اخباروگزارشات کارگری3و4 دی 1393

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

اخباروگزارشات کارگری3و4 دی 1393

– تداوم اعتصاب غذای بهنام

– نامه بهنام ابراهیم زاده دربیستمین روزاعتصاب غذایش به فرزندش نیما!

– دیدار کارگران و فعالین کارگری از خانواده ی بازداشت شدگان کمیته هماهنگی

– اعتراض کارگران کارخانه بیکارشده قند قهستان وخانواده هایشان همزمان با سفرروحانی به خراسان جنوبی وسکوت مطلق خبرگزاری های حکومتی!

– تجمع کارگران معدن کوشک بافق در اداره کار

– پشت گوش انداختن مطالبات پرستاران توسط وزارت بهداشت!

– کارگران کارخانه بلورک قزوین پنج ماه حقوق طلبکارند

– بلاتکلیفی300 کارگر اخراجی راک سرامیک علیرغم تایید حکم بازگشت به کارشان

– دو کارگر ساختمانی جوان براثر ریزش دیوار جان باختند

– باز هم مرگ یک کارگر!

– مرگ کارگر معدن «همکار» بدلیل کمبود ایمنی و شرایط غیر استاندارد کار

– یک کودک کار بر اثر تصادف در شهرک اندیشه کرج کشته شد

– کولبری ٣٠ ساله با گلوله پاسگاه مرزی سلماس کشته شد

– هر2 روز یک کارگر نپالی درقطرجان خود را از دست می دهد

اطلاعیه شماره ۴۰ کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده

تداوم اعتصاب غذای بهنام

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

همانگونه که مطلع هستید بهنام ابراهیم زاده از تاریخ ۱۲ آذر ماه در اعتصاب غذا به سر میبرد و از ۲۸ آذر ماه اعتصاب غذای خشک را آغاز کرده است که امروز ۲۲ روز از اعتصاب غذای  بهنام می‌گذرد ، بهنام امروز طی‌ تماسی با خانواده مجددا اعلام کرد تا رسیدن به خواسته‌هایش  اعتصاب غذا را ادامه میدهد و اخباراتی  مبنی بر پایان اعتصاب غذای بهنام کاملا کذب است و تنها خبر رسمی‌ در این زمینه از طریق کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده منتشر میشود و رسمیت دارد.

کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده ضمن محکومیت تمامی‌ فشار‌ها بر کارگران و فعالین کارگری زندانی خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی‌ کارگران زندانی و زندانیان سیاسی است.

چهارم دی‌ ماه ۱۳۹۳

شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده آقای محمود صالحی ٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢

k.d.behnam.ebrahimzadeh@gmail.com

komitehbehnam1.blogfa.com

نامه بهنام ابراهیم زاده دربیستمین روزاعتصاب غذایش به فرزندش نیما!

نیما عزیزم سلام،

امروز که بیست روز از اعتصاب غذای من می‌گذرد بیش از هر زمان دیگر دردهای تن دردمند و نحیف تو را درک می‌کنم. هنوز دبستان را تمام نکرده بودی که مجبور شدم ت‌‌نهایت بگذارم و حالا پنج سال از آن روزهای سخت می‌گذرد، و هزاران شب و روز ما به دور از هم سپری شده است.

پسر نازنین‌ام مسئولان پرونده من را به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب دادند تا بار دیگر برایم پرونده سازی کرده و برایم محکومیت تازه‌ای صادر کنند. تازه به این هم بسنده نکرده و پس از بازگشت از دادگاه که با توهین و آزار و اذیت همراه بود، من را از بند زندانیان سیاسی به بند ۱ که به زندانیان خطرناک و محکوم به اعدام تعلق دارد منتقل کردند.

نیما، مطمئنم تو درک می‌کنی چرا من این روز‌ها نیستم تا تن رنجورت را در آغوش بگیرم و بر پیشانی بلندت بوسه بزنم.

نیما جان متاسفم که بیش از این چند خط نمی‌توانم بنویسم. شاید از من عصبانی باشی. شاید ناراحت، شاید صبرت تمام شده باشد، شاید درد سرطان امانت را بریده باشد. شاید وقتی بزرگ‌تر شدی من را ببخشی و درد پدری را که به جرم تلاش برای درمان سرطان بدخیم استبداد در زندان اشک می‌ریزد را بفهمی.

