اخباروگزارشات کارگری17بهمن1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

Capture d’écran 2016-02-07 à 23.48.16

کارگران بازداشتی کارخانه مس خاتون آباد آزاد باید گردند

– فراخوان امضای طومار برای آزادی28کارگرمعترض بازداشتی کارخانه مس خاتون آباد!

راهپیمایی کارگران کارخانه نساجی مازندران درسطح شهرساری وتجمعشان مقابل استانداری!

دخالت نیروهای یگان ویژه،ایجاد جو رعب و وحشت ودرگیر شدن با کارگران معترض!

– آماده سازی نیروهای بسیج ضد اغتشاش برای مقابله با اعتراضات کارگری!

تجمع کارگران رسمی و پیمانی صنایع دریایی ایران صدرا دراعتراض به عدم پرداخت 8ماه حقوق مقابل استانداری بوشهر!

– اعتصاب کارگران باغ کتاب دراعتراض به عدم پرداخت8ماه حقوق!

– حمله شبانه ماموران شهرداری تهران به کارگران یک کارواش

افزایش چشمگیربیکاری در استان یزد

نزدیک ۷ میلیون تهرانی کار نمی‌کنند/ بیکاری پایتخت ۲ برابر شد

فراخوان امضای طومار برای آزادی28کارگرمعترض بازداشتی کارخانه مس خاتون آباد!

اگر شما نیز مایل هستید که اسم تان در پایین متن فوق آورده شود لطفا تا پایان روز یکشنبه ۷ فوریه از طریق ایمیل های زیر با ما تماس بگیرید:

علی پیچگاه نماینده سابق شورای پالایشگاه نفت تهران

مرتضی افشاری نماینده سابق کارگران چاپخانه تهران

علی مبارکی نماینده سابق سندیکای پروژه ای آبادان

آدرس ایمیلی:

alipichgah@hotmail.com

morteza17@hotmail.com

kargar_1357@hotmail.com

برای آزادی کارگران بازداشتی مس خاتون آباد متحدانه اقدام فوری بعمل آوریم

به کلیه انسانهای شریف و برابری طلب و آزادی خواه

به کلیه اعضاء و نمایندگان اتحادیه های کارگری در سراسر جهان

به کلیه احزاب وسازمانهای برابری طلب ، ترقیخواه و مدافع حقوق کارگران

ما جمعی از نمایندگان سابق تشکلات کارگری در ایران و فعالین فعلی کارگری در خارج از کشور که هدفمان دفاع از جنبش کارگری ایران و حمایت ازکارگران در ایران است از همه شما عزیزان دعوت میکنیم با امضاء این طومار همبستگی خود را با کارگران زندانی اعلام نمایید.

متن طومار:

کارگران بازداشتی شرکت های مس خاتون آباد شهربابک وفعالین کارگی زندانی سریعأ آزاد باید گردند.

از روز سه شنبه ۲۶ ژانویه ۲۰۱۶تاکنون۲۸ کارگر معترض مس خاتون آباد در بازداشت به سر می برند. طبق گزارشات موجود و اظهارات وکیل برخی از کارگران بازداشتی، تا کنون در موردآزادی این کارگران از جانب مقامات حکومتی اقدامی صورت نگرفته و آنان کماکان در باز داشت بسر میبرند.

کارگران شرکتهای اقماری مس خاتون شهر بابک حدود ۴ سال با حقوق بسیار پایین به امید جذب در پروژه پالایشگاه کار کرده اند. سعد محمدی مدیر عامل اسبق شرکت مس در ابتدای کار پروژه، قول جذب تمام این کارگران را به هنگام راه اندازی شرکت داده بود، اما سال گذشته مجتمع مس برای تامین نیروی مورد نیاز این شرکت، برگزاری آزمون را در دستور کار قرارداد. کارگران با آگاهی از این که برگزاری آزمون استخدامی می تواند امنیت شغلیشان را با تهدید جدی مواجه کند، طی یکسال گذشته همراه با خانوادهایشان در اعتراض به بلاتکلیفی و تضمین امنیت شغلی بارها دست به تجمع زدند.

