اخباروگزارشات کارگری3خرداد1394
– جلوگیری کارفرمای کارخانه شیشه آبگینه ازبازگشت بکار 5کارگرمعترض علیرغم حکمشان!
– جعفر عظیم زاده به جرم دفاع از شاپور احسانی راد بازداشت شد
– برگزاری جلسه رسیدگی به اخراج کارگران معدن آنومالی شمالی در غیاب نمایندگان کارگران
– یوسف آبخرابات در معرض خطر نا بینایی!
– اعتصاب کارگران کارخانه لوله و نورد صفا وارد سی و چهارمین روز متوالی شد
– واحد بی.ال از “سازمان مرکزی کارگران سوئد”:
دست از تعقیب قضایی و بازداشت فعالین کارگری ایران بردارید!
– کارگران شهرداری قم درسومین روزاعتراض دست به تجمع مقابل ساختمان شورای شهرزدند!
– اخراج۳۰کارگر باسابقه کارخانه الکترود پارس تاکستان
– نرخ تورم 22درصدی ونرخ بیکاری 14.6 درصدی اقتصاد ایران در سال 2015
– ایران با نرخ بیکاری۱۷.۵ درصدی مقام چهارم جهان راکسب کرد!
– نامه ی سر گشاده ی یک نیروی کار پروژه ای به . . .
دور زدن قانون کار توسط تامین اجتماعی و تایید اّن توسط دیوان عدالت اداری
– جنبش تعاونی های کارگری
از جنبش تعاونیهای کارگری امریکای لاتین تا مجتمعهای موندرگون باسک اسپانیا
– مرگ 2سرایدارجوان براثرگازگرفتگی
جلوگیری کارفرمای کارخانه شیشه آبگینه ازبازگشت بکار 5کارگرمعترض علیرغم حکمشان!
در پی تشدید اعتراضات کارگران کارخانه شیشه آبگینه در اسفند ماه سال ۹۳ که منجر به ممانعت کارفرما از ورود ۲۰ نفر از کارگران معترض به کارخانه در تاریخ ۲۹ اسفند ماه شد، ۱۵ نفر ازکارگران اخراجی کارخانه به کار سابق خود بازگشتند و این در حالی است که کارفرما همچنان از ورود ۵ کارگر صنعتی کارخانه شیشه آبگینه ممانعت میکند.
به گزارش 3خرداد ایلنا، اسفند ماه سال گذشته (۹۳) در پی تشدید اعتراضات کارگران کارخانه شیشه آبگینه که منجر به ممانعت کارفرما از ورود ۲۰ نفر از کارگران معترض به کارخانه در تاریخ ۲۹ اسفند ماه شد، با رای اداره کار درتاریخ ۲۵ فروردین ماه همه کارگران اخراجی بازگشت بکار شدند اما این حکم هنوز برای ۵ نفر از کارگران اجرایی نشده و همچنان کارفرما به بهانههای مختلف مانع ورود این کارگران به کارخانه میشود.
به گفته کارگران، پیش از آنکه کارفرما از ورود کارگران به کارخانه جلوگیری کند، کارگران در روز (۵ اسفند ۹۳) در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق، در مقابل ساختمان اداره کار شهرک صنعتی البرز تجمع کرده بودند.
کارگران میگویند چند سال است که کارفرمای این کارخانه تولید کننده انواع شیشه به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق و بیمه آنان را با تاخیر پرداخت میکند.
کارگران گفتند، با بحرانی شدن وضعیت کارخانه شیشه آبگینه که در نتیجه بیتوجهای کارفرما وسایر مسئولان استان حاصل شده است، پایان هر ماه شاهد ترک کار خود خواسته تعدادی از همکارانمان هستیم که ازوضعیت فعلی کارخانه خسته شدهاند.
کارگران شیشه آبگینه که نگران آینده شغلی خود هستند در خاتمه تصریح کردند در این واحد صنعتی حدود ۱۰۰ کارگر رسمی و ۲۰۰ کارگر قراردادی با سابقه در واحدهای شیشه کریستال، ساختمانی، خودرو وشیشههای دوجداره مشغول فعالیت هستند که بعد از تعطیلات نوروز ۹۴ پایان هر ماه به صورت گروهی و انفرادی محل کارخود را ترک میکنند.
