اخباروگزارشات کارگری4و5فروردین1394
– تشدید فشار بر فعالان کارگری محکوم است
– صدها کارگرقرارداد مستقیم پتروشیمی تبریز سال نورابا اعتراض به تحمیل قرارداد موقت آغازکردند!
– پیام سندیکا شماره هفت به زبان انگلیسی ( مسنجر) منتشر شد!
– درخواست 50میلیون تومانی یک شرکت هواپیمایی برای انتقال یونس عساکره به تهران!
– زخمی وکشته شدن23کارگر فصلی گوجه چین بدنبال تصادف مینی بوس سرویس رفت وآمد!
تشدید فشار بر فعالان کارگری محکوم است
سال 1393 ، شاهد گسترش اعتراضات کارگری علیه بیعدالتیها بودیم. هزاران کارگر در اعتراض به خصوصیسازی، بیکاری، دستمزدهای معوقه، نداشتن و پرداخت نشدن حق بیمه، تعطیلی مراکز تولید و آزادی کارگران بازداشت شده … تجمع، تحصن و اعتصاب کردند. گسترش دستگیری و محکومیتهای کارگران و فعالان کارگری، صدور حکم زندان و شلاق برای کارگران اعتصابی و هم چنین صدور حکمهای زندان سنگین برای فعالان کارگری در ماه آخر سال گذشته، نشان از تشدید فشار بر کارگران دارد.
محکومیت سنگین جعفر عظیمزاده و جمیل محمدی دو تن از اعضای “اتحادیه آزاد کارگران” در اسفند ماه، دستگیری فردین میرکی، یدی صمدی، زانیار مرادی در سنندج که با وثیقه آزاد شدهاند و هم چنین دستگیری کوروش بخشنده از فعالان کارگری قدیمی که هم چنان در بازداشت به سر میبرد، حاکی از این است که دور جدیدی از بگیر و ببندها در پیش است.
تهدید فعالان کارگری به اجرای حکمهایی که از قبل صادر شده، ممنوعالقلم کردن فعالان کارگری و گسترش فیلترینگ سایتهای تشکلهای مستقل از مواردی است که میتواند در همین راستا ارزیابی شود.
کانون مدافعان حقوق کارگر ضمن محکوم کردن این اعمال، هشدار میدهد که این رفتارها نمیتواند از گسترش اعتراضات کارگری جلوگیری کند. اعتراضاتی که با تحمیل بیحقوقی به کارگران و تحمیل حداقل دستمزدی که کفاف یک سوم مخارج زندگی یک خانوادهی کارگری راهم نمیدهد، به طور قطع در سال آینده گسترش خواهد یافت.
رشد فزایندهی بیکاری و گسترش فقر و سیهروزی کارگران را نمیتوان همواره با سرکوب اعتراضات و دستگیری و محکومیت فعالان کارگری پاسخ گفت.
کانون مدافعان حقوق کارگر
فروردین 1393
صدها کارگرقرارداد مستقیم پتروشیمی تبریز سال نورابا اعتراض به تحمیل قرارداد موقت آغازکردند!
بیش از ۵۰۰ کارگر پتروشیمی تبریز صبح امروز (چهارشنبه ۵ فروردین) در اعتراض به ممانعت کارفرما از ورودشان به کارخانه در اداره کار این شهر تجمع کردند.
به گزارش5فروردین ایلنا،مدیرعامل پتروشیمی تبریز از ابتدای سال ۹۴ تا این لحظه از ورود صدها کارگر قرارداد مستقیم به کارخانه جلوگیری کرده است.
ظاهرا ممنوعیت ورود این کارگران به کارخانه که همگی در بخش تعمیرات و نگهداری مشغول به کارند خودداریشان از امضای قرارداد کار جدید بوده است.
یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت «کارگران قرارداد مستقیم پتروشیمی تبریز بیش از این حاضر نیستند با قراردادهای موقت یکساله به کار ادامه دهند و با دریافت دستمزدی معادل یک چهارم دستمزد کارکنان رسمی، احساس تبعیض کنند».
کارگران ناراضی با استناد به تبصرههای ۱ و ۲ ماده ۷ قانون کار معتقدند چون ماهیت کارشان دائمی است کارفرما ملزم است با آنها قرارداد دائمی منعقد.