۱۷۰کارگر شرکت های اقماری مس خاتون آباد شهربابک پس از آزمون استخدامی، به رغم وعدهٔ اولیه مسئولین مبنی بر تضمین امنیت شغلیشان، از کار شدند . بدنبال این فریبکاری کارفرمای دولتی، کارگران همراه با خانوده خود دست به اعتراض گسترده زده که مامورین سرکوبگر یکان های انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی روزسه شنبه ۶بهمن ماه به جان کارگران معترض افتادند و ضمن ضرب وشتم آنان تعداد ۲۸ نفر از معترضین را بازداشت کردند که همچنان در باز داشت بسر می برند.

سرکوب و محرومیت کارگران در این منطقه صنعتی سابقه طولانی دارد:

کارگران مجتمع مس خاتون آباد از سالهای پیش با معضل بنیادی کار بسیار سخت و عدم امنیت شغلی مواجه بوده اند و مطالبات آنها یا با سرکوب های شدید و خونین روبرو شده است و یا در سالهای اخیر با وعده و وعیدهای مختلفی از جانب مدیریت مجتمع و نیز مسئولین حکومتی بی پاسخ مانده است. کارگران ایران و جهان به یاد دارند که در پی اخراج ۲۰۰ نفر از کارگران مجتمع مس خاتون آباد در شهرک بابک کرمان در سال ۱۳۸۲ (ژانویه ۲۰۰۴ ) کارگران اخراجی به همراه خانواده هایشان دست به اعتصاب و تحصن زدند. کارگران بعد از این حرکت اعتراضی، از آنجا که به خواست خود نرسیده بودند، جاده خاتون آباد به شهر بابک را بستند. در این هنگام نیروهای سرکوب گر جمهوری اسلامی از جمله با استفاده از هلی کوپتر خود را به محل رساندند، به کارگران هجوم بردند و با ضرب وشتم آنان را پراکنده کردند. کارگران سپس در مقابل فرمانداری شهر بابک تجمع کردند. نیروی های سرکوب رژیم این بار کارگران را به گلوله بستند و چهار نفر از کارگران و یک کودک را کشتند. خبر کشتار کارگران خاتون آباد توسط رژیم اسلامی سرمایه بلافاصله در سطح بین المللی منتشر شد و کارزاری جهانی علیه این جنایت رژیم به راه افتاد.

ما اخراج ۱۷۰ کارگر شرکت مس خاتون آباد، سرکوب کارگران معترض، و بازداشت ۲۸ کارگر این شرکت را به شدت محکوم می کنیم و خواهان آزادی فوری و بدون قید شرط آنان و همه فعالین کارگری زندانی هستیم.

اگر شما نیز مایل هستید که اسم تان در پایین متن فوق آورده شود لطفا تا پایان روز یکشنبه ۷ فوریه از طریق ایمیل های زیر با ما تماس بگیرید.

علی پیچگاه نماینده سابق شورای پالایشگاه نفت تهران

مرتضی افشاری نماینده سابق کارگران چاپخانه تهران

علی مبارکی نماینده سابق سندیکای پروژه ای آبادان

آدرس ایمیلی:

alipichgah@hotmail.com

morteza17@hotmail.com

kargar_1357@hotmail.com

راهپیمایی کارگران کارخانه نساجی مازندران درسطح شهرساری وتجمعشان مقابل استانداری!

دخالت نیروهای یگان ویژه،ایجاد جو رعب و وحشت ودرگیر شدن با کارگران معترض!

صبح امروز17بهمن ماه،حدود 200 نفر از کارگران کارخانه نساجی مازندران به‌دلیل طلب چند ماهه حقوق عقب‌مانده در سطح خیابان‌های مرکز استان مازندران راهپیمایی اعتراضی کردند.

