نظر گرفته میشود، نیسان و یا پیکان بار است.
تنها زحمتی که برداشتکنندگان مرکبات به خود میدهند، استفاده از چادر ماشین است که در برخی مواقع این چادرها پاره هستند.
در نظر بگیرید صبح زود فصل زمستان سوار بر اتومبیل وانت قرار است که از ساعت پنج صبح یک مسیر چند کیلومتری را در جاده بین شهری و بعد از آن هم در یک جاده خاکی برای رسیدن به محیط کار تردد کنید!
این بخشی از مشکلات کارگران باغ که بیشتر آنها را بانوان تشکیل میدهند است.
خانم مریم رسولی که چند سالی است برای تامین معاش زندگی خویش مجبور است زمستانها در باغ مرکبات، بعد از برداشت مرکبات در واحدهای سورتینگ و نیز فصل بهار و تابستان در اراضی شالیزاری کار کند، درباره مشقتهای این شغل و کمبودها و نارساییهایی که وجود دارد صحبت کند.
خانم رسولی اینگونه شروع میکند که 10 سال است در اراضی باغی و شالیزاری مشغول کارم، برای تامین هزینه زندگی به ناچار باید کمک کار شوهرم باشم.
وی با بیان اینکه با داشتن چند دختر بزرگ که دو تای آنها دم بخت هستند نیاز است که با همسرم کار کنم، میگوید: از قبل هم برای تامین مخارج مدرسه و نیز خرید خانه مجبور به کار در اراضی باغی بودم؛ زمان حضور در محیط کار زمان حرکت ما بستگی به دوری و نزدیکی باغی که قرار است مرکبات برداشت شود، دارد.
این بانوی مازندرانی در این زمینه ادامه میدهد: برخی مواقع مجبور هستیم برای برداشت مرکبات از ساری به روستاهای اطراف برویم و یا گاهی به ناچار در قائمشهر، میاندرود و حتی روستاهای اطراف میاندرود مراجعه کنیم.
از خانم رسولی میپرسم که چگونه از طرف کارفرما برای کار فراخوانده میشوید، گفت: به دلیل فعالیت طولانیمدت در این شغل کارفرماهایی که در تولید مرکبات فعال هستند، ما را میشناسند.
وی ادامه داد: یک نفر از بانوان به عنوان سرکارگر با ما در ارتباط هست و موقع برداشت مرکبات زمینهسازی و امکان انتقال ما به محیط کار را فراهم میکند.
رسولی یادآور شد: سرکارگر در پایان روز چند درصد از دستمزد کارگران را برای این هماهنگی و اقداماتی که برای کارفرما انجام میدهد، از ما دریافت میکند و همچنین کارفرما نیز به ازای هر کارگر مبلغ اضافهتر از دستمزد به سرکارگر که خود نیز با ما در محل کار فعالیت میکند پرداخت میکند، البته سرکارگر بیشتر کار پخت و پز و نیز هماهنگی و تقسیم کارگران را برعهده دارد.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا در این مدت مسئولی و یا ناظر برای روند نحوه انتقال شما و یا حتی نحوه دریافت دستمزد و یا تعین زمان کار به محل کار شما مراجعه نکرد، گفت: مسئول؟!
ما در طول این مدت جز سرما هوای، دو وعده غذا و یک وعده چای بعدازظهر و نیز کارفرماهایی که سالانه تغییر میکنند، ماشین نیسان، جعبههای رنگارنگ پرتقال و یا نارنگی، بارش شدید باران و گاهی اَخم و تَخم صاحب باغ و یا صاحب بار و نیز سرکارگری که ناچار است رضایت کارفرما را جلب کند، چیزی ندیدیم.
تازه مگر اصلا مسئول و یا ارگانی برای رسیدگی به امور کارگران باغ به ویژه زنان هم هست؟!
صدای نغمههای بانوان محلی نیز در حین چیدن مرکبات با شبنمهای نشسته بر روی تکتک میوهها منظرهای زیبایی را برایم رقم میزند؛ اما این نغمههای دردآور است و شبنم روی مرکبات نیز موجب میشود سرمای استخوانسوز بامداد زمستانی دستان زنانی که دیگر زمخت شده است را به درد بیاورد، اما آنها همچنان مشغول کارند.
*منوی غذای 10 ساله بدون تغییر
یکی دیگر از بانوان بارچین وقتی میبیند در حال صحبت مینویسم با همان لهجه محلی مازندرانی و چادری که به کمرش بسته شده است به کمک همکارش برای صحبت کردن میآید و میگوید: مدت 10 سال است که وعده غذایی ما در صبحانه حلوا شکری و ناهار خوارک لوبیا به همراه چای هست و اگر کارفرما دلش به حال ما بسوزد، عصرها یک چای هم به ما میدهد، البته این هم بستگی به وضعیت هوا و برداشت به موقع مرکبات دارد.
او که خودش را حلیمه معرفی میکند، ادامه میدهد: کارفرما از ابتدای صبح برای تکمیل ظرفیت یک کامیون یا یک خاور و حتی یک نیسان مرکبات برنامهریزی میکند و برخی مواقع کمتر از نیاز خودش کارگر میگیرد و تا غروب باید به اندازه برنامهریزی کارفرما مرکبات برداشت شود، شانس ما اگر هوا مناسب باشد و کارگران همراهی کنند در موعد مقرر مرکبات برداشته میشود، در غیر این صورت ساعت کار نداریم.
*پایان ساعت کار در صورت پرشدن ماشین
این بانوی مازندرانی با بیان اینکه ساعت خاص کاری برای ما وجود ندارد، خاطرنشان کرد: ساعت کار ما زمانی تمام میشود که مرکبات مورد نیاز کارفرما برداشته شود، برای برگشت به منزل هم عصرها با همان ماشینی که صبح برای حضور در محل کار منتقل شدیم، با بدنی خسته و کوفته و گاهی هم با لباس خیسشده از باران به خانه بازمیگردیم.
