اخباروگزارشات کارگری2آذر1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

petroshimi-bandar-emam_

– دخالت بیجای رئیس حوزه قضایی دادگاه عمومی بندرامام  برای مقابله با اعتراضات کارگری!

– اعتصاب  وتجمع کارگران صدرا در اعتراض به عدم پرداخت 5ماه حقوق!

– اعتصاب کارگران شرکت مبین مجتمع مس شهربابک

– کارگران پیمانکاری قطعات بتنی گیلان خواستار حذف پیمانکار شدند

– اعتراض کارگران کارخانه کاشی تبریز نسبت به عدم شمول قانون سختی و زیان آورشدن!

تصمیم کارگران برای تجمع مقابل استانداری!

– تجمع پاکبانان مقابل شهرداری منطقه چهار رشت دراعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوق!

– اخراج 50 کارگر کارخانه کاشی جم بروجرد- تعدادی دیگرازکارگران هم درپایان ماه اخراج می شوند !

– ادامه بلاتکلیفی کارگران شرکت دربال !

مزایده کارخانه آی.تی.آی تا اطلاع ثانوی لغو شد

– رونمایی نتایج آمار نیروی کار سال1393ازطرف مرکز آمارایران

– ماجرای نصب بنرحمایت ازمدیریت شرکت پتروشیمی مارون؟!

– اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد همدان به کیفیت غذای سلف دانشگاه

– مرگ دو راننده هنگام باطله برداری در مجتمع گل گهر سیرجان

مرگ یک پناهجوی زن افغان بدنبال تیراندازی پلیس ایران در مرز ترکیه

دخالت بیجای رئیس حوزه قضایی دادگاه عمومی بندرامام  برای مقابله با اعتراضات کارگری!

رئیس حوزه قضایی دادگاه عمومی بندرامام برای مقابله با گسترش روزافزون اعتصابات واعتراضات کارگری درمنطقه ویژه اقتصادی بندرامام، شمشیر را از روبست.

رئیس حوزه قضایی دادگاه عمومی بندرامام با صدوربخشنامه ای بتاریخ16آبان ماه1394 خطاب به کلیه کارفرمایان وکارگران شاغل درمنطقه ویژه اقتصادی بندرامام اعلام کرد:تجمع و اخلال در نظم شرکت‌های پتروشیمی خلاف قانون و مقررات است و طبق قانون برخورد قضایی بعمل می آید مجدداً تکرار می‌شود کارگرانی که به حقوق و مزایای خود اعتراض دارید با ارائه فیش مطالبات آنها پی‌گیری خواهد شد از این تاریخ با هر گونه تجمع غیر قانونی و اخلال در نظم شرکت‌ها، برخورد خواهد شد.

همین قانون کارمتناقض ونیز مقررات ضد کارگری اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تأمین اجتماعی در مناطق آزاد تجاری – صنعتی مرجعیتی برای نیروهای قضایی برای حل اختلاف کارگر وکارفرما قائل نیستتند.

درفصل هفتم -مذاکرات وپیمان های دسته جمعی کار- قانون کار (مواد139تا146)وفصل چهارم-مرجع حل اختلاف-  مقررات اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تأمین اجتماعی در مناطق آزاد تجاری – صنعتی(مواد29تا36) و ماده 3(نهاد نطارت کننده براجرای مقررات)،مراجع حل اختلاف  بین کارگران وکارفرمایان تعیین شده است.

لذا صدور این بخشنامه ضدکارگری از طرف رئیس حوزه قضایی دادگاه عمومی بندرامام دخالتی بی جا وبستن شمشیر از رو برای سرکوب  کارگران ومقابله با اعتراضاتشان در راه دست یابی به مطالبات برحقشان است.

به گزارش 2آذرتسنیم، متن کامل این تجمع به شرح زیر است:

با توجه به تجمع‌های غیر قانونی بعضی از کارگران و کارمندان در بعضی از شرکت‌ های پتروشیمی لازم است جهت توجیه و جلوگیری از وقوع جرم موارد ذیل رعایت شود در غیر اینصورت وفق مقررات با مخاطبان برخورد قضایی خواهد شد.

1-حقوق و مزایای کارگر و رابطه کارگر و کارفرما طبق قانون مدون به نام قانون کار مشخص شده است و طبق قانون فوق باید مطالبه گردد.

2- در صورتی که کارگری به حق و حقوق خود اعتراض دارند می‌توانند به دادگاه مراجعه کرده و دادگاه نیز با اداره کار مکاتبه خواهد نمود و در صورتی که حقوق ایشان طبق قانون پرداخت نمی‌شود  مسئولان مربوط موظف می‌شوند نسبت به پرداخت حقوق کارگر وفق مقررات اقدام نمایند.

3-تجمع و اخلال در نظم شرکت‌های پتروشیمی خلاف قانون و مقررات است و طبق قانون برخورد قضایی بعمل می آید مجدداً تکرار می‌شود کارگرانی که به حقوق و مزایای خود اعتراض دارید با ارائه فیش مطالبات آنها پی‌گیری خواهد شد از این تاریخ با هر گونه تجمع غیر قانونی و اخلال در نظم شرکت‌ها، برخورد خواهد شد.

رئیس حوزه قضایی دادگاه عمومی بندرامام

درهمین رابطه:

یک حقوقدان و کارشناس روابط کار:منع کارگران از برگزاری تجمعات اعتراضی ایراد حقوقی دارد

یک وکیل دادگستری معتقد است دادگستری استان خوزستان بصورت عجولانه و بدون درنظر داشتن شرایط قانونی، برای ممنوعت تجمعات اعتراضی کارگران منطقه ویژه پتروشیمی بندر امام بخشنامه صادر کرده است.