به گزارش17بهمن فارس،کارگران معترض کارخانه نساجی با راهپیمایی از بلوار ارتش به سمت سبزمیدان در مقابل استانداری مازندران تجمع کردند و خواستار دیدار با استاندار مازندران و یا معاون سیاسی امنیتی استانداری شدند.

معترضان پس از دقایقی تجمع در مقابل استانداری مازندران به تحصن در پیاده‌روی مقابل ساختمان استانداری پرداختند و شعار «فریاد یا محمدا نمی‌رسند به‌داد ما» سر دادند.

نیروی‌های امنیتی استانداری مازندران با قرار دادن میله‌های آین و کوچک کردن فضای مقابل استانداری موجب عقب رفتن معترضان تا پیاده‌رو و قسمتی از خیابان انقلاب شدند که همین مسئله موجب ترافیک سنگین در خیابان انقلاب ساری تا میدان ساعت و خیابان قارن شد.

نیروی‌های امنیتی در حالی عرصه اعتراضی را برای معترضان کاهش دادند که می‌توانستند با قرار گرفتن در مقابل ساختمان ورودی استانداری از ترافیک سنگین در خیابان انقلاب جلوگیری کنند.

کارگران معترض کارخانه نساجی بارها با شعارهای مختلف خواستار دیدار با مسئولان استانداری مازندران شدند، اما هیچ یک از مسئولان استانداری مازندران در جمع کارگران حاضر نشد.

پس از گذشت دو ساعت از تجمع اعتراضی، کارگران نساجی با شعار «فریاد یا محمدا نمی‌رسند به‌داد ما» در وسط خیابان انقلاب تحصن کردند و همین مسئله موجب شد تا خیابان انقلاب به‌مدت 10 دقیقه مسدود شود.

نیروهای امنیتی و انتظامی سعی بر هدایت معترضان به حاشیه خیابان انقلاب داشتند که با مقاومت کارگران معترض کارخانه نساجی مواجه شدند و همین مسئله موجب درگیری کوتاهی بین یکی از معترضان و نیروهای یگان ویژه شد.

تحصن کارگران کارخانه نساجی با تدابیر شدید امنیتی برگزار شد.

کارگران نساجی مازندران بارها با شعارهای خود خواستار دیدار با یکی از مسئولان شورای تأمین استانداری مازندران شدند.

کارگران کارخانه نساجی انتقاد شدیدی نسبت به عملکرد سرمایه‌گذار جدید این کارخانه داشتند و بارها علیه این سرمایه‌گذار شعار «…. حیا کن نساجی را رها کن» سر دادند.

یکی از کارگران کارخانه نساجی مازندران با بیان اینکه پنج ماه حقوق نگرفتیم و با مشکلات شدید اقتصادی مواجه شدیم، گفت: مسئولان فقط وعده برطرف کردن مشکلات این کارخانه را می‌دهند، اما همه وعده‌های آنها پوچ است.

«م-ر» با بیان اینکه بیمه 6 ماه کارگران واریز نشده و همه آنها با بسیاری از مشکلات روبرو هستند، اظهار کرد: به‌نظر مسئولان، مشکلات اجتماعی و فرهنگی از کجا در جامعه افزایش پیدا می‌کند؟ آیا همسر بنده و دیگر کارگران طاقت 6 ماه بی‌پولی را دارند؟

وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کارگران موجب افزایش فساد در جامعه می‌شود، افزود: مسئولان شورای تأمین دفعه گذشته قول پیگیری و پرداخت مطالبات کارگران را دادند، اما پس از یک ماه هنوز خبری از پرداخت حقوق نشده‌است و اگر نیاز باشد بازهم تجمع می‌کنیم.

یکی دیگر از کارگران کارخانه نساجی مازندران گفت: کارگران پنج ماه حقوق نگرفتند و فقط به عشق تعطیل نشدن کارخانه در حال کار هستند.