دیگر از مشکلاتی که ممکن است در منزل داشته باشد، نپرسیدم و سکوت اختیار کردم، درباره مخاطراتی که ممکن است در حین انتقال به محل کار برای آنها به وجود بیاید دیگر از او سوالی نکردم؛ اما در سالجاری فقط در مورد تصادف در مازندران که رسانهای شد، 10 نفر از کارگران باغ استان در حین برگشت از محل کار دچار سانحه شدند.
برپایه این گزارش،تاکنون کمتر ارگانی در این زمینه ورود پیدا کرد و زنان باغ کمتر در این زمینه حمایت میشوند، زنان باغ نه بیمه دارند و نه تشکلی که بخواهد از آنها حمایت کنند و از امکانات و خدمات تسهیلاتی خاصی برخوردار نیستند.
ساعت کار مشخصی تعریف نشده، بیش از 10 ساعت کار برای این بانوان برنامهریزی میشود و این مدت زمان غیر از زمان چند ساعتهای است که برای اعزام به محل کار باید طی کنند، برخی مواقع حدود دو ساعت زمان میبرد که بانوان به محل کار خود برسند.
شمارش معکوس برای تعطیلی واحدهای صنعتی استان قزوین!
بیکاری2000کارگر بدنبال تعطیلی15کارخانه!
50واحد صنعتی استان قزوین در لیست رسمی ورشکستگی!
تا کنون 15 شرکت در استان قزوین بهصورت رسمی تعطیل شده که شرکتهای پوشینهبافت، نازنخ، فرنخ و نقش ایران از این جمله هستند که تعطیلی آنها بیکاری بیش از دوهزار کارگر را در پی داشت.
بیش از پنجاه واحد صنعتی استان قزوین در لیست رسمی ورشکستگان کمیسیون برطرف کردن مشکلات واحدهای صنعتی قرار گرفت که برخی از آنها از صنایع بزرگ استان هستند.
این روزها در حالی خبر تعطیلی شرکتها و واحدهای صنعتی بزرگ استان به گوش میرسد که دولت همچنان در حال ارائه بسته خروج از رکود است، ولی معلوم نیست این هدیه آسمانی کی از راه میرسد و چرخه اقتصاد کشور را از مرگ نجات میدهد.
این در حالی است که تشخیص مسئولان دولتی برای خروج از رکود، ارائه تسهیلات خرید خودرو است که بهیقین کشور را از رکود نجات میدهد! هرچند تسهیلات خودرو هم تنها برای سودرسانی به برخی از افراد خاص است.
دولت در حالی تصمیم به پرداخت تسهیلات خرید خودروی بیکیفیت گرفته که نفسهای بسیاری از واحدهای صنعتی کشور از جمله استان قزوین به شماره افتاده و نفسهای آخر خود را میکشد و شمارش معکوس برای تعطیلی کامل آنها آغاز شده است.
پنجاه واحد صنعتی استان قزوین در لیست رسمی کمیسیون رفع مشکلات واحدهای صنعتی استانداری قرار گرفته است که برخی از آنها بهطور کامل تعطیل شدهاند.
شرکتهای نساجی مانند پوشینهبافت، نازنخ، فرنخ، فرش پارس و بسیاری از واحدهای فعال در صنایع نساجی تعطیل شدند که مهمترین عامل آن قاچاق نخ خارجی ارزانقیمت و مشکلات دسترسی به مواد خام این شرکتهاست.
شرکت نخ البرز نیز یکی دیگر از این شرکتهاست که بهتازگی 150 کارگر خود را اخراج و خانهنشین کرده است و اگر روال به این ترتیب پیش رود 30 تا 40 کارگر دیگر از کار خود، بیکار میشوند.
بنابهمین گزارش،یکی از مهمترین مشکلات موجود در حوزه صنایع نساجی، قاچاق بیرویه نخ از ترکیه و چین است که سبب ورشکستگی این صنعت در استان قزوین شده است.
این در حالی است که شرکتهای نساجی از جمله شرکت نخ البرز تجهیزات بسیار مناسبی دارد و دستگاههای آنها نیز بهروز است ولی واردات بیرویه و قاچاق نخ ارزانقیمت چینی توان رقابت را از این واحدهای تولیدی گرفته است.
افزایش 6.9درصدی نرخ بیکاری در استان قزوین
ولی این پایان ماجرا نیست.اینها موضوعات مطرح شده فقط در حوزه صنایع نساجی بود.
صنایع فولاد استان قزوین نیز وضعیت مطلوبی ندارند و مشکلات اقتصادی و رکود در حوزه مسکن و ساختوساز نیز علاوه بر ورشکستگی این صنعت سبب بالارفتن 6.9درصدی نرخ بیکاری در استان قزوین شده است.
نرخ بیکاری در استان قزوین 11.9 درصد بود که نسبت به میانگین کشوری که نرخ 10.6 درصد را نشان میدهد بالاتر است این در حالی است که با افزایش 6.9درصدی، استان قزوین پیشرو همه استانها در نرخ بیکاری شده است.
مسعود بابایی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین در این زمینه اظهار داشت: نرخ بیکاری در قزوین 11.9 درصد که این رقم نسبت به میانگین کشوری که 10.6 درصد است بالاتر است.
وی افزود: این در حالی است که استان قزوین یکی از استانهای صنعتی کشور است و در زمینه اشتغال باید از سایر استانها از وضعیت مطلوبتری برخوردار باشد، که برای رسیدن به این مطلوبیت باید برنامه ویژهای تدوین کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین تصریح کرد: در شرایطی که باید اشتغال جدید ایجاد شود حتی در برخی موارد اشتغال موجود نیز به خطر میافتد که این امر نشاندهنده ضعیف شدن بخش صنعت است.
