اخباروگزارشات کارگری19بهمن1393

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

اخباروگزارشات کارگری19بهمن1393

– سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه:

کشتار حوادث کار و خواب خوش مسئولان

– مظفر صالح نیا به ستاد خبری وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجوئی قرار گرفت

– رضارخشان:مگر ما کارگران آدم نیستیم؟

– گرد و غبار در خوزستان رکورد زد/ اهواز در تاریکی فرو رفت

– اعتصاب بیش از یکهزار کارگر نورد لوله صفا هفتمین روز خود را پشت سر گذاشت

– علیرغم جوسازی کارفرما،اعتصاب1200کارگرکارخانه لوله‌سازی خوزستان ادامه دارد

– مقاومت ۹  کارگر شرکت نیر پارس در برابر تبدیل قرارداد دائمی به موقت

– اخراج 5کارگر دانشکده نفت تندگویان آبادان

– استخدام شرکتی در مشاغل حاکمیتی غیرقانونی است

– فقدان ایمنی کمر کارگر معدن «همکار» را شکست

– یک کارگر در معدن فسفات بافق جان باخت

– اعتصاب کارکنان پایانه الحریقه لیبی دراعتراض به عدم پرداخت حقوق

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه:کشتار حوادث کار و خواب خوش مسئولان

درست در روزهایی که به مناسبت سالگرد انقلاب در رسانه های گوناگون از اعتصابات تعیین کننده کارگران به ویژه کارگران پالایشگاه های نفت درپیروزی انقلاب سخن گفته می شود و جناب وزیر کار فارغ البال و بی خیال از قربانی شدن پی در پی کارگران در حوادث ناشی از کار و دیگر گرفتاری ها و مشکلات جان کاه کارگران به جای حضور در مراکز کارگری از جمله منطقه مظلوم عسلویه و رسیدگی به خواسته های آنها در مراسم پرزرق و برق برج میلاد حاضر شده و سخنرانی های شیرین سرمی دهد. گزارش تلخ افزایش کشتار کارگران در حوادث ناشی ازکار منتشر می شود و ازمسئولان عالی رتبه تا دن پایه کسی خم به ابرو نمی آورند.

در هیاهو و جنجال گوش خراش گسترش خصوصی سازی ضد کارگری و حمایت از مقررات زدایی علیه کارگران تا گسترش فساد اقتصادی در مقامات، چیزی که توجه هیچ مسئولی را جلب نکرد و برایش سمینار و همایش و کنفرانس و جلسه برگزار نشد همانا کشتار و فجایع روز افزون سوانح وحوادث ناشی از کار بوده و می باشد.

کشتار و مجروح و مصدوم شدن کارگران مدت زمان زیادی است از مرز هشدار گذشته است و وزارت عریض و طویل کار که فلسفه وجودی اش مدیون طبقه کارگر وزحمتکشان بوده و وظیفه اصلی اش دفاع از حق و حقوق کارگران به ویژه ایمنی کار و جسم و جان آنان می باشد در این باره به کلی وظیفه کاری خود را فراموش کرده و به منظور رفاه حال کارفرمایان متقلب ومتخلف دست از پا خطا نمی کنند! فاجعه مرگ دلخراش شش تن از کارگران عسلویه در تصادف اتوبوس فرسوده و معیوب وغیراستاندارد یکبار دیگر نشان داد که جان کارگران برای مسئولان مربوط اهمیت و ارزش چندانی نداشته و ندارد . چگونه می شود مرگ کسانی در بیرون از مرزهای کشور بصورت گسترده در رسانه های جمعی و مسئولان اثر گذار،اما مرگ سالیانه بیش از۲۰۰۰تن از کارگران فقط در حوادث ناشی از کارکوچکترین تاسفی را برنمی انگیزد و برای جلوگیری از این کشتار اقدامی نمی شود . آنانکه شبانه روز حرکات حق طلبانه کارگران رارد یابی و به سرعت برای آنان پرونده سازی می کنند،بدانند که انها هم دراین فجایع شریک جرم اصلی هستند . چرا که ازفریاد دادخواهی کارگران جلوگیری کرده و صحنه اجتماعی را یکسویه علیه حقوق و منافع کارگران ستمدیده سامان دهی می کنند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی بعنوان یک سازمان کارگری در راستای همبستگی انسانی و طبقاتی مرگ دلخراش شش تن از کارگران زحمتکش منطقه عسلویه را به خانواده و بستگان و عموم کارگران و مردم آزاده ایران صمیمانه تسلیت می گوید و ضمن محکوم کردن مسئولان مربوط ،بار دیگر از مقامات عالیه می خواهد به این روند مرگ آفرینی، برای کارگران پایان دهند. اما تجربه روزگاران به کارگران آموخته و می آموزد که آنان فقط و فقط با ایجاد سازمان های مستقل سندیکایی کارگری است که می توانند بهتر از حقوق خود دفاع کنند. در این زمینه از برادران گوناگون بگیر و ببند درخواست می شود چوب لای چرخ حق طلبی کارگران نگذاشته و به آنها فرصت دفاع از حقوق خود بدهند که بزرگان گفته اند«حق گرفتنی است» و «چراغی راکه ایزد برفروزد    هر آن کس پف کند ریشش بسوزد!»

