اخباروگزارشات کارگری15اسفند1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

karegaran

پرونده قضایی کارگران مجتمع مس خاتون آباد و معادن سنگ آهن بافق وطزره مختومه باید گردد

– کارد به استخوان کارگران نی برکارخانه نیشکر هفت تپه رسید!

اعتراضات گسترده کارگران نی برکارخانه نیشکر هفت تپه نسبت به عدم پرداخت مطالباتشان!

– تجمع بیش ازهزارکارگر مجتمع نیشکر هفت تپه دراعتراض به خصوصی سازی!

– اعتصاب دوباره کارگران شرکت هپکوبدنبال توخالی درآمدن وعده های مسئولان استان مرکزی!

– تجمع رانندگان سازمان اتوبوسرانی شهرضا مقابل شهرداری دراعتراض به اخراج وانتقال بخش خصوصی!

– تجمع اعتراضی بازنشستگان صنعت  فولاد مقابل استانداری اصفهان برای چندمین بار!

– رونمایی شگرد کارفرمای ایران چوب برای تعطیلی کارخانه وتحمیل قراردادسفید امضا ویا بیکاری به 80کارگر!

گزارش خبرنگار پیام سندیکا از کارگاههای فلزکاری

*پرداخت حقوق ماهیانه 400هزارتومانی به زنان کارگر!

*تصفیه حساب ترفند کارفرمایان جهت عدم پرداخت عیدی وپاداش آخرسال؟!

– عدم پرداخت 9ماه حقوق وماه ها حق بیمه 14کارگر کارخانه سها طب!

– بحران بیکاری وافزایش 3برابری دستفروشان!

مرگ دلخراش کارگرجوان کارخانه کاشی نیلو در نجف آباد

بیمار شدن بسیاری از کودکان پناهجو بر اثر سرما و کمبود امکانات در مرز مقدونیه

کارد به استخوان کارگران نی برکارخانه نیشکر هفت تپه رسید!

اعتراضات گسترده کارگران نی برکارخانه نیشکر هفت تپه نسبت به عدم پرداخت مطالباتشان!

صبح شنبه15اسفند،کارگران نی بر کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با اجتماع در این کارخانه خواستار پرداخت مطالبات خود شدند.

این کارگران با مسدود کردن مسیر ورودی و خروجی شرکت مانع ورود و خروج خودروها و کارکنان این شرکت شده اند.

کارگران نی بر همچنین مانع ورود نیشکر به قسمت آسیاب کارخانه نیشکر هفت تپه شده و در روند فعالیت این کارخانه بزرگ تولیدی مشکل ایجاد کرده اند.

کارگران مذکور با مسدود کردن درب های ورودی و خروجی کارخانه مانع تعویض نوبت کاری شده اند.

به گزارش15اسفندایرنا،کارگران نی بر که گفته می شود با چندین دستگاه خودرو از یک استان مجاور صبح شنبه وارد شرکت شده اند بر پرداخت مطالب خود تاکید داشته و گفت و گوی یکی از اعضای هیات مدیره شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با آنان اثر بخش نبود.

چند نفر از کارگران نی بر معترض در هفت تپه اظهارکردند:کارگران نی بر مهاجر که بخش زیادی از آنها از استان لرستان هستند ماهها در شرایط سخت در مزارع و در قسمت قطع نی مشغول بکار بوده اما از آنجا که شرکت حقوق و مطالبات آنها را پرداخت نکرد به ناچار و به دلیل مشکلات معیشتی مجبور به بازگشت به استان خود شدند.

آنان افزودند:شرکت مذکور مطالبات کارگران نی بر را پرداخت نکرده و با گذشت چند ماه همچنان حاضر به پرداخت مطالبات کارگران نی بر نیست.

آنان افزودند:تا زمانی که مطالبات آنها پرداخت نشود شرکت را ترک نخواهند کرد.

یکی از اعضای هیات مدیره شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در جمع کارگران نی بر معترض به آنان قول پیگیری پرداخت مطالبات را داد اما کارگران نپذیرفتند.

کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه طبق اصل 44 قانون اساسی مراحل قانونی واگذاری به بخش خصوصی را طی می کند.