جعفر عظیم زاده به جرم دفاع از شاپور احسانی راد بازداشت شد
اتحادیه آزاد کارگران ایران : جعفر عظیم زاده امروز یکشنبه سوم خرداد 94 در حالی که همراه خانواده شاپور احسانی راد به دادگاه ساوه مراجعه نموده بود ساعاتی پیش بازداشت شد
صبح امروز جعفر عظیم زاده و خانواده شاپور احسانی راد طبق قرار قبلی همراه با کفالت و فیش حقوقی درخواست شده جهت آزادی شاپور احسانی راد به دادگاه ساوه مراجعه نمودند اما مسئولین دادگاه کفالت درخواست شده را رد نمودند و خواهان تبدیل آن به سند مالکیت شدند و به خانواده شاپور احسانی راد گفتند که فردا جهت پیگیری پرونده مراجعه کنید
در این بین جعفر عظیم زاده معترض این وضعیت میشود و مسئول ذیربط به جرم اینکه جعفر عظیم زاده هیچ نسبتی با زندانی ندارد ایشان را مورد باخواست قرار دادند و بازداشت نمودند
ساعاتی پیش جعفر عظیم زاده طی تماس تلفنی با خانواده اش از بازداشت خود در شعبه یک دادپرسی ساوه خبر داد
اتحادیه آزاد کارگران ایران
3 خرداد 94
برگزاری جلسه رسیدگی به اخراج کارگران معدن آنومالی شمالی در غیاب نمایندگان کارگران
ساعتی پیش کمسیون کارگری شهرستان بافق بدون حضور کارگران معدن آنومالی شمالی برای رسیدگی به وضعیت اشتغال کارگران آنها تشکیل جلسه داد.
به گزارش 3خردادایلنا،منابع خبری در شهرستان یزد با اعلام این خبر افزودند: در ادامه رسیدگی به وضعیت اشتغال ۴۵ کارگر معدن آنومالی شمالی ساعتی پیش کمسیون کارگری شهرستان بافق تشکیل جلسه داد اما به کارگران یا نمایندگان آنها اجازه حضور در این جلسه داده نشد.
گفته میشود دلیل تشکیل این جلسه رسیدگی به وضعیت اشتغال همه کارگرانی است که با مصوبه قبلی این کمسیون برای کار به معدن مهدیآباد از زیر مجموعههای شرکت سرب و روی ایران منتقل شدهبودند.
به نقل از کارگران آنومالی شمالی گفته میشود در پی تصمیم مدیران شرکت سنگ آهن مرکزی ایران مبنی بر توقف فعالیت معدن یال شمالی کمسیون کارگری شهرستان بافق مقرر کرده بود که با مهیا شدن امکانات اولیه همچون سرویس رفت و امد آنها از ابتدای سال جدید در معدن سرب و روی مهدی آباد به فعالیتهای شغلی خود ادامه دهند.
براساس گفته این کارگران هرچند همه آنها بعد از اتمام تعطیلات نوروز سال ۹۴ به استناد مصوبه کمسیون کارگری در محل جدید کار حاضر شدند اما در بدو ورود کارفرمای جدید از پذیرفتن سه نفر از آنها خود داری کرد و در ادامه چون از سرویس رفت و آمد روزانه خبری نبود حدود ۱۳ نفر دیگر از آنها از کارکردن در معدن مهدی آباد انصراف دادند.
در مورد باقیمانده این کارگران نیز گفته میشود که آنها که با شرایط جدید کار کنار آمدند و بصورت مشخص حاضر شدند تا در غیاب سرویسهای رفت و آمد روزانه از مجموع ۶ روز کاری هفته چهار روز را در معدن مانده و دو روز باقیمانده را برای سرکشی خانوادههای خود اختصاص دهند.
با این حال این کارگران نیز معتقدند که در دو ماه گذشته دستمز آنها به نسبت مدت مشابهی که در معدن آنومالی شمالی مشغول کار بودند بصورت چشمگیری کاهش یافته است.
