خباروگزارشات کارگری 8آذر

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

– در محکومیت بازداشت فردین میرکی و منیژه صادقی

– اخراج تعدادی ازکارگران سد آزاد (بنیر) مریوان

-۱۴۰۰ کارگر معادن البرز شرقی ۲ ماه حقوق نگرفته‌اند

– تامین اجتماعی بیمه ۱۰۰۰  کارگر ساختمانی زنجان را قطع کرد

– تعویق ۳ ماه حقوق ۱۵۰ کارگر کارخانه لوازم خانگی آدنیس مشهد- اخراج۵۰ کارگر طی ۳ ماه

– تلاش هماهنگ ۳۰۰ کارگر کارخانه استحصال طلای پویا زرکان آق‌دره برای بخورداری همکارنشان ازمزایای کارسخت وزیان آور!

– کارگران مهاجر قطر به جرم اعتصاب بازداشت شدند

– برده‌داری مدرن در ۱۶۷ کشور

اطلاعیه شماره ۲۳ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

در محکومیت بازداشت فردین میرکی و منیژه صادقی

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

صبح روز شنبه اول آذر ماه ۱۳۹۳ ماموران لباس شخصی‌ اداره اطلاعات شهر سنندج با یورش به منزل شخصی‌ فردین میرکی فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن تفتیش و تخریب اموال منزل فردین را بازداشت و به مکان نا معلومی منتقل کردند که تا به این لحظه هیچ خبری از وضعیت فردین میرکی در دست نیست ، همچنین روز چهار شنبه ۵ آذر ماه ماموران لباس شخصی‌ اداره اطلاعات سنندج با یورش به منزل منیژه صادقی فعال کارگری و مدافع حقوق زنان و کودکان ضمن تفتیش و ایجاد فضای رعب و وحشت منیژه را بازداشت و به مکان نا معلومی منتقل کردند.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکومیت بازداشت فردین میرکی و منیژه صادقی خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی‌ کارگران زندانی  و زندانیان سیاسی است.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، کوروش بخشنده:

09379960747

komitedefaa@gmail.com

http://komitedemahabad.blogfa.com/

هفتم آذر ۱۳۹۳

اخراج تعدادی ازکارگران سد آزاد (بنیر) مریوان

بنا به گزارش رسیده، روز یکشنبه 2/9/93 کارفرمای پروژه ی سد آزاد، واقع در جاده ی سنندج- مریوان، به بهانه ی آغاز فصل سرما و زمستان، اقدام به اخراج هفتاد نفر از کارگران قسمت تونل نمود و بیست نفر دیگر از کارگران همین بخش را تا اردیبهشت سال آینده بدون احتساب حقوق و مزایا به مرخصی اجباری فرستاد. این در حالی است که کارفرما از پرداخت حقوق معوقه ی کارگران که چهار ماه می باشد امتناع کرده و با فریب کاری و دادن وعده و وعیدهای توخالی، تنها بیست درصد از آن را به کارگران پرداخت نموده است.

لازم به ذکر است تعداد 450 نفر کارگر در این پروژه مشغول به کار می باشند که با وجود تحمل شرایط سخت کاری، مدام در معرض خطر اخراج و مرخصی اجباری می باشند؛ چرا که کارفرمای شرکت مدام به بهانه های واهی، از جمله فرا رسیدن فصل سرما و زمستان و یا نبود بودجه و اعتبار، اقدام به اخراج و یا تحمیل مرخصی اجباری بدون حقوق و مزایای آنان می نماید.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

06/09/93

۱۴۰۰ کارگر معادن البرز شرقی ۲ ماه حقوق نگرفته‌اند

کارگران معادن زغال سنگ البرز شرقی در استان سمنان از تعویق بیش از ۲ ماه حقوق ۱۴۰۰ کارگر شاغل در این واحد معدنی، به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان می‌شود خبر دادند.

