اخباروگزارشات کارگری30دی1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

parastaran1

– تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه راین خودرو*با3ماه حقوق معوقه مقابل فرمانداری بم!

– اوج گیری بازداشت ومحاکمه کارگران در چند روز اخیر

– تجمع کارگران بیکارشده  کارخانه صابون سازی مقابل فرمانداری ویژه خرمشهر دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!

نامه سر گشاده محمود صالحی به مسئولان وزارت اطلاعات استان کردستان

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی معدن سرب و روی بهادران مهریز مقابل استانداری یزد

– شمشیراز روبستن دادستان عمومی و انقلاب تهران!

– تاخیر2ساله درپرداخت مطالبات کارگران آبفای اهواز!

– کارگران معدن امنیت شغلی وجانی ندارند!

– اخراج  تعدادی ازکارگران کارخانه کاشی حافظ شیراز وعدم پرداخت چندماه حقوق کارگران شاغل!

– تجمع مردم ریگان مقابل فرمانداری دراعتراض به افزایش تعرفه‌های برق

– تجمع مردم روستای آبباریک ورامین  درجاده دراعتراض به تکمیل نشدن جاده این روستا

تایید قرار منع تعقیب «مرتضوی» در ارتباط با استخدام بدون مجوز

– مرگ‌ِ خاموش رانندگان کامیون‌های فرسوده!

– جان باختن یک کارگر جوان درآتش سوزی انبار شرکت جهاد نصر  شوشتر

افزایش جمعیت جهانی بیکاری تا دو سال آینده

اعتصاب پناهجویان در اعتراض به اخراج از نروژ

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه راین خودرو*با3ماه حقوق معوقه مقابل فرمانداری بم!

امروز30دی،کارگران کارخانه راین خودرو دراعتراض به اخراجشان دست به تجمع مقابل فرمانداری بم زدند.

به گزارش 30دی آرمان کرمان،شب گذشته  ساعت ۱۲ بامداد مسئولین شرکت راین خودرو با تمامی کارگران خود تماس گرفته و اعلام کرده است که دیگر نیروی این شرکت نمی باشند و تمامی آن ها اخراج شده اند.

بر اساس اخبار دریافتی این  شرکت ۲۷۰ نفرکارگر داشته که با این تماس همگی آن ها اخراج شده اند و البته قرار داد این نیروها  تا به امروز بوده است.

گفتنی است حقوق  سه ماهه این کارگران اخراجی تا به امروز پرداخت نشده است.

البته لازم به ذکر است که در بین کارگران از کار اخراج شده افرادی با ۱۵ سال سابقه هم دیده می شود .

کارگران این شرکت در مقابل فرمانداری بم به علت اخراج  تجمع کرده اند.

* شرکت خودروسازان راین در سال ۱۳۸۲ بعنوان یکی از شرکت های تابعه گروه صنایع خودروسازی کرمان در منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید و به منظور تولید خودرو، تاسیس و ثبت گردید.

در اسفند سال ۱۳۸۲ و پس از عقد قرارداد همکاری بین شرکت خودروسازان راین و شرکت هیوندای موتور کره جنوبی ،شرکت خودروسازان راین رسما تولیدکننده خودروهای هیوندای در ایران نام گرفت. پس از آن، با راه اندازی خط تولید خودروی هیوندای ورنا (اکسنت) اولین خودروی تولیدی این شرکت در خرداد ۱۳۸۳ از خط تولید کارخانه خارج شد.

در ادامه­ روند توسعه شرکت، تولید خودروی آوانته (النترا) با  همکاری شرکت هیوندای در دستور کار قرارگرفت و پس از خرید و نصب تجهیزات خط تولید این خودرو، در مرداد ۱۳۸۴ اولین سری ازاین خودروها تولید شد.

شرکت خودروسازان راین سرانجام موفق به عقد قرارداد همکاری با یکی از برترین شرکت های خودروسازی چین گردید.

در گام نخست با توجه به مزایای ارزیابی شده برای خودروی ولکس C30، تولید این سری از محصولات شرکت گریت وال در دستور کار شرکت خودروسازان راین قرار گرفت و خط تولید این خودرو به در سال ۱۳۹۰ نصب و راه اندازی شد.

اوج گیری بازداشت ومحاکمه کارگران در چند روز اخیر

در روزهای اخیر فشار بر روی کارگران آگاه و فعالین کارگری در ایران شدت گرفته و روند دستگیری و محاکمه آنان بیش از پیش افزایش یافته است. قصدعوامل سرمایه ظاهراً این است کهبا دستگیری، محاکمه و صدور احکام زندان برای کارگران و فعالین کارگری، در مقابل جنبش اعتراضی و حق طلبانه طبقه کارگر سد و مانع ایجاد نموده، حتی المقدور آن را به عقب برانند و از جنب و جوش و حرکت بازدارند.

قصد مدافعین سرمایه از دست زدن به این گونه اقدامات چیزی جز ایجاد رعب و وحشت در میان کارگران و فعالان کارگری، جهت خاموش کردن صدای اعتراض آنان در در مقابل تشدیدفشارو استثمار سرمایه نیست. تهدید، احضار، محاکمه و بازداشت کارگران و فعالان کارگری را تنها در این راستا می توان ارزیابی نمود و تحلیل کرد.

لینک متن کامل:

http://komitteyehamahangi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2426:1394-10-29-19-28-19&catid=14:1389-12-23-23-57-18&Itemid=27

تجمع کارگران بیکارشده  کارخانه صابون سازی مقابل فرمانداری ویژه خرمشهر دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان!

امروز30دی، کارگران بیکارشده  کارخانه صابون سازی خرمشهردراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان دست به تجمع مقابل فرمانداری ویژه خرمشهرزدند.

طوماری نیز برای احقاق حق و حقوق کارگران به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال شده است، ولی تاکنون اقدامی برای رفع مشکلات کارگران انجام نشده است.

به گزارش 30دی ایرنا،بیش از 15 کارگرکارخانه صابون سازی خرمشهر برای دریافت مطالبات حق و حقوق معوق خود از این شرکت، روبروی فرمانداری ویژه شهرستان حاضر شده و پیگیری مسئولان شهرستانی برای پرداخت شدن حقوق خود را خواستار شدند.

نماینده کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی گفت:از 120 کارگر کارخانه صابون سازی بیش از 80 کارگر از زمان تعطیلی تاکنون حقوق معوق و سنوات خدمتی خود را دریافت نکرده اند.

وی که خواست نامش در خبر برده نشود، اضافه کرد:بیشتر کارگران این کارخانه سابقه 20 ساله کار در شرکت را دارند و بدون حقوق و بیمه به سر می برند و تاکنون بلاتکلیف مانده اند.

وی گفت:طوماری نیز برای احقاق حق و حقوق کارگران به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال شده است، ولی تاکنون اقدامی برای رفع مشکلات کارگران انجام نشده است.

این کارگر اضافه کرد:برخی کارگران حقوق سنوات با چهار درصد میزان سختی کار را از درآمدهای شخصی پرداخت کرده و بازنشسته شده اند، ولی دیگر کارگران این شرکت تاکنون در بلاتکلیفی به سر می برند.

بنا بر اظهار نظر کارگران، تعدادی از کارگران شاغل در بخش های نگهبانی و حراست کارخانه نیز، حقوق دریافت نکرده اند و همچنان چشم انتظار نشسته اند.

