23کارگرزندانی کارخانه مس خاتون آباد آزادباید گردند
– کارزار همبستگی با کارگران بازداشتی مجتمع ذوب مس خاتون آباد
– چرا سه کارگر بیمارستان خاتمالنبیاء ایرانشهرتبعید شدند؟
– واکنش آموزنده یک کارگر، عثمان اسماعیلی ، در قبال حکم ظالمانه زندان !
– پایان اعتصاب کارگران شرکت ایران صدرا پس از4روز بدنبال وعده پرداخت بخشی ازمطالباتشان!
– عدم پرداخت 3ماه حقوق پرستاران استان های زاهدان و کهکیلویه!
– دو مراسم در یک روز!
– قطعنامه ی جمعی از فرهنگیان شهرستان ملارد
“آموزش نباید در خدمت رقابت های سیاسی قرار بگیرد”
– حمله پلیس ضدشورش یونان به کشاورزان معترض!
کارزار همبستگی با کارگران بازداشتی مجتمع ذوب مس خاتون آباد
گفتگوی رادیو ندا با مرتضی افشاری ، نماینده سابق کارگران چاپخانه های تهران، پیرامون فراخوان کارزار همبستگی با کارگران بازداشتی مجتمع ذوب مس خاتون آباد.
گوش کنید: http://www.radioneda.de/2016/02/12/M_Afshari160211.mp3
چرا سه کارگر بیمارستان خاتمالنبیاء ایرانشهرتبعید شدند؟
کارگران تبعید شده از بیمارستان خاتم الانبیاء ایرانشهر میگویند تنها به دلیل آنچه که انجام وظیفه نامیده میشود محل کار آنها توسط کارفرما جابجا و به دورترین مکان ممکن تغییر یافته است.
به گزارش23بهمن ایلنا، این سه کارگر گفتند که محل کار آنها به دلیل انجام وظیفه و توجه به حقوق بیماران بستری شده در این بیمارستان جابجا شده و در عمل توسط کارفرمای از شهرستان ایرانشهر به شهرستان نیکشهر که در مکانی بسیار دورتری از محل زندگیشان واقع شده است تبعید شدهاند.
هرچند مسئول بازرسی و ارزیابیعملکرد بیمارستان خاتم الانبیاء ایرانشهر در گفتگویی دلیل تبعید سه کارگر بیمارستان خاتم الانبیای ایرانشهر را تخلفاتی همچون، «غیبتهای مکرر، انتشار وقایع و اتفاقاتی همچون انتقاد از هتلینگ و اجرای طرح تحول نظام سلامت و… بیمارستان در فضای مجازی برشمرده بود و در ادامه نیز بیمارستان خاتمالنبیاء ایرانشهر نیز در مورد جابجایی محل کار این کارگران توضیحاتی را داده بود اما کارگران یاد شده می گویند که به دلیل انجام وظفیه قانونی مورد کم لطفی واقع شدهاند.
در این باره «عمر بیجارزهی» با تأکید بر اینکه حرفهای کارفرمای آنها تنها در ادعاهای بیپایه و اساس است، اظهار داشت: «ما برای تمامی سخنانمان دلیل و مدرک داریم و افرادی که از آنها نام برده شده است حاضرند در صورت لزوم برابر مقام عالی دادگاه شهادت بدهند».
وی که به نمایندگی از دو کارگر تعلیقی دیگر سخن میگفت، ادامه داد: به موجب احکام شورای اسلامی شهر ایرانشهرمن به اتفاق آقایان «عثمان بیجارزهی و عبدالحلیم آزموده کار» عضو «کارگروه کمیسیون بهداشت شورای شهر ایرانشهر» به شمار آمده و به موجب این احکام نه تنها موظف به رسیدگی مشکلات بهداشتی بیمارستانهای شهر هستیم بلکه در گوشه و کنار شهر نیز میتوانیم تذکرات بهداشتی لازم را به متخلفان بدهیم، بنابراین کاری غیر عرف اداری و قانونی انجام ندادهایم و این کار نه باج خواهی و نه ایجاد حاشیه امن برای خود به شمار میآید».