پسرم! درد بی‌غذایی آن قدر روحم را شکنجه نمی‌کند که درد بی‌نیمایی.

فدای پسر قهرمانم بشوم که چون سرو در طوفان ایستاده است و خم به ابرو نمی‌آورد.

مراقب خودت و مادرت باش.

بابا بهنام

۲ دی ماه

دیدار کارگران و فعالین کارگری از خانواده ی بازداشت شدگان کمیته هماهنگی

بر اساس گزارش رسیده، روز سه شنبه 2/10/93جمع کثیری از کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، طی یک دیدار از خانواده های ریبوار عبداللهی و فرزاد مرادی نیا، حمایت بی دریغ خود را از این عزیزان ابراز نموده، و بار دیگر بر حقانیت فعالیت های آنان و تمامی مواضع جنبش کارگری تأکید ورزیدند، و خواستار حمایت توده ی کارگران از مواضع  فعالین و تشکل های کارگری، در رهایی از تمامی اشکال ستم طبقاتی شدند.

در پایان حاضرین ضمن تقبیحِ تعرض های اخیر نیروهای امنیتی به صفوف فعالین کارگری و دیگر عرصه های اجتماعی، و محکوم نمودن بازداشت اعضای کمیته هماهنگی فردین میرکی، فرزاد مرادی نیا و ریبوار عبداللهی، خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و فعالین کارگری دربند شدند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

3 دی 1393

اعتراض کارگران کارخانه بیکارشده قند قهستان وخانواده هایشان همزمان با سفرروحانی به خراسان جنوبی وسکوت مطلق خبرگزاری های حکومتی!

جمعی از کارگران کارخانه قند قهستان به همراه خانواده های خود دراعتراض به تعطیلی این واحدتولیدی وبیکارشدنشان، همزمان با سفرروحانی به استان خراسان جنوبی بتاریخ3دی وسخنرانیش دراستادیوم آزادی بیرجند، وارد استادیوم شدند.

به گزارش 3دی خاورستان، یکی از کارگران این کارخانه که نخواست نامش فاش شود گفت: مدت هاست این کارخانه تعطیل هست و بارها و بارها به مسئولین گفته شده اما هنوز شاهد اقدام عملی از سوی آنها نبودیم.

وی اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 300 کارگراین کارخانه بیش از 3 ماه است که خانه نشین شده اند و انتظارم از دولت اینکه جلوی ظلم مدیران این کارخانه را به کارگران بگیرد.

وی در پایان افزود: ما وام هایی برای فعال سازی این کارخانه گرفتیم که بدلیل عدم پرداختش ازجانب کارفرما، حالا تمام فشار بانکها به سمت ما شده و زندگی برای ما و خانواده هایمان خیلی سخت شده است.

قابل یادآوریست که روحانی درسفرش به خراسان جنوبی درنشست های متعددی ازجمله جلسه سرمایه داران شرکت کردوخبرگزاری های حکومتی دراین باره قلم فرسایی کردند.

دراین سفراستانی نه تنها به کارگران اهمیتی داده نشد ونشستی با آنها برگزارنشد حتی خبرگزاری های حکومتی از حضوراعتراضی بیش از300کارگرکارخانه قندقهستان گزارشی منتشرنکردند وتمامی آنها سکوت مطلق اختیارکردند.

تجمع کارگران معدن کوشک بافق در اداره کار

کارفرمای معدن کوشک بافق از انعقاد قرارداد طبق قانون با کارگران خودداری و اصرار به اخراج تعدادی از آنان دارد.

امروز4دی کارگران معدن کوشک جهت دادخواهی به اداره کار مراجعه و وکیل آنان جلسه ای با رئیس اداره تشکیل داد.

به گزارش4دی بافق پویا،وضعیت کارگران وارد فاز جدیدی شده  و بین کارگران سخن از سفر به تهران بود،فروغی جداری وکیل کارگران گفت: موکلین من خواستار آن هستند که در صورت عدم انعقاد قرارداد با کارفرما در روز جاری برای دادخواهی به طور دسته جمعی به تهران سفر و به مراجع مربوطه مراجعه نمایند.

سفر به تهران فرصتی خواهد بود تا کلیه کارگران جهت آزمایش های کامل برای گرفتن میزان سرب و روی خون به آزمایشگاه های مجهز مراجعه کنند.

