پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد
– ادامه اعتصاب وتجمعات کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه دراعتراض به وضعیت استخدامی وعدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه!
– تجمع کارگران کارخانه های فرنخ و نازنخ دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان مقابل استانداری قزوین!
– تجمع همسران کارگران شهرداری لنگرود در اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق!
– کارگران پیمانی مخابرات شوشتر خواستار تبدیل وضعیت وحذف پیمانکار شدند!
– دادگاه جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد فردا برگزار میشود
– انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه:لایحه اصلاحیه جدید قانون کار تلاش برای قانونی کردن اقدامات ضد کارگری انجام گرفته تاکنونی
– گفتگوی بهروز خباز با علی رضا نوایی پیرامون قانون کار و تغییرات انجام شده تا کنونی در آن
– بیکاری شدن صدها کارگر قرارداری راهداری با ماه ها حقوق معوقه!
– ادامه مشکل بازنشستگیپیش از موعددر بهشت زهرا علیرغم وعده و وعیدها!
– عدم پرداخت16 ماه حقوق وماه ها حق بیمه کارگران کارخانه قفل کار و احتمال تعطیلی کارخانه!
– عدم پرداخت ماه ها حقوق کارگران کارخانه کارخانه واگن پارس اراک!
– تجمعات اعتراضی روستائیان “عرب حسن”!
– تجمعات اهالی عنبرآباد در اعتراض به تخریب واحد ها ی مسکونی مقابل فرمانداری!
– تجمع اعتراضی نسب به قطعی 34 ساعته برق مقابل شهرداری!
– جان باختن یک کارگر در بروجرد براثرریزش ساختمان!
– اعتصاب گسترده کارگران در هندوستان
ادامه اعتصاب وتجمعات کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه دراعتراض به وضعیت استخدامی وعدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه!
امروزشنبه 13شهریورماه،کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه دراعتراض به وضعیت استخدامی وعدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه دست از کار کشیدند.
به گزارش13شهریورایرنا، امروز کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه دست از کارکشیدند وبا تجمع مقابل ساختمان مدیریت شرکت خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی خود شدند.
به گفته آنان با گذشت بیش از پنج ماه از سال 1395 تاکنون وضعیت استخدامی شماری از کارکنان این شرکت همچنان نامشخص است.
این عده که اواخر هفته گذشته نیز مقابل ساختمان اداری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه تجمع کرده بودند اظهار داشتند: برخی از آنان بیش از سه ماه است که حقوق دریافت نکرده اند.
به گفته آنان واریز نشدن حق بیمه به حساب سازمان تامین اجتماعی از سوی این شرکت نیز موجب شده تا کارکنان این واحد بزرگ تولید شکر کشور برای دریافت خدمات درمانی نیز با مشکل مواجه شوند.
تلاش تجمع کنندگان برای دیدار با مدیر عامل و مسئولان شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه تا ظهر روز شنبه و زمان تعطیلی بخش اداری آن بی نتیجه ماند.
به گزارش امروز ایلنا درهمین رابطه،شماری از کارگران واحد صنعتی مجتمع نیشکر هفت تپ در اعتراض به ادامه یافتن بلاتکلیفی و بیتوجهی کارفرما به مطالباتشان، امروز نیز برای دومین روز در مقابل ساختمان مدیریت کارخانه تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز گفت: در تجمع روز نخست( چهارشنبه 10 شهریور ماه) در مقابل ساختمان ادری این مجتمع هیچ پاسخ قاطعی از سوی مسئولان شنیده نشد و ما ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفتهمان مجددا امروز نیز در مقابل ساختمان اداری مقابل دفتر مدیریت تجمع کنیم.
به گزارش فارس،کارگران رسمی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه در شوش به علت دو ماه حقوق معوقه، صبح امروز شنبه دست از کار کشیدند و اقدام به تجمع کردند.
تجمع کارکنان این شرکت از ساعت 6 و 30 دقیقه صبح امروز شروع شده که تاکنون کسی پاسخگوی آنها نشده است.
یکی از فعالان کارگری در این ارتباط اظهار کرد: شروع تجمع از درب کارگاهها بود که نیروهای رسمی بخشهای مختلف این شرکت نیز به جمع آنها پیوستند.
وی افزود: در صورتی که کسی پاسخگوی مطالبات طبیعی ما در این شرکت نباشد فردا نیز به تجمع خود ادامه خواهیم داد.
درهمین رابطه:
آغازدورجدید تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه!
صبح امروز 10شهریور،کارگران نی بر مجتمع کشت و صنعت هفت تپه، در اعتراض به آنچه محقق نشدن مطالبات خود از سوی کارفرما جدید عنوان میکردند در محوطه کارخانه و در مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند.