وی در تشریح مستندات ارائه شده اظهار داشت: «طبق گزارشی که از تایمکس (دستگاه ثبت ورود و خروج اداری) بیمارستان گرفته شد ما غیبت نکردهایم و جالب اینکه در گزارش دفتر پرستاری تاریخ پانزدهم شهریور ماه قید شده بود که آقای عمر بیجارزهی در تاریخ شانزدهم شهریور غیبت داشته است که جای بسی شگفتی است زیرا نامبرده طبق فهرست بیمه تأمین اجتماعی در همین تاریخ شیفت صبح بوده است».
بیجارزهی در توضیح اتهامی دیگر که گفته شده بود، «این افراد از خود مسئولان دانشکده باجخواهی میکردند تا مزایا و حاشیه امنی برای خودشان ایجاد کنند که تخلفاتشان آشکار نشود و با این هدف تخلفاتشان را انجام میدادند» اظهار داشت: «گناه ما این بود که گفتیم به بیماران در ظروف غیربهداشتی غذا ندهید؛ گناه ما این بود که گفتیم چرا باید زخم بیمار در بخش جراحی مردان کرم بگیرد».
وی ادامه داد: «گناه ما این بود که گفتیم چرا باید ترخیص بیمار دیگری به دلیل مشکل مالی برای مدت یک هفته به تعویق بیفتد و در نهایت با پیگیریهای اعضای کارگروه کمسیون بهداشت ما مرخص شود و یا اینکه چرا زنان بیمار را در راهروی بیمارستان بستری میکنید».
بیجارزهی که به نمایندگی از دو همکار تعلیقی دیگرش سخن میگفت، افزود: «گناه ما این بود که گفتیم چرا دانش آموزی باید به دلیل مشکلات مالی خانوادهاش با گذشت ۱۲ روز از بازگشایی مدارس همچنان در بیمارستان نگهداری شود».
همچنین این سه کارگر بیمارستان خاتم الانبیاء ایرانشهر در نامهای که ظاهرا به امضای گروهی از شهروندان ایرانشهری رسیده است؛ خواستار رسیدگی مسئولان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی شدهاند.
درهمین رابطه:
تبعید سه کارگر بیمارستان خاتمالنبیاء ایرانشهر ؟!
نامه کارکنان بیمارستان بیمارستان خاتمالنبیاء ایرانشهردراعتراض به کاهش یافتن دریافتی هایشان!
مسئول بخش اندوسکوپی بیمارستان خاتمالانبیاء شهرستان ایرانشهر در استان سیستانوبلوچستان از حکم تبعید خود و دو نفر از همکارانش به شهرستان نیکشهر بهدلیل حمایت از بیماران به گرو گرفته شده این بیمارستان خبر داد.
وی با بیان اینکه احکام جابجایی محل کار او و همکارانش در تاریخ چهاردهم مهر ماه به آنها ابلاغ شده است در تشریح این موضوع گفت: «در تابستان سال جاری بانوی سالخوردهای بهدلیل نداشتن توان مالی موفق به تسویه حساب هزینههای درمانش نشد و مسئولان بیمارستان وی را به گرو گرفتند؛ با مشاهده این موضوع مسئله را با فرماندار و اعضای شورای شهر مطرح کردیم و موفق به ترخیص وی از بیمارستان شدیم».
وی ادامه داد: «بهدنبال اجرا نشدن طرح تحول سلامت در بیمارستان ایرانشهر چهبسا بیماران بسیاری بهدلیل تسویه حساب نکردن هزینههای درمان به گرو گرفته میشوند تا نزدیکان بیمار هزینههای درمان را پرداخت کنند».
وی افزود: «طرح تحول سلامت در تمامی شهرهای شمالی استان اجرا شده اما در ایرانشهر هنوز عملی نشده است و حتی بیمارستان از وجود مددکار اجتماعی و بیمه سرتختی برای یاری رساندن به بیماران مجهولالهویه و فقیر محروم است».
وی گفت: «در پی حل مشکل این بیمار مشاهده کردیم بیماران دیگری نیز هستند که دارای شرایط آن بانوی سالخوردهاند؛ بهطور نمونه کودکی را بهدلیل ناتوانی در پرداخت هزینههای بیمارستان ۱۰۲ روز به گرو گرفتند که با توجه به آغاز سال تحصیلی وی از رفتن به مدرسه بازمانده بود که با دخالت معاون فرماندار این مسئله را حل کردیم».