بصورت مشخص این کارگران با یادآوری اینکه قرار بود در معدن مهدی آباد نیز همان مزایای معدن آنومالی شمالی به آنها تعلق بگیرد ادامه میدهند از قرار معلوم کارفرمای جدید گلایه ما را بهانه قرارداده و به تازگی اعلام کرده است که دیگر به حضور ما نیازی ندارد.
این کارگران بایادآوری اینکه در محل جدید تعداد نزدیک به ۳۰ کار آموز نیز همزمان با آنها مشغول کار بودند ادامه میدهند: از قرار معلوم کارفرمای معدن مهدی آباد کار کردن با این کارگران را به همکاری با ما ترجیح میدهد زیرا این کارگران که بیشتر از بومیان منطقه هستند دیگر مانند ما به سرویس رفت و آمد نیاز ندارند.
کارگران آنومالی شمالی در عین حال مدعی نادیده گرفته شدن اصول ایمنی کار در معدن مهدی آباد نیز هستند و بصورت مشخص تاکید دارند در این واحد معدنی کارفرما از ما توقع دارد که باسرعتی بیش از سرعت مجاز قانونی لکوموتیوهای حامل سنگ معدن را جابجا کنیم.
این کارگران در توضیح ماجرا میگویند: مطابق قانون سرعت لکوموتیو حامل واگنهای خالی و پر سنگ معدن نباید از ۲۵ تا ۳۰ کیلومتر در ساعت بیشتر باشد اما در معدن مهدی آباد از ما توقع داشتند که بدون توجه به این محدودیت قانونی از سرعت مطمئنه فراتر برویم.
کارگران معدن آنومالی میگویند هرقدر که ما در برابر توقع نابجای کارفرما مقاومت میکردیم در مقابل کارگران تازه کار به دلیل بیاطلاعی از ماجرا به رعایت شدن سرعت مطمئنه چندان اهمیتی نمیدادند.
یوسف آبخرابات در معرض خطر نا بینایی!
یوسف آبخرابات، کارگر اخراجی شرکت کشت وصنعت مهاباد که به جرم شرکت در مجمع عمومی سالانه کمیته هماهنگی از طرف دادگاه شهر مهاباد به دوسال زندان محکوم شده و 14 ماه ازاین مدت را در شرایط سختی گذرانده است هم اکنون به علت عدم دسترسی به امکانات پزشکی دچار کم بینایی شدید شده و در معرض خطرنابینایی قراردارد.
یوسف به دلیل مشکل شبکیه چشم که در نتیجهِ کار طاقت فرسای او در شرکت آرد سازی تشدید گردید، تحت عمل جراحی قرار گرفته وازآن به بعدتحت کنترل پزشک بوده اما در دوران محکومیت علیرغم تذکرات مکرر خانواده وی به مسئولان قضایی و همچنین مسئولان زندان، به وی اجازه داده نشده تحت نظر چشم پزشک قرار بگیرد و در نتیجه وی دچار کم بینایی شدید شده و در صورت ادامه این وضعیت ممکن است دچار مشکلات جبران ناپذیری گردد.
در جامعه ای که محکومین به اختلاس که میلیاردها تومان از اموال مردم را به سرقت برده اند به راحتی به مرخصی رفته و یا آزاد می شوند چرا باید کارگران و فعالین کارگری به جرم دفاع از حقوق خود و هم طبقه ای هایشان به زندان بروند و در زندان نیزاز ابتدایی ترین حقوق خود یعنی امکانات پزشکی محروم باشند؟
ازمسئله مشکل پزشکی و نیاز یوسف آبخرابات به امکانات پزشکی وچشم پزشک که بگذریم قانونا هر زندانی که بیش از نیمی از دوران محکومیت خودرا گذرانده باشد می تواند به مرخصی بروداما در حالیکه یوسف بیش از نیمی از دوران محکومیت خود را گذرانده است به دلیل عناد مسئولین زندان از این حق محروم شده است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکومیت صدور احکام زندان برای کارگران و فعالین کارگری خواهان آزادی هرچه سریع تر این کارگر زحمتکش بوده، یاد آوری می کند که مسئولیت سلامتی یوسف آبخرابات به عهده قوه قضائیه و مسئولین زندان می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
2 خرداد 1394
اعتصاب کارگران کارخانه لوله و نورد صفا وارد سی و چهارمین روز متوالی شد
اعتصاب نزدیک به ۱۰۰۰ کارگر لوله و نورد صفا صبح امروز (یکشنبه ۳ خرداد) وارد سی و چهارمین روز متوالی شد.