با توجه به طول کشیدن زمان اعتراضی کارگران نساجی و حواشی به‌وجود آمده آن در سطح شهرستان ساری، فرمانده انتظامی استان مازندران در جمع کارگران معترض کارخانه نساجی حاضر شد.

سردار مسعود جعفری‌نسب در جمع معترضان گفت: بهتر است درخواست صنفی کارگران به مشکل امنیتی استان تبدیل نشود.

وی قول برخورد جدی با سرمایه‌گذار جدید کارخانه نساجی را داد و گفت: سرمایه‌گذار جدید کارخانه نساجی با عمل نکردن به تعهدات خود موجب شد تا مردم و نیروی انتظامی مقابل یکدیگر قرار گیرند.

فرمانده انتظامی استان مازندران خواستار ترک محل از سوی کارگران معترض کارخانه نساجی شد، اما تعدادی از معترضان همچنان در محل باقی ماندند.

آماده سازی نیروهای بسیج ضد اغتشاش برای مقابله با اعتراضات کارگری!

در رزمایش فجر انقلاب گردان های بیت المقدس کلاله به منظور آمادگی کامل نیروهای بسیج ضد اغتشاش، این نیروها با کارگرانی که دست به اغتشاش(بصورت نمایشی) زده بودند برخورد کردند.

به گزارش16بهمن کلاله خبر، در این رزمایش،کارگران کارخانه ای در کلاله که دست به اغتشاش زدند، توسط نیروهای ضد اغتشاش و ناآرامی بسیج سپاه کلاله دستگیر شدند.

تجمع کارگران رسمی و پیمانی صنایع دریایی ایران صدرا دراعتراض به عدم پرداخت 8ماه حقوق مقابل استانداری بوشهر!

صبح امروز17بهمن، بیش از 200 نفر از کارگران رسمی و پیمانی صنایع دریایی ایران صدرا بوشهر در اعتراض به عقب افتادن حقوق معوقه چندین ماهه خود جلوی درب استانداری بوشهر دست به تجمع و تحصن زدند.

به گزارش17بهمن گام نیوز،کارگران رسمی و پیمانی شرکت دریایی ایران صدرا بوشهر، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه 8 ماهه خود برای سومین بار جلوی استانداری بوشهر دست به تحصن زدند.

یکی از کارگران رسمی این شرکت گفت: از برج 5 سال جاری تا کنون هیچ حقوقی دریافت نکرده ایم.

وی افزود: این در حالی است که دفتر تهران تا برج 8 حقوق خود را دریافت کرده اند ولی ما کارگران شرکت صداری بوشهر علی رغم اینکه برای چندمین بار جلوی استانداری آمده ایم و درخواست احقاق حقوق خود را داریم کسی توجهی به ما و مشکلاتمان ندارد.

یکی دیگر از کارگران با اشاره به اینکه مالک شرکت صدرا از بدو ورود 2 سال پیش خود تاکنون هیچ دیداری با کارکنان مجموعه نداشته است، گفت: در حال حاضر شرکت صدرا کاملا تعطیل است و فقط تعمیرات کشتی سازی کار می کند.

وی  افزود: همه ما برای گذراندن زندگی روزمره خود با مشکلات فراوانی مواجه هستیم و هر بار ناچارا دست از کار می کشیم و به سوی مسئولین ارشد استان روی می آوریم ولی هیچ کدام از آنها تا کنون برای ما کاری نمی کنند.

یکی از پیمانکاران این شرکت با بیان اینکه از برج 3 سال جاری تا کنون پولی دریافت نکرده است، اظهار داشت: شرکت صدرا که روزگاری فعال‌ترین بنگاه اقتصادی و مجموعه صنعتی بوشهر محسوب می‌شد، سالهاست حال و روز خوشی ندارد، طوری که شمار نیروهای آنکه در دوران اوج فعالیتش حدود ۴ هزار نفر بود، اکه هم اکنون به کمتر از ۱۵۰۰ نفرتقلیل یافته است.

