– سریال تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه کنتورسازی ایران!
درگیری درکارخانه واقدام به خودکشی یکی از کارگران!
– اعتصاب کارگران معدن همکارشهرستان راوردراعتراض به عدم پرداخت حقوق ومطالباتشان!
-500کارگرمعدن طزره دردومین روز اعتصابشان دراعتراض به عدم پرداخت دوماه ونیم حقوقشان دست به تجمع همزمان مقابل ساختمان معدن و فرمانداریزدند!
– گزارشی از برگزاری دادگاه محمود بهشتی لنگرودی!
– سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران:به محاکمه و پیگرد کوشندگان سندیکایی پایان دهید!
– ادامه اعتراضات کارگران پستهای فشار قوی برق با برگزاری تجمعات مقابل ساختمان مرکزی برق منطقه ای در استان ها!
– نامه سرگشاده جمعی از کارکنان رسمی کارگری ادارات دولتی در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت!
– دست کاری کارفرمای کارخانه فولاد اسفراین درپرونده بیمه بیکاری800کارگر!
– افزایش ساعت کاری پرستاران بدون پرداخت مزایای اضافه کاری با اجرای قانون ارتقاء بهرهوری!
– نرخ بیکاری گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال به ۲۷.۸ درصد رسید!
– وخامت حال یکی از کارگران بستری شده در بخش آی سی یو!
– جان باختن یک کارگرمعدن سنگ بوکان به دلیل نبود وسایل گرمایشی مناسب در کانکس محل اقامتش!
سریال تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه کنتورسازی ایران!
درگیری درکارخانه واقدام به خودکشی یکی از کارگران!
کارگران کارخانه کنتور سازی ایران در قزوین چند وقتی هست که درگیر اعتراض و رفت و آمد برای دریافت مطالبات خود هستند، رفت و آمد هایی که از تداوم و تکرر زیاد به امری روزمره و عادی بدل شده است؛ تقریبا هر روز عده ای از این کارگران تجمعی اعتراض آمیز در کارخانه یا مقابل اداره کار استان ترتیب می دهند. همین چند روز پیش هم حدود پنجاه نفر از آن ها در مقابل ساختمان استانداری حاضر شدند و شکایات خود را مستقیما به این نهاد ارجاع دادند.
در ادامه این روند ظهر امروز14دی، پس از بحث و گفتگو با معاونت مالی کارخانه که در این مدت معمولا مسئولیت پاسخگویی و رفع و رجوع اعتراضات به عهده آن بوده، چند تن از کارگران کارخانه با شدت گرفتن اعتراضات و درگیری های لفظی اقدام به شکستن شیشه و حرکت های این چنینی در بین خود کرده اند و یکی از کارگران نیز تحت فشارهای عصبی به بیمارستان منتقل شده است. کارگر دیگری هم که قصد داشت خودش را از بالکن یکی از طبقات پایین بیاندازد توسط کارگران دیگر از صحنه دور شد؛ این صحنه های تلخ نشان از فقدان یک تکه مهم از پازل بین کارفرما و کارگر را دارد و آن تکه امنیت شغلی ست؛ تیتر مهمی که عدم وجود آن سر منشا بسیاری از مشکلات در این حوزه است.
به گزارش14دی صدای قزوین،هنوز اعتراض ها ادامه داشت که هفته پیش روزنامه ولایت مطلبی را با مضمون حل شدن مشکلات و دریافت حقوق معوقه این کارگران درج کرد.
درهمین رابطه،یکی از کارگران رسمی این کارخانه گفت: ماجرا از این قرار است که 40 روز پیش، پس از گسترش دامنه اعتراضات و تجمعات نهایتا به منظور حل مشکلات این کارخانه و رسیدگی به درخواست کارگران مقرر شد جلسه ای با حضور عسکری فرماندار البرز و معاون وی و همچنین نماینده کارگری و دادستانی برگزار شود که این اتفاق هم افتاد و نتیجه جلسه این بود که علی عاملی مدیر عامل کارخانه بزرگ کنتور سازی در روز های مشخصی از ماه معوقات مالی کارگران را پرداخت کند. این موضوع به شکل صورت جلسه ای در آمد که حاضرین در جلسه تاکید بر الزام اجرایی شدن آن داشتند. اما حالا با سپری شدن موعد مقرر، این قول و قرار ها عملی نشد و کشمکش ها حول آن تا به امروز طول کشیده است.