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه

بهمن ماه ۹۳

مظفر صالح نیا به ستاد خبری وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجوئی قرار گرفت

مظفر صالح نیا از اعضای هیات مدیره اتحادیه ازاد کارگران ایران صبح امروز به ستاد خبری وزارت اطلاعات سنندج احضار و از ساعت 12 تا 14 مورد بازجوئی قرار گرفت. در این بازجوئی مامورین وزارت اطلاعات از وی در مورد عضو گیری در اتحادیه آزاد کارگران ایران، اسامی اعضای هیات مدیره اتحادیه، برگزاری جلسات و تصمیمات در مورد فعالیتهای پیش روی اتحادیه و… سولاتی را مطرح کردند و از وی مصرانه خواستند تا از عضویت در اتحادیه آزاد کارگران ایران استعفا و آنرا کتبا اعلام کند. اما مظفر صالح نیا ضمن پاسخهای لازم در مورد سوالات مطرح شده بر قانونی بودن اتحادیه و عدم استعفای خود از آن تاکید کرد.

اتحادیه ازاد کارگران ایران با تاکید بر قانونی بودن فعالیتهایش، عضویت همه کارگران در تشکلهای مستقل کارگری و منجمله عضویت در اتحادیه را حق مسلم آنان میداند و بدینوسیله اعلام میدارد در مقابل هر گونه سیاست سرکوب تشکلهای مستقل کارگری ایستادگی خواهد کرد.

بازداشت و احضار و بازجوئی از اعضای تشکلها و نهادهای مستقل کارگری در حالی پایانی ندارد که با روی کار آمدن دولت  روحانی سیاست بگیر و ببند، به اعتراضات صنفی کارگران در محل کار نیز کشیده شده است و روزی نیست که در جای جای کشور اعتراضات کارگران بدلیل عدم پرداخت مزد و یا خواست افزایش مزد و اعتراض به اخراج منجر به بازداشت و یا زدن اتهامات واهی به کارگران معترض نشود. این سیاست در حالی با جدیت تمام از سوی دولت روحانی دنبال میشود که کارگران ایران بدلیل مزد سه برابر زیر خط فقر در بدترین شرایط معیشتی در تاریخ معاصر ایران قرار دارند اما در مقابل این وضعیت فلاکتبار تنها چیزی که حکومت در برخورد به آن از خود نشان میدهد سیاست بگیر و ببند و زدن اتهامات واهی امنیتی به کارگران است. بی تردید چنین سیاستهایی نه تنها راه به جائی نخواهد برد بلکه بر عمق و دامنه نفرت و انزجار کارگران ایران از وضعیت موجود خواهد افزود.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 19 بهمن ماه 1393

رضارخشان:مگر ما کارگران آدم نیستیم؟

ظرف چند روز گذشته وحتا همین حالا که مشغول نگارش این متن هستم ،گردوخاک شدیدی استان خوزستان را در برگرفته است. بطوریکه دید بشدت کاهش یافته و مهمتر اینکه ، نفس کشیدن بسیار سخت شده است.کافیست که نیم ساعت بیرون از خانه  باشی تا تمام بدن آدمی را خاک در بر گیرد.دهان طعم خاک میگیرد ونوشیدن اب توام با طعم خاک .این در حالیست که مدتهاست که خوزستان درین شرایط سخت محیط زیستی بسر میبرد.و آنچیزی که بشدت فزونی یافته است ،افزایش چشمگیر بیماران مبتلا به انواع مرضهای تنفسی و انواع حساسیتهاست.با این حال درین شرایط دشوارو در واکنشی فوری از سوی دولت ومسئولین مربوطه معمولا تمامی مدارس وادارات دولتی و بانکها وسایر دوائر عمومی را که در محیط دربسته فعالیت مینمایند را تعطیل می کنند.اما کارگران که در فضای ازاد مشغول بکارهستند وبیشترین تاثیر این آلودگی بر روی بدن آنهاست،شامل این تعطیلی نمیشوند.چرا ؟مگر ما آدم نیستیم؟ مگر این گردوخاک ،هوشمند است که روی بدن کارگران تاثیر نگذارد؟تاکی این نگاه تحقیر آمیز در مورد کارگران باید دوام داشته باشد؟براستی این دو بوم و هوا برای چیست؟ما هم آدمیم.

