اخباروگزارشات کارگری۲۸اردیبهشت۱۳۹۵

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

– جان جعفر عظیم زاده در خطر است:صدای جعفر عظیم زاده باشیم

– کانون مدافعان حقوق کارگر:جعفر عظیم زاده همچنان در اعتصاب غذا به سر می برد

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران:

اسماعیل عبدی آزاد شد؛ جعفر عظیم زاده و کلیه کارگران زندانی آزاد باید گردند

– بازتاب خبر آزادی اسماعیل عبدی توسط آموزش بین الملل

– کارگران چوب و کاغذ ایران (چوکا) باردیگر دست به تجمع اعتراضی زدند ومانع ورود مدیران به کارخانه شدند!

– تجمع 2روزه کارگران کارخانه نساجی الگانت دراعتراض به عدم پرداخت 3ماه حقوق و2سال عیدی!

– بست نشستن 2کارگر بیکار شده کارخانه فولاد زاگرس مقابل وزارت کار برای دومین روزمتوالی!

– کارفرمای چاپخانه مجاب بی خیال حکم هیات تشخیص اداره کار؟!

– عدم پرداخت3ماه حقوق بیش ازهزارکارگر پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه!

– عدم پرداخت ماه ها مطالبات کارگران شهرداری امیدیه !

– عدم پرداخت5ماه حقوق وعیدی300کارگرفضای سبز شهرداری بجنورد

– تجمع  خانوادگی متقاضیان مسکن مهر پردیس مقابل شرکت عمران!

– بازخوانی اعتراضات دانشجویی در دانشگاه زنجان!

– کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:خودکشی یکی از مصائب جامعه سرمایه داری

– انفجار در خط لوله گاز گچساران هفت کشته و مجروح برجای گذاشت!

– اعتصاب،راه بندان،تظاهرات وتجمع درسراسر فرانسه دراعتراض به پیش نویس قانون کار دولت فرانسو اولاند!

جان جعفر عظیم زاده در خطر است:صدای جعفر عظیم زاده باشیم

با امضای طومار زیر (نامه به ریاست قوه قضائیه آیت ا… آملی لاریجانی) کمک کنید صدای جعفر عظیم زاده باشید

با ارسال نام و نام خانوادگی  خود و دیگر دوستانتان به یکی از طرق زیر به جمع امضا کنندگان طومار بپیوندید

به ایمیل jafar.tomar@gmail.comو یا  درتلگرام @ette9 ارسال کنید

ریاست قوه قضائیه آیت ا… آملی لاریجانی

با سلام

ما کارگران و همه مزدبگیران جامعه از ابتدائی ترین حقوقِ معیشتی و اجتماعی محروم بوده و سالهاست که خواهان تغییر و بهبود شرایط فوق العاده غیر انسانی زندگی خود هستیم. هر گاه که صدای اعتراضمان بلند شده است سر از مراکز انتظامی و امنیتی در آوردیم، برایمان پرونده های امنیتی تشکیل دادند و توسط دستگاههای قضائی به اتهامات امنیتی از قبیل “اقدام علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام، اخلال در نظم و غیره” محاکمه و محکوم به حبس، پرداخت جریمه و غیره شدیم.

اکنون تعدادی از کارگران و معلمان معترض که گناهی غیر از تلاش برای بهتر شدن وضعیت زندگی خود و هم سرنوشتانشان نکرده اند، به اتهامت امنیتی به حبسهای طولانی مدت محکوم شده اند که یا در زندانند یا با سپردن وثیقه های سنگین موقتا تا تعیین تکلیف نهائی آزاد هستند. جعفر عظیم زاده رئیس هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران یکی از آن دهها فعال کارگری است که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به شش سال حبس محکوم شده و هم اینک در بند 8 زندان اوین زندانی است. این فعال کارگری در اعتراض به این اتهام وارونه که با آن به شش سال زندان محکوم شده است، از روز دهم اردیبهشت اقدام به اعتصاب غذا نموده است. اما با وجود اینکه به خاطر اعتصاب غذا وضعیت جسمیش رو به وخامت می رود و سلامتیش مورد تهدید جدی است، مسؤلان قضائی که در این رابطه مسؤلیت مستقیم دارند، تا کنون هیچ عکس العملی نشان نداده اند!

خواست جعفر عظیم زاده حذف اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” از پرونده های فعالین صنفی و اجتماعی است. این خواستی است که به همه کارگران ومعلمان و مزدبگیران مربوط می باشد. در نتیجه ما امضا کنندگان این طومار ضمن تأکید بر تحقق خواست حذف اتهامات امنیتی از همه پرونده های فعالین صنفی و اجتماعی، خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط  جعفر عظیم زاده هستیم.

کانون مدافعان حقوق کارگر:جعفر عظیم زاده همچنان در اعتصاب غذا به سر می برد

بر طبق گفته خانواده جعفر عظیم زاده، این زندانی سیاسی همچنان در اعتصاب غذا به سر می برد. در حالی که بیش از 18 روز از اعتصاب غذای او گذشته است همچنان بر خواسته های خود پافشاری می کند و مسوولان نیز به خواسته های وی بی توجه اند. طبق آخرین اخبار جعفر عظیم زاده دچار ضعف جسمانی شدید شده، بینایی او دچار اختلال شده و کلیه هایش مشکل پیدا کرده است، اما مسوولان زندان از رسیدگی به وضعیت او امتناع می کنند.