این فعال کارگری ادامه داد: این اعتراض ها صرفا به کارگران حاضر و مشغول به فعالیت در کارخانه مربوط نمی شود، چرا که بازنشستگان این واحد صنعتی نیز با مشکلات عدیده در زمینه دریافت سنوات و همچنین حق بیمه مواجه هستند؛ حق سنوات کارگران که معمولا از قرار 45 روز در سال پرداخت می شود، به 1 ماه تقلیل پیدا کرده و از طرفی به جای پرداخت یک باره حق سنوات که امکان استفاده و بهره برداری مالی و یا سرمایه گذاری برای کارگر را فراهم کند حدود نیمی از این مبلغ آن هم به طور تقسیط شده و در طول یک سال پرداخت می شود که از اساسی ترین بندهای اعتراض کارگران بوده که موجبات خشم و ناراحتی آن ها را به وجود آورده است.
باخبر شدیم ظهر امروز و در ادامه این روند پس از بحث و گفتگو با معاونت مالی کارخانه که در این مدت معمولا مسئولیت پاسخگویی و رفع و رجوع اعتراضات به عهده آن بوده، چند تن از کارگران کارخانه با شدت گرفتن اعتراضات و درگیری های لفظی اقدام به شکستن شیشه و حرکت های این چنینی در بین خود کرده اند و یکی از کارگران نیز تحت فشارهای عصبی به بیمارستان منتقل شده است. کارگر دیگری هم که قصد داشت خودش را از بالکن یکی از طبقات پایین بیاندازد توسط کارگران دیگر از صحنه دور شد؛ این صحنه های تلخ نشان از فقدان یک تکه مهم از پازل بین کارفرما و کارگر را دارد و آن تکه امنیت شغلی ست؛ تیتر مهمی که عدم وجود آن سر منشا بسیاری از مشکلات در این حوزه است.
رضا عسکری فرماندار البرز درباره مشکلات این کارخانه این طور توضیح داد: 2 اقدام اساسی در رابطه با این کارخانه در دستور کار قرار دارد: اول احیای مطالبات کارفرمای این کارخانه چه از دولت و چه نهاد های دیگر است که در حال پیگیری ست تا با محقق شدن آن مطالبات کارگران هم پرداخت شده و دلگرمی به آنها بازگردانده شود و دوم اولویت ارایه تسهیلات به این کارخانه است تا بتواند بدهی های خود را پرداخت کند و تغییراتی در داخل کارخانه بدهد.
فرماندار قدیمی ترین شهر صنعتی کشور ادامه داد: حفظ اشتغال از اولویت های مهم درباره کارخانه کنتور سازی ست؛ تلاش می کنیم کار به بیمه بیکاری و یا بازنشستگی های پیش از موعد ختم نشود، چرا که این اتفاق به ضرر کارگرانی خواهد بود که سال ها در آن واحد زحمت کشیده اند. لذا تلاش بر این است تا با تامین منابع و تسهیلات این کارخانه به شکل صحیح و بدون داشتن معوقات مالی کارکنان، به فعالیت خود ادامه دهد. اما در صورتی که این امر به هر دلیلی محقق نشود، تمام توان خود را برای رسیدگی به حقوق بازنشستگان و کارگران این کارخانه و پرداخت مستقیم دستمزد ها به خود افراد به کار خواهیم بست.