بیش از 2000 کارگر در قزوین خانهنشین شدند
در این میان برخی از واحدهای بزرگ صنعتی که قطب تولید یک محصول در کشور بودند نیز به ورشکستگی رسیده و چندی پیش که بهصورت رسمی تعطیل شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قزوین در این زمینه اظهار داشت: تا کنون 15 شرکت در استان قزوین بهصورت رسمی تعطیل شده که شرکتهای پوشینهبافت، نازنخ، فرنخ و نقش ایران از این جمله هستند که تعطیلی آنها بیکاری بیش از دوهزار کارگر را در پی داشت.
شرکت آبگینه استان قزوین که بخش عمدهای از شیشه کشور را تأمین میکرد و چندین شرکت وابسته داشت نیز رسماً تعطیل شد و بیش از 500 کارگر خود را اعم از رسمی و قراردادی اخراج کرد، این در حالی است که بیش از 6 ماه حقوق این کارگران معوق شده و هنوز پرداخت نشده است.
مدیرکل صنعت استان قزوین تصریح کرد: با توجه به تغییر مدیریت و سهامدار این شرکت از یک سو و رکود صنعت شیشه از سوی دیگر، سهامدار جدید این شرکت میلی به سرمایهگذاری مجدد نداشته و بهدلیل بدهیهای زیادی که به تأمین اجتماعی و نهادهای خدماترسان از جمله آب و برق و گاز دارد، شرکت تعطیل شد.
این در حالی است که مشکلات این شرکت بارها در کمیسیونهای مختلف استانداری و تشکلهای کارگری و کارفرمایی مطرح شده و حتی مدیران کاربلد هم به سهامداران این شرکت معرفی شد، ولی مورد موافقت آنها قرار نگرفته و در نهایت این شرکت بهصورت رسمی تعطیل شد.
وی خاطرنشان کرد: این شرکت دارای بیش از 100 کارگر رسمی و 400 کارگر قراردادی بود که برخی از آنها در شرف بازنشستگی نیز بودند که بهعنوان نگهبان در شرکت مشغول به کارند ولی هیچ حقوقی دریافت نمیکنند.
کارگران قربانی کشمکش دولت و صاحبان صنایع
در این میان شرکتهایی نیز وجود دارند که با وجود وضعیت مطلوب تولید و استفاده از تمام ظرفیتهای تولید، حقوق کارگران خود را پرداخت نمیکنند و عدمپرداخت حقوق کارگران را اهرم فشاری برای دریافت مطالبات خود از دولت قرار دادهاند.
شرکتهایی که در زمینه تولید کابل برق، کنتور و از این دست تولیدات فعالیت دارند و محصولات آنها بهطور مستقیم توسط دولت خریداری میشود، سطح تولید بالایی داشته و از وضعیت مطلوبی نیز برخوردارند و تجهیزات آنها نیز بهروز است.
شرکتهایی مانند کنتورسازی و آلموتک از جمله این شرکتها هستند.بهگفته مسئولان شرکتهای یادشده تولیدات این شرکتها بهصورت انحصاری است و محصولات آنها بهصورت مستقیم توسط وزارت نیرو خریداری میشود، ولی متأسفانه وزارت نیرو وجوه آن را پرداخت نمیکند و آنها نیز توان پرداخت حقوق کارگران را ندارند.
شرکت کنتورسازی با 78 کارگر رسمی و 346 کارگر قراردادی از جمله شرکتهای فعال در زمینه صادرات کنتور برق کشور است.
ولی متأسفانه با وجود این شرایط، حقوق کارگران این شرکت 4 ماه به تعویق افتاده و بیمه آنها نیز واریز نشده است.
همین موضوع سبب شد تا صدها کارگر این شرکت در اعتراض به تعویق پرداخت حقوق خود مقابل استانداری قزوین تجمع کرده و خواستار رسیدگی مسئولان به حقوق معوق خود شوند.
بخشی ازیک گزارش تسنیم بتاریخ15دی
مخالفت غیر قانونی بیمارستانهای دولتی با مرخصی پرستاران؟!
در بخشهای سوختگی و روانی به بهانه کمبود نیرو با مرخصی پرستاران موافقت نمیشود.
به گزارش 15دی جوان، محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: بخشهای سوختگی و روانی در بیمارستان ها جزو بخشهایی هستند که کار در آن برای پرستاران سخت و زیان آور به حساب میآید و قانون ارتقای بهره وری نظام سلامت هم این موضوع را تایید کرده است.
وی افزود: پرستاران در این بخشها طبق قانون باید یک ماه بیشتر از دیگر پرستاران به مرخصی بروند به عنوان مثال اگر پرستار بخش داخلی یا غیره یک ماه از مرخصی برخوردار هستند این پرستاران 2 ماه مرخصی شامل حالشان میشود.
شریفی مقدم گفت: اما بیمارستانها با این مرخصی موافقت نمیکنند به دلیل کمبود نیرو این مرخصی را در قالب سنوات و اضافه کار پرداخت میکنند که این کار غیر منطقی و غیر قانونی است چرا که این پرستاران مدام با صحنههای دلخراش مواجه هستند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: این کار بیشتر در بیمارستان های دولتی اتفاق می افتد و آنها سرپوش قانونی بر این کار خلاف میگذارند یعنی با جلب رضایت پرستار مرخصی آنها را میگیرند.