به گزارش 3خردادایلنا، کارگران لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت ماه امسال در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق و بیش از ۱۶ ماه حق بیمه دست از کار کشیدهاند.
منابع کارگری میگویند کارگران پایان این دور از اعتصاب خود را به پرداخت یک ماه حقوق و همچنین پرداخت حق بیمههای عقب افتادهشان به سازمان تامین اجتماعی منوط کردهاند.
کارگران این شروط را پس از آن تعیین کردهاند که باخبر شدند کارفرما صبح دیروز یک ماه از حقوق معوقه آنها را پرداخت کرده است. کارفرما در هفته گذشته نیز مدعی شده بود حق بیمههای عقب افتاده را پرداخت کرده است.
گفتنی است کارگران لوله و نورد صفا در آغاز اعتصاب حقوق ماههای دی، بهمن، اسفند و فروردین را طلبکار بودند اما با طولانی شدن اعتصاب، حقوق اردیبهشت ماه نیز به این فهرست اضافه شد. کارگران میگویند با احتساب یک ماه حقوقی که کارفرما دیروز پرداخت کرده است، بازهم چهار ماه حقوق طلبکارند.
کارگران لوله و نورد صفا در عین حال خواستار دستخط رئیس اداره تامین اجتماعی ساوه برای اطمینان یافتن از پرداخت شدن حق بیمههای عقب افتادهشان شدهاند.
ظاهرا کارفرما مدعی است پرداخت حق بیمهها مراحل اداری خود را میگذارند. او در سال گذشته نیز وعده مشابهی را مطرح کرده بود.
واحد بی.ال از “سازمان مرکزی کارگران سوئد”:
دست از تعقیب قضایی و بازداشت فعالین کارگری ایران بردارید!
لینک متن نامه:
کارگران شهرداری قم درسومین روزاعتراض دست به تجمع مقابل ساختمان شورای شهرزدند!
کارگران پیمانکاری فضای سبز شهرداری قم صبح امروز نیز در اعتراض به تهدید شدن امنیت شغلی خود در مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند.
به گزارش3خردادایلنا،یکی از کارگرانی که خود در این تجمع اعتراضی حضور داشت با اعلام این مطلب گفت: در جریان تجمع امروز یکی از مسئولان شورای شهر با حضور در جمع تجمع کنندگان گفت که براساس مصوبه شورای شهر قرار است وضعیت قرارداد پیمانکاران فضای سبز شهرداری قم از کارمعین به کار حجمی تغییر یابد.
این کارگر گفت: هرچند براساس گفته مسئولان شورای اسلامی شهر قم پس از مشخص شدن نهایی قراردادهای کار پیمانکاران فضای سبز تکلیف شرایط کار کارگران پیمانکاری فضای سبز نیز مشخص خواهد شد اما نگرانی ما این است که در نتیجه این تحولات شرایط جدید کار به زیان ما تمام شود.
وی در توضیح نگرانی خود و همکارانش گفت: تا پیش از اتمام قراردادهای نوع و زمان انجام کار روزانه ما مشخص بود و تقریبا هر ماه مجموع دریافتی متوسط هر کارگر تا بیش از یک میلیون تومان نیز میرسید.
این کارگر پیمانکاری فضای سبز شهرداری تهران گفت: آنطور که شنیدهایم در ساختار جدید قرار است شرایط کار ما بطور اساس متحول شود وپس از اخراج احتمالی گروهی از همکاران دریافتی هریک از کارگران باقیمانده نهایتا تا مبلغ حدودی ۸۰۰ هزار تومان در هرماه کاهش یابد.
با احتساب تجمعات روزهای چهارشنبه و شنبه امروز سومین روزی است که کارگران پیمانکاری فضای سبز شهرداری قم در اعتراض به احتمال اخراج خود و همکارانشان در مقابل ساختمانهای استانداری، شهرداری و شورای شهر قم تجمع میکنند.