به گفته آنان در سال 90 تولید این کارخانه به 50 تن در روز افزایش یافت به گونه ای که بخش قابل توجه مواد شوینده به کشور عراق صادر شد، ولی به دلایلی نامعلومی نسبت به تعطیلی آن اقدام شد.

معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری خرمشهر با تایید این مطلب گفت:پرداخت مطالبات و تحقق خواسته های کارگران این شرکت در حال پیگیری است.

سیدجواد موسوی افزود:با بررسی انجام شده شرکت صابون سازی، ورشکسته اعلام شده و یک مرتبه نیز به مزایده گذاشته شده و از طریق مراجع قضایی روند قانونی خود را طی می کند.

کارخانه صابون سازی خرمشهر سال 87 از سازمان بنیاد شهید منفک شده و به بخش خصوصی واگذار شد، کارفرمای کارخانه جدید به دلایل مشکلات مدیریتی نتوانست مطالبات مزدی و بیمه ای کارگران را پرداخت کند.

این واحد تولیدی حدود سه سال به دلیل مشکلات مدیریتی تعطیل است و کارگران در این مدت توانسته اند بخشی از حقوق خود را از طریق شکایت به مراجع قانونی و از طریق فروش دارایی های کارخانه دریافت کنند.

120کارگردرکارخانه صابون سازی خرمشهر مشغول به کار بوده اند.

نامه سر گشاده محمود صالحی به مسئولان وزارت اطلاعات استان کردستان

با عرض ادب و احترام.

مسئولان محترم وزارت اطلاعات استان کردستان:

این نامه سرگشاده را انتشار می دهم تا اینکه مردم و اذهان عمومی مطلع باشند که نیروهای تحت امر وزارت اطلاعات استان کردستان، وقتی وارد منزل شخصی ما شدند چکار کردند. اگر نامه را خصوصی می فرستادم، هیچ وقت نامه به دست شما ها نمی رسید و یا اگر هم می رسید به آن جواب نمی دادید. هر چند می دانم نوشتن چنین نامه ای رو به جامعه و انتشار آن در دنیای مجازی برای شخص من جرم محصوب می شود. ولی من آماده هستم تا یک بار دیگر به اتهام نوشتن نامه و انتشار آن در دنیای مجازی بازداشت و تفهم اتهام شوم.

جهت اطلاع کارگران وعموم مردم، در تاریخ 29/5/94 از طرف شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج نامه ای به من دادند تا آن را به وزارت اطلاعات استان کردستان جهت تحویل کلیه مدارک و اسنادی که در منزل ما توسط نیروهای آن مرکز به تاراج رفته بود، ببرم. تاریخ 29/5/94 به همراه همسرم نجیبه به دفتر مرکزی اداره اطلاعات استان کردستان مراجعه کردم و بعد ازچند ساعت انتظار، یکی از نیروهای ان مرکز نامه دادگاه انقلاب را از ما تحویل گرفتند و به ما گفتند “بعدا” با شما تماس خواهیم گرفت”. اما با گذشت چند ماه هنوز کسی با من تماس نگرفته است. در چند روز گذشته از طرف اداره شما مستقر در سقز با من تماس گرفتند که جهت تحویل هارد کامپیوتر به ان مرکز مراجعه کنم. ( یعنی هر بار که مراجعه کردیم مقداری از مدارک و اسناد را به ما تحویل دادند) من هم در جواب گفتم من دیگر آن هارد را لازم ندارم. اما در تاریخ 14/9/94 از طرف اجرای احکام دادگستری سقز با من تماس گرفتند که جهت تحویل کیس کامپیوتر به آن اجرای احکام مراجعه کنم. به دلیل اینکه من کیس کامپیوتر در آن اجرای احکام نداشتم به تماس گیرنده جواب منفی دادم و گفتم مراجعه نخواهم کرد.

مسئولان محترم:

بنا به دستور آن مرکز ماموران لباس شخصی شهر سقز در تاریخ 8/2/94 به نیابت از وزارت مربوطه بدون هماهنگی و به طور غیر قانونی وارد منزل مسکونی ما شدند یعنی بدون اینکه زنگ خانه ما را به صدا درآورند و خود را بعنوان ماموران امنیتی معرفی کنند، وارد حریم خصوصی خانواده ما شدند!! این مسله زیاد برای شخص من مهم نیست چون ما به این بی قانونی از طرف آن وزارت عادت کردیم و اگر روزی این را لمس و یا مشاهده نکنیم احساس می کنیم که وزارت اطلاعات استان کردستان تعطیل است و هیچ گونه تحرکی در آن مرکز وجود ندارد. من می خواهم در این مورد توضیحاتی بدهم که هم شما و هم مردم از آن اطلاع داشته باشند، هر چند که شما ها از ان اطلاع دارید.

ماجرا از این قرار است.

چند ساعت قبل از دستگیر کردنم، یک نفر با من تماس گرفت، از صدای این شحص مشخص بود که مامور وزارت اطلاعات است. آن شخص پشت تلفن گفت ” من با آقای محمود صالحی کار دارم” من خودم پشت خط بودم و در جواب شخص مورد نظر گفتم من محمود صالحی هستم. آن شخص فرمودند” من کارگر اخراجی هستم و در اداره کار شکایت کردم وامروزاداره کار برای من رای صادر کرده است. می خواهم آن رای را به شما نشان دهم تا شما نظر دهید که به آن رای اعتراض کنم یا خیر” . من در جواب به اصطلاح کارگر اخراجی گفتم، من در خدمت شما هستم می توانید مدارک خود را پیش من بیاورید. کارگر اخراجی گفت” کجا باید بیایم” ؟ منزل “کارگر اخراجی شما درمنزل تشریف دارید؟” بلی من منزل هستم. گوشی را قطع کرد و قرار بود به منزل ما بیاید.( که هیچ وقت نیامد) وقتی گوشی را قطع کرد از ادبیاتش متوجه شدم که آن فرد کارگر نبود.

مسئولان محترم وزارت اطلاعات استان کردستان

بعد از این ماجرا چند ماشین از نیروهای شما منزل مسکونی ما را زیر نظر می گیرند و منتظر آن می مانند تا مهمانی برای ما بیاید و هر زمان ما برای مهمان د ر را باز کنیم، انان نیزبدون هماهنگی و به قول خودشان ضربتی وارد منزل ما شوند. بعدازظهر روز 8/2/94 یکی از کارگران خباز بنام علی اسماعیلی به خانه ما مراجعه می کند. وقتی علی از ماشین پیاده می شود و زنگ درب منزل ما را می زند بلافاصله نیروهای شما که تا آن مدت در کمین بودند خود را به مهمان ما می رسانند و همزمان وقتی درخانه را باز کردیم ، افراد شما علی را که مهمان ما بود با تهدید و زور او را از آن محل دور می کنند و خودشان بدون هماهنگی وارد منزل ما شدند.

شخص من د ر حیاط مشغول آبیاری باغچه بودم که زنگ منزل به صدا درآمد. از همسرم نجیبه سئوال کردم. نجیبه کیست؟ نجیبه جواب داد” علی اسماعیلی همان کارگر خباز که در تعاونی مسکن زمین دارد”. نجیبه در را باز کرد و من منتظر آمدن علی بودم که یک مرتبه 4 نفر مامور لباس شخصی را در مقابل خود دیدم.

