اخباروگزارشات کارگری29بهمن1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

Capture d’écran 2016-02-16 à 21.40.16

پرونده قضایی کارگران کارخانه مس خاتون آباد و معدن سنگ آهن بافق مختومه باید گردد

– اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران:پنج سال زندان برای داود رضوی و محاکمه مجدد ابراهیم مددی

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:آزادی کارگران بازداشتی مس خاتون آباد، با وثیقه های سنگین!

– کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری: محکومیت عثمان اسماعیلی به یک سال حبس تعزیری!

– خودداری سازمان تامین اجتماعی ازپرداخت بیمه بیکاری380کارگر پروژه قطار شهری اهوازبا گذشت5ماه از اخراجشان!

– جنبش زنان به هیچ عنوان حیاط خلوت جنبش کارگری نیست

– مرگ دلخراش کارگرتعمیرکار آسانسور

– مرگ کارگر نصاب آسانسور در بجنورد

– زخمی شدن10کارگر کارخانه سایپا کاشان درپی واژگونی اتوبوس سرویس رفت وآمد!

گزارشPEW:هشتاد و چهار درصد جمعیت جهان با کمتر از 20 دلار در روز زندگی می کنند

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران:پنج سال زندان برای داود رضوی و محاکمه مجدد ابراهیم مددی

اوضاع کنونی را دریابیم

داود رضوی ازاعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه در روز ۲۸ بهمن ۱۳۹۴( ۱۷ فوریه ۲۰۱۶) از سوی دادگاه انقلاب اسلامی شعبه ۲۶ به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد. به گزارش سایت سندیکای کارگران شرکت واحد، داود رضوی در ۲۳ دی ماه سال جاری در همان دادگاه محاکمه شده بود و اکنون حکم ۵ سال حبس تعزیری از سوی دادگاه به وی ابلاغ شده است. اتهاماتی که دادگاه بنا بر آن داود رضوی را به زندان محکوم کرده است همان اتهامات کلیشه ای و بی پایه ای است که سالهاست رژِیم سرکوبگر و کارگر ستیز جمهوری اسلامی، بطور فله ای به فعالان کارگری، سیاسی و اجتماعی نسبت می دهد و سپس به  زندان محکوم شان می کند. اتهاما ت داود رضوی  نیز “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” و “ایجاد اخلال در نظم و آرامش عمومی از طریق حضور در تجمعات غیر قانونی” اعلام شده است.

داود رضوی تا کنون بارها توسط نیروهای امنیتی و اطلاعاتی رژیم سرمایه داری مورد اذیت و آزار و پیگرد قرار گرفته و دستگیر و زندانی شده است. از جمله ایشان در جریان اعتصاب کارگران شرکت واحد در سال ۱۳۸۴ دستگیر و به یک سال زندان تعلیقی محکوم شد . در همان سال او از کار بر کنار گردید که سپس با تلاش و پیگیری فعالین سندیکا توانست در سال ۱۳۸۸ به کار برگردد. اتهامات واهی ای  که  اکنون بر اساس آن داود رضوی به پنج سال زندان محکوم شده است، اساسا مربوط به  شرکت او در تجمع کارگران در مقابل شهرداری در رابطه با مشکل مسکن کارگران واحد و نیز شرکت او در تجمع کارگران در برابر وزارت کار برای افزایش دستمزد ها برای سال ۱۳۹۴ است.

هم زمان به گزارش سایت سندیکای واحد، ابراهیم مددی نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد نیز در نوبت محاکمه در همان شعبه ۲۶دادگاه انقلاب اسلامی بسر می برد. قرار است این دادگاه در روز سوم اسفند ماه برگزار شود. اتهامات عنوان شده علیه ابراهیم مددی نیز همان اتهامات کلیشه ای و مشمئز کننده ای است که داود رضوی به آن محکوم شده است