اخراج۳۰کارگر باسابقه کارخانه الکترود پارس تاکستان
نزدیک به ۳۰ کارگر قرار دادی کارخانه الکترود پارس تاکستان اخراج شدند. کارفرما با آغاز سال ۹۴ قرارداد کار این کارگران را تمدید نکرده است.
به گزارش3خرداد ایلنا، در آخرین روزهای کاری در سال ۹۳ به حدود۴۵ نفر از کارگران کارخانه الکترود پارس اعلام شده است که به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کارشان دیگر برای آنها در این واحد صنعتی شغلی وجود ندارد و به همین دلیل زمانی که کارگران یاد شده بعد از اتمام تعطیلات نوروز ۹۴ برای ادامه کار به کارخانه مراجعه کردهاند توسط ماموران انتظامات از حضور آنها جلوگیری شد.
بنا به گفته این کارگران اخراجی، پیش از این کارفرما به آنان وعده داده بود تمام تلاش خود را برای بازگشت بکار آنها خواهد کرد و در همین راستا حدود ۱۵ کارگر اخراجی از روز گذشته (دوم خرداد) دوباره به کار بازگشتهاند اما فعلا خبری از بازگشت بکار ۳۰ کارگر اخراجی دیگر نیست.
به گفته آنان، کارگران مذکور بیش از یک تا ۱۵ سال سابقه کاری داشتهاند و برای پیگیری مطالبات خود هنوز شکایتی را در اداره کار مطرح نکردهاند.
طبق اظهارات کارگران کارخانه الکترود پارس، این واحد صنعتی که در زمینه تولید الکترود جوشکاری فعالیت دارد دارای تولید و بازار فروش خوبی است اما در عمل رونق این کارخانه متاثر از بازار ساخت وساز مسکن است که فعلا در حالت رکود قرار دارد.
نرخ تورم 22درصدی ونرخ بیکاری 14.6 درصدی اقتصاد ایران در سال 2015
بانک جهانی در جدیدترین گزارش منطقهای خود تورم 22درصدی را برای ایران در سال2015پیشبینی و اعلام کرد.
به گزارش3خردادتسنیم، بانک جهانی در جدیدترین گزارش منطقهای خود، نرخ تورم 22درصدی را برای ایران در سال 2015 پیشبینی کرده است که نسبت به سال قبل اندکی کاهش مییابد. نرخ تورم ایران برای سال 2014 بالغ بر 23 درصد محاسبه شده است.
بنا بهمین گزارش، بانک جهانی نرخ بیکاری ایران در سال 2014 را نیز 14 درصد اعلام و پیشبینی کرده است این رقم در سال 2015 به 14.6 درصد افزایش یابد.
ایران با نرخ بیکاری۱۷.۵ درصدی مقام چهارم جهان راکسب کرد!
ایران با نرخ بیکاری۱۷.۵ درصدی پس ازیونان،آفریقای جنوبی واسپانیا مقام چهارم جهان راکسب کرد.
به گزارش3خرداد مهر، اختلاف نرخ بیکاری در کشورهای مختلف جهان به ۲۴.۷ درصد رسید که نشان دهنده وفور فرصت های شغلی در برخی کشورها و بحران بیکاری در برخی دیگر است.
بررسی جدیدترین تغییرات نرخ بیکاری در کشورها نشان می دهد که بیکاری همچنان به عنوان یک معضل جدی و مهم در نقاطی از قاره اروپا، آفریقا و آسیا وجود دارد. در عین حال، بیکاری در برخی مناطق مناسب و بازار کار در شرایط مناسبی قرار دارد.
بر این اساس، نرخ بیکاری در آمریکا طبق آخرین برآورد صورت گرفته ۵.۷ درصد، چین ۴.۱ درصد، ژاپن ۳.۶ درصد، بریتانیا ۵.۷ درصد، کانادا ۶.۶ درصد، حوزه یورو ۱۱.۲ درصد و این نرخ در اتریش به میزان ۴.۸ درصد است.
همچنین بیکاری در بلژیک ۸.۵ درصد، فرانسه ۱۰.۲ درصد و آلمان ۶.۵ درصد است. یونان سال هاست که با بیکاری بالا مواجه بوده و این نرخ در آخرین برآوردها به میزان ۲۵.۸ درصد اعلام شده است. ایتالیا ۱۲.۶ درصد و هلند دارای ۸.۹ درصد بیکاری است.
