اخباروگزارشات کارگری۲۴و۲۵تیر۱۳۹۵

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد

– تجمع اعتراضی کارگران شهرداری بهبهان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه!

اخراج کارگران درصورت اعتراض نسبت عدم پاسخگویی به مطالباتشان!

– سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران صبح فردا دربیمارستان شفای لاهیجان ، جراحی خواهد شد!

– طومار اعتراضی کارگران کارخانه چوکا خطاب به مدیرعامل تاپیکو*!

– وزارت نیرو قصد اجرای همسان‌سازی حقوق و مزایای اپراتورهای قرارداد معین و نیروهای پیمانی و رسمی را ندارد؟!

– ادامه بلاتکلیفی معیشتی وشغلی کارگران کارخانه کاشی زرین خراسان!

– مشکلات کارگران کارخانه آساک دوچرخ قوچان در رابطه باعدم پرداخت ماه ها حقوقشان!

– سومین تجمع اعتراضی دانشجویان علوم پایه نسبت به مصوبه وزارت بهداشت !

– سیر تحول مبارزات معلمان مکزیک طی ده سال گذشته

– جان باختن یک آتش نشان درآتش سوزی ساختمان مسکونی خیابان جنت آباد!

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری بهبهان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه!

اخراج کارگران درصورت اعتراض نسبت عدم پاسخگویی به مطالباتشان!

دوشنبه شب همچون بسیاری از شب های این چند ماه گذشته باخبر شدیم که کارگران شهرداری در کنار کانال روبروی مسجد امام هادی واقع در جاده قدیم اهواز تحصن کرده اند، تصمیم بر این شد که به محل تجمع این عزیزان بروم و سوالات بی جوابم را از خودشان جویا شوم.

از قرار معلوم دست به اخراج مسئولین در این زمینه هم بسیار خوب می باشد و در جواب این اعتراضات هم به راحتی نیروها را اخراج می کنند.

به گزارش۲۵تیر راک نیوز،همانگونه که اطلاع داده بودند کارگران عزیز به نشانه اعتراض جمع شده بودند و علاوه بر آنها تعدادی از رانندگان هم ماشین های خود را آورده و در این تجمع حضور داشتند. برای روشن شدن قضیه به سراغ یکی از این عزیزان رفتم و از ایشان دلیل این تجمع و اعتراض را جویا شدم، طبق سخنان این کارگران زحمت کش، اعتراضات و درخواست این عزیزان را می توان در ۴ بخش عنوان کرد.

بخش اول: مهمترین درخواست این عزیزان پرداخت نشدن حقوق و دیگر مطالبات چند ماه گذشته می باشد. طبق حرف های این کارگرشریف، در سال جدید فقط مقداری از حقوق فروردین را پرداخت کرده اند و مابقی را هنوز پرداخت نکرده اند.‌ از ایشان سئوال کردم آیا این مطالبات را پیمانکار میبایست پرداخت کند یا شهرداری؟

فرمودند پیمانکار می گوید از مهرماه سال گذشته که قرارداد را امضا کرده ایم تا کنون، شهرداری مطالبات را پرداخت نکرده و ما از جیب خود حقوق شما را پرداخت می کنیم.

از قرار معلوم دست به اخراج مسئولین در این زمینه هم بسیار خوب می باشد و در جواب این اعتراضات هم به راحتی نیروها را اخراج می کنند.

بخش دوم: در خصوص بیمه می باشد، طبق شنیده ها بر اساس قانون کار افراد حداکثر یک هفته بعد از شروع کار می بایست بیمه شوند اما این کارگر عزیز ما می گوید خود من بعد از ۳ ماه بیمه شدم و هستند افرادی که ۴ ماه از شروع کار آنها گذشته و هنوز بیمه نشده اند !!! مشکل دیگر در خصوص پرداخت بیمه این عزیزان می باشد که به موقع پرداخت نمی شود و این امر موجب مشکلاتی برای آنها شده است.

دوست عزیزمان در این خصوص گفت که ما هر دو یا سه ماه یکبار باید به بیمه مراجعه کنیم و از سوابق خود پرینت گرفته و بررسی کنیم که‌ آیا بیمه ما به موقع پرداخت شده است یا خیر؟

بخش سوم: که بسیار جالب می باشد مشکل قرارداد این عزیزان می باشد. به عنوان مثال همین کارگر عزیزی که خدمتشان بودم، ۶ ماه است که شروع به کار کرده و هنوز قرارداد ندارد!! ۶ماهه کار میکنه و هنوز قرارداد نداره.