با ارزوی دنیایی که شاهد هیچ گونه تبعیضی نباشیم

رضارخشان

بهمن ماه/1393

درهمین رابطه:

گرد و غبار در خوزستان رکورد زد/ اهواز در تاریکی فرو رفت

گرد و غباری که از امروز اهواز را در بر گرفت آنقدر شدید است که به نظر می رسد شدت آن در سال های اخیر بی سابقه بوده و هم اکنون مردم برای تردد در این فضا با مشکل دید مواجه شده اند.

به گزارش 19بهمن مهر، وضع هوای اهواز به گونه ای است که خودروها حتی روبروی خود را مشاهده نمی کنند و مجبور به روشن کردن چراغ شده اند. خیابان های اهواز تقریبا خالی از مردم است و به خانه های خود پناه آورده اند هر چند شدت گرد و غبار باعث نفوذ گرد و غبار به داخل خانه ها هم شده است. همچنین پل های رودخانه کارون در اهواز از فاصله ۱۰۰ متری هم دیده نمی شوند.

ادارات استان خوزستان هم تا لحظه تنظیم خبر تعطیل نشده اند و کارمندان و ارباب رجوع در وضع بدی قرار گرفته اند. هر چند در برخی مناطق برخی ادارات در حال توزیع ماسک هستند ولی بی شک شدت گرد و غبار امروز اهواز که منشا داخلی دارد به گونه ای است که ماسک مشکل را حل نمی کند.

مدیرکل سابق محیط زیست استان خوزستان چندی قبل گفته بود: استاندارد جهانی برای رسیدن گرد و غبار در هوا، ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است ولی ما در کارگروه استان خوزستان استانداردهای جدیدی تعریف کردیم که بر اساس آن اگر غلظت گرد و غبار به دو هزار میکروگرم بر مترمکعب برسد مقطع ابتدایی، اگر به سه هزار میکروگرم بر مترمکعب برسد تمام مراکز آموزشی و اگر به بالای سه هزار میکروگرم بر مترمکعب برسد تمام مراکز آموزشی و دستگاه های دولتی تعطیل می شود.

ماهشهر ۶۷ برابر حد مجاز

مدیرکل محیط زیست خوزستان با تشریح میزان غلظت گرد و غبار شهرهای این استان اظهار کرد: میزان غلظت گرد و غبار در هوای اهواز هشت هزار و ۱۰۰ میکروگرم در مترمربع، آبادان ۴۸۶ میکروگرم در متر مربع، اندیمشک ۱۱۴، بهبهان ۲۸۶ و دزفول نیز ۱۳۷ است.

 احمد لاهیجان زاده افزود: میزان غلظت گرد و غبار در هوای گتوند ۵۱، شوش و شوتر ۲۶۰ میکروگرم در متر مربع و سوسنگرد دو هزار و ۳۸۱ است.

مدیرکل محیط زیست خوزستان تصریح کرد: میزان غلظت گرد و غبار در هوای ماهشهر بیشتر از سایر شهرها بوده و به ۱۰ هزار میکروگرم رسیده است. غلظت گرد و غبار در هوای شهر امیدیه ۱۴۱ و در شادگان نیز ۲۷۶ میکروگرم است.

اگر حد مجاز آلودگی هوای را ۱۵۰ میکروگروم در نظر بگیرم؛ آلودگی هوای اهواز به ۵۴ برابر حد مجاز و ماهشهر ۶۷ برابر حد مجاز رسیده است که نشان دهنده یک شرایط اورژانسی برای مردم این دو شهرستان است.

اعتصاب بیش از یکهزار کارگر نورد لوله صفا هفتمین روز خود را پشت سر گذاشت

اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران نورد لوله صفا که از ظهر روز 12 بهمن ماه در پی خلف وعده کارفرما مبنی بر عدم پرداخت یکماه از دستمزد معوقه شان دست از کار کشیده بودند همچنان در اعتصاب بسر می برند.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در سومین روز این اعتصاب کارفرما با تعطیلی کارخانه و اعلام اینکه تا پایان سال درب کارخانه را خواهم بست  تلاش کرد  بدون پرداخت یکماه از چهار ماه دستمزد معوقه کارگران، آنان  را وادار به تمکین برای پایان این اعتصاب بکند اما کارگران اعتصابی نورد لوله صفا با قاطعیت طی تماسی با فرمانداری طی اولتیماتومی اعلام کردند که چنانچه کارفرما طبق توافق قبلی وادار به پرداخت یکماه از چهار دستمزد معوقه شان نشود همراه با خانواده های خود دست به تجمع در مقابل فرمانداری خواهند زد. در پی این اولتیماتوم 15 بهمن ماه کارفرما مجبور به واریز یکماه از دستمزدهای معوقه این کارگران به حساب شان شد.