مسئول ماموران لباس شخصی خیلی انسان با ادب و محترمی بود. با هم سلام و علیک کردیم و از من اجازه گرفت تا وارد خانه شویم. حتی آن شخص یعنی همان مسئول نیروها به خود اجازه نداد تا جلو من وارد منزل شود. وقتی وارد هال شدیم همان مسئول خیلی مودبانه از من خواست تا در یکی از اتاق ها بنشینیم با هم صحبت کنیم. ما وارد یکی از اتاق ها شدیم و به محض ورد ما به آن اتاق چند ماموری که با خود آورده بود مثل سربازان اسرائیلی که چطور به خانه و کاشانه مردم بی دفاع فلسطین تعرض می کنند و هر چیزی جلو دستشان باشد از بین می برند به اتاق های دیگر منزل ما یورش بردند بخصوص اتاق خواب من.

نیروهای اعزامی شما هر چیزی جلو دستشان بود از جمله فیش آب، برق، تلفن ، گاز، پرونده پزشکی من و خانواده ام، کیس کامپیوتر، مدارک و پرونده کارگران اخراجی، پرونده مربوط به شرکت تعاونی مصرف کارگران خباز، کتاب، بایگانی وپرونده های مربوط به تعاونی مسکن کارگران سقز و حومه، چند عدد تابلو که به دیوار نسب کرده بودیم، دفتر تلفن، مدارک کارشناسی زمین های که مربوط به تعاونی مسکن کارگران سقز و حومه ، بایگانی های دیگری که امار مشخص آن در دست نیست و آلبوم خانوادگی .

ماموران شما کلیه این مدارک و اسناد را به داخل چند کیسه پلاستیکی زباله انداختند و آن را به تاراج بردند. آن مدارک و بایگانی شخصی که در منزل مسکونی من به دست نیروهای وزارت شما به تاراج رفت هیچ گونه ارتباتی با جرم من نداشته و ندارد.

مسئولان محترم وزرات اطلاعات استان کردستان توجه شما را به ماده 146 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب سال 1394 جلب میکنم.( هر چند می دانم که شما ها قانون این کشور را قبول ندارید)

ماده 146: از اوراق، نوشته ها و سایر اشیای متعلق به متهم، فقط انچه راجع به جرم است تحصیل و در صورت لزوم به شهود تحقیق ارائه می شود. بازپرس مکلف است در مورد سایر نوشته ها و اشیای متعلق به متهم با احتیاط رفتار کند، موجب افشای مضمون و محتوای غیر مرتبط آنها با جرم نشود، در غیر این صورت وی به جرم افشای اسرار محکوم می شود.

سئوال:

1 – مامورانی که به منزل ما حمله کردند کدامشان بازپرس بودند ؟

2 – مدارکی که ماموران شما به تاراج بردند کدام یک از آن مدارک مرتبط به جرم من است؟ چون به استناد رای صادره از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج اتهام من عضویت در کومه له حزب کمونیست ایران و کمیته هماهنگی بوده که هیچ وجاهت قانونی ندارد.

3 – طبق قانون باید کلیه اشیای که از متهم به دست می آید، در حضور خود متهم و یا فردی از خانواده او در دو برگ صورتجلسه گردد و یک برگ از صورتجلسه در اختیار خانواده متهم قرار گیرد. تا خانواده متهم و یا خود متهم بعد از آزادی با توجه به صورتجلسه تنظیمی درخواست اموال خود کند. آن صورتجلسه کجاست؟

قابل ذکر است که درچند ماه گذشته اکثریت اوراق و پرونده های که در منزل ما توسط ماموران شما به تاراج رفته بود، در چند نوبت آن را به خانواده من تحویل دادند. اما اسنادی که مربوط به شرکت تعاونی مسکن کارگران سقز و حومه است در میان آن مدارک وجود ندارد. نگهداری مدارک شرکت تعاونی مسکن در وزارت اطلاعات چه سودی برای آن مرکز دارد؟. آیا به نظر شما ها که این همه ادعای خدمت به مردم را دارید، نگهداری ان مدارک که هیچ ربطی به شما ومورد اتهامی من ندارد، چه توجه قانونی دارد؟.( تا این تاریخ هنوزآن را پس ندادید)

من شخصا” به این نتیجه رسیده ام که شما ها از یک عده سود جود دفاع و حمایت می کنید. چون من علیه هیئت مدیره تعاونی مسکن شکایت کرده بودم و دقیقا” همان روز که جلسه دادگاه برگزارشد، قاضی اعلام می کند که باید شخص من ( محمود صالحی) در دادگاه حضور یابم. اما دقیقا” همان روز توسط نیروهای شما دستگیر و روانه زندان شدم!!

آیا به نظر شما ها که همگی تحصیلکرده و دانشگاه رفته هستید، چه کسی جرم مرتکب شده است؟ ما کارگران که خواستار زندگی بهتر هستیم ؟ یا شما ها که از دسترنج ما کارگران در ماه میلیون ها تومان حقوق دریافت می کنید و هر روز بدون هیچ دلیل قانونی از طریق تلفن ما را تهدید می کنید و یا به منزل مسکونی ما حمله می کنید و یا از بی عملی خودتان علیه ما پرونده سازی می کنید؟

آیا چه کسی قانون را زیر پا گذاشته است ما؟ یا شما ها که مجریان قانون هستید؟

در پایان خواستار بازپس دادن کلیه مدارک مربوط به شرکت تعاونی مسکن کارگران سقز و حومه و آلبوم عکس های خانوادگی هستم.

با کمال احترام محمود صالحی 30/10/94

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی معدن سرب و روی بهادران مهریز مقابل استانداری یزد

امروز30دی، کارگران اخراجی معدن سرب و روی بهادران دراعتراض نسبت به اخراجشان مقابل استانداری یزد،اجتماع کردند.

به گزارش30دی تابناک،100نفر از کارگران معدن سرب و روی بهادران مهریزکه بعنوان بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه شناخته می شود اخراج شدند.

هنوز دلیل اخراج این تعداد کارگر از این معدن مشخص نیست،به طوریکه تعدادی از این کارگران امروز در مقابل استانداری یزد تجمع کردند.

بهره‎‎برداری از معدن سرب و روی مهدی آباد دهستان بهادران شهرستان مهریز با آغاز کار باطله ‎‎برداری از این معدن به عنوان بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه بعد از وقفه‏‏‌ای 36 ساله اواخر سال پیش شروع شد.

این معدن 200 میلیون تن ذخیره سرب و روی دارد که 70درصد از ذخایر این معدن روی و 30 درصد آن نیز سرب است.

شمشیراز روبستن دادستان عمومی و انقلاب تهران!

پلیس دارای برخی وظایف اجتماعی، سیاسی و امنیتی است. به عنوان مثال اگر تجمعی در مقابل یک مرجع رسمی کشور روی دهد نوع وظیفه پلیس متفاوت خواهد بود و پلیس باید آمادگی‌های لازم در این زمینه را داشته باشد.

به گزارش30دی ایلنا به نقل از روابط عمومی دادستانی تهران، عباس جعفری دولت‌آبادی در جلسه‌ای با رئیس پلیس تهران بزرگ و ۹۰ نفر از روسای کلانتری‌های تهران که عصر سه‌شنبه در مجتمع فرهنگی – ورزشی بهشتی برگزار شد،گفت:پلیس دارای برخی وظایف اجتماعی، سیاسی و امنیتی است. به عنوان مثال اگر تجمعی در مقابل یک مرجع رسمی کشور روی دهد نوع وظیفه پلیس متفاوت خواهد بود و پلیس باید آمادگی‌های لازم در این زمینه را داشته باشد.