به گزارش10شهریورایلنا،این کارگران که بصورت رسمی ، قراردادی وروزمزدی در این مجتمع مشغول کارند افزودند: نزدیک به دو تا چهار ماه مطالبات مزدی و حدود پنج ماه حق بیمه پرداخت نشده طلبکاریم و با وجود برپایی چند نوبت اجتماع اعتراضی تا این لحظه نه مدیریت و نه مسئولان به خواسته ما رسیدگی نکردهاند.
آنها در تشریح جزئیات مطالبات خود گفتند : معوقات مزدی حدود یک هزارو 200 کارگر رسمی کارخانه به ماههای تیر ومرداد ماه مربوط می شود این در صورتی است که یک هزارو کار روزمزد کارخانه نیز علارغم داشتن 4 ماه معوقات مزدی و 5 ماه بیمه عقب افتاده هنوز فاقد قرار داد کار مشخصی با کارفرمای جدید هستند.
همچنین برپایه این اطلاعات، حدود 650 نفر از کارگران این واحد تولیدی که از دست کم دوسال پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل آنکه کارفرما هنوزبابت سهم 4درصدی حق مربوط به سابقه سخت و زیانآور آنها را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است فعلا در وضعیت نامشخصی قرار دارند.
به گفته کارگران وضعیت به وجود آمده درحالی ادامه دارد که 50 نفر از کارگران مشمول بازنشستگی به دلیل پی گیری مطالبات مزدی خود وسایر همکارانشان از مدتها قبل از کارخانه خارج شده اند اما خبری از پرداخت سهم 4 درصدی سختی کارشان از سوی کارفرماوسایر مطالبات آنها نیست.
همچنین به نقل از کارگران این واحد گفته می شودجدا از مطالبات کارگران شاغل وبازنشسته در کارخانه حدود 70 نفر از راننده های وانتهای باری استیجاری به همراهحدود 50 نفر از راننده های سرویس های ایاب وذهاب کارگران هر کدام به ترتیب 6 وسه ماه معوقات مزدی طلبکارند.
برپایه این اظهارات کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه با در نظر گرفتن رویهای که تاکنون مدیریت و مسئولان در مواجه با آنها اتخاذ کردهاند به این نتیجه رسیدهاند که بازهم قرار نیست در خصوص پرداخت شدن مطالبات مزدی و حق بیمههای معوقه آنها اتفاق خاصی بیفتد و برای همین صبح امروز در مقابل ساختمان اداری مجتمع اجتماعات اعتراضی خود را آغاز کردند.
کارگران با یادآوری اینکه از سال گذشته مالکیت این واحد صنعتی وکشاورزی به بخش خصوصی واگذار شده است،افزودند: قبل از واگذاری، خریدار در مقام کارفرمای جدید مرتبا وعده پرداخت تمامی مطالبات کارگران شاغل وبازنشسته را می داد.
به گفته آنان صرف نظر از اینکه این مجتمع تولیدی کننده شکر چگونه واگذار شده است، تنها توقع ما این است که دست کم کارفرمای جدید به تعهدات قانونی خود در قبال کارگران پایبند باشد.
طبق اظهارات کارگران ،مسئولان بدون در نظر گرفتن شرایط زندگی وکار کارگران این واحد تصمیماتی را اتخاذ میکنند که کاملا به زیان کارگران است . با این حال کارگران وسیلهای جز برپایی اجتماعات اعتراضی برای پیگیری خواستههای خود ندارند.
تجمع کارگران کارخانه های فرنخ و نازنخ دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان مقابل استانداری قزوین!
ظهرامروز13شهریور، کارگران کارخانه های فرنخ و نازنخ دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان دست به تجمع مقابل استانداری قزوین زدند.
به گزارش 13شهریورتسنیم ، کارگران دو شرکت تولیدی فرنخ و نازنخ استان قزوین ظهر امروز در مقابل استانداری قزوین تجمع کردند این تجمع اعتراض آمیز در مقابل استانداری قزوین به دلیل عدم پرداخت حقوق، مزایای کارگری و سنوات بازنشستگی صورت گرفته است به گفته کارگران این دو مجموعه حقوق آنها از سال 88 و سنوات بازنشستگی آنها از سال 90 پرداخت نشده است.
یکی از کارگران شرکت نازنخ درباره علت تجمع کارکنان این دو مجموع در مقابل استانداری قزوین گفت: افرادی که امروز در مقابل استانداری قزوین حضور دارند به نمایندگی از طرف تمام کارگران شرکتهای فرنخ و نازنخ در این مکان تجمع کردهاند تا پیگیر مطالبات خود باشند.