متأسفانه طبق اظهار کارگران در طول سالیان متمادی از خدمات بهداشتی مناسب محروم بوده اند. ما همه ایرانی هستیم و طبق قانون اساسی دارای حقوق برابر و دادخواهی حق شهروند ایرانی است.

بنابه گزارش همین منبع روزچهارشنبه3دی هم جلسه ای درفرمانداری بافق برگزارشد.محمد علی جداری فروغی وکیل کارگران دراین باره گفت:امروز برای پیگیری وضعیت کارگران به اداره کار مراجعه نمودم ، ملاحظه کردم  مدیر عامل معدن کوشک به اتفاق چند تن از کارمندان اداری معدن کوشک در آنجا حاضر هستند. علیمحمدی به من اظهار داشت کارگران مدت سه ماه قراردادشان تمام شده و از امضای قرارداد جدید خودداری می کنند به همین دلیل کلیه کارگران اخراج به حساب می آیند.

من به عنوان وکیل کارگران توضیح دادم که  علیرغم آنکه حقوق آذرماه به کارگران پرداخت نشده است. ولی مانند سابق در شیفت های خودشان در محل معدن حاضر شده اند.

متأسفانه کارفرما، وسیله ایاب و ذهاب کارگران را قطع نموده و به آنها اعلام می دارد که اخراج هستید و جالب توجه این که مدیر عامل معدن کوشک  به اداره کار اعلام نموده که کارگران به علت عدم امضای قرارداد کارگران اخراج شده اند و حال آنکه کارگران اعلام کرده طبق قانون کار قرارداد را امضا می کنیم به شرط آنکه یک نسخه قرارداد به آنها تحویل داده شود. این موضوع  طبق قانون اداره کار بوده ولی تاکنون در معدن اجرا نشده و هیچ نسخه ای از قرارداد به آنان داده نشده است.

وکیل کارگران در ادامه افزود : من با رییس اداره کار بافق صحبت کردم و تقاضا نمودم در شرایط فعلی که کارگران در وضعیت سخت معیشتی به سر می برند هر نوع اخراج نه فقط برخلاف قانون کار بلکه برخلاف مسایل انسانی و باورهای مذهبی است.

سفره ی کارگر و خانواده اش نباید از مایحتاج اولیه خالی باشد. رییس اداره کار قول مساعد برای پیگیریهای موارد دادند.

طالعی معاون فرماندار نیز درباره نتایج حاصل از جلسه امروز صبح گفت: طی جلسه ای که امروز صبح با حضور مدیرعامل معدن کوشک ،اعضای شورای کار معدن و فرماندار برگزار شد قرار بر این شد که قرار دادی حداکثر تا ۴۸ ساعت آینده تهیه و به کارگران داده شود. این قرار داد نیز مانند قراردادهای قبلی این معدن یک ماهه یا سه ماهه بوده و طبق قانون کار صورت می گیرد.

گرفتن وکیل برای هیچ شخصی منع قانونی نداشته و همچنین هیچ شرط اضافه بر قانون کار در قرار داد ها نخواهد آمد.

پشت گوش انداختن مطالبات پرستاران توسط وزارت بهداشت!

سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات پرستاری:غیر ازاختلاف فاحشی که بین درآمد پزشکان و پرستاران وجود دارد و مشکلات عدیدهٔ دیگری که پرستاران بخش‌های مختلف درمان کشور با آن مواجه‌اند وضعیت برای برخی پرستاران که به غلط تحت عنوان پرستاران شرکتی فعالیت می‌کنند به مراتب بد‌تر است و طبق گزارش‌هایی که به ما می‌رسد در برخی استان‌ها پرستاران دو تا سه ماه حقوق و دریافت نکرده‌اند.

شریفی مقدم گفت: تجربیات گذشته نشان داده در صورتیکه بخواهیم طرحی را با موفقیت به انجام برسانیم باید از سلایق و نگرش‌های مختلف برای پیشبرد بهتر آن طرح استفاده کنیم نه اینکه با مسلط کردن تک صدایی راه را بر پیگیری مطالبات به صورت قانونی ببندیم.