نرخ بیکاری در کشور اسپانیا ۲۳.۴ درصد و از بالاترین نرخ های بیکاری در قاره اروپا محسوب می شود. جمهوری چک ۷.۷ درصد و دانمارک ۵ درصد بیکاری دارد. مجارستان دارای ۷.۴ درصد و نروژ نیز ۳.۷ درصد بیکاری است. این نرخ برای کشور لهستان ۱۲ درصد و برای روسیه نیز ۵.۵ درصد اعلام شد.
سوئد ۸.۴ درصد و سوئیس نیز ۳.۱ درصد بیکاری دارد. ترکیه در همسایگی ایران ۱۰.۷ درصد و استرالیان نیز ۶.۴ درصد بیکاری را تجربه می کنند. هنگ کنگ ۳.۳ درصد بیکاری و هندوستان نیز ۸.۸ درد بیکاری دارد. اندونزی در قاره آسیا ۵.۹ درصد و مالزی نیز ۳ درصد بیکاری دارند.
نرخ بیکاری در پاکستان همسایه شرقی ایران ۶.۲ درصد و در سنگاپور ۱.۹ درصد است. کره جنوبی ۳.۸ درصد و تایوان دارای ۳.۸ درصد بیکاری است. طبق آخرین برآوردها نرخ بیکاری در کشور تایلند ۱.۱ درصد، آرژانتین ۶.۹ درصد، برزیل ۵.۳ درصد و شیلی نیز ۶.۲ درصد بیکاری دارد.
کلمبیا ۱۰.۸ درصد، مکزیک ۴.۴ درصد، ونزوئلا ۵.۵ درصد، مصر ۱۲.۹ درصد، عربستان ۶ درصد و آفریقای جنوبی نیز ۲۴.۳ درصد بیکاری دارند. برآورد نرخ بیکاری برای ایران با وجود اینکه توسط مرکز آمار ایران به میزان۱۰.۵ درصد اعلام شده، ۱۷.۵ درصد است.
جدول نرخ بیکاری در ۴۳ کشور
(درصد)
کشور |
نرخ بیکاری |
کشور |
نرخ بیکاری |
سوئد |
۸.۴ |
سوئیس |
۳.۱ |
آمریکا |
۵.۷ |
عربستان |
۶ |
چین |
۴.۱ |
ترکیه |
۱۰.۷ |
ژاپن |
۳.۶ |
استرالیا |
۶.۴ |
بریتانیا |
۵.۷ |
هنگکنگ |
۳.۳ |
کانادا |
۶.۶ |
هند |
۸.۸ |
حوزه یورو |
۱۱.۲ |
اندونزی |
۵.۹ |
اتریش |
۴.۸ |
مالزی |
۳ |
بلژیک |
۸.۵ |
پاکستان |
۶.۲ |
فرانسه |
۱۰.۲ |
سنگاپور |
۱.۹ |
آلمان |
۶.۵ |
کرهجنوبی |
۳.۸ |
یونان |
۲۵.۸ |
تایوان |
۳.۸ |
ایتالیا |
۱۲.۶ |
تایلند |
۱.۱ |
هلند |
۸.۹ |
آرژانتین |
۶.۹ |
اسپانیا |
۲۳.۴ |
برزیل |
۵.۳ |
چک |
۷.۷ |
شیلی |
۷.۷ |
دانمارک |
۵ |
کلمبیا |
۱۰.۸ |
مجارستان |
۷.۴ |
مکزیک |
۴.۴ |
نروژ |
۳.۷ |
ونزوئلا |
۵.۵ |
لهستان |
۱۲ |
مصر |
۱۲.۹ |
روسیه |
۵.۵ |
ایران |
۱۷.۵ |
آفریقایجنوبی |
۲۴.۳ |
… |
… |
نامه ی سر گشاده ی یک نیروی کار پروژه ای به . . .
