اخباروگزارشات کارگری4اسفند1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

Capture d’écran 2016-02-24 à 09.23.27

کارگران بازداشتی معدن طزره آزاد باید گردند

-4کارگر معدن طزره بازداشت شدند!

– دو کنفدراسیون حمل ونقل بین الملی با بیش از ۱۸۰ میلیون عضودرجهان در نامه ای به روحانی خواستار لغو احکام زندان ودادگاه دو عضوهیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحدشدند

– گزارشی درباره تجمع اعتراضی  وبست نشینی درخیابان کارگران کارخانه واگن پارس اراک!

– کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:

پنج سال حبس تعزیری برای داود رضوی، یکی دیگر از فعالین و نمایندگان تشکل های کارگری

– دومین روزاعتصاب کارگران کارخانه رینگ سازی مشهد دراعتراض به کاهش حقوق!

– نامه سرگشاده عثمان اسماعیلی به اذهان عمومی

– تجمعات اعتراضی کارگران معدن ذغالسنگ تخت دراعتراض به حقوق معوقه!

– ادامه وگسترش اعتراضات کارگران پیمانکاری عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت حقوق!

– کارگران ارگ ثبت جهانی بم وعدم پرداخت6ماه حقوق وحق بیمه شان!

پنج روز کسر حقوق کارگران به علت اعتراض به حق مسلم؟!

– تجمع کارگران کارخانه کنتورسازی ایران مقابل فرمانداری شهرستان البرز دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق،حق بیمه وبد رفتاری مدیرکارخانه!

وخامت حال کارگرفرزکاردرپی انفجار تانکر سوخت شهرک صنعتی طرق مشهد !

4کارگر معدن طزره بازداشت شدند!

از روز گذشته تا کنون چهار کارگر معدن طزره بازداشت شده‌اند.

به گزارش4اسفندایلنا، به گفته کارگران معدن طزره آقایان «بهرز افروز» و «عباس آبادی مقدم» از واحد ترانسفور و «محمد رضا مخبریان» و «علی اصغر کشاورزیان» از واحد خدمات فنی تونل کارگران بازداشت شده را تشکیل می‌دهند.

در این رابطه یکی از مسئولان فرمانداری دامغان گفت:موضوع جلب این کارگران به دستگاه قضایی مربوط می‌شود.

کارگران معدن طزره که در حال حاضر پیگیر وضعیت همکاران بازداشت شده خود هستند، می‌گویند: صرف نظر از دریافت بخشی از طلب مزدی خود و نیز وعده‌های مثبتی که به نقل از مسئولان مربوطه در مورد برآورده شدن باقیمانده مطالبات خود شنیده، برای ابراز حسن نیت خود از امروز به اجتماعات اعتراضی خود پایان داده و امیدوارند که با مساعدت مسئولان محلی همکاران بازداشت شده هرچه زود‌تر آزاد شوند.

درهمین رابطه:

ادامه اعتصاب وتجمعات اعتراضی کارگران معدن طزره برای دومین روز متوالی!

امروز هم کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی، جاده دامغان- شاهرود را بستند!

جمعی از کارگران معدن زغال سنگ طزره برای پیگیری مطالبات مزدی خود امروز نیز در مسیرهای منتهی به این واحد معدنی تجمع کردند.

به گزارش2اسفندایلنا،یکی از کارگران معدن طزره در تشریح جزئیات تجمع امروز خود و همکارانش گفت: بلاتکلیفی وضعیت معدن،۳ ونیم ماه پرداخت مزد معوق به همراه پرداخت نشدن ۱۶ ماه حق بیمه بیش از هزارو ۲۰۰ کارگر دلیل استمرار تجمع اعتراضی کارگران معدن البرز شرقی است.

وی بابیان اینکه پیش از این گروهی از کارگران در روز گذشته (شنبه اول اسفند) نیز برای پیگیری همین مطالبات در اطراف محوطه معدن و مسیرهای منتهی به معدن تجمع کردند.

این کارگر معدن طزره با تاکید براینکه خواسته او و همکارانش تنها به روز شدن مطالبات مزدی و حقوقی است، افزود: پس از حضور کارگران در مسیرهای منتهی به معدن به ویژه سه‌راهی مهماندوست در محور شاهرود -دامغان  تعدای از مسئولان منطقه از جمله فرمانداری دامغان در میان آنها حاضر شدند و با جلب نظر کارگران به اجتماع اعتراضی برپا شده خاتمه دادند اما چون تا به این لحظه هیچ پاسخی به خواسته‌های مشخص تجمع کنندگان داده نشده و در نتیجه امروز هم اعتراض مشابهی برپا شده است.

او گفت: به دنبال تجمع صبح روز گذشته مسئولان استانی تصمیم به برگزاری جلسه‌ای در محل استانداری کردند که قرار بود در آن در خصوص مشکلات کارگران معادن البرز شرقی موضوعاتی را مطرح کنند که در ‌‌نهایت جلسه فوق برگزار نشد واین موضع باعث شد تا کارگران دوباره تجمع کنند.

به گزارش امروز مرآت درهمین رابطه، کارگران معدن زغال سنگ طزره شاهرود در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود برای چندمین بار جاده دامغان به شاهرود را بستند.

کارگران با بیان اینکه حقوقشان ماههاست به تعویق افتاده است از مسئولین خواستند این موضوع را به صورت جدی پیگیری نمایند.

دورجدیداعتصاب کارگران معدن طزره دراعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوق و16ماه حق بیمه!

کارگران معترض البرز شرقی دامغان محور بین‌المللی تهران ـ مشهد را مسدود کردند!