وی تاکید کرد: با وضعیتی که پیش می‌رود، اعتقاد من بر این است که نظام سلامت ما در حال فروپاشی است. دلیل این حرف این است که اساسا آقایان به کار تیمی و کار کار‌شناسی و تصمیم گیری جمعی معتقد نیستند. نمونهٔ آن عدم دخالت دادن بدنهٔ اصلی نظام سلامت یعنی پرستاران در طرح تحول سلامت است.

وی به ادعا‌های مطرح شده در خصوص مشارکت همه جانبه در طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: آقایان می‌گویند در طرح تحول سلامت از ۳۸ انجمن علمی و تخصصی نظام پزشکی مشورت گرفته‌اند اما دریغ از مشورت با یک پرستار یا کار‌شناس پرستاری که درد واقعی این قشر را بشناسد.

سخنگوی کمیتهٔ پیگیری مطالبات پرستاری گفت: ۹۰ درصد خدمات را غیر پزشکان ارائه می‌دهند؛ این ده درصد خدمات پزشکی را هم اگر به صد درصد تبدیل کنیم در آنجا هم۸۰ درصد خدمات را پزشکان عمومی ارائه می‌دهند که عملا مشمول این طرح نشدند، و آن‌ها هم مانند پرستاران با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبانند.

محمد شریفی مقدم با اشاره به اظهارات اخیر وزیر بهداشت در ارتباط با اندک خواندن تعداد پرستاران معترض در تجمع مقابل نهاد ریاست جمهوری گفت: روز ۲۳ آذر ماه بیش از دو تا سه هزار نفر از پرستاران در سراسر کشور و مراکز بزرگ آن مانند فارس، مشهد، یزد و مشهد و به نشانهٔ اعتراض به وضعیت حاکم بر نظام سلامت کشور در مقابل دانشگاههای علوم پزشکی و برخی از بیمارستان‌ها تجمع کردند اما وزیر بهداشت با تقلیل تعداد تجمع کنندگان به ۱۰۰ نفر آن‌ها نمایندگان واقعی جامعهٔ پرستاری نمی‌داند.

وی ادامه داد: جهت اطلاع ایشان باید عرض کنم تنها در تهران ۱۰۸۰ امضاء همراه با مهر ذیل طوماری که توسط کمیتهٔ پیگیری مطالبات پرستاران تهیه شده بود جمع شده است که این امر حداقل بیانگر این است که از نظر تعداد رقمی بیش از انچه به اطلاع وزیر رسیده است در تجمع حضور داشتند.

وی نگرش وزارت بهداشت به بحث پیگیری مطالبات پرستاری را ضد صنفی خواند وگفت: متاسفانه تاکنون نگرش وزیر بهداشت نسبت به کار تیمی و جمعی مثبت نبوده است.

وی گفت: موضع گیری‌های ایشان در قبال بدنهٔ جامعهٔ پرستاری که پیگیر مطالبات صنفیشان هستند، موئید این امر است.

شریفی مقدم خطاب به وزارت بهداشت گفت: تا وقتی اعتراض صنفی پرستاران از سوی وزارت بهداشت به رسمیت شناخته نشود نمی‌توان انتظار داشت روند رسیدگی به مطالبات به سرعت طی شود.

شریفی مقدم همچنین با اشاره به نظرسنجی که قبل از اجرای طرح تحول سلامت در جامعه پرستاری انجام شده است گفت: بیش از ۹۸ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی (بالغ بر ۳۸۰۰ پرستار) از عملکرد وزارت بهداشت در حوزه پرستاری ناراضی بودند و شورای عالی نظام پرستاری در آن برهه این مسئله را با وزارت بهداشت درمیان گذاشت اما از آنجا که متاسفانه مسولین وزارت خانه، جایگاهی برای کار تیمی قائل نیستند و اعتقادی به مشارکت ندارند هیچکس به نتایج آن نظرسنجی توجه نکرد.

سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات پرستاری با اشاره به صحبت وزیر بهداشت مبنی بر اینکه درآمد پزشکان و پرستاران نباید با هم مقایسه شود، گفت: ما نمی‌گوییم با پرستار مقایسه شود. اما، بایستی مبنای پرداخت وجود داشته باشد و معلوم شود که از چه فرمولی تبعیت می‌کند.

وی گفت: مطالبات پرستاران اکنون دیگر مشخص است. رساندن اختلاف درآمدی تا سه برابر. وی گفت: اگر آقای وزیر محترم این مطالبه را به حق نمی‌دانند، می‌خواهیم بدانیم پیشنهاد خود ایشان در ارتباط با نسبت تعرفه‌های پزشکان به پرستاران چقدر است.

