در پست های گذشته در مورد مایع کردن گاز طبیعی LNG بوسیله تبرید آن تا منهای 162 درجه سانتی گراد سخن گفتیم . این فرایند حجم گاز طبیعی را حدود 600 برابر کمتر می کند و امکان حمل آن با کشتی های مخصوص این کار را بدست می دهد.
مزایای دیگر این پروسه اینست که گازهای مایع نشده گازهای نادر هستند که قسمت اعظم آن هلیوم است که نقطه جوشش منهای 268 درجه سانتی گراد است.
ارزش ارزان ترین هلیوم که معمولا درجه خلوص بالائی ندارد در بازار حدود $120 برای هر متر مکعب استاندارد حدود چهار برابر ارزش گاز طبیعی که ارزشش فقط که36$ برای هر متر مکعب است، میباشد.
ارزش هلیوم با درجه خلوص های بالاتر تقریبا بین دو تا سه برابر میشود.
هلیوم همراه گاز طبیعی معمولا حداکثر حدود %4 در صد حجم آنرا تشکیل می دهد .
در اینجا لازم به توضیح است که درصد هلیوم در منابع مختلف گاز طبیعی در دنیا یکسان نیست و استخراج هلیوم از منابعی که درصد های کمتری از هلیوم را دارند اقتصادی نیست.
امروزه هفتاد و پنج در صد هلیوم دنیا از سه منبع گاز طبیعی در قطر ، و دو ایالت وایومینگ و تگزاس در امریکا استخراج میشود.
منبع گاز پارس جنوبی ایران با قطر مشترک است و دقیقا همان درصد بالا برای استخراج هلیوم را دارا می باشد ولی تا کنون به علت نداشتن تکنولوژی لازم این منبع درآمد ما به باد رفته است.
با بدست آوردن تکنولوژی مایع کردن گاز طبیعی امکان استخراج هلیوم هم فراهم میشود.
در حال حاضر که به علت نداشتن دسترسی به تکنولوژی مایع کردن گاز طبیعی ما امکان فروش گاز طبیعی مایع شده را به تمام نقاط دنیا نداریم و فقط بوسیله لوله آنرا به بعضی از همسایگانمان با قیمت بسیار کمتر می فروشیم.
در صورت دسترسی به این تکنولوژی امکان جدا کردن هلیوم هم بدست می آید و راه دیگری برای درآمد زائی ایجاد می شود.