و اما بخش چهارم: در خصوص مرخصی این عزیزان می باشد. همانگونه که همه ما مطلع می باشیم مرخصی یکی از مهمترین حقوق اولیه نیروی کار می باشد.

جالب است بدانید این نیروهای زحمت کش شهرداری حدود دو ماه می باشد که به مرخصی نرفته اند و با وجود پرداخت نشدن حقوقشان تمامی ایام این دو ماه را کار کرده اند و اجازه هیچگونه مرخصی را دریافت نکرده اند و در پاسخ درخواست مرخصی به آنها گفته شده است که ما با کمبود نیرو مواجه هستیم و به این دلیل نمیتوانیم به شما مرخصی دهیم.

همانگونه که مشاهده می کنید این چهار بخش جزء حقوق اولیه نیروی کار می باشد و درخواست غیر معقولی نیست که از طرف این نیروهای زحمت کش درخواست شده است.

جالب این است که پیمانکار رفع این مشکلات را بر عهده شهرداری می داند و شهرداری هم برطرف شدن این مشکلات را از وظایف پیمانکار می داند و هر کدام تلاش می کنند که توپ را به زمین دیگری بیاندازند و خود را بی گناه جلوه دهند. اینکه مقصر اصلی در این زمینه کیست را بر عهده شما خوانندگان عزیز میگذاریم اما در پایان با ذکر چند نکته و سوال شما را در شناسایی مقصر و یا مقصرین این مشکلات یاری می کنیم:

* جناب آقای پیمانکار عزیز آیا اگر به جای این نیروهای عزیز دوستان و عزیزان خود شما بودند، باز هم با آنها به این شکل برخورد می کردید و به همین راحتی از ساده ترین حقوق اولیه آنها چشم پوشی می کردید؟

* آیا خود شما می توانید ۶ ماه را بدون بستن قرارداد که چند ماه آن هم بدون دریافت حقوق می باشد را کار کنید؟

* آیا شما به این فکر کرده اید که تعداد زیادی از این عزیزان متاهل می باشند و همچون خود شما باید برای خانواده خود هزینه کنند؟

* آیا اگر حق با شما باشد و شهرداری در این مدت هیچ مطالباتی را واریز نکرده باشد و پرداختی ها را تاکنون از جیب خود داده اید و متضرر شده اید، چرا استعفا نمی دهید و این از خودگذشتی را برعهده دیگران و علی الخصوص نیروهای بومی نمی گذارید؟

* آیا صدای اعتراض مردم در خصوص نظافت شهر به گوش شما رسیده است؟ آیا با وجود آن همچنان بر ماندن خود در این شرایط بی پولی و آلودگی بیش از حد شهر اصرار می ورزید؟ *

جناب آقای شهردار اگر تمامی این مشکلات بر عهده پیمانکار می باشد پس وظیفه شما در این خصوص چیست؟ آیا نظارتی را بر کار ایشان انجام داده اید؟ آیا صدای اعتراض مردم در خصوص تنظیف شهر را به گوش ایشان رسانده اید؟ آیا اصلاً صدای اعتراض مردم به گوش خود شما رسید؟

* جناب آقای شهردار اگر تمامی این مشکلات بر عهده پیمانکار می باشد پس وظیفه شما در این خصوص چیست؟ آیا نظارتی را بر کار ایشان انجام داده اید؟ آیا صدای اعتراض مردم در خصوص تنظیف شهر را به گوش ایشان رسانده اید؟ آیا اصلاً صدای اعتراض مردم به گوش خود شما رسیده

سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران صبح فردا دربیمارستان شفای لاهیجان ، جراحی خواهد شد!

محمود بهشتی لنگرودی که پس ازچند دوره اعتصاب غذا از زندان اوین به مرخصی آمده است کماکان با مشکلات پزشکی ودرمانی ناشی ازاعتصاب غذا روبه روست.

وی که در حال پیگیری عوارض جسمیِ ناشی از اعتصاب غذا ، راهی بیمارستان شد ه بود باتاکید پزشکان مجبور به پذیرش عمل جراحی و حذف کیسه صفرا گردید.

به گزارش۲۵تیر حقوق معلم و کارگر،وی قرار است فردا (بیست و ششم تیرماه) در بیمارستان شفای لاهیجان تحت عمل جراحی قرار بگیرد

لازم به ذکر است که طبق گفته ی پزشکان ، عارضه ی ایشان ، تورم پانکراس (پانکرانیت) تشخیص داده شده ودلیل بروز این بیماری کاهش ناگهانی وزن ، ناشی از اعتصاب غذای خشک اعلام گردیده است .