از دهم اردیبهشت ماه جاری، جعفرعظیم زاده، رییس اتحادیه آزاد کارگران همراه با اسمائیل عبدی  دبیر کانون صنفی معلمان در بند 8 زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده و خواستار آن بودند که پرونده های امنیتی برای فعالان صنفی و کارگری ملغا شود و این خواسته ی خود را به اطلاع همه رسانده بودند. همراه با این دو  نفر محمود بهشتی لنگرودی نیز دست به اعتصاب غذای خشک زده بود که به وخیم شدن حال وی نامبرده را به بیمارستان منتقل  و سپس آزاد شد.

اکنون محمود بهشتی لنگرودی و اسمائیل عبدی در خارج زندان به سر می برند اما جعفر عظیم زاده به رغم پیگیری خانواده و  فعالان کارگری و اجتماعی همچنان از جانب مسوولان زندان مورد بی توجهی قرار گرفته است. ما درحالی که نگران سلامت وی هستیم و ضمن حمایت از خواسته های به حق این زندانی سیاسی ، خواهان رسیدگی به وضعیت او، اجرای خواسته هایش و آزادی او و کلیه زندانیان سیاسی هستیم.

کانون مدافعان حقوق کارگر

27 اردیبهشت 95

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران:

اسماعیل عبدی آزاد شد؛ جعفر عظیم زاده و کلیه کارگران زندانی آزاد باید گردند

اسماعیل عبدی دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران بعد ازبیش از دو هفته اعتصاب غذا سرانجام روز شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ برابر با ۱۴ مه ۲۰۱۶ با قرار وثیقه از زندان آزاد شد. ما آزادی اسماعیل عبدی را به ایشان و خانواده، و به همه معلمان و دیگر کارگران مبارز تبریک می گوییم. اعتصاب غذای همزمان اسماعیل عبدی و جعفر عظیم زاده، دبیر هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، موجی از اعتراضات در داخل و در سطح بین المللی را به دنبال داشت. رژیم کارگر ستیز جمهوری اسلامی زیر فشار این اعتراضات  که همزمان با روز جهانی کارگر و نیز در آستانه برگزاری یکصد و پنجمین اجلاس سازمان جهانی کار صورت گرفت، مجبور شد که به آزادی عبدی اگر چه با قید و شرط و دریافت وثیقه تن در دهد.  با وجود مشروط بودن آزادی عبدی و همچنین آزادی مشروط محمود بهشتی لنگرودی در روزهای گذشته، این یک پیروزی نسبی اما مهم برای مبارزات بخش های مختلف طبقه  کارگر در ایران  محسوب می شود و تاکید دیگری است بر این واقعیت که با مبارزه متحد و هماهنگ در داخل و در عرصه بین المللی می توان این رژیم سرکوب گر را مجبور به عقب نشینی کرد.

عبدی و عظیم زاده در بیانیه مشترکی که پیش از آغاز اعتصاب انتشار دادند و برای تحقق مطالبات مندرج در آن دست به اعتصاب غذای نامحدود زدند، خواهان پایان دادن به امنیتی شمردن مبارزات و اعتراضات کارگری و نسبت دادن اتهامات امنیتی به فعالین کارگری شدند، و به سرکوب تشکل های مستقل کارگری، دستمزدهای چندین مرتبه زیر خط فقر و نقض گسترده و صریح حقوق پایه ای کارگران و بگیر و ببند فعالین کارگری توسط رژیم و سکوت و بی عملی سازمان جهانی کار در قبال آن اعتراض کردند.

جمهوری اسلامی مجبور شد که  اسماعیل عبدی را آزاد  کند، اما برای تحقق خواسته ها و مطالبات بخش های مختلف طبقه کارگر که این دو فعال کارگری نیز در بیانیه مشترک به بخش های مهم آن تاکید کرده اند، راه طولانی در پیش است.  افزون بر این جعفر عظیم زاده همچنان در بند است و سلامتی اش در خطر جدی  قرار دارد. به نظر می رسد که رژیم اسلامی با آزاد کردن مشروط عبدی و در زندان نگاه داشتن جعفر عظیم زاده می کوشد در بین مبارزات و اعتراضات بخشهای مختلف طبقه کارگر تفرقه و شکاف ایجاد کند، و به ویژه حرکت اعتراضی معلمان را از مبارزات و اعتراض های سایر بخش های طبقه کارگر مجزا سازد. این ترفند حآکمیت باید از سوی همه بخش های طبقه کارگر افشا شود و پاسخ در خور بگیرد. مطالبات، خواسته ها و منافع همه بخش های  طبقه کارگر مشترک است؛ دستمزدهای چند مرتبه زیر خط فقر، عدم پرداخت به موقع دستمزد ها، نداشتن امنیت شعلی، بیکارسازی ها، تشدید کار و بدتر کردن شریط کار، بازنشستگی با حقوقی که کفاف حداقل نیازها را نیز نمی دهد، و نقض فاحش و گسترده حقوق بنیادی کارگران، از جمله حق ایجاد تشکل مستقل، از معضلاتی است که رژیم اسلامی سرمایه برکل طبقه کارگر اعم از معلمان، پرستاران و کارگران مراکز تولیدی و خدماتی تحمیل کرده است. در همان حال، سرکوب گر و دشمن نیز یکی است: نیروهایی که به تجمع اعتراضی معلمان حمله می کنند همان هایی هستند که به تجمع اعتراضی پرستاران و یا به کارگران معترض در پتروشیمی ها یورش می برند. نظام قضایی و دادگاهایی که فعالین معلمان را با اتهامات بی پایه و کلیشه ای چون “اقدام علیه امنیت ملی” به  زندانهای طولانی محکوم می کنند همانی هستند که کارگران عضو سندیکای شرکت واحد و… را درست با همان اتهامات به زندان می فرستند. در یک سخن در همه جا حرکت و مبارزه کارگران برای رسیدن به خواسته های خود با سد سرکوب رژیم اسلامی روبرو می شود. در چنین شرایطی، تنها اتحاد طبقاتی و مبارزه هماهنگ و مشترک بخش های منختلف طبقه کارگر می تواند  این توازن قوای نابرابر را به نفع همه کارگران تغییر دهد. آزادی همه کارگران زندانی، تمام زندان سیاسی، و لغو کلیه احکام زندان اعم از تعلیقی و تعزیری    و رفع اتهامات امنیتی علیه فعالین کارگری را می توان با مبارزه هماهنگ و متحدانه به این رژیم سرکوب گر تحمیل کرد.