به گزارش2آذرایلنا،علیرضا مقدم با اعلام این خبر گفت: به نظر می‌رسد که نگرانی از اعتراضات احتمالی کارگران شاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام باعث شده است تا بخشنامه مورد نظر ایراد حقوقی داشته باشد.

وی در تشریح جزییات این ایراد حقوقی گفت: در بند اول این بخشنامه آمده است که روابط کارگر و کارفرما طبق قانون مدون به نام قانون کار مشخص شده است در حالی که کارگران مناطق آزاد مشمول قانون کار نیستند و اشتغال آنها تحت قانون خاصی به نام مقررات اشتغال در مناطق آزاد، قانونمند می‌شود.

وی همچنین در خصوص بند دوم این بخشنامه که در آن از کارگران معترض خواسته شده تا برای احقاق حق به دادگستری مراجعه کنند، گفت: مطابق همین مقررات در حال حاضر دفتر کار و اشتغال مناطق آزاد و ویژه وظیفه رسیدگی به خواسته کارگران معترض را برعهده دارد و از سوی دیگر با توجه به این که  که رجوع کارگران به نهادهای قضایی زمانبر و در اکثر موارد بدون نتیجه است حقوق کارگران از دادگستری قابل پیگیری نیست و در عمل این نهاد  نمی‌تواند در مساله مطالبات کارگران ورود کند .

این کارشناس حقوقی همچنین در رابطه با بند پایانی این بخشنامه و غیر قانونی دانستن تجمعات اعتراضی کارگران گفت: مقاوله نامه های سازمان جهانی کار حق اعتراض را برای کارگران محفوظ دانسته، علاوه بر این، بر اساس  اصل 27 قانون اساسی ایران،  تجمعات آرامی که مخل نظم عمومی نباشند، کاملا  قانونی است.

وی ادامه داد:  لذا از آنجا که تجمعات اعتراضی کارگران به هیچ وجه مخل نظم و امنیت عمومی نیست، صدور چنین بخشنامه های عجولانه ای مخالفت آشکار با حقوق اولیه کارگران و در تعارض با ضوابط قانونی حاکم بر روابط کارگر و کارفرما است.

اعتصاب  وتجمع کارگران صدرا در اعتراض به عدم پرداخت 5ماه حقوق!

صبح امروز2آذر، کارگران صدرا که زیرنظر پیمانکار سکوها فعالیت می کنند، در اعتراض به عقب افتادن حقوق شان  دست از کارکشیده ومقابل درب اصلی شرکت در جزیره تجمع کردند.

به گزارش2آذرخلیج فارس، یک منبع کارگری که خواست نامش ذکر نشود افزود، کارگران پیمانکاری های صدرا از تیرماه امسال حقوق نگرفته اند و با وعده و وعیدهای مسئولان طی این مدت به کارشان ادامه دادند، اما وقتی آبان هم گذشت و تاخیر در مزد و مواجب آنها به 5 ماه رسید، ناگزیر به اعتصاب شده اند.

وی با بیان اینکه طی 20 روز گذشته کارگران صدرا تلاش کردند از مسیر مسالمت آمیز موضوع را مرتفع کنند ولی نتیجه نداد و ناگزیر به اعتصاب شدند، ادامه داد: هرچند مسئولان محلی صدرا برای بازگرداندن کارگران پادرمیانی کرده، ولی چون خبری از زمان پرداخت حقوق ها نیست، معترضان حاضر به بازگشت به محل کار نشده اند.

تجمع کنندگان امروز مقابل درب اصلی شرکت صدرا حدود 150 نفر برآورد می شوند که معتقدند مدیران محلی شرکت در بوشهر نقش چندانی در پرداخت حقوق ها ندارند و تصمیم گیر اصلی مدیران دفتر مرکزی می باشند که در تهران حضور دارند و باید برای پرداخت حقوق ها فکری کنند.

براساس این گزارش،شرکت صدرا که روزگاری فعال ترین بنگاه اقتصادی و مجموعه صنعتی بوشهر محسوب می شد، سالهاست حال و روز خوشی ندارد، طوری که شمار نیروهای آن که در دوران اوج فعالیتش حدود 4 هزار نفر بود، اینک به کمتر از 1500 هزار نفر رسیده است.

تعدیل و اخراج شمار زیادی از نیروهای صدرا نیز نقش مُسکن و راه حل مقطعی داشته، طوری که هر از گاهی از این مجموعه خبر کاهش فعالیت ها و اعتصاب کارگران به گوش می رسد.

پس از تغییرات مدیریتی صدرا در اواخر دولت قبل – که البته هنوز بسیاری نمی دانند خانواده پیمانکاری چوبدار مالک این شرکت است یا قرارگاه خاتم الانبیا سهامدار اصلی است- بخش کشتی سازی صدرا به کما رفت، خصوصا آنکه نفتکش ونزوئلا که دولت قبل سفارش آن را گرفته بود هم روی دست صدرا ماند.

با این حال، فعالیت در جزیره سکوسازی صدرا توسط پیمانکاران مربوطه ادامه دارد و قریب 1200 نفر نیز مشغول به کار هستند. در این بخش 10 سکوی مربوط به فازهای پارس جنوبی با میزان پیشرفت های متفاوت – از 30 تا 80 درصد- فعال می باشد.