بنا بر این گزارش طبق توافق دور اعتصاب قبلی این کارگران کارفرما متعهد شده بود یکماه دیگر از دستمزد این کارگران بعلاوه عیدی و پاداش آنان را اسفند ماه پرداخت کند اما بدلیل خلف وعده های مکرر کارفرما کارگران نورد لوله صفا با دریافت یکماه از دستمزد معوقه خود که مربوط به تعهد بهمن ماه کارفرما بود اعتصاب خود را پایان ندادند و امروز نیز در اعتصاب بسر بردند و اعلام کردند چنانچه کارفرما یکماه دیگر از دستمزد معوقه شان را به حساب شان واریز نکند و علاوه بر آن  متعهد به پرداخت یکماه دیگر از دستمزد معوقه شان در اسفند ماه بعلاوه عیدی و پاداش شان نشود همچنان به اعتصاب ادامه خواهند داد.

بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران در پی این وضعیت امروز مدیریت شرکت اعلام کرد 12 اسفند یکماه و 28 اسفند یکماه دیگر از دستمزد معوقه و عیدی و پاداش کارگران را پرداخت خواهد کرد اما کارگران اعتصابی نورد لوله صفا زیر بار این وعده نرفتند و اعلام کردند که چنانچه یکماه دیگر از دستمزد معوقه شان پرداخت نشود همچنان به اعتصاب خود ادامه خواهند داد. کارفرما نیز متقابلا اعلام کرده است چنانچه کارگران به اعتصاب پایان ندهند دست به اخراج  10 درصد از کارگران خواهد زد. در پی این تهدید، کارگران نورد لوله صفا نیز با تاکید بر تداوم اعتصاب قاطعانه اعلام کردند ما از اخراج و تعدیل نیرو در صورتی که کارفرما نزدیک به 17 ماه از بیمه هایمان را واریز کند ابائی نداریم.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 18 بهمن ماه 1393

علیرغم جوسازی کارفرما،اعتصاب1200کارگرکارخانه لوله‌سازی خوزستان ادامه دارد

کارگران یکی از پیمانکاران نیروی انسانی کارخانه لوله‌سازی اهواز که طی دو ماه گذشته حقوق دریافت نکرده‌اند،درادامه اعتصابشان ازروز13بهمن،امروز (۱۹ بهمن) نیز در محوطه کارخانه تجمع کردند.

به گزارش19بهمن ایلنا،کارگران شرکت پیمانکاری «سیال سازه روشن» که تعدادشان ۱۲۰۰ نفر است در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق و اعلام نارضایتی از شرایط کار در این شرکت پیمانکاری، خواستار دریافت معوقات حقوقی و تغییر وضعیت شغلی خود هستند.

از روز دوشنبه (۱۳ بهمن) که کارگران پیمانی با اجتماع در محوطه کارخانه فعالیت تولیدی بخشی از کارخانه را در سه کارخانه‌ شماره یک، ۴ و پوشش متوقف کرده‌اند، کارفرما نسبت به این موضوع بی‌تفاوتی نشان می‌دهد و سعی می‌کند به جای رفع مشکلات کارگران، به اجتماع اعتراضی کارگران در ایام دهه فجر برچسب سیاسی بزند.

به گفته کارگران لوله سازی اهواز، اخیرا کارفرما با نصب اطلاعیه‌ای در محوطه کارخانه هر گونه اجتماع صنفی کارگری را ممنوع اعلام کرده و برپایی تجمع کارگری در ایام دهه فجر را عملی ضد انقلابی دانسته است.

به اعتقاد کارگران، تجمعات اعتراضی آنان برای احقاق حقوقشان انجام شده است و برچسبهای سیاسی به کارگرانی که بدنبال حقوق خود هستند نمی‌چسبد.

مقاومت ۹  کارگر شرکت نیر پارس در برابر تبدیل قرارداد دائمی به موقت

اعمال فشار کارفرمای «نیر پارس» برای تبدیل وضعیت قرارداد کار کارگران دائمی این شرکت باعث شده است تا ۹ نفر از این کارگران از دریافت مزایای قانونی محروم شوند.