کارگران معدن طزره در شهرستان شاهرود صبح امروز (یکم اسفند ماه)در واکنش به وضعیت نامعلوم مطالبات مزدی خود برای چندمین بار در محوطه این واحد معدنی تجمع کردند.

کارگران معترض البرز شرقی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق با حضور در مسیر تهران ـ مشهد در این شهرستان، این محور را مسدود کردند.

بیش از 800 کارگر این شرکت در تجمع اعتراضی حضور داشته‌اند که 12 اتوبوس نیز همراه آنان بود.

به گزارش1اسفندایلنا،این کارگران گفتند: بیش از هزار کارگر هستیم که نزدیک به سه و نیم ماه مزدی و حدود ۱۶ ماه حق بیمه پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع اعتراضی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.

طبق اظهارات کارگران طزره، کارفرما در تجمعات قبلی با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده بود که در صورت تامین مالی تا روز‌های آینده بخشی از طلب مزدی آنها را پرداخت خواهد کرد اما ظاهرا چون خریداران ذغال سنگ هنوز به تعهدات مالی خود در برابر کارفرما عمل نکرده‌اند هنوز آنها بستان‌کارند.

کارگران می‌گویند پیش از این حدود ۵۰ نفر از همکارانشان صبح روز ۲۷ بهمن ماه برای پیگیری خواسته‌های خود به ساختمان نهاد ریاست جمهوری و سازمان خصوصی سازی در تهران آمده بودند و در نهایت پس از یک شب اقامت در نمازخانه سازمان خصوصی سازی با وعده مسئولان این سازمان تهران را ترک کردند.

آنها می‌گویند خواسته ما این است که طبق وعده مقامات سازمان خصوصی سازی هرچه زودتر در مورد رسیدگی به وضعیت معدن طزره جلسه‌ای تشکیل شود.

کارگران معترض همچنین درباره معوقات مزدی خود گفتند: کارفرما هر سال این موقع دستمزد بهمن ماه کارگران را پرداخت می‌کرد و کارگران ۲۵ اسفند ماه هر سال عیدی خود را دریافت می‌کردند اما با وضعیت پیش آمده نمی توان چندان به دریافت معوقات مزدی در پایان سال جاری امیدوار بود.

به گزارش امروز تسنیم درهمین رابطه،کارگران معترض معادن زغال‌سنگ البرز شرقی در دامغان، محور بین‌المللی و ترانزیتی تهران ـ مشهد را در این شهرستان مسدود کردند.

برپایه این گزارش، کارگران معترض البرز شرقی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق با حضور در مسیر تهران ـ مشهد در این شهرستان، این محور را مسدود کردند.

بیش از 800 کارگر این شرکت در تجمع اعتراضی حضور داشته‌اند که 12 اتوبوس نیز همراه آنان بود.

تجمع اعتراضی کارگران البرز شرقی از حدود ساعت 14 امروز آغاز شده و تا دقایقی پیش ادامه داشته و مسیر بین‌المللی تهران ـ مشهد دقایقی پیش بازگشایی شد؛ درحالی که هنوز کارگران البرز شرقی این محل را ترک نکرده و در حاشیه راه‌ها در این منطقه نشسته‌اند.

دو کنفدراسیون حمل ونقل بین الملی با بیش از ۱۸۰ میلیون عضودرجهان در نامه ای به روحانی خواستار لغو احکام زندان ودادگاه دو عضوهیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحدشدند

کنفدراسیون بین المللی کارگران حمل ونقل

۱۹ فوریه ۲۰۱۶

موج جدید علیه اتحادیه های کارگری

خطاب به رئیس جمهور

کنفدراسیون بین المللی کارگران حمل ونقل (آی تی اف) یک کنفدراسیون بین المللی از اتحادیه های کارگران حمل ونقل است. آی تی اف نماینده ۷۰۰ اتحادیه که بیش از ۵/۴ میلیون نفر در ۱۵۰ کشور عضو دارد می باشد و یکی از چندین کنفدراسیون اتحادیه های جهانی متحد با کنفدراسیون اتحادیه بین المللی کارگران (آی تی یو سی ) می باشد.

ما بار دیگر برای شما می نویسیم و در رابطه با این موضوع که به اتحادیه های کارگری توجه کنید و به دولت شما برای بی توجهی به حقوق اساسی مندرج در پیمان نامه های کارگری آی ال او اعتراض می کنیم و خواهان پی گیری می باشیم.

در ۳۰ آپریل ۲۰۱۵ آی تی اف و آی تی یو سی مشترکا به دستگیری داود رضوی و ایراهیم مددی دونفر از اعضای سندیکای واحد وابسته به آی تی اف را که دلیلی موجه نداشته اند اشاره کردیم. ما همچنین یکبار دیگر خاطر نشان می کنیم که محمود صالحی و عثمان اسماعیلی از اعضایی کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری که در این دوره بازداشت شدند.

در همان زمان ما محتاطانه آزادی دستگیر شدگان را خیر مقدم گفتیم ، اخیرا روشن شد که در روز ۱۷ فوریه دادگاه انقلاب شعبه ۲۶ تهران ، داود رضوی را به ۵ سال زندان به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” و مختل کردن آرامش و نظم عمومی ” برای شرکت در تجمع غیرقانونی محکوم کرده است. اشاره کرده ایم که ابراهیم مددی نیز هفته بعد به همین اتهامات محاکمه خواهد شد.