بنابهمین گزارش،تعویق چند ماهه در پرداخت حقوق کارگران صدرا در شرایطی می باشد که براساس اعلام کارفرما، دو برابر بیشتر از هزینه ساخت سکوها به این شرکت پرداخت شده، ولی مشخص نیست این مبالغ چگونه هزینه می شود؟

اواخر شهریورماه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و معاون وزیر نفت پس از بازدید از شرکت صدرا گفت: وزارت نفت دو برابر هزینه‌های ساخت سکوهای پارس جنوبی به شرکت صدرا پرداخت کرده است.

رکن الدین جوادی به عنوان مدیر مجموعه ای که کارفرمای سکوهای در دست ساخت صدرا می باشد، در نشست با استاندار بوشهر افزود: خیلی ازهزینه های شرکت صدرا ریشه در طولانی بودن این پروژه دارد که برای رفع این مشکل باید در تکمیل سکوهای فازهای پارس جنوبی سرعت بخشی شود، طوری که میانگین زمانی تکمیل سکوها 30 ماهه شده، در حالی که قرار اولیه مبنی بر نصف این زمان بوده است.

وی یادآورشد: شرکت صدرا باید درافزایش کیفیت ساخت سکوها، توانمندی های خود را افزایش دهد تا در موعد مقرر این سکوها تکمیل شود.

تلاطم شرکت صدرا در دریای مشکلات در شرایطی می باشد که اردیبهشت ماه سالجاری رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از تشکیل کارگروهی برای «نجات صدرا» خبر داده بود.

حسینی محمدی در نشستی خبری گفته بود: در حال حاضر 1500 نفر در این مجموعه شاغل هستند که انتظار می رود با اجرای برنامه های موردنظر و همکاری مدیران آن، دست کم 1500 فرصت شغلی جدید در آن احیا شود.

وی با بیان اینکه صدرا حدود یک میلیارد و 800 میلیون تومان به تامین اجتماعی بدهی دارد، ادامه داد: بدهی این شرکت به بانک و امور مالیاتی سنگین تر از این رقم هاست.

این مقام مسئول با بیان اینکه قرار شده مدیران صدرا پیشنهادات خود را برای احیای این مجموعه در اسرع وقت ارائه کنند، ادامه داد: آن بخشی که از توان استان و دولت است تعیین تکلیف می شود، ضمن اینکه بخشی از حل مسئله به مدیران آن و میزان همکاری شان بر می گردد.

برپایه این گزارش،اما با گذشت بیش از 7 ماه، خبری از تشکیل چنین کمیته ای یا نتایج آن نیست و کار به اعتصاب کارگران کشیده شده که تا زمان انتشار این گزارش نیز ادامه دارد.

البته به نظر می رسد مدیریت استان نیز دچار روزمرگی شده و قادر به ورود موثر به این ماجرا و احقاق حق کارگران نیست، شاید نگاهها باید به سمت مرکز کشور باشد تا شاید آنجا برای صدرا و کارگرانش فرجی شود.

اعتصاب کارگران شرکت مبین مجتمع مس شهربابک

امروز2آذر، کارگران شرکت مبین از شرکتهای اقماری مجتمع مس میدوک شهربابک به دلیل پایین بودن  دستمزد و دیر کرد حقوق در محل کار خود حضور پیدا کرده اما از انجام کار امتناع نموده اند و طی نامه ای اعتراض خود را به مسئولین اعلام نموده اند .

به گزارش2آذرکارگران کرمان،کارگران شرکت مبین به دلیل پایین بودن دستمزد و دیر کرد حقوق در محل کار خود حضور پیدا کرده اما از انجام کار امتناع نموده اند.

تنها درخواست کارگران دریافت حقوق به موقع و مناسب است لذا آنان اعلام کرده اند که اگر امروز مشکل آنها حل نشود فردا کلیه کارگران  این واحد تولیدی در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع می کنند.

تعداد نیروهای  کارگری شرکت مبین حدودا ۱۸۵ نفر می باشند.

کارگران پیمانکاری قطعات بتنی گیلان خواستار حذف پیمانکار شدند

۱۵۰ کارگر کارخانه قطعات بتنی گیلان خواستار مستقیم شدن قراردادهای کار خود هستند.

کارگران قطعات بتنی گیلان خواستار آن هستند تا مدیریت خصوصی این واحد صنعتی در مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرح‌های مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آنها قرارداد مستقیم کار منعقد کند.

به گزارش2آذرایلنا،کارگران کارخانه قطعات بتنی گیلان با اعلام این خبر گفتند: سالهاست که زیر نظر پیمانکاران مختلف در این واحد تولیدی به ساخت لوله و اتصالات بتنی کانال‌های آب و فاضلاب مشغولیم و در تمامی این سالها بخشی از مطالبات مزدی ما توسط پیمانکاران برداشت می‌شود.

این کارگران می‌گویند جدا از آنکه در نتیجه حضور پیمانکار دستمزدهای دیگر پاسخگوی هزینه‌های زندگی نیست، پیمانکار فعلی بصورت مشخص بابت دو ماه و نیم دستمزد پرداخت نشده بدهکار است.

کارگران قطعات بتنی گیلان خواستار آن هستند تا مدیریت خصوصی این واحد صنعتی در مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرح‌های مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آنها قرارداد مستقیم کار منعقد کند.