به گزارش19بهمن ایلنا،در یک سال گذشته مدیریت شرکت نیر پارس بصورت جدی تلاش کرده است تا به هر طریق ممکن قرارداد کاری باقیمانده کارگران دائمی این شرکت را به وضعیت قرارداد موقت تبدیل کند.

شرکت نیر پارس یکی از واحدهای صنعتی زیر مجموعه گروه مپنا (شرکت خدمات مهندسی، صنعتی و مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران) است که در زمینه طراحی، ساخت و راه انـدازی پروژه‌ها نفت و گاز فعالیت دارد. تا پایان سال گذشته ۴۳ کارگر از مجموعه ۳۰۰ کارگرانی که در دفتر تهران نیر پارس شاغل بوده‌اند دارای قراردادهای دائمی کار بودند که از ابتدای سال ۹۳ با تصمیم مدیریت شرکت برای تبدیل وضعیت قراردادهای خود تحت فشار قرار گرفته‌اند.

گفته می‌شود اصرار کارفرمای نیر پارس برای تبدیل وضعیت قرارداد باقیمانده کارگران دائمی در حالی است که هم اکنون نزدیک به ۶ هزار نفر از کارگران شاغل در گروه مپنا با قراردادهای دائمی مشغول کار هستند.

برابر ماده 7 قانون کار، قرارداد کار عبارت است از قراردادهای کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در ازای دریافت حق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام می‌دهد؛ فعالان کارگری معتقدند از سالهای نخستین دهه 70 که با رای دیوان عدالت اداری انعقاد قراردادهای موقت کار در مشاغل دائم جنبه قانونی پیدا کرده است امنیت شغلی کارگران بسیار آسیب پذیر شده است.

بر اساس اطلاعات موجود نخستین بار در واپسین روزهای سال ۹۲ «امور کارکنان» مپنا با ارسال نامه‌های جداگانه‌ای از کارگران رسمی این شرکت خواست تا برای تمدید قراردادهای سال ۹۳ به این واحد اداری مراجعه کنند اما به دلیل عدم استقبال کارگرانی دریافت کننده این نامه، بار دیگر واحد امور کارکنان شرکت «نیر پارس» موضوع تبدیل قراردادهای کار کارگران رسمی را در فروردین سال ۹۳ به آن‌ها یادآور شد که در ‌‌نهایت از مجموع کارگران رسمی تعداد ۲۱ نفر از آن‌ها راضی شدند تا در برابر دریافت مزایای انگیزشی همچون افزایش حقوق پایه، قرارداد کارشان را از دائمی به موقت تبدیل کنند.

از ۲۲ کارگر باقیمانده‌ای نیز که تا این زمان هنوز تبدیل وضعیت قراردادهای کار خود خود را نپذیرفته‌اند، تعداد ۱۳ نفر از ترس اینکه کارفرما مزایای جانبی آن‌ها را قطع کند پس از مدتی حاضر به تسویه حساب و تبدیل وضعیت قراردادهای کاری خود شده‌اند اما در ‌‌نهایت ۹ نفر از این کارگران که در آستانه بازنشستگی قرار دارند پیشنهاد کارفرما را نپذیرفته‌اند و گفته می‌شود که در حال حاضر به آن‌ها تنها مزد پایه پرداخت می‌شود و در مقابل حق قانونی انجام «اضافه کاری» و «اعزام به ماموریت» آن‌ها از سوی کارفرما به رسمیت شناخته نشده و حتی به آن‌ها برخلاف سایر کارگران نیرپارس مزایای قانونی و عرفی تعلق نمی‌گیرد.

دلیل اصلی مخالفت ۹ کارگری که تاکنون با پیشنهاد کارفرمای نیر پارس برای تسویه حساب و تسویه حساب اقدام نکرده‌اند این است که اصولا در قراردادهای موقت کار هیچ ضمانتی برای استمرار رابطه کاری وجود ندارد و بنابراین نمی‌توان به استمرار پرداخت مزایای انگیزشی امیدوار بود و چون در حال حاضر کارگران به دلیل داشتن سابقه کاری بالا در آستانه بازنشستگی قراردارند، در خوشبینانه‌ترین حالت هرگونه تغییر غیر مستمر در میزان دریافتی‌های مزدی آن‌ها می‌تواند مبنای محاسبه مستمری‌های بازنشستگی آن‌ها را تغییر دهد بنابراین ترجیح آن‌ها این است که این یکی دو سال باقیمانده تا بازنشستگی را نیز با همین شیوه معمول کار کنند.