اعتصاب کارگران باغ کتاب دراعتراض به عدم پرداخت8ماه حقوق!

کارگران باغ کتاب به دلیل نگرفتن 8 ماه حقوق صبح امروز مقابل این مجموعه تجمع اعتراض آمیز برپا کردند.

به گزارش 17بهمن فارس، کارگرات «باغ کتاب» به دلیل نگرفتن 8 ماه حقوق صبح امروز مقابل این مجموعه تجمع کردند.

بر اساس این گزارش، کارگران معترض اعلام می‌کنند که طی فعالیت در سال جاری، 8 ماه از حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده‌اند.

سید مجید حسینی مدیرعامل باغ کتاب پیرامون این اعتصاب اعلام کرد: این موضوع، مسئله‌ای است میان پیمانکار و شرکت کیسون و کارفرما که شرکت توسعه است.

وی ادامه داد: ظاهرا تاخیر مالی پیش آمده و این امر اکنون در حال پیگیری است.

حمله شبانه ماموران شهرداری تهران به کارگران یک کارواش

ماموران شهرداری تهران با مشارکت عده‌ای دیگر، با حمله شبانه به یک کارواش متعلق به مسجد قدس در سعادت آباد، کارگران این کارواش را مجروح کرده و اموال و دارایی های آن را تخریب کردند.

به گزارش17بهمن فارس، با وجود اسناد و مدارکی که هیأت امنای مسجد در اختیار دارند اما شهرداری ادعا کرده که ملک این کارواش متعلق به شهرداری است.

لینک فیلم حمله:

http://www.farsnews.com/MediaDisplay.aspx?nn=13941117001398

افزایش چشمگیربیکاری در استان یزد

بر اساس آمار رسمی تا پایان دی ماه 1394 تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان یزد 2 هزار 655 نفر است که نسبت به مدت مشابه در سال 1393 نزدیک به 12 درصد افزایش داشته است.

به گزارش16بهمن آوای‌اقتصاد، بیمه بیکاری یک ابزار حمایتی از بیمه شدگان  در زمان بیکاری غیرارادی است. بیمه بیکاری با هدف مقابله با بیکاری موقت و جبران از بین رفتن در آمد بیمه شدگان و کاهش اضطراب ناشی از وقوع بیکاری برای افراد شاغل بنا شده است.

شرط اصلی استفاده از بیمه حمایتی آن است که فرد بدون میل و اراده بیکار شده باشد و حداقل دارای شش ماه سابقه پرداخت حق بیمه و داشتن یک سال قرارداد کار با پرداخت حق بیمه باشد.

بیمه شدگان بیکار در صورت احراز شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری باید ظرف حداکثر 30 روز به یکی از واحدهای کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی و یا مشابه آن اطلاع دهد.

بر اساس آمار رسمی تا پایان دی ماه 1394 تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان یزد 2 هزار 655 نفر است که نسبت به مدت مشابه در سال 1393 نزدیک به 12 درصد افزایش داشته است.

حال اگر تعداد کارگران بیکار شده کارخانه کاشی کویر یزد هم به آمار رسمی بیکاری استان اضافه شود، با تعداد بیکاران استان به بیش از 3 هزار نفر می رسدکه با حساب سرانگشتی، آماری بیش از 40 درصد را برای بیکاری استان یزد رقم خواهد زد!

در شهریور سال 92 تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان یزد 2 هزار و 838 نفر بوده و این رقم در سال 93 به 2 هزار 349 نفر کاهش یافته اما در شهرویور 94 با افزایش 14 درصدی به 2 هزار 679 نفر رسیده است.