عواقب احتمالی عدم رعایت تعطیل روز جمعه برای کارفرمایان؟
سوال : به استناد ماده 62 قانون کار، روز جمعه، روز تعطیل اجباری کارگران با استفاده از مزد است اما گاهی این ابهام برای کارفرمایان وجود دارد که اگر در کارگاهی روال بر این باشد که روز جمعه (بارضایت کارگر و کارفرما و در قبال پرداخت فوقالعادههای مربوطه) روز کار تعیین شده باشد اما روز دیگری در طول هفته بهعنوان تعطیل هفتگی تعیین نشده باشد (به اینصورت که کارگر و کارفرما توافق کرده باشند که 7 روز هفته کارگران بهکار مشغول باشند و کارگر از تعطیل روز جمعه استفاده نکند) و اتفاقا روز جمعه سانحه منجر به جرح و نقص عضو کارگران رخ دهد، با توجه به اینکه ممکن است برداشت این باشد که در اینصورت (بهدلیل مفهوم مخالف ماده 62 قانون کار) روز جمعه، زمان کار محسوب نمیشود، آیا سازمان تامین اجتماعی ممکن است از پرداخت خسارات (غرامت)، هزینههای درمان، و مستمریهای مربوطه خودداری کند؟ ضمن اینکه در اینگونه موارد (عدم رعایت یک روز تعطیل هفتگی اجباری) آیا سازمان تامین اجتماعی ممکن است (به جهت عدم رعایت قانون کار و مقررات موضوعه) رای به قصور کارفرما بدهد؟
پاسخ: …….در ابتدا باید مد نظر داشت که به استناد قانون کار، در امور مربوط به خدمات عمومی نظیر سازمان اتوبوسرانی یا در کارگاههایی که حسب نوع یا ضرورت کار یا توافق طرفین، بهطور مستمر روز دیگری در طول هفته، برای روز تعطیل تعیین شود، همان روز درحکم روزتعطیل هفتگی خواهد بود و به هر حال رعایت تعطیل یک روز در هفته اجباری است و کارگرانی که به هر عنوان به این ترتیب روزهای جمعه کار میکنند، در مقابل عدم استفاده از تعطیلی روز جمعه، به میزان 40 درصد اضافه بر مزد دریافت خواهند کرد.
حال آنطور که در متن سوال مطرح شده است در شرایطی که در کارگاهی، روز جمعه روز کار تعیین شده باشد، اما روز دیگری در طول هفته بهعنوان روز تعطیل هفتگی تعیین نشده باشد و چنانچه در این روز جمعه حادثهای برای کارگر رخ دهد، بر اساس ماده 66 قانون تامین اجتماعی که مقرر کرده «در صورتی که ثابت شود وقوع حادثه مستقیما ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و بروز بیماری ناشی از عدم رعایت مقررات بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان او بوده سازمان تامین اجتماعی هزینههای مربوط به معالجه، غرامت و مستمریها و … را پرداخته و طبق ماده 50 این قانون کارفرما مطالبه و وصول خواهد کرد» سازمان تامین اجتماعی میتواند به کارفرمای مقصر مراجعه کند البته با توجه به اینکه انجام کار در روز جمعه برخلاف عرف معمول در کارگاههای مشمول قانون کار است احراز این امر منوط به ارائه اسناد و مدارک و بررسی آن برحسب مورد است.
اما در خصوص بخش دوم سوال، ابتدا باید نقش قواعد آمره در قانون کار را تشریح کرد، از نظر اصول حقوقی، قواعد آمره به قوانین و مقرراتی گفته میشود که هرگونه توافق برخلاف آنها مجاز نبوده و باطل است. به عبارت دیگر طرفین (کارگر و کارفرما) ولو با رضایت کامل نمیتوانند برخلاف این قواعد توافقی کنند. یکی از مصادیق قواعد آمره در قانون کار، الزام به تعطیل یک روز در هفته (موضوع ماده 62) است که هرگونه توافقی بر خلاف آن، باطل است. لذا در پاسخ به این ابهام نیز باید گفت به استناد بندهای «الف» و «ب» ماده 96 قانون کار، در صورتی که براساس گزارش بازرسان اداره کار احراز شود که مقررات قانون کار، آئیننامهها و دستورالعملهای مربوط به حفاظت فنی و بهداشت کار و یا مقررات ناظر به شرایط کار رعایت نشده است، قاعدتا رای به قصور کارفرما صادر میشود (چرا که توافق صورت گرفته مخالف قواعد آمره بوده اصولا توافق بر سر آنها از ابتدا جایز نبوده است). لازم به توضیح است که ملاک سازمان تامین اجتماعی در بررسیهای موضوع ماده 66 قانون تامین اجتماعی نیز، گزارش بازرسان اداره کار، آرای مراجع قضایی و گزارش بازرسان این سازمان است. لذا توصیه میشود کارفرمایان حتی با رضایت کارگر یا پرداخت فوقالعاده مربوط به کارکرد روز جمعه نیز، موضوع اجباری بودن یک روز تعطیل هفتگی را رعایت کنند، چرا که رعایت این موضوع از مصادیق مقررات آمره قانون کار به شمار میرود و عدم رعایت آن (ولو با توافق) جایز نیست.
برگرفته از دنیای اقتصاد-15دی
ایران با 44 ساعت کار در هفته پرکارترین کشور جهان
بررسیها نشان میدهد که کارگران ایرانی با 44ساعت کار اجباری (موظفی وزارت کار) جزو یکی از پرکارترین کشورها به شمار میروند زیرا میانگین ساعت کار اجباری کارگران در دنیا همچنین کشوری چون امریکا (مهد سرمایهداری)40ساعت در هفته است.
طبق قانون مصوب وزارت کار، کارگران ایرانی برای هر ساعت کار موظفی خود 12/1 دلار دریافت میکنند، این در حالی است که میانگین دستمزد در دنیا برای هر ساعت کار 5دلا ر و در کشور همسایه ترکیه 5/3 دلار است. در این بین در حالی که تبلیغات بر پایه تنبلی نیروی کار ایرانی و تعطیلات زیاد ایرانیها متمرکز شده است بررسیها نشان میدهد که کارگران ایرانی با 44ساعت کار اجباری (موظفی وزارت کار) جزو یکی از پرکارترین کشورها به شمار میروند زیرا میانگین ساعت کار اجباری کارگران در دنیا همچنین کشوری چون امریکا (مهد سرمایهداری)40ساعت در هفته است.