آنها با اشاره به میانگین ۱۰ تا ۱۷ سال سابقه کاری خود در کارخانه قطعات بتنی گیلان می‌گویند جدا از این مسئله سالها تجربه حضور پیمانکاران در این واحد تولیدی نشان داده است که مدیران پیمانکاری نه تنها تاثیری بر فرآیند تولیدات این شرکت ندارند بلکه در عمل می‌توانند به عاملی برای تهدید امنیت شغلی کارگران تبدیل شوند.

به گفته این کارگران در حال حاضر چهار ماه از حضور از آخرین پیمانکار  نیروی انسانی در کارخانه قطعات بتنی گیلان می‌گذرد و در این مدت با هیچ یک از آنها قرار داد جدید امضا نشده است و حتی پیش از این نیز پیمانکار قبلی با کارگران بصورت یک ماهه قرارداد منعقد می‌کرد.

کارگران قطعات بتنی گیلان، در ادامه یاد آور شدند، آبان ماه سال ۹۲ آنها برای دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین در اعتراض به سیاست گذاری‌های مدیران در رابطه با واگذاری بخش عمده‌ای از تأمین نیروی انسانی به شرکتهای پیمانکاری دست به تجمع زده بودند.

او با اشاره به اینکه آنزمان کارگران خواستار استعفای مدیران و همچنین حذف شرکت پیمانکاری در این کارخانه بودند، افزود: از آن زمان تا هم اکنون مسئولان هیچ تصمیم جدی برای حذف پیمانکارو نوع قرار داد کارگران نگرفته‌اند واین موضوع هر روز نگرانی کارگران را بیشتر می‌کند.

همچنین کارگران در باره مشکلات بیمه‌ای خودافزودند: متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل نبود نظارت بر عملکرد پیمانکار در مقاطعی حق بیمه کارگران بطور کامل پرداخت نشده است که این مسئله امروز باعث ایجاد گرفتاری‌هایی برای کارگران شده است.

او با تاکید بر اینکه کارگران بعد از سال‌ها کار در این کارخانه از همه مزایای قانونی کار بی‌بهره بوده و از قرارداد‌های موقت خود با پیمانکار خسته شده‌اند، در خاتمه خواستار پاسخگویی مسئولان دولتی در خصوص افزایش مشکلات کارگران این واحد تولیدی شد.

درهمین رابطه:

تجمع کارگران قطعات بتنی گیلان وارد پنجمین روز شد

یکی از کارگران قطعات بتنی گیلان با انتقاد از بی‌توجه‌ای مسئولان استانی در مورد اعتراضات پی در پی کارگران این واحد، گفت: عمده مشکلات کارگران مربوط به تأخیر در پرداخت ۴ ماه حقوق نیست بلکه تامین امنیت شغلی کارگران با حذف شرکت خدماتی «گیلان آفتاب یکتا» اولین و مهم‌ترین خواسته کارگران به شمار می‌رود.

به گزارش18آبان1392 ایلنا،اعتراض جمعی از کارگران شرکت قطعات بتنی گیلان در محوطه این کارخانه امروز (شنبه ۱۸ آبان ماه) درحالی وارد پنجمین روز می‌شود که حقوق کارگران هنوز پرداخت نشده و مسئولان استانی همچنان در برابر مطالبات ۲۰۰ کارگر سکوت کرده‌اند.

یکی از کارگران قطعات بتنی گیلان با انتقاد از بی‌توجه‌ای مسئولان استانی در مورد اعتراضات پی در پی کارگران این واحد، گفت: عمده مشکلات کارگران مربوط به تأخیر در پرداخت ۴ ماه حقوق نیست بلکه تامین امنیت شغلی کارگران با حذف شرکت خدماتی «گیلان آفتاب یکتا» اولین و مهم‌ترین خواسته کارگران به شمار می‌رود.

این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت، ادامه داد: با وجود برپایی ۵ روز تجمع که از دوشنبه (۱۳ آبان ماه) آغاز شده است، مسئولین این واحد تولیدی و یا مسئولان استانی سعی نکرده‌اند در جمع کارگران حاضر شوند و صدای ما را بشنوند، تنها یکبار در روز پنجشنبه (چهارمین روز) نماینده‌ای از جانب اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی همراه با کارفرما در بین کارگران حاضر شد که همان سخنان کارفرما را تکرار می‌کرد.

گفتنی است، ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه قطعات بتنی گیلان که زیر نظر شرکت پیمانکاری «گیلان آفتاب یکتا» فعالیت دارند در اعتراض به ۴ ماه حقوق معوقه و با مطالبه حذف شرکت پیمانکاری طی روزهای دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته و نیز، امروز – شنبه ۱۸ آبان ماه-  اقدام به برپایی تجمع اعتراضی در محوطه این کارخانه کرده‌اند.

اعتراض کارگران کارخانه کاشی تبریز نسبت به عدم شمول قانون سختی و زیان آورشدن!

تصمیم کارگران برای تجمع مقابل استانداری!

مدیران شرکت صنایع کاشی تبریزحت فشار درخواست کارگران و اداره ی کار و سازمان تامین اجتماعی تنها خطوط محدودی از تولید خود را مشمول قانون سخت و زیان آور کرده و مابقی خطوط این واحد، از قانون محروم مانده اند.

بر این اساس جمع کثیری از کارگران کارخانه کاشی تبریز معترض این تصمیم گیری بوده و به علت عدم پاسخگویی و ترتیب اثر مدیرعامل این مجموعه، نمایندگان کارگری همچنان پیگیر مطالبات هستند. لازم به ذکر است برخی از کارگران این مجموعه در صورت عدم مشمولیت در قانون سخت و زیان آور از برگزاری تجمع در مقابل استانداری خبر داده اند.