ما از این فرصت استفاده می کنیم و صریحا تکرار کنیم که ما قاطعانه این سرکوبها را محکوم می کنیم، این سرکوبها بطور جدی بخطر می اندارد و مخدوش می کند حقوق مشروع فردی و سندیکایی این فعالین اتحادیه های کارگری. ما درخواست می کنیم به عنوان یک موضوع عاجل و ضروری به داود رضوی و ابراهیم مددی آزادیهای مدنی کامل اعطا شود تا آنها بتواند به فعالیت اتحادیه ای و کارگری اشان بپردازند، استانداردهای کارگری و بین المللی متضمن این اصل می باشند.

ارادتمند شما

استیون کاتون – دبیر کل آی تی اف

۱۸ فوریه ۲۰۱۶

موج جدید سرکوب علیه اتحادیه های کارگری

خطاب به رئیس جمهور

کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری(آی تی یو سی) به نمایندگی از ۱۸۰ میلیون کارگر از ۳۳۳ اتحادیه در ۱۶۲ کشور ومنطقه ، می نویسیم تا اعتراض خود را نسبت به موج اخیر آزار و سرکوب علیه رهبران اتحادیه های کارگری و فعالین را اعلام کنیم .

داود رضوی یکی از اعضا هیئت مدیره سندیکای کارگران اتوبوس رانی شرکت واحد تهران وحومه (سندیکای واحد ، وابسته به کنفدراسیون حمل ونقل بین المللی کارگران (آی تی اف) می باشد) در دادگاه انقلاب تهران شعبه ۲۶ محکوم به ۵ سال زندان شده است. رضوی در ۱۳ ژانویه ۲۰۱۶ محاکمه شده بود. اتهامات او” تجمع وتبانی به معنی فعالیت علیه امنیت ملی و مختل کردن آرامش ونظم عمومی بوسیله شرکت در تجمع غیر قانونی” است. نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای واحد، ابراهیم مددی ، ۲۲ ژانویه محاکمه و با اتهام مشابه” اجتماع غیرقانونی ومختل کردن نظم عمومی و اقدام علیه منافع امنیت ملی”محکوم شد. سندیکای شرکت واحد در سال ۲۰۰۵ تاسیس شد.این دو نفر از اعضا همچنین بطور مداوم تحت آزار و شکنجه توسط دولت برای حق شان تشکیل اتحادیه کارگری رانندگان شرکت واحد بوده اند، حقوق بنیادینی که همه دولتها به آن احترام می گذارند وباید از آن حمایت کنند.

آی تی یو سی همچنین دستگیری ۲۸ تن از کارگران معدن مس خاتون آباد در۸ فوریه را محکوم کرده ،جامعه بین المللی فریاد و فشارخود را تا رهایی آنها پی گیری می کند، گرچه ما مطلع هستیم که این کارگران اخیرا آزاد شده اند،اعضای اتحادیه برای هیچ وفقط برای شرکت در تظاهرات صلح آمیز برای اعتراض به وضعیت قرارداد کاری ۱۷۰ تن از کارگرانی که شغل دائمی داشتند دستگیر شدند.

آی تی یو سی بشدت مخالف محکومیت ابراهیم مددی به زندان ، همچنین ارعاب ،اذیت وشکنجه علیه اتحادیه های کارگری و فعالین سازمانهای مستقل کارگری می باشد.ما از دولت ایران مصرا می خواهیم که داود رضوی ،ابراهیم مددی همه کارگران زندانی و فعالین کارگری را بدون معطلی آزاد کرده و از حقوق بنیادین کارگران برای سازماندهی اتحادیه های صنفی شان در جهت توسعه موقعیت شغلی شان در ایران حمایت کند.

دو اصل آزادی تشکلات و حق تشکل بخشی از حقوق بشر است که در میثاق (پیمان) حق اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی می باشد. ایران این میثاق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ICESC را در سال ۱۹۷۵ را امضا کرده است وبر این اساس یک تعهد قانونی بین المللی دارد، عهدنامه شماره ۸ این مقاوله نامه تضمین می کند:

الف- حق هر انسانی است که اتحادیه صنفی خود را تشکیل دهد وبه اتحادیه ای که انتخاب کرده بپیوندد.موضوع فقط علاقمندی به قوانین سازمان ، برای پیشرفت و حمایت از اقتصادشان و علاقمندیهای اجتماعی است

ب- حق تشکیل سندیکا اصلی است باید آزادانه باشد که بهیچ وجه نمیتوان آنرا محدود کرد و باید از آن محافظت شود در رابطه با دیگر حقوق و آزادیها

بعلاوه ایران بعنوان عضوی از سازمان جهانی کار موظف است که احترام بگذارد به اصول پایه ای حق تشکل . کمیته آزادیهای تشکلات سازمان جهانی کار تاکید می کند بر حق تشکل و آزادی جلسات کارگران را ، اندازه گیری سرکوب فعالیتهای سندیکای تناسب دارد به تعداد بازخواستها و سوال جواب کردن فعالین کارگری در مقاطع کوتاه که جلوگیری می کنند برای پیدا کردن فعالیتهای سندیکای

شارون بارو – دبیر کل آی تی یو سی

برگرفته ازسایت سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

گزارشی درباره تجمع اعتراضی  وبست نشینی درخیابان کارگران کارخانه واگن پارس اراک!

کارگران کارخانه واگن پارس اراک،امسال در ماه های مختلف از جمله ۵ آبان ماه در محوطه کارخانه، ۸ آذر مقابل استانداری تجمعات زیادی را برگزار کردند.

این کارگران که حدود ۵ ماه است حقوقی دریافت نکرده اند نیز عصر روز دوم اسفند ماه مقابل مصلی بیت المقدس اراک تجمع کردند.

این کارگران با لباس کار کف خیابان مقابل مصلی نشسته بودند و پلیس نیز دقایق اولیه با بستن خیابان همکاری کرد. اما با بالا گرفتن موج اعتراضات خیابان باز شد.