وی افزود: از سال 90 از شرکت نازنخ بازنشسته شدهام ولی تاکنون سنوات بازنشستگی خود را دریافت نکردهام این در حالی است که علاوه بر آن از سالهای گذشته نیز حقوق و مزایای کارگری را دریافت نکرده و از شرکت طلب دارم در واقع افرادی که امروز در مقابل استانداری تجمع کردهاند به طور عمده دو موضوع حقوق و سنوات بازنشستگی خود را پیگیری میکنند.
وی با بیان این نکته که شرکت نازنخ از دو سال پیش تعطیل شده است خاطرنشان کرد: شرکت نازنخ از دوسال پیش تعطیل شده و تمام دستگاهها و وسایل آن نیز به فروش رفته است به همین منظور کارگران این مجموعه نگرانهای بسیاری برای دریافت مطالبات خود دارند.
در همین راستا یکی دیگر از کارگران شرکت فرنخ قزوین با بیان این نکته که هیچ مسئولی در قزوین پاسخگوی مطالبات کارگران نیست تصریح کرد: در مدت این چند سال از تمام مجاری قانونی از جمله مجاری قضایی، دادگستری، استانداری و نمایندگان قزوین پیگیری کردهایم ولی هیچ جواب روشن و درستی دریافت نکردیم به همین منظور از طریق تهران نیز مطالبات خود را پیگیری کردیم که گفته شد باید در استان خود پیگیری کنید ولی متاسفانه در استان قزوین هیچ مسئولی پاسخگوی مطالبات کاگران نیست.
وی عنوان کرد: نتیجه تمام پیگیریهای چند سال گذشته این بوده که تصمیم به تجمع در مقابل استانداری قزوین گرفته شد تا بتوانیم مطالبات خود را به گوش استاندار و مسئولان برسانیم این در حالی است که شرکت فرنخ در حال حاضر با تولید بالایی مشغول بهکار است ولی مطالبات کارگران خود را پرداخت نمیکند.
این کارگر مطرح کرد: موضوع مطالبات کارگری از طریق نماینگان مجلس شورای اسلامی استان قزوین نیز پیگیری شده است تا جایی که چند جلسه حضوری با شخص داود محمدی نماینده مجلس ازقزوین داشتیم و چند مکاتبه مکتوب نیز با وی انجام دادیم ولی متاسفانه مشکل ما هنوز حل نشده است.
بنابهمین گزارش،این تجمع اعتراضی در مقابل استانداری قزوین در حالی رخ داده است که استان قزوین امروز میزبان یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم بوده که بسیاری از مسئولان استانی، کشوری و بینالمللی در آن حضور دارند.
تجمع همسران کارگران شهرداری لنگرود در اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق!
پیش از ظهر امروز13شهریور،همسران کارگران شهرداری لنگرود در ساختمان شورای شهر لنگرود تجمع کردند.
به گزارش 13شهریورلنگرخبر، پیش از ظهر امروز همسران تعدادی از کارگران شهرداری لنگرود در ساختمان شورای شهر لنگرود تجمع کردند.
دلیل این تجمع در اعتراض به عدم دریافت حقوق و پرداخت معوقات به کارگران شهرداری بود.
شایان ذکر است در ماه های گذشته نیز تعدادی از کارگران قراردادی و شرکتی به صورت تک نفره و چند نفره به شهردار لنگرود در حقوق عدم پرداخت حق و حقوق اعتراض کردند.
لازم به ذکر است حقوق کارگران شرکتی توسط شرکت مربوطه که با شهرداری قرارداد دارد باید پرداخت شود ولی به دلیل تاخیر شهرداری در پرداخت مطالبات، شرکت نیز در پرداخت حقوق کارگران خود با مشکل مواجه شده است.
کارگران پیمانی مخابرات شوشتر خواستار تبدیل وضعیت وحذف پیمانکار شدند!
36 کارگر پیمانکاری اداره کل مخابرات شهرستان شوشتر که تحت نظارت شرکت پیمانکاری «شرکت پیشگامات خدمات اول» فعالیت دارند خواستار تبدیل وضعیت قرارداد کاری خود از «پیمانکاری» به «قرارداد مستقیم» شدند.
به گزارش13شهریور ایلنا،این کارگران گفتند: سالهاست که زیر نظر پیمانکاران مختلف در این واحد مخابراتی در بخش های مختلف شبکه کابل، سالن دستگاه، واحد تنظیف، نگهبانی و بخش اداری مشغول کاریم و در تمامی این مدت دریافتی آنها کفاف زندگی خانوادگیشان را نداده است.
آنها با اشاره به میانگین 10 تا 17 سال سابقه کاری خود در شرکت مخابرات شهرستان شوشتر میگویند در حال حاضر سه ماه از حضور از آخرین پیمانکار نیروی انسانی در شرکت مخابرات شوشتر میگذرد و در این مدت با هیچ یک از آنها قرار داد جدید امضا نشده است چنانچه پیش از این نیز پیمانکار قبلی با کارگران بصورت سه ماهه قرارداد منعقد کرده بود.