به گفته کارگران حتی با وجود آنکه آنها با شکایت در اداره کار توانسته‌اند برای دریافت مزایای مزدی مورد نظر خود از هیات تشخیص اداره تهران رای بگیرند اما تا این لحظه کارفرما به عناوین مختلف از پرداخت این مزایا که شامل سبد کالا می‌شود خودداری کرده است.

اخراج 5کارگر دانشکده نفت تندگویان آبادان

یکشنبه 12 بهمن 1393 پنج تن از کارگران حجمی استخر دانشکده نفت تندگویان آبادان ، اخراج شدند

به گزارش19بهمن فیدوس،یکشنبه 12 بهمن 1393 پنج تن از کارگران حجمی استخر دانشکده نفت تندگویان آبادان ، بدلیل تعدیل نیرو از شغل خود اخراج شدند . پیمانکار در این خصوص اظهارنموده : این اخراج ، بدلیل تعدیل نیرو در ادغام دو قرار داد این شرکت می باشد. تا کنون مسئولین دانشکده در خصوص اخراج کارگران اظهار نظر ننموده ، این در حالیست که برخی احتمال می دهند پیمانکار در صدد جذب نیروی غیر بومی از استان های مجاور باشد. متأسفانه مسئولین پاسخگوی علت اخراج کارگران نبوده و بر خلاف عرف اجتماعی اجازه تام به پیمانکار امر داده تا در خصوص اخراج مطابق میل خود عمل نماید .

استخدام شرکتی در مشاغل حاکمیتی غیرقانونی است

یکی از کارگران شرکت برق منطقه‌ای اصفهان که شرکت‌های برق مناطق مربوط به استان‌های اصفهان و چهارمحال بختیاری را زیر پوشش خود دارد اظهار داشت کارگران این شرکت از سال ۹۰ تاکنون به صورت شرکتی استخدام شده‌اند و این امر بر خلاف قانون اصل ۴۴ و قانون خدمات کشور است.

به گزارش19بهمن تأمین ۲۴،انتقال بخشی از کارهای یک شرکت دولتی به پیمانکاران جزء با هدف کاهش تصدی‌گری دولت و کوچک سازی دولت از جمله مواردی است که در چند سال اخیر مورد بحث و چالش‌های زیادی بوده است.

از سوی دولت برای کاستن از هزینه‌های خود و افزایش بهره وری اقدام به چنین کاری می‌کند و از سوی دیگر کارگران معتقدند در این روش امنیت شغلی آن‌ها تهدید می‌شود.

یکی از کارگران شرکت برق منطقه‌ای اصفهان با بیان مشکلاتی که از ابتدا تاکنون برای استخدام در شرکت برق منطقه‌ای گذرانده است گفت در ابتدا به کارگران گفته شد آن‌ها را به طور رسمی استخدام می‌کنند و به همین منظور نیز مراحل مختلف گزینش و امتحان را گذراندند اما در اسفند ماه سال ۹۰ آن‌ها را به طور شرکتی به خدمت گرفتند.

وی در ادامه افزود کارگرانی که به طور شرکتی به خدمت گرفته می‌شوند تبعیض‌های زیادی را شاهد هستند و اختلاف درآمد آن‌ها در برابر کار یکسان نسبت به کسانی که استخدام رسمی دولت هستند در ماه به حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان می‌رسد.

کارگر شرکت برق منطقه‌ای اصفهان با اشاره به مفادی از قانون تصریح کرد بنا بر اصل ۴۴ قانون اساسی نیروهای شاغل در انتقال برق قابل واگذاری به بخش خصوصی نیستند و همچنین طبق ماده ۴۵ قانون خدمات کشوری، این نوع مشاغل در چهارچوب مشاغل حاکمیتی می‌گنجد که دولت وظیفه اصلی رسیدگی به نیروی کار آن‌ها را دارد.

 وی خاطر نشان کرد در مشاغل حاکمیتی نیروی کار به دو صورت به کار گمارده می‌شود. نوع اول‌‌ همان استخدام رسمی است و نوع دوم عبارت است از قرارداد معین که دولت موظف است پس از سال آن‌ها را به طور رسمی استخدام کند اما از سال ۹۰ تاکنون نیروهای شاغل در برق منطقه‌ای اصفهان به طور شرکتی مشغول به کار هستند و این امر قانون شکنی محرز است.