طبق شنیده ها یکی از این کارگران با ماشین های عبوری برخورد کرده و صدمه دیده بود. که با آمدن آمبولانس جمعیت متفرق شد.

کارخانه واگن پارس فعالیت خود را از سال ۱۳۵۳ آغاز کرد و از سال ۱۳۸۳ از بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار شد.

این کارخانه با تولید محصولات لوکوموتیو، مسافری بین شهری، مترو، بوژی و باری توانسته بود گوی رقابت را از سایر تولید کنندگان خاورمیانه برباید به لقب بزرگترین سازنده خودروهای ریلی خاورمیانه را به خود اختصاص داد.

اما طبق اظهارات کارکنان این کارخانه حدود دو سال است که هیچ گونه تولیدی نداشته است. برخی علت خوابیدن کارخانه را رکود و شرایط بد اقتصادی می دانستند و معتقد بودند در دوران پساتحریم این مشکلات رفع خواهد شد. اما کارخانه های بسیار کوچکتر و کم حجم تر در اراک حتی قبل از تصویب برجام توانسته اند کارگران خود را راضی نگه دارند.

واگن پارس اراک توانسته بود به وسیله ارتقای دانش خود واگن های پیشرفته ای تولید کند که کیفیت خوب این واگن ها مشتری های خارج از کشور را هم پای میز قرارداد آورده بود. محصولات این کارخانه ایرانی به کشورهایی چون کوبا، سودان، بنگلادش و حتی چین و سوریه صادر می شد.

اما این کارخانه حدود دوسال است که در وضعیت بغرنجی به سر می برد به طوری که سفارش جدیدی جذب نکرده است که این مسئله بر روی پرداخت حقوق کارگران این کارخانه تاثیر گذاشت.

این درحالیست که اخیرا دولت یازدهم در قراردادهای پسا برجام خود، ۵ هزار واگن باری از روسیه وارد بازار کرد. که طبق نظر کارشناسان این واردات کورسوی امیدی را که مدیران واگن پارس از بستن قراردادها در دل داشتند را نیز از بین برد.

چندی پیش محمدی مدیر شرکت واگن پارس اراک گفت: واگن پارس اراک علی رغم ظرفیت ها و قابلیت های متنوع  در حال حاضر با ۳۰ درصد ظرفیت مشغول فعالیت است.

محمدی با اشاره به اینکه واگن پارس به عنوان اولین شرکت در زمینه ساخت واگن در کشور فعالیت داشته اظهار کرد:اولین سری از واگن های مترو تهران توسط این شرکت ساخته شد و در گذشته نیز در زمینه ساخت انواع  لوکوموتیوباربری و مسافری فعالیت داشته است.

وی با اشاره به اینکه تمام قطعات مورد استفاده در واگن ها توسط خود شرکت طراحی می شود افزود: هم اکنون بر اساس قرار داد، ساخت ۳۷ دستگاه مسافربری و صد دستگاه واگن مترو توسط شرکت واگن پارس در حال ساخت است و کلیه مراحل ساخت واگن و تجهیزات داخلی واگن ها توسط خود شرکت انجام می شود.

محمدی خاطر نشان کرد: این شرکت توانایی ساخت تمامی سفارشات در زمینه ساخت واگن ها را دارد و امیدواریم در این راستا حمایت های لازم صورت گیرد.

چتر حمایتی دولت یازدهم بر سر دلالان فرصت طلب

یکی از دلایل کمبود نقدینگی در این شرکت و معوق ماندن حقوق کارگران مسدود شدن حساب های مالی کارخانه از سوی اداره مالیات استان مرکزی است. همچنین شنیده ها حاکی از آن است که در چند سال اخیر مالیات این کارخانه ده برابر افزایش یافته که کارخانه را با مشکلات مالی روبه رو کرده است.

سوال مهم این است که با وجود بزرگترین سازنده خودروهای ریلی خاورمیانه در ایران چرا مسئولان دولت یازدهم اقدام به واردات ۵ هزار واگن از روسیه کرده است ؟ آیا این اقدام شکستن کمر تولید کننده های داخلی نیست؟

سودهایی که از قبال قرارداد های واردات واگن از روسیه به حساب برخی از تجار می رود می توانست جیب های چند کارگر در کارخانه های ایران را در شب های نزدیک به عید خالی نگذارد؟ کدام افرادی از کنار این قراردادها سود می برند که این طور کارگران را آواره استانداری و فرمانداری کرده اند؟ آیا این افراد طعم ۵ ماه بی حقوقی را چشیده اند؟

بخشی ازیک گزارش دیارآفتاب بتاریخ4اسفند

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:

پنج سال حبس تعزیری برای داود رضوی، یکی دیگر از فعالین و نمایندگان تشکل های کارگری

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن حکم صادره علیه داود رضوی و اعلام حمایت از اهداف کارگری، برحق و انسانی ایشان، خواهان لغو حکم ناعادلانه پنج سال این کارگر شریف بوده و به سهم خود از همه ی کارگران، تشکل های کارگری و مردم آزادی خواه و عدالت طلب ایران و جهان می خواهد که ضمن افشای این قبیل اعمال ضدکارگری و سرکوب گرایانه در حد توان از این نماینده منتخب کارگران شرکت واحد دفاع نمایند.

لینک متن کامل:

http://komitteyehamahangi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2480:1394-12-03-20-17-08&catid=14:1389-12-23-23-57-18&Itemid=27

دومین روزاعتصاب کارگران کارخانه رینگ سازی مشهد دراعتراض به کاهش حقوق!

