اخباروگزارشات کارگری26آبان1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

کارگراناخباروگزارشات کارگری26آبان1394

– اعتصاب کارگران سد تنگ سرخ یاسوج ادامه دارد!

– اعتصاب کارگران بخش خدمات شهرداری سردشت دراعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 9 ماه حق بیمه!

– جعفر عظیم زاده را آزاد کنید

– گزارشی درباره بلاتکلیفی کارگران بیکارشده کارخانه کاشی تبریزکف و عدم پرداخت ماه ها مطالباتشان!

– خاتمه تجمع روز گذشته کارگران کارخانه ایران تایر بدنبال وعده مسئولان وزارت کار!

– 26 نفراز39کارگراخراجی کارخانه سیمان کارون حکم بازگشت بکار گرفتند

– به بهانه بروزرسانی طرح طبقه‌بندی مشاغل!

– مرکزآمارایران نرخ بیکاری فصل تابستان را۱۰.۹درصد اعلام کرد!

– تجمع دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان در اعتراض به شرایط رفاهی و هزینه‌های بالای خوابگاه‌ها!

– بار دیگر خودکشی یک دانش آموز!

– جان باختن69کارگربراثرحوادث کاری دراستان خراسان رضوی در7ماه اول سال جاری!

– مرگ کارگر جوان آرماتوربند در چاه 30 متری

اعتصاب کارگران سد تنگ سرخ یاسوج ادامه دارد!

اعتصاب کارگران سد تنگ سرخ یاسوج  دراعتراض به عدم پرداخت بیش از11ماه حقوق که وارد دومین هفته شده است،کماکان ادامه دارد.

به گزارش 26آبان فارس،یکی از کارگران سد تنگ‌سرخ که از شهرستان قیر و کارزین استان فارس برای کار به سد تنگ‌سرخ آمده است اظهار کرد: در پروژه سد تنگ‌سرخ یاسوج از پارسال تاکنون کار می‌کنم و بیش از 11 ماه است هیچ حق و حقوقی به کسی تعلق نگرفته و شخص خودم الان خانه‌ام توقیف شده و نتوانسته‌ام به دلیل بدهی و اقساط وام، مخارجی برای فرزندان خود در شهرستان قیر و کارزین بفرستم.

وی افزود: تعداد 80 کارگر هستیم که هر کدام بیش از 30 میلیون تومان طلبکار نیستیم و بارها فریاد زده‌ایم که حقوق ما را پرداخت کنید اما هیچ گوش شنوایی تاکنون در این استان به حرف‌های ما گوش نکرده است.

این کارگر سد تنگ‌سرخ گفت: مدیر پروژه سد تنگ‌سرخ هم در دسترس نیست و رئیس کارگاه هم می‌گوید چیزی از دست من بر نمی‌آید و هیچ کس جواب‌گوی ما نیست.

وی بیان کرد: در حال حاضر سد تنگ‌سرخ فعال است و از برج یک تا حالا ماهانه 10 تا 15 روز برای ما غیبت زده‌اند در حالی که بر سر کار حاضر بوده‌ایم.

وی گفت: کسانی که دست‌اندرکار هستند می‌گویند مسئولان ما در کارگاه از بالا حقوق می‌گیرند ولی ما تاکنون 11 تا 12 ماه است که با روزی 12 ساعت فعالیت تاکنون حقوقی نگرفته‌ام.

وی گفت: به ما می‌گویند پول هست و از بالا گفته‌اند صورت وضعیت بدهید تا پول پرداخت شود اما مسئولان سد با هم مشکل دارند پرداخت نمی‌شود و به همین دلیل است که کارگر در این بین می‌سوزد.

این کارگرافزود: مأمور اداره کار هم در کارگاه ما حاضر شده ولی گفته که کاری از دست من بر نمی‌آید.

راننده لودر سد تنگ سرخ یاسوج گفت: الان در حدود 11 ماه است که بیشتر ما حقوق نگرفته‌ایم و به رغم این که حقوقی دریافت نکرده‌ایم اما با تمام توان کار خود را انجام می‌دهیم.

وی گفت: هر از گاهی مسئولان می‌آیند اما جواب قطعی نمی‌دهند مثل اینکه پیمانکاران پول را از آب منطقه‌ای گرفته‌اند و در این بین تنها ما کارگران سرمان بی‌کلاه شده است.

وی افزود: الان سه ماه است این مشکل را داریم یک بار می‌گویند به خاطر فلان مسئول و بار دیگر به خاطر فلان مسئول کار کنید.

یکی دیگر از کارگران گفت: قرارداد با ما یک ماه به یک ماه می‌بندند که باید با سلام و صلوات برای ما امضا شود.