انتشار خبر واگذاری این شرکت بزرگ تولید شکر به بخش خصوصی موجب نگرانی کارکنان این شرکت شده است.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در شمال خوزستان فعالیت خود را از سال 1340 آغاز کرد ولی در سال 1354 بطور رسمی با نام شرکت٬ دارای اختیار انجام عملیات کشاورزی برای تولید نیشکر و ایجاد صنایع و فرآورده های وابسته ثبت شد.

کشت و صنعت هفت تپه ، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می گذرد.

ظرفیت تولید این کارخانه 100هزار تن شکر در سال است.

کارکنان شاغل در بخش های مختلف این شرکت بیش از دو هزار و 700 نفر اعلام شده است.

تجمع بیش ازهزارکارگر مجتمع نیشکر هفت تپه دراعتراض به خصوصی سازی!

صبح امروز شنبه (۱۵ اسفند ماه)بیش از هزار کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه در واکنش به بی‌توجه‌ای مسئولان در خصوص واگذاری مجتمع و زمین‌های آن به بخش خصوصی،بار دیگر در محوطه مجتمع تجمع کردند.

در این زمینه یکی از کارگران حاضر در تجمع با اعلام این خبر گفت: سازمان خصوصی سازی، اخیرا سهام مجتمع نیشکر هفت تپه را با همه مستغلات وزمین‌های تحت مالکیت به صورت ۹۵ درصدی به بخش خصوصی واگذار کرده است، این درحالیست علاوه بر آنکه این واگذاری بدون اطلاع کارگران صورت گرفته است در آن  وضعیت شغلی ومطالبات کارگران دیده نشده است.

به گزارش15اسفندایلنا،او با بیان اینکه کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه مطالبات مزدی زیادی از کارفرمای سابق خود دارند افزود: اگر  موضوع خصوصی سازی مجتمع به اطلاع کارگران می‌رسید بیش از هزارو ۵۰۰ کارگر شاغل می‌توانستند بجای مطالبات سنواتی خود بخشی از این مجتمع واملاک آن را با شرایطی که برای سرمایه گذار جدید در نظر گرفته شده است مطالبه کنند.

به گفته وی، با وجود آنکه در چندین نوبت از مسئولان استانی وشهرستانی از سوی کارگران خواسته شده است مانع خصوصی سازی این مجتمع کشاورزی وهکتار‌ها از زمینهای این واحد به بخش خصوصی شوند اما آنان نسبت به این موضوع بی‌توجه بوده وسکوت آنان موجب گسترش اعتراضات کارگری در این واحد شده است.

این کارگر مجتمع نی شکر هفت تپ در خاتمه تصریح کرد: این حق کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه است که بخواهند بابت وصول طلب خود مالک بخشی از کارخانه و این زمین‌ها باشند اما متاسفانه بدون اطلاع کارگران مراحل واگذاری کارخانه ومزارع نیشکر آن به بخش خصوصی درحال انجام است.

اعتصاب دوباره کارگران شرکت هپکوبدنبال توخالی درآمدن وعده های مسئولان استان مرکزی!

امروز شنبه15اسفندماه،کارگران شرکت هپکوبدنبال توخالی در آمدن وعده های مسئولان استان مرکزی مبنی بر پرداخت حقوق معوقه شان،دست به اعتصاب زدند.

به گزارش15اسفنددیارآفتاب،بدنبال تجمع روز11اسفند کارگران شرکت هپکودراعتراض به عدم پرداخت6ماه حقوق، محمود نعمتی مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری مرکزی در خصوص مشکلات شرکت هپکو اراک گفت: با هماهنگی که با مدیران شرکت هپکو صورت گرفته است قرار شده تا پایان روز پنج شنبه ۱۳ اسفند یک ماه از حقوق کارگران این شرکت پرداخت شود.

در پیگیری که در خصوص این وعده داشتیم متوجه شدیم که بخشی از حقوق یک ماه کارگران به حسابشان واریز شده است و این موضوع باعث شده است تا کارگران هپکو امروز شنبه ۱۵ اسفندماه دست از کار برداشته و با حضور در محوطه شرکت بار دیگر اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند.