از روز گذشته (دوشنبه سوم اسفند ماه) تا کنون کارگران کارخانه رینگ سازی مشهد دراعتراض نسبت به کاهش حقوق دراعتصاب به سر می‌برند.

به گزارش4اسفندایلنا،کارگران این واحد صنعتی گفتند: نزدیک به هزار نفر هستیم که نسبت به رویه‌ای که  مدیریت جدید کارخانه برای پردخت مزایای مزدی در پیش گرفته است اعتراض داریم.

به گفته این کارگران از ۱۵ اردیبهشت ماه سال جاری که مدیریت کارخانه رینگ سازی مشهد تغییر کرده است علاوه بر تاخیر ۱۵ روزه در پرداخت دستمزد، ارزش ریالی برخی مزایای مربوط به حق افزایش تولید، آکورد، حق پاداش، بهره برداری و کمک‌های غیر نقدی که در سال‌های گذشته به آنها پرداخت می‌شد، کاهش و حتی در برخی موارد بطور کامل قطع شده است.

کارگران این واحد قطعه سازی می‌گویند:  کارفرما در مواجه با آنها دلیل قطع شدن مزایای مزدی را به فروش نرفتن محصولات کارخانه عنوان می کند و این در حالیست که خریداران محصولات این کارخانه که دو خودرو ساز بزرگ هستند سفارشات خوبی برای تولید رینگ می‌دهند.

آنها می‌گویند: تا پیش از تغییرات به طور میانگین هر یک ماه یکبار مبلغی معادل ۲۰۰ تا ۴۰۰هزارتومان به هر کارگر پرداخت می‌شد، اما در حال حاضر ارزش ریالی این مزیت شغلی به ۱۰ هزار تومان کم شده است.

کارگران  مذکور همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود درباره کاهش بیش از ۳۰۰ هزار تومانی کمک‌های غیر نقدی گفتند: شرکت رینگ سا زی سالانه به ارزش ۷۰۰ هزار تومان سبد کالا بصورت غیر نقدی به کارگران می‌داد که این رقم در سال جاری به ۳۹۰ هزار تومان کاهش یافته است.

همچنین این کارگران خواستار بازبینی و اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغلی که از حدود یک دهه قبل در این واحد تولیدی در حال اجراست، شدند.

آنها همچنین در مورد پرداحت مزایای حق بهره‌وری خود گفتند: تا پیش از این حق بهره وری کارگران  هر ماه بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان متغییر بود که هم اکنون به حدود ۵ تا ۶ هزار تومان برای هر نفر تقلیل یافته است.

نامه سرگشاده عثمان اسماعیلی به اذهان عمومی

اینجانب عثمان اسماعیلی متولد ۱۳۴۱ هستم وازسن ۱۰ سالگی در روستا به چوپانی ونوکری اربابان روستا مشغول بکار بودم چون ما خوش نشین بودیم دارای حتی یک وجب زمین کشاورزی هم نبودیم از نداری وناچاری به شهر مهاجرت کردیم وبعد از مهاجرت از روستا به شهر وارد بازارکار شدم وبه کار ساختمانی مشغول شدم ودوش به دوش هم طبقه های خود در ساختمان سازی کشور کار کردم وآگاهی طبقاتی را در میادین کار ودرد ورنج هایی که هم طبقه هایم میکشیدند به دست آوردم ومن نیز تصمیم به مبارزه طبقاتی گرفتم و در سن ۱۹ سالگی مبارزه را شروع کردم .من کارگر که ۵۳ سال دارم هنوز مشغول به کارگری میباشم ودارای ۶ فرزند تحصیل کرده بیکار هستم که همگی لیسانس وفوق لیسانس میباشند ونیز از هیچ بیمه ومزایایی برخوردار نمی باشم.

آقای رئیس اطلاعات شهرستان سقز من حاضرم در یک مناظره تلویزیونی رو به جنبش کارگری ایران وهزاران قرارداد سفید امضاءاز یک ماهه تا یک ساله والی آخر ارائه دهم.جناب آقای رئیس اطلاعات ای کاش خودتان بشخصه از میادین کارگری شهر بازدید می کردید ودرد ورنج ها را ازخود کارگران می شنیدی که کارگران ساختمانی در طول سال فقط ۴ماه کار میکنند وبقیه ماه به علت سرما بیکارند در جایی از دادنامه که به من ابلاغ شده ومحکوم به یک سال حکم تعزیری شده ام درج شده که گویا من عثمان اسماعیلی را دعوت به مراسم روز جهانی کارگر کردیدومن درخواست شما را رد کردم.بله مراسم روز جهانی کارگر مربوط به جنبش کارگری است و در جایی که کارفرما وسرمایه دار نقش داشته باشد شرکت نمیکنم اما باید کارگرانی که صاحب تولید ند ودرآبادانی شهر نقش دارند باید آنها بیایند وسخن بگویند نه پیمانکاران بزرگ تا کوچک که کارگران رااستثمار میکنند ونه آنهایی که به بهانه واسم اشتغال زایی برای طبقه کارگر وام دریافت میکنند برای ۹ساعات کار وبا حقوق ۷۰۰ هزار تومان که ۱ماه پرداخت میکنند و۴ماه بعد نمیدهندآن هم با این تورم امروزی که زندگی را بر کام طبقه کارگر تلخ کرده است.