ما ضمن ابراز خوشحالی از آزادی مشروط اسماعیل عبدی و محمود بهشتی لنگرودی خواهان لغو کلیه اتهامات علیه آنان و آزادی بدون قید و شرط این دو معلم زحمتکش هستیم. نباید اجازه داد که جمهوری اسلامی با ترفندی دیگر در دادگاههای تجدید نظر احکام ظالمانه زندان علیه این فعالین را تایید کند.  ما همچنین نگران وضع سلامتی جعفر عظیم زاده وخواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط او از زندان هستیم. ما رژیم ضد کارگر جمهوری اسلامی و مقامات زندان را مسئول عواقب اعتصاب غذای او می دانیم.

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

۱۷ مه ۲۰۱۶

بازتاب خبر آزادی اسماعیل عبدی توسط آموزش بین الملل

فدراسیون جهانی معلمان و کارگران آموزش و پرورش، آموزش بین الملل، در صفحه اول سایت رسمی خود با درج عکسی از اسماعیل عبدی،  خبر آزادی او از زندان را اعلام داشت.

ترجمه متن کامل اطلاعیه آموزش بین الملل از این قرار است:

فعال سندیکایی زندانی با قرار وثیقه آزاد شد

اسماعیل عبدی، دبیر کل کانوان صنفی معلمان ایران – تهران-   بعد از سپری کردن ماهها در زندان به  دلیل اتهامات امنیتی، با قرار وثیقه آزاد شد. اسماعیل عبدی بعد از آنکه در ماه مارس 2016 با اتهاماتی چون اقدام علیه امنیت ملی به شش سال زندان محکوم شد، در روز شنبه چهاردهم ماه مه بعد از سپردن وثیقه حدود صد هزار دلاری، بار دیگر آزادی خود را  بطور موقتی بدست آورد. عبدی در ماه ژوئن سال گذشته در حال تلاش  برای شرکت در هفتمین کنگره جهانی آموزش بین الملل در اوتاوا-کانادا دستگیر شد. این فعال سندیکایی بخش آموزش، بعد از آنکه فشارهای مداوم بین المللی برای آزادی ایشان با گوشهای ناشنوا مواجه شد، در اواخر ماه آوریل دست به اعتصاب غذا زد. آزادی عبدی موقتی است، زیرا او درانتظار زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر است.

ترجمه و تکثیر از اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

لینک به اصل خبر:

http://www.ei-ie.org/en/news/news_details/3961

کارگران چوب و کاغذ ایران (چوکا) باردیگر دست به تجمع اعتراضی زدند ومانع ورود مدیران به کارخانه شدند!

صبح امروز28اردیبهشت ماه،کارگران کارخانه‌ی ‌چوکا برای سومین بار در سال جاری و عدم تحقق وعده ی مسئولان کارخانه و مسئولان سیاسی شهرستان رضوانشهر و استان گیلان تجمع اعتراضی برگزار کردند.

کارگران معترض علاوه بر درخواست برای پرداخت حقوق خود، از ورود مدیر عامل کارخانه و مدیر امور مالی و اداری آن ممانعت به عمل می آورند.

به گزارش28اردیبهشت ماسال نیوز، کارگران کارخانه‌ی چوب و کاغذ ایران (چوکا) صبح امروز بار دیگر و برای سومین بار در سال جاری به دلیل عدم پرداخت معوقات خود در پشت درب ورودی این کارخانه تجمع کردند.

کارگران علاوه بر درخواست برای پرداخت حقوق خود، از ورود مدیر عامل کارخانه و مدیر امور مالی و اداری آن ممانعت به عمل می آورند.

در پی تجمع صبح امروز مدیر عامل و مدیر امور اداری و مالی کارخانه ی چوکا به فرمانداری شهرستان رضوانشهر احضار شده اند.

تجمع 2روزه کارگران کارخانه نساجی الگانت دراعتراض به عدم پرداخت 3ماه حقوق و2سال عیدی!

طی روز‌های ۲۲ و۲۳اردیبهشت ماه،کارگران کارخانه نساجی الگانت دراعتراض به عدم پرداخت 3ماه حقوق و2سال عیدی دست به تجمع اعتراضی در کارخانه زدند.

به گزارش28اردیبهشت ایلنا،حدود ۱۷۰ کارگر شاغل در کارخانه «الگانت» که در زمینه تولید انواع پارچه‌های پرده‌ای در استان سمنان فعالیت دارد دست کم بابت سه ماه مزد معوقه طلب کارند. همچنین هنوز عیدی و پاداش سال و ۹۴و۹۳به کارگران پرداخت نشده است.

به گفته کارگران الگانت، کارفرما این واحداز ابتدای سال گذشته به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع دستمزد کارگران را ندارد وآن‌ها در چند ماه گذشته بجز دستمزد فروردین ماه سال جاری مبلغ بسیار ناچیزی را بصورت علی‌الحساب دریافت کرده‌اند.