به گفته آنان این در حالی است که شرکت مخابرات شوشتر پیش از این در سالهای 85 تا 87 با آنان قرار داد مستقیم داشته است و تنها از زمان به روی کار آمدن دولت دهم در سال 88 تاکنون است که قراردادهای آنها از حالت مستقیم به پیمانی تغییر کرده است.
کارگران پیمانکاری مخابرات شوشتر، در بخش دیگری از مشکلات خود با بیان اینکه سالهاست آنها منتظر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند در ادامه افزودند: مسکوت ماندن تحقق این خواسته باعث شده است تا درآمد این گروه از مزد بگیران در حد و اندازه حداقلهای قانونی باقی بماند.
در عین حال منابع کارگری در خصوص درج شدن عناوین غیر واقعی در احکام شغلی خود میگویند: به دلیل غیر واقعی بودن احکام شغلی ثبت شده در لیستهای بیمه سازمان تامین اجتماعی بسیاری از کارگران مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور برای استفاده از مزایای مشاغل سخت و بازنشستگی پیش از موعد در آینده دچار مشکل خواهند شد.
همچنین کارگران در باره مشکلات بیمهای خودافزودند: متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل نبود نظارت بر عملکرد پیمانکار در مقاطعی حق بیمههای ما با تاخیر پرداخت شده است که این مسئله باعث ایجاد گرفتاریهایی برای همه ما شده است.
کارگران پیمانی مخابرات شهرستان شوستر با تاکید بر اینکه کارگران بعد از سالها کار در این واحد از همه مزایای قانونی کار بیبهره بوده و از قراردادهای موقت خود با پیمانکار خسته شدهاند، در خاتمه از مدیریت این واحد مخابراتی خواستند در مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرحهای مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آنها قرارداد مستقیم کار منعقد کند.
دادگاه جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد فردا برگزار میشود
محمدعلی جداری فروغی از برگزاری دادگاه جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد در شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان ساوه خبر داد.
به گزارش13شهریورایلنا،محمدعلی جداری فروغی از برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات جعفر
عظیم زاده و شاپور احسانی راد خبر داد.
فروغی گفت: طبق اخطاریهای که به من ابلاغ شده است، ساعت ده صبح فردا (14 شهریور)، جلسه رسیدگی به اتهامات تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی موکلانم در شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان ساوه برگزار میشود.
این وکیل دادگستری در پایان افزود: طبق اطلاع، پرونده رسیدگی به اتهامات اخلال در نظم و تشویش اذهان عمومی که دادگاه آن هفته گذشته در شعبه 101 کیفری 2 شهرستان ساوه برگزار شد، به شعبه 4 بازپرسی عودت داده شدهاست.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه:لایحه اصلاحیه جدید قانون کار تلاش برای قانونی کردن اقدامات ضد کارگری انجام گرفته تاکنونی
لایحه اصلاحیه قانون کار توسط دولت بدون خبری و رسانه ای کردن آن در تیر ماه سال جاری برای تصویب به مجلس فرستاده شده است. لایحه اصلاحیه قانون کار (قانون کارموجود که بندبند آن درضدیت بامنافع کارگران است)درراستای ارزان سازی بیشترازپیش نیروی کار،رسمیت بخشیدن به طرح دوران عشیرتی وفئودالی استاد شاگردی ودوتاسه سال مجانی نیروی کارجوان درخدمت کارفرمایان قراردادن وخارج کردن سازمان تأمین اجتماعی ازتعهدات خود نسبت به کارگران و موارد دیگرتدوین شده است.
هر چند خواسته ای اساسی طبقه کارگر نه تنها درمحتوای قانون کارضدکارگری موجود نمایندگی نمیشود،بلکه خود این قانون کارسندی قانونی برای اعمال شدیدترین اقدامات درجهت تضییع حقوق کارگران است. اما تهیه این لایحه دهن کجی ای به خواسته ای اساسی ومورد مطالبه فوری طبقه کارگراست که اعتراضات هرروزه کارگری راحول خود شکل میدهد.اقدام به تهیه لایحه و تلاش برای تصویب آن در سکوت و بی خبر گذاشتن کارگران، خود دلالت بر ترس از شکل گیری اعتراضات کارگری نسبت به این سند مافوق ضد کارگری دارد.
اما ماجرا قطعا به همین سادگی ای که دولت و مجلس به آن اندیشیده اند ختم نخواهد شد.طبقه کارگر امروز دارای تجربه ای طولانی به مدت بیش از سه دهه مبارزه علیه قوانین، بخشنامه ها و اعمال ضد کارگری منطبق با قوانین نوشته یا نانوشته است. در نتیجه، تلاش مشترک مجموعه قانونگذاران و مجریان آن حتی در صورت به قانون در آوردن برنامه های ضد کارگری جدید در فضای سکوت و بی خبری کارگران، اعتراضات وسیع کارگری را به دنبال خواهد داشت و محکوم به شکست خواهد شد.
