اعطای جایزه انجمن قلم آمریکا به زنده‌یاد ستار بهشتی

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

جایزه «واسیل استوس» از سوی انجمن قلم آمریکا به ستار بهشتی، وبلاگ‌نویس ایرانی که سه سال پیش زیر شکنجه­های ماموران امنیتی جمهوری اسلامی به قتل رسید، اهدا شد.

این جایزه که هر ساله به نویسندگانی داده می‌شود که به خاطر ابراز باورهای خود، مورد آزار و پیگرد قرار می‌گیرند، از سوی انجمن پن نیوانگلند در آمریکا به این نویسنده مقتول، اهدا شده است.

انجمن قلم آمریکا، در تارنمای رسمی خود، درباره اهدای این جایزه به ستار بهشتی نوشته است: «ستار بهشتی در سال 2012 بر اثر شکنجه توسط پلیس امنیتی ایران کشته شد. مرگ وی خشم و اعتراض جامعه بین­المللی را در پی داشت و به نمادی برای منتقدان ایرانی و پشتیبانان آزادی بیان در سراسر جهان بدل شد.»

انجمن پن نیوانگلند که تا کنون جوایز خود را تنها به نویسندگانی که زنده‌اند، اهدا کرده است در ادامه می‌نویسد: «ما روز 30 آوریل جایزه واسیل استوس برای آزادی قلم در سال 2012 را به ستار بهشتی اهدا می‌کنیم. اهدای این جایزه ادای احترام به او و دیگر نویسندگان منتقد ایرانی است که شجاعتی به ‌یادماندنی در مقابل سانسور، سرکوب و مرگ از خود نشان می‌دهند.»

ستار بهشتی، کارگر وبلاگ‌نویسی بود که مطالبی انتقادی علیه حکومت اسلامی می نوشت. وی روز 9 آبان ماه 1391، توسط پلیس فتا‌‌(فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا) بازداشت شد و 4 روز بعد، در سیزدهم آبان ماه 1391، در اثر شکنجه بازجویان در بازداشتگاه، کشته شد. در جریان رسیدگی نمایشی به مرگ ستار بهشتی، وکیل خانواده وی گفت: «ما مرگ ستار بهشتی را هم‌چنان قتل عمد می‌دانیم و شبه­عمد را قبول نداریم.»

اما دادگاه، مرگ ستار بهشتی را «قتل شبه­عمد» دانست و ماموری که مسئول مرگ وی شناخته شده بود، ظاهرا به سه سال حبس، دو سال تبعید و 74 ضربه شلاق محکوم شد.

طبق نظریه پزشک تالار تشریح پزشک قانونی، مرگ ستار بهشتی بر اثر خونریزی داخلی ناشی از شکنجه و ضربه به نقاط مختلف کلیه، روده و بخش پروانه‌ای پشت مغز صورت گرفته است.»

مسئولان جمهوری اسلامی با فاش شدن مرگ ستار بهشتی در بازداشتگاه، نخست تلاش کردند بر آن سرپوش بگذارند؛ اما بازتاب گسترده آن در رسانه‌های داخلی و خارجی و واکنش افکار عمومی، آنان را به عقب‌نشینی واداشت.

مراسم اهدای این جایزه در دانشگاه ام‌‌آی‌تی شهر بوستون برگزار شد. گوهرعشقی، مادر ستار بهشتی نیز با ارسال پیامی ویدیویی از اهدای این جایزه به فرزندش از انجمن قلم آمریکا قدردانی کرد.

انجمن قلم ایران در تبعید، از این اقدام مسئولان انجمن پن نیوانگلند سپاسگزار است و از آنان درخواست می‌کند این جایزه را در سال آینده به دو جان‌باخته کانون نویسندگان ایران، محمدمختاری و محمدجعفر پوینده اختصاص دهند. محمدمختاری نویسنده و شاعر، محمدجعفر پوینده نویسنده و مترجم و از اعضای سرشناس جمع مشورتی کانون نویسندگان ایران در آذر ماه سال 1377، نخست از سوی مامورین امنیتی حکومت اسلامی ربوده شدند و سپس پیکر مثله شده آنان در حاشیه کلان شهر تهران رها شد.

بی‌تردید، چنین اقدام‌هایی، به مبارزه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نویسندگان، روزنامه‌نگاران، هنرمندان و دیگر کنشگران جنبش‌های اجتماعی ایران بر علیه حکومت سانسور و شکنجه و اعدام و خرافه اسلامی، یاری خواهد رساند.

انجمن قلم ایران در تبعید

چهارم مه 2015

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.