همچنین درباره وضعیت نیروی کار کارخانه گفته می‌شود که این واحد نیمه اول سال گذشته حدود ۳۰۰ کارگر داشته است اما به دلایل نامعلومی که اطلاعات آن در دست نیست نیمه دوم سال تعداد قابل توجه‌ای از کارگران این کارخانه به نوعی فعالیت شغلی خود را از دست داده‌اند.

از قرار معلوم، طی روز‌های ۲۲ و۲۳اردیبهشت ماه جمعی از کارگران این کارخانه در اعتراض به وضعیت موجود، تجمعات اعتراضی را در محوطه کارخانه ترتیب داده بودند اما کارفرما با پرداخت بخش کمی ازبدهی خود به کارگران موفق شده است موقتا به اعتراض صنفی کارگران خاتمه بدهد.

به گفته کارگران این واحد تولیدی، کارخانه الگانت با سرمایه گذاری مشترک دو کشور ایران وترکیه در شهر سمنان احداث شده و در حال حاضرفعالیت تولیدی خوبی دارد.

بست نشستن 2کارگر بیکار شده کارخانه فولاد زاگرس مقابل وزارت کار برای دومین روزمتوالی!

دو کارگر بیکار شده فولاد زاگرس که در هفته های گذشته چندین باربه تهران آمده اند ، برای دومین روز متوالی در وزارت کار در انتظار پاسخ مسئولان هستند.

29-02-95-1

به گزارش28اردیبهشت ایلنا،دو کارگر بیکار شده فولاد زاگرس به نام های «احمد امینی» و «علیرضا رستمی» که در هفته های گذشته چند بار جهت پیگیری بیمه بیکاری به تهران آمده اند،برای دومین روز جهت پیگیری بیمه بیکاری در وزارت کار به سر می برند.

این کارگران که با نامه معرفی برای دریافت بیمه بیکاری هفته گذشته به کردستان بازگشتند، پس از بلاتکلیفی مجدد و عدم پاسخگویی مسئولان استانی، به تهران بازگشتند و امروز برای دومین روز پیاپی به وزارت کار مراجعه کرده اند.

این دو کارگر در حالی که یک پلاکارد را به نشانه اعتراض مقابل وزارت کار در دست گرفته اند می گویند، در وزارتخانه نیز کسی پاسخگو نیست و به ما گفته اند که اداره کار استان باید نظر کتبی خود را ابلاغ کند، اما مدیریت روابط کار استان کردستان تا کنون از ارسال این نامه خودداری کرده است.

امینی و رستمی می گویندبیش از یک سال که بیکاریم، در این وضعیت بارها به تهران آمده و دست خالی بازگشته‌ایم برای همین اکنون خواهان روشن شدن وضعیتمان هستیم.

کارفرمای چاپخانه مجاب بی خیال حکم هیات تشخیص اداره کار؟!

با صدور آراء بازگشت به کار برای ۳۰ کارگر رسمی اخراج شده چاپخانه مجاب، کارفرمای این واحد تولیدی از اجرای احکام صادر شده خودداری می‌کند.

به گزارش28اردیبهشت ایلنا،بصورت مشخص شمار کارگران اخراجی چاپخانه مجاب ۳۰ نفر است که در روز چهاردهم فروردین با میانگین ۱۵ تا ۲۰سال سابقه کار با توقف فعالیت چاپخانه اخراج شده بودند.

به گفته کارگران از قرار معلوم این ۳۰ کارگر اخراجی پس از دریافت خبر اخراج خود شکایتی را در اداره کار منطقه ۱۵ مطرح و خواستار بازگشت به کار و دریافت مطالبات مزدی خود می‌شوند.

برپایه این گزارش، هیات تشخیص اداره کار منطقه ۱۵  در روز ۲۲ اردیبهشت ماه با این استدلال که «ماهیت کار کارگران رسمی چاپخانه مجاب دائمی است» اخراج آن‌ها را نپذیرفته و برای آن‌ها رای بازگشت به کار صادر کرده است.

کارگران با بیان اینکه این ۳۰ نفر با وجود اینکه احکام بازگشت به کار آن‌ها صادر شده است اما مدیریت چاپخانه مجاب از به کارگیری مجدد کارگران اخراج شده خودداری می‌‌کند، افزودند: علاوه بر آن طبق احکام صادره کارفرما مکلف است یک ماه از معوقات مزدی (اسفند ۹۴) وسه ماه حق بیمه‌ای کارگران را به همراه عیدی سال ۹۴پرداخت کند اما اعتنایی به این موضوع ندارد.

همچنین ۵ سال بن کارگری سالهای ۸۸ تا ۹۴ به همراه مانده اضافه کاری سال ۹۴از دیگر مطالبات کارگران چاپخانه مجاب است که هیات تشخیص با رای خود کارفرما را مکلف به پرداخت آن کرده است.

در همین رابطه یکی از کارگران اخراجی چاپخانه مجاب گفته است: چند وقت پیش نامه‌های بازگشت به کارمان را به چاپخانه مجاب بردیم اما مدیریت این واحد می‌گوید که اعضای هیئت مدیره که در دفتر تهران هستند با بازگشت به کارمان موافقت نمی‌کنند.

به گفته وی هنوز وضعیت پرداخت مطالبات معوقه کارگران مشخص نیست ودر این رابطه نیز کارفرما مدعی است منابع مالی کافی  در دست ندارد و باید کارگران تا فروش ماشین آلات چاپخانه منتظر بمانند.