به گزارش2آذرزیتون،کارهای سخت و زیان آور ،کارهایی است که در آن ها عوامل فیزیکی ، شیمیایی ، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار ، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر ازظرفیت های طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد گردد  که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن بوده و بتوان با به کار گیری تمهیدات فنی ، مهندسی ، بهداشتی و ایمنی و مزایای مناسب، صفت سخت و زیان آور بودن را از آن مشاغل کاهش یا حذف نمود.

حسب درخواست نمایندگان کارگر،کارفرما،تشکل ها ، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ،وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی و صندوق تامین اجتماعی، تعیین سخت و زیان آور بودن مشاغل در هر کارگاه با بررسی سوابق ، انجام بازدید و بررسی شرایط و با تایید کمیته های استانی انجام می گیرد.

همچنین در مواد 52 و 65 قانون کار در کارهای سخت و زیان آور مزایایی پیش بینی شده است و چنانچه کارگاه دارای طرح طبقه بندی مشاغل باشد فوق العاده سختی کار با توجه به ماهیت شغل یا محیط کار پرداخت می گردد .

کار در کارخانجات کاشی یکی از مشاغلی است که بنا بر تشخیص کارشناسان، شامل قانون سخت و زیان آور شده و اکثر قریب به اتفاق واحدهای مذکور، کارگران خود را مشمول این قانون کرده اند.

در این میان بنا بر اخبار رسیده، مدیران کاشی تبریز تحت فشار درخواست کارگران و اداره ی کار و سازمان تامین اجتماعی تنها خطوط محدودی از تولید خود را مشمول قانون سخت و زیان آور کرده و مابقی خطوط این واحد، از قانون محروم مانده اند. این درحالی است که همه ی کارگران و خطوط تولیدی این مجموعه در یک سالن مشغول کار بوده و شرایط سختی کار برای همه یکسان می باشد. گفتنی است روند کارخانجات دیگر کاشی بدین ترتیب نبوده و همه ی کارگران آن مجموعه ها مشمول این قانون هستند.

کارخانه کاشی تبریز(شرکت صنایع کاشی تبریز) در ۲۴ کیلومتری شهر تبریز،سعید آباد واقع در شمال غرب ایران و در زمینی به مساحت ۲۰۰/۰۰۰ متر مربع احداث و از سال ۱۳۷۴ فعالیت خود را آغاز نموده است.

تجمع پاکبانان مقابل شهرداری منطقه چهار رشت دراعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوق!

روز یکشنبه1آذر، جمعی از پاکبانان شهرداری منطقه چهار کلانشهر رشت، امروز با تجمع مقابل شهرداری این منطقه ، خواستار دریافت مطالبات معوقه خود شدند.

به گزارش 1آذرایرنا، حدود 30 نفر از پاکبانان شهرداری منطقه چهار کلانشهر رشت، با حضور مقابل شهرداری این منطقه، خواستار پرداخت حدود سه ماه از حق و حقوق شان شدند.

پاکبانان شهرداری منطقه چهار رشت بیان داشتند: تاخیر در پرداخت حق و حقوق آنها، موجب بروز مشکلاتی در زندگی روزمره شان شده است.

شهردار منطقه چهار رشت در این رابطه گفت: در زمان حاضر، با یک شرکت پیمانکار برای بهره مندی از نیروهای پاکبان قرارداد داریم.

مهرداد عیسی پور روز یکشنبه افزود: بخشی از مطالبات این شرکت پیمانکار پرداخت شده و بخش دیگر مطالبات نیز تا پایان هفته جاری پرداخت خواهد شد.

وی اظهار داشت: با پرداخت همه مطالبات به شرکت پیمانکار ، پاکبانان می توانند از شرکت مربوطه حق و حقوق شان را دریافت کنند.

حدود یکصد و 30 پاکبان در زمینه رفت و روب شهری در منطقه چهار کلانشهر رشت فعالیت دارند.

اوایل شهریورماه امسال نیز تعدادی از پاکبانان رشت، دراعتراض به تاخیر درپرداخت حقوقشان دست به تجمع زده بودند.

اخراج 50 کارگر کارخانه کاشی جم بروجرد- تعدادی دیگرازکارگران هم درپایان ماه اخراج می شوند !

قرارداد 50 نفر از کارگران کارخانه کاشی جم بروجرد به دلایل مختلفی تمدید نشد و این اقدام سبب بیکاری 50 نفر از کارگران و افزایش بیکاری گردید.

به گزارش2آذر بازتاب بروجرد،این روزها شاهد هستیم که در جای جای شهرها چرخ های صنایع به کندی می چرخد و هر روز بر آمار تعطیلی و نیمه تعطیل شدن این واحد ها افزوده می شود.

طی سالهای اخیر خبرهای زیادی در خصوص واحدهای صنعتی و افزایش بیکاری کارگران شنیده می شود، با تعطیلی یک واحد صنعتی چندین کارگر از کار بیکار می شوند و مشکلات فراوانی پیش روی آنها قرار می گیرد.

اما با توجه به این که بیش از 35 درصد صنایع استان لرستان در بروجرد وجود دارد اما متاسفانه هر روز شاهدیم که به جای رونق و افزایش تولیدات و افزایش کار و کارگران ، خبرهایی از تعطیلی و نیمه تعطیلی و یا اخراج کارگران می شود.