وی گفت: مشکل ما این است که الان آب منطقه‌ای و شرکت پیماب در این‌جا حساب مشترک ندارند و مشکل این است که پول به دفتر مرکزی می‌رود و صورت وضعیت به جای این‌جا به تهران می‌رود و ما ضرر می‌کنیم.

اعتصاب کارگران بخش خدمات شهرداری سردشت دراعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 9 ماه حق بیمه!

یکی از کارگران بخش خدمات شهرداری سردشت گفت: هفته‌ی گذشته کارگران بخش خدماتی سردشت در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماهیانه در ماشین آلات شهرداری دست به اعتصاب زدند.

به گزارش 26آبان کردپرس،4 ماه حقوق و 9 ماه حق بیمه کارگران بخش خدمات شهرداری سردشت  به تعویق افتاده است و این امر اعتراض این کارگران به همراه داشته است.

یکی از کارگران بخش خدمات شهرداری سردشت در این خصوص گفت: هفته‌ی گذشته کارگران بخش خدماتی سردشت در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماهیانه در ماشین آلات شهرداری دست به اعتصاب زدند.

وی افزود: چند بار شهردار قولهایی برای پرداخت این حقوق معوقه به ما داده است ولی هنوز اقدامی صورت نگرفته است و حتی دفترچه ی بیمه ما را در بخش درمان به دلیل عدم پرداخت حق بیمه قبول نمی کنند.

جعفر عظیم زاده را آزاد کنید

انسان برای اینکه بتواند به زندگی ادامه دهد ؛نیاز به داشتن, حداقل امکانات زندگی میباشد, این امکانات کدامند؟ /کار نان ؛مسکن/ سه مقوله جدایی نا پذیر در زندگی بشریت میباشند. بدپن هرکدام از این سه مقوله است که ادامه زندگی به مخاطره میافتد. تامین این سه /کارو نان؛ومسکن /وظیفه دولت است. کارگر باید:کار داشته باشد ؛سفره خانه اش نان داشته باشد ؛برای اسایش خود وخانواده اش بایدسرپناه داشته باشد, تا بتواند به زندگی اجتماعیش ادامه دهد. کارگران را از کار خانه اخراج میکنند, انها کارشان را از دست میدهند,سفره خانه اشان بی نان میشود,به خاطر نداشتن پول,ناتوان از پرداخت اجاره خانه, بی سر پناه میشوند,بدون هیچ تامین احتماعی اواره خیابانها میشوند,وسر چهار راه به دنبال خریدار نیروی کارشان ساعتها به انتظار مینشینند, کسی صدایش در نمی اید که :چرا این گونه است!!!…….

حال اگر کار گران از خواسته های اساسی خود حرف بزنند وانهارا طلب کنند,تبلیغ علیه نظام محسوب میشود؟؟؟!!!!!! این یکی از اتهامات جعفر عظیم زا ده میباشد,/تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی/ طبقه کارگر ایران نه تنها این اتهامات را علیه کارگران رد میکند بلکه ان را یک توطیه علیه کارگران میداند. چرا وقتی کارگرانرا دسته دسته از کارخانه اخراج میکنند جمهوری اسلامی سکوت میکند!؟ ولی زمانی که کارگران نسبت به اخراجشان اعتراض مینمایند, نیروی سرکوبگرش را در خیابان مقابل کارگران قرار میدهد؟حال شما قضاوت کنید مجرم کیست؟ کارگران ، یا سرمایه داران و حامیانشان ؟

حاکمان سآرمایه باید به طبقه کارگر جوابگو باشند, زیرا که ماهیچ جرمی مرتکب نشده ایم, ما از زندگی انسانی دفاع کرده ایم. ما کار گران ازادی جعفر عظیم زاده را هر چه سریعتر خواهانیم,واین گونه اتهامات راعلیه طبقه کارگر محکوم میکنیم. ما کارگران میگوییم : باید دولت برای کارگران اخراجی کار ایجاد کند. خانوده کار گران باید در رفاه و اسایش زندگی کنند. عدالت اجتماعی باید در جامعه برقرار گردد, زیرا که ما یکی از کشور های ثروتمند جهان میباشیم, توزیع عادلانه ثروت باید در جامعه انجام شود این صحبت ما کارگران است : جعفر عظیم زاده ودیگر کارگران زندانی ازاد باید گردند……

مطالبه یک کارگر

ایمیل ارسالی به اتحادیه آزاد کارگران ایران

26 آبان 94

گزارشی درباره بلاتکلیفی کارگران بیکارشده کارخانه کاشی تبریزکف  وعدم پرداخت ماه ها مطالباتشان!

به گفته کارگران، کارخانه تبریزکف از حدود چهار هفته پیش تولید خود را متوقف کرده و تعطیل شده است و همچنان کسی پاسخ شفاف و قانع کننده ای به آنها نمی دهد. تعدادی از کارگران این کارخانه باز هم روزیکشنبه24آبان در مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند.