بهگفته وی، نکته تعجبآور این است که مسئولان بیمارستان اقدامات کارگرانی که موضوع را به مقامهای مسئول گزارش دادهاند را بینظمی تلقی کرده و حکم تغییر محل خدمت آنها را به وسیله مسئول روابطعمومی بیمارستان و نه مسئول کارگزینی به آنان اعلام شده است.
وی در تشریح دیگر مشکلات اظهار داشت: «حق مرزی ۳۲۰۰ نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر با وجود قرار گرفتن در منطقه محروم پرداخت نشده است. از سوی دیگر، حق قاصدک که مجموع کارانه و اضافه کار پرسنل درمانی بیمارستان محسوب میشود با تعویض مدیریت بیمارستان از دریافتی سالهای ۸۷-۸۸ کمتر و حتی در مقایسه با دیگر همکارانمان در سایر نقاط کشور به نصف تقلیل پیدا کرده که در همین زمینه طی نامهای ۱۷۶ نفر از کارکنان بیمارستان مراتب اعتراض خود را به مسئولان بیمارستان اعلام کردهاند».
بخشی ازیک گزارش ایلنا بتاریخ28مهر
واکنش آموزنده یک کارگر، عثمان اسماعیلی ، در قبال حکم ظالمانه زندان !
عثمان اسماعیلی، کارگر فعال، در گفتگو با رادیو ندا با بیان اینکه ” غیر از مبارزه هیچ چاره ای نیست ”، گفت : ” من تا آخرین قطره خونم از خودم، هم طبقه ای هایم ؛ از انسانیت و کرامت و شرافت انسانی دفاع خواهم کرد ! ”
گوش کنید: http://www.radioneda.de/2016/02/12/Osman_E160212.mp3
پایان اعتصاب کارگران شرکت ایران صدرا پس از4روز بدنبال وعده پرداخت بخشی ازمطالباتشان!
تجمع کارگران شرکت صنایع دریایی ایران شعبه بوشهر مقابل استانداری که چهار روز به طول انجامید با قول مساعد معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر مبنی بر پرداخت بخشی از مطالبات کارکنان شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در هفته جاری پایان یافت.
به گزارش 23بهمن ایلنا، تجمع کارگران شرکت صنایع دریایی ایران شعبه بوشهر مقابل استانداری که چهار روز به طول انجامید با قول مساعد معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر تا پایان هفته جاری خاتمه یافت.
درهمین رابطه:
چهارمین روزاعتصاب وتجمع کارگران شرکت ایران صدرا مقابل استانداری بوشهر!
کارگران شرکت ایران صدرا گویند: 1500 کارگرشاغل در این شرکت از هشت ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده اند و صرفا طی این مدت مساعده هایی گرفته اند که نمی تواند تکافوی هزینه های زندگی شان را بدهد.
به گزارش20بهمن خلیج فارس،این کارگران که عمدتا وابسته به پیمانکاری های بخش سکوسازی صدرا هستند، از ابتدای این هفته تجمعاتی را مقابل استانداری آغاز کرده و خواستار پیگیری مسئولان درباره مطالبات شان هستند.
معترضان ادامه می دهند: جدا از معوقات مزدی، کارفرما هنوز در خصوص پرداخت حق بیمه ماههای گذشته نیز اقدامی نکرده و در نتیجه از این جمع کارگرانی که برای تمدید دفترچه بیمههای خود اقدام کردهاند با مشکل مواجه شدهاند.
طی روزهایی که تجمعات کارگران صدرا برگزار می شده، هیچ مسئولی از استانداری حاضر نشده به جمع آنها بیاید و به گفته نمایندگان معترضان، نشست هایی هم که با برخی از مسئولان داشته اند، در خصوص مطالبات آنها گره گشا نبوده است.
به گزارش بوشهر نیوز درهمین رابطه، معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر گفت: براساس مصوبه کمیسیون کارگری این استان در نشست روز سه شنبه(20بهمن) بخشی از مطالبات کارکنان شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) هفته جاری پرداخت می شود.
