روحانی از دستمزد سال آینده کارگران حرفی نزد

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

رئیس دانا در تحلیل گزارش صد روزه دولت:روحانی از دستمزد سال آینده کارگران حرفی نزد

یک کارشناس مسائل اقتصادی با انتقاد از فراموش شدن شرایط معیشتی کارگران در گزارش صد روزه رئیس جمهور، گفت: در شرایطی که برنامه دولت برای کاهش تورم تا ۳۵ درصد اعلام شده، حرفی از دستمزد سال آینده کارگران تحت تاثیر همین تورم ۳۵ درصدی به میان نمی‌آید.

«فریبرز رئیس دانا» در تحلیل گزارش صد روزه دولت گفت: تورم ۳۵ درصد برای آن دسته از افرادی که دارایی‌هایشان هر روز گران و گران‌تر می‌شود نظیر برج‌سازان، مستغلاتی‌ها و کسانی که ثروت‌های ملی و ارزاق و کالاهای اساسی را در اختیار دارند خوب است اما این وضعیت مردم را فقیرتر و طبقه کارگر را و بینوا‌تر می‌کند.

این کارشناس اقتصادی با انتقاد از اینکه روحانی در سخنان خود اسمی از ۷/۵ میلیون بیکار نیاورده است، خاطر نشان کرد: وقتی که روحانی در حال تعریف‌‌ همان رکود تورمی بود، به غلط یا زیرکانه «تورم» را در مقابل «رشد» قرار داد و این در حالی است که مفهوم شاخص اصلی رکود تورمی اگر در ایران وجود داشته باشد – که در واقع چنین چیزی وجود ندارد و وضعیت فعلی همان فروبستگی تورم است – همزمانی تورم و بیکاری است.

وی همچنین با بیان اینکه هیچ نشانه‌ای در دست نیست که دولت روحانی توانسته باشد تورم را از ۴۵ درصد به ۳۵ درصد رسانده باشد، توضیح داد: اولاً منابع ارزی که قرار است وارد کشور شود بسیار محدود است و ثانیاً در این مدت چاله‌های زیادی گشوده شده که این منابع باید صرف پر کردن آن‌ها شود.

رئیس‌دانا با بیان اینکه «آقای روحانی می‌گوید نقدینگی از ۶۷ هزار میلیارد تومان به ۴۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده»، افزود: ۷۵ درصد از نقدینگی‌ها در اختیار ۵ درصد از جامعه است و این ۵ درصد‌‌ همان عوامل فشاری بودند که می‌گفتند دست بانک مرکزی را باید تحت عنوان «استقلال» باز گذاشت و این‌ها‌‌ همان کسانی بودند که از این افزایش نقدینگی سود بردند و نمایندگان آن‌ها اکنون در کابینه حضور دارند.

رئیس‌دانا درخصوص وعده‌های روحانی مبنی بر اصلاح روند پرداخت یارانه‌ها اظهار کرد: احتمالاً منظور ایشان از این حرف حذف یارانه برخی از اقشار جامعه است که اصلاً در ابتدا پرداخت یارانه‌ به آن‌ها معنی نداشت اما در شرایط فعلی که به اصطلاح کفگیر به ته دیگ خورده است و پرداخت یارانه‌ها دچار بحران شده می‌خواهند این یارانه‌ها را کم کنند اما من با اطمینان می‌گویم که این دولت علاقمند به از بین بردن کل یارانه‌هاست.

وی دولت را «بازارگرای راست افراطی» نامید و گفت: روحانی با بازار آزاد افراطی و آن عشق و علاقه فراوانی که به کارفرمایان نشان می‌دهد به مانند دیدگاه‌های تاچر به سمت حذف کردن یارانه‌ها و در واقع تقویت بنیه سرمایه‌داران پیش می‌رود به این بهانه که اگر سرمایه‌داری رونق بگیرند و سرمایه‌داران سود ببرند حاصل کارشان متوجه کارگران نیز می‌شود.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه منابع آزاد شده در پی توافق ژنو باید صرف بهداشت مردم شوند، گفت: تاکنون می‌گفتند «توسعه داشته باشیم تا فقیران منتفع شوند»، حالا یک بار هم بگذارید فقیران منتفع شوند تا توسعه داشته باشیم.

رئیس‌دانا در توضیح این مطلب افزود: در حال حاضر ۸۰ درصد هزینه‌های بهداشت و درمانی که کارگران از تامین اجتماعی پبش خرید کرده‌اند را خود کارگران باید پرداخت می‌کنند.

وی تصریح کرد: ضروری است این پول‌هایی که به دست می‌آید به خاطر فشاری که در طول آن ۱۰ – ۱۲ سال بر بنیه مردم و کارگران وارد آمده به یک صندوقی منتقل شود تا صرفا به ترمیم زندگی، حیات، کرامت، حیثیت و شئونات انسانی و رفاه و خوشبختی این مردم صرف شود.

منبع:ایلنا-9آذر

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.