اخباروگزارشات کارگری1اسفند1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

Capture d’écran 2016-01-11 à 20

پرونده قضایی کارگران کارخانه مس خاتون آباد و معدن سنگ آهن بافق مختومه باید گردد

– دورجدیداعتصاب کارگران معدن طزره دراعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوق و16ماه حق بیمه!

کارگران معترض البرز شرقی دامغان محور بین‌المللی تهران ـ مشهد را مسدود کردند!

– اعتصاب کارگران پیمانکاری فاز ۱۹ عسلویه برای مطالبات مزدی

– اطلاعیه مشترک انجمن صنفی صنعت گران عسلویه و اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران

-«بیکاری» یا اشتغال با «حقوق کم»؟

دورجدیداعتصاب کارگران معدن طزره دراعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوق و16ماه حق بیمه!

کارگران معترض البرز شرقی دامغان محور بین‌المللی تهران ـ مشهد را مسدود کردند!

کارگران معدن طزره در شهرستان شاهرود صبح امروز (یکم اسفند ماه)در واکنش به وضعیت نامعلوم مطالبات مزدی خود برای چندمین بار در محوطه این واحد معدنی تجمع کردند.

کارگران معترض البرز شرقی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق با حضور در مسیر تهران ـ مشهد در این شهرستان، این محور را مسدود کردند.

بیش از 800 کارگر این شرکت در تجمع اعتراضی حضور داشته‌اند که 12 اتوبوس نیز همراه آنان بود.

به گزارش1اسفندایلنا،این کارگران گفتند: بیش از هزار کارگر هستیم که نزدیک به سه و نیم ماه مزدی و حدود ۱۶ ماه حق بیمه پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع اعتراضی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.

طبق اظهارات کارگران طزره، کارفرما در تجمعات قبلی با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده بود که در صورت تامین مالی تا روز‌های آینده بخشی از طلب مزدی آنها را پرداخت خواهد کرد اما ظاهرا چون خریداران ذغال سنگ هنوز به تعهدات مالی خود در برابر کارفرما عمل نکرده‌اند هنوز آنها بستان‌کارند.

کارگران می‌گویند پیش از این حدود ۵۰ نفر از همکارانشان صبح روز ۲۷ بهمن ماه برای پیگیری خواسته‌های خود به ساختمان نهاد ریاست جمهوری و سازمان خصوصی سازی در تهران آمده بودند و در نهایت پس از یک شب اقامت در نمازخانه سازمان خصوصی سازی با وعده مسئولان این سازمان تهران را ترک کردند.

آنها می‌گویند خواسته ما این است که طبق وعده مقامات سازمان خصوصی سازی هرچه زودتر در مورد رسیدگی به وضعیت معدن طزره جلسه‌ای تشکیل شود.

کارگران معترض همچنین درباره معوقات مزدی خود گفتند: کارفرما هر سال این موقع دستمزد بهمن ماه کارگران را پرداخت می‌کرد و کارگران ۲۵ اسفند ماه هر سال عیدی خود را دریافت می‌کردند اما با وضعیت پیش آمده نمی توان چندان به دریافت معوقات مزدی در پایان سال جاری امیدوار بود.

به گزارش امروز تسنیم درهمین رابطه،کارگران معترض معادن زغال‌سنگ البرز شرقی در دامغان، محور بین‌المللی و ترانزیتی تهران ـ مشهد را در این شهرستان مسدود کردند.

برپایه این گزارش، کارگران معترض البرز شرقی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق با حضور در مسیر تهران ـ مشهد در این شهرستان، این محور را مسدود کردند.

بیش از 800 کارگر این شرکت در تجمع اعتراضی حضور داشته‌اند که 12 اتوبوس نیز همراه آنان بود.

تجمع اعتراضی کارگران البرز شرقی از حدود ساعت 14 امروز آغاز شده و تا دقایقی پیش ادامه داشته و مسیر بین‌المللی تهران ـ مشهد دقایقی پیش بازگشایی شد؛ درحالی که هنوز کارگران البرز شرقی این محل را ترک نکرده و در حاشیه راه‌ها در این منطقه نشسته‌اند.