عدم پرداخت ماه ها مطالبات کارگران شهرداری امیدیه !

کارگران شهرداری امیدیه در استان خوزستان می‌گویند که پیمانکار شرکت «فولاد بستر خوزستان» در مقام کارفرما هنوز بابت مطالبات مربوط به ۵ ماه دستمزد پرداخت نشده با آن‌ها تسویه حساب نکرده است.

به گزارش28اردیبهشت ایلنا،تعدادی از کارگران شهرداری امیدیه افزودند: به‌صورت مشخص حدود ۲۶۰کارگر در شهرداری امیدیه و سازمان‌های وابسته به آن به صورت پیمانی وقرار دادی مشغول کارند؛ که از آذر ماه سال گذشته (۹۴) دستمزد نگرفته‌اند.

همچنین به گفته کارگران علاوه بر تاخیر ۵ ماهه در پرداخت دستمزد ۲۶۰ کارگر، پیمانکار سابق بخش خدماتی وفضای سبز شهرداری امیدیه در پرداخت حق سنوات سال ۹۲به همراه حق مرخصی ویک یک ماه حقوق فروردین ماه سال ۹۳ به ۶۴ کارگر بدهکار است.

این کارگران می‌گویند جدا از آنکه در نتیجه استمرار این وضعیت دستمزدهای آن‌ها دیگر پاسخگوی هزینه‌های زندگی نیست، پیمانکار کنونی در حال حاضر بابت حدود ۱۷۵روز مزد معوقه بدهکار است.

همچنین از قرار معلوم علاوه بر تاخیر ۵ ماهه در پرداخت دستمزد ۲۶۰ کارگر، پیمانکار سابق بخش خدماتی وفضای سبز شهرداری امیدیه در پرداخت حق سنوات سال ۹۲به همراه حق مرخصی ویک یک ماه حقوق فروردین ماه سال ۹۳ به ۶۴ کارگر بدهکار است وکارگران در این زمینه به مراجع قانونی شکایت کرده‌اند.

به گفته کارگران با وجود آنکه مراجع قضایی خوزستان حکم به پرداخت مطالبات کارگران از سوی کارفرمای شرکت پیمانکاری (شمس گستر جنوب) کرده است اما پیمانکار سابق توجه‌ای به این موضوع ندارد.

بر پایه اطلاعاتی به نقل از این کارگران،شهرداری امیدیه کمبود منابع مالی را بهانه پرداخت نکردن مطالبات کارگران عنوان می‌کند این در حالیست که شهرداری از وضعیت مالی خوبی بر خوردار بوده و هم اکنون چند پروژه فضای سبزدر دست اجرا دارد.

کارگران پیمانی شهرداری امیدیه خواستار آن هستند تا شهردار در مقام کارفرمای اصلی مطالبات معوقه کارگران را پرداخت کند اما در نتیجه پی گیری کارگران از شهرداری هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است.

عدم پرداخت3ماه حقوق بیش ازهزارکارگر پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه!

علیرغم گذشت دو ماه از سال جدید، دستمزد اسفندماه کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه همچنان پرداخت نشده باقی مانده است.

به گزارش28اردیبهشت ایلنا،منابع خبری در عسلویه از عدم پرداخت دستمزد اسفند ماه کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ خبر دادند.

به گفته این منابع، علیرغم گذشت دو ماه از سال جدید هنوز مطالبات مزدی سال گذشته کارگران پرداخت نشده است.

علاوه بر این، مطالبات مزدی کارگرانی که با آن‌ها تسویه حساب صوری انجام شده است و در سال جدید قرارداد ندارند نیز پرداخت نشده است.

از قرار معلوم، براساس وعده‌های کارفرمایان، قرار است روز تعطیل پانزدهم خردادماه، دستمزد اسفندماه این کارگران که تعداد آن‌ها بیش از هزار نفر برآورد می‌شود، پرداخت گردد.

این کارگران در شرکت‌های پیمانکاری دست چندم مشغول به کار هستند و تنها پرداختی که به آن‌ها در سال جدید انجام شده است مربوط به دستمزد بهمن ماه سال گذشته است.

عدم پرداخت5ماه حقوق وعیدی300کارگرفضای سبز شهرداری بجنورد

خبرکوتاه:فارس طی گزارشی بتاریخ28اردیبهشت ماه از عدم پرداخت5ماه حقوق وعیدی300کارگرفضای سبز شهرداری بجنورد،خبرداد.

تجمع  خانوادگی متقاضیان مسکن مهر پردیس مقابل شرکت عمران!

امروز28اردیبهشت،متقاضیان فازهای ۵ و ۸ و ۱۱ شهر جدید پردیس به دلیل تأخیر در واگذاری واحدهای مسکن مهر و معلوم نبودن زمان دقیق تحویل این واحدها مقابل شرکت عمران شهرهای جدید تجمع کردند.

متقاضیان مسکن مهر در این تجمع اعلام کردند که دلیل عدم اعلام دقیق قیمت قطعی واحدها در هر سه فاز بعد از سپری شدن بیش از 4 سال از شروع پروژه چیست؟

به گزارش 28اردیبهشت فارس، برخی از متقاضیان فازهای 5 و 8 و 11 شهر جدید پردیس در اعتراض به عدم تحویل واحدهای مسکونی مهر و مشخص نبودن زمان دقیق تحویل این واحدها در حالی امروز مقابل شرکت عمران شهرهای جدید تجمع کردند که نریمان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل این شرکت به میان تجمع‌کنندگان آمده و باز هم اعلام کرد که این وزارتخانه به تنهایی نمی‌تواند نقشی در تحویل واحدها داشته باشد.