تبصره یک ماده ۷ قانون کار میگوید «حداکثر مدت موقت برای کارهایی که طبیعت آنها جنبه “غیر مستمر” دارد توسط وزارت کار و امور اجتماعی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید» و تبصره ۲ همین ماده صراحت دارد «در کارهایی که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد، درصورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دائمی تلقی میشود.»
بر اساس گزارشها، کارگران در چهار روز ابتدای سال مقابل درب ورودی کارخانه تحصن کرده بودند و امروز با آغاز به کار ادارات دولتی بعد از تحصن مقابل درب ورودی کارخانه به اداره کار مراجعه کردهاند.
کارگران مدعی اند ماموران حراست ورود آنان به کارخانه را به امضای قرارداد کار مشروط کردهاند.
کارگران گفتهاند در هفتههای گذشته نسبت به امتناع کارفرما از انعقاد قرارداد دائم به اداره کار و دادگستری شکایت کردهاند و منتظر صدور رای نهایی توسط مراجع قضایی هستند.
گفتنی است این کارگران سال گذشته نیز در اعتراض به آنچه تبعیض بین دستمزدها در کاخانه پتروشیمی تبریز می خواندند تحصن کرده بودند.
پیام سندیکا شماره هفت به زبان انگلیسی ( مسنجر) منتشر شد!
در آن می خوانیم :
سر پیام از شماره پیام سندیکای 35- صفحه 1
شادباش سندیکا به مناسبت 8 مارس، روز جهانی زن – صفحه 2
فراخوان کارگران و نیروی کار در ایران در اعتراض به مقررات زدائی از قانون کار- صفحه 3
دادنامه ای برای حمایت از حقوق کارگران به طور عام و کارگران پروژه ای به طور خاص- صفحه 3 و 4
کارگران و سندیکا (رضا کارشناسان)- صفحه 5
سوانح کاری در صنعت ساختمان (حسین امیدی)- صفحه 5 و 6
اطلاعیه سندیکا در مورد سایت جدید- صفحه 6
درخواست 50میلیون تومانی یک شرکت هواپیمایی برای انتقال یونس عساکره به تهران!
برای انتقال یونس عساکره از اهواز به تهران یک شرکت هواپیمایی مبلغ ۵۰ میلیون تومان از خانواده وی درخواست کرده بود که خانواده وی نتوانستند این هزینه را پرداخت کنند و وی را با آمبولانس به تهران منتقل کرده بودند.
به گزارش4فروردین اقتصادنیوز، یونس عساکره، جوان خرمشهری 23 اسفند ماه سال گذشته در اعتراض به ممانعت شهرداری در ادامه کارش، مقابل ساختمان شهرداری این شهر خرمشهر خودسوزی کرده بود.
این جوان ۳۲ ساله که دو فرزند نیز داشت، پس از خودسوزی به دلیل شدت جراحات از اهواز به بیمارستان مطهری تهران منتقل شده بود و در نهایت دوم فروردین ماه جان خود را از دست داد. مرگ او را برادرش هم تایید کرده است.
همچنین آن طور که برخی رسانهها گزارش دادهاند برای انتقال وی از اهواز به تهران یک شرکت هواپیمایی مبلغ ۵۰ میلیون تومان از خانواده وی درخواست کرده بود که خانواده وی نتوانستند این هزینه را پرداخت کنند و وی را با آمبولانس به تهران منتقل کرده بودند.
زخمی وکشته شدن23کارگر فصلی گوجه چین بدنبال تصادف مینی بوس سرویس رفت وآمد!
بدنبال تصادف یک دستگاه مینی بوس حامل کارگران فصلی گوجه چین23کارگرزخمی وکشته شدند. حال 3کارگرزخمی وخیم است.
به گزارش 5فروردین لنگه نیوز، واژگونی یک دستگاه مینی بوس حامل کارگران فصلی در محور بندرلنگه به پارسیان حادثه آفرید.یک دستگاه مینی بوس حامل کارگران فصلی گوجه چین با ۳۷ سرنشین در محور بندرلنگه به پارسیان از جاده منحرف و پس از برخورد با گاردریل کنار جاده به درون دره سقوط کرد.این حادثه یک کشته و ۲۲ زخمی بهمراه داشت و حال ۳ نفر از مصدومین وخیم گزارش شده است.
پارسیان با حدود ۷۰۰ مزرعه گوجه یکی از قطبهای تولید این محصول در کشور می باشد که همه ساله تعداد زیادی از کشاورزان و کارگران به صورت فصلی به این شهرستان مهاجرت می کنند.
پنجم فروردین ماه1394