محاکمه این دو عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد بعد از آن صورت می گیرد که در نیمه های شب ۸ اردیبهشت ماه امسال ماموران وزارت اطلاعات وحشیانه به منازل آنها هجوم بردند و با بازرسی خانه و ضبط وسایل شخصی از جمله  کامپیوتر و تلفن های همراه، نامبردگان را دستگیر و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کردند. مددی و رضوی بعد از ۲۲ روز بازداشت، هر کدام به قید وثیقه صد میلیون تومانی بطور موقت آزاد شدند

محاکمه و صدور حکم طولانی زندان برای داود رضوی و قرار دادگاه ابراهیم مددی در روز سوم اسفند ماه، نشانه دیگری از تشدید سرکوب رژیم جمهوری اسلامی علیه کارگران است؛ رژیم بیش از یک سال است که دور دیگری از هجوم و سرکوب گسترده فعالین کارگری و مبارزات و اعتراضات کارگری را در دستور کار خود قرار داده است؛ و این در شرایطی است که وضعیت زندگی و کار برای اکثریت نزدیک به اتفاق کارگران به معنای دقیق کلمه غیر قابل تحمل شده است: دستمزدها کفاف زندگی حداقل و بخور و نمیر را نمی دهد، در همان حال بسیاری از کارگران با معضل دستمزدهای معوقه روبرو هستند، بخش زیادی از صنایع و واحد های تولیدی به حالت نیمه تعطیل در آمده اند. بیش از ۹۰ درصد کارگران با قرارداد های موقت و یا سفید امضا کار می کنند، امنیت شغلی ندارند و هر لحظه در خطر  پیوستن به صفوف میلیونی کارگران بیکار بسر می برند. رژیم سرمایه داری جمهوری اسلامی پاسخ به این وضعیت بحرانی و تحمل ناپذیر برای کارگران را قبل از هر چیز توسل باز هم بیشتر به سلاح سرکوب یعنی بگیر و ببند، ضرب و شتم، دستگیری و محاکمه و به زندان افکندن کارگران و فعالین کارگری می داند. در چنین شرایطی است که رژیم داود رضوی را به پنچ سال زندان محکوم کرده است و در صدد است ابراهیم مددی را نیز به زودی در همان دادکاه محاکمه کند؛ در چنین شرایطی است که کارگران خاتون آباد بطور گسترده بازداشت می شوند و کارگران معدن بافق دادگاهی می شوند؛ در چنین شرایطی است که محمود صآلحی اینبار نه سال حکم زندان می گیرد و احکام جدید علیه بهنام ابراهیم زاده و رسول بداقی صادر می شود؛ در چنین شرایطی است که شاهرخ زمانی در زندان کشته می شود.

لازم به تاکید است که رژیم سرمایه داری جمهوری اسلامی علاوه بر گسترش سرکوب در این دوره، همزمان مشغول بکارگیری مجموعه ای از سیاستهای ضد کارگری در مواجهه با جنبش مستقل کارگری ایران در دوران پسا فرجام نیز بوده است. از جمله می توان به تلاش همه جانبه تشکلات به اصطلاح کارگری وابسته به حکومت، از خانه کارگری ها گرفته تا مجمع عالی نمایندگان و کانون عالی انجمهای صنفی، اشاره کرد که بشدت کوشش می کند که خود را به عنوان تنها تشکلات موجود به کارگران ایران  تحمیل کنند و در سطح بین المللی  به رسمیت شناخته شوند. رژیم بارها اعلام کرده است که تشکلات مستقل کارگری همچون سندیکای کارگران شرکت واحد تهران را همچون غده سرطانی برای نظام می داند؛ رژیم نشان داده است که به جز سه مورد تشکلات حکومتی مطرح در قانون کار، تشکلات واقعی و مستقل کارگری را تحمل نخواهد کرد. ما در مورد تلاشهای بین المللی این تشکلات دست ساز و ارتجاعی افشاگریهای گسترده ای کرده ایم اما بر این باوریم که موضوع را باید از این هم جدی تر گرفت. شاید بی دلیل نباشد که همزمان با سفر کاری تاپیولا، مشاور عالی مدیر کل سازمان جهانی کار، و نشستهای دوستانه اش با این تشکلات حکومتی، تلاشهای تشکلات مستقل کارگری از جمله سندیکای کارگران شرکت واحد برای شنیده شدن مشکلاتشان از سوی تاپیولا کاملا بی پاسخ می ماند؛ و شرم آور اینکه  در همان روزی که عکس های نشست دوستانه علی رضا محجوب با تاپیولا و نشستهای جداگانه تاپیولا با مجمع عالی نمایندگان کارگری جمهوری اسلامی در سایت های حکومتی درج شده اند، داود رضوی حکم پنج سال زندان می گیرد.