دادستان تهران با اشاره به برخی تجمع‌های غیرقانونی اخیر در تهران گفت: پلیس باید از شکل‌گیری این‌گونه تجمعات و اقدامات برخلاف قانون جلوگیری کند تا زمینه هجمه علیه پلیس فراهم نشود.

تاخیر2ساله درپرداخت مطالبات کارگران آبفای اهواز!

یکی از پیمانکاران پیشین اداره آب و فاضلاب اهواز همچنان از حدود ۲ سال قبل بابت بخشی از معقوات مزدی ۲۵۰ کارگر (اپراتور ایستگاهای آب وفاضلاب) بدهکار است.

به گزارش30دی ایلنا،کارگران آبفای اهواز گفتند:که از تاریخ ۱۵ بهمن ماه سال ۹۲ تا پایان اسفند ماه سال ۹۲ تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «اسکله ساز» به عنوان (اپراتور ایستگاهای آب وفاضلاب) در غرب وشرق اهواز مشغول به کار بوده‌ اما از زمان خاتمه قرارداد پیمانکار، تاکنون هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه خود را از پیمانکار دریافت کنند.

به گفته این تعداد کارگر پمپ پی وموتور چی، مدیران پیمانکاری در طول زمان ۴۵ روزی که زیر نظر پیمانکار مذبور مشغول فعالیت بودند نیمی  از دستمزد، حق سنوات، مرخصی، پاداش، اضافه کاری وعیدی خود را هنوز دریافت نکرده‌اند.

بر اساس اظهارات کارگران، پیمانکار پیشین به هر کارگر اپراتور ایستگاهای آب وفاضلاب به صورت میانگین حدود یک میلیون تومان بدهی دارد.

طبق اظهارات کارگران، سازمان آب وفاضلاب بعد از خروج پیمانکار قبلی، قرارداد کار جدیدی را در بخش ایستگاه‌های آب با پیمانکارجدید منعقد کرده و پیمانکار جدید نیز بصورت مستمر در پرداخت مزایای مزد آنها با تاخیر عمل می‌کند.

کارگران پیمانکاری آبفای اهواز همچنین در مورد معوقات بیمه‌ای خود گفتند؛ به غیر از مزد پرداخت نشده در  ۴۵ روز فعالیت شرکت پیمانکاری اسکله ساز سوابق بیمه تامین اجتماعی آن‌ها نیز دچار مشکل شده بطوریکه بیمه کارگران در ۱۵ روز دوم بهمن ماه به همراه بیمه کامل اسفند ۹۲ و فروردین ۹۳ کارگران پرداخت نشده است.

بنا بر این گزارش، کارگران پیمانی آبفای اهواز خواستار دریافت مطالبات معوقه هستند، اما مسئولان آبفای اهواز با وجود خروج پیمانکار پیشین به عنوان کارفرمای اصلی مسئولیت پرداخت مطالبات کارگران را بر عهده نمی‌گیرند و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت را دیده‌اند.

به گفته کارگران، طی چند سال گذشته حدود بیش از ۲۵۰ کارگر شرکت آبفای اهواز تحت مسئولیت چندین شرکت پیمانکاری همانند «سولار مکانیک»، «اسکله ساز»، «عمران سازان بردیا»، «شباهنگ» و «پرتو داچک» فعالیت می‌کرد ه‌اند و در عین حال بخشی از مطالبات این کارگران در زمان هر یک از این پیمانکاران پرداخت نشده است.

کارگران معدن امنیت شغلی وجانی ندارند!

گزارشی درباره لگدمال کردن حقوق کارگران معادن زرند:

قراردادهای موقت،عدم تبدیل وضعیت پس از سال ها کار واخراج درصورت اعتراض ویا موارد دیگر ،سطح پایین حقوق وعدم پرداخت به موقع ،پرداخت نامنظم حق بیمه،8 تا 9 ساعت کاربجای6ساعت،عدم احتساب ضریب سختی کار، عدم پرداخت حق مسکن، عائله مندی و بیماری زایی،عدم توزیع چکمه ، لباس کار،شیر و….. ازجمله مشکلاتی است که کارگران معادن زغال سنگ در استان کرمان خصوصا شهرستان زرند مواجه هستند.

کارگر معدن  زغال سنگ با بیان اینکه مسوولین تاکنون کاری برای کارگران معادن انجام نداده اند گفت: بارها مسوولین از شرایط سخت کاری ما بازدید داشته اند و اعتراضات کارگران را در این خصوص شنیده اند اما متاسفانه هیچ کاری انجام نداده اند.

به گزارش30دی آینده ما،کار در معادن زغال سنگ و در اعماق زمین یکی از سختترین مشاغل دنیا محسوب میشود. کارگرانی که برای کسب لقمه ای نان حلال و به حرکت درآوردن چرخ صنعت و تولید کشور، خطرهای بیشماری را به جان میخرند و برای استخراج زغال از دل سیاه زمین تا اعماق هزار متری پیش میروند. هر چند معادن زغال سنگ در استان کرمان خصوصا شهرستان زرند، به نوعی محور اصلی زندگی مردم محسوب میشوند اما مسایل متعدد این معادن همواره کارگران زحمتکش آن را با مشکلات گوناگون مواجه کرده است. نبود امنیت شغلی و جانی، عدم پرداخت به موقع حقوق و رعایت نشدن عدالت کارگری از مواردی است که کارگران این حوزه خواستار رسیدگی به آن میباشند.

عدم احتساب ضریب برای کارگران معادن

حسینی کارگر معدن  زغال سنگ  با اشاره به عدم امنیت شغلی کارگران معادن زغال سنگ، گفت: کارگری که حدود 10 تا 15 سال در معدن و در شرایط سخت کار کرده است هیچ امنیت شغلی ندارد و با کوچکترین موردی اخراج میشود. وی تصریح کرد: کارگران استخدام نیستند و هر سال یک قرارداد با آنها منعقد میشود و در حالی که قرار بود بعد از 5 سال قرارداد سالانه آنها تبدیل به پیمانی بشود اما این اتفاق نیفتاده است.

حسینی افزود: یکی دیگر از مشکلات کارگران معدن عدم احتساب ضریب است. کارگری که در شرایط سخت کار میکند باید بعد از 10 سال بازنشسته شود اما در حال حاضر هستند کارگرانی که 20 سال در معدن کار میکنند و هنوز بازنشسته نشده اند. وی ادامه داد: قبلا این ضریب برای کارگران ذوب آهن محسوب میشد و آنها پس از 8 تا 10 سال کار میتوانستند بازنشسته شوند اما در حال حاضر و در شرایطی که یک کارگر ساده شهرداری ضریب 5/1 دریافت میکند، کارگران معدن در شرایط سخت کاری و با سابقه کار طولانی مشغول به کار میباشند. نماینده سابق کارگران معدن اصلی خاطرنشان ساخت: کارگران معدن قلب و ریه سالمی ندارند و عملا توان کار بیش از 10 سال را ندارند اما مجبورند برای گذران زندگی شرایط سخت را تحمل کنند و به کارشان ادامه بدهند.