نعمتی اظهار کرد: در جلسه ای با حضور سهامداران این شرکت با حضور استاندار مرکزی مشکلات این شرکت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

بر اساس شواهد این جلسه که قرار بود امروز برگزار شود هنوز برگزار نشده و به فردا موکول شده است.

درهمین رابطه:

تجمع کارگران شرکت هپکو اراک  مقابل استانداری دراعتراض به عدم پرداخت6ماه حقوق!

درحالی که در روزهای اخیر شاهد تجمع کارگران کمباین سازی، آونگان و واگن پارس اراک بودیم امروز سه شنبه ۱۱ اسفندماه شاهد تجمع کارگران شرکت هپکو اراک در مقابل استانداری بودیم.

 به گزارش11اسفند دیارآفتاب، یکی از تجمع کنندگان گفت: کار گران و پرسنل شرکت هپکو مدت شش ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده اند.

 وی با اشاره به اینکه حقوق کارگران این شرکت پایین است ادامه داد: باید افزایش حقوق طبقه کارگر این شرکت همانند افزایش حقوق مدیران ارشد شرکت و متناسب با شرکت های منطقه و کلانشهری افزایش داشته باشد.

کارگر دیگری هم گفت:در حالی که باید عیدی کارگران در بهمن ماه پرداخت می شد اما علاوه بر اینکه عیدی نگرفته ایم ۶ ماه حقوق معوق خود را نیز طلب داریم.

وی با اشاره به اینکه شب عید نزدیک است گفت:با میزان حقوق کارگران در صورتی که هر ماه به صورت کامل حقوق بگیریم باز هم خرج و مخارجمان جور در نمی آید،الان با این وضعیت چه طور جواب مخارج خانواده و خرید شب عید را بدهیم.

 کارگران تجمع کننده خواستار برقراری عدالت در حقوق و مزایای کارگری نسبت به مدیران و روسا، حذف شرکتهای تامین نیرو و عدم جذب نیروهای بازنشسته در قالب مشاور و پیمانکار شدند.

شرکت تولید تجهیزات سنگین(هپکو) در سال ۱۳۵۱ در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار در شهر اراک با هدف مونتاژ ماشین آلات راه‌سازی تاسیس و از سال ۱۳۵۴ با همکاری شرکتهای اینترناش، پوکلین، ساکائی، دایناپاک، و لوکومو از کشورهای آمریکا، فرانسه، ژاپن، سوئد و فنلاند رسماً شروع به فعالیت نمود. پس از سال1357توجه به ساخت ماشین آلات راه‌سازی و معدنی در دستور کار قرار گرفت و با همکاری شرکت لیبهر آلمان طرح توسعه هپکو با مجموعه‌ای از مدرن ترین ماشین آلات، با ظرفیت تقریبی۳۰۰۰ دستگاه در سال ۱۳۶۳ آغاز گردید.

 شرکت هپکو به تولید و تامین ماشین آلات راه‌سازی، معدنی و کشاورزی از جمله ماشین آلاتی بیل چرخ زنجیری، بیل چرخ لاستیکی، بلدوزر، لودر ، بهکو لودر، مینی لودر، غلطک، گریدر، شاول، دامپتراک، لوله گذار، کمباین، تراکتور فعالیت دارد.

تجمع رانندگان سازمان اتوبوسرانی شهرضا مقابل شهرداری دراعتراض به اخراج وانتقال بخش خصوصی!

امروز15اسفند،رانندگان سازمان اتوبوسرانی شهرضا دراعتراض به اخراج و انتقال به بخش خصوصی،دست به تجمع مقابل شهرداری این شهرزدند.

به گزارش15اسفند شهرضانیوز، رانندگان سازمان اتوبوسرانی شهرضا به‌دلیل وجود برخی مشکلات امروز در مقابل شهرداری تجمع کردند.

براساس این گزارش، صبح روز هشتم اسفندماه با نصب اطلاعیه‌ای به امضای مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرضا در محوطه سازمان، از رانندگان خواسته شده بود که تا ۱۵ اسفند با بخش خصوصی قرارداد ببندند در غیراینصورت ترک کار آنها به اداره کار شهرضا فرستاده می‌شود، این در حالی است که رانندگان سازمان اتوبوسرانی شهرضا تا ۲۹ اسفندماه ۹۴ با این سازمان قرارداد دارند.

