اخباروگزارشات کارگری23بهمن1393

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

اخباروگزارشات کارگری23بهمن1393

– مسئله دستمزد و بگیر و ببند فعالین کارگری حق طلب

-“عدم تشکل یابی صنفی مستقل معلمان در ایران”

– گفتگوی رادیو ندا باشاپوراحسانی راد دررابطه با ادامه اعتصاب یکپارچه کارگران لوله نورد صفا

– بازی کردن شرکت حمل ونقل ریلی رجابا مال وجان کارگران ومسافران برای کسب سودبیشتر!

– حریق در مجتمع تجاری نیمه سازمشهد موجب مرگ یک کارگرجوشکارشد

– اخراج2000نفرازکارکنان شرکت نفتی توتال درسال2015

مسئله دستمزد و بگیر و ببند فعالین کارگری حق طلب

شاپور احسانی راد

ما ایمان داریم با توجه به گرانی، تورم و فساد مهارناپذیر، بیکاری گسترده جوانان و اخراج کارگران، حقوق های معوقه و زورگویی تحمل ناپذیر کارفرمایان، انواع مانع تراشی دولت در مقابل مطالبات و افزایش مزد حقوق بگیران و نیز زندان، بگیر و ببند و محاکمه شریف ترین انسانهایی که از معیشت و منزلت زحمتکشان دفاع می کنند، دیری نخواهد پایید که با هم پیوستن کارگران شرکت واحد، ایرانخودرو، پارس خودرو، واگن سازی، نورد ولوله صفا، پروفیل ساوه با کارگران نیشکر هفت تپه و کارون و قزوین و تبریز و اصفهان و با هماهنگ شدن با صفوف متحد و متشکل معلمان و پرستاران با این نیروی شگفت انگیز و قدرتمند اجتماعی خود، افزایش مزد و همه مطالبات شان  را محقق خواهند ساخت.

لینک متن کامل:http://www.etehadeh.com/?page=news&nid=4207

“عدم تشکل یابی صنفی مستقل معلمان در ایران”

قسمت اول: موانع ساختاری

جعفر ابراهیمی- معلم

تشکل های صنفی در شکل گیری و جهت دادن و نیز تحقق مطالبات معلمان نقشی درخور توجه دارند، این تشکل ها هستند که می توانند با ایجاد فضای فعالیت و مشارکت صنفی عرصه ای برای تغییر شرایط موجود فراهم نمایند اما تشکلی می تواند متولی این تغییر باشد که با بلوک های قدرت و ثروت مرزبندی جدی و ساختاری داشته باشد. نظام آموزشی یکی از موانع شکل گیری تشکل های صنفی مستقل زیرا ریشه بسیاری از مشکلات در خود ساختار آموزشی است و چاره ای جز این ندارد که به صورت سیستماتیک جلوی تشکل یابی مستقل را سد نماید. اما چرا نظام آموزشی تشکل های صنفی را در ساختار خود نمی پذیرد و با هر نوع از تشکل یابی مستقل مخالف است؟

لینک متن کامل:

http://bield.info/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D8%AA-%D8%B5%D9%86%D9%81%DB%8C-%D9%85%D8%B9/

گفتگوی رادیو ندا باشاپوراحسانی راد دررابطه با ادامه اعتصاب یکپارچه کارگران لوله نورد صفا

شاپور احسانی راد، نماینده اخراجی کارگران پروفیل ساوه، در گفتگو با رادیو ندا با اشاره به ادامه اعتصاب یکپارچه کارگران لوله نورد صفا ، گفت : ” کارگران به این نتیجه رسیده اند که هیچکس به فریادش نخواهد رسید و باید روی پای خودشان بایستند و تشکل خودشان را داشته باشند!” این فعال کارگری همچنین با بیان اینکه امروز هم کارگران مثل دوره ستم شاهی در فقر و فلاکت و تنگدستی بسر می برد، افزود : ” کینه و عداوت [ طبقاتی ] من از رژیم شاه و نظام سرمایه داری تمام شدنی نیست.

گوش کنید:http://radio-neda.blogspot.fr/2015/02/blog-post_11.html

بازی کردن شرکت حمل ونقل ریلی رجابا مال وجان کارگران ومسافران برای کسب سودبیشتر!

کارگران تعمیرکار مولد بخار قطار راه آهن می‌گویند، شرکت رجاء قطعات بی‌کیفیت در اختیار کارگران تعمیرکار قرار می‌دهد و در صورت خراب شدن قطعات پول آن را از کارگران می‌گیرد.

به گزارش23بهمن ایلنا،یکی از کارگران تعمیرکار مولد بخار در تشریح این مشکل گفت: متاسفانه مدتی است کارگران چوب بی‌کیفیت بودن قطعات مورد استفاده در بخش‌های مختلف قطار را می‌خورند و به محض گزارش دادن خرابی قطعات، جریمهٔ قطعهٔ مورد نظر توسط کار‌شناسان رجاء از کارگر گرفته می‌شود در حالی که به این مسئله توجه نمی‌کنند که کارگری که پایه حقوق ۷۰۰ هزار تومانی دارد چگونه می‌تواند ۱ میلیون تومان جریمهٔ قطعه را بدهد.

وی گفت، متاسفانه بعد از گزارش خراب شدن قطعات به کار‌شناسان، آن‌ها کارگران تعمیر کار را مقصر می‌دانند و ما را به بی‌احتیاطی متهم می‌کنند. کار‌شناسان، کارگر را مقصر می‌دانند در حالیکه کیفیت قطعات آنقدر پایین است که در بسیاری از مواقع کارگر تمام تلاش خود را می‌کند تا جایی که می‌تواند قطعه را حفظ کند.