وی همچینین به و ضعیت پرستاران شرکتی و تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی آن‌ها اشاره کرد و گفت: متاسفانه غیر ازاختلاف فاحشی که بین درآمد پزشکان و پرستاران وجود دارد و مشکلات عدیدهٔ دیگری که پرستاران بخش‌های مختلف درمان کشور با آن مواجه‌اند وضعیت برای برخی پرستاران که به غلط تحت عنوان پرستاران شرکتی فعالیت می‌کنند به مراتب بد‌تر است و پرستاران شرکتی در بسیاری از نقاط کشو رمساعد نیست و طبق گزارش‌هایی که به ما می‌رسد در برخی استان‌ها پرستاران دو تا سه ماه حقوق و دریافت نکرده‌اند.

وی همچنین از تشکیل کمیته‌های مشابه با کمیته پیگیری مشکلات جامعه پرستاری در برخی نقاط کشورخبر داد و گفت: واقعیت این است که جامعهٔ پرستاری کشور به شدت ناراضی و ملتهب است و از طریق این کمیته هم پیگیر مطالباتشان هستند اما تصمیمات اصلی را بدنهٔ جامعهٔ پرستاری خواهد گرفت، که امیدواریم هرچه سریع‌تر به نتیجه برسد.

وی در پایان گفت: مسولین وزارت بهداشت چاره‌ای ندارند جز اینکه به خرد جمعی و کار تیمی احترام بگذارند و حقوق پرستاران برای پیگیری مطالباتشان به طرق صنفی و قانونی را به رسمیت بشناسند.

کارگران کارخانه بلورک قزوین پنج ماه حقوق طلبکارند

کارگران کارخانه بلورک استان قزوین از ایجاد یک وقفه پنج ماهه در پرداخت شدن مطالبات مزدی خود خبر می‌دهند.

به گزارش3دی ایلنا،منابع کارگری با اعلام این خبر افزودند: ۱۲۰ کارگر کارخانه بلورک در سه شیفت کاری به ساخت بلورهای صنعتی مشغولند.

به گفته این کارگران کارفرمای بلورک هر چند وقت یکبار  معادل یک ماه از معوقات مزدی آن‌ها را پرداخت می‌کند اما با این حال همیشه حجم مطالبات مزدی پرداخت نشده آن‌ها تا حدود ۵ ماه برآورد می‌شود.

به گفته کارگران بلورک قزوین این احتمال وجود دارد که بدحسابی کارفرما باعث اخلال در سوابق بیمه‌ای و تمدید دفترچه‌های تامین اجتماعی آن‌ها شده باشد.

به گفته کارگران این واحد صنعتی از سالهای آغازین دهه ۸۰ و زیر نظر بخش خصوصی در زمینه تولید بلورهای صنعتی و خانگی (شیشه چراغ خودرو و ظروف شیشه‌ای) فعالیت دارد.

در همین را بطه یکی از مدیران این واحد صنعتی با تایید تاخیر به وجود آمده، کمبود نقدینگی را دلیل اصلی به تاخیر افتادن مطالبات پنج ماه اخیر کارگران عنوان کرد.

وی افزود: از قرار معلوم به غیر از چند سال نخستین فعالیت کارخانه بلورک، کارگران این واحد صنعتی همیشه مطالبات خود را با تاخیر دریافت کرده‌اند.

این مقام آگاه در کارخانه بلورک در عین حال افزود: بوجود آنکه این واحد تولیدی در پرداخت مطالبات مزدی کارگران خود دچار یک وقفه پنج ماهه شده است تا این لحظه اقدامات مدیریت شرکت در جهتی بوده که حداقل حق بیمه کارگران باکمترین تاخیر به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شود.

بلاتکلیفی300 کارگر اخراجی راک سرامیک علیرغم تایید حکم بازگشت به کارشان

در حالی که ۳۰۰ کارگر راک سرامیک شهرضا (از شهرستان‌های استان اصفهان) اول آذر ماه و در پی پایان قرارداد کارشان اخراج شدند، رئیس اداره کار این شهرستان از تایید حکم بازگشت به کار این کارگران در هیات حل اختلاف خبر داد.