عدم پرداخت سه ماه اضافه کاری و عیدی از دیگر دلایل تجمع رانندگان این سازمان در مقابل شهرداری شهرضا بود.

فرماندار شهرضا در زمینه اخراج رانندگان سازمان اتوبوسرانی، گفت: باید جلسه شورای اتوبوسرانی تشکیل شود و در آن به نتیجه برسیم.

محسن گلابی افزود: راهکارهای قانونی در این زمینه وجود دارد، نخست اینکه برای این رانندگان جای دیگری را برای ادامه خدمت درنظر بگیریم و سایر اتوبوس‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

تجمع اعتراضی بازنشستگان صنعت  فولاد مقابل استانداری اصفهان برای چندمین بار!

امروز15اسفند،اعضای صندوق بازنشستگی فولاد در اصفهان برای چندمین بار دراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان ،مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.

به گزارش 15اسفندایمنا، پس از به تعویق افتادن سه ماهه مطالبات اعضای صندوق بازنشستگی فولاد، صبح امروز تعدادی از این افراد برای چندمین بار مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.

پیش از این دبیر کانون های فولادی و معدنی سراسر کشور با مقصر خواندن دولت در انباشته شدن مطالبات بازنشستگان فولادی گفته بود: وقتی هزینه صندوق بازنشستگان فولاد از ۳۰۰ میلیون تومان به یک میلیارد ۸۰۰ میلیون تومان می رسد دیگر توانی برای پرداخت به بازنشستگان باقی نمی ماند.

ابراهیم دستمزد اظهار کرده بود: از زمان جابجایی صندوق بازنشستگی فولاد از وزارت صنعت به وزارت کار، وضعیت حقوق بازنشستگان بدتر از گذشته شده است و متاسفانه سیاست مدیران این صندوق تفرقه افکنی بین بازنشستگان است.

وی یادآور شد: وزیر تعاون پیش از این اعلام کرده بود که حقوق بازنشستگان صندوق فولاد را فقط با یک هفته تاخیر پرداخت می کند، اما همچنان حقوق ها با چند ماه تاخیر پرداخت می شود.

بنا بر این گزارش، تعداد اعضای صندوق بازنشستگان فولاد ۸۵ هزار نفر به غیر از خانواده هایشان می باشد و میزان طلب بازنشستگان در هر ماه حدود ۱۳۰ میلیارد تومان است.

به گزارش امروز ماین نیوزدرهمین رابطه،ابراهیم دستمزد در خصوص معوقات مستمری بازنشستگان صندوق فولاد گفت: در تجمع امروز استاندار اصفهان با حضور در جمع بازنشستگان صندوق فولاد به آن‌ها وعده داد که معادل یک ماه از مطالبات آنها در روز یکشنبه (۱۶ اسفند) و باقیمانده معوقات آنها تا پایان هفته جاری پرداخت خواهد شد.

وی تصریح کرد: پیش از این نیز در تجمع روز سه شنبه (یازدهم اسفند) تعدادی از بازنشستگان صندوق فولاد، استاندارد اصفهان وعده داده بود که مطالبات آنها تا روز پنجشنبه (سیزدهم اسفند ماه) پرداخت خواهد شد که این وعده محقق نشد.

رونمایی شگرد کارفرمای ایران چوب برای تعطیلی کارخانه وتحمیل قراردادسفید امضا ویا بیکاری به 80کارگر!

کارگران کارخانه ایران چوب قزوین از شگرد کارفرمای ایران چوب برای تعطیلی کارخانه وتحمیل قراردادسفید امضا ویا بیکاری به 80کارگر،پرده برده داری کردند.

به گزارش15اسفندایلنا،کارخانه ایران چوب که در زمینه ساخت انواع تخته‌های چوب در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد، از اول بهمن ماه تعطیل شده و تمامی ۸۰ کارگر آن هم اکنون بیکارند.

این کارگران که بصورت میانگین بین یک ماه تا ۱۵ سال سابقه کار دارند، می‌گویند: تا پیش از تعطیلی این واحد تولیدی حدود ۱۸ کارگر دیگر این واحد تولیدی اخراج شده بودند.