اتحاد بین المللی حکم ظالمانه و بی شرمانه ۵ سال زندان برای داود رضوی را به شدت محکوم می کند و خواهان لغو این حکم و آزادی بدون قید و شرط ایشان، لغو اتهامات اعلام شده علیه ابراهیم مددی و آزادی کلیه کارگران زندانی است.  ما از همه تشکلهای کارگری بین المللی، از سازمان های کارگری، مترقی و مدافع حقوق انسان، می خواهیم که بیش از پیش در اعتراض علیه سرکوب کارگران و فعالین کارگری در ایران بکوشند ،  نسبت به زد و بندهای جمهوری اسلامی و دول سرمایه داری جهانی و نهادهای بین المللی سرمایه در دوران پسابرجام که می توانند منجر به وجه المصالحه قرار گرفتن فعالین و تشکلات مستقل کارگری در ایران شود،  به مخالفت بر خیزند و همبستگی با طبقه کارگر و جنبش مستقل کارگری ایران را در الویت قرار دهند. همچنین شرایط ایندوره مسئولیت و حساسیت بیشتری را از کلیه تشکلات کارگری ایران و مدافعین طبقه کارگر ایران در خارج از کشور طلب می کند.

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

۱۸ فوریه ۲۰۱۶

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:آزادی کارگران بازداشتی مس خاتون آباد، با وثیقه های سنگین!

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن عرض شادباش به تمامی کارگران و خانواده های این عزیزان و اعلام حمایت از کارگران آزاد شده خاتون آباد و خواست ها و مطالبات برحق آنان، خواهان آزادی کامل و بدون قید و شرط این عزیزان و تمامی کارگران و زندانیان سیاسی و عقیدتی و پایان بخشیدن به هر سطحی از فشار و سرکوب نسبت به آنان می باشد. کمیته هماهنگی همچنین از همه ی کارگران، تشکل های کارگری و انسان های آزادی خواه و عدالت طلب ایران و جهان می خواهد که به هر طریق ممکن و در حد توان به دفاع از این کارگران و تمامی کارگران در بند بپردازند.

لینک متن کامل:

http://komitteyehamahangi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2473:1394-11-29-06-45-46&catid=14:1389-12-23-23-57-18&Itemid=27

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری: محکومیت عثمان اسماعیلی به یک سال حبس تعزیری!

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن حکم صادره علیه عثمان اسماعیلی  و اعلام حمایت از اهداف انسانی و برحق ایشان که در دفاعیه این کارگر مبارز در جلسات دادگاه به خوبی منعکس شده است، خواهان لغو فوری و بدون قید وشرط این حکم  بوده و به سهم خود از همه ی کارگران، تشکل های کارگری و مردم آزادی خواه و عدالت طلب ایران و جهان می خواهد که ضمن افشای این قبیل اعمال ضدکارگری و سرکوب گرایانه  در حد توان از آزادی تمامی کارگران زندانی و زندانیان سیاسی و عقیدتی دفاع نمایند.

لینک متن کامل:

http://komitteyehamahangi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2471:1394-11-28-21-51-10&catid=14:1389-12-23-23-57-18&Itemid=27

خودداری سازمان تامین اجتماعی ازپرداخت بیمه بیکاری380کارگر پروژه قطار شهری اهوازبا گذشت5ماه از اخراجشان!

با تشخیص سازمان تامین اجتماعی اهواز مقرری بیمه بیکاری ۳۸۰ کارگر سابق پروژه قطار شهری اهواز هنوز برقرار نشده است.