طی سال جاری کارخانه سامان کاشی بروجرد با هزاران مشکل روبرو شده بود که عدم پرداخت حقوق کارگران ، نبود نقدینگی ، عدم دریافت تسهیلات و … سبب شده بود تا کارگران این واحد صنعتی با مشکلات زیادی روبرو شوند.

اما انگار این بیماری به کارخانه کاشی جم بروجرد نیز سرایت کرده و امروزه حدود 50 نفر از کارگران زحمتکش این کارخانه تمدید قرار داد نشده اند و از کار بیکار شده اند.

کارخانه ای که در تولید سرامیک و صادرات زبانزد است حالا عدم تمدید قرار داد با کارگران را  در برنامه قرار داده است.

معاون سیاسی فرمانداری بروجرد گفت: تعدادی از کارگرانی که قراردادشان تا پایان آبانماه بوده ، تمدید قرار داد نشده اند و قرار است که تعدادی دیگر که قرار داد آنها تا پایان آذرماه است نیز تمدید نشوند.

وی افزود: با این کارگران تصفیه شده و قراردادشان تمدید نشده است. به گفته وی این کارخانه فروش زیادی ندارد و به دنبال دریافت تسهیلات لازم است .

وی بیان کرد: از زمانی که این کارخانه از چهار شیفت به سه شیفت تبدیل شد این مشکلات ایجاد شد و نقدینگی کافی دیگر مشکل این واحد صنعتی است.

گودرزیان اظهار داشت: حدود هفت ماه است که این کارخانه دارای مشکلاتی است .

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد گفت: طبق قانون کار ،کارفرما می تواند در زمان پایان قرارداد ، قرارداد را با کارگر تمدید نکند .

کامران فرشید” افزود: تعدادی از کارگران که تا پایان آبانماه قرار داد داشته ، تمدید قرار داد نشده اند اما تعدادی دیگر از کارگران که تا پایان آذر قرار داد دارند و قرار است که قرار داد آنها تمدید نشود می توانند پیگیری نمایند.

به گفته وی کاشی جم یکی از برندهای ملی است و می تواند صادرات خوبی داشته باشد.

فرشید اظهار داشت: در حال حاضر حدود 170 نیرو در این کارخانه مشغول به کار هستند.

ادامه بلاتکلیفی کارگران شرکت دربال !

بعد از گذشته 9 ماه از تعطیلی شرکت دربال، 30 نفر از کارگران آن همچنان از اجرایی نشدن تعهدات مدیران شرکت و نامعلوم بودن وضعیت خود ناراضی هستند.

به گزارش1آذر میانخبر، شرکت کشتار مرغ دربال تنها شرکت کشتار مرغ در شهرستان میاندورود است که در شهر سورک واقع شده و از 30 دی سال گذشته مسئولان آن اقدام به تعطیلی شرکت کردند.

این شرکت با داشتن 100 کارگر به صورت دو شیفت کاری، روزانه چندین هزار مرغ را کشتار و وارد بازار می‌کرد.

در آن زمان یکی از دلایل تعطیلی شرکت، بهسازی و تعمیرات برای صادرات عنوان شد اما با این حال تا به امروز اقدام چندانی در این راستا انجام نشد و نزدیک به 9 ماه کارگران آن بدون دریافت حقوق و مزایا و همچنین بیمه بیکاری منتظر شروع به کار دوباره شرکت بودند و با اینکه تا پایان سال 93 قرارداد داشتند حقوق دو ماه پایانی سال را هم نتوانستند دریافت کنند.

بعد از تعطیلی شرکت مسئولان شهرستانی و استانی با برگزاری جلسات متعدد درصدد رفع موانع ایجاد شده بودند تا دوباره این شرکت شروع به کار کرده و کارگران آن از بیکاری خارج شوند.

یکی از این کارگران با بیان اینکه از زمان اخراج ما تا به امروز هیچ خدماتی دریافت نکردیم، افزود: طبق رای اداره کار، کارفرما محکوم به پرداخت حقوق و بیمه بهمن و اسفند سال گذشته شد اما همین مقدار هم پرداخت نشد.

وی افزود: با حسن نیت کارگران و اینکه در تلاش بودند شرکت دوباره راه‌اندازی شده تا بتوانند بر سر کار حاضر شوند حقوق دو ماهه خود را بخشیدند و تنها خواهان پرداخت حق بیمه این دو ماه بودند.

این کارگر سابق شرکت با بیان اینکه 20 نفر از کارگران بعد از شروع به کار دوباره شرکت دیگر حاضر نشدند برگردند و 80 نفر باقی مانده قرارداد امضا کردند، خاطرنشان کرد: قرارداد جدید با حضور اعضای شورای شهر سورک و رئیس اداره کار استان و شهرستان امضا شد اما هنوز 30 نفر از کارگرانی که قرارداد امضا کردند مشغول به کار نشدند و تا به امروز هیچ گونه حقوق و بیمه بیکاری دریافت نکردند.

وی تصریح کرد: کارفرما قول مساعد داده بود اما بعد از گذشت دو ماه از فعالیت دوباره شرکت هنوز اقدامی صورت نگرفته است.

یکی دیگر از کارگران بیکار این شرکت بیان کرد: یکی از کارگران که تنها منبع درآمدش از این شرکت بود به‌دلیل بدهی، گاز منزلش در این سرمای زمستان قطع شده است.