فتح الله حقیقی افزود: همچنین بخش دوم طلبی کارکنان شرکت صدرا تا پایان بهمن ماه و مابقی نیز قبل از پایان سال جاری پرداخت خواهد شد.
عدم پرداخت 3ماه حقوق پرستاران استان های زاهدان و کهکیلویه!
وزارت بهداشت نمیتواند پرستاران را استخدام رسمی و امنیت شغلی برای آنها ایجاد کند، ضمن اینکه حقوق آنها نیز رعایت نمیشود به طوریکه در حال حاضر در چند استان از جمله کهکیلویه و بویر احمد و همچنین زاهدان پرستاران شرکتی حقوق خود را ۳ ماه است که دریافت نکردهاند.
به گزارش23بهمن ایلنا،شریفی مقدم با بیان این مطلب که در حال حاضر پرستاران به سه دسته؛ فارغ التحصیلانی که به سراغ مشاغل دیگر میروند، پرستارانی که به خارج از کشور میروند و کسانیکه خانهنشین شدهاند، تقسیم میشوند؛ گفت: همچنین برخی هم که وارد کار میشوند؛ بعد از یک مدت از کار خارج میشوند، بنابراین باید شرایط ویژهای برای پرستاری انتخاب شود که وقتی کسی وارد این حرفه میشود در این حرفه بماند.
وی در ادامه تاکید کرد: وزارت بهداشت نمیتواند؛ پرستاران را استخدام رسمی و امنیت شغلی برای آنها ایجاد کند، ضمن اینکه حقوق آنها نیز رعایت نمیشود به طوریکه در حال حاضر در چند استان از جمله کهکیلویه و بویر احمد و همچنین زاهدان پرستاران شرکتی حقوق خود را ۳ ماه است که دریافت نکردهاند.
وی ادامه داد: طبق آخرین آمار در حال حاضر ۱۴ هزار جویای کار در حرفه پرستاری داریم و این آمار را به وزارت بهداشت نیز اعلام کردهایم؛ منتهی مساله این است که به دلیل سختی شرایط کار و با حقوق یک ونیم میلیون تومانی قطعا پرستاران علاقهای به کار نشان نمیدهند و در حوزههای دیگری مشغول به کار میشوند.
دو مراسم در یک روز!
اجرای نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، بعد از گذشت ۸ سال و ۷ ماه از تصویب آن در مجلس شورای اسلامی(ششم تیر ۱۳۸۶)، شکاف در اختلاف پرداختی پزشک و پرستار، توجه نکردن به خواسته های معقول و منطقی جامعه پرستاری، عدم امنیت شغلی پرستاران شرکتی، تبعیض در برخورد با دانشجویان پرستاری و…، به عنوان ملاک های انتقاد جامعه پرستاری از متولیان نظام سلامت، باعث شده تا سازمان نظام پرستاری کشور در دوره جدید، همایش پرستاری را جایگزین جشن پرستاری کند.
به گزارش23بهمن مهر، قرار است مراسم روز پرستار فردا در دو مکان جداگانه برگزار شود، میزبانی یکی از این مراسم وزارت بهداشت و دیگری را سازمان نظام پرستاری برگزار می کند.
در آستانه روز پرستار، جامعه پرستاری برای اولین بار دو مراسم جداگانه را شاهد خواهد بود. این در حالی است که تا سال گذشته، همواره رسم بر این بوده که یک مراسم نمادین در قالب جشن روز پرستار برای پرستاران برگزار می شد.
اما، برای اولین بار سازمان نظام پرستاری کشور به عنوان تنها سازمان صنفی جامعه پرستاری کشور، قرار است میزبانی همایش روز پرستار را جداگانه عهده دار شود.
اجرای نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، بعد از گذشت ۸ سال و ۷ ماه از تصویب آن در مجلس شورای اسلامی(ششم تیر ۱۳۸۶)، شکاف در اختلاف پرداختی پزشک و پرستار، توجه نکردن به خواسته های معقول و منطقی جامعه پرستاری، عدم امنیت شغلی پرستاران شرکتی، تبعیض در برخورد با دانشجویان پرستاری و…، به عنوان ملاک های انتقاد جامعه پرستاری از متولیان نظام سلامت، باعث شده تا سازمان نظام پرستاری کشور در دوره جدید، همایش پرستاری را جایگزین جشن پرستاری کند.