این کارگران می‌گویند کارفرما بعد از اعلام تعطیلی کارخانه تجهیزات وماشین الات آن را به یک واحد تولید کننده صنایع چوبی دیگری  به نام «سکویا پارس» در شهرک «کاسپین» واقع شده است انتقال داده واز آنها خواسته است که پس از تسویه حساب بصورت پیمانکاری در محل جدید کارکنند.

آنها می‌گویند در نهایت طبق پیشنهاد کارفرمای پس از تسویه به محل جدید کار مراجعه می‌کنند اما چون در متن قرارداد اشاره‌ای به مشخصاتی همچون تاریخ شروع و خاتمه اشاره نشده است و در نتیجه آنها به همین دلیل از امضاء قرار داد خودداری کرده‌اند.

کارگران بیکارشده ایران چوب می‌گویند پذیرفتن وضعیت شغلی جدید  در کارخانه سکویا پارس برای کارگرانی که بصورت میانگین ۱۵ سال سابق کار مستمر در کارخانه ایران چوب را دارند بسیار سخت است واین کارگران برای تامین امنیت شغلی خود از کارفرمای این شرکت تضمین می‌خواهند.

در این رابطه به نقل از کارگرانی که تاکنون در مقابل امضا قراردادهای موقت  در کارخانه سکویا پارس مقاومت کرده‌اند گفته می‌شود: در این مدت کوتاه کارفرما ی ایران چوب تلاشی را برای متقاعد کردن کارگران که تا آن زمان با قرارداد مستمر کار می‌کردند به امضا قراردادهای موقت کار آغاز کرد که در نتیجه این اقدامات حدود ۲۰نفر از کارگران کم سابقه با پذیرش شرایط جدید  کارفرمای جدید قراردادهای موقت را امضا کرده‌اند.

کارگران یاد شده در توضیح اینکه چرا برخلاف سایر همکارانشان حاضر به پذیرش شرایط جدید کار نشده‌اند می‌گویند: برخلاف ادعای کارفرما مبنی بر تضمین امنیت شغلی کارگران، همه ما می‌دانیم با توجه به شرایط نامساعد بازار کار امضای قرارداد موقت کار آنهم سفید امضاء باعث می‌شود تا امنیت شغلی ما بیش از همیشه در معرض تهدید قرار بگیرد.

کارگران در خاتمه گفتند: کارخانه ایران چوب  که سالها دارای تولید و بازار فروش خوبی  بود اما از یکسال قبل کارفرما به بهانه نامناسب خواندن شرایط تولید بدنبال تعطیلی کارخانه بود و در این مدت نیز مرتبا کارگران با رسانه‌ ای کردن شگردهای کارفرما،این موضوع را به مسئولان بار‌ها هشدار داده بودند.

گزارش خبرنگار پیام سندیکا از کارگاههای فلزکاری

*پرداخت حقوق ماهیانه 400هزارتومانی به زنان کارگر!

خبر اول: در کارگاه های زیرزمینی که عمدتا زنان و دختران جوان در آنها مشغول کارند، متاسفانه برای هشت ساعت کار مبلغ 400 هزار تومان حقوق دریافت می کنند و باید 3 ساعت در روز هم اضافه کاری اجباری کنند تا دریافتی اشان به 560 هزار تومان برسد. در این کارگاه ها از دستکش، ماسک، لباس کار، کفش کار، شیر، …. خبری نیست.

*تصفیه حساب ترفند کارفرمایان جهت عدم پرداخت عیدی وپاداش آخرسال؟!

خبر دوم: در کارگاه های فلزکاری از شنبه این هفته 8 اسفند ، کارگاهها تعطیل و برای تسویه حساب کارگران گفته شده 25 اسفند در کارگاهها حضور یابند. هر ساله موضوع عیدی و پاداش آخر سال مورد اختلاف کارگران و کارفرمایان این واحدهای تولیدی چند نفره و یا چند ده نفره ، بوده است.

عدم پرداخت 9ماه حقوق وماه ها حق بیمه 14کارگر کارخانه سها طب!

9ماه حقوق وماه ها حق بیمه 14کارگر باقیمانده صنایع مهندسی پزشکی سها طب،پرداخت نشده است.