به گزارش8آذرایلنا،کارگران معدن البرز شرقی  گفته‌اند علاوه بر تعویق ۲ ماه حقوق کارگران، حق بیمه ۱۴۰۰ کارگر این واحد معدنی با تاخیر چند ماهه به تامین اجتماعی پرداخت می‌کند. در حال حاضر ۴ ماه است که حق بیمه کارگران معادن البرز شرقی پرداخت نشده است.

براساس این گزارش،معوقات حقوقی کارگران مربوط به مهر و آبان ماه سال جاری است. علاوه بر ۱۴۰۰ کارگر تعداد ۵۵ نفر راننده اتوبوس و کامیون نیز سه الی چهار ماه است که دستمزدشان را دریافت نکرده‌اند. این کارگران تحت قرارداد یک شرکت پیمانکاری با معدن البرز شرقی برای جابجایی کارگران و زغال سنگ استخراج شده همکاری دارند.

دلیل به تعویق افتادن حقوق کارگران مسدود شدن حسابهای بانکی معدن از سوی برخی نهاد‌های دولتی همانند اداره دارایی برای وصول مطالبات معوقه ۳۰۰ میلیون تومانی‌‌اش است.

تامین اجتماعی استان سمنان نیز حدود ۳۰۰ میلیون تومان طلب‌کار است. ادارات دولتی دیگری همچون اداره برق نیز رقمی حدود ۵۶۰ میلیون تومان از این شرکت مطالبه می‌کنند.

این مطالبات در حالی از سوی ادارت دولتی مطرح است که کارفرما برای پرداخت ماهانه حق بیمه کارگران، سهم آنان را از حقوق‌شان کسر میکرده است.

بنابهمین گزارش،یکی از عوامل بروز مشکلات در این واحد تولیدی از دیدگاه کارگران، واگذاری آن به شرکت ذوب آهن اصفهان است که ۶ ماه پیش انجام شده است.

تامین اجتماعی بیمه ۱۰۰۰  کارگر ساختمانی زنجان را قطع کرد

تسنیم طی گزارشی بتاریخ8آذرازقطع بیمه هزارکارگرساختمانی توسط تامین اجتماعی به دلیل اینکه کارگران در زمستان به کاری غیر از کار ساخت و ساز پرداخته‌اند ،خبرداد.

برپایه این گزارش،11هزار نفر از کارگران ساختمانی شهر زنجان تاکنون بیمه شده‌اند.سازمان تامین اجتماعی قبلا بدون بازرسی و با رابطه 9 هزار نفر را بیمه کردند و افرادی که کارگر ساختمانی نیستند نیز بیمه شدند.

اداره تامین اجتماعی زنجان بجای قطع بیمه‌شدگانی که کارگر ساختمانی نیستند بیمه هزارکارگرساختمانی رابه دلیل اینکه کارگران در زمستان به کاری غیر از کار ساخت و ساز پرداخته‌اند را قطع کرد.

تعویق ۳ ماه حقوق ۱۵۰ کارگر کارخانه لوازم خانگی آدنیس مشهد- اخراج۵۰ کارگر طی ۳ ماه

۱۵۰ کارگر کارخانه لوازم خانگی آدنیس ۳ ماه است حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند.

به گزارش8آذرایلنا،یک فعال کارگری درباره عدم دریافت مطالبات کارگران کارخانه ادنیس گفت: از شهریور ماه که تولید کارخانه شروع شده، کارگران حقوق دریافت نکرده‌اند و بیمه‌ها هم رد نشده است. او گفت: کارگران و خانواده‌های آن‌ها در چند ماههٔ اخیر به دلیل عدم تمدید دفترچه‌های بیمه با مشکلات بسیاری مواجه شده‌اند.

این فعال کارگری همچنین خبر از اخراج حدود ۵۰ کارگر ادنیس مشهد در ۳ ماههٔ اخیر داد و گفت: به دلیل عدم پرداخت به موقع مطالبات، تعداد زیادی از کارگران در ۳ ماههٔ اخیر از شرکت رفته‌اند و نزدیک به ۵۰ نفر از آنان هم اخراج شده‌اند که تمام این کارگران قراردادی بودند.