آقای رئیس اطلاعات که خود را مبارز می نمایید چرا با این جانیان سرمایه داران مبارزه نمی کنید که دسترنج طبقه کارگر را به جیب میزنند؟

من به این حکم ناعادلانه خود اعتراض دارم ونباید هیچ انسانی بخاطر اعتقاد؛رنگ؛پوست نژادمحاکمه یا زندانی شودودر دادنامه من را متهم به همکاری با رسانه های بیگانه کردید .رسانه از نظر من باید هیچ مرزی نداشته باشد رسانه باید هر گزارش وخبری را در اختیار جامعه قرار دهدآیا طبقه کارگر با این دسترنجهای فراوانی که دارد شایستگی آن را ندارد که رسانه مستقل کارگری داشته باشد تا از درد ورنجهای کارگران دفاع کند؟

ما در صورتی زندان میرویم که نسل بعدی بخاطرعقیده و باوری که دارند زندان واعدام نشوند.

عثمان اسماعیلی

تجمعات اعتراضی کارگران معدن ذغالسنگ تخت دراعتراض به حقوق معوقه!

تجمع کارگران معدن ذغالسنگ تخت امروز هم به مانند روز گذشته در مقابل دفتر نمایندگی این شرکت برگزار شد.

این کارگران سپس در مقابل فرمانداری شهرستان مینودشت حضور پیدا کردند تا اعتراض خود را از این طریق به گوش مسئولان ذی ربط برسانند.

به گزارش4اسفند مینوخبر،دومین روز تجمع کارگران شرکت البرز شرقی (ذغالسنگ تخت) با وساطت مسئولان و دریافت بخشی از معوقات خود پایان یافت.

بدنبال تجمع درمقابل فرمانداری با دعوت فرماندار شهرستان مینودشت کارگران معترض،در سالن اجتماعات فرمانداری حضور پیدا کردند و در جلسه ای که فرماندار، رئیس دادگستری، دادستان، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت، رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی، رئیس تامین اجتماعی و رئیس این معدن حضور داشتند شرکت کردند.

اسرافیل وزیری فرماندار شهرستان مینودشت در خصوص این جلسه گفت: امروز حقوق یک ماه این کارگران پرداخت شد و به گفته رئیس معدن قرار است باقی مانده مطالبات این کارگران نیز تا آخر سال واریز شود.

ادامه وگسترش اعتراضات کارگران پیمانکاری عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت حقوق!

جمعی از کارگران پیمانکاری فازهای ۱۹، ۲۰ و ۲۱ منطقه ویژه عسلویه صبح امروز به دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی خود تجمع کردند.

به گزارش4اسفندایلنا،کارگرانی که در منطقه ویژه عسلویه مشغول کارند گفتند: بامداد امروز نیز جمعی از کارگران شرکت‌های پیمانکاری شاغل در فاز ۱۹عسلویه در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود مقابل دفتر پیمانکار اصلی تجمع کردند.

گفته می‌شود به دلیل کثرت کارگران بستان کار تجمع اعتراضی مورد نظر به اطراف مسیرهای منتهی به دفتر پیمانکار که در محل اجرای پروژه قرار دارد نیز کشیده شده است.

این اعتراضات در حالی رخ می‌دهد که در ابتدای اسفندماه قراردادهای کاری این کارگران به دلیل تکمیل این پروژه‌ها تمدید نشده است و در عین حال پیمانکار پروژه هنوز در خصوص تسویه حساب و پرداخت معوقات مزدی آن‌ها و تجمع آنان تاکنون اقدامی نکرده است.

همین منبع،از برپایی جداگانه یک تجمع اعتراضی کارگری مشابه در فاز‌های ۲۰ و ۲۱ منطقه ویژه عسلویه خبر می‌دهند که در آن تعداد کارگران شرکت کننده تا نزدیک به ۲۰۰ نفر برآورد می‌شود.

برپایی این اجتماعات اعتراضی در شرایطی است که برابر دستور العملی که ماه گذشته از سوی وزارت نفت صادر شده بود، تمامی کارفرمایان و پیمانکاران فعال در منطقه عسلویه موظف شده بودند که تا پیش از تاریخ ۵ اسفند ماه تمامی مطالبات معوق و جاری کارگران تحت استخدام خود را پرداخت کنند.

کارگران ارگ ثبت جهانی بم وعدم پرداخت6ماه حقوق وحق بیمه شان!

پنج روز کسر حقوق کارگران به علت اعتراض به حق مسلم؟!

شش ماه است که کارگران ارگ ثبت جهانی بم حقوقشان را دریافت نکرده‌اند . آخرین بار مرداد ماه بود که حقوق معوقه چهارماه‌شان پرداخت شد.

البته به یمن اعتراض به حق مسلم‌شان و تحصن جلوی ارگ ، مدیر محترم پایگاه ارگ بم در آن زمان پنج روز بیمه و حقوقشان را کم کرد؟!

صدایش می‌لرزد، عصبانی است. شاید هم آبروداری می‌کند و بغض گلویش را فرو می‌خورد و می‌گوید:« خودشان می‌توانند شش ماه حقوق نگیرند و سر کار بیایند؟! یکی از کارگرها سرطان حنجره دارد. حتی پول دوا و درمانش را ندارد. روی همگی ما سیاه، ته جیب هرکداممان ۱۰۰۰ تومانی و ۲۰۰۰ تومانی بود کمک کردیم به دوستمان، هیچ نمی‌شود اما حداقل از عذاب وجدان نداشته‌هایمان کم می‌شود!»

نفر بعدی از ارگ ثبت جهانی بم قصه تلخ‌تری را تعریف می‌کند. این که یکی از کارگران به دلیل عدم پرداخت حقوق، مجبور به حمل مواد مخدر شده و اکنون در زندان چشم انتظار بین ماندن و رفتن است. و البته سنگینی این قصه آنجا است که همسر یکی دیگر از کارگران نیز مجبور شده از همین راه روزگاری را که شوهرش آن هم نه به دلیل کار نکردن بلکه به دلیل پرداخت نشدن حقوقش، برایش خاکستری کرده بود؛ با دستان خودش سیاه کند. شاید می‌خواسته رنگ سفیدی بر زندگی اش بپاشد و بر ارگ آن بنشیند اما رنگ‌کار خوبی از آب درنیامده است.