تصویب لایحه اصلایحه قانون کار باید فورا متوقف شود و قانون کار موجود نیز باید به کلی باطل اعلام گردد و قانونی کاملا در راستای تأمین منافع معیشتی طبقه کارگر توسط نمایندگان واقعی و منتخب از طریق مجامع عمومی کارگران مصوب و رسمیت یابد.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
13 شهریور 95
گفتگوی بهروز خباز با علی رضا نوایی پیرامون قانون کار و تغییرات انجام شده تا کنونی در آن
https://www.youtube.com/watch?v=KyhZsOmgOF0
بیکاری شدن صدها کارگر قرارداری راهداری با ماه ها حقوق معوقه!
با الحاق حوزه راهداری به ادارات کل حملونقل و پایانهها؛ همه کارکنان قراردادی حوزه راهداری که قبلاَ در جاده ها و … به کار مشغول بودند تا اطلاع ثانوی از کار بیکار شدند.
به گزارش13شهریورکوثرخبر، طرح تغییر ساختار ادارات کل راه و شهرسازی و ادارات کل حملونقل و پایانههای استانها در اردیبهشت سال 95 در شورای عالی اداری با حضور معاون اول رئیسجمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی و معاون وزیر راه و شهرسازی مطرح و تصمیماتی در این زمینه نیز اتخاذ شد.
در پی این تصمیمات اتخاذ شده، معاون وزیر راه و شهرسازی در مورخ 5 مرداد ماه سال جاری از انتزاع حوزه راهداری از ادارات کل راه و شهرسازی و الحاق به ادارات کل حملونقل و پایانههای سراسر کشور خبر داد.
هم اکنون این تصمیمات برخلاف سیاست های اقتصاد مقاومتی!، رنگ اقدام و عمل به خود گرفته و حوزه راهداری از ادارات کل راه و شهرسازی به ادارات کل حملونقل و پایانههای سراسر کشور الحاق یافت.
ولی برخلاف این تغییر استراتزیک و سوای مزیت های این اقدامات مسئولین؛ صدها نفر از کارکنان یا کارگران قراردادی حوزه راهداری که در شهرستانها و استانها در جاده ها نسبت به خدمات رسانی به مسافران و خود اداره ی مربوطه فعالیت داشتند، از کار بیکار شدند.
این بیکاری کارگران از این قرار است که بنا بر الحاق راهداری به ادارات کل حملونقل و پایانههای استانها، تا اطلاع ثانوی از بکارگیری کارگرانی که در این حوزه بصورت قرادادی مشغول بودند خودادری شود.
بر اساس این طرح راه و شهرسازی عذر همه کارکنان قرارداری حوزه راهداری خواسته شد و در حال حاضر کارگران مربوطه یک ماه است که بیکارند.
از سویی وضعیت مالی این کارکنان مشخص نبوده و هم اکنون چندین ماه است که حقوق آنها عقب افتاده است.
ادامه مشکل بازنشستگیپیش از موعددر بهشت زهرا علیرغم وعده و وعیدها!
کارگران بهشت زهرا میگویند با وجود سخت و زیانآور بودن وظایف شغلی و علیرغم وعدههای متعدد مسئولان، همچنان آیین نامه مشاغل سخت و زیانآور اجرایی نمیشود.
به گزارش13شهریور ایلنا،جمعی از کارگران بهشت زهرا از تداوم مشکلات شغلی خود میگویند.
به گفته این کارگران علیرغم وعدههای بسیار مسئولان وزارت کار، تامین اجتماعی و شورای شهر، همچنان آیین نامه مشاغل سخت و زیاناور در بهشت زهرا اجرایی نمیشود.
این کارگران میگویند: سالهای متعدد در لیستهای بیمه کارگر ساده بودهایم و اگر قرار باشد از بازنشستگی پیش از موعد استفادهکنیم بایستی تمهیداتی لحاظ شود تا سابقه ما در نظر گرفته شود و قانون، عطف به ماسبق شود و بدیهی است که این وظیفه برعهده شهرداری تهران است.
کارگران شاغل در بخشهای غسالی، رانندگی و امور کفن و دفن معتقدند مهمترین مانع اجرای آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور در بهشت زهرا، واگذاری به پیمانکاران است. چرا که یک کارگر در طول دوران خدمت، ممکن است طرف قرارداد با چندین شرکت پیمانکاری باشد و لذا هنگامی که میخواهد از بازنشستگی پیش از موعد استفاده کند، نه پیمانکاران قبلی و نه کارفرمای مادر مسئولیت پرداخت 4 درصد حق بیمه سخت و زیانآور را برعهده نمیگیرند.