نریمان در جمع تجمع‌کنندگان اعلام کرد که واحدهای مسکونی مهر آماده است، اما سازمان‌های دیگر که مسئول تأمین خدمات زیربنایی هستند، وظایف خود را به درستی اجرا نمی‌کنند.

نریمان ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی مسئولیت سایر دستگاه‌های ذیربط در پروژه مسکن مهر را نیز انجام می‌دهد.

متقاضیان مسکن مهر در این تجمع اعلام کردند که دلیل عدم اعلام دقیق قیمت قطعی واحدها در هر سه فاز بعد از سپری شدن بیش از 4 سال از شروع پروژه چیست؟

تجمع کنندگان همچنین این سوال را مطرح کردند که برخی از متقاضیان مسکن مهر بعد از 4 سال هنوز انتخاب واحد هم نکرده‌اند بنابراین دلیل عدم اعلام زمان دقیق واگذاری واحدها چیست؟

بر اساس این گزارش متقاضیان ناراضی با در دست داشتن پلاکاردهایی که روی آن نوشته شده بود کلید مسکن مهر در دست کیست؟ از دولت خواستند که هر چه زودتر تکلیف این واحدهای مسکونی را مشخص کند.

گزارش تصویری:

29-02-95-229-02-95-329-02-95-0429-02-95-5

بازخوانی اعتراضات دانشجویی در دانشگاه زنجان!

جعفر ابراهیمی ( فعال صنفی دانشجویی و عضو شورای صنفی دانشگاه زنجان دهه 80 و فعال صنفی معلمان)

دانشگاه زنجان یکی از دانشگاههای خبرساز در دهه هفتاد و هشتاد بوده است و اینک در میانه دهه 90 بار دیگر تحصن دانشجویان این دانشگاه در اعتراض به وضعیت رفاهی و معیشتی، اخبار این دانشگاه را در صدر اخبار دانشجویی قرار داده است. نگارنده بعنوان دانشجوی سابق دانشگاه زنجان می کوشم ضمن بررسی مختصر پیشینه اعتراضات صنفی در دانشگاه زنجان،ساختار و چرخه معیوب مدیریتی این دانشگاه را مورد نقد قرار دهم.

دهه هفتاد

یکی از مهمترین اعتراضات بعد از خرداد 76 در دانشگاه زنجان مربوط به اعتراضاتی است که نسبت به وضعیت سلف سرویس و تغذیه در سال 77 صورت گرفت در آن زمان دانشجویان در اعتراض به وضعیت اسفناک تغذیه، با چیدن سینی غذا از سلف سرویس قدیم تا ساختمان مرکزی(قدیم) و دانشکده کشاورزی به وضعیت موجود اعتراض کردند. این اعترضات بصورت پراکنده در دانشگاه در سال 1378 ادامه داشت اما اعتراضات صنفی به عملکرد معاون دانشجویی وقت (رییس فعلی دانشگاه)در سال 79 موجبات تغییر در بخشی از ساختار مدیریتی شد ، سه سال از روی کارآمدن دولت خاتمی می گذشت اما همچنان بنابر سیاست های دست راستی و مماشات مدعیان اصلاح طلبی مسئله حقوق دانشجویان زیر ضرب سیاست های مدیریتی تنگ نظرانه بود در آن زمان خلیل جمشیدی، معاون دانشجویی و فرهنگی بود و دانشجویان خواهان تغییر وی و تغییر در ترکیب کادر مدیریتی دانشگاه بودند لذا برای تحقق این مسئله و رسیدگی به امور خوابگاه ها و وضعیت تغذیه و کاهش رویکرد حراستی و انضباطی به دانشجویان ،اعتراضات دانشجویی در قالب تحصنی شکل گرفت و نتیجه آن عزل جمشیدی و انتصاب حسن حیدری بعنوان معاون جدید بود.

اما مهمترین تحصن این دهه به سال هشتاد و با اولین سال دوره دوم خاتمی مصادف بود. دوره دوم خاتمی در دانشگاه با شاخص هایی مانند محدود نمودن دانشجویان و انجمن های مستقل منتقد دولت و رشد و بالیدن نگاه های مستقل و برابری طلبانه در دانشگاه ها شناخته می شود . از همین رو در دولت در دانشگاهها می کوشید با موازی سازی یا محدود کردن برخی انجمن ها و عدم صدور مجوز برای دانشجویانی که نمی خواستند در کادر انجمن اسلامی فعالیت نمایند جریان دانشجویی منتقد و مخالف دولت را سرکوب نمایند. ایجاد کانون های بالا به پایین بخشی از این سیاست بود. سیاستی که شوراهای صنفی تازه شکل گرفته را به عامل اجرایی تبدیل می کرد تا مسئله صنفی به مسئله تغذیه محدود گردد و دانشجو به حقوق فرهنگی و آموزشی خود کاری نداشته باشد. در همین دوره و تمام دهه هشتاد سیاست های پولی سازی آموزش سرعت بیشتری گرفت و زیست دانشجویی بیشتر از گذشته مورد تعرض قرار گرفت سیاستی که در دولت احمدی نژاد هرگز متوقف نشد و تاکنون نیز با سیر صعودی ادامه دارد و دولت فعلی می کوشد منطق کالایی شدن آموزش را به همه عرصه های آموزش تسری بخشد منطقی که برخواسته از ساختار سود و سرمایه است.