سالهای گذشته  تعدادی از کارگران این کارخانه، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود، روزها در کف خیابان نشستند و مقابل فرمانداری شهر مرند تحصن کردند تا بلکه صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان این شهر برسانند اما به نظر می رسد با گذشت این مدت ، نه تنها هنوز دردی از آن ها دوا نشده بلکه برخی از کارگران این کارخانه از کار بیکار شده اند.

کارگران کارخانه کاشی تبریزکف مرند بیش از ۲۴ ماه است که برای مطالبه حقوق عقب افتاده خود در خیابان ها و مقابل فرمانداری سرگردان هستند و ای کاش هایشان به یک رویا در زندگی تبدیل شده است.

نماینده کارگری و وکیل کارگران کارخانه کاشی تبریزکف مرند که تیرماه امسال توسط مالک کارخانه از کار برکنار و دوباره به کار دعوت شده است، با اشاره به مشکلات کارگران این کارخانه اظهار داشت: مطالبات کارگران این کارخانه بطور نامتناوب از سال ۱۳۹۲ به مدت حداقل ۲۴ماه به بعد پرداخت نشده که کارگران را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده است.

وی افزود: با پیگیری های متعددی که انجام شد مقداری از مطالبات پرداخت شد، اما تا به امروز حقوق کارگران به طور کامل پرداخت نشده است.

نماینده کارگران تاکید کرد: حق بیمه کارگران شاغل این کارخانه، کج دار و مریز، کم وبیش واریز شده است ولی هم اکنون کارگران در مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی با مشکل بیمه مواجه هستند.

وی همچنین عنوان کرد: در مراجعات مکرر به فرمانداری مرند، تنها کاری که مسئولان برای ما کردند این بوده که گفتند صبر و تحمل کنید، اما کارگران در این شرایط گرانی و مالی، بیش از این نمی توانند صبر کنند.

این کارگرگفت: کارگران شدیدا با مشکل مواجه هستند، بسیاری از قبوض آب و برق منازل کارگران پرداخت نشده، که در برخی موارد شاهد قطعی آب و برق منازل هستیم و شرکت آب و برق نیز با کارگران همکاری نمی کند.

وی تصریح کرد: مدیرکارخانه نیز در پاسخ به مطالبات چندساله کارگران می گوید نقدینگی نداریم در آینده درست می شود اما آینده ای که از آن سخن می گویند، با گذشت چندین ماه هنوز نرسیده است.

نماینده کارگران با انتقاد از عدم توجه مسئولان به مشکلات کارگران اظهار داشت: جلساتی که با حضور مسئولان تشکیل می شود تاکنون خیری برای کارگران نداشته است.

نماینده کارگری کارخانه کاشی تبریزکف مرند افزود: آخرین تجمع کارگران سال گذشته، مقابل فرمانداری شهرستان مرند صورت گرفت، اما پس از آن هیچ گونه تجمعی نداشتیم و صبر کردیم، اما هیچ گونه رسیدگی تاکنون صورت نگرفته تا اینکه روزیکشنبه24آبان تصمیم گرفتیم تا تجمع دوباره ای داشته باشیم.

مانع ادامه تحصیل فرزندم شدم!

یکی دیگراز کارگران کارخانه کاشی تبریزکف مرند نیز گفت: ۲ سال است که حقوق خود را دریافت نکرده ایم و صورت خود را با سیلی سرخ نگه می داریم.

وی افزود: من خارج از ساعات کاری، به جوشکاری می پردازم تا شکم زن و بچه ام را سیر کنم، اما باز در تامین مخارج زندگی مانده ام، برای من جای سوال است کارگرانی که مثل من شغل دیگری ندارند، چگونه امور خود را می گذرانند.

این کارگر کارخانه تبریزکف مرند تاکید کرد: کارگران این کارخانه با سختی زندگی می کنند و امروز تنها منبع دریافتی شان، یارانه هایی است که دولت پرداخت می کند.

وی ادامه داد: فرزندم امسال باید وارد دانشگاه می شد اما به دلیل عدم تامین مخارج، از ورود فرزندم به دانشگاه جلوگیری کردم، برای فرزند دیگرم هم که به تازگی وارد مدرسه می شود، هنوز موفق نشده ام لباس و کیف و کفشش را تهیه کنم.

شرکت تبریز کف به عنوان یک شرکت خصوصی در سال ۱۳۶۳ با هدف تولید سرامیک کف تاسیس شد که در شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی بنا شده است.

کارخانه کاشی تبریزکف مرند از کارخانه هایی است که طی سال های اخیر یکی از معضلات بزرگ شهر مرند و استان آذربایجان شرقی به شمار می رود که کارگران آن با مشکلات عدیده ای مواجه هستند، کارگرانی که بیش از دو یا سه سال است که حقوق نگرفته اند.