بر اساس اعلام سازمان نظام پرستاری کشور، قرار است همایش روز پرستار صبح شنبه ۲۴ بهمن ماه جاری در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شود.
در همین حال، وزارت بهداشت نیز با ارسال پیامک به رسانه ها، برگزاری جشن روز پرستار در مرکز همایش های صدا و سیما با حضور وزیر بهداشت را اطلاع رسانی کرده است.
قطعنامه ی جمعی از فرهنگیان شهرستان ملارد
“آموزش نباید در خدمت رقابت های سیاسی قرار بگیرد”
در آستانه ی انتخابات مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید برحق رای و مشارکت سیاسی همه شهروندان ، به تمامی کنشگران سیاسی و مسوولان ذی ربط هشدار می دهیم به دنبال استفاده ابزاری از معلمان نباشند. نگاه ابزاری به انسان ها بر خلاف آموزه های دینی است . رویکرد ابزاری ، معلمان را فقط در زمان انتخابات به عنوان زینت بخش مراسم تبلیغاتی ویا عوامل اجرایی انتخابات می بیند وحتی وعده های شیرین می دهد ولی فردای انتخابات دیگر معلم را نمی شناسد و آموزش و پرورش را به فراموشی می سپارد و در زمان تصویب بودجه ، کمترین سهم را به آموزش و پرورش اختصاص می دهد.
37 سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است امروز حق داریم از حاکمیت سوال کنیم تعهدات قانونی و الزام آور دولت ایران برای اجرای آموزش رایگان ، عادلانه و با کیفیت چه شد ؟ هر چند در برخی زمینه ها مانند پوشش تحصیلی نسبت به گذشته پیشرفت هایی صورت گرفته است ولی هنوز آموزش به عنوان یک حق ، تضمین های محکمی پیدا نکرده است ؛ میلیون ها کودک محروم از تحصیل یا بی بهره از آموزش با کیفیت و عادلانه وجود دارد . نظام آموزشی در کشورهای مختلف به سوی کارآمدی وکیفیت بخشی پیش می روند در حالی که مدارس ایران به عقب بازمی گردند به جای تعلیم ، تبلیغ و به جای حقوق بشر ، تکلیف محوری به دانش آموزان القا می شود . برخی از مشکلات اصلی جامعه ی بزرگ فرهنگیان عبارتند از:
1- وفق اصل 26 قانون اساسی فعالیت صنفی معلمان مثل تمام صنوف دیگرباید مورد حمایت و احترام حاکمیت قرار بگیرد معلمان مانند تمام اصناف دیگر باید بتوانند امور صنفی خود را آزادانه ساماندهی کنند. متاسفانه قوه مقننه تا کنون در قوانین عادی ، فرهنگیان را به عنوان یک صنف به رسمیت نشناخته است به همین دلیل نه تنها از فعالیت صنفی معلمان حمایت نمی شود بلکه فعالان صنفی دلسوز و اندیشمند به زندان محکوم می شوند یا تحت تعقیب قضایی قرار می گیرند .در هیچ کجای دنیا چالش های آموزش و پرورش با سازوکار امنیتی و قهرآمیز حل نشده است . چالش های فرهنگی راهکار فرهنگی و علمی می طلبد .
2- دستمزد معلمان پایین تر از خط فقر است . تمام کارمندان باید بتوانند وفق بند 12 از اصل سوم قانون اساسی از یک معیشت حداقلی بهره مند شوند بر این مبنا پرداخت دستمزدی بالاتر از خط فقر یک ضرورت است تا این هدف تحقق یابد. خط فقر در سال 1394 طبق تحقیقات معتبرکارشناسان اقتصادی دو میلیون و ششصد هزار تومان بود.
3- کلاس های شلوغ و در برخی موارد چهل نفره آسیب های جدی به سلامت جسمی و روانی معلمان و دانش آموزان وارد می کند ظرفیت هیچ کلاسی نباید از 20 دانش آموز فراتر رود . هر چند در بیشتر کشورهای پیشرفته این نصاب حداکثر 17 نفر است .