وی اضافه کرد: کارگرانی که در حال حاضر مشغول به کار هستند هنوز بیمه آنها پرداخت نشده است تا نسبت به اعتبار دفترچه اقدام کنند و همچنین حقوق پرداختی یک ماهه کارگران که شب کار هم بودند حقوق پایه پرداخت شد و هیچ مزایایی به آن تعلق نگرفت.

مزایده کارخانه آی.تی.آی تا اطلاع ثانوی لغو شد

مدیرکل ثبت اسناد استان فارس از توقف مزایده کارخانه آی.تی.آی شیراز خبر داد و گفت: به دستور ریاست عالی شورای قضایی و دادستان استان مزایده این کارخانه تا اطلاع ثانوی لغو می شود.

به گزارش2آذرخبرجنوب،مهدی اقبال با اشاره به اهمیت پرونده مزایده کارخانه آی.تی.آی و احتمال تضییع حقوق کارگران این کارخانه اظهار داشت: پس از بررسی موضوع از سوی حفاظت اطلاعات سازمان ثبت اسناد استان، گزارشی ارایه شد که در نتیجه آن، رئیس شورای عالی قضایی و دادستان استان بر ضرورت توقف این مزایده تاکید کردند.

وی در همین ارتباط افزود: از آن جا که کارشناسی های انجام شده در خصوص ارزش زمین این کارخانه مربوط به سال های 91 و 92 می باشد، ‌ظن قوی در خصوص تضییع حقوق کارگران وجود داشت که دیروز هیات مدیره شرکت مخابرات راه دور ایران اعتراض خود را در خصوص مزایده مذکور اعلام و زمینه ورود دستگاه های قانونی و نظارتی در این پرونده را فراهم کرد.

به گفته مدیر کل ثبت اسناد استان فارس، مقرر شد که در راستای اجرای ماده 169 آیین نامه اسناد رسمی، موضوع مزایده در هیات نظارت مستقر در این اداره کل مطرح و بررسی شود. وی با تاکید بر این که تا زمان صدور رای هیات نظارت در خصوص این پرونده اجرایی شدن مزایده امکان پذیر نیست ‌تصریح کرد: بر اساس هماهنگی های انجام شده قرار است صبح امروز شورای عالی قضایی با حضور ریاست شورا آقای القاصی مهر، دادستان آقای یزدانیان و مدیر کل سازمان ثبت اسناد استان فارس تشکیل و پس از بررسی دقیق موضوع نسبت به صدور رای مقتضی اقدام شود. مدیر کل ثبت اسناد استان با تاکید بر این که نظارت مستقیم خود را بر روی پرونده مزایده آی.تی.آی اعمال خواهد کرد، گفت: تلاش همه اعضای شورای عالی قضایی جلوگیری از تضییع حقوق کارگران این کارخانه و سایر ذی نفعان می باشد.

درهمین رابطه:

مطالبات یک هزار و 226 کارگر کارخانه آی.تی.آی شیرازباید به روز محاسبه و پرداخت شود!

نماینده کارگران کارخانه آی.تی.آی (ITI) شیراز گفت: مزایده این کارخانه که بنا است دوشنبه دوم آذرماه جاری (فردا) برگزار شود نیازمند اصلاح و تغییر است.

خواسته ما این است که مطالبات یک هزار و 226 کارگران این کارخانه که بدون احتساب ضرر و زیان 30 میلیارد تومان است نیز به روز محاسبه و پرداخت شود.

به گزارش1آذرایرنا،وی روز یکشنبه افزود: در نظر گرفتن رقم 200 هزار تومان برای هر مترمربع این کارخانه 17 هکتاری مربوط به قیمت گذاری کارشناسی انجام شده در سال 91 است و باید قیمت گذاری به روز انجام شود.

وی ادامه داد: ما با کلیت انجام مزایده هیچ مشکلی نداریم چرا که تنها راه باقیمانده برای رسیدن کارگران کارخانه به مطالباتشان است و از طرفی سایر طلبکاران از جمله بانک ملی، بانک تجارت و تامین اجتماعی نیز به مطالبات خود می رسند.

او اظهار کرد: اما در این مزایده کمتر توجهی به حقوق کارگران شده و مطالبات آنها در نظر گرفته نشده است.

وی افزود: مطالبات کارگران کارخانه مربوط به سال 85 تا امروز است که رقم آن از آن زمان تغییر نکرده اما طلب بانک ها تا امروز سه برابر شده است.

وی اضافه کرد: خواسته ما این است که مطالبات یک هزار و 226 کارگران این کارخانه که بدون احتساب ضرر و زیان 30 میلیارد تومان است نیز به روز محاسبه و پرداخت شود.

رونمایی نتایج آمار نیروی کار سال1393ازطرف مرکز آمارایران

مرکزآمارایران بتاریخ1آذرماه،نتایج آمارگیری نیروی کاردرسال1393 را درسایتش رونمایی کرد.

این آمارگیری که دربرگیرنده406صفحه است در200نسخه با پیشگفتار،مقدمه،دوفصل وپیوست بتاریخ16مهرماه1394 منتشرشده است.

لینک نتایج آمارگیری نیروی کاردرسال1393:

http://www.amar.org.ir/Portals/0/Files/fulltext/1393/n_ank_93.pdf

ماجرای نصب بنرحمایت ازمدیریت شرکت پتروشیمی مارون؟!