وی وضعیت تولید در کارخانهٔ آدنیس را نامطلوب توصیف کرد و گفت: در حالیکه الان بسیاری از کارخانه‌های تولید بخاری و لوازم گرمایش مشغول افزایش تولیداتشان هستند، به دلیل سیاست‌های مدیریتی در کارخانه آدنیس، وضعیت تولید کارخانه نسبت به زمان مشابه در سال گذشته افت شدیدی پیدا کرده است.

یک کارگر دیگر درباره مشکلات ناشی از عدم واریز به موقع حق بیمه‌ها برای برخی از کارگران بازنشسته این شرکت گفت: متاسفانه کارفرما، ۱۰ درصد بیمهٔ بیکاری که سهم بازنشستگان و کارگران معرفی شده به بیمهٔ بیکار ی است را هم پرداخت نکرده تا حداقل کارهای بیمه‌ای این افراد روند درست خود را طی کند و مشخص نیست دلیل این کم کاری چیست. وی افزود: بسیاری از کارگرانی که اخراج شده‌اند به دلیل اینکه در این چند ماهه بیمه‌ها به موقع رد نشده و کارگرانی که در این مدت بازنشسته شده‌اند در خصوص وضعیت بیمهٔ بازنشستگی‌شان با مشکل مواجه شده‌اند.

وی در خصوص وضعیت کارخانهٔ آدنیس توضیح داد: کارخانه آدنیس یکی از برندهای باسابقه و قدیمی در صنعت لوازم خانگی کشور است، اما این روز‌ها با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند. این کارگر، مشکلات فعلی کارخانه آدنیس را ناشی از سوءمدیریت عنوان کرد و با اشاره به روی کار آمدن کارفرمای جدید از سال گذشته افزود: متاسفانه جابه جایی‌های مدیریتی در ۲ سالهٔ گذشته باعث شده وضعیت تولید و پرداخت مطالبات کارگران افت شدیدی پیدا کند.

گفته می‌شود تعداد کارگران این کارخانه در سال‌های گذشته نزدیک به ۳۰۰ نفر بوده، اما   مشکلات ناشی از عدم پرداخت به موقع حقوق و مطالبات بیمه‌ای کارگران باعث شده کارگران رغبتی به کار کردن در این کارخانه نداشته باشند و به همین دلیل تعداد کارگران این کارخانه ظرف چند ماههٔ گذشته به کمتر از ۱۵۰ نفر رسیده است که از این تعدادنزدیک به ۱۰ نفر کارگر رسمی و مابقی قراردادی هستند.

 به گفته کارگران این کارخانه، معوقات بیمه‌ای این کارخانه به اداره تامین اجتماعی مشهد از حدود چهار سال پیش شروع شده و اکنون به ۹۰۰ میلیون تومان رسده است، اما با وجود شرایطی که تامین اجتماعی برای قسط بندی معوقات بیمه‌ای و حذف جریمه‌های کارفرمایان در نظر گرفته است، اقدامی جهت پرداخت بدهی صورت نمی‌گیرد.

تلاش هماهنگ ۳۰۰ کارگر کارخانه استحصال طلای پویا زرکان آق‌دره برای بخورداری همکارنشان ازمزایای کارسخت وزیان آور!

کارگران کارخانه استحصال طلای پویا زرکان آق‌دره در آذربایجان غربی در اقدامی هماهنگ خواستار پرداخت مزایای شغلی برابر به ۱۴ نفر از همکاران خود که تحت قرارداد پیمانی کشغول به کارند شدند.

به گزارش8آذرایلنا،کارگران این کارخانه گفته‌اند: از مجموع ۲۴ کارگر پیمانکاری که در اصل باید طبق قرارداد کار در واحد رستوران شرکت شاغل باشند، روزانه ۱۴ کارگر در کارگاه‌های استحصال طلای کارخانه به امور خدماتی اشتغال دارند و مانند همه کارگران شاغل در سالن استحصال در معرض آسیب‌های جسمی و روانی قرار می‌گیرند.