اگر اعتراضی هم داشته باشیم کسی صدایمان را نمیشنود

وی با بیان اینکه مسوولین تاکنون کاری برای کارگران معادن انجام نداده اند گفت: بارها مسوولین از شرایط سخت کاری ما بازدید داشته اند و اعتراضات کارگران را در این خصوص شنیده اند اما متاسفانه هیچ کاری انجام نداده اند.

حسینی افزود: کارگران معادن باید 6 ساعت کار کنند اما بین 8 تا 9 ساعت کار میکنند و هیچ اضافه کاری هم دریافت نمیکنند، آنها مجبورند این شرایط را تحمل کنند زیرا در غیر این صورت اخراج میشوند.

وی یکی دیگر از مشکلات کارگران معادن را عدم توزیع شیر برای تامین سلامتی آنها عنوان کرد و اظهارداشت: بعد از آن که گزارش 20:30 از وضعیت کارگران معادن و سختی کار آنها و نیز عدم توزیع شیر از تلویزیون پخش شد، یکی دو هفته ای، توزیع شیر در دستور کار مسوولین معدن قرار گرفت اما بعد از آن دوباره سهمیه شیر قطع شد.

حسینی خاطرنشان ساخت: کارگری که در عمق زمین کار کرده و ریه هایش از زغال پر شده باید بعد از خروج از معدن شیر بنوشد اما این کار انجام نمیشود و حق اعتراض هم نداریم هر چند اگر اعتراضی هم داشته باشیم کسی صدایمان را نمیشنود.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات ما عدم پرداخت حق بیماری زایی است هیچ یک از کارگران استخراج سالم نیستند. آنها نه قلب و ریه سالمی دارند و نه دست و پای سالمی. اما متاسفانه حق بیماری زایی به ما تعلق نمیگیرد. نماینده سابق کارگران معدن  ادامه داد: بیمه کارگران نیز مرتب پرداخت نشده و ناقص است که این مورد نیز در زمان بازنشستگی برای آنها مشکل ایجاد میکند.

عدالت کارگری در معدن رعایت نمیشود

وی افزود: از سوی دیگر کارگرانی که بعد از سالها از قسمت استخراج خارج میشوند و به سایر قسمتها منتقل میگردند کلیه مزایای آنها قطع میشود و در حالی که این کارگر دیگر توان انجام هیچ کاری را ندارد، سختی کار و حق استخراج از حقوق وی کسر میشود.

حسینی در ادامه با اشاره به حوادث معدن، گفت: وقتی کارگری در معدن دچار حادثه میشود و صدمه میبیند کسی مسوولیت آن را قبول نمیکند و میگویند باید احتیاط میکرد و اگر توان انجام کار را نداشته باشد به راحتی اخراج میشود.

وی افزود: از سوی دیگر عدالت کارگری نیز در معدن رعایت نمیشود و جایگاه کارگران بر اساس میزان سواد و یا سابقه کاری آنها تعیین نمیگردد.

حسینی به تعویق در پرداخت حقوق کارگران نیز اشاره کرد و اظهارداشت: 4 ماه حقوق معوقه داریم و تازه حقوق آبان ماه را به حسابمان واریز کرده اند که در شرایط کنونی این مساله وضعیت دشواری را برای خانواده کارگران ایجاد کرده است.

کارگران معدن هیچ امنیت شغلی ندارند

رحمانی نماینده فعلی کارگران معدن  نیز با اشاره به شرایط سخت کاری در معادن زغال سنگ، گفت: کارگران معدن هیچ امنیت شغلی ندارند و در حالی که باید برای آنها ضریب کاری حساب شود تا پس از 10 سال بتوانند بازنشسته شوند متاسفانه این ضریب حساب نمیشود و کارگران با سابقه کار 17 تا 20 سال مشغول کار در شرایط سخت معدن میباشند.

وی ادامه داد: نه تنها خبری از بازنشستگی نیست بلکه هر روز هم میگویند ذوب آهن ورشکست شده و شاید کارگران فقط تا عید مشغول به کار باشند.

رحمانی با اشاره به شرایط اقتصادی و اخذ وام توسط بسیاری از کارگران، افزود: تعداد زیادی از کارگران از بانکها وام و تسهیلات دریافت کرده اند اما به دلیل تاخیر در حقوق و عدم پرداخت آن هر ماه باید 40 تا 50 هزار تومان دیرکرد بپردازیم.

وی تصریح کرد: 4 ماه حقوق طلبکار هستیم و در شرایط این چنینی حقوق آبان ماه را نصفه پرداخت کرده ا ند و نیمی از حقوقمان را چند روز گذشته واریز نمودند.

اوخاطرنشان ساخت: حقوقی که کارگران دریافت میکنند کفاف خرج و مخارج زندگی را نمیدهد و این حقوق فقط چند روز دوام دارد و تا پایان ماه را باید با قرض گرفتن از دوست و آشنا بگذرانیم.

میگویند اگر نمیتوانید کار کنید، بروید

وی تصریح کرد: کارگران معدن زمانی که برای این کار اقدام نمودند سالم بودند اما بعد از چند سال نه ریه و قلب سالمی دارند و نه دست و پای سالمی. اما هیچ کس پاسخگو نیست و میگویند اگر نمیتوانید کار کنید، بروید.

رحمانی با بیان اینکه شرایط سخت کار در معدن را فقط کارگران معدن، درک میکنند، گفت: تا زمانی که فرد وارد کار معدن نشود شرایط این کار را درک نمیکند در چنین شرایط سختی و با این وضعیت پرداخت حقوق، کارگران باید لوازمی مانند چکمه و لباسکار را از پول خودشان تهیه کنند و حتی این وسایل را نیز از کارگران دریغ میکنند.

وی افزود: کارگران معدن هیچ حق مسکن، عائله مندی و بیماری زایی دریافت نمیکنند. آنها در بدترین شرایط کار میکنند تا چرخ صنعت کشور را بچرخانند اما مسوولین حاضر نیستند به وضعیت آنها رسیدگی کنند.

اخراج  تعدادی ازکارگران کارخانه کاشی حافظ شیراز وعدم پرداخت چندماه حقوق کارگران شاغل!

حقوق کارگران کارخانه کاشی حافظ شیراز چند ماهی است به تعویق افتاده است. وضعیت نابسامان این کارخانه معروف، به این جا ختم نمی شود. به جز بازنشسته شدن حدود 100 نفر از کارگران این شرکت به دلیل سیاست های تعدیلی مدیر کارخانه، قرارداد تعدادی نیز تمدید نشده است.

برخی بر این باورند، به دلیل رکود فعلی این شرکت، مدیران این کارخانه تصمیم دارند، تا زمین شرکت که حالا به دلیل ساخت و ساز چند صد واحد مسکونی در جوار آن، ارزشی بیشتر از خود کارخانه پیدا کرده، به فروش رسانند و به جای آن ساخت و ساز کنند، اتفاقی که در کارخانه های تعطیل شده ای همچون کابل‌سازی ایران، لامپ سازی شیراز دور از انتظار نیست.