با همه این تعابیر و تفاسیر و مشکلاتی که در بطن کارخانه جریان دارد نکته قابل توجه، وضعیت نسبتا مناسب این کارخانه در بازار بورس است؛ کارخانه ای با این حجم از مشکلات و اعتراض هر روزه کارگران، در بازار بورس و سرمایه حداقل موقعیت بدی ندارد. دلیل این تضاد و تناقض را از عسکری پرسیدیم، او در جواب گفت:خریدار عمده محصولات این کارخانه وزارت نیرو و در واقع خود دولت است؛ پر واضح است که شاخص بورس هم با دو فاکتور اصلی تولید و فروش سر و کار دارد. مشکل این کارخانه عدم بازگشت نقدینگی است؛ چرا که به دلیل رکود حاکم و مشکلات مالیِ گریبان گیرِ دولت، درآمد حاصل از فروش محصولات به کارخانه باز نمی گردد و این مسئله در کنار مشکلات دیگر به ناتوانی های مالی این واحد صنعتی در پرداخت ها و تامین خدمات دامن می زند.
عسکری در پایان گفت: با توجه به زیر ساخت های عظیم و سابقه فعالیت طولانی کارخانه کنتور سازی ایران، قطعا با فراهم شدن زمینه دریافت این مطالبات و بازگشت نقدینگی به چرخه مالی کارخانه، قسمت اعظمی از مشکلات آن حل خواهد شد.
هر چه باشد مبحث نقدینگی و به طور کلی ابعادِ مالی یک واحد تولیدی، صنعتی و یا خدماتی، پیستون و نیروی محرک آن مجموعه است؛ حالا انگار مدتی ست که پیستون های کارخانه کنتور سازی نیاز به روغن کاری دارد و لازم است نهاد های مربوط پیش قدم شوند و تا دیر نشده نسخه ای برایش بپیچند که این کارخانه به سرنوشت واحد های صنعتی دیگر استان دچار نشود.
اعتصاب کارگران معدن همکارشهرستان راوردراعتراض به عدم پرداخت حقوق ومطالباتشان!
پس از آنکه در دو روز گذشته شاهد اعتصاب گسترده کارگران معادن شهرستان های زرند و کوهبنان در پی عدم پرداخت حقوقشان بودیم، دامنه این اعتصاب به معدن همکار راور هم کشیده شد.
امروز14دی، کارگران معدن همکار شهرستان راور هم به دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات و عدم پرداخت ۵۰ درصد حقوق ماه گذشته دست به اعتصاب زدند و تمام کارگران این معدن به نشانه اعتراض از رفتن به داخل تونل های حفر ذغال خودداری کردند و خواهان پرداخت حقوق خود شدند.
به گزارش14دی کاروانسرا،پس از آنکه در دو روز گذشته شاهد اعتصاب گسترده کارگران معادن شهرستان های زرند و کوهبنان در پی عدم پرداخت حقوقشان بودیم؛ کارگران معدن همکار شهرستان راور هم به دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات و عدم پرداخت ۵۰ درصد حقوق ماه گذشته، امروز اعتصاب کردند.
بر اساس گزارش های بدست آمده، تمام کارکنان این معدن به نشانه اعتراض از رفتن به داخل تونل های حفر ذغال خودداری کردند و خواهان پرداخت حقوق خود شدند.
یک فعال کارگری در اینباره می گوید: یک سالی است “شرکت معادن ذغالسنگ کرمان” از “شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران” جدا شده و به “صندوق بازنشستگان صنعت فولاد” واگذار شده است؛ ارگانی که خود ورشکسته هست و مشکل مالی دارد چگونه می تواند شرکت معادن زغال سنگ کرمان را حمایت کند؟
یکی از کارگران می گوید: معدن همکار بزرگترین مجموعه تولیدی راور است و در حال حاضر حدود ۹۰ درصد کارکنان آن، شهروندان راوری هستند که می طلبد نمایندگان مجلس و مسئولان شهرستان در این رابطه چاره اندیشی کنند، چرا که این کارگران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.
500کارگرمعدن طزره دردومین روز اعتصابشان دراعتراض به عدم پرداخت دوماه ونیم حقوقشان دست به تجمع همزمان مقابل ساختمان معدن و فرمانداریزدند!
حدود ۵۰۰ کارگر معدن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طرزه استان سمنان) برای دومین روز در اعتراض به معوقات مزدی مقابل ساختمان ستاد مرکزی این معدن و فرمانداری دامغان تجمع کردند.