به گزارش 15 دی جوان،بنابر گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، دستمزد دریافتی کارگران در استرالیا ۵۴/٩، بلژیک ۵۷/٨، ایرلند ۴۶/٨، فرانسه ۲۴/٨، هلند ٢/٨، آلمان ۱۹/٧، کانادا ۱۸/٧، انگلیس ۱۶/٧، امریکا ۲۶/۶، کره ۸۵/۵، ژاپن ۵۲/۵ و اسپانیا ۳۷/۵ دلار در ساعت است.
همچنین نرخ دستمزد در کشورهای بحرانزده پرتغال و یونان ۴/۴ دلار برای هر ساعت است، یعنی حدود چهار برابر دستمزد کارگر ایرانی، این در حالی است که نرخ دستمزد در کشور ترکیه نیز ۴۹/٣ دلار در ساعت است.
دستمزد کارگر ایرانی برای یک ساعت کار در هفته به دلار از تقسیم رقم دستمزد ماهانه معادل ۷۱۲ هزار و ۴۲۵ تومان بر ساعات کار اجباری چهار هفته متوالی – که ۱۷۶ ساعت میشود- به دست میآید. از این محاسبات رقمی در حدود ۴۰۵۰ تومان حاصل میشود. از تقسیم این رقم بر نرخ فعلی دلار، عددی نزدیک به ۱۲/١ دلار برای یک ساعت کار در هفته به دست میآید.
اما شاید گفته شود که متناسب با پایین بودن نرخ دستمزد در ایران، هزینهها نیز پایینتر است. درآمد سرانه شاخص مناسبی برای قیاس قدرت خرید مردم در کشورهای مختلف است.
بانک جهانی درآمد سرانه ایرانیان در سال ۲۰۱۴ را ۵ هزار و ۴۴۳ دلار اعلام کرده است، در حالی که درآمد سرانه کشورهای همسایه نظیر آذربایجان ۷ هزار و ۸۸۴، بحرین ۲۴ هزار و ۸۵۵، عراق ۶ هزار و ۴۲۰، عمان ۱۹ هزار ۳۰۹، عربستان ۲۴ هزار و ۱۶۱، ترکیه ۱۰ هزار و ۵۱۵ دلار است.
بنابراین واضح است در حالی که نرخ دستمزد در کشورهای پیشرفته دستکم پنج برابر دستمزد ایرانیان تعیین میشود، قدرت خرید آنها نیز به همین قیاس بیشتر است. این شکاف بین ایران و کشورهای همسایه نیز دیده میشود و اگر از درآمد سرانه نجومی کشورهای همسایه صاحب نفت چشمپوشی کنیم، کشورهای ترکیه و آذربایجان نیز درآمد سرانه بیشتری از ایران دارند.
بانک جهانی میگوید درآمد مردم در کشورهایی که درآمد سرانهای پایینتر از ۴ هزار و ۱۲۶ دلار دارند، پایین است؛ درآمد مردم در کشورهایی که درآمد سرانهشان بیش از ۴ هزار و ۱۲۶ و کمتر از ۱۲ هزار و ۷۳۵ دلار قرار میگیرد، متوسط است و درآمد مردم در کشورهایی که درآمد سرانهای بیش از ۱۲ هزار و ۷۳۵ دلار دارند، بالاست. براساس درآمد سرانه ایرانیان در سال ۲۰۱۴، درآمد ایرانیان کمتر از متوسط است و قدرت خرید آنها از بیشتر کشورهای جهان پایینتر است.
در حالی که این تصور به صورت مکرر القا میشود که تعطیلات ایرانیان از همه جای دنیا بیشتر است و تعطیلات بیش از حد، مانع از رشد چرخهای اقتصادی کشور میشود، بررسی تطبیقی ساعت کار اجباری در ایران و سایر کشورها نشان میدهد که کشور فرانسه با ۳۵ ساعت کار در هفته، کمترین میزان کار اجباری را به مردمش تحمیل میکند. این رقم در ایران ۴۴ ساعت در هفته است.
کارگران در استرالیا، انگلیس، بلژیک و دانمارک نیز ۳۸ ساعت در هفته کار میکنند. همچنین ساعت کار اجباری در ایرلند ۳۹ ساعت، در هلند ۴۰ ساعت، آلمان 5/40 ساعت، کانادا ۴۰ ساعت، کره ۴۰ ساعت، ژاپن ۴۰ ساعت و اسپانیا ۴۰ است. ساعت کار اجباری در امریکا، مهد سرمایهداری ۴۰ ساعت است. ساعت کار اجباری در بیشتر کشورهای جهان ۴۰ ساعت است، به جز شماری از کشورهای جهان سوم که ساعت کار اجباری در آنها عمدتاً ۴۴ ساعت است.
نرخ بیکاری جوانان رکورد زد/ بیکاری ۳ قفله شد!
بیپولی بیکاری را قفل کرده و باعث شده وعده دولت در حل بحران بیکاری جوانان روی زمین بماند. نرخ بیکاری جوانان زیر ۳۰ سال هم اکنون ۴۸.۷ درصد شده و این نرخ در مورد زنان تا ۸۵.۹ درصد رسیده است.
در سومین سال از فعالیت دولت یازدهم،مسئولان دولتی و برخی وزرا می گویند درآمد دولت به پایین ترین حد سالهای اخیر رسیده و بی پولی قدرت انجام هر کاری را از دولت گرفته است. آنها می گویند تا پول نباشد نمی توانند فکری برای حل بحران بیکاری جوانان بکنند.