این کارگر شرکت یرق منطقه‌ای که نخواست نامی از او برده شود در مورد پیگیری کارگران در این زمینه اظهار داشت این کارگران که در حدود ۵۰۰ نفر در استانهای اصفهان و چهارمحال بختیاری هستند اعتراضات خود را به نماینده اصفهان در مجلس اعلام کرده‌اند و ایشان این امر را تنها در قالب یک تذکر در صحن علنی مطرح کرده‌اند.

در خصوص وضعیت بیمه کارگران مذکور اظهار داشت همه این کارگران بیمه تأمین اجتماعی هستند اما در زمینه مشکلات پزشکی و درمانی هیچ بیمه‌ای به آن‌ها تعلق نگرفته است.

فقدان ایمنی کمر کارگر معدن «همکار» را شکست

در پی بروز حادثه ریزش زغال از دیواره معدنی در کرمان که به شکستگی مهره‌های کمر یک کارگر جوان منجر شد؛ اطلاعات جدیدی گزارش شده که نشان می‌دهد تونل محل وقوع حادثه به دلیل «چوبست کاری» نشدن مستعد وقوع حادثه بوده است. «چوبست کاری» اصطلاحی فنی به معنی مهار زغال انباشته شده در دیواره و سقف تونل محل استخراج به وسیله چوب است.

به گزارش 19بهمن ایلنا، روز پنجشنبه (۱۶ بهمن ماه) مجید نیکخواه، کارگر «آتش‌بار» معدن همکار واقع در شهرستاند راور کرمان بر اثر ریزش ناگهانی زغال سنگ دچار حادثه شد و در اثر شدت جراحات وارده به بیمارستان شهید باهنر کرمان منتقل شد. این کارگر با تشخیص فلج اندام تحتانی به دلیل شکستگی مهره‌های کمر قرار است امروز تحت عمل جراحی قرار گیرد.

کارگران این معدن، عدم تجهیز راهروی کارگاه استخراج به چوبست را عامل بروز حادثه برای کارگر جوان معدن همکار دانستند.

یک منبع آگاه دلیل بروز این حادثه را رعایت نشدن اصول اولیه ایمنی کار عنوان کرد و توضیح داد عدم وجود چوببست کاری (نصب دیواره ای چوبی در تونل جهت حفاظت از جان نیروی انسانی در حال عبور از تونل) در راهروی محل تردد کارگر حادثه دیده باعث ریزش زغال و برخورد لیچه (سنگ سخت و سنگینی که گاه همراه زغال ریزش می کند) با کمر وی شد که در ‌‌نهایت مهرهای کمر این کارگر ۳۱ ساله دچار شکستگی شد.

وی ادامه داد: مرحله چوبست کاری قبل از مرحله‌ی انفجار انجام می‌شود و باید ملزومات ایمنی برای انجام آن فراهم شود. به گفته‌ی این منبع آگاه حادثه روز پنجشنبه در حالی رخ داده است که باید در محل حضور کارگر «آتش‌بار» چوبست کاری جهت محافظت از او انجام می‌شد تا ایمنی کارگر جهت کار و تعبیه ی چال (جهت استخراج زغال) فراهم شود. او ادامه داد: وقتی چوبست کاری در محل عبور کارگر انجام نشود هرلحظه امکان ریزش زغال و سنگ  وجود دارد که این مسئله طبیعتا باعث بروز سانحه می شود.

حفاطت از جان کارگران معدن اولویت کارفرمایان نیست

کمبود نیروی کار در این معدن یکی دیگر از دلایلی است که امکان بروز حوادث کار اینچنینی را افزایش می‌دهد. منبع خبری ایلنا در این باره گفت: در قسمت تعبیه چال برای زغال سنگ باید دو نفر علاوه بر نیروی آتشبار حضور داشته باشند اما در روزی که این حادثه برای «مجید نیکخواه» اتفاق افتاد، بغیر از استاد کار کارگاه نیروهای دیگری حضور نداشتند در حالیکه در این بخش باید به همراه کارگر آتش بار یک ناظر آتشبار و یک کارگر ایمنی هم حضور داشته باشند.

او توضیح داد: وجود ناظر و کارگر ایمنی در محل ورود کارگر آتش بار باعث می شود تا ضمن سنجش میزان ایمنی محل، خطرات کار در این بخش هم کاهش یابد.

این منبع آگاه عدم نظارت کافی مسئولین معدن بر روند فعالیت کارگران را از دلایل اصلی بروز چندین حوادثی می‌داند و می گوید: مسئله ی حائز اهمیت برای مدیران معادن معمولا این است که این ماه چقدر توانسته ایم به تولیداتمان اضافه کنیم و در این بین جان کارگر از اهمیت حداقلی برخوردار است. وی ادامه داد: مسئولین تنها به فکر بازدهی معدن هستند نه به فکر کارگری که بایستی ساعت ها در عمق بیش از 200 متری زیر زمین زغال سنگ استخراج کند.