به گزارش14دی ایلنا،کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی با اعلام این خبر گفتند: صبح امروز ۱۴دیماه، بیش از پانصد نفر از همکاران آنها در معدن ذغال سنگ طزره در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود تجمع برپا کردند.
معدن طزره یکی از معادن البرز شرقی محسوب میشود و از قرار معلوم کارگرانی که در این واحد معدنی مشغول کارند بابت نیمی از مزد مهرماه و تمامی مزد ماههای آبان و آذر طلبکارند.
از قرار معلوم در تجمع امروز حدود۲۰۰ نفر از کارگران از ساعت ۷صبح و تا پایان ساعت کاری در مقابل ساختمان اداری معدن در شاهرود تجمع کردند و مابقی کارگران نیز که در دامغان ساکن هستند به دلیل بعد مسافت همزمان در مقابل فرمانداری تجمع کرده اند.
گفته می شود که همه این کارگران روز گذشته نیز با برپایی اجتماع اعتراضی در این واحد معدنی خواستار پرداخت مزد خود شده بودند.
به نقل از کارگرانی که در اجتماع اعتراضی امروز شرکت داشته اند به آنها گفته شده است دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی آنها پرداخت نشدن همه مطالبات معوقه معدن ذغال سنگ البرز شرقی از سوی شرکت ذوب آهن بوده است.
گزارشی از برگزاری دادگاه محمود بهشتی لنگرودی!
صبح روز13دی،دادگاه محمودبهشتی لنگرودی به صورت غیرعلنی وبدون حضورهیات منصفه برگزارشد.
گزارش دریافتی:محمودبهشتی لنگرودی که دراعتراض به اجرای حکم ۹سال حبس، دردادگاهی غیرعلنی وبدون حضورهیات منصفه ،پس از انجام یک اعتصاب غذای ۲۱روزه به مرخصی آمده بود ،صبح امروز ودرارتباط باپرونده ای جدید،به شعبه ی ۲۸دادگاه انقلاب رفت و پس ازشنیدن کیفرخواست به دفاع ازخودپرداخت .پس از پایان جلسه ی دادگاه که کمافی السابق به صورت غیرعلنی وبدون حضورهیات منصفه برگزارشده بود،وکیل ایشان یک هفته مهلت خواست تالایحه ی دفاعیه ی آقای بهشتی رابه دادگاه ارائه نماید که این درخواست موردموافقت قاضی پرونده قرارگرفت.لازم به ذکراست که رای دادگاه بدوی ،پس از ارائه ی لایحه ی دفاعیه صادرخواهدشدو پس از آن حداقل بیست روز برای ارائه ی لایحه ی تجدیدنظر فرصت خواهدبود.
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران:به محاکمه و پیگرد کوشندگان سندیکایی پایان دهید!
فردا با دادگاهی کردن آموزگاران کانون صنفی معلمان ایران آقایان محمدرضا نیک نژاد، محمود بهشتی لنگرودی، مهدی بهلولی در دادگاه انقلاب در روز 13 دیماه و همچنین احضار کوشندگان سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران آقایان ابراهیم مددی رییس هیات مدیره و داود رضوی عضو هیات مدیره سندیکا به دادگاه انقلاب در روز 23 دیماه، همچنین هشت ماه حبس تعزیری از طرف شعبه دو دادگاه انقلاب تبریز برای علی فائض پور که پس از مراسم خاکسپاری شاهرخ زمانی بازداشت شده بود، بار دیگر حذف سازماندهندگان تشکل های صنفی در دستورکار محاکم قضایی قرار گرفته است.
در حال حاضر محمد جراحی از سندیکای کارگران نقاش تهران، بهنام ابراهیم زاده کوشنده کارگری، جعفرعظیم زاده از اتحادیه آزاد کارگران ایران، رسول بداقی و اسماعیل عبدی و علی اکبر باغانی اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران کوشندگانی هستند که به دلیل سازماندهی اعتراضات صنفی در زندان به سر می برند.