درهمین رابطه:

*پیگیری کارگران البرز شرقی برای دستیابی به مطالباتشان ادامه دارد!

http://etehadbinalmelali.com/HTML_2016/28_Bahman_94.html

* تجمع کارگران معادن البرز شرقی مقابل نهادریاست جمهوری دراعتراض نسبت به انفعالی دولت نسبت به سرنوشت معادن وکارگرانش!

http://etehadbinalmelali.com/HTML_2016/27_Bahman_94.html

* پایان اعتصاب 7روزه کارگران معدن زمستان یورت بدنبال پرداخت 1ماه از11ماه حقوق معوقه شان!

http://etehadbinalmelali.com/HTML_2015/14_Bahman_94.html

* ادامه اعتصاب کارگران معدن طزره برای هفتمین روز!

http://etehadbinalmelali.com/HTML_2015/12_Bahman_94.html

* کارگران معدن زغال سنگ طزره درششمین روز اعتصاب راهی شاهرود شدند!

http://etehadbinalmelali.com/HTML_2015/11_Bahman_94.html

* آغازدوردیگری از اعتصاب کارگران معدن طزره دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه!

http://etehadbinalmelali.com/HTML_2015/10_Bahman_94.html

* ادامه اعتصاب وتجمع کارگران معادن البرز شرقی(منطقه طزره دامغان) برای دومین روز متوالی

http://etehadbinalmelali.com/HTML_2015/07_Bahman_94.html

* اعتصاب کارگران معادن البرز شرقی(منطقه طزره دامغان) وتجمعاتشان در اعتراض به ماه‌ها عدم پرداخت حقوق وحق بیمه!

http://etehadbinalmelali.com/HTML_2015/06_Bahman_94.html

اعتصاب کارگران پیمانکاری فاز ۱۹ عسلویه برای مطالبات مزدی

بامداد امروزاول اسفندماه، بامداد امروز گروهی از کارگران شرکت‌های پیمانکاری در فاز ۱۹عسلویه در پی تسویه نشدن معوقات مزدی خود دست از کار کشیده و در مقابل در ساختمان شرکت پیمانکار اصلی تجمع کردند.

به گزارش1اسفندایلنا،کارگران تجمع کننده که شمار آن‌ها دست کم تا یک‌صد نفر می‌شود در ماه‌های گذشته از طریق شرکت‌های پیمانکاری دست دوم و سوم در تکمیل و به بهره برداری رساندن بیشتر پروژه‌های فاز ۱۹ مشغول کار بوده‌اند.

گفته می‌شود که به دلیل تکمیل این پروژه‌ها قراردادهای کاری آن‌ها دیگر تمدید نشده است و در عین حال پیمانکار پروژه هنوز در خصوص تسویه حساب و پرداخت معوقات مزدی آن‌ها اقدامی نکرده است.

مراجعه کارگران یاد شده به دفتر پیمانکار اصلی درحالی است که برابر دستور العملی که ماه گذشته از سوی وزارت نفت صادر شده بود، تمامی کارفرمایان و پیمانکاران فعال در منطقه عسلویه موظف شده بودند که تا پیش از تاریخ ۵ اسفند ماه تمامی مطالبات معوق و جاری کارگران تحت استخدام خود را پرداخت کنند.

اطلاعیه مشترک انجمن صنفی صنعت گران عسلویه و اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران

این دو نهاد صنفی کارگران پروژه ای با حفظ ساختار تشکل خود، در زمینه مشکلات روز کارگری به صورت مشترک نظرات و انتقادات خود را اعلام می کنند. با توجه به شرایط فعلی که پیمانکاران حتا اطلاعیه حراست را ندیده می گیرند(طبق این اطلاعیه باید پیمانکاران تا 5 اسفند کلیه مطالبات کارگران را به خاطر انتخابات پرداخت کنند) وتا 24 بهمن هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده اند و این اطلاعیه را یک کار تبلیغاتی برای . . . می دانند. به دین گونه در عمل به کارگران نوید سفره های خالی شب عید را می دهند. از سوی دیگر، با توجه به نشست های نمایندگان دولت و کارفرمایان و چند نماینده انتصابی دولتی بنام نمایندگان کارگران، این دو نهاد صنفی کارگری نظرات وپیشنهاد خود را بدین شرح اعلام می دارد.

1- دولت های پس ازجنگ همه ی مناطقی را که صنایع سنگین و پالایشگاهی وپتروشیمی های ایران در آنجا در حال ساخت است، مناطق آزاد و تجاری – صنعتی اعلام نموده و بدین شیوه همه ی این مناطق را از شمول قانون کار خارج نموده است، بدون هیچ توجیه قانونی، آن هم با ندیده گرفتن قانون اساسی کشور. این عمل کرد دولت های پس از جنگ همه ی حقوق کارگران صنعتی ومهندسان فنی را که تولید کننده صنایع بزرگ و مادر ایران هستند پایمال نموده است. ما این مقرارت دولتی را که نفی کننده قانون اساسی ایران است، غیر قانونی می دانیم و اعمال آن را به وسیله ی این دولت ها محکوم می کنیم و آن را یک چرخش تاریخی برعلیه منافع کلیه حقوق بگیران ایران به خصوص قرارداد موقتی ها می دانیم .