فقدان نظارت عامل اصلی حوادث معدن

اگرچه هنوز باید منتظر ارائه گزارش رسمی در خصوص علت وقوع این حادثه در معدن همکار بمانیم، اما مروری بر حوادث سالهای گذشته در معدن همکار نشان می دهد مسئله ی کمبود ایمنی و عدم رعایت ملزومات حفاظتی برای کارگران در این معدن سالهاست که مسئله ساز شده است. کارگران این معدن در سالهای گذشته شاهد مرگ دلخراش تعدادی از همکاران‌شان از جمله عبدالرضا مولایی، علی حاج حسنی، علیرضا کاظمی و مجید شهریاری و این اواخر ابراهیم ضیاءالدینی بوده‌اند. در این بین گویا بخت با مجید نیکخواه یار بوده است که اکنون می‌تواند زنده باشد.

کارگران می گویند مسئولین معدن در زمینه ایمنی کارگران مسامحه و چشم پوشی می‌کنند و در برخی موارد هم عدم اطلاع رسانی دقیق مسول ایمنی در ارتباط با وضعیت ایمنی معدن باعث می شود حوادث بیشتری بروز کند.

شهرستان راور واقع در 125 کیلومتری استان کرمان با جمعیتی بالغ بر 20 هزار نفر است و دارای روستاهای متعددی از جمله روستای فیض آباد است که معادن متعددی از جمله معدن زغال سنگ همکار را در خود جای داده است. معدن همکار یک معدن شبه دولتی است و در رده ی معادن زیر زمینی زغال سنگ جای می‌گیرد.

یک کارگر در معدن فسفات بافق جان باخت

بافق فردا بتاریخ19بهمن،از جان باختن یک کارگر در معدن فسفات بافق،خبرداد.

براساس این گزارش،ساعت ۶ صبح امروز یک کارگر به نام احمد افضلی هنگام بستن در عقب کامیون به علت برخورد شدید در به سر وی دچار حادثه شده و در دم جان باخته است.

اعتصاب کارکنان پایانه الحریقه لیبی دراعتراض به عدم پرداخت حقوق

کارکنان تاسیسات نفتی پایانه الحریقه لیبی به دلیل پرداخت نشدن حقوقشان دست به اعتصاب زده اند و از بارگیری یک نفتکش با ظرفیت ٧٢۵ هزار بشکه جلوگیری کردند. این پایانه روز شنبه (١٨ بهمن ماه) تعطیل شد.

به گزارش19بهمن شانا، تنها پایانه فعال صادرات نفت لیبی هم به دلیل اعتصاب کارکنان ، تعطیل شد تا لیبی را در میانه جنگ داخلی با چالش سقوط درآمد نفتی مواجه کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از مقامهای پایانه صادرات نفت الحریقه لیبی امروز (یکشنبه، ١٩ بهمن ماه) اعلام کرد که اعتصاب کارکنان حراست موجب تعطیلی این پایانه واقع در شرق لیبی شده است.

پایانه صادرات نفت الحریقه در شهر طبرق آخرین پایانه فعال صادرات نفت لیبی بود. این پایانه روزانه ١٢٠ هزار بشکه نفت به بازارهای جهانی صادر می کرد. در کنار پایانه های صادرات نفت خشکی لیبی، دو میدان نفتی دریایی نیز به صادرات نفت مشغولند که هنوز به فعالیت خود ادامه می دهند.

هم اکنون تنها پایانه برقه باز است اما این پایانه نیز تا پیش از این نفت خام مورد نیاز پالایشگاه الزاویه را تامین می کرد. تمامی پایانه ها و بیشتر میدانهای نفتی لیبی به دلیل درگیریهای خونین و مسلحانه در نزدیکی آنها و یا بسته شدن خطوط لوله، فعالیت خود را متوقف کرده اند.

به گفته مقام رسمی پایانه الحریقه، مامورین حراست از تاسیسات نفتی این پایانه به دلیل پرداخت نشدن حقوقشان دست به اعتصاب زده اند و از بارگیری یک نفتکش با ظرفیت ٧٢۵ هزار بشکه جلوگیری کردند. این پایانه روز شنبه (١٨ بهمن ماه) تعطیل شد.

تعطیلی پایانه های صادرات نفت لیبی موجب کاهش درآمدهای نفتی این کشور و در نتیجه بروز بحران بودجه ای شده است.

نوزدهم بهمن ماه1393

akhbarkargari2468@gmail.com

 

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.