هر چند در سال 93 تعداد مقرری بگیران کاهش داشته اما با تشدید رکود حاکم بر صنایع و اقتصاد بسیاری از کارخانجات تعدیل نیرو کردند و همین امر سبب شد تا تعداد زیادی از کارگران روانه اداره کار و سازمان تامین اجتماعی شوند و تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در سال 94 افزایش یابد.

گفتنی است حداقل مقرری بیمه بیکار در سال جاری 712 هزار تومان تعیین شده است.

آن چه از شواهد و اوضاع واحدهای تولیدی در یزد مشاهده می‌شود این است که اداره کار و سازمان تامین اجاتماعی استان یزد باید خود را برای پذیرایی از خیل بیکارانی آماده کنند که در روزهای پایان سال به آن‌ها مراجعه می‌کنند.

گفتنی است که آمار بیکاری در روزهای پایان سال به دلیل زمان تمدید قرارداد ها از سایر زمان ها بیشتر است. علاوه بر این شواهد حاکی از آن است که بسیاری از واحدهای تولیدی در استان یزد در حال تسویه با کارگران خود هستند. شنیدها حاکی از آن است که کارخانه کاشی کویر نیز از جمله واحدهایی است که می‌خواهد تا پایان سال نزدیک به 600 کارگر خود را راهی اداره کار کند.

با تشدید رکود و تعطیلی کارخانجات، تعداد بیکاران و همسو با آن تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری افزایش یافته است. هر چند وجود بیمه بیکاری می‌تواند نگرانی‌ها، مشکلات و آسیب‌های دوران بیکاری را کمتر کند اما کمتر کارگری است که در دل آرزوی استفاده از بیمه بیکاری را داشته باشد.

یکی از کارشناسان بیمه بیکاری با بیان این که بسیاری از افراد از شرایط استفاده از بیمه بیکاری آگاهی ندارند اظهار داشت: درصد قابل توجهی از کارگران بیکار شده به دلایل گوناگون شرایط لازم برای استفاده از بیمه بیکاری را ندارند.

وی بر لزوم آگاهی افراد در زمان امضای قراردادهای کاری تاکید کرد و گفت: زمانی که یک فرد به طور غیرارادی بیکار می‌شود و به اداره کار مراجعه می‌کند؛ شرایط و اوضاع سنجیده می‌شود و در صورت احراز شرایط بیمه بیکاری پرداخت می‌شود به طور مثال کارگران شاغل در کارهای با ماهیت غیر دائم (مانند پروژه ها، فعالیت های عمرانی ونظایر آن) که در پایان کار، قرارداد و یا اتمام بخشی از کار به عنوان عدم نیاز بیکار می گردند مشمول بیمه بیکاری نخواهند شد.

این کارشناس اذعان داشت: متاسفانه به دلیل وجود رکود بسیاری از مشاغل و کارخانه‌ها تعطیل شده و واحدهای باقی مانده نیز با ظرفیت بسیار کم ادامه می‌دهند به طوری که ممکن است در طول هفته فقط یک روز یا دو روز تولید کنند و یا این که صرفا با دریافت سفارش تولید داشته باشند و در غیر این صورت کارگران باید منتظر سفارش بمانند.

وی ادامه داد: در این صورت و در بسیاری از موارد کارفرما با توافق با کارگران صرفا به صورت روز مزدی کار می‌کنند و از پرداخت حق بیمه خبری نیست و کارگر نیز به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود کار مجبورا به نداشتن بیمه رضایت می‌دهد.  از این رو بسیاری از کارگران در صورت بیکارشدن نمی‌توانند از مقرری بیکاری استفاده کنند.

این کارشناس آشنا به اوضاع کارگران اظهار داشت: نداشتن بیمه در کارهای خدماتی و اصناف بسیار بیشتر از کارهای تولیدی و کارخانه‌ها است. علاوه بر این در این نوع مشاغل دستمزد و مزایا به صورت توافقی تعیین می‌شود و در بیشتر مواقع کمتر از میزان قانونی است.