به گزارش3دی ایلنا،رئیس اداره کار شهرضا با اشاره به حکم ماه گذشته هیات تشخیص مبنی بر بازگشت به کار کارگران اخراجی راک سرامیک، گفت: هیات حل اختلاف علاوه بر تایید حکم بازگشت به کار کارگران، کارفرما را به پرداخت معوقات ایام بلاتکلیفی مکلف کرده است.

او افزود: هیات حل اختلاف به این دلیل کارفرما را به پرداخت معوقات ایام بلاتکلیفی مکلف کرده است که او برای تعطیلی کارخانه، دلایل موجهی به این مرجع حل اختلافات کارگری و کارفرمایی ارائه نکرده است.

وی در ادامه بیان کرد: حکم هیات حل اختلاف دوشنبه (۱ دی) صادر شده است و برای اجرا در اختیار مراجع قضایی قرار گرفته است.

اودر عین حال گفت: این حکم هنوز به کارفرما ابلاغ نشده است و به احتمال زیاد شنبه هفته آینده (۶ دی) به او ابلاغ خواهد شد.

رئیس اداره کار شهرضا در پایان با اشاره به بخشش بخشی از جریمه‌های کارفرما در جلسه دو هفته پیش شورای تامین استان اصفهان، گفت: یکسری از جرایم تاخیری کارفرما در جلسه دو هفته پیش شورای تامین بخشیده شد و قرار شد که اصل بدهی او تقسیط شود و کارفرما نیز در عوض زمینه بازگشت به کار کارگران را فراهم کند اما او تاکنون به وعده‌اش پایبند نبوده است.

دو کارگر ساختمانی جوان براثر ریزش دیوار جان باختند

براثر گوبرداری غیر اصولی، یک دیوار بر سر دو کارگر در کرج آوار شد و به مرگ آنان انجامید.

به گزارش 3دی ایلنا، رییس روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی کرج گفت: پیش از ظهر روز چهارشنبه گذشته براثر گودبرداری غیر اصولی بخشی از دیوار حیاط مسجد سلمان فارسی دراین منطقه فرو ریخت.

وی اظهار داشت: دراین حادثه که منطقه بلوار شهید حدادی کرج اتفاق افتاد دو کارگر۲۰ و ۲۷ ساله زیر آوار جان باختند که تلاش آتش نشانان برای نجات آنان بی‌نتیجه ماند.

باز هم مرگ یک کارگر!

طبق گزارشات دریافتی روزچهارشنبه سوم دیماه ،یکی از اهالی روستای مرخز از توابع شهرستان سقز به نام عارف ابراهیم نژاد که جهت حفر چاه به داخل چاه رفته وازطریق پمپ آب (کف کش) مشغول تخلیه آب جهت خاک برداری و تعمیق بیش تر چاه بود در اثر برق گرفتگی جان خود را ازدست داد. عارف ابراهیم نژاد 35 ساله ودارای دو فرزند بود.

همه روزه ما شاهد مرگ دلخراش کارگرانی هستیم که به دلیل بیکاری و نداشتن کار، با حد اقل امکانات  جهت تامین معاش خود و خانواده خود بالاجبار تن به  شرایط سخت و غیرایمن کار می دهندو چه بسا که خبر مرگ بسیاری از انهاهرگز به گوش کسی نرسد و کسی هم از مرگ آن ها مطلع نشود.

بدیهی است تا زمانی که کارگران از تشکل های مستقل خود برخوردار نباشند مسئله نظارت بر تامین وسایل ایمنی کارگران هنگام کار محقق نخواهد شد.

کمیته هماهنگی مرگ این کارگر زحمتکش را که نشان دهنده گوشه ای از بی حقوقی کارگران در نظام سرمایه داری می باشد، به خانواده و دوستان وی تسلیت می گوید.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

4 دی 1393

مرگ کارگر معدن «همکار» بدلیل کمبود ایمنی و شرایط غیر استاندارد کار

معادن کرمان همچنان قربانی می‌گیرد. به گفتهٔ منابع خبری در معدن «همکار» واقع در شهرستان راور کرمان، یک کارگر بخش استخراج این معدن دوشنبهٔ هفته گذشته (۲۴ آذر ماه) بر اثر ریزش زِغال در دم جان باخت.