ما این موج دوم احضارها را اجرای دستورات صندوق بین المللی پول در راستای حذف قوانین حمایتی از کارگران بخصوص قانون کار و سازمان تامین اجتماعی دانسته و همچنین آماده سازی کارگر ارزان و مطیع برای سرمایه داران ایرانی و خارجی می دانیم. به همین دلیل است کوشندگانی که مطالبات زحمتکشان را سازماندهی کرده اند را می خواهند به بند بکشند تا بتوانند اعتراضات زحمتکشان را مهار کنند. احضار ابراهیم مددی خوشنام ترین سازمانده کارگری آیا جز خالی کردن عرصه برای تصویب دستمزدی خفت بارتر و اجرای تبصره 33 لایحه برنامه ششم توسعه با خارج کردن کارجویان زیر 29 سال از شمول قانون کار، نیست؟
محدود کردن هرچه بیشتر سندیکاهای کارگری و آموزگاری بر ضد منافع زحمتکشان و امنیت ملی و زیر پا نهادن اصول قانون اساسی است و از نظر ما غیرقانونی است. برای سد کردن این روند ضد کارگری جز متحد شدن چاره ای نداریم.
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران
1394/10/12
ادامه اعتراضات کارگران پستهای فشار قوی برق با برگزاری تجمعات مقابل ساختمان مرکزی برق منطقه ای در استان ها!
پس از برگزار نشدن جلسه پیگیری مطالبات کارگران پست های فشار قوی برق در تهران،روز13دی ماه، گروهی از این کارگران با برپایی تجمعات اعتراضی مقابل ساختمان مرکزی برق منطقه ای در استان ها پیگیر خواسته های خود شدند.
به گزارش14دی ایلنا،نمایندگان کارگران اپراتوری برق پستهای فشار قوی با اعلام این خبر گفتند: هرچند پس از برگزار نشدن جلسه پیگیری مطالبات کارگران پست های فشار قوی برق، این کارگران به شهرهای محل سکونت خود بازگشتند اما تعدادی از این کارگران روز گذشته در استان سمنان با برپایی تجمعات اعتراضی خواستههای خود را پیگیری کردند.
برپایه این اطلاعات در استانهای دیگر نیز تجمعات اعتراضی مشابهی برگزار شده است اما بصورت مشخص روز گذشته تعدادی از کارگران پست های برق فشار قوی استان سمنان از ساعت 9 تا 12 مقابل ساختمان مرکزی برق منطقه ای استان سمنان جمع شدند.
نامه سرگشاده جمعی از کارکنان رسمی کارگری ادارات دولتی در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت!
طی چند هفته اخیر،جمعی از کارکنان رسمی کارگری ادارات دولتی ازجمله بهزیستی استان های آذربایجان شرقی،اصفهان،تهران،خوزستان،سیستان وبلوچستان،فارس و…….با انتشار نامه های سرگشاده جداگانه خطاب به نمایندگان مجلس استان مربوطه اعتراضاتشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت بنمایش گذاشتند.
در این نامه ها ازجمله آمده است:
ما را از «شترمرغ بودن» رها کنید
ما کار کنان رسمی کار گری ادرات دولتی نظیربهزیستی از هر دو قانون استخدام محروم هستیم ۱- قانون خدمات کشور ۲- قانون کار محروم هستیم . نه کارگر هستیم! نه کارمند! از هر دو قانون محروم هستیم. در واقع ضرب المثل معروف شتر مرغ
طرح تبدیل وضعیت کار کنان رسمی کار گری ادارات دولتی روز چهارشنبه مورخ۱۳۹۲/۹/۲۰به تصویب مجلس رسید و طرح مذکور فوریت دارشد وطی شماره ۱۶۲اعلام وصول گردید و توسط رئیس جلسه وقت محمدرضا باهنر جهت بررسی به کمسیون اجتماعی مجلس ارجاع گردید. لذا در مورخ ۱۳۹۴/۳/۳۱نایب رئیس کمسیون اجتماعی مجلس عمران علی محمدی در رسانه های خبری اعلام کرد که کمیسیون اجتماعی مجلس طرح تبد یل وضعیت نیروهای رسمی کار گری ادارات دولتی نظیر بهزیستی به رسمی کشوری تصویب کرد و طرح مذکور در روزهای آیند ه به صحن علنی مجلس خواهد آمد و عمران علی محمدی عنوان کرد دولت مخالف این طرح نسیت چون بار مالی برای دولت ندارد نیروهای رسمی کارگری در بدنه دستگاه دولتی در حا ل انجام کار هستند.