کارگرانی که پول خوردن صبحانه ندارند

کارگر دیگری می‌گوید:« وقتی در گروه‌های شش نفری دور هم جمع می‌شویم از این جمع چهار نفر برای صبحانه هیچ با خود به همراه ندارند. بارها شده که خیلی از کارگران بالای داربست سرشان گیج رفته است. لباس کار و کفش و… که پیشکش ما حتی شش ماه است بیمه‌مان نیز واریز نشده است. اگر اتفاقی برای هر کدام از ما یا خانواده‌مان بیفتد و گذرمان به بیمارستان بیفتد، چه باید بکنیم. من فقط چشم امیدم به دعای خیر مادرم است که هر روز بدرقه‌‌ام می‌کند. بیچاره پیرزن از درد شب‌ها خوابش نمی‌برد اما پولی ندارم که خرج دوا و درمانش بکنم.»

بوی عید بوی کاغذ رنگی

«الان عید نزدیک است. از همین حالاغصه‌ام گرفته است که اگر احیاناً درهای رحمت به سوی ما هم باز شد و حقوق ما را هم پرداخت کردند، قسط‌هایی را که از فامیل گرفته ام تا شرمنده زن و بچه‌ام نباشم پرداخت کنم یا برای فرزندانم لباس بخرم . من و همسرم هیچ، بالاخره همه ما روزی بچه بوده‌ایم و دلمان عید می‌خواهد.»

حرف‌هایشان بوی درد می‌دهد و تو را یاد این ابیات می اندازد: «یاد دارم یک غروب سرد سرد/می گذشت از توی کوچه دوره گرد:دوره گردم ، کهنه قالی می خرم/دست دوم جنس عالی می خرم/گر نداری کوزه خالی می خرم/ کاسه و ظرف سفالی می خرم…اشک در چشمان بابا حلقه بست/عاقبت آهی زد وبغضش شکست/اول ماه است و نان در خانه نیست/ ای خدا شکرت ولی این زندگیست؟!/…دوره گردم ، کهنه قالی می‌خرم/ دست دوم جنس عالی می خرم/خواهرم بی روسری بیرون دوید/ گفت: آقا سفره خالی می خرید!!!»

پنج روز کسر حقوق به علت اعتراض به حق مسلم

شش ماه است که کارگران ارگ ثبت جهانی بم حقوقشان را دریافت نکرده‌اند . آخرین بار مرداد ماه بود که حقوق معوقه چهارماه‌شان پرداخت شد.

البته به یمن اعتراض به حق مسلم‌شان و تحصن جلوی ارگ ، مدیر محترم پایگاه ارگ بم در آن زمان پنج روز بیمه و حقوقشان را کم کرد؟!

و یک پرسش اساسی تر کدام یک از مدیران میراث فرهنگی و سایر مدیران در نهادها و ارگان‌های مختلف حاضرند حداقل یک سال بدون حقوق در خدمت اسلام و مسلمین باشند؟! اگر اینک پاسخ مدیر این باشد که من هم همراه و همگام‌ با آنها حقوق نگرفته‌ام، یک پاسخ واضح و روشن برای او وجود دارد و آن این که قطعاً مدیر پروازی خود در جای دیگر مشغول به کاری هست و تنها راه درآمدش مدیریت ارگ بم نیست. اما کارگر کم سواد که تخصص و تبحر کارشناسی ندارد باید چه کند جز کارگری؟!

لابد حالا کارگران به همین دلیل دیگر اعتصاب نمی‌کنند و صرفاً دست به دامان رسانه شده‌اند… اواخر بهمن ماه بود که کارگران بم در تماس‌های تلفنی پی در پی از به تعویق افتادن پرداخت حقوقشان آن هم به مدت شش ماه خبردادند! ایامی که مصادف شد با حضور فرهاد عزیزی مدیر کل امورپایگاه‌ها در استان کرمان برای جشن بزرگ ثبت جهانی روستای صخره‌ای میمند . هنگام تماس تلفنی خبرنگار ما، عزیزی از حضور گروهی از کارشناسان برنامه و بودجه در ارگ بم برای بررسی همین امر خبر داد و گفت: قرار است این گروه پس از بررسی نظرات خود را اعلام کنند و بدین ترتیب حقوق کارگران پرداخت شود.

همزمان کارگران بم از حضور این گروه خبر دادند و گفتند که تمام مشکلاتشان را برای این گروه از کارشناسان توضیح داده‌اند و آنها نیز قول رسیدگی داده‌اند.

اما چرا سازمان برنامه و بودجه قرار است این حقوق را پرداخت کند؟ کمبود بودجه و اعتبار در سازمان میراث فرهنگی چنین راه حلی را جلوی پای مسوولان گذاشته است موضوعی که پیش از این هم باعث دردسرهایی برای امور پایگاه‌ها شده بود.

اینک با گذشت چندین روز از این وعده‌ها، همچنان کارگران ارگ ثبت جهانی حقوق نگرفته‌اند و پی در پی در تماس تلفنی با ما، خواستار رسیدگی به امورشان هستند.

اما امروز (۴ اسفند) فرهاد عزیزی مدیرکل امور پایگاه‌های ثبت جهانی باردیگر تأکید می‌کند که پرداخت حقوق کارگران ارگ بم در سازمان برنامه و بودجه و در بخش فرهنگی این سازمان به فوریت تأیید شده و در کمیته‌ ذی ربط درحال بررسی است.