به گزارش4دی ایلنا،ابراهیم ضیاء‌الدینی کارگر ۲۹ سالهٔ این معدن در حین کار در بخش استخراج  بر اثر ریزش ناگهانی زغال سنگ کشته شد. شاهدان عینی دلیل این امر را کمبود امکانات ایمنی و همچنین شیب زیاد این کارگاه در حین عملیات استخراج زغال می‌دانند.

به گفتهٔ یکی از کارگران، چند سال پیش نیز یکی دیگر از اعضای خانوادهٔ ابراهیم ضیاءالدینی بر اثر کار در بخش استخراج جان خود را از دست داده بود.

یکی از کارگران در این رابطه گفت: متاسفانه شرایط کار در برخی از مناطق معدن بسیار خطرناک است و باید شرایط ایمنی بهتری برای کارگران فراهم شود تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم. او گفت: این کارگر روز دوشنبه صبح در حین عملیات استخراج که باید به کمک حداقل ۲تا ۳ کارگر انجام شود دچار این سانحه شد.

او یکی از دلایل اصلی این حادثه را شییب زیاد کارگاه و نبود نیروی انسانی کافی در کنار این کارگر عنوان کرد و گفت: کانون چنین اتفاقاتی وجود کارگاهایی با شیب زیاد برای استخراج است که می‌تواند در حین عملیات استخراج حوادث ناگهانی این چنینی را ایجاد کند.

گفته می‌شود از زمان وقوع این حادثه در معدن همکار، کارگاه‌هایی که دارای شیب‌های زیاد در بخش استخراج هستند به دلیل استاندارد نبودن تعطیل شده‌اند.

معدن همکار در شهرستان راور واقع شده است و یک معدن شبه دولتی وابسته به شرکت زغال سنگ است.

حوادث مرگبار در معادن زغالسنگ کرمان درحالی ادامه دارد که کار‌شناسان عدم وجود تجیهزات مناسب و بهره‌برداری سنتی را دلیل عمده این حوادث عنوان می‌کنند.

یک کودک کار بر اثر تصادف در شهرک اندیشه کرج کشته شد

یک کودک کار ۵ ساله تبعه پاکستان روز گذشته حوالی شهرک اندیشهٔ کرج حین بازگشت به خانه بر اثر برخورد با یک دستگاه پراید کشته شد.

به گزارش4دی ایلنا،یک فعال حقوق کودکان در این رابطه گفت: متاسفانه این پسر بچه ۵ ساله ی مهاجر که جزء کودکان کار هم بود روز گذشته حین بازگشت به خانه با یک خودرو پراید تصادف کرد، اما علی رغم اقدامات انجام گرفته برای رساندن وی به بیمارستان، این کودک به دلیل شدت جراحاتی که به سرش وارد شده بود جان سپرد.

به گفتهٔ این عضو انجمن کوشا، این کودک به همراه خانواده‌اش در مناطق حاشیه‌ای اطراف کرج زندگی می‌کرد و از کمترین امکانات ایمنی و راهنمایی و رانندگی برخوردارند. وی گفت: مناطق حاشیه‌ای عمدتا از علائم راهنمایی و رانندگی برخوردار نیستند و بیشتر کودکان کار هم در همین مناطق زندگی می‌کنند.

وی در ادامه به مشکلات حاشیه نشینی کودکان کار پرداخت و گفت: شیوهٔ برخورد جامعه در تمام سطوح آن با این کودکان و خانواده‌هایشان باعث شده است که بیشتر آن‌ها به حاشیهٔ شهر‌ها پناه ببرند تا عملا از دید عموم خارج شوند.

این فعال حقوق کودکان با ابراز تاسف از برخوردهایی که گا‌ها با این کودکان و خانواده‌هایشان صورت می‌گیرد گفت: علاوه بر کودکان ایرانی بسیاری از کودکان غیر ایرانی مهاجر هم در میان حاشیه نشینان هستند و متاسفانه به دلیل برخورد‌هایی که صورت می‌گیرد این خانواده‌ها چاره‌ای ندارند جز اینکه از دید عموم خارج شوند و زندگی حاشیه نشینی را به زندگی در متن اجتماعی که آن‌ها را نمی‌خواهد ترجیح دهند.

وی گفت: نتیجه این حاشیه نشینی، دور افتادن از محیط امن برای زندگی است به نحوی که بسیاری از آن‌ها کمترین احساس امنیت را برای گذران زندگی روزمره‌شان ندارند.