به گزارش30دی شیرازه،کارخانه کاشی حافظ، با قدمتی حدود 40 سال، کار خود را از سال 55 در شهر زرقان آغاز کرد و پس از چند سال فعالیت به یکی از تولیدکنندگان موفق عرصه کاشی و سرامیک تبدیل شد. این شرکت تا سال90  تحت مالکیت بانک صنعت و معدن اداره می شد در سکوت خبری و بهت و حیرت مسئولان استان فارس با قیمتی بسیار نازل تر از قیمت کارشناسی به  فردی غیربومی که مالک یک شرکت اینترنتی نامدار است واگذار شد. این فرد در مردادماه سال 91، 95 درصد سهام این کارخانه را به ارزش تقریبی 31 میلیارد تومان خرید و مالک شرکت شد. از همان واگذاری مالکیت این برند معروف به یک سرمایه گذار غیربومی برخی از مسئولین نسبت به این واگذاری ابراز نگرانی کردند.

فریدون فرقانی رئیس اتاق بازرگانی شیراز دی ماه سال 91 گفت: سرمایه گذاران مجرب و متعهدی در استان فارس حضور دارند که می توانستند به خوبی این مجموعه را اداره کنند.

مالک این کارخانه 40 هکتاری چند ماه اولیه فعالیت خود، تغییر چندانی در وضعیت تولید و کیفیت محصول ایجاد نکرد اما، پس از مدتی  کارخانه را به حالت نیمه تعطیل درآورد تا بتواند از برخی امتیازات بانکی بهره مند شود، وقتی به هدف خود نرسید، فعالیت کارخانه را از سرگرفت، همین حالت نیمه تعطیلی کافی بود تا برخی از شبکه های فروش و بازار محصولات خود را از دست بدهد. به طوری که تولید 20 تا 25 هزار متری کاشی به 10 تا 12 هزار متر مربع کاهش یافت. از طرفی میزان فروش 18 هزارمتر مریعی کاشی این شرکت به 10 هزار متر مربع رسید.

گرچه رکود بازار مسکن در یکی دو سال اخیر سهم مهمی در کاهش تولید و فروش این کارخانه دارد اما تنها عامل بحرانی شدن وضعیت کارخانه کاشی حافظ نیست. این شرکت، با وجود دپوی بیش از 3 میلیون متر مربع کاشی در انبارهای خود و درآمد حدود 100 میلیونی، بدهی های سنگینی دارد. نه حقوق 500 کارگر این کارخانه به موقع پرداخت می شود و نه هزینه های آب و برق و گاز و اقساط وام.

علاوه بر این که حقوق کارگران چند ماهی است به تعویق افتاده، کارخانه کاشی حافظ بیش از یک میلیارد تومان به شرکت گاز استان فارس بدهکار است. مدیرعامل شرکت گاز استان فارس ضمن اشاره به بدهی 750 میلیارد تومانی مشتریان بدحساب به شرکت گاز در کشور، کارخانه کاشی حافظ را یکی از بدهکاران بزرگ شرکت گاز استان دانست و گفت: این کارخانه حدود یک میلیارد و دویست میلیون تومان مربوط به شش دوره گازبها را پرداخت نکرده است.

هوشنگ محمدی با بیان این که از شهریورماه تاکنون بارها با مسئولین شرکت به صورت حضوری و همچنین از طریق نامه‌نگاری مذاکره کرده و اخطار داده‌ایم که نسبت به پرداخت دیون خود اقدام کنند، افزود: طی آخرین اخطاریه‌ای که هفته گذشته به شرکت کاشی حافظ اعلام شده است باید این شرکت تا پانزدهم اسفندماه بدهی خود به شرکت گاز را تسویه کند و گرنه گاز این کارخانه قطع خواهد شد.

برخی بر این باورند، به دلیل رکود فعلی این شرکت، مدیران این کارخانه تصمیم دارند، تا زمین شرکت که حالا به دلیل ساخت و ساز چند صد واحد مسکونی در جوار آن، ارزشی بیشتر از خود کارخانه پیدا کرده، به فروش رسانند و به جای آن ساخت و ساز کنند، اتفاقی که در کارخانه های تعطیل شده ای همچون کابل‌سازی ایران، لامپ سازی شیراز دور از انتظار نیست.

وضعیت نابسامان این کارخانه معروف، به این جا ختم نمی شود. به جز بازنشسته شدن حدود 100 نفر از کارگران این شرکت به دلیل سیاست های تعدیلی مدیر کارخانه، قرارداد تعدادی نیز تمدید نشده است. با همه این وجود، طبق مبایعه نامه اولیه چنان چه تا سال 95 مالک فعلی به همه تعهدات خود در قرارداد، عمل نکند، بانک صنعت و معدن می تواند کارخانه را پس بگیرد.

واقعیت این است اجرای شتاب زده قانون خصوصی سازی، عدم کار کارشناسی در بر آورد قیمت ها، عدم شایستگی برخی خریداران، ضعف دستگاه های نظارتی و همچنین عدم حساسیت مردم و رسانه ها به موضوع واگذاری شرکت ها و کارخانجات به بخش خصوصی باعث شده تا در بسیاری از موارد، خودمانی سازنی جای خصوصی سازی را بگیرد.

به هر حال، ابتدا باید مسئولان بانک صنعت و معدن و سازمان خصوصی سازی با ورود به این موضوع، مشخص کنند که آیا مالک کارخانه به تعهدات خود عمل کرده است یا نه؟ از طرفی، مسئولین استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت و کار و رفاه اجتماعی و شرکت های خدمات رسانی همچون، آب، برق و گاز استان، باید شرایطی را فراهم کنند تا کارخانه کاشی حافظ به سرنوشت آی تی آی و آزمایش و کارخانه قند فسا و ده ها کارخانه دیگر دچار نشود.

تجمع مردم ریگان مقابل فرمانداری دراعتراض به افزایش تعرفه‌های برق

ظهر روزسه شنبه29دی، تعدادی از مردم شهرستان ریگان با تجمع در مقابل فرمانداری و دفتر امام جمعه به افزایش تعرفه‌های برق در این شهرستان اعتراض کرده و خواستار اصلاح تعرفه‌ها شدند.

براساس این گزارش، مردم شهرستان ریگان در اعتراض به افزایش تعرفه‌های برق در این شهرستان کویری و گرم تجمع کرده و خواستار رسیدگی مسئولان شدند.

فرماندار ریگان با حضور در جمع معترضان و در حاشیه این اجتماع اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در شهرستان ریگان به وجود آمده مشکل تعرفه‌های قبوض برق است.

امین باقری بیان کرد: با توجه به اینکه شهرستان ریگان جزو شهرستان‌های منطقه گرمسیری دو معرفی شده با توجه به شرایط منطقه باید به گرمسیری یک ارتقا یابد.

وی بیان داشت: با توجه به اینکه در فصل زمستان تعرفه‌های برق افزایش می‌یابد اما این در حالی است که ما در شهرستان ریگان فقط 30 روز فصل سرما داریم.

فرماندار ریگان اظهار کرد: با توجه به کوتاه‌بودن فصل زمستان در این شهرستان، مردم در طول سال با گرمای بالایی در منطقه مواجه هستند.

باقری گفت: در فصل تابستان نیز با توجه به گرمای بالای 50 درجه نیز با افزایش قبوض برق مواجه هستیم که تاکنون هیچ اقدامی در ارتباط با اصلاح آنها صورت نگرفته‌است.

تجمع مردم روستای آبباریک ورامین  درجاده دراعتراض به تکمیل نشدن جاده این روستا

شب گذشته29دی،مردم روستای آبباریک در این جاده تجمع کردند و اعتراض خود به کشته شدن دوستان و همشهریانشان را این گونه به گوش مسئولان برسانند.