درپایان این کارگران خواستاربه صحن علنی مجلس آمدن طرح مذکورو وتصویب نهاییش شدند.
دست کاری کارفرمای کارخانه فولاد اسفراین درپرونده بیمه بیکاری800کارگر!
800کارگر کارخانه فولاد اسفراین بدلیل دستکاری کارفرما درپرونده بیمه بیکاریشان دچارمشکل هستند.
به گزارش14دی ایلنا،این کارگران به لحاظ نوع کار و شرایط محیطی کارگاه مشمول مقررات بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور هستند اما چون در پروندههای بیمه آنها سمت شغلی دیگری رد شده است، سازمان تامین اجتماعی از صدور حکم بازنشستگی برای آنها خودداری میکند.
بنابهمین گزارش،براساس مستندات موجود برای این کارگران در سازمان تامین اجتماعی به عنوان کارگر «شالیکوب» و یا «طلاساز» پرونده بیمه تشکیل شده است و این در حالی است که در کارخانه فولاد اسفراین هرگز چنین سمت شغلی وجود نداشته است.
جدا از این مسئله سازمان تامین اجتماعی مدعی است که در برخی دورههای زمانی در پرونده بیمهای گروهی از این کارگران هیچ نشانی از پرداخت شدن حق بیمه وجود ندارد.
این وضعیت در حالی است که ۱۴۰نفر از کارگران مورد نظر در بدو استخدام خود که به مدت دوسال مشغول به مهارت آموزی بوده اند و هنوز بقایای دفترچه بیمههای قدیمی خود را که نشان میدهند در دوره زمانی مورد نظر به عنوان کارگر در فولاد اسفراین مشغول کار بودهاند اما سازمان تامین اجتماعی شهرستان دو سال دوره مهارت آموزی این کارگران را جزء سوابق بیمه ای نمی پذیرد.
به هر دلیلی پرونده بیمهای کارگران باسابقه فولاد اسفراین دارای مشکل است که نباید در آینده ارتباطی با درخواست بازنشستگی آنها داشته باشد چرا که هم براساس احکام هیاتهای تشخیص و حل اختلاف ادارت کار و هم براساس آراء دیوان عدالت اداری رابطه شغلی محرز است.
افزایش ساعت کاری پرستاران بدون پرداخت مزایای اضافه کاری با اجرای قانون ارتقاء بهرهوری!
از زمان به اجرا درآمدن قانون ارتقا بهرهوری در مراکز درمانی و بیمارستانی، ساعت کاری بخش قابل توجهی از پرستاران کشور بدون پرداخت مزایای اضافه کاری افزایش یافته است.
به گزارش14دی ایلنا،یک عضو شورای عالی نظام پرستاری به با اعلام این خبر گفت: از آبان ماه سال جاری که قانون ارتقا بهرهوری در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور به اجرا درآمده است تا نزدیک به ۱۵ ساعت به مدت زمان کاری موظفی ماهانه پرستاران اضافه شده است.
وی بابیان اینکه تا قبل از اجرای این قانون ساعت موظفی هر پرستار طبق قانون کار ۱۷۵ ساعت در هر ماه بود، ادامه داد: با اجرای قانون بهره وری ساعات کاری به ۱۹۰ ساعت افزایش یافت، ولی در عمل مزایای این ساعات کار اضافی به همه پرستاران پرداخت نشد.
وی گفت: اکنون که در سومین ماه به اجرا درآمدن این قانون هستیم در شمار قابل توجهی از مراکز درمانی و بیمارستانی، حداقل ساعت موظفی کارگران پرستار به ۱۹۰ ساعت در ماه رسیده است در عمل کارفرمایان این مراکز بابت ۱۵ ساعت اضافه کاری انجام شده به غیر از مزد پایه هیچ مزایای دیگری پرداخت نمیکنند.