بخشی ازیک گزارش مهربتاریخ26آبان

خاتمه تجمع روز گذشته کارگران کارخانه ایران تایر بدنبال وعده مسئولان وزارت کار!

تجمع روزگذشته کارگران کارخانه ایران تایر مقابل ساختمان وزارت کاربرای دفاع ازامنیت شغلی ووصول مطالباتشان با وعده‌ پی گیری مسئولان این وزارتخانه خاتمه یافت.

به گزارش26آبان ایلنا،کارگران این واحد تولید کننده انواع لاستیک خودرو در تهران گفتند: به دنبال اجتماع روز گذشته قرار بود جلسه مشترکی با حضور کارفرما، نماینده وزارت کار و نماینده آنها برگزار شود که این اتفاق نیفتاد.

به گفته آنها در جلسه‌‌ای دیروز قرار بود به مشکلاتی آنها با حجمی شدن قراردادهای جدید خود داشتند رسیدگی شود اما به دلیل غیبت کارفرما این جلسه به زمان دیگری که هنوز مشخص نیست موکول شده است.

طبق اظهارات کارگران کارخانه ایران تایرحضور پیمانکار حجمی در کارخانه امنیت شغلی کارگران قرار دادی وپیمانکاری کارخانه را تهدید می‌کند.

درهمین رابطه:

تجمع کارگران پیمانی وقرار دادی کارخانه ایران تایر مقابل وزارت کاربرای دفاع ازامنیت شغلی ووصول مطالباتشان!

صبح امروز25آبان،جمعی از کارگران پیمانی وقرار دادی کارخانه ایران تایر در اعتراض حجمی شدن شرایط کاری خود در مقابل وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی تجمع کردند.

در تجمع امروز  تعداد ی از کارگران رسمی کارخانه ایران تایر همکاران پیمانی وقرار دادی خود را برای دریافت  مزایای شغلی همراهی کرده اند.

کارگران معترض  ایران تایرگفتند: هدف ما از انجام این تجمع تنها وصول مطالبات قانونی وفراهم شدن امنیت شغلی است.

به گزارش25آبان ایلنا،کارگران معترض گفتند:از ابتدای سال جاری مدیریت کارخانه با تغییر پیمانکار تامین نیروی انسانی به پیمانکار حجمی امنیت شغلی کارگران قرار دادی وپیمانکاری کارخانه ایران تایر را تهدید کرده است.

به گفته کارگران، در حال حاضر خطوط اصلی تولید «لاستیک بایاس» کارخانه به پیمانکار حجمی محول شده و قرار است در ادامه سیاست گذاری‌های مدیریتی کارخانه همه خطوط تولیدی به این پیمانکار واگذار شود.

بر پایه سخنان کارگران، هم اکنون از مجموع ۷۰۰ کارگرشاغل در این کارخانه نزدیک به ۴۰۰ کارگر بصورت پیمانکاری، ۱۵۰ کارگر بصورت رسمی ومابقی کارگران بصورت قرار دادی در خطوط تولید ایران‌تایر مشغول کارند که اکثر آن‌ها صبح امروز در اعتراض به وضع موجود برای چند ساعت در محوطه کارخانه تجمع کردند.

بر اساس این گزارش، برخلاف ادعای کارفرمای ایران تایر که مدعی است ورود پیمانکار حجمی باعث افزایش درآمد کارگران می‌شود، شرکت‌ کنندگان در تجمع اعتراضی امروز معتقدند که با باز شدن پای پیمانکاران حجمی به خطوط تولید؛ وضعیت امنیت شغلی و معیشتی آن‌ها بطور جدی آسیب‌پذیر خواهد شد.

این کارگران در توضیح دلیل این نگرانی می‌گویند: نزدیک به ۱۸ سال است که زیر نظر یک شرکت پیمانکاری در خط تولید ایران تایر کار می‌کنیم چنانچه اصرار کارفرما برای واگذار همه خطوط تولیدی به وادار کردن آن‌ها به انعقاد قرار داد با شرکت‌های پیمانکاری حجمی به نتیجه برسد، هیچ تضمینی برای رعایت حداقل‌های قانونی وجود ندارد.

به گفته کارگران معترض پیمانکاران در این واحد طی دو مرحله درسال گذشته وسال جاری حدود ۳۷۰ از همکاران قراردادی و پیمانکاری اخراج شده‌اند که آخرین اخراجی‌ها مربوط به ۷۰ کارگر می‌شود که دو ماه پیش بعد از ورود پیمانکار حجمی صورت گرفته است.