به گفته این کارگران اخراجی،بهانه تامین اجتماعی اهواز این است که که شرایط اخراج ۳۸۰ کارگر تعدیل شده پروژه ‌قطار شهری اهواز با دستور العمل جدید مربوط به بیمه بیکاری مغایرت دارد به همین دلیل از برقراری مقرری بیمه بیکار ی آنها خود داری کرده است.

به گزارش29بهمن ایلنا،تعدادی از  این کارگران گفتند: نزدیک به پنج ماه از اخراج آنها می گذرد و در این مدت به دلیل تشخیص مسئولان اداره تامین اجتماعی اهواز مقرری بیمه بیکاری آنها برقرار نشده است.

پیش از این قرارداد ۳۸۰ کارگر پروژه قطار شهری اهواز در مورخه ۱۲ آبان ماه سال جاری خاتمه یافت و کارفرمای آنها به دلیل آنچه که مشکلات مالی عنوان می‌شود از تمدید قرار داد این کارگران خودداری کرد.

این کارگران می‌گویند با شروع آذر ماه با مراجعه به اداره کار وقتی پیگیر مقرری بیمه بیکاری خود شدیم اداره کار به بهانه اینکه سازمان تامین اجتماعی حاضر به همکاری نیست از پرداخت مقرری بیمه بیکاری خودداری کردند.

به گفته آنها بهانه تامین اجتماعی اهواز این است که که شرایط اخراج ۳۸۰ کارگر تعدیل شده پروژه ‌قطار شهری اهواز با دستور العمل جدید مربوط به بیمه بیکاری مغایرت دارد به همین دلیل از برقراری مقرری بیمه بیکار ی آنها خود داری کرده است.

کارگران اخراجی قطار شهری اهواز در ادامه گفتند: طبق دستور العمل مورد اشاره تنها به کارگران پیمانی بیکار شده‌ای مقرری بیمه بیکاری پرداخت می‌شود که قرارداد کاری او و یا پروژه کاری که او در آن مشغول کار است خاتمه یافته باشد.

آنها بابیان اینکه در زمان اخراج بطور میانگین ۶ سال سابقه پرداخت بیمه داشته‌اند، افزودند: یکی دیگر از بهانه‌های اداره تامین اجتماعی اهواز این است که چون کارگران اخراجی قطار شهری پیش از اتمام زمان پروژه و قرارداد خود اخراج شده و هیچ کارگر جایگزینی هم به جای آن‌ها مشغول کار نشده است در نتیجه با تشخیص کار‌شناسان اداره تامین اجتماعی امکان برقراری مقرری بیمه بیکاری آن‌ها وجود ندارد این در حالیست که کارفرما بعد از اخراج آنها ادامه فعالیت پروژه را با کارگران غیر بومی جدید از سر گرفته است.

جنبش زنان به هیچ عنوان حیاط خلوت جنبش کارگری نیست

از مجموعه سخنرانی های سمینار رابطه جنبش زنان و جنبش کارگری

فوائد، کارگرمکانیک

استنباط من از این سمینار این است که، آن نافهمی های که جنبش کارگری در جنبش زنان داشت و برعکس، مورد بحث قرار می گرفت که متاسفانه به آن ها اشاره نشد. همان طوری که یکی از دوستان به خوبی به آن اشاره کرد و یادآور شد ما با رفقای خود در حال صحبت هستیم اما به هر حال وارد این بحث مهم نشدیم. شاید جلسه اول بوده اما امیدوارم بعدها به آن پرداخته شود.

سخنم رابا یک جمله ای آغاز می کنم که می گوید “زنان نیمی از آسمان هستند، اگر قرار باشد این نیمه آسمان بی حرکت باشد، آن طوفان های عظیمی که قرار است نظم کهن را از بین ببرد، نسیمی بیش نخواهد بود.” با این جمله می خواهم بگویم این زنانی که این جا هستند، متحد و همرزم و رفیق ما هستند برای سرنگونی نظم کهن.