این سیاست ها در دانشگاه زنجان نیز دنبال می شد از همین رو با تصدی معاونت توسط حسن حیدری نه تنها معضلات حل نشد بلکه انجمن اسلامی اساتید که در ائتلاف گروههای دوم خرداد قرار داشت و معاون دانشجویی عضو این تشکل بود می کوشید با تضعیف انجمن اسلامی و موازی سازی و ایجاد کانون های وابسته، دانشجویان مستقل و منتقد دولت را به محاق ببرد. از همین رو فعالین دانشجویی و اکثریت دانشجویان دانشگاه زنجان ، در روزهای منتهی به روزدانشجو سلسله اعتراضات و تحصن هایی را برپا نمودند که منجر به تغییراتی در کادر معاونت دانشجویی و احقاق برخی مطالبات شد. در این تحصن دانشجویان با استقرار در سالن ورزش(جنب ساختمان مرکزی سابق) و در اختیار گرفتن در ورودی دانشگاه از تردد ماشین ها جلوگیری نمودند و به مدت سه روز دانشگاه را تعطیل کردند تنها ماشین مهد کودک و مدرسه فرزندان اساتید و کارمندان و ماشین سوخت حق ورود به دانشگاه را داشتند پافشاری دانشجویان بر حقوق خود، در اصل وزارتخانه را وادار کرد که تن به خواسته ها بدهد تهدیدها ثمر نداد و مدیر دانشجویی و مدیر خوابگاه خواهران بعد از سال ها سیطره بر این بخش و اعمال سلیقه های خاص برکنار شدند، آمبولانس به بهداری دانشگاه داده شد و وضعیت سرویس های دانشجویی و رفتار مسئولین بهتر شد. این یکی از موفق ترین تحصن ها بود چرا که دستاوردهایش برای دانشجویان ملموس بود بخصوص در مورد وضعیت خوابگاه دختران که بسیار پلیسی و حراستی اداره می شد. در این تحصن ها دختران دانشجو در صف اول اعتراض قرار داشتند و تماس های کمیته انضباطی و حراست با خانواده نتوانست آنها را در پیگیری این مطالبات مایوس نماید. یکی از مطالبات و شروط پایان دادن به تحصن عدم برخورد با تحصن کنندگان بعد از تحصن بود. در زمان این اعتراضات رییس کنونی دانشگاه معاون اداری و مالی دانشگاه بود و داریوش سلیمی ، مسئول حراست آن زمان، اینک مسئول حراست کل وزارت علوم است.

دهه هشتاد

در نیمه اول دهه 80 مسئله و معضل آب آشامیدنی یکی از مواردی بود که منجر به چندین نوبت اعتراض دانشجویی شد همچنین این سالها همواره کیفیت غذا یکی از موارد اعتراض دانشجویان بود اما آن اعتراضی که منجر به قرار گرفتن نام دانشگاه زنجان در صدر اخبار گردید اعتراضات دانشجویی در خرداد 1387 بود در این سال دانشجویان معترض و خشمگین بخاطر هتک حرمت و تعرض معاون دانشجویی به یک دختر دانشجو دست به اعتراض و تحصن زدند.

اخبار این اعتراضات با حمایت اقشار مختلف باعث شد تا دانشگاه زنجان در صدر اخبار قرار گیرد اینترنت و شبکه های اجتماعی نوظهور نقش مهمی در رساندن صدای اعتراض دانشجویان داشتند. این اعتراضات منجر به تعطیلی یک هفته ای دانشگاه و لغو برخی امتحانات گردید. اگر چه این اعتراضات با اهداف معیشتی و رفاهی صورت نگرفت ولی از آنجایی که حقوق دانشجو فقط به مسئله رفاهی محدود نمی گردد این عزم را در دانشجویان ایجاد نموده بود تا از کرامت انسانی خود دفاع نمایند متاسفانه به جای برخورد اصولی با این هتک حرمت و مسئولین خاطی، دانشجویان معترض مورد تعقیب و حبس قرار گرفتند.

و اینک در میانه دهه نود، دانشجویان دانشگاه زنجان با مستقر شدن در سلف سرویس دانشگاه از روز پنجشنبه ، در اعتراض به وضعیت رفاهی و معیشتی به تحصن دست زده اند و اعلام کرده اند که خواهان تحقق مطالبات حداقلی زیر هستند.

” 1- رایگان شدن دریافت ژتون فراموشی بدون محدودیت دفعات در بازه زمانی

2- توزیع غذا در ظروف سلف سرویس برای ناهار تا ساعت 14:30 و شام تا ساعت 20:30 و تحویل غذا برای بیرون از سلف در وعده‌ی ناهار تا ساعت 15:00 و شام تا 21:00

3- اصلاح الگوی رزرو غذا از طریق اتوماسیون

4- بازگرداندن هزینه غذاهای دریافت نشده به دانشجویان بدون محدودیت دفعات در بازه زمانی

5- تحویل صبحانه به صورت جیره هفتگی

6- یکسان‌سازی قیمت غذاهای روز‌ رزرو با غذاهای از پیش رزرو شده

7- افزایش زمان تحویل وعده شام به دانشجویان ساکن خوابگاه استقلال تا ساعت 9 شب(به علت بُعد مسافت)

تبصره‌ها:

– تمامی مطالبات مطروحه در این تحصن برای تمامی دانشجویان پسر و دختر؛ شبانه و روزانه ساکن دانشگاه و شهر یکسان است.”