این کارگران همچنین از پرداخت نشدن بخشی از مزایای شغلی مانند حق تولید و مهارت، عیدی شش ماه نخست سال جاری ناراضی هستند و می‌گویند براساس مصوبه اداره کار قرار بود این مزایا به تمامی کارگران رسمی و پیمانی تعلق بگیرد.

آنها می گویند: حدود ۵۰ سال است به صورت روتین همه کارگران کارخانه ایران تایر، حق تولید و حق مهارت می‌گیرند که این پرداخت نیز از مدتی پیش به دلایل نامعلوم متوقف شده است.

گفته می شود در تجمع امروز  تعداد ی از کارگران رسمی کارخانه ایران تایر همکاران پیمانی وقرار دادی خود را برای دریافت  مزایای شغلی همراهی کرده اند.

کارگران معترض  ایران تایرگفتند: هدف ما از انجام این تجمع تنها وصول مطالبات قانونی وفراهم شدن امنیت شغلی است.

26 نفراز39کارگراخراجی کارخانه سیمان کارون حکم بازگشت بکار گرفتند

پس از گذشت چهار ماه،26 نفراز39کارگراخراجی کارخانه سیمان کارون رای بازگشت به کار خود را گرفتند.

به گزارش26آبان ایلنا، مرجع رسیدگی کننده به این شکایت در اداره کار مسجد سلیمان (هیات حل اختلاف) با این استدلال که «ماهیت کار کارگران سیمان کارون دائمی است» اخراج آن‌ها را نپذیرفته و برای آن‌ها رای بازگشت به کار صادر کرده است.

کارگران مورد نظر که منتظر اجرای رای صادره از سوی کارفرما هستند می‌گویند که بابت ۳ماه دستمزد و پنج ماه حق بیمه از کارفرما طلبکارند.

درهمین رابطه:

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه سیمان کارون

کارگران اخراجی کارخانه سیمان کارون صبح امروز  جلوی درب ورودی کارخانه تجمع کردند .

۳۹کارگر قرار دادی کارخانه «سیمان کارون» در خوزستان به دلیل اتمام قرارداد کاری، با دو ماه حقوق معوقه اخراج شدند.

به گزارش1شهریور آسماری نیوز، کارگران اخراجی کارخانه سیمان کارون صبح امروز  جلوی درب ورودی کارخانه تجمع کردند .

به گزارش امروزایلنا درهمین رابطه، شب گذشته – ۳۱ مرداد ماه- به حدود ۳۹نفراز کارگران قراردادی شاغل در کارخانه سیمان کارون در شهر کلگیر شهرستان مسجد سلیمان اعلام شده است به دلیل اتمام اعتبار قرار داد کارشان دیگر برای آن‌ها در این واحد صنعتی شغلی وجود ندارد.

برپایه این گزارش،دراین واحد تولید کننده سیمان بیش از ۳۲۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی مشغول به کار هستند که هر کدام از آنان دو ماه حقوق طلب دارند. کارگران قرار داد ی هم با سوابق یک تا ۱۵ سال زیر مجموعه یک شرکت پیمانکاری تامین کننده نیروی انسانی کار می‌کنند.

به گفته کارگران قرار دادی سیمان کارون، پیش از این – اول شهریور ماه سال ۹۳- تعداد ۶۵ نفراز کارگران قراردادی شاغل در کارخانه سیمان کارون به بهانه اتمام قرار داد کاری اخراج شده بودند که ۲۹ نفر(که اسامی آنان در لیست اخراج امروز نیز است) بعد از پی گیری‌ از نهادهای دولتی مستقر در استان همچون استانداری، فرمانداری، اداره کار و اعضای شورای شهر «گلگیر» در اوایل مهر ماه سال ۹۳ مجددا به کارشان بازگشتند.

منابع کارگری همچنین گفتند از دو ماه پیش فعالیت تولیدی کارخانه سیمان کارون محدود شده و کارفرما به اجبار حدود ۲۵۰ نفر از کارگران خود را به مرخصی اجباری فرستاده است.

به گفته آنان مجموع کارگران باقی مانده در کارخانه از کارگران بخش خدمات ،نگهبانی، مکانیک وبهره بردار آسیاب کارخانه سیمان هستند.

یکی از کارگران درباره دلایل کارفرما برای فرستان کارگران به مرخصی گفت: هنوز مشخص نیست دلیل واقعی این مرخصی اجباری چیست اما عمده‌ترین دلایلی که از سوی کارفرمای کارخانه عنوان می‌شود کاهش فروش وادامه تعمیرات کارخانه است که آنهم نیمه کاره‌‌ از چند ماه پیش رها شده است.

به گفته این کارگرشاغل در کارخانه سیمان کارون بیمه کارگران نیزاز خرداد ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده ودفترچه‌های درمانی آنان نیز تمدید نمی‌شود.

به بهانه بروزرسانی طرح طبقه‌بندی مشاغل!