بیکاری جوانان ۲.۵ برابر نرخ عمومی
هرچند نرخ عمومی بیکاری کشور در تابستان امسال ۱۰.۹ درصد اعلام شده است اما وقتی می شود درباره بیکاری بررسی دقیق تری انجام داد که در آمارهای مربوط به جویندگان واقعی کار در سنین زیر ۳۰ سال دقت شود. متوسط نرخ بیکاری جوانان در نیمه اول امسال ۲۷.۸ درصد یعنی ۲.۵ برابر نرخ عمومی بیکاری کشور بوده است.
بررسی وضعیت بیکاری جوانان در استانهای مختلف کشور، اوضاع را بحرانی تر نشان می دهد. نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله در استان کهگیلویه و بویراحمد در تابستان امسال به ۴۸.۷ درصد رسیده و این نرخ در مورد جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله معادل ۴۷.۴ درصد در کرمانشاه است.
این آمارها نشان میدهند تقریبا از هر دو جوان جویای کار، یکی موفق به یافتن شغل دستکم در کوتاه مدت نمی شود و این موضوع باعث انباشت تقاضای کار از سوی صدها هزار جوان شده است، بنابراین نرخها می گویند دولت تاکنون در این بُعد از کارش موفق نبوده و بیکاری همچنان به عنوان یک مسئله بزرگ در کشور خودنمایی می کند.
جدول نرخهای بیکاری جوانان
اوضاع بیکاری برای زنان به مراتب نسبت به مردان بدتر است و در طول یکی دو دهه اخیر با وجود افزایش سطح تحصیلات زنان و تلاش آنها برای ورود به بازار کار، زنان با مسائل جدی تری برای اشتغال مواجه اند. آمارها نشان میدهد نرخ بیکاری زنان در استان کهگیلویه و بویراحمد به ۸۵.۹ درصد رسیده است.
این آمار حکایت از آن دارد که تقریبا زنان ساکن در این منطقه از کشور به وضعیت هشدار دهنده بیکاری کامل نزدیک شده اند و شرایط برای ورود قریب به اتفاق آنها به بازار کار با چالش های اساسی روبرو است. این وضعیت کم و بیش با شدت کمتری در تمامی استان های کشور وجود دارد.
نرخهای عجیب و غریب از بیکاری زنان
در شرایطی که زنان کهگیلویه ای نرخ بیکاری ۸۵.۹ درصدی را تجربه می کنند، زنان بوشهری در شرایط خوبی به سر می برند و نرخ بیکاری زنان در این استان جنوبی کشور ۱۱.۲ درصد است، همچنین وضعیت ورود به بازار کار برای زنان در استانی مانند آذربایجان شرقی با ۱۸.۷ درصد بیکاری و هرمزگان با ۱۹.۸ درصد، مناسب تر است.
در حال حاضر شکاف عمیقی بین بیکاری زنان در نقاط مختلف کشور وجود دارد. فاصله بیکاری زنان هم اکنون به رقم عجیب و غریب ۷۴.۷ درصد رسیده است. حال ممکن است وجود چنین شکاف عمیقی در نرخ بیکاری زنان کشور مربوط به مسائل فرهنگی، نوع نگاه به اشتغال و وضعیت حضور زنان در جامعه و همچنین شرایط و امکانات هر منطقه برای اشتغال مربوط باشد.
زنان تهرانی و پایتخت نشینان از لحاظ اشتغال به کار اوضاع بسیار مناسب تری نسبت به زنان سایر مناطق کشور البته در مقایسه با نرخهای بالای بیکاری استانهای دیگر دارند. نرخ بیکاری زنان تهرانی هم اکنون ۲۹.۹ درصد است که در مقایسه با نرخهای ۸۵.۹ درصدی کهگیلویه و بویراحمد، ۷۲.۳ درصدی چهارمحال و بختیاری، ۶۷.۸ درصدی مازندران و ۶۰.۴ درصدی در گلستان؛ بیکاری مناسب تر و قابل قبول تری است.
منبع:مهر-15دی
تجمع اعتراضی مردم منطقه کن مقابل ساختمان شورای شهرتهران!
معترضان در دقایقی با بستن خیابان بهشت، مانع از عبور و مرور وسایط نقلیه شدند!
همزمان با برگزاری دویست و بیست و سومین جلسه علنی شورای شهر 150 نفر از مردم منطقه کن در اعتراض به عدم توجه شهرداری به خواسته های مردم این منطقه مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردهاند.
به گزارش 15دی آنا،در حالیکه دویست و بیست و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران در حال برگزاری است 150 نفر از مردم منطقه کن مقابل درب اصلی ورودی شورای شهر تهران تجمع کردهاند. علت تجمع این افراد آن گونه که از سوی خودشان مطرح شده است به دلیل عدم اجازه ساختوساز در این منطقه است.
یکی از اعتراضکنندگان گفت: در این منطقه به ما اجازه حصارکشی داده نمیشود و درختان در باغات منطقه کن قلع و قمع میشود.
یکی دیگر از اعتراض کنندگان ادامه داد: به مردم در منطقه کن بها داده نمیشود، آنها برای مردم احترام قائل نیستند، به طور حتم مردم قانع نمیشوند و تا هر ساعتی که بتوانند مقابل شورای شهر حضور خواهند داشت. اگر در این هفته به نتیجه نرسیم هفته بعد میرویم و با تجهیزات برای اقامت شبانهروزی جلوی درب شورا حضور پیدا میکنیم.
به گزارش امروز فارس درهمین رابطه،نماینده این مردم اعتقاد دارد مردم منطقه کن که در محدوده شهرداری منطقه 5 واقع شده است مشکلات بسیاری دارند و به این مشکلات پرداخته نمیشود.
وی گفت: مردم این منطقه با بافت و خانههای فرسوده مواجه هستند که یک ریال نیز برای آنها خرج نمیشود.