وی بابیان اینکه طبق قانون کار بابت انجام کار اضافی، کار شبانه و کار در روز تعطیل به ترتیب ادامه داد: ۴۰، ۳۵ و ۴۰ درصد مزد بیشتر به کارگر پرداخت شود، افزود: در حال حاضر یک پرستار با حدود ۷ سال سابقه کار برای ۱۵۰ ساعت اضافه کار حدود ۶۰۰ هزار تومان یعنی برای هر ساعت ۴ هزار تومان دریافت میکند. این مبلغ پایینترین نرخ پرداختی در میان همه ارگانهای دولتی و خصوصی کشور است. در واقع این مبلغ حدود یک سوم دریافتی موظفی است.
وی افزود: سوال اینست آیا شرح وظایف و مسولیت پرستار هم در ساعات اضافه کاری به یک سوم کاهش پیدا میکند؟
عضو شورای عالی نظام پرستاری در ادامه گفت: به نظر میرسد وزارت بهداشت با چنین تمهیداتی قصد دارد تا بدون استخدام نیروی جدید با همان نیروهای موجود بصورت ارزانتر مراکز را اداره کند.
وی افزود: اگر در مراکزی کمبود نیرو وجود دارد بهتر است سیستم به استخدام پرستاران جدید مبادرت ورزد چرا که اضافه کار اجباری مخالف منافع صنفی پرستاران است.
وی گفت: این نکته را نیز در نظر داشته باشیم که حق الزحمه پرستاران برای ساعات اضافه متناسب با سطح وظایف آنها در شیفتهای شب و روزهای تعطیل نیست و این رویه باید اصلاح شود.
نرخ بیکاری گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال به ۲۷.۸ درصد رسید!
مرکز آمار ایران اعلام کرد: با افزایش نرخ بیکاری گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال به ۲۷.۸ درصد، فاصله بیکاری گروه های مختلف سنی به ۲۷.۲ درصد رسید.
به گزارش 14دی مهر، مرکز آمار ایران با ارائه گزارش کامل وضعیت بیکاری گروه های مختلف سنی در تابستان سال جاری اعلام کرد: نرخ بیکاری گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ ساله کشور به ۲۷.۸ درصد رسید. از سویی کمترین نرخ بیکاری مربوط به گروه سنی ۶۵ ساله و بیشتر با ۰.۶ درصد است.
از سویی نرخ بیکاری در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ ساله کشور معادل ۷.۵ درصد، ۱۵ تا ۱۹ سال به میزان ۱۸.۳ درصد و نرخ بیکاری در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال به ۲۱.۷ درصد رسید. ۳۰ تا ۳۴ ساله ها ۱۱ درصد و ۳۵ تا ۳۹ ساله ها نیز ۶ درصد نرخ بیکاری دارند.
همچنین نرخ بیکاری برای گروه سنی ۴۰ تا ۴۴ ساله کشور ۴.۲ درصد، ۵۰ تا ۵۴ ساله ها ۳.۸ درصد، ۵۵ تا ۵۹ ساله ها ۲.۶ درصد و نرخ بیکاری برای گروه سنی ۶۰ تا ۶۴ ساله نیز ۲.۳ درصد است. کمترین نرخ بیکاری مربوط به گروه سنی بالای ۶۵ سال به میزان ۰.۶ درصد است.
بالاترین نرخ بیکاری برای مردان در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ ساله ۲۲.۸ درصد و برای زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله نیز معادل ۴۹.۳ درصد است. فاصله نرخ بیکاری زنان ۴۷.۹ درصد شده به این معنا که نرخ بیکاری زنان در بهترین و بدترین حالت به میزان یادشده است.
کشته وزخمی شدن 6کارگر بر اثر وقوع آتش سوزی در داخل لولههای فاضلاب فاز ۱۴ منطقه ویژه عسلویه!
وخامت حال یکی از کارگران بستری شده در بخش آی سی یو!
شامگاه امروز14دی، بر اثر وقوع آتش سوزی در داخل لولههای فاضلاب فاز ۱۴ منطقه ویژه عسلویه، ۶ کارگر دچار حادثه شدند.
