اعتصاب کارگران پیمانی شرکت پیمانکاری آسفالت طوس

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

اعتصاب کارگران پیمانی شرکت پیمانکاری آسفالت طوس معدن چادرملو اردکان!

به گزارش۶آذرایلنا،دیروزحدود ۸۰۰ نفر از کارگران پیمانی شرکت پیمانکاری آسفالت طوس معدن «چادرملو» در اردکان در اعتراض به دستمزدهای ناعادلانه و همچنین اخراج یکی ازهمکارنشان بیش از یک ساعت دست از کار کشیده و تجمع کردند.

براساس این گزارش، صبح دیروز پس از حضور کارفرما در جمع کارگران متحصن و طرح وعده‌هایی برای حل مشکلات صنفی کارگران، این اعتراض صنفی به طور موقت خاتمه یافت.

کارگران معترض معتقدند پیگیری کارگران جهت اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برای افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارگران منجربه اخراج همکارانشان شد.

برپایه این گزارش،هم اکنون به طور موقت تجمع کارگران این واحد متوقف شده است وبا توافق مسئولان قرار شده است تا روز شنبه (۹ آذرماه) به مشکلات کارگران رسیدگی شود و همچنین بنا به خواست کارگران، اخراج دو نفر از کارگران منتفی شود.

بنا به گزارش همین منبع، قرار داد این کارگران سفید امضاء و یک طرفه است . از ۲۰ سال قبل که فعالیت شرکت پیمانکاری آسفالت طوس با ۲ هزار کارگر در مجتمع صنعتی چادرملو آغاز شده است رعایت نشدن حقوق کار مورد اعتراض کارگران بوده است اما پیمانکاران توجهی به خواست کارگران نمی‌کردند.

افزایش مشکلات صنفی بر روند تولید و روحیه کاری کارگران تاثیر داشته است، چرا که کارگران علاوه بر آنکه می‌بایستی شرایط سخت کار در معدن را تحمل کنند، به دلیل دریافت مزد ناکافی در بیرون از معدن نیز ناچارند مشکلات معیشتی را تحمل کنند.

کارگران پیمانی معادن سنگ آهن چادرملو ۲۴ روز از ماه را به طور مداوم فعالیت می‌کنند.با وجود آنکه بیشتر کارگران از شهرستان‌ها و حتی استانهای دیگر به این معدن آمده‌اند، خوابگاه نامناسبی برای‌شان ساخته شده است که انگیزه کار و حتی استراحت را از آنان سلب کرده است.

مسوول حراست فرمانداری اردکان در گفتگو با خبرگزاری رسمی دولت، درباره دلایل اعتراض کارگران گفته است: «سه نفر که در این کارخانه باعث اغتشاش و بی‌نظمی می‌شدند به صورت قانونی و با توافق اداره کار اخراج شده بودند و دلیل اعتراض کارگران نیز همین بود و آن‌ها خواستار بازگشت افراد اخراجی بودند.»

«محمدرضا دهستانی» مسوول حراست فرمانداری اردکان به ایرنا گفته است: این مورد دلیل قانع کننده‌ای نیست که کارگران دست به اعتصاب بزنند.

گفتنی است، طبق ماده ۱۴۲ قانون کار، در صورتی که اختلاف نظر در مورد مواد مختلف این قانون و یا پیمانهای قبلی و یا هر یک از موضوعات مورد درخواست طرفین برای‌انعقاد پیمان جدید، منجر به تعطیل کار ضمن حضور کارگر در کارگاه و یا کاهش عمدی تولید از سوی کارگران شود، هیأت تشخیص موظف است بر‌اساس در خواست هر یک از طرفین اختلاف و یا سازمانهای کارگری و کارفرمایی، موضوع اختلاف را سریعاً مورد رسیدگی قرار داده و اعلام نظر نماید.

‌تبصره – در صورتی که هر یک از طرفین پیمان دسته‌جمعی نظر مذکور را نپذیرد می‌تواند ظرف مدت ده روز از تاریخ اعلام نظر هیأت تشخیص(‌موضوع ماده ۱۵۸) به هیأت حل اختلاف مندرج در فصل نهم این قانون مراجعه و تقاضای رسیدگی و صدور رأی نماید.

‌هیأت حل اختلاف پس از دریافت تقاضا فوراً به موضوع اختلاف در پیمان دسته جمعی رسیدگی و رأی خود را نسبت به پیمان دسته‌جمعی کار اعلام‌می‌کند.

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.