به گزارش30دی ایرنا،در پی وقوع چندین تصادف منجر به فوت و جرح در محور ورامین – آبباریک ، مردم این روستا با استقرار در این محور خواستار رسیدگی مسئولان به وضعیت خطرناک آن شدند.

ورامین – آبباریک – چرمشهر ، یکی از مهمترین محورهای مواصلاتی شهرستان ورامین است که علاوه بر اتصال ورامین به روستاهای جنوب شهرستان، مسیر اصلی شهرک صنعتی چرمشهر و سالاریه نیز محسوب شده و ورامین را به محور قم – گرمسار که از جنوب این شهرستان عبور می کند ، متصل می کند.

عرص اندک و تردد بی شمار خودروهای سنگین مسئولان را مجاب کرد که در اواخر دولت دهم ، عملیات تعریض این محور را در دو فاز ورامین – آبباریک به طول شش کیلومتر و آبباریک به چرمشهر به طول 15 کیلومتر اجرایی کنند.

تخصیص نیافتن اعتبارات مورد نیاز این طرح باعث شد که بارها اجرای این پروژه با تأخیر مواجه شده و تعطیل شود تا جایی که با شروع کار دولت یازدهم ، اجرای این پروژه به طور کامل در فاز نخست تعطیل شده بود.

برگزاری جلسات مشترک استانی و بازدید وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم از این پروژه ، زمینه فعالیت مجدد آن را فراهم کرد ، پروژه ای که به دلیل نیمه کار بودن ، فاقد شانه خاکی شده و خطرات بسیاری را برای خودروهای عبوری به ویژه افرادی که آشنایی کامل با این محور نداشتند به همراه می آورد.

وقوع چندین فقره تصادف منجر به فوت در این محور باعث شد تا مردم از جاده ورامین – آبباریک به جاده مرگ یاد کنند.

چهارشنبه گذشته یک دستگاه کامیون حامل مواد شیمیایی خطرناک در هنگام عبور از این محور از مسیر خارج و حادثه ای را رقم زد که می توانست به یک فاجعه تبدیل شود.

شب گذشته یک دستگاه پراید در هنگام عبور از محور ورامین – آبباریک از جاده خارج شد و پنج سرنشین آن به شدت مصدوم شدند که حال دو نفر وخیم گزارش شده است.

مردم روستای آبباریک در اعتراض به این حادثه ، شب گذشته در این جاده تجمع کردند و اعتراض خود به کشته شدن دوستان و همشهریانشان را این گونه به گوش مسئولان برسانند.

رئیس اداره راه و شهرسازی ورامین درباره تکمیل این محور گفت: یکی از مهمترین پروژه های در دست اقدام شهرستان، تعریض محور ورامین – آبباریک – چرمشهر به طول 21 کیلومتر است که این پروژه در دو فاز ورامین تا آبباریک به طول 6 کیلومتر و فاز دوم آبباریک تا چرمشهر به طول 15 کیلومتر پیش بینی شده است.

علیرضا نادریان افزود: فاز اول این پروژه با پیشرفت فیزیکی 45 درصدی در دست اجرا است که برای تکمیل آن به یکصد میلیارد ریال اعتبار نیاز است و در صورت تأمین این اعتبار و رفع معارضان این فاز طی سه ماه تکمیل می شود.

وی اعتبار مورد نیاز اجرای فاز دوم تعریض محور ورامین – چرمشهر را 300 میلیارد ریال اعلام کرد.

نادریان بیان داشت: به منظور تسهیل در تردد خودروها و کاهش حوادث جاده ای، روکش آسفالت محور چرمشهر به آبباریک به طول 15 کیلومتر و با اعتباری بالغ بر 20 میلیارد ریالی ترمیم شد که اجرای این عملیات بیش از 80 درصد از حوادث رانندگی را کاهش می دهد.

رئیس اداره راه و شهرسازی ورامین گفت: همزمان با اجرای این طرح ، عملیات خط کشی و علامت گذاری محور نیز انجام شد که این کار نیز به نوبه خود از میزان حوادث جاده ای می کاهد.

تایید قرار منع تعقیب «مرتضوی» در ارتباط با استخدام بدون مجوز

وکیل‌مدافع سازمان تامین اجتماعی از تایید قرار منع تعقیب سعید مرتضوی در ارتباط با استخدام بدون مجوز ۵۰۰ نفر در سازمان تامین اجتماعی از سوی دادگاه خبر داد.

به گزارش30دی ایسنا،مجتبی نظری با بیان این مطلب اظهار کرد: دادسرا برای مرتضوی در ارتباط با بخشی از اتهامات از جمله استخدام غیرمجاز 500 نفر در سازمان تامین اجتماعی قرار منع تعقیب صادر کرد که نسبت به این موضوع اعتراض کردیم که گویا دادگاه نظر دادسرا مبنی بر قرار منع تعقیب در این زمینه را تایید کرده است.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه اتهامات در نظر گرفته شده در کیفرخواست متناسب با جرم نبود، پس از برگزاری سه جلسه دادگاه در شعبه 1057 کارکنان دولت، با نظر قاضی کیفرخواست به دادسرا برگشت تا نواقص رفع شود و دوباره تفهیم اتهام جدید انجام شود.

بر اساس این گزارش، با صدور قرار منع تعقیب در خصوص استخدام بدون مجوز از سوی دادسرا، نسبت به قرار صادره اعتراض شد که موضوع برای رسیدگی به شعبه 1057 دادگاه کارکنان دولت ارجاع شده بود.

مرگ‌ِ خاموش رانندگان کامیون‌های فرسوده!

در فصل سرما شاهد مرگ بسیاری از رانندگان ناوگانهای بین شهری هستیم  که در خودرو متوقف شده خود برای تامین گرما در زمان استراحت از لوازم نامناسب گرمایشی استفاده کرده و براساس نشت گاز co2 جان خود را از دست داده‌اند.

به عنوان  نمونه  می توان به مسمومیت راننده مشهدی با گازمونوکسید کربن در مرز قصر شیرین در تاریخ بیست و پنج دی ماه و مرگ راننده ۵۰ ساله در بزرگراه تهران کرج در تاریخ بیست و هفتم دی ماه اشاره کرد.

ایلنا طی گزارشی بتاریخ30دی از مرگ‌ِ خاموش رانندگان کامیون‌های فرسوده،خبرداد.

براساس این گزارش،جان رانندگان ناوگان‌های بین شهری که برای تامین گرما در خودرو متوقف شده خود به ناچار از لوازم گرمایشی نامناسب مانند گاز پیک نیک استفاده می‌کنند در معرض خطر قرار دارد.

این گزارش با اشاره استفاده رانندگان کامیون‌ها از گاز پیک نیکی برای ایجاد گرمایش خودرو می افزاید: متاسفانه تعداد بسیار کمی خودرو سنگین در کشور وجود دارد که از سیستم سرمایشی، گرمایش تعبیه شده و قابل استفاده در زمان استراحت برخوردار باشند.

برپایه این گزارش،برای استفاده از سیستم گرمایش، سرمایش باید خودرو روشن و در حال حرکت باشد و چون خودروهای سنگین موجود در کشور سیستم گرمایش، سرمایش درجا ندارند، رانندگان مجبور به استفاده از لوازم گرمایشی مانند گاز پیک‌نیکی می‌شوند.