قابل یاد آوری است که اکنون بیش از ۱۲۰ کارگر در این ارگ با حداقل حقوق کارگری ماهیانه ۶۰۰هزار تومان مشغول به کارند.

بخشی ازیک گزارش هنرنیوزبتاریخ4اسفند

تجمع کارگران کارخانه کنتورسازی ایران مقابل فرمانداری شهرستان البرز دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق،حق بیمه وبد رفتاری مدیرکارخانه!

در واپسین روزهای پایانی سال و در زمانی که تشکل های بظاهر مدافع حقوق کارگر در حال چرتکه اندازی منافع شخصی خود در حمایت از کاندیدایی خاص بسر می برند، کارگران شرکت کنتورسازی ایران در تجمعی دیگربتاریخ3اسفندماه، مقابل فرمانداری شهرستان البرز حضور یافته و خواستار احقاق حقوق قانونی خود شدند.

از ۴ماه گذشته تا کنون، مدیر کارخانه و مدیر مالی شرکت بجز دادن وعده، اقدام دیگری انجام نداده اند و اگر کسی بخواهد حقیقت را دانسته و یا مطالبات خود را طلب نماید، بدون حق و حقوق اخراج خواهد شد تا شاید پس از یکسال رفت و آمد در محاکم قضایی بتواند بخشی از حقوق خود را دریافت نماید.

به گزارش 3اسفند ندای البرز، یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز در این باره گفت: ما به علت عدم پرداخت حقوق خود از شهریورماه امسال تا کنون و نیز برخوردهای تند مدیر کارخانه با یکی از کارگران تجمع کرده ایم.

وی ادامه داد: در ۲ ماه اخیر سه مرتبه در مقابل استانداری و فرمانداری تجمع کرده ایم که البته استانداری اقدام به اخذ تعهد کتبی از مدیر عامل شرکت برای واریز بخشی از حقوق معوقه نمودکه تا کنون به این تعهد نامه توجهی نشده و حتی به علت بدهی شرکت به بیمه تامین اجتماعی، کارکنان تا ماه گذشته بدون دفترچه درمانی بوده اند.

این کارگر جوان شرکت کنتور سازی عنوان کرد: از ۴ماه گذشته تا کنون، مدیر کارخانه و مدیر مالی شرکت بجز دادن وعده، اقدام دیگری انجام نداده اند و اگر کسی بخواهد حقیقت را دانسته و یا مطالبات خود را طلب نماید، بدون حق و حقوق اخراج خواهد شد تا شاید پس از یکسال رفت و آمد در محاکم قضایی بتواند بخشی از حقوق خود را دریافت نماید.

این دانشجوی کارگر اظهار میدارد: مشکلات کنونی بعد از خصوصی سازی شرکت ایجاد شده و متاسفانه مدیر عامل پس از دریافت وام و  راه اندازی چندین واحد صنعتی مختلف در داخل این شرکت، خط تولید را تعطیل نموده است.

کارگران حاضر در این تجمع می گویند: نزدیک به ۲ماه است که انبار شرکت کنتور سازی خالی از باطری بوده و تولید متوقف شده است و مشخص نیست که چرخه تولید در چه زمانی به راه خواهد افتاد تا به واسطه آن حقوق کارگران پرداخت شود.همچنین طلبکاران نیز با داشتن حکم توقیف اموال به شرکت مراجعه کرده و از ماشین گرفته تا لیفتراک و …را مصادره می کنند.

این صدای کارگرانی است که شاید در هیاهوی فضای انتخاباتی موجود، صدایشان بجایی نمی رسد و تنها خواسته قانونی آنها پرداخت به موقع  حقوق و واریز بیمه تامین اجتماعی است.

وخامت حال کارگرفرزکاردرپی انفجار تانکر سوخت شهرک صنعتی طرق مشهد !

حال کارگر فرزکار و دچار مصدومیت در این حادثه که بر اثر شدت انفجار به بالای پشت بام کارگاه پرتاب شده بود وخیم گزارش شده است.

به گزارش4اسفند مهر، شامگاه دوشنبه در حالی که کارگران یک واحد جوشکاری سعی داشتند یک دستگاه تانکر حمل سوخت را در شهرک صنعتی طرق ترمیم کنند به دلیل وجود انباشت گاز و مواد اشتعالزا درون این تانکر ناگهان با انفجاری  مهیب روبرو شدند.

شدت انفجار در این حادثه به حدی بود که به گفته شاهدان عینی کارگر فرزکار این کارگاه به بالای پشت بام پرتاب شد.

انفجار این تاکر سوخت همچنین موجب تخریب و شکستن شیشه های منازل و واحد های تجاری مجاور شد و به سه دستگاه خودروی سواری متوقف شده در محل حادثه آسیب رساند.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد در تشریح جزئیات این حادثه بیان کرد: به گفته شاهدان ماجرا تانکر حامل سوخت بعد از تخلیه بار به دلیل نقص فنی به کارگاه جوشکاری خودروهای سنگین در شهرک صنعتی طرق مراجعه کرد که در حین عملیات فرز کاری این تانکر منفجر شد.

وی افزود: این حادثه موجب مصدومیت دو تن و تخریب ۲۰ واحد تجاری و سه خودروی  سبک و سنگین شد.

وی علت این حادثه را تجمیع گاز  و بخارات حاصل از مواد سوختی در این تانکر و در نهایت انفجار بر اثر گرما ناشی از فرزکاری و جوشکاری عنوان کرد.

چهارم اسفندماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.