کارگران با تاکید بر اینکه کارگران خدماتی مورد نظر در اصل باید در‌‌ همان محل رستوران و خارج از سالن استحصال طلا فعالیت کنند، یادآور شدند: استفاده مستمر و گسترده از مواد سمی و خطرناکی همچون سیانور، جیوه و اوره در فرآیند استحصال طلا برای تمامی کارگران حاضر در سالن‌های ویژه استحصال طلا عوارض جدی جسمی و روانی به دنبال دارد اما با این حال کارگران خدماتی به نسبت کارگران غیر خدماتی مزایای شغلی کمتری دریافت می‌کنند.

به گفته منابع خبری ، در روزهای اخیر کارگران سالن استحصال از کارفرما درخواست کردند که به همکاران خدماتی‌شان نیز مانند آن‌ها مزایای شغلی متناسب با شغل پرداخت شود، در خواستی که تا کنون از جانب کارفرما پاسخ مشخصی دریافت نکرده است اما طرح آن در ابتدا باعث شد تا یکی از کارگران سالن استحصال اخراج شود اما با پیگیری جدی سایر کارگران، حکم اخراج لغو شد.

کارگران این کارخانه همچنین با اشاره به سوابق کاری خود و همکاران‌شان گفتند: استخدام بیشتر کارگران به زمانی بازمی‌گردد که کارخانه استحصال طلای پویا زرکان آق‌دره در سال ۸۳ فعالیت خود را آغاز کرد؛ در آنزمان تمامی کارگران تحت قرار داد پیمانکار در سالن استحصال مشغول بودند و سمت شغلی داشتند و قرارداد کاری‌شان هر ماه یک بار تمدید می‌شد اما پس از آنکه در دولت گذشته مسئله تبدیل وضعیت قرارداد کاری کارگران پیمانکاری دارای مشاغل غیر حجمی مطرح شد، قرارداد کاری کارگران سالن استحصال از پیمانکاری یک ماهه به قراردادهای یکساله بصورت مستقیم با طرفیت کارخانه تغییر کرد اما در وضعیت کارگران خدماتی تغییری ایجاد نشد.

این کارگران گفته‌اند: خواسته ما برخورداری همه کارگران خدماتی و غیر خدماتی از مزایای سختی کار است و از کارفرما می‌خواهیم که اگر به حضور کارگران خدماتی در سالن استحصال نیاز دارد با آن‌ها نیز بصورت مستقیم قرارداد کار امضا کند.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر به غیر از ۱۴ کارگر خدماتی پیمانکاری، ۳۰۰ کارگر دیگر در سالن استحصال طلای پویا زرکان آق‌دره مشغول به کارند. این کارگران نیز با وجود آنکه به نسبت کارگران پیمانی از مزایای بیشتری برخوردارند اما معتقدند مزایای شغلی‌شان به میزان «سخت و زیان‌آور» بودن شغل‌شان نیست.

کارگران مهاجر قطر به جرم اعتصاب بازداشت شدند

اعتصاب در قطر به ندرت اتفاق می افتد.  در این کشور،برای نیروی کار که عمدتا کارگران مهاجر هستند، حق اعتراض و اعتصاب به رسمیت شناخته نمی شود. اما پس از آنکه کارفرمایان پروژه نوسازی هتل دوحه از کارگران خواستند که غروب جمعه گذشته یعنی غروب یک روز  تعطیل کار کنند، حدود 800 تن از کارگران مهاجر دست به اعتصاب زدند. این کارگران که پیش از این  از شرایط قراردادهای ناعادلانه شغلی و درآمدهای پایین تر از خط فقر به تنگ آمده بودند، دست از کار کردن کشیدند. اعتصابیون،  از کشورهایی مانند هند، نپال، سریلانکا و بنگلادش برای کار به قطر آمده اند و در پروژه نوسازی هتل دوحه قطر مشغول به کار هستند.