جان باختن یک کارگر جوان درآتش سوزی انبار شرکت جهاد نصر  شوشتر

بخشدار بخش شعیبیه شهرستان شوشتر گفت:آتش سوزی انبار شرکت جهاد نصر در این بخش منجر به فوت یک کارگر 25 ساله شد.

به گزارش29دی ایرنا،قاسم نبهانی روز سه شنبه اظهارکرد:این حادثه حوالی ساعت 9 صبح سه شنبه اتفاق افتاد و متاسفانه یکی از کارگران این شرکت به دلیل سوختگی صددرصد جان باخت.

وی گفت این آتش سوزی که در جریان آن لوازم و وسایل موجود در انبار از بین رفت، پس از دو ساعت مهار شد.

وی افزود: آشپزخانه و انبار این شرکت در جوار هم هستند ولی هنوز جزئیات دلیل این اتفاق مشخص نشده است.

شعیبیه از توابع شوشتر، با جمعیت بالغ بر 22 هزار نفر، هم اکنون دارای 58 روستا است که 40 روستای آن صاحب دهیاری است.

شوشتر دارای سه بخش مرکزی، میان آب و شعیبیه است.

افزایش جمعیت جهانی بیکاری تا دو سال آینده

سازمان بین‌المللی کار (ILO) با اشاره به رکود قدرتهای اقتصادی نوظهور، اعلام کرد: بیکاری جهانی در سال 2015 افزایش یافت و پیش‌بینی می‌شود ظرف دو سال آینده وخیم‌تر از این شود.

به گزارش30دی ایسنا، سازمان بین‌المللی کار در گزارش جدیدی برآورد کرد 197.1 میلیون نفر نیروی کار فعال در سال 2015 بیکار بودند که در مقایسه با آمار سال 2014 حدود 0.7 درصد افزایش نشان می‌دهد.

براساس این گزارش، پیش‌بینی می‌شود رقم مذکور در سال جاری میلادی 2.3 میلیون نفر افزایش پیدا کرده و در سال آینده 1.1 میلیون نفر دیگر به جمعیت بیکاران جهانی اضافه شود.

این ارقام نشان می‌دهند که نرخ اشتغال از زمان بحران مالی جهانی سال 2008 بهبود نیافته است و 27 میلیون نفر در سال گذشته در مقایسه با سطح بیش از بحران بیکار بودند.

گای رایدر، رییس سازمان بین‌المللی کار، در این باره اظهار کرد: اقتصاد جهانی به اندازه کافی اشتغالزایی نمی‌کند. وی به رکود چشمگیر در قدرتهای اقتصادی نوظهور اشاره کرد که همراه با کاهش شدید قیمت کالاها، دورنمای تیره‌ای را برای بازار جهانی اشتغال رقم زده اند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان بین‌المللی کار در گزارش خود بیشتر مشکلات جهان در حال توسعه را ناشی از رکود برزیل و کندی رشد اقتصادی چین – که در سال گذشته شاهد پایین‌ترین نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در 25 سال گذشته بود – عنوان کرده است.

این سازمان انتظار دارد اقتصادهای نوظهور بزرگ در آسیا و آمریکای لاتین که زمانی موتور اصلی رشد اشتغال جهانی بودند و همچنین کشورهای عربی و آفریقایی که اتکای زیادی به صادرات کالا دارند احتمالا امسال شاهد افزایش بیکاری خواهند بود.

این گزارش پیش‌بینی کرده است که بیکاری در آمریکا و بعضی اقتصادهای توسعه یافته به سطح پیش از بحران مالی جهانی باز خواهد گذشت. اگرچه نرخ بیکاری در اقتصاد‌های توسعه یافته اندکی کاهش پیدا می‌کند اما برای جبران کاهش اشتغال در دنیای در حال توسعه کافی نخواهد بود.

سازمان بین‌المللی کار همچنین درباره شمار رو به افزایش افرادی که اشتغال آسیب‌پذیر دارند هشدار داد. این واژه به کاری با کیفیت پایین و بی‌ثبات که در آن قرار‌داد رسمی یا مزایا وجود ندارد و دستمزد دستخوش تغییرات زیادی شده، اطلاق می‌شود.

علاوه بر آمار بیکاری، سازمان بین‌المللی کار معمولا از اشتغال آسیب‌پذیر برای ارزیابی سلامت واقعی یک اقتصاد استفاده می‌کند.

بر پایه برآورد این سازمان، در اقتصادهای نوظهور شمار افرادی که کار آسیب‌پذیر دارند ظرف سه سال آینده به میزان 25 میلیون نفر افزایش پیدا کرده و کیفیت اشتغال ضعیف یک مسئله مبرم جهانی باقی خواهد ماند.

در حال حاضر 74 درصد از نیروی کار در آسیای جنوبی و 70 درصد در جنوب صحرای آفریقا کار آسیب‌پذیر دارد و رقم جهانی کار آسیب پذیر، 46 درصد یا 1.5 میلیارد نفر است.

اعتصاب پناهجویان در اعتراض به اخراج از نروژ

تعدادی از پناهجویان ساکن اردوگاهی در شهر مرزی «کیرکنس» در نروژ در اعتراض به بازگردان آنها به روسیه دست به اعتصاب زده اند. دولت نروژ قصد دارد آن تعداد پناهجویی را که از مسیر روسیه خود را به این کشور رسانده اند و تقاضای پناهندگی آنها رد شده است به روسیه برگرداند. در میان این پناهجویان تعدادی زن و کودک نیز وجود دارند.

به گزارش20ژانویه یورونیوز،بیشتر این پناهجویان اهل سوریه هستند. یکی از آنها می گوید ما باید بدانیم که چرا می خواهند ما را به روسیه برگردانند.

مهاجر دیگری نیز با بیان اینکه هیچ جایی ندارند که بروند می گوید: «ما به زبان روسی حرف نمی زنیم و وقتی که از مرز گذشتیم هیچ کس هم به کمک ما نیامده است. هیچ پولی هم برایمان نمانده است».

پس از آنکه مجارستان مرز خود را به روی پناهجویان بست تعدادی از این مهاجران روسیه را برای رساندن خود به نروژ انتخاب کردند. این مهاجران در اردوگاههای موقت کیرکنس مستقر شده اند و تعداد آنها نزدیک به ۵۰۰ نفر گزارش می شود.

علاوه بر مهاجران این اردوگاه که از مرز روسیه وارد این کشور شده اند، نروژ از ورود نزدیک به ۴۰۰۰ مهاجر طی سال گذشته به این کشور خبر می دهد.

نروژ تمامی مرزهای خود با دیگر کشورهای اتحادیۀ اروپا را به شدت کنترل می کند و مهاجرانی که از مرز روسیه وارد این کشور شده اند نیز حق عبور با پای پیاده را ندارند. به همین دلیل تعدادی از سازمان های فعال در زمینۀ حقوق بشر و اهالی مناطق مرزی روسیه دوچرخه هایی را برای عبور از مرز در اختیار این مهاجران قرار می دهند. رانندگان اتوبوس به دلیل نگرانی از متهم شدن به قاچاق انسان به این مهاجران اجازۀ سوار شدن نمی دهند و به همین دلیل این مهاجران سوار بر دوچرخه مرز را طی می کنند.

سی دی ماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.