دور زدن قانون کار توسط تامین اجتماعی و تایید اّن توسط دیوان عدالت اداری
نهادی که از طرف حاکمیت مرجعی است، برای نظارت براجرای قانونی بودن روش ها و احکام صادره از طرف سازمان تامین اجتماعی که با سرمایه های کارگران به وجود اّمده است و به اّنها تعلق دارد. هم گام با مدیران ضد کارگری تامین اجتماعی قانون کار را دور می زند و بر خلاف این قانون که می باید تنها بدان استناد کند و موظف به اجرای بهینه ی اّن هست،با کمال بی توجهی اّن را دور می زنند و به ماده 31 قانون برنامه پنجم توسعه استناد می کنند(مواد10 و 65 قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال 92 ).
لینک متن کامل:
https://kmkoomak.wordpress.com/
جنبش تعاونی های کارگری
از جنبش تعاونیهای کارگری امریکای لاتین تا مجتمعهای موندرگون باسک اسپانیا
شرکت تعاونی موندراگون (Mondragon)
واحد تحقیق و پژوهش کانون مدافعان حقوق کارگر
پیش درآمد
کانون مدافعان حقوق کارگر : ما در مقالات بسیاری به ضرورت دخالت موثر کارگران در تصمیمگیری و مدیریت واحدهای تولیدی پرداختهایم زیرا این مساله همواره در جوامع مختلف مطرح بوده است که هنگامی که نظام سرمایهداری با بحرانهای خاص خود مواجه میشود و سرمایهداران توانایی کنترل موسسات اقتصادی را نداشته و آنها را رها میکنند، این کارگران هستند که با جانفشانی از خودگذشتگی و همیاری و همکاری با ایجاد شوراهای کارگری و تصمیمات جمعی بار دیگر این موسسات را به راه میاندازند.
تجربه موجود در این زمینه در ایران، در سال57 ، هنگام سرنگونی رژیم ضد کارگری به خوبی آشکار شد. در آن دوره سرمایهداران فراری که تمام رمق کارخانهها و موسسات اقتصادی را با سودپرستیهای خود کشیده بودند و اغلب با زد و بند آنها را در گرو وامهای کلان بانکها گذارده بودند از ترس خروش کارگران این موسسات را رها کرده و فرار کردند. بسیاری از این موسسات با تلاش و کوشش و کار شبانهروزی شوراهای کارگری دوباره به راه افتاد. هر چند به دلایل بسیار این شیوه کنترل کارگری نتوانست ادامه یابد که در جای خود باید به آن پرداخت.
این تجربیات که همان اشغال و خودمدیریتی کارخانهها و موسسات اقتصادی است همواره مورد تاکید فعالان کارگری در سراسر جهان بوده است و تجربههای متعددی از این نوع مدیریت کارخانهها به دست کارگران در سراسر جهان وجود دارد. کارگرانی که در دوران سرمایه داری با تلاش و فداکاری بسیار این گونه نظم سودمحور نظام سرمایهداری را به چالش کشیدهاند.
در یک سال گذشته بحث ایجاد تشکل سراسری و امکان یافتن راهحلهای عملی برای زحمتکشانی که هر روز در فقر بیشتر فرو میروند، باز شده است. تنها گوشههای از آمارهای بسته شدن کارخانجات، رشد آلونکنشینی و بیکاریهای میلیونی نشان میدهد که یکی از راهحلها میتواند مدیریت کارگری در موسسات رها شده و ورشکسته باشد هر چند که راه حل به پیش شرطها و شرایط خاص خود نیاز دارد.
در مطالب پیشین کانون مداقعان حقوق کارگر که در مورد تجربههای کارگری سایر کشورها بوده است، به زمینههای رشد اِشغال کارخانهها در کشورهای فیلیپین، مکزیک پرداختیم. در مطلب زیر نیز به بررسی یکی از موفقترین تعاونیهای باسک میپردازیم: تعاونی موندراگون که از دل دیکتاتوری فرانکو در باسک بیرون آمده است و نه تنها به نهادهای مالی بین المللی اجازه نداده تا آن را از بین ببرند، بلکه از لحاظ اقتصادی نیز هر روز قویتر شده است.
شاید بتوان گفت راز موفقیت این مجتمع اقتصادی این است که بر اساس سودپرستی تشکیل نشده است. شیوه کار، رشد و موفقیت روزافزون آن میتواند برای بسیاری از نهادهای مترقی و کارگری منبع الهام (نه الگوبرداری صرف) باشد.
لینک متن کامل:
…