به گزارش15اسفندایلنا،از تابستان سال جاری تاکنون ۱۴ کارگر باقیمانده در این کارخانه تولید کننده تجهیزات پزشکی در مشهد بابت مطالبات مزدی و حق بیمه‌ طلبکارند.

به گفته کارگران، در کارخانه سها طب تا سال ۸۷ حدود ۱۲۰ کارگر مشغول فعالیت بودند اما از آن زمان تاکنون به تدریج مشکلات مدیریتی باعث ریزش کارگران شاغل در این واحد تولیدی شد.

کارگران باقیمانده سها طب می‌گویند: هم اکنون شرایط تولید این واحد تولیدی به حدی نامناسب و بحرانی است که آنها نگران پرداخت مطالبات مزدی و امنیت شغلی خود هستند.

کارگران «سها طب» درباره معوقات بیمه‌ای خود می‌گویند علاوه بر تعویق ۹ ماه حقوق، بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز از سال ۸۳ به بعد با مشکلات زیادی روبروست.

کارگران سها طب در خاتمه گفتند:صحبت ما با مسئولان نهادهای دولتی در استان خراسان رضوی است که با وجود شنیدن صدایمان هیچ تغییری در وضعیت شغلیمان نمی‌دهند. ما بار‌ها برای پیگیری مطالباتمان به اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی و سایر نهاد‌های مرتبط با مشکلاتمان در استان مراجعه کره‌ایم اما هیچ توجه‌ای به مشکلات ما نشده است.

گفتنی است صنایع مهندسی پزشکی «سها طب» علاوه بر تولید تجهیزات پزشکی و طراحی آن در زمینه تولید سازه‌های فلزی نیز فعالیت دارد. در حال حاضر اعم فعالیت این کارخانه در تولید واجرای پروژه‌ای فلزی صورت می‌گیرد.

بحران بیکاری وافزایش 3برابری دستفروشان!

بازار کار با پدیده دستفروشان جوان مواجه و تعداد آنها در پایان سال چند برابر شده است، آنها می‌گویند از یافتن شغل رسمی ناامید شده و برای گذران زندگی و کسب روزی به دستفروشی رو آورده‌اند.

بازار کاملا در حالت نوروزی قرار گرفته و فروشندگان برای عرضه محصولات خود ساعات طولانی تری را به فعالیت می پردازند. آنها می خواهند از فرصت خریدهای نوروزی مردم استفاده کرده و بالاترین میزان فروش و درآمد را داشته باشند و تا حد ممکن بهره بیشتری از حالت شب عیدی بازارهای سراسر کشور ببرند.

انواع فروش فوق العاده ها، عرضه های ویژه، تخفیفات و رونمایی از محصولات جدید این روزها در بازار کشور رواج دارد و فروشندگان مردم را دعوت می کنند تا از محصولات و اقلام آنها دیدن کنند. برخی اقدام به قیمت شکنی کرده و برخی می گویند فقط به خاطر شب عید قیمت ها را کاهش داده اند.

با این وجود، فعالان در این عرصه کسانی نیستند جز نیروی کار کشور که عمدتا هم جوان و در سنین بین ۲۵ تا ۳۵ سال هستند. جوانانی که شاید به دلیل قرار گرفتن بازار کار کشور در حالت بحرانی و ناتوانی در دستیابی به فرصت های شغلی مناسب، امروز به «دستفروشی» رو آورده اند.

هرچند طبق برخی آمارها به دلیل ناامیدی بسیاری از جویندگان شغل در بازار کار، تعداد دستفروشان به ۳ برابر افزایش یافته؛ اما این روند در برخی ایام ویژه مانند پایان سال به شدت تشدید می شود و رفته رفته در ۱۰ روز پایانی سال، دستفروشان کل بازار را به تسخیر خود در می آورند.

کارشناسان بازار کار می گویند افزایش تعداد دستفروشان در بازار کار و اقتصاد ایران قطعا نشانه خوبی نیست و نشان دهنده کمبود فرصت های شغلی مورد نیاز جوانان است. اینکه هزاران جوان تصمیم بگیرند به دلیل ناتوانی در یافتن شغل و همچنین کمبود مالی، اقدام به دستفروشی در اماکن عمومی کنند را نمی توان به فال نیک گرفت و خرسند بود که جوانان مشغول کارند!