در جریان این اعتصاب، 100 تن از کارگران توسط پلیس قطر بازداشت شدند. شاهدان به دوحه نیوز گفته اند در روز اعتصاب، کارفرماها با کارگران اعتصابی برخورد فیزیکی کردند و پس از آن، پلیس وارد عمل شد و 100 کارگر را به بازداشتگاه مرکزی دوحه منتقل کرد. این کارگران بازداشتی در معرض اخراج از کشور قرار دارند و قرار نیست حق و حقوق معوقه آنها پرداخت شود.

آن چیزی که در قطر اتفاق می افتد، مصداق روشن برده داری مدرن است. کارگران مهاجر قبل از ترک کشورهای خود محبور به امضای قرارداد می شوند، اما در عمل بعد از رسیدن به قطر گذرنامه های آنها ضبط می شود و قراردادها معلق می گردد. در نهایت، آنها مجبورمی شوند  به کاراجباری یا به عبارت بهتر بردگی با دستمزدهایی در حدود یک سوم دستمزدهای توافق شده قبلی تن بدهند.

یکی از کارگران مهاجر  به خبرنگار دوحه نیوز گفته است: ” من سخت کار می کنم، حقوقم خیلی کم است و همیشه با تاخیر پرداخت می شود. کیفیت غذا وحشتناک است و وقتی مریض می شویم، کمپانی از دستمزدهای ما کم می کند.”

اما آن چیزی که جالب است، آخرین توئیت  وزیر کار قطر بعد از این اعتصاب و دستگیری ها در صفحه توییتر شخصی اش است. او نوشته است: تعطیلی آخر هفته کارگران نباید کمتر از 24 ساعت متوالی باشد. روز جمعه روز تعطیل است. هیچ کس به جز کارگران شیفتی نباید روز جمعه کار کند!

این دوگانگی در عمل و رفتار نتیجه یک خلا قانونی است، حق اعتصاب در قطر به رسمیت شناخته نمی شود . کارکردن بدون داشتن حق اعتصاب نتیجه ای بهتر از این نخواهد داشت.

در حالیکه در قانون کار خیلی از کشورها به کارگران حق اعتصاب داده نشده، گروههای کارفرمایی در سازمان جهانی کار در صدد تضعیف بیشتر این حق در عرصه جهانی هستند. این نمایندگان کارفرماها و سرمایه داران بین الملی اعتصاب را نه یک حق مسلم برای کارگران که عامل اخلال و سبب بروز بحران اقتصادی می دانند.

نسرین هزاره مقدم

منابع:

http://dohanews.co/

http://www.ilo.org/global/lang–en/index.htm

برده‌داری مدرن در ۱۶۷ کشور

کودکانی که مجبور می‌شوند کار کنند، مردانی که به دلیل بدهی‌های خود نمی‌توانند از کارشان استعفا دهند و زنانی که به عنوان کارگر خانه خشونت می‌بینند. هنوز هم میلیون‌‌ها نفر در سراسر جهان در شرایط بردگی به سر می‌برند.

بنیاد «Walk Free» سازمانی حقوق‌بشری در استرالیاست که درباره برده‌داری و تجارت انسان در سراسر جهان تحقیق می‌کند. این سازمان گزارش سالانه خود را با نتایجی وحشتناک منتشر کرده است. نویسندگان این گزارش تحقیقات خود را در ۱۶۷ کشور انجام داده‌اند.

به گزارش این سازمان حقوق بشری، حدود ۳۶ میلیون زن، مرد و کودک در سراسر جهان در بردگی به سر می‌برند. طبق آخرین گزارش این سازمان، برده‌داری مدرن – غارت جنسی، کار اجباری یا ازدواج اجباری در همه ۱۶۷ کشوری که تحقیقات در آن انجام گرفته، وجود دارد. بیش از نیمی از موارد برده‌داری مدرن اما تنها در پنج کشور هند، چین، پاکستان، ازبکستان و روسیه مشاهده شده است.