یکی از کارگران کفن و دفن بهشت زهرا که سالها به صورت کارگر پیمانکاری کار کردهاست، میگوید: عجیب است که مسئولان فقط روی کاغذ قانون وضع میکنند و به چگونگی اجرا شدن آن نمی اندیشند. آیا این مسئولان به این که چطور باید آیین نامه مشاغل سخت و زیانآور را برای کارگران پیمانکاری اجرا کرد فکر کرده اند و آیا نمی دانند که اصولا سیاستی که مشاغل سخت و زیانآور را به پیمانکاران واگذار میکند، از ریشه اشتباه است.
کارگران بهشت زهرا با انتقاد از وضعیت شغلی خود میگویند: در شرایطی که در اخبار و روزنامهها شاهد بده و بستانهای کلان مالی شهرداری هستیم، مقامات شهرداری تهران عدم پاسخگویی به مطالبات کارگران را پیشه کردهاند و حاضر نیستند ثانیهای به یک کارگر غسال یا یک کارگر کفن و دفن و مصائب بیشمار کارکردن در این مشاغل بیندیشند.
عدم پرداخت16 ماه حقوق وماه ها حق بیمه کارگران کارخانه قفل کار و احتمال تعطیلی کارخانه!
کارگران کارخانه قفل سازی قفل کار 16 ماه حقوق و دستمزد دریافت نکردهاند.
به گزارش13شهریورایلنا، علاوه بر تأخیر 16ماهه در پرداخت حقوق کارگران،دست کم 30 نفر از کارگران کارخانه قفل کار طی یکسال گذشته بیکار شدهاند.
به گفته کارگران، تعداد نیروی کار باقی مانده در این واحد تولید کننده انواع ماشین آلات صنعتی اکنون به کمتر از 33نفر رسیده است.
یکی از کارگران قدیمی کارخانه قفل کار دلیل پرداخت نشدن 16ماه حقوق به کارگران را کمبود منابع مالی عنوان کرد.
او بابیان اینکه با این وضعیت همه ما از بابت آینده وضعیت شغلی خود نگران هستیم درباره مشکلات کارخانه گفت: عمدهترین مشکلات این واحد تولیدی عدم حمایت مسئولان دولتی از ایجاد اشتغال و حمایت از تولیدات این کارخانه است.
این کارگر رسمی ضمن اشاره به وضعیت بحرانی این واحد تولید کننده انواع قفل اظهار داشت: کارخانه « قفل کار» با وجود آنکه سفارش وفروش خوبی دارد اما در حال حاضر به دلیل تامین نشدن مواد اولیه (ورق و آلیاژ زاماک)، تولید آن به حداقل رسیده است و همه ما نگران تعطلیل شدن این کارخانه هستیم.
به گفته وی، بخش دیگر از مشکلات این واحد مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی است که کارفرما از مرداد ماه سال 93 آن را به تعویق انداخته است.
طبق اظهارات این کارگر شاغل در کارخانه قفل کار افزایش بدهی های مالی کارخانه به تامین اجتماعی باعث شده است از هیجدهم مرداد ماه سال جاری اداره تامین اجتماعی شهرستان البرز قزوین همه تجهیزات وماشین آلات این کارخانه را بابت طلب دو میلیارد و 200 میلیون تومانی خود توقیف کند. این اداره حتی بر روی کپسولهای آتش نشانی نیز برجسب توقیف اموال چسبانده است.
به گفته وی، بیتوجهای کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه آنها وسایر نهاد های دولتی وخصوصی باعث شده است تا آنها نگران از دست داد ن شغل خود باشند.
عدم پرداخت ماه ها حقوق کارگران کارخانه کارخانه واگن پارس اراک!
دیار آفتاب بتاریخ 13شهریور از عدم پرداخت ماه ها حقوق کارگران کارخانه کارخانه واگن پارس اراک،خبرداد.
براساس این گزارش،کارخانه واگن پارس اراک بزرگترین سازنده انواع لوکومتیو و واگنهای باری، مسافری و مترو در خاورمیانه است. این شرکت متولی اصلی تولید انواع هزارچرخ در سیستم حمل و نقل ریلی کشور ایران است.
کارخانه واگن پارس فعالیت خود را از سال ۱۳۵۳ آغاز کرد و از سال ۱۳۸۳ از بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار شد.
این کارخانه با تولید محصولات لوکوموتیو، مسافری بین شهری، مترو، بوژی و باری توانسته بود گوی رقابت را از سایر تولید کنندگان خاورمیانه برباید به لقب بزرگترین سازنده خودروهای ریلی خاورمیانه را به خود اختصاص داد.
واگن پارس اراک توانسته بود به وسیله ارتقای دانش خود واگن های پیشرفته ای تولید کند که کیفیت خوب این واگن ها مشتری های خارج از کشور را هم پای میز قرارداد آورده بود. محصولات این کارخانه ایرانی به کشورهایی چون کوبا، سودان، بنگلادش و حتی چین و سوریه صادر می شد.