زمستان‌ها فصل پرچالش کودکان کار است

کودکان کار در فصل سرما با خطرات و چالشهای بیشتری مواجه هستند. از عدم امنیت به دلیل تاریکی زودهنگام هوا برای دختران کار، تا بیماری‌های مخصوص این فصل که در اثر عدم درمان به موقع گا‌ها باعث مرگ و میر این کودکان می‌شود.

عضو کانون کودکان کار کوشا می‌گوید نزدیک شدن فصل سرما باعث بالا رفتن امار حوادث برای کودکان کار می‌شود. وی گفت: متاسفانه هر ساله با نزدیک شدن به فصل سرما و تاریک شدن زود هنگام هوا میزان حوادثی که در کمین کودکان کار است بیشتر می‌شود. این حوادث به خصوص برای کودکانی که در حاشیهٔ شهر‌ها زندگی می‌کنند و دسترسی آنچنانی به امکانات درمانی ندارند بیشتر است. غیر از حوادثی مانند تصادفاتی که در اثر بی‌احتیاطی و کمبود دید در زمستان اتفاق می‌افتد به دلیل سردی هوا انواع بیماری‌های ویروسی و عفونی که به دلیل عدم درمان به موقع بعضا مزمن می‌شود، عامل دیگر مرگ و میر کودکان کار است.

کولبری ٣٠ ساله با گلوله پاسگاه مرزی سلماس کشته شد

نظامیان حکومت اسلامی در مرز سلماس با شلیک تیر مرگ یک کولبر جوان را رقم زدند.

به گزارش 4دی کُردپا، یک شهروند ٣٠ ساله به نام آزاد اطمانی فرزند افروز بر اثر تیراندازی نیروهای انتظامی شهرستان سلماس جان خود را از دست داد.

وی به هنگام نزدیک شدن به خطوط مرزی ایران-ترکیه به صورت مستقیم مورد شلیک گلوله‌قرار گرفت.

این تیراندازی روز دوشنبه، یکم دی‌ماه در پاسگاه مرزی روستای “بروش‌خواران” از توابع بخش کوهسار بوده است.

هر2 روز یک کارگر نپالی درقطرجان خود را از دست می دهد

یک روزنامه انگلیسی تأکید کرد که به طور متوسط در قطر هر2 روز یک کارگر نپالی جان خود را از دست می دهد.

به گزارش 3دی العالم، “گاردین” روز چهارشنبه در مطلبی تأکید کرد که از این کارگران نپالی در قطر برای آماده سازی تأسیسات جام جهانی 2022 استفاده می‌شود.

گزارشها حاکی است که در سال 2014 ، به طور متوسط هر 2 روز یک کارگر نپالی جان خود را در قطر از دست داده است؛ و در صورت افزودن آمار دیگر کارگرانی که از کشورهایی مانند بنگلادش، هند و سریلانکا به قطر رفته اند، میانگین مرگ کارگران خارجی در این کشور از روزانه یک کارگر نیز فراتر خواهد رفت.

گاردین تأکید کرد از ژانویه تا نوامبر سال 2014، صد و پنجاه و هفت کارگر در قطر جان سپرده اند. از میان این کارگران، 67 نفر بر اثر سکته قلبی، 8 نفر به دلیل ناراحتی‌های قلبی و 34 نفر هم هنگام کار مرده اند. التبه گزارشهای جداگانه دیگری از هیأتهای نپالی حاکی است که طی مدت یاد شده، 188 کارگر نپالی مرده‌اند.

گاردین به نقل از نیکلاس مک گین پژوهشگر امور خاورمیانه در سازمان دیده بان حقوق بشر خاطرنشان کرد که قطر باید در خصوص ارتباط این مرگ و میرها با شرایط کار و معیشتی تحقیق کند.

وی با این حال تأکید کرد که قطر سال 2013 با درخواست برای تحقیق فوری درباره این مرگ و میرها مخالفت کرد.

این روزنامه انگلیسی خاطرنشان کرد که برخی قطری‌ها مدعی شده اند که ممکن است آمار مرگ و میر به دلیل سکته قلبی بین کارگران در نپال نیز مشابه باشد. چرا که سفارت هند در قطر اعلام کرده است که میانگین مرگ با آمار داخلی هند مطابقت دارد.

چهارم دی ماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com

 

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.