وی ادامه داد: در صورتی که کوچکترین زلزلهای در این منطقه رخ بدهد شاهد خسارتهای بسیاری خواهیم بود و بسیاری از مردم جان خود را از دست خواهند داد.
وی افزود: مشکل دیگر اهالی مردم باغات کن این است که آقای چمران بدون رایزنی با مردم اعلام کرد این باغات به فضای سبز تبدیل شود.
افراد تجمعکرده در مقابل شورای شهر معتقدند که اعضا شورای شهر و شهردار منطقه پاسخگوی مشکلات این افراد نیستند و امروز در مقابل شورا تجمع کردند. عوامل انتظامی نیز در محل تجمع مردم حضور دارند.
امروزخبرآنلاین درهمین رابطه نوشت،این معترضان در دقایقی با بستن خیابان بهشت، مانع از عبور و مرور وسایط نقلیه شدند که با حضور یگان انتظامی، سهولت عبور و مرور بار دیگر در خیابان بهشت مقدور شد.
آنها با سر دادن شعارهایی از شهرداری خواستند در این زمینه شرایط لازم را برای دسترسی آنها به خواسته هایشان فراهم کند.
ایسنا نیزامروزگزارش داد،اجرای طرحهای عمرانی مصوب در طرح تفصیلی با در نظر گرفتن حقوق عادلانه اهالی کن، تعیین تکلیف سریع املاکی که در طرحهای گوناگون شهرداری قرار گرفتهاند. اجرای طرح های تشویقی برای بازسازی بافت فرسوده، بازنگری عادلانه در اعمال ماده 100، تسهیل در اخذ سند املاک موروثی از جمله درخواستهای اهالی معترض محله کن بود.
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد !
امروز15دی،تجمع دانشجویان معترض در دانشکده معماری دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد.
به گزارش15دی خبرگزاری دانشجو،یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد با اعلام این خبر که عدهای از دانشجویان نسبت به سیاستهای آموزشی دانشگاه، امروز در مقابل دانشکده مهندسی و پس آن مقابل دانشکده معماری این دانشگاه اعتراض کردند، گفت: در این تجمع دانشجویانی از رشتههای مختلف حضور داشتند که نسبت به مسائل صنفی دانشگاه اعتراض کردند.
وی ادامه داد: هنوز امتحانات ترم گذشته به اتمام نرسیده که معاونت آموزشی از دانشجویان درخواست پرداخت شهریه ثابت و انجام انتخاب واحد را کرده است.
این دانشجو تصریح کرد: این در حالی است که هنوز دانشجویان نمیدانند کدام واحدها را قبول شدهاند تا دورس دیگر را انتخاب کنند، بنابراین انجام انتخاب واحد در حال حاضر صحیح نیست.
وی افزود: این تجمع از دانشکده مهندسی آغاز و به دانشکده معماری ختم شد و در حال حاضر معاونت آموزشی دانشگاه در حال صحبت کردن با دانشجویان معترض است.
در ادامه یکی دیگر از دانشجویان این دانشگاه با بیان اینکه در این تجمع حدود ۵۰ دانشجو حضور داشتند، گفت: امتحانات ششم بهمن ماه به اتمام میرسد و این در حالی است که دانشگاه زمان انتخاب واحد را دوم بهمن ماه اعلام کرده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه دانشجویان نمیدانند که چه واحدهایی را قبول شدهاند بنابراین نخواهند توانست به درستی انتخاب واحد کنند، پس چرا دانشگاه چنین تصمیمی را اتخاذ کرده است؟!.
این فعال دانشجویی پرداخت زودتر از موعد شهریه ثابت را دیگر علت برگزاری تجمع دانست و گفت: یکی دیگر از دلایلی که باعث شده دانشجویان معترض شوند، زودتر از موعد پرداخت کردن شهریه ثابت آن هم قبل از اتمام ترم گذشته به طور کلی است.
توضیحات یک مقام مطلع در مورد حادثه فاز ۱۴ عسلویه
به گفته یک مقام مسول در منطقه ویژه عسلویه تنها کارگری که در جریان حادثه شب گذشته فاز ۱۴ این منطقه بصورت جدی مصدوم شده بود در حال حاضر از بیمارستان مرخص شده است.
به گزارش15دی ایلنا،در پی انتشار خبر حادثهای که شب گذشته برای تعدادی از کارگران فاز ۱۴ منطقه ویژه عسلویه اتفاق افتاد، یک مقام مسئول در منطقه عسلویه، گفت: در حادثه شب گذشته آقایان «دهقانی»، «پیمان براتی» و «آذرخش» براثر گاز گرفتگی جان خود را ازدست دادند و تنها مصدوم حادثه که از نیروهای واحد H. S. E (ایمنی و حفاظت فنی) بود که ساعتی بعد از بستری شدن در بیمارستان با نظر پزشکان معالج مرخص شد.
این مقام مطلع در خصوص چگونگی وقوع این حادثه گفت: کارگران در داخل لوله مشغول استفاده از مواد شیمیایی برای چسباندن اتصالات نهایی بودند که براثر تولید گاز ناشی از استفاده ماده چسبنده دچار مسمومیت میشوند.
وی بابیان اینکه از نظر فنی استفاده از مواد چسبنده لولههای جی. آر. پی میتواند تولید حرارت و گاز بکند، گفت: البته این حرارت به منزله ایجاد آتشسوزی نیست اما تنفس گازهایی که از واکنش شیمایی حاصل از برخودر این ماده چسبنده با قطعات اتصالات متصاعد میشود میتواند بصورت جدی خطر آفرین باشد.