2- کلیه ی مقرراتی را که برای جاگزینی قانون کار در پروژه های نفتی ایران توسط دولت رفسنجانی کاربردی گردیده است(در سال 73 ) به نام “روابط کار،قراردادهای کار و مقررات تامین اجتماعی” چون کلیه اصولش بر خلاف مفاد قوانین قانون کار و قانون اساسی کشور است بی اعتبار می دانیم و از نظر کارگران وجاهت قانونی ندارند. به خصوص ماده ی46 که اعلام نموده پیمانکاران موظف به بیمه کردن کارگران نیستند. و ماده ی34 که به پیمانکاران اختیار داده است برغم حکم دادگاه های قانونی برای بازگشت بکار کارگران می توانند از بازگشت به کار کارگران جلوگیری کنند.

دولت ها موظف هستند منافع همه ی مردم را پاسداری کنند، نه فقط مدافع منافع سرمایه داران باشند.

3- بدین وسیله این دونهاد صنفی کارگران مخالفت شدید خود را با اظهارات رئیس دولت که گفته بودند آموزش و پرورش و بهداشت را به بخش خصوصی واگذار می کنند اعلام می نمایند. اعلام چنین مطالبی از زبان ریاست دولت،بیان گر این واقعیت است که یا ایشان باور دارند در قبال منافع اکثریت مردم هیچ مسیؤلیتی ندارند و یا؛ اطلاعات حقوقی ایشان در آن مرتبه ای نیست که درک کنند بدین گونه، قانونی بودن حاکمیت فعلی را از مشروعیت انداخته اند، زیرا یکی از مهم ترین وظایف رئیس دولت پاسداری از کاربردی شدن قانون اساسی است نه حذف آن، از سوی دیگر همه ی درآمد نفت و گاز و . . . به همه ی مردم ایران تعلق دارد نه به یک اقلیت خاص.

4- حداقل حقوق فعلی با واقعیت های موجود در جامعه قابل انطباق نیست. برخلاف آمار های به اصطلاح “مهندسی” شده ی بانک مرکزی در باره ی میزان تورم هیچ کالای ضروری زندگی زحمتکشان ارزان نشده است. سال پیش نان سنگک 600 تومان بود. ابتدا 800 و بعد 1200 و 1400 تومان شد، تنها در تک وتوکی از نانواها نان به نرخ 800 تومان فروخته می شود که از نظر وزن وکیفیت به شدت سقوط کرده است.

چون بدون کار کارگران و کشاورزان هیچ تولید اجتماعی صورت نمی گیرد و تنها کار این نیروی کار اجتماعی است که امکان زندگی را فراهم نموده است، مقدار حداقل حقوق کارگران باید به میزانی رشد نماید که بتواند زندگی یک خانواده 4 نفره را از نظر مسکن ،آموزش کودکان ، بهداشت ، تغذیه و پوشاک تامین کند . در ضمن در تعین حداقل حقوق، باید نماینده واقعی کارگران که در یک انتخابات غیر استصوابی انتخاب شده شرکت کند.

5- کلیه شرکت های منپاوری کار(دلالان کار) باید منحل گردند و شرکت های صنعتی بزرگی که برنده ساخت پروژه شده اند خود باید به ساخت بپردازند، نه شرکت های دست دوم ،سوم،چهارم و . . . به صورت فعلی فقط منابع کشور هدر می رود و پروژه ها با کیفیت مطلوب ساخته نمی شوند.

6- نظارت بازرسان تامین اجتماعی بر شرکت های پیمانکاری برای پرداخت سهم بیمه کارگران طبق حقوق دریافتی شان نه بر اساس محاسبه حداقل حقوق .

7- برای خارج شدن جامعه از بحران موجود تنها راه حل تغیر بنیادی در مناسبات اقتصادی فعلی کشور است. یا به زبان ساده؛ کنار گذاشتن مناسبات تعدیل ساختاری و خصوصی سازی است و باز گشت به اصل 44 قانون اساسی و کلیه اصولی که آزادی اندیشه را تضمین کرده است.

اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران و انجمن صنفی صنعت گران عسلویه

24 بهمن 94

«بیکاری» یا اشتغال با «حقوق کم»؟

هرچند بیکاری امروز درد مشترک تمام افراد جامعه است. اما نکته اصلی اینجاست که اکثر شاغلان امروز از حقوق و دستمزد خود رضایت ندارند و اکثر آنها برای تأمین معاش زندگی خود مجبور به فعالیت‌ در شیفت‌های مختلف کاری هستند.

به گزارش1اسفندتسنیم،در کنار این موضوع، ریشه این نارضایتی ها در تبعیض هایی است که در اکثر ادارات و بنگاه‌های کاری دیده می‌شود. بارها دیده شده که یک نیروی کار با داشتن وظایف مشترک با همکار خود،  حقوق و مزایای یکسانی دریافت نمی‌کند. ماجرا چیست؟نقش پارتی بازی شغلی؟بی عدالتی نفوذیافته در بازار کار؟ خلاصه علت کجاست را کسی تا کنون به آن دست نیافته است.

به هر حال از جامعه 22  میلیونی شاغل ، کمتر دیده می‌شود که افراد با گروه های شغلی و توانایی‌های یکسان، درآمدهای یکسان کسب کنند و از جایگاه امن شغلی برخوردار باشند. اما شرایط دشوار زندگی باعث شده  که امروز در بازار گرم بیکاری، تمام شاغلان دو دستی به شغل دست و پا شکسته خود بچسبند و برای حفظ آن تلاش کنند.

امنیت شغلی یا Job Secirity ،  این است که شخصی بتواند شغل خود را حفظ کند و احتمال بیکار شدن شخص بسیار پایین باشد . نمونه این موضوع در  مقایسه کارگران رسمی با کارگران پیمانی دیده می‌شود.

به راستی کار کردن با حقوق کمتر از حداقل‌های قانونی بهتر است یا بیکاری؟

در جامعه 22 میلیونی شاغلان حدود 90 درصد دارای قرارداد‌های موقت هستند. طی دو دهه گذشته تعادل در عرضه و تقاضای نیروی کار رنگ باخته است. با افزایش بی شمار تعداد متقاضیان شغل امنیت شغلی افت کرده و کمتر کارگری به صورت دائمی در جایی استخدام می‌شود و معنی استخدام در آگهی‌های رنگارنگ روزنامه‌ها  اشتغال موقت رایج در بازار است.

خلاصه زمانی که بازار با بحران اقتصادی روزگار می گذراند. نیروی کار مجبور است با ساز کارفرما همراه شود. اوضاع نامناسب شغل و قراردادها تا جایی پیش رفته که بسیاری از جوانان حاضر به فعالیت در بدترین شرایط هستند. قراردادهای سفید امضا، قراردادهای کوتاه مدت، فعالیت بدون قرارداد، همکاری با نصف حقوق وزارت کار، دستمزد بدون حق بیمه و… نمونه هایی از شروط کارفرمایان هنگام عقد قرارداد با کارگران است.

تیرماه سال جاری بود که بخشنامه لزوم رفع تبعیض حقوقی بین شاغلان به ویژه نیروهای پیمانکاری ورسمی ابلاغ شد.کارگران پیمانی نمونه کارگرانی هستند که در بحران های اقتصادی و وضعیت ناهنجار شغلی برای ترس از بیکاری مجبور به فعالیت در فضایی هستند که حقوق و مزایای آن با تبعیض نسبت به همکارانشان پرداخت می‌شود و از همه مهمترامنیت شغلی ندارند. حتی این بخشنامه هم نتوانست دردی از مشکلات این دسته از کارگران را دوا کند.

براساس این گزارش بنقل از کارگران،تنها بخشنامه و ابلاغیه برای رفع تبعیض حقوق و دستمزد نیروهای شرکتی، پیمانکاری و قراردادی کافی نیست و باید راه‌های فرار کارفرمایان متخلف شناسایی و بسته شود.

به هر حال با توجه به آنچه در این نوشتار بیان شد شاغلان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنندو باب شدن قراردادهای مختلف اعم از سفید امضا،کوتاه مدت و ماهیانه دردسرهایی است که این روزها در بازارکار به وفور دیده می‌شود و موجب نارضایتی بخش عظیمی از نیروی کار شاغل است. اما در کنار آن، اوصاف خراب اقتصادی و دشواری مردم برای تأمین معیشت خانواده خود در شیفت‌های مختلف کاری تشخیص بیکاری با داشتن شغل بدون امنیت شغلی و حقوق و دستمزد ناعادلانه را سخت کرده؛ به راستی تدبیر دولت در این زمینه چیست؟

اول اسفندماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.