سیروس ملکوتی
حزب دمکراتیک خلقها و خلق کرد و همه ازادگان ؛
انتخابات در ترکیه و راهیابی حزب دموکراتیک خلقها با اخذ ٧٩ کرسی پارلمانی سراغاز فصل جدیدی را در ترکیه رقم خواهد زد .
فصلی از خوش باوریها و یا شک و تردید در ماندگاری به عهد و پیمان سیاستی پارلمانتاریستی و دمکراتیک شروع میشود .
حزب عدالت و توسعه برای تشکیل دولت احتمالا با حزب مخالف خود با گرایشات ناسیونالیستی و اتاتورکی روی خواهد اورد ، اتحاد مقدس و هویت خواهانه شکل خواهد گرفت که بیشک ذهنیت اجتماعی را در این تمیزخوانی ترک از کرد ارایش خواهد داد . حضور کردها در ازمون مبارزات و سیر تحولات نوین سیاست پارلمانتاریستی و دمکراتیک نیز میتواند با خود تنش هایی هم در درون و هم بیرون از خود همراه می اورد . برای دوام چنین حضوری نیاز به وحدت نظر احزاب کرد از سویی و تحمل پذیری احزاب ناسیونالیستی و مذهبی ترک میرود . این اینده و این تصویر با بازیگران امروز صحنه سیاست ترکیه کمی ناروشن و ناباور تصور میشود .
حزبی که خنده زنان را در صحنه های اجتماعی بر نمی تابید گمان نمیرود که در تنگناهای سیاسی بتواند پاسدار مدارای سیاسی باشد و حضور بیش از سی زن سکولار کرد مدافع ازادی را در پارلمان خود پذیرا گردد . و همچنین حزبی که در منشور عقیدتیش کرد را ترک کوهی مینامید و حافظه سیاسیش انباشتی از انتقام و نافرجامیهاست طبعا مشکل در پذیرش صحنه ارایی فصل نوین سیاست در زندگی پارلمانی ان کشور خواهد داشت . حال با هم امیزی این دو حزب در ائتلافی برای تشکیل دولت میتوان دلیل تردید در ماندگاری ارایش نوین سیاسی در ترکیه را حدس زد . عامل سومی در این تردید نقش افرینی دارد و ان سیاستیست
که جنگهای نیابتی و اراسته به جنگهای وجدانی را در خاورمیانه میگستراند و هیچ دورنمایی از پایانی و چگونگی فرجام و نافرجامی ان در اختیار ما نمیگذارد . باید توجه داشت که هر تمهیدی در تخریب این فرایند همزیستی رقابتی پارلمانتاریستی در ترکیه میتواند ترکیه را در جنگی خانگی در ابعادی گسترده تر و فاجعه امیز تر از پیش هدایت نماید .
س. ملکوتی
به نقل از صفحه فیسبوک سیروس ملکوتی