این حادثه ساعاتی پیش اتفاق افتاد و از قرار معلوم ۳ کارگر مصدوم و ۳ کارگر دیگر جان خود را از دست دادهاند.
در مورد وضعیت کنونی سه کارگران مصدوم شده در این حاثه گفته میشود که هم اکنون یکی از آنها در بخش آی سی یو و دو کارگر مصدوم شده دیگر در بخش عمومی بیمارستان اخمینی کنگان بستری هستند.
به گزارش14دی ایلنا، از قرار معلوم این حادثه زمانی اتفاق افتاده است که کارگران مشغول اتصال لولههای جی. آر. پی (فایبرگلاس) فاضلاب بودند که بصورت ناگهانی موادی که از آن برای چسباندن و آببندی اتصالات استفاده میشود از داخل لوله آتش میگیرد.
برپایه این گزارش،لولههای جی. آر. پی از ترکیبات مختلف فیبر، شیشه، رزین و ماسه تشکیل شدهاند و برای اتصال آنها باید از چسبهای شیمیایی استفاده کرد که ترکیبات آنها هنگام استفاده تولید حرارت بالا میکند.
از آنجایی که لولههای جی.پی.آر نیز از جنس مواد قابل احتراق هستند احتمال دارد که واکنش شیمایی آنها در مجاورت با ماده چسبنده گرمایی تا حد احتراق و اشتعال تولید کند.
جان باختن یک کارگرمعدن سنگ بوکان به دلیل نبود وسایل گرمایشی مناسب در کانکس محل اقامتش!
یک کارگر در محل کارش معدن سنگ بوکان به دلیل برف و کولاک و برودت هوا و نبود وسایل گرمایشی مناسب در کانکس محل اقامتش جان باخت.
به گزارش14دی کردپا،این کارگر در یکی از کوههای اطراف روستای “کلتپه قرمیش”، در ٢۴ کیلومتری شمال شرقی بوکان مشغول نگهبانی از معدن سنگ بوده است.
این کارگر معدن به دلیل برودت زیاد هوا و نبود وسایل گرمایشی مناسب در کانکس محل اقامتش جان باخته است.
به گزارش امروز ایرنا درهمین رابطه،یک نگهبان معدن سنگ در یکی از روستاهای شهرستان بوکان در آذربایجان غربی بر اثر برودت و سرمای هوا جان خود را از دست داد.
این کارگر30 ساله از اهالی شهرستان کرج بود که به عنوان نگهبان در یک معدن سنگ مرمریت در روستای ‘کلتپه قرمیش’ از توابع بخش سیمینه این شهرستان به کار اشتغال داشت.
این کارگربر اثر برودت شدید هوا ناشی از بارش سنگین برف در اتاقک محل اقامتش در این معدن جان خود را از دست داد.
صاحب این معدن زمانی از فوت این کارگرباخبر شد که وی هیچگونه تماسی با راننده این معدن برای دریافت آذوقه انجام نداد.
این نگهبان، آذوقه خود را از یک راننده به صورت یک روز در میان دریافت می کرد ولی به دلیل عدم تماس متوفی با راننده بعد از دو روز راننده همراه یکی از اهالی روستا با پای پیاده به اتاق نگهبانی این معدن رفتند که با جسد بی جان وی مواجه شدند.
پس از این حادثه پلیس به همراه نیروهای هلال احمر، دبیر ستاد مدیریت بحران و بخشدار سیمینه در محل حاضر شدند و پس از طی مراحل قانونی جسد این فرد به بیمارستان شهید قلی پور بوکان انتقال یافت.
این معدن توسط یک فرد از اهالی اصفهان اداره و محصولات آن برداشت می شد.
روستای کلتپه قرمیش از توابع بخش سیمینه شهرستان بوکان و در فاصله 12 کیلومتری بوکان قرار دارد.
بارش برف سنگین از روز چهارشنبه شهرستان های جنوب آذربایجان غربی را فراگرفته و دمای هوا را به زیر 15 درجه رسانده است.
چهاردهم دی ماه1394