طرح طبقه‌بندی مشاغل چیست؟ این طرح چه تأثیری بر حقوق و مزایا دارد؟ آیا تمام کارگاه‌ها موظفند طرح طبقه‌بندی مشاغل را اجرا کنند؟ آیا کارگران قرارداد موقت هم مشمول این طرح می‌شوند؟

به گزارش26آبان تسنیم، وزارت کار بتازگی بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل رادر دستور کار قرار داده است.

حسن هفده تن معاون روابط کار وزارت کار با بیان اینکه ساختار جدید طرح طبقه بندی مشاغل به زودی در اختیار دستگاه‌ها قرار می گیرد، گفت: در حال حاضر ساختار و بنیان طرح طبقه بندی مشاغل بر اساس سه مدل موفق دنیا تدوین شده است که به زودی در اختیار مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی در سطح استان‌ها قرار خواهد گرفت.

اما به راستی «طرح طبقه‌بندی مشاغل چیست؟ این طرح چه تأثیری بر حقوق و مزایا دارد؟ آیا تمام کارگاه‌ها موظفند طرح طبقه‌بندی مشاغل را اجرا کنند؟ آیا کارگران قرارداد موقت هم مشمول این طرح می‌شوند؟»

کارشناسان بازار کار معتقدند: بر اساس ماده 48 قانون‌کار، «به منظور جلوگیری از بهره‌کشی از کار دیگری، وزارت کار و امور اجتماعی موظف است نظام ارزیابی و طبقه‌بندی مشاغل را، با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور، تهیه نماید و به مرحله اجرا درآورد».

به عنوان نمونه، قانون «اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‌ها»، اسفندماه سال 1352 به تصویب رسید. طبق مقررات اجرایی این طرح، کارشناسان مورد تأیید وزارت کار، با مراجعه به کارگاه‌ها و بررسی مشاغل و وضعیت هر یک از شاغلان و نیز، با در نظر گرفتن چهار زمینه «مهارت‌ها»، «مسئولیت‌ها»، «کوشش‌ها» و «شرایط کار»، جایگاه آن‌ها را در گروه‌های بیست‌گانه طبقه‌بندی مشاغل تعیین می‌کنند.

بر اساس مقررات، پس از تعیین «گروهِ» کارگرِ شاغل در یک کارگاه، ضریبی به وی اختصاص پیدا می‌کند که با اعمال آن در حداقل دستمزد تعیین شده، توسط شورای عالی کار، میزان حداقل دستمزد فرد در یک گروه مشخص می‌شود. این ضریب، یک یا بیشتر از یک است و جز گروه اول، که حداقل دستمزد را می‌گیرند، در سایر گروه‌ها تأثیر مثبت دارد.

با افزایش حداقل دستمزد، سایر ضمائم مرتبط با آن در فیش حقوقی کارگر، مانند اضافه‌کار و حق‌شیفت، نیز تغییر مثبت خواهد داشت. اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‌های بالای 50نفر الزامی است.

درهمین رابطه:

*مواد48،49و50قانون کار

ماده 48

به منظور جلوگیری از بهره کشی از کار دیگری وزارت کار و امور اجتماعی موظف است نظام ارزیابی و طبقه بندی مشاغل را با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور تهیه نماید و به مرحله اجراء در آورد.

ماده 49

به منظور استقرار مناسبات صحیح کارگاه با بازار کار در زمینه مزد ومشخص بودن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه، کارفرمایان مشمول این قانون موظفند با همکاری کمیته طبقه بندی مشاغل کارگاه و یا موسسات ذیصلاح، طرح طبقه بندی مشاغل را تهیه کنند و پس از تایید وزارت کار و امور اجتماعی به مرحله اجراء در آورند.

تبصره 1

وزارت کار و امور اجتماعی دستورالعمل و آئین نامه های اجرائی طرح ارزیابی مشاغل کارگاههای مشمول این ماده را که ناظر به تعداد کارگران و تاریخ اجرای طرح است تعیین و اعلام خواهد کرد.

تبصره 2

صلاحیت موسسات و افرادی که به تهیه طرحهای طبقه بندی مشاغل در کارگاهها می‌پردازند باید مورد تائید وزارت کار و امور اجتماعی باشد.

تبصره 3

اختلافات ناشی از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل با نظر وزارت کار و امور اجتماعی در هیات حل اختلاف قابل رسیدگی است.

ماده 50

چنانچه کارفرمایان مشمول این قانون در مهلت های تعیین شده از طرف وزارت کار و امور اجتماعی مشاغل کارگاههای خود را ارزیابی نکرده باشند. وزارت کار و امور اجتماعی، انجام این امر را به یکی از دفاتر موسسات مشاور فنی ارزیابی مشاغل و یا اشخاص صاحب صلاحیت (موضوع تبصره 2 ماده 49 ) واگذار خواهد کرد.