با گذشت بیش از پنج ماه از حادثه انفجاری که باعث فوت تنها کارگر مجروح پتروشیمی مارون شد، مدیریت پتروشمی مارون با نصب بنری مورد تقدیر قرار گرفت.

صبح روز گذشته (یکشنبه اول آذر) هنگامی که کارگران پتروشیمی مارون به قصد حضور در محل کار خود وارد محوطه پتروشیمی می‌شدند بنر نصب شده‌ای را دیدند که در آن به نقل از کارگران شرکت پتروشیمی مارون از زحمات مدیریت این شرکت تقدیر شده بود.

به گزارش2آذرایلنا،نصب بنرهای اظهار رضایت جامعه کارگران پتروشیمی مارون از مدیریت این شرکت در حالی است که حدود پنج ماه از حادثه انفجار منجر به فوت شهرام محمدی می‌گذرد و از قرار معلوم هنوز علت اصلی این حادثه مشخص نشده است.

یادآور می‌شود مرحوم محمدی در حادثه‌ای که به تاریخ نهم تیر ماه سال جاری اتفاق افتاد براثر انفجار گاز هگزان دچار سوختگی شد و در نهایت براثر  این حادثه به تاریخ نوزدهم تیر ماه بر روی تخت بیمارستان «شهید چمران» تهران جان خود را از دست داد.

براساس این گزارش،مطابق مقررات اشتغال مناطق آزاد ویژه اقتصادی به کارگران اجازه تشکیل هیچ نهاد صنفی داده نشده است بنابراین برای کارگران شرکت پتروشیمی مارون نصب بنر در تقدیر از مدیریت این شرکت جای ابهام و سوال دارد.

کارگران پتروشیمی مارون گفتند ما با علم به متفاوت بودن مقررات اشتغال مناطق آزاد و ویژه با مقررات قانون کار و این نکته که محل کارمان در محدوده مناطق آزاد و ویژه قرار دارد، احتمال می‌دهیم که شاید نصب این بنرها به علت نزدیک بودن زمان اجلاس مدیرعاملان منطقه آزاد در  مارون و بازدید رئیس اداره کار از پتروشیمی مارون بوده باشد.

اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد همدان به کیفیت غذای سلف دانشگاه

دانشجویان دانشگاه آزاد همدان ظهر امروز2آذر، در اعتراض به کیفیت غذای سلف دانشگاه وعدم سرویس دهی مناسب، در مقابل سلف این دانشگاه تجمع کردند و غذاهای خود را به خارج از سلف منتقل کرده و بر روی زمین گذاشتند.

به گزارش2آذر صدای دانشجو، دانشجویان تأکید کردند: که این اعتراض پس ازدرخواست های فراوان آنها از مسئولان انجام شده است و هرگز به دنبال ایجاد تشنج نبوده‌اند.

در پی این اقدام تعدادی از مسئولان دانشگاه در جمع دانشجویان حاضر شدند و به درخواست های آنان گوش دادند.

مرگ دو راننده هنگام باطله برداری در مجتمع گل گهر سیرجان

رانندگان دو خودروی سنگین هنگام باطله برداری در مجتمع معدنی سنگ آهن گل گهر سیرجان جان خود را از دست دادند.

به گزارش2آذر ایرنا،یک دستگاه بیل مکانیکی و یک دستگاه کامیون روز دوشنبه هنگام بارگیری باطله های سنگ آهن در مجتمع معدنی سنگ آهن گل گهر سیرجان زیر باطله های سنگ آهن مدفون شدند و رانندگان آنها جان باختند.

فرمانده پلیس راه سیرجان گفت: باطله های سنگ آهن که تا ارتفاع زیاد روی هم قرار گرفته بودند و ریزش ناگهانی این باطله ها موجب زیرآوار رفتن کامیون و بیل مکانیکی شد.

سرگرد اسماعیل جهانشاهی افزود: دو راننده بیل مکانیکی و کامیون زیر آوار جان خود را از دست دادند.

مرگ یک پناهجوی زن افغان بدنبال تیراندازی پلیس ایران در مرز ترکیه

یک خانواده‌ی نُه نفری که میخواستند از راه ایران به ترکیه بروند؛ میگویند که دیروز یکی از عزیزانشان در نتیجه تیراندازی پلیس ایران کشته شده است.

به گزارش1آذر طلوع نیوز،محمد الف پدر خانواده اظهارداشت: “خواهر من هنگامی که به ترکیه میرفتیم کشته شد و حالا سه کودکش اینجا گریه میکنند؛ اما هیچ کسی صدای ما را نمی‌شنود با ما خیلی بدرفتاری می‌شود“.

وی ادامه داد: “ما حالا در ارومیه (یکی از شهرهای مرزی ایران) هستیم و احتمال دارد، پاسپورت‌های ما را بگیرند و ما را از راه زمین به افغانستان بفرستند.”

آمار دقیقی از فرار جوانان کشور در دست نیست، اما روزانه ده‌ها تن کشور را از راه‌های غیرقانونی ترک می‌کنند.

ناامنی‌ها در سه دهه گذشته سبب شده است که بیش از ۵ میلیون تن از شهروندان کشور به کشورهای دیگر پناهجو شوند.

به تازگی وزیر امور خارجه افغانستان اعلام کرد که در یک سال اخیر نزدیک به ۱۴۶هزار شهروند افغانستان در کشورهای اروپایی به ویژه آلمان درخواست پناهنده گی داده اند و تاکنون درخواست تاحدود ۴۷ درصد آنان پذیرفته نشده است.

دوم آذرماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.