قصداین گزارش،صرفا طرح این مسئله است که دستفروشی جوانان از روی ناچاری و برای فرار از بیکاری به شدت افزایش یافته و موضوع چند برابر شدن تعداد دستفروشان جوان در برخی ایام سال مانند شب عید به وضوح خود را نشان می دهد.

همچنین تاکیدی بر این موضوع است که هرچند شاید جوان دستفروش بتواند در ایام خاص درآمد خوبی هم داشته باشد، اما قطعا او فعالیت خود را شغل دائمی نمی داند و از اشتغال از روی ناچاری خود راضی نیست.

البته مردم نگاه منفی و دید بدی نسبت به اینگونه فعالیت در بازار کار ایران ندارند و بسیاری نیز از دستفروشان خرید می کنند، اما دستفروشی، خود افراد شاغل در این بخش را راضی نمی کند و آنها همیشه به دنبال راهی برای متوقف کردن این روند و اشتغال در یک حوزه رسمی هستند.

به هر حال، این روزها و ایام و شبانه روز که در آستانه سال نو قرار دارد برای برخی جوانان فرصتی است برای دور ماندن از بیکاری حتی برای چند روز. برخی «داد» می زنند و برخی نیز حسابی پای بساطی که پهن کرده اند مشغول هستند. آنها تبلیغ کرده و خریداران را تشویق به خرید از خود می کنند.

خبرنگارما در یک بررسی میدانی از یک دستفروش جوان درباره کار و کاسبی این روزهایش پرسید و از او خواست نظرش را درباره یک شغل شناسنامه دار در بازار کار بگوید. جوان دستفروش همانطور که مشغول پاسخگویی به مشتریانش بود نیم نگاهی انداخت و با مکث گفت: چاره ای نیست یا باید بیکار بمانیم و چشممان به دست دیگران و پدر و مادرمان باشد و یا خدای نکرده به سمت خلاف کشیده شویم.

وی ادامه داد: مدت ها به دنبال کار بوده و هنوز هم هست ولی برای امرار معاش و پیش بردن زندگی اش ناچار شده به دستفروشی رو بیاورد. وی از دولت هم دلخور است و معتقد است در دوره ای که از فعالیت دولت آقای روحانی گذشته، کار خاصی برای جوانان انجام نشده و همه فقط حرف می زنند.

خانمی که مشغول خرید از جوان دستفروش بود وقتی گفتگو را شنید فکر کرد این گفتگو برای جمع کردن بساط جوان دستفروش است و گفت: آقا کاریشان نداشته باشید دیگر چه کار کنند، بالاخره باید به نحوی درآمدی برای خود کسب کنند و زندگی تشکیل بدهند و … جوان دستفروش لبخندی زد و گفت خانم ایشان کاری با من ندارند و فقط یک سوال پرسید.

جوان دیگری که مشغول «داد زدن» و تبلیغ لباس برای خریداران نوروزی بود درباره فعالیت این روزهای خود گفت: کارها برای خودش نیست و او تنها یک تبلیغ کننده است و اگر بتواند مشتریان بیشتری را برای خرید جلب کند، آخر شب پولی هم گیر او خواهد آمد.

او ادامه داد: مدتی به دنبال کار (منظور شغل رسمی در بازار کار ایران) بوده و وقتی دید سن و سالش در حال افزایش است و او شانسی برای دستیابی به یک شغل مناسب را ندارد به این کار گرایش پیدا کرده است. جوان داد زن همچنان که مشغول تبلیغ بود با ناراحتی این نکته را هم افزود که مطمئن است اگر جایی آشنایی داشت تا به حال شاغل شده بود.

یک جوان دستفروش دیگر هم درباره وضعیت فعالیت خود گفت: حالا تا شب عید و چند روزی هم پس از آن امیدواری برای کسب درآمد دارد و پس از آن هم خدا بزرگ است. وی در پاسخ به این سئوال که آیا هیچگاه تلاشی برای پیدا کردن یک شغل مناسب کرده است؟ تنها خندید، خنده ای که می گفت کدام کار؟

دستفروشی دیگر که مشغول فروش پیراهن های مردانه بود در واکنش به سئوالی درباره فعالیتش گفت: چرا می پرسی؟ آیا کار بهتری برای من سراغ داری؟ من اگر شغل درست و حسابی داشتم که از صبح تا شب از اینطرف شهر به آنطرف شهر به امید درآمد یکی دو هزارتومانی از فروش هر پیراهن نمی رفتم.