آنها در اطلاعیه های خود اعلام کرده اند که تحصن آنها مسالمت آمیز است و خواهان اطلاع رسانی مطالبات خود شده اند. روز شنبه آنها چارمین روز تحصن خود را پشت سر گذاشته اند و اعلام کرده اند تا رسیدن به مطالبات خود در محل سلف سرویس خواهند ماند. در خبری مدیر روابط عمومی دانشگاه از برخورد با دانشجویان متحصن خبر داده است همچنین شورای صنفی دانشجویان سراسر کشور از تحصن صنفی داشجویان اعلام حمایت کرده است و نسبت به برخورد احتمالی با دانشجویان متحصن به مدیریت دانشگاه پیام روشن و قاطع داده است.

دانشگاه زنجان همچون سایر دانشگاه ها، از نیمه دوم دهه هفتاد مسیر خصوصی سازی و پولی کردن آموزش را به شدت طی کرده است دانشجویان دبیری، اولین نسل از دانشجویانی بودند که در دانشگاه زنجان قربانی این سیاست ها شدند اسکان دانشجویان در خوابگاه های غیراستاندارد و پولی تحت عنوان خوابگاه خودگردان اولین گام های برون سپاری خدمات و پولی کردن آموزش بود اینک دانشگاه زنجان بیش از 10 هزار دانشجو دارد و گسترش کمی دانشجویان در سایه سیاست های خصوصی سازی با کاهش خدمات رفاهی و آموزشی همراه بوده است مشکلی که گریبانگیر تمام دانشگاه های کشور است.

برای نوشتن این یادداشت نگاهی به سایت دانشگاه زنجان کردم متاسفانه این واحد دانشگاهی هم مانند سایر دانشگاه از یک چرخه مدیریتی معیوب رنج می برد و چرخش در سطح مدیریتی به چرخش افراد منتسب به باندهای قدرت بستگی دارد. برخی مدیران در این دانشگاه همان هایی هستند که 15 سال پیش در مدیریت بودند گویی جذب این همه عضو هیئت علمی کافی نبوده تا افرادی مانند جمشیدی جای خود را به افکار جدید و افراد جوان بدهند بخصوص اینکه نحوه مدیریت این افراد همواره بخشی از اعتراضات دانشجویی در دهه های گذشته بوده است.

*وقتی خبر این اعتراض و تحصن دانشجویی را دیدم بعنوان یک عضو اولین دوره شورای صنفی داشجویان دانشگاه زنجان در سال 1377 (عضو شورای صنفی خوابگاه خودگردان راه آهن) و بعنوان یک فعال صنفی معلمان در قالب این یادداشت کوشیدم بخشی از صدای این دانشجویان باشم.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:خودکشی یکی از مصائب جامعه سرمایه داری

در روزهای گذشته اعلام خبرهای خودکشی در مناطق مختلف، بار دیگر این معضل را مورد توجه مقام های ذیربط، رسانه ها و کارشناسان قرار داد. از خطوط مترو تا پل عابر پیاده هر یک به مکانی برای پایان زندگی افرادی تبدیل شده که زندگی برای آنها بی معنا می شود. واقعیت این است که در ماه‌های گذشته موارد اقدام به خودکشی در ایران افرایش یافته و تنها در هفته گذشته خبر ۶ مورد خودکشی در رسانه‌های ایران منتشر شد که یک مورد آن در خیابان میرداماد تهران رخ داد. در این حادثه یک مرد ۶۵ ساله خود را از پل عابر پیاده دار زده بود. بر اساس برآوردهای غیررسمی روزانه دست‌کم ۱۳ نفر از این طریق به زندگی خود پایان می دهند.

لینک متن کامل:

http://komitteyehamahangi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2558:1395-02-27-20-07-59&catid=11:1389-12-23-23-55-51&Itemid=30

انفجار در خط لوله گاز گچساران هفت کشته و مجروح برجای گذاشت!

در این انفجار خط لوله گاز گچساران که لحظاتی قبل به وقوع پیوست، شش نفر از کارگران و عوامل اجرایی مجروح و پیمانکار پروژه نیز جان خود را از دست داد.

به گزارش28اردیبهشت مهر،این حادثه در پی عملیات برشکاری سرد بر روی خط لوله چهار اینچ گاز احیا در محدوده عملیاتی شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران به دنبال ترکیدگی لوله به وقوع پیوست.

یکی از مجروحان حادثه از ناحیه پا دچار قطع عضو شده و پنج نفر دیگر نیز با جراحات سطحی در بیمارستان بعثت شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران تحت مداوا قرار دارند.

این حادثه در نزدیکی چاه شماره ۱۰۰ گچساران به وقوع پیوسته است.

اعتصاب،راه بندان،تظاهرات وتجمع درسراسر فرانسه دراعتراض به پیش نویس قانون کار دولت فرانسو اولاند!

اخبار وگزارشات کارگری:درادامه اعتراضات به به پیش نویس قانون کار دولت فرانسو اولاند،امروز17مه 220هزارنفردرسراسر فرانسه به خیابان ها آمدند ومخالفتشان را بار دیگر بنمایش گذاشتند.

رانندگان کامیون ها از شب گذشته با ایجاد راه بندان هم وارد کارزاراعتراضی نسبت به پیش نویس قانون کار الخمری شدند.

درهمین رابطه کارگران پالایشگاه های فرانسه دست از کار کشیده وبه خیابان ها آمدند.

کارگران حمل ونقل زمینی و دریایی با اعتصابشان به دامنه اعتراضات گسترش دادند.

اعتصابات واعتراضات در هفته جاری ادامه دارد وروزپنج شنبه19مه برای باردیگر تظاهرات خیابانی برگزار خواهدشد.

خلاصه اطلاعیه سندیکای ث.ژ.ت بتاریخ17مه

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.