استان یزد دومین استان صنعتی کشور و اولین استان از نظر درصد شاغلان بخش صنعت در بین استان‌های کشور است و مسلما با تشدید رکود و کاهش تولید طبیعی است که تعداد بیکاران استان و به تبع تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری افزایش یابد.

متاسفانه همواره تعداد قابل توجهی از افراد در زمان بیکاری نمی توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند. با این وجود همانگونه که بیان شد امار مقرری بیگران بیمه بیکاری افزایش داشته که نشان از آن دارد که بیکاری در استان صنعتی یزد افزایش داشته و رکود توانسته  پایه های تولید را در استان را به زانو درآورد و متاسفانه هیچ حرکتی برای مقابله با رکود و بیکاری صورت نگرفته است.

نزدیک ۷ میلیون تهرانی کار نمی‌کنند/ بیکاری پایتخت ۲ برابر شد

جدیدترین آمارها نشان می‌دهد از ۱۰.۹ میلیون تهرانی در سن کار تنها ۳.۶ میلیون نفر شاغل بوده و ۶.۹ میلیون نفر هیچگونه فعالیتی ندارند. در عین حال، ۳۳۱ هزار پایتخت نشین بیکار هستند.

به گزارش 17بهمن مهر، تهران پرجمعیت ترین شهر کشور و مرکز سیاسی کشور است. میلیون‌ها نفر در این کلانشهر بزرگ زندگی می کنند و هر روزه صدها هزار نفر نیز برای کار از شهرها و استان‌های مجاور مانند البرز برای کار به این شهر بزرگ وارد می‌شوند.

در همین حال، تهران دارای بزرگترین بازار کار کشور است. تحولات در این کلانشهر آنقدر حائز اهمیت است که می تواند بازار کار سایر مناطق کشور را تحت تاثیر خود قرار دهد؛ بنابراین وجود مراکز سیاسی، وزارتخانه ها، سازمان‌ها، مراکز مختلف دولتی، عمومی و خصوصی و … باعث افزایش ضریب اهمیت این شهر شده است.

بررسی جدیدترین آمارهای ارائه شده از سوی وزارت کار درباره وضعیت بازار کار پایتخت نشان می‌دهد در سال ۹۳ تعداد ۱۰ میلیون و ۹۶۴ هزار و ۷۰۱ نفر از کل جمعیت ۶۳ میلیون و ۳۳۵ هزارنفری در سن کار کشور، در استان تهران سکونت داشته اند.

گزارش وزارت کار از اوضاع بازار کار پایتخت

با این وجود، از حدود ۱۱ میلیون فرد در سن کار پایتخت در سال گذشته تنها ۳ میلیون و ۹۸۵ هزارنفر دارای فعالیت اقتصادی بوده و ۳ میلیون و ۶۵۴ هزار نفر نیز شاغل بوده اند. از سویی، ۶ میلیون و ۹۷۸ هزار تهرانی غیرفعال و خانه نشین بوده اند در حالی که تصور می شود هزینه های بالای زندگی در شهرهای بزرگی مانند تهران می‌طلبد تا جمعیت بالاتری در بازار کار مشغول به فعالیت باشند.

این مسئله زمانی اهمیت بیشتری می‌یابد که در مقابل ۶ میلیون و ۹۷۸ هزار خانه نشین و غیرفعال، تنها ۳۳۱ هزار نفر در جستجوی شغل بوده و بیکار هستند، همچنین در سال گذشته فقط حدود ۷۹ هزار نفر برای یافتن کار به دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی ها مراجعه داشته اند.

۲ میلیون و ۱۷۰ هزار مرد در سن کار پایتخت نشین به اضافه ۴ میلیون و ۸۰۸ هزار زن جزو جمعیت غیرفعال محسوب شده و سهم کشاورزی در این استان از اشتغال زایی تنها ۱.۱ درصد است، در عین حال صنعت ۳۷.۱ و خدمات نیز ۶۱.۸ درصد کل اشتغال را شامل می شود که از این منظر می توان تهران را شهری خدماتی دانست.