یک سری مثالهایی می زنم که منظورم را بهتر بگویم. جنبش زنان به هیچ عنوان حیاط خلوت جنبش کارگری نیست، به هر حال جنبش زنان یک جنبش مستقل است که درک های خاص خود را دارد و شاید از من کارگر هم بهتر مسائل تبعیض و ستم و استثمار را درک کنند. من هم به این اصل اعتقاد دارم چون رفقای زن را باور دارم و همان طور که من برای رهایی جامعه برنامه دارم، خانمها هم دارند و شاید خیلی بهتر از من هم بتوانند برنامه ارائه دهند.

مثلا در یونان، حزب سیاسی طبقه کارگر اطلاعیه می دهد به سیریزا تبریک میگوید به او و او را چپ رادیکال معرفی میکند ولی رفیق زن من آن را نقد می کند و می گوید بخشی از بورژوازی یونان سر کار آمدند. حزب سیاسی به اصطلاح طبقه کارگر برای چهار تا نماینده کُرد در مجلس ترکیه به به کردند اما رفیق زن من آن را نقد کرد و گفت این به رهایی جامعه نمی انجامد. این را گفتم تا به جنبش زنان کم بها ندهیم. متاسفانه ما کارگران کتابها و نوشته های فمینیست ها را عمیق درک نکردیم . ما باید رفقای زن خود را بشناسیم و درد آن ها را بشنویم. میگوییم بر زنان ستم دو گانه روا میشود آن هم از موضع چپ، اما توضیحی نمی دهیم که این ستم دوگانه چیست. سوالی که من از این رفیق زن دارم این است که می گویند “زن در چارچوب خانواده پرولتر مرد است”، اگر این مسئله درست تر درک شود به برخی از سوء برداشت ها خاتمه خواهد داد . می گویند اگر پوست من کارگر را بخراشیم، یک مرد سالار در ان خوابیده است. حالا این را ما می گوییم. رفیق زنی از من پرسیده تو این را قبول داری یا نه که به نظرم او هم من را درک نکرده است .

این سمینار به نظرم در همین سطحی هم که بحث شد خوب بود و یک گام رو به جلو بود، هر چند که باز هم فکر می کنم به بسیاری از مسائل پرداخته نشده است. می توانیم مجددا جلساتی بگذاریم و یکدیگر را نقد کنیم. این که من در بحث زن ورود کردم، این بود که اولین جنبشی که در سال 57 در مقابل ستم و استثمار بیرون آمد، جنبش زنان بود ولی من کارگر گفتم، این ها را ول کن، مبارزه با امپریالیسم عمده است. رفقا این موضع اشتباه بود، دوستان آن خطا بود( تشویق حضار) آن خطا بود و از آن درس بگیریم تا برای رهایی بشر پا به جاده رهایی بشریت بگذاریم با گرفتن دستان یکدیگر.

برگرفته از ایت کانون مدافعان حقوق کارگر

مرگ دلخراش کارگرتعمیرکار آسانسور

روزگذشته28بهمن،یک کارگرتعمیرکار آسانسوربدنبال جیرکردن سرش در بین کابین و دیوار به هنگام بازدید و تعمیر دوره ای آسانسور در یک ساختمان اداری واقع در خیابان ولیعصر، نرسیده به پارک ساعی،جانش را ازدست داد.

به گزارش 29بهمن پایگاه خبری 125، به گفته مجید معصومی فرمانده آتش نشانان اعزامی، در یک ساختمان اداری، کارگر سرویس کار 45 ساله ای مشغول تعمیر دوره ای آسانسور بود که ناگهان سرش در بین کابین و دیوار گیر کرد.

این فرمانده آتش نشانی در ادامه گفت: قبل از رسیدن آتش نشانان به محل، این شخص توسط همکارش از درون فضای ما بین آسانسور و دیواره چاهک آسانسورخارج شده بود.

وی اضافه کرد: آتش نشانان بی درنگ با قطع سیستم برق آسانسور محل را ایمن سازی کردند و جنازه این کارگررا جهت انجام تحقیقات بیشتر تحویل نیروی انتظامی دادند.

مرگ کارگر نصاب آسانسور در بجنورد

کارگر نصاب آسانسور حین انجام کارنصب در بجنورد، جان خود را از دست داد.