اما این کارخانه حدود دوسال است که در وضعیت بغرنجی به سر می برد به طوری که سفارش جدیدی جذب نکرده است که این مسئله بر روی پرداخت حقوق کارگران این کارخانه تاثیر گذاشت.
سید مهدی مقدسی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در خصوص وضعیت کارخانه واگن پارس گفت: با وزیر صنعت، معدن و تجارت صحبت هایی شده و قصد داریم از طریق وزیر صنعت، معدن و تجارت با سهامدار اصلی این شرکت جلسه مشترکی برگزار کنیم.
تجمعات اعتراضی روستائیان “عرب حسن”!
امروز شنبه13شهریور برای دومین بار،جمعی از کشاورزان روستای ‘عرب حسن’ شوشتر خواستار حل مشکل مالکیت زمین های خود در این روستا شدند. بیش از ۲۰۰ نفر از کشاورزان این روستا در تجمع امروز شرکت کردند.
به گزارش ایرنا،چهارشنبه گذشته نیز این تجمع در مقابل فرمانداری شوشتر برگزار شده بود.
یکی از کشاورزان در این تجمع اظهار کرد: اختلاف ملکی در این روستا باعث شده برخی کشاورزان چهار سال از کشت و زرع محروم شوند.
وی با اشاره به توافق کشاورزان این روستا برای حل مشکلات ملکی افزود: با مخالفت پنج نفر از کشاورزان، این توافقنامه باطل شده و اختلافات دوباره مشکل ساز شده است.
یکی از نمایندگان کشاورزان روستای عرب حسن نیز در این باره گفت: کشاورزان این روستا بارها برای حل اختلافات خود به مسئولان متوسل شدند ولی تاکنون این برای حل این مشکل چاره اندیشی نشده است.
وی افزود: امروز پس از هفت ماه انتظار، دیداری با رئیس دادگستری خوزستان داشتیم اما به ما گفته شد باید این مساله در نشستی با حضور فرماندار و جهاد کشاورزی شوشتر برگزار شود، این در حالیست که این نشست قرار بود دو ماه پیش برگزار شود.
وی با اشاره به احتمال درگیری طایفه ای در این روستا، اضافه کرد: اهالی روستای عرب حسن از درگیری واهمه دارند و برای پیشگیری از این درگیری هاست که به مسئولان مراجعه می کنند و باید هر چه سریعتر برای حل این اختلاف چاره اندیشی شود.
این کشاورز همچنین اظهار کرد: این روستا سه هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که یک هزار هکتار آن حدود پنج سال پیش برای انجام عملیات تسطیح به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی واگذار شد.
وی افزود: زمین های کشاورزی این روستا مشاع هستند و حدود ۳۰ سال است که کشاورزان در تقسیم زمین ها با یکدیگر اختلاف دارند اما آذر ۹۲ و همزمان با واگذاری مرحله نخست طرح ۵۵۰ هزار هکتاری، کشاورزان در یک توافق کلی تصمیم گرفتند با کنار گذاشتن اختلافات، مصالحه کرده و یک هزار هکتار بین کشاورزان تقسیم شد.
وی اضافه کرد: پنج نفر از کشاورزان این روستا در سال ۹۳ با ارائه دادخواستی به دادگاه نسبت به این گزارش اصلاحی اعتراض کردند و دادگاه نیز بدون در نظر گرفتن رای اکثریت گزارش اصلاحی را باطل کرد.
وی گفت: براساس نظر شورای عالی حل اختلاف کشور، ابطال گزارش اصلاحی فقط در صلاحیت قوه قضائیه است.
بر اساس این گزارش، پرونده اختلافات کشاورزان روستای عرب حسن از خرداد امسال به دادگاه تجدیدنظر رفته است.
موعد کشت پائیزه نزدیک است و رای نهایی پرونده صادر نشده است به همین دلیل امکان تقسیم و واگذاری ۲ هزار هکتار زمین آماده کشت نیست. از سوی دیگر شورای تامین شوشتر ممنوعیت کشت در این زمین ها را تا زمان تعیین تکلیف صادر کرده است.
به رغم اعلام ممنوعیت کشت، اقلیت مخالف شروع به شخم زدن زمین های مورد اشاره کرده و این مساله باعث بروز اختلاف میان کشاورزان شده است.
زمین های کشاورزی روستای عرب حسن بخشی از طرح کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری است. این روستا حدود سه هزار هکتار زمین و ۱۰۵ کشاورز بهره بردار دارد.