نرخ بیکاری پایتخت در تابستان سال ۹۳ به میزان ۵.۱ درصد بوده اما این نرخ در تابستان ۹۴ تقریبا به دو برابر افزایش یافته و به ۹.۲ درصد رسیده است. این نرخ نشان می‌دهد در طول یک سال تحولات عظیمی در بازار کار تهران شکل گرفته است.

بیکاری یکساله اوج گرفت

با وجود اینکه ۱۳.۲ درصد بیکاران کشور در تهران سکونت دارند، ۱۷.۲ درصد کل شاغلان ایران مربوط به این شهر است. نرخ بیکاری زنان ۱۵ تا ۲۴ ساله در پایتخت بیش از ۲ برابر نرخ عمومی بیکاری در این گروه سنی به میزان ۳۹.۷ درصد است در حالی که نرخ عمومی بیکاری در این گزوه سنی برای مردان و زنان ۱۸.۶ درصد است.

به دلیل بالا بودن هزینه های زندگی در پایتخت، ۴۷.۹ درصد شاغلان (میانگین کشوری ۳۸.۶ درصد) این شهر در هفته بیش از ۴۹ ساعت کار می‌کنند که نشان دهنده انجام اضافه کاری از سوی آنها است. ۵۲.۷ درصد مردان تهرانی در هفته اضافه کاری می کنند و ۱۷.۹ درصد زنان پایتخت نشین نیز چنین وضعیتی دارند.

به دلیل قرار داشتن مراکز خدمات عمومی و دولتی در تهران، میزان اشتغال تهرانی‌ها در بخش خصوصی نسبت به سایر مناطق کشور کمتر است. هم اکنون ۸۳.۱ درصد کل بازار کار ایران خصوصی است اما در تهران ۷۸.۱ درصد اشتغال زایی توسط شرکت‌های خصوصی انجام شده است.

۸۰.۳ درصد مردان تهرانی و ۶۴.۶ درصد زنان در بخش خصوصی اشتغال دارند. در کل کشور ۸۴.۹ درصد مردان در این بخش فعالیت می‌کنند و در مورد زنان نیز ۷۲.۴ درصد زنان اشتغال خصوصی دارند. ۲۱.۹ درصد مردان و زنان پایتخت نشین در بخش عمومی اشتغال دارند که می تواند ناشی از قرار گرفتن تمامی وزارتخانه ها، دستگاه ها، ادارات مرکزی و بزرگ و دفاتر اصلی ادارات دولتی در این شهر باشد.

اشتغال زایی در بخش کشاورزی طبق روال موجود به زودی صفر خواهد شد و اشتغال صنعتی نیز رو به کاهش است؛ در نقطه مقابل انجام مشاغل خدماتی در این کلانشهر اوج گرفته و این بخش به تنها ۴۸.۳ درصد اشتغال تهران را ایجاد می کند. ۵۹.۴ درصد مردان تهرانی و ۷۶.۳ درصد زنان دارای مشاغل خدماتی هستند.

این شهر بزرگ دارای یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر تحصیل کرده غیرفعال است و ۱۶۴ هزار فارغ التحصیل دانشگاهی آن جزو بیکاران محسوب می‌شوند. همچنین مجموع غیرفعالان تحصیل کرده کل کشور در سال گذشته به ۵ میلیون و ۸۱۳ هزارنفر رسید. نکته حائز اهمیت دیگر درباره بازار کار پایتخت اینکه از مجموع ۴ میلیون و ۵۴۴ هزار نفر تحصیل کرده شاغل کشور، یک میلیون و ۱۴۲ هزارنفر در تهران سکونت داشته و مشغول به کار هستند.

هفدهم بهمن ماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.