به گزارش29بهمن ایلنا، شامگاه روز ۲۶ بهمن ماه یک کارگر نصاب آسانسور، بنام «حسن جنتی» هنگام نصب کابین آسانسوری در یک مجتمع مسکونی درخیابان بهار شمالی بجنورد به دلایل نامعلومی بین کابین آسانسور ووزنه محبوس می‌شود.

بر اساس این گزارش ، جسد این کارگر ۶۰ساله پس از چند ساعت در شرایط بسیار وخیم توسط همکارانش پیدا می‌شود وبا اطلاع به گروه‌های امداد و نجات از بین کابین آسانسور و وزنه به بیرون انتقال پیدا می‌کند.

گفته می‌شود کارگر مذکور حدود ۴ ماه پیش در واحد تعمیرات برق یک مجتمع فولادی در خراسان شمالی شاغل بوده که بعد ازبازنشستگی مشغول کار در یکی از شرکتهای نصب آسانسور می‌شود.

زخمی شدن10کارگر کارخانه سایپا کاشان درپی واژگونی اتوبوس سرویس رفت وآمد!

امروز29بهمن،واژگونی یکدستگاه اتوبوس حامل کارکنان سایپا کاشان در جاده کاشان – بادرود نطنز 10 مصدوم برجا گذاشت.

به گزارش29بهمن ایرنا، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کاشان گفت: این حادثه عصر روز پنجشنبه در جاده کاشان – بادرود نطنز در استان اصفهان رخ داد که در این حادثه 10 نفر مصدوم شدند.

سیدمحمدحسین مکی افزود: 10 مصدوم این حادثه از نواحی اندام ها و تنه مصدوم شدند که بلافاصله چهار کد عملیاتی اورژانس با 8 نفر از کارشناسان فوریت های پزشکی در صحنه حاضر شده و پس از انجام اقدام های حیاتی و با ثبات سازی، بیماران را تحت تدابیر پزشکی و بصورت ایمن به بیمارستان بهشتی کاشان منتقل کردند.

وی گفت: 3 دستگاه آمبولانس از شرکت های همجوار نیز در انتقال مصدومان با حال عمومی بهتر با EOC دانشگاه علوم پزشکی کاشان همراهی کردند.

شاهدان عینی حادثه، اتوبوس شرکت واحد واژگون شده را مربوط به شرکت سایپا کاشان عنوان کردند که در حال جابجایی کارکنان این شرکت به مقصد بادرود و خالدآباد بود که دچار این حادثه شد.

علت حادثه از سوی کارشناسان پلیس راهور در حال بررسی است.

گزارشPEW:هشتاد و چهار درصد جمعیت جهان با کمتر از 20 دلار در روز زندگی می کنند

توضیح مترجم : متن زیر ترجمه ای است از تحلیل آندره دامون بر گزارش مرکز تحقیقات pew که در مورد وضعیت درآمد و معیشت جمعیت جهان ارائه شده است. این تحقیق در بازه زمانی 2001 تا 2011 بر روی 111 کشور انجام شده که در واقع 88 درصد کل جمعیت جهان را شامل میشود.

در گزارش مرکز تحقیقات pew جمعیت جهان بر اساس میزان درآمد به 5 دسته تقسیم شده اند. دسته اول: کسانی هستند که درآمد آنها کمتر از 2 دلار در روز است و در فقر مطلق به سر می برند. دسته دوم : کسانی هستند که درآمد آنها بین 2 تا 10 دلار در روز است و افراد با “درآمد کم” محسوب میشوند. دسته سوم : بین 10 تا 20 دلار در روز درآمد دارند و افراد با “درآمد متوسط “نام گرفته اند. دسته چهارم : این دسته درآمد “متوسط به بالا” ، یعنی بین 20 تا 50 دلار در روز، دارند و “طبقه متوسط” نامیده می شوند.  دسته پنجم کسانی هستند که درآمد بالا ، یعنی بیشتر از 50 دلار در روز، دارند.

لینک متن کامل:

http://komitteyehamahangi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2472:-pew-84-20-&catid=11:1389-12-23-23-55-51&Itemid=30

بیست ونهم بهمن ماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.