کشاورزان عرب حسن بهمن پارسال در مقابل جهاد کشاورزی این شهرستان و اسفند نیز در مقابل فرمانداری تجمع کرده و خواستار حل مشکل مالکیت زمین های خود شده بودند. ۱۰ شهریور امسال نیز این تجمع در مقابل فرمانداری برگزار شد.
شهرستان شوشتر در شمال خوزستان قرار دارد. در این شهرستان بیش از ۶۰ هزار هکتار زمین کشاورزی زیر کشت گندم می رود که بیش از ۴۰ هزار هکتار آن به گندم آبی اختصاص دارد.
تجمعات اهالی عنبرآباد در اعتراض به تخریب واحد ها ی مسکونی مقابل فرمانداری!
اهالی شهرستان عنبرآباد در اعتراض به تخریب واحد ها ی مسکونی برای دومین بار در مقابل فرمانداری تجمع اعتراض آمیزی نمودند.
به گزارش13شهریور سفیرجنوب،تخریب واحدهای مسکونی شهرک خدا آفرین شهرستان عنبرآباد هدیه ی دولت تدبیر و امید به مردم در هفته دولت بود.
مردم شهرستان عنبرآباد در اعتراض به تخریب واحد ها ی مسکونی برای دومین بار در مقابل فرمانداری تجمع اعتراض آمیزی نمودند.
مردم شهرک خود آفرین که تمام امکانات آب ، برق و تلفن به آنها داده شده است اما چند روز پیش واحدهای مسکونی آنها تخریب شده است.
خدادادی از اهالی این شهرک گفت: تخریب واحد های مسکونی در شهرک خدا آفرین هدیه ی دولت تدبیر و امید در هفته دولت به ما بود.
وی افزود: ما تمام دارایی مان را به واسطه ی کشاورزی از دست داده ایم و هم اکنون منازلمان در حال تخریب شدن است .
جا دارد تا مسئولین شهرستان عنبرآباد توجه بیشتری به مشکلات مردم داشته باشند و مردمی که هیچ درآمدی ندارند را در تنگنا قرار ندهند و حداقل منازل آنها را تخریب ننمایند و آنها را بی خانمان ننمایند.
تجمع اعتراضی نسب به قطعی 34 ساعته برق مقابل شهرداری!
اهالی گتاب بابل به علت قطعی 34 ساعته برق مقابل شهرداری تجمع کردند.
به گزارش13شهریور بلاغ، طوفان و باران شدید سبب قطع شدن برق در برخی شهرهای مازندران شد و به همین دلیل اهالی گتاب بابل در اعتراض به قطعی 34 ساعته برق و عدم توزیع ایرانیت مقابل شهرداری این شهرستان تجمع کردند.
آن ها خواستار وصل شدن هر چه سرعیع تر برق منطقه خود هستند.
جان باختن یک کارگر در بروجرد براثرریزش ساختمان!
معاون عملیاتی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی بروجرد از ریزش آوار و جان باختن یک کارگر در این شهرستان خبر داد.
به گزارش13شهریورایرنا،نادر موسیوند روز شنبه با اعلام این خبر افزود: این کارگر که حدود 35 سال سن داشت در حین تخریب طبقه دوم یک ساختمان دو طبقه قدیمی در منطقه جهان آباد بروجرد با ریزش آوار و فروریختن دیوارهای طبقه اول دچار حادثه شد.
وی اضافه کرد: در پی وقوع حادثه ابتدا اهالی منطقه برای نجات کارگر به برداشتن آوار اقدام می کنند ولی از عهده این کار بر نیامده و بعد از صرف زمان زیادی به آتش نشانی گزارش می دهند.
وی اظهار داشت: ماموران آتش نشانی پس از اطلاع و حضور در محل حادثه بلافاصله اقدام به آوار برداری کردند ولی کارگر ساختمانی دچار خفگی شده و جان خود را از دست داده بود.
اعتصاب گسترده کارگران در هندوستان
حقوق معلم و کارگر:
اتحادیههای کارگری هندوستان دوم سپتامبر در یک اعتصاب کارگری سراسری در این کشور شرکت خواهند کرد.
این اعتصاب، یک کنش جمعی در اعتراض به سیاستهای ضد کارگری دولت اعلام شده است. پیش بینی میشود در اعتصابی که برای امروز سازماندهی شده، هزاران کارگر هندی شاغل در بخشهای مختلف خدمات و صنایع این کشور، شرکت کنند.
در این حرکت اعتراضی گسترده، معلمان و کارمندان دولت نیز شرکت خواهند کرد.
در جلسه سران اتحادیههای کارگری این کشور که برای هماهنگی این اعتصاب برگزار شد، از روند عملکرد دولت و بی توجهی به مطالبات تشکلهای صنفی ابراز ناامیدی شد.
مهمترین بخش از خواستههای 12 گانه معترضان، افزایش عادلانه دستمزدها و ایجاد اشتغال است.
سیزدهم شهریور ماه1395