او گفت: با جمع کردن درآمد فروش همه پیراهن هایش و فروشی که احتمالا در روزهای دیگر تا قبل از سال نو خواهد داشت شاید بتواند تنها ایام عید خود و خانواده اش را تامین کند و برای مخارج سنگینی که زندگی در کلانشهرها برای مردم دارد، مجبور می شود در روزهایی که همه تعطیل و در میهمانی هستند هم برای کسب درآمد به دستفروشی بپردازد.

بخشی ازیک گزارش مهر بتاریخ15اسفند

مرگ دلخراش کارگرجوان کارخانه کاشی نیلو در نجف آباد

کارگر جوان کارخانه کاشی نیلو نجف آباد به دلیل نقص فنی یکی از دستگاه های خط بسته بندی، دچار حادثه شد و به دلیل شدت جراحات متاسفانه در دم جان سپرد.

به گزارش 12اسفندایمنا،در این حادثه دلخراش بعد از توقف فعالیت قسمتی از خط بسته بندی به دلیل نقص فنی، رضا مولیانی کارگر 24 ساله و قرار دادی این کارخانه، در  حالی که تلاش می کرد این بخش را مجددا راه اندازی کند، به دلیل شروع ناگهانی فعالیت قسمت مذکور دچار حادثه ای دلخراش شده و در دم جان خود را از دست می دهد.

لازم به ذکر است که برخی شاهدان ماجرا اعلام کرده اند که دستگاه مذکور تاکنون چندین بار به دلیل نقص فنی، مشکلات مشابهی را به وجود آورده بود ولی با وجود هشدارهای داده شده در این خصوص، اقدام خاصی از سوی مسئولان مربوطه برای تعمیر آن انجام نگرفته بود.

کارخانه کاشی نیلو که در سالهای اخیر به بخش خصوصی واگذار شده در حال حاضر به دلیل آنچه که برخی آن را سوء مدیریت می دانند، دچار مشکلات مختلفی از جمله کاهش شدید فروش، عدم توانایی پرداخت قبوض میلیاردی حامل های انرژی، تاخیر در پرداخت حقوق و مزایای نیروهای شاغل و بازنشسته، تسویه دیون تامین اجتماعی و در نهایت اخراج دهها کارگر با سابقه خود شده است.

بیمار شدن بسیاری از کودکان پناهجو بر اثر سرما و کمبود امکانات در مرز مقدونیه

با افزایش ورود پناهجویان به مرز مقدونیه و یونان و شرایط بد زندگی آنها در هوای سرد، آژانسهای امداد رسانی هشدار داده اند که بسیاری از آنها بخصوص کودکان دچار بیماری شده اند.

به گزارش5مارس یورونیوز،پدر یک کودک بیمار که در صف پزشک ایستاده می گوید: “او دو روز است که چیزی نخورده. نه آب، نه چای و نه غذا. او هر پنج یا ده دقیقه یک بار حالت تهوع دارد.”

یک پزشک “سازمان پزشکان بدون مرز” هم ضمن وخیم خواندن وضعیت این پناهجویان در هوای سرد و بارانی، می گوید: “شما به وضوح می بینید که شرایط زندگی این افراد سلامتی کودکان را تحت تاثیر قرار داده. وقتی باران می بارد آنها سرپناهی ندارند و سرما می خورند و دچار بیماریهای تنفسی می شوند.”

او همچنین می افزاید : “بزرگترین ترسمان این است که نمی توانیم به همه کمک کنیم. وقت کافی برای درمان همه را نداریم. چادر به اندازه کافی برای همه نیست. شاید غذا هم برای همه نباشد.”

بسته شدن تدریجی مرزهای کشورهای اروپایی باعث شده که این افراد نتوانند خود را به دیگر کشورها همچون آلمان و سوئد برسانند.

پانزدهم اسفندماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.