تبصره 1

کارفرما علاوه بر پراخت هزینه های مربوط به ا ین امر مکلف به پرداخت جریمه ای معادل 50% هزینه های مشاور به حساب درآمد عمومی کشور نزد خزانه داری کل است. از تاریخی که توسط وزارت کار و امور اجتماعی تعیین می‌شود کارفرما باید مابه التفاوت احتمالی مزد ناشی از اجرای طرح ارزیابی مشاغل را بپردازد.

* قانون اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل‌در کارگاه‌ها مصوب 7 اسفند ماه 1352

ماده واحده‌. کارفرمایان مکلفند طرح طبقه‌بندی مشاغل درکارگاه‌های خود را که شامل شرح وظایف‌، شرایط احراز و ارزیابی‌مشاغل ـ دستورالعمل اجرایی طرح و جدول مزد ـ تغییرات جداول‌مزد ناشی از تغییر حداقل مزد در مناطق و صنایع و همچنین سایرضوابط فنی مربوط می‌باشد، طبق آیین‌نامه‌ای که به تصویب شورای‌عالی کار خواهد رسید در مهلت‌هایی که شورای مزبور تعیین خواهدکرد تهیه و به موقع اجرا بگذارند.

تبصره 1. وزارت کار و امور اجتماعی برای تسهیل طبقه‌بندی‌مشاغل در کارگاه‌ها به دفاتر مشاور فنی طبقه‌بندی مشاغل که‌صلاحیت فنی آنان مورد تایید شورای عالی کار قرار گیرد براساس‌ضوابطی که شورای مزبور تعیین خواهد کرد اجازه کار خواهد داد.

تبصره 2. در صورتی که کارفرمایان مشمول این قانون در پایان‌مهلت‌های تعیین شده مشاغل کارگاه‌های خود را طبقه‌بندی ننمایند وزارت کار و امور اجتماعی انجام این امر را به یکی از دفاتر مشاورفنی طبقه‌بندی مشاغل واگذار خواهد نمود و کارفرما مکلف است‌هزینه‌های مربوط را با اعلام وزارت کار و امور اجتماعی به دفترمشاور فنی مذکور بپردازد. به علاوه 10% هزینه‌های مشاوره را به‌عنوان جریمه به حساب خزانه پرداخت نماید.

تبصره 3. مابه‌التفاوت احتمالی دستمزد ناشی از اجرای طرح‌طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‌های موضوع این قانون همچنین‌کارگاه‌هایی که قبلا به‌موجب مقررات مصوب 7/3/49 شورای عالی‌کار مکلف به طبقه‌بندی مشاغل از لحاظ مزد گردیده‌اند از تاریخ‌خاتمه اولین مهلت قابل پرداخت است‌.

تبصره 4. مرجع محاسبه و تعیین میزان مطالبات کارگران وهمچنین میزان هزینه‌های موضوع تبصره 2 در صورت بروزاختلاف‌، هیات حل اختلاف مذکور در ماده 40 قانون کار می‌باشد و رای هیات مزبور در این مورد قطعی و لازم‌الاجرا است‌.

تبصره 5. حداقل مزد ماده 22 قانون کار باتوجه به ضروریات وحوائج زندگی یک خانواده کارگری و تاثیر آن بر سایر سطوح مزد ازتاریخ تصویب این قانون هر یک سال یکبار تعیین و پس از تصویب‌شورای عالی کار و امور اجتماعی به مورد اجرا گذاشته خواهد شد.

مرکزآمارایران نرخ بیکاری فصل تابستان را۱۰.۹درصد اعلام کرد!

بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور حاکی از آن است که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۳۹۳)، ۱.۴ درصد و نسبت به فصل گذشته (بهار ۱۳۹۴) ۰.۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.

مرکز آمار ایران بتاریخ26آبان نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان ۱۳۹۴ را منتشرکرد.

براساس این گزارش، بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) جمعیت ۱۰ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد ۳۸.۹ درصد جمعیت در سن کار (۱۰ ساله و بیش‌تر) از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند.

همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از افزایش ۱.۷ درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۳۹۳) و ۰.۹ درصدی آن نسبت به فصل گذشته (بهار ۱۳۹۴) است.

برپایه این گزارش، بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد ۱۰.۹ درصد از جمعیت فعال، بیکار بوده‌اند. براساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.

بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور حاکی از آن است که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۳۹۳)، ۱.۴ درصد و نسبت به فصل گذشته (بهار ۱۳۹۴) ۰.۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.

همچنین بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد ۱۰.۹ درصد از جمعیت فعال، بیکار بوده‌اند. براساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.

سهم اشتغال ناقص نشان می دهدکه۸.۵ درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص بوده‌اند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیش‌تر از نقاط شهری بوده است.

بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد بخش خدمات با ۴۸.۶ درصد بیش‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ۳۲.۲ درصد و کشاورزی با ۱۹.۲ درصد قرار دارند.

بررسی نرخ بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ ساله حاکی از آن است که ۲۵.۷ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیش‌تر بوده است.

بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ ساله کشور نشان می‌دهد این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۲.۸ درصد و نسبت به فصل قبل ۰.۷ درصد افزایش یافته است.

نرخ بیکاری جوانان ۲۹-۱۵ ساله نیز حاکی از آن است که ۲۳.۴ درصد از جمعیت فعال ۲۹-۱۵ ساله بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیش‌تر بوده است.

بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان ۲۹-۱۵ ساله نشان می‌دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۳.۲ درصد و نسبت به فصل قبل ۱ درصد افزایش پیدا کرده است.

بررسی سهم شاغلان ۱۵ ساله و بیشتر با ساعت کار معمول ۴۹ ساعت و بیش‌تر حاکی از آن است که ۴۱ درصد شاغلین به طور معمول بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار می‌کنند. این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است، نشان می‌دهد در کشور سهم زیادی از شاغلین بیش‌تر از استاندارد کار می‌کنند.

لینک متن کامل:

http://www.amar.org.ir/Portals/0/Files/abstract/1394/ch_ntank_94-2.pdf

تجمع دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان در اعتراض به شرایط رفاهی و هزینه‌های بالای خوابگاه‌ها!

دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ورودی 94 دانشگاه هنر اصفهان که نسبت به شرایط رفاهی و هزینه‌های بالای خوابگاه‌های خودگردان معترض‌اند، روز گذشته در صحن این دانشگاه تجمع کردند.

به گزارش26آبان خبرنامه دانشجویان،علی رغم اعتراضات مکرر دانشجویان و نامه شورای صنفی دانشجویان به دانشگاه، این ماجرا پاسخ قانع کننده‌ای از سوی مسئولین دانشگاه به همراه نداشته است و بر همین اساس دانشجویان اقدام به برگزاری تجمع در در سطح دانشگاه نمودند.

خواسته این دانشجویان واگذاری خوابگاه با امکانات رفاهی مناسب و در شان برترین دانشگاه هنری کشور و کاهش هزینه‌های اقامتی‌شان نسبت به سایر دانشجویان و رفع تبعیضی است که بین دانشجویان سال بالایی  و جدیدالورودهای وجود دارد.

لازم به ذکر است که دانشگاه هنر اصفهان در اقدامی عجیب دست به تعطیلی و فروش خوابگاه‌های دولتی خود زده و بر همین اساس دانشجویان جدیدالورود این دانشگاه در خوابگاه های خودگردان اسکان داده شدند.

جالب ‌تر اینکه به دانشجویان ورودی سال 94 هیچ گونه یارانه‌ای اختصاص نیافته است و دانشجویان برای اقامت در یکسال تحصیلی بایستی هزینه ای معادل یک میلیون سیصد هزار تا دو میلیون و چهارصد هزار تومان بپردازند و این درحالیست که دانشجویان سال بالایی برای استفاده از همان خوابگاه با همان امکانات، مبلغی معادل چهارصد هزار تومان  می‌پردازند که این موضوع اعتراض دانشجویان جدیدالورود را بیش از پیش می‌کند.

بار دیگر خودکشی یک دانش آموز!

اشکان مقصودی دانش آموز 15 ساله از اهالی شهر سنندج ،چهارم آبان ماه سال جاری دست به خود کشی زد. این اتفاق بعد از درگیری لفظی بین او و مادرش بر سر خرید یک جفت کفش ورزشی روی داد و زمانی که  مادر سرانجام راضی به خرید کفش و خروج از خانه می شود اشکان درغیبت مادر با روسری خود را از میله بارفیکس حلق آویز می کند و از میان می رود.

لینک متن کامل:

http://komitteyehamahangi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2359:1394-08-26-06-10-52&catid=10:1389-12-23-23-55-18&Itemid=26

جان باختن69کارگربراثرحوادث کاری دراستان خراسان رضوی در7ماه اول سال جاری!

دراستان خراسان رضوی طی 7 ماهه امسال 68 مرد و یک زن در حوادث کار جان خود را ازدست داده اند که سقوط از بلندی با 30 کشته سهم 43 درصدی از این آمار را به خود اختصاص داده است.

بر اساس اعلام پزشکی قانونی  خراسان رضوی بتاریخ25آبان، دکتر حمید عطاران معاون پزشکی و آزمایشگاهی این اداره کل گفت: در مقایسه با آمار هفت ماهه سال گذشته مرگ و میر حوادث کار کاهش 28 درصدی را شاهد بوده ایم

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.