وی بابیان اینکه طبق مقررات اصول ایمنی تمامی کارگرانی که برای متصل کردن قطعات لولههای جی. آر. پی در فضای داخلی لولهها قرار میگیرند باید جدا از داشتن پرمیت (برگ مجوز کاری) به ابزار کار و ایمنی مناسب مجهز باشند، ادامه داد: البته در حال حاضر بررسی علت وقوع این حادثه از سوی کارشناسان مختلف از جمله پزشکی قانونی آغاز شده است.
بررسی حادثه فوت سه کارگر پارس جنوبی در وزارت نفت
فعالیت پیمانکاران متخلف متوقف شد
بدنبال فوت سه کارگر شاغل در فاز ١۴ پارس جنوبی، وزارت نفت دستور بررسی دلیل وقوع حادثه و توقف فوری فعالیت پیمانکاران مرتبط را صادرکرد.
به گزارش15دی ایرنا، پس از وقوع حادثه در فاز ١۴ پارس جنوبی که منجر به فوت سه تن از کارگران شد، جلسه اضطراری در وزارت نفت برگزار و دلایل وقوع این حادثه بررسی شد.
در این حادثه که دیشب (دوشنبه) در واحد U-١۶٠ طرح توسعه فاز ١۴ پارس جنوبی رخ داد، سه نفر از کارگران شرکت پیمانکار فرعی شرکت مدیریت طرح های صنعتی ایران (IPMI) فوت کردند.
وزارت نفت گزارش داده است که این جلسه در اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست ( HSE) و پدافند غیرعامل و مدیرکل HSE و پدافندغیرعامل وزارت نفت و معاونان وی، مدیران HSE شرکت های ملی نفت، پالایش و پخش، گاز وپتروشیمی برگزار شد.
به درخواست مدیر HSE شرکت ملی نفت ایران، کارفرمای طرح موظف به توقف فوری فعالیت پیمانکاران مرتبط با وقوع حادثه تا رفع خطر و انجام اقدامات اصلاحی لازم شد.
در این جلسه مقرر شد که براساس آیین نامه ها و ضوابط موجود، پرونده افراد خاطی و مقصر در وقوع حادثه، خارج از نوبت برای رسیدگی فوری در دستور کار کمیته تخلفات HSE وزارت نفت قرار گیرد.
همچنین برای بررسی میدانی حادثه، تیم هایی از وزارت نفت بلافاصله بعد از وقوع حادثه به منطقه اعزام شدند.
مقام های محلی اعلام کرده اند لوله فاضلاب فاز 14 پارس جنوبی هنگام اتصال آتش می گیرد و سه کارگر بدلیل نداشتن تجهیزات ایمنی دچار خفگی می شوند و متاسفانه فوت می کنند.
یک کارگر نیز که برای کمک به کارگران به محل حادثه رفته بود دچار مصدومیت می شود که برای درمان به بیمارستان کنگان منتقل شد.
اعتصاب کارمندان شهر سلیمانیە در اعتراض بە عدم پرداخت حقوق
کارمندان شهرداری شهر سلیمانیە اقلیم کردستان در اعتراض بە عدم پرداخت حقوق خود اقدام بە اعتصاب کردند.
بە گزارش 15دی کردپرس، امروز سەشنبە 15آذر/5 ژانویە، کارمندان ادارە شهرداری سلیمانیە در اعتراض بە پرداخت نشدن 4 ماه از حقوق قانونی خود اقدام بە اعتصاب کردند.
این در حالی است کە شارپرس، از قصد کارمندان دیگر ادارات سلیمانیە برای اعتصابی مشابە طی روزها و هفتەهای پیش رو، خبر می دهد.
مدت دو سال است کە حقوق کارمندان و حقوق بگیران اقلیم کردستان در پی قطع بودجە اقلیم از سوی بغداد بە دلیل اختلافات نفتی دولت مرکزی با دولت اقلیم کردستان، با تاخیرهای طولانی پرداخت شدە و این مسئلە موجب بروز بحران شدید اقتصادی و نیز وقوع نا آرامی، تظاهرات خیابانی و نیز اعتصابات گستردە کارمندان و معلمین اقلیم کردستان شدە است.
این تظاهرات در ماەهای گذشتە بە تشدید بحران اقتصادی در اقلیم و نیز کشتە و زخمی شدن شماری از شهروندان منجر شد.
دریای اژه بار دیگر از میان پناهجویان قربانی گرفت
بر اثر غرق شدن دو قایق حامل پناهجویان در حدود ۲۷ نفر از سرنشینان این قایقها جان خود را از دست دادند. این حادثه روز سه شنبه بر اثر باد شدید در دو نقطه جداگانه در نزدیکی سواحل غربی ترکیه در دریای اژه روی داد.
به گزارش5ژانویه یورونیوز،در میان قربانیان این قایق های کائوچوئی که عازم یونان بودند، جنازه چند زن و کودک نیز به چشم می خورد. اجساد در ساحلی به طول ۴۰ کیلومتر در فاصله میان دو شهر دیکیلی و آیوالیق پراکنده شده بودند. در حدود ۶۰ تن دیگر از سرنشینان این قایقها زنده ماندند. برخی از آنان با شنا کردن خود را به موج شکن رساندند و برخی دیگر را مرزبانان ترکیه نجات دادند .
یک از شاهدان می گوید: «ما یک ساعت پیش رسیدیم. صدای برخورد قایق با صخره ها را شنیدیم و شاهد غرق شدنش بودیم. این افراد داشتند با شنا خودشان را از صخره ها دور می کردند که غرق شدند. ما به عنوان شهروند برای کمک به اینجا آمده ایم».
بیشتر غرق شدگان از اتباع سوریه، عراق و الجزایر بوده اند.
در سال ۲۰۱۵ در مجموع ۳۷۷۱ پناهجو در راه رسیدن به اروپا جان خود را در دریای مدیترانه از دست دادند. از این تعداد، ۷۰۰ نفر در دریای اژه غرق شدند.
پانزدهم دی ماه1394