این کارگر اضافه کرد: این قطعات، تولید داخل است و متاسفانه به دلیل شرایط تحریم اساسا کیفیت خوبی ندارند.

به گفتهٔ این کارگر تعمیرکار شرکت رجاء، با توجیه صرفه جوبی در هزینه‌ها قطعات با کیفیت پایین می‌سازد و این قطعات را در داخل قطار‌ها مورد استفاده قرار می‌دهد ولی این قطعات بیشتر از یک ماه کار نمی‌کنند و به دلیل بی‌کیفیت بودن زود از رده خارج می‌شوند. وی گفت:. وقتی یکی از قطعات خراب می‌شود کارگران باید خرابی قطعه را گزارش کنند اما هربار این خود کارگران هستند که مورد مواخذه قرار می‌گیرند و هیچکس توجهی به این مسئله نمی‌کند که کیفیت قطعات آنقدر نامطلوب است که بیشتر از یک مدتی نمی‌تواند کار کند.

به گفتهٔ این کارگر بی‌کیفیت بودن قطعات مورد استفاده مشکلات زیادی را برای کارگران ایجاد کرده است. گاهی پیش آمده که شب‌ها و در سفرهای مختلف، در شرایطی که دید کافی وجود ندارد کارگری برای تعویض و جاگزینی قطعات در میانهٔ راه اقدام به تعویض یا جایگزینی قطعه کرده و بعضا جانش به خطر افتاده است.

این کارگر تعمیرکار در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: مثلا یک قطعه پمپ آب را درنظر بگیرید. رجاء با شرکت پیمانکاری قرار داد می‌بندد و به این ترتیب وظیفهٔ تامین کلیه قطعات به جز قطعات تخصصی به عهدهٔ شرکت پیمانکاری است. رجاء هم برای اینکه کمترین هزینه را در تولید قطعات تخصصی انجام دهد، قطعات بی‌کیفیت در اختیار کارگران قرار می‌دهد و آن‌ها را در اختیار شرکت‌ها قرار می‌دهد. حال اگر همین پمپ آب خراب شود، شرکت پیمانکاری را جریمه می‌کنند و شرکت‌های پیمانکاری هم می‌گویند چون قطعه در اختیار کارگر است جریمهٔ خراب شدن آن هم به عهدهٔ خود کارگر است.

این کارگر گفت: دستگاههای ما سال ۱۳۳۰ وارد ایران شده‌اند و در حال حاضر بیش از ۶۰ سال است که به‌‌ همان شکل کار می‌کنند. طبیعی است که در گذر زمان فلز خورده می‌شود و آسیب می‌بینند. بسیاری از بخش‌های این دستگاه‌ها پوسیده شده و دیگر قابل استفاده نیستند آنوقت چرا باید جور این مشکلات را کارگران به تنهایی بکشند.

این کارگر ادامه داد: رجاء با این کار در واقع دوطرفه سود می‌کند. هم پول کمتری بایت قطعات پرداخت می‌کند و هم جریمهٔ خراب شدن قطعه را از کارگر می‌گیرد. به این ترتیب تنها کسی که هم به صورت مالی و هم گاهی به صورت جانی ضرر می‌کند کارگر است.

وی گفت: جریمه‌های سنگینی که برای کارگران در نظر می‌گیرند باعث می‌شود کارگران اصلا اقدام به گزارش دادن نکنند، در این صورت قطار به‌‌ همان شکل حرکت می‌کند و بعدا معلوم نیست چه اتفاقی برای آن قطار و آن کارگری که با قطعهٔ خراب مواجه می‌شود می‌افتد.

مرگ کارگرجوشکاربراثرسوختگی شدید

حریق در مجتمع تجاری نیمه سازمشهد موجب مرگ یک کارگرجوشکارشد

به گزارش23بهمن واحدمرکزی خبر،مدیر حوزه سه سازمان آتش نشانی مشهد گفت: صبح امروز حریق در مجتمع در حال ساخت « اَکسون » در مشهد منجر به سوختگی شدید و جان باختن یک کارگر جوشکار شد .

ابوالفضل تیموری افزود : شماری از کارگران هم با مشاهده حریق خود را به پایین پرت کردند اما خوشبختانه آسیب ندیدند .

او گفت : این حریق به ساختمان برج آسمان شماره 2 هم سرایت کرد و موجب تخریب 40 درصدی نمای آن شد.

اخراج2000نفرازکارکنان شرکت نفتی توتال درسال2015

شرکت نفتی توتال به اجرای تدابیری جهت مقابله با قیمت بسیار پایین نفت در بازار روی خواهد آورد.

به گزارش12فوریه یورونیوز،کاهش نیروی کار این کمپانی عظیم نفتی تا سقف ۲ هزار نفر یکی از برنامه هایی است که تا پایان سال ۲۰۱۵ به مرحله اجرا در خواهد آمد. کل نیروی کار توتال به رقم یکصد هزار نفر می رسد.

کاهش سرمایه گذاری تا سقف ۲۴ میلیارد دلار در بخش اکتشاف و بهره برداری همچنین کاهش ظرفیت پالایشگاههای این شرکت از دیگر تدابیری است که مدیران توتال درباره آنها به توافق رسیده اند.

عرضه بالای نفت و تقاضای پایین برای این ماده موجب شده از ماه ژوئن سال گذشته تا کنون قیمت طلای سیاه در بازار حدود ۵۰ درصد افت کند.

بیست وسوم بهمن ماه1393

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.