4- بی توجهی به اصل شایسته سالاری یکی از دلایل مهم توسعه نیافتگی نظام آموزشی کشورمان است .عزل و نصب ها هیچ سازوکار مشخصی ندارد. مناصب اغلب غنایم انتخاباتی اند که بین فاتحان تقسیم می شود تفکیک فعالیت آموزشی از فعالیت سیاسی در این وزارتخانه یک ضرورت جدی است. در اکثر کشورهای پیشرفته فقط وزیر یک مقام سیاسی است و بقیه کارمندان عزل و نصب شان بر مبنای شایستگی اداری است.
در خاتمه ازهمه ی همکاران صبور ومعلمان آگاه شهرستان ملارد و سراسر کشور صمیمانه سپاسگزاریم که اتحاد صنفی و همدلی شان را در تمام شرایط حفظ می کنند و بدون آنکه به جناح های سیاسی وابسته شوند مطالبات صنفی خودشان را با شجاعت و قاطعیت مطرح می کنند و به دنبال راهکارهای علمی برای چالش های نظام آموزشی هستند .
یک دم نگاه کن که چه برباد می دهی
چندین هزار امید بنی آدم است این امضا کنندگان
1- مرتضی قره باغی 2- رسول انصاری 3- رسول خلج 4- حسین هوشمند 5- راضیه گرامی 6- زیبا صالحی 7- حسن محمد زاده 8- معصومه محمدی 9- داود رحیم پور 10- محمد علی باغبان 11- احمد خسرو بیگی 12- محمد رضا صالحی 13- جلال سلیمان نژاد 14- سید عباس قاضی 15- مجید ثمری 16- نسترن زمان زاده 17- ساره اسفرجانی 18- شهلا کوچکی 19- آذر حاجی نژاد 20- کفاح قادری 21- حسین کحالی 22- علی دهقانی 23- امید عبدالله پورانصاری 24- محمدرضانجفی 25- غلامرضا یکتافر 26- مجتبی سخایی27- محمدتقی محمودی 28-داود بهادری 29- معصومه سرلک 30- جعفر پاشیر31- احمد بیات 32- محمد صدری رباطی 33- عباس توکلی 34- علی ملامحمدی 35-محمد ترکاشوند 36- داریوش حلاجی 37-حسین زارع 38-حسین میارکیانی 39- مجتبی بیات 40- حبیب مظفری41- بهروز آریا پور42- علی میرزایی43-محمد رضا یزدان پناه 44- یوسف خاتمی 45- علی اکبر زنگنه 46- عبدالله محمد رضایی 47- بهرام کلهر 48- سردار لطفی 49- جواد داودی 50- قاسم محمدی51-محمود محمدی سوران 52- احمد قنبرسرایی 53- مهران بیجنوند 54-مهدی محمدی 55- خلیل علامی 56- فرج رستمی
حمله پلیس ضدشورش یونان به کشاورزان معترض!
گروهی از کشاورزان یونانی در اعتراض به برنامه های جدید ریاضت اقتصادی در مقابل ساختمان وزارت کشاورزی تجمع کردند.
حدود هشتصد کشاورز از جزیره کرت یونان خود را به آتن رساندند تا در این تجمع شرکت کنند. شماری از کشاورزان معترض در میدان سینتاگمای آتن چادرهایی را برپا کرده اند.
به گزارش12فوریه یورونیوز،نیروهای پلیس ضدشورش یونان برای متفرق کردن معترضان که در حال پرتاب سنگ و گوجه فرنگی به سمت ساختمان وزارت کشاورزی بودند، از گاز اشک آور استفاده کردند.
بر اساس برنامه جدید دولت یونان، حق تامین اجتماعی که کشاورزان این کشور باید بپردازند، سه برابر خواهد شد.
این برنامه، بخشی از تعهدات دولت یونان به وام دهندگان بین المللی است. دولت یونان می گوید این گام، برای صنعتی که تاکنون تقریبا به طور کامل با اتکا به یارانه های دولتی به حیات خود ادامه داده است، ضروری است.
بیست وسوم بهمن ماه1394