رقم بردگان مدرن که در گزارش سال ۲۰۱۴ این سازمان عرضه شده حدود ۲۰ درصد بیشتر از رقم ارائه شده در گزارش سال ۲۰۱۳ آن است. به گفته نویسندگان این گزارش، افزایش رقم مربوط به برده‌داری مدرن در سال ۲۰۱۴ بیشتر ناشی از روش‌های جدید و بهتری است که در گزارش جدید برای تحقیق و آمارگیری به کار برده شده است.

بالا‌ترین شمار بردگان مدرن به نسبت جمعیت کل کشور در موریتانی وجود دارد. از این رو در گزارش Walk Free آمده است که «ریشه برده‌داری در جامعه موریتانی عمیق است». چهار درصد جمعیت موریتانی را بردگان مدرن تشکیل می‌دهند.

تقریبا همین نسبت در ازبکستان مشاهده می‌شود که دولت آن هر سال در فصل پاییز میلیون‌ها مرد، زن و کودک را مجبور به شرکت در برداشت محصول پنبه می‌کند.

در رده‌ سوم هاییتی قرار دارد و سپس قطر است که سال ۲۰۲۲ میزبان بازی‌های جهانی فوتبال خواهد بود و به دلیل آن‌که نتوانسته با بهره‌کشی آشکار از کارگران خارجی مقابله کند، مورد انتقاد جهانی قرار گرفته است.

بدون حق، بدون دستمزد و قربانی خشونت

به گزارش تامین ۲۴ و به نقل از صدای آلمان، به گفته بنیاد Walk Free، برده‌داری مدرن چهره‌های گوناگون دارد: کودکانی هستند که محروم از حق تحصیل‌اند چون مجبور به کار کردن یا ازدواج زودهنگام می‌‌شوند؛ مردانی هستند که به خاطر بدهی‌های سنگین به کارفرمای خود نمی‌توانند از کارشان استعفا دهند؛ همچنین زنان و دخترانی هستند که بدون حق و حقوق به کار خانگی مشغول‌اند و با آنان به خشونت رفتار می‌شود.

هند بالا‌ترین شمار بردگان مدرن را در جهان دارد. ۱۴ میلیون و سیصد هزار نفر از مجموع یک میلیارد و ۲۵ میلیون جمعیت هند یا به روسپی‌گری یا به کاری برخلاف می‌ل‌ خود وادار می‌شوند.

این شبه قاره در جدولی که برده‌داری مدرن را به نسبت جمعیت می‌سنجد در مقام پنجم قرار گرفته است.

پس از آن چین با ۳ میلیون و دویست هزار نفر، پاکستان (۲ میلیون و یکصد هزار نفر)، ازبکستان (۱ میلیون و دویست هزار نفر) و روسیه (۱ میلیون و یکصد هزار نفر) بالا‌ترین تعداد بردگان مدرن را دارا هستند.

کشورهای نیجریه، جمهوری دمکراتیک کنگو، اندونزی، بنگلادش و تایلند در رده‌های پس از آن قرار گرفته‌اند.

در آخر لیستی که این سازمان حقوق بشری منتشر کرده است، کشورهای ایسلند و لوگزامبورگ هر کدام با یکصد قربانی قرار گرفته‌اند. ایرلند و فرانسه هم به نسبت در رده‌های خوبی قرار دارند.

با این‌که کشورهای اروپایی در مجموع در مقایسه با کشورهای دیگر جهان وضعیت بهتری دارند، با این حال ۵۶۶ هزار و دویست قربانی برده‌داری مدرن در این کشور‌ها شمرده شده‌اند.

در میان این کشور‌ها بلغارستان، جمهور چک و مجارستان بد‌ترین وضعیت را دارند. بیشترین موارد اما در ترکیه با ۱۸۵ هزار قربانی ثبت شده است. اکثریت بردگان مدرن در ترکیه کسانی هستند که تن به ازدواج اجباری داده‌اند.

هشتم آذرماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com

 

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.