این فعال مدنی طی یک سال گذشته و در اعتراض به احکام ناعادلانه ای که توسط دادگاه های انقلاب صادر می گردد بیش از چهار بار دست به اعتصاب غذا زده است.

طومار اعتراضی کارگران کارخانه چوکا خطاب به مدیرعامل تاپیکو*!

جمعی از کارگران کارخانه چوکا با امضاء طوماری خطاب به مدیرعامل تاپیکوضمن اعتراض نسبت به وضعیت موجود، خواستار رسیدگی به مشکلاتشان شدند.

بی‌مقدمه و با دل‌هایی اندوهبار:

آیا خبر دارید در یک سال و نیم گذشته بر سر کارخانه بزرگ چوکا این قطب صنعت کاغذسازی کشور و این بزرگ‌ترین مجتمع تولیدی استان فقیر ما، با حدود ۱۰۰۰ نفر شاغل مستقیم و بالای چندین هزارمیلیارد ریال گردش مالی سالانه چه آمده است؟

آیا خبر دارید از حدود یک سال ونیم پیش تنها به دلیل سوءتدبیر در تأمین مواد اولیه و عدم علاقه به بهره‌گیری از دانش و تجربه مدیران و کار‌شناسان مجرب شرکت و برخوردهای امنیتی با کار‌شناسان صنعت و منفعل کردن آن‌ها، توسط مدیر عاملی خودشیفته بر کارخانه‌ای که به طور متوسط ماهانه بالای شش هزار تن کاغذ کارتن تولید می‌کرد چه گذشته است؟

آیا خبر دارید پرسنل و کارگرانی که سالیان سال هر روز با پویایی در تکاپوی چرخش چرخ‌های تولید این شرکت و با نیت رونق اقتصاد و صنعت این مملکت و کسب درآمدی حلال برای خود و خانواده خویش، شادمانه در این مجتمع ورود و خروج می‌کردند چگونه از سال گذشته با مشاهده سوءمدیریت منتج به رکود تولید و نهایتاٌ تعطیلی بی‌معنی کارخانه و اخراج عنادگونه کار‌شناسان و همکاران منتقد دلسوز خود، دچار افسردگی و رخوت و استیصال شده‌اند؟

گزیده‌ای از رفتارهای مدیر عامل چوکا در یک سال مدیریت وی منعکس می‌شود تا مگر شما برای نجات چوکا و نجات یک شهرستان در این استان سراپا نیازمند کاری کنید:

مدیرعامل شرکت چوکا، در اولین سخنرانی خود در ابتدای ورود به چوکا در سالن آمفی‌تأ‌تر شرکت خطاب به پرسنل و مسئولان گفت: «هریک از مدیران شرکت و همین‌طور مسئولان شهرستان و استان اگر با ایده‌ها و مدیریت من در چوکا مخالفت کنند پا روی خون شهدا گذاشته‌اند»!!! به این ترتیب وی با این ادبیات بهت برانگیز در یک بنگاه اقتصادی تکلیف همه منتقدان را‌‌ همان روز اول مشخص کردند.

نامبرده در‌‌ همان اولین جلسات هیئت مدیره به روشی منحصر به فرد اختیار تمام اعضای هیئت مدیره را کتباٌ سلب می‌کند. بنابراین وی هیچ تصمیم اجرائی را هر چند در حد تعطیلی کارخانه نیازمند مصوبه هیئت مدیره نمی‌بیند. همچنان که در هیچ امر و اقدامی، خود را نیازمند مشورت گرفتن و استعلام از هیچ مدیر و کار‌شناسی ندیده و نمی‌بیند.

تصمیم‌ها و اقدام‌های مدیرعامل نیز از زوایای دیگری شگفت‌انگیزاست؛ وی در سخنرانی پس از معارفه در چوکا از ایجاد و بهره‌برداری کارخانه بازیافت یا o. c. c در سال ۷۶ و تولید و مصرف بیش از ۷۰درصد خمیر بازیافتی در چوکا اظهار شگفتی کرده و با انتقاد شدید از این اقدام و با این توجیه که چوکا برای مصرف ۱۰۰درصد چوب طراحی شده است آنرا ضربه‌ای به شرکت تلقی کرد و بدون توجه به نظر کار‌شناسان گفت: «ما کم کم به سمت طراحی اولیه چوکا یعنی ۱۰۰ درصد چوب پیش می‌رویم»!!. (گویا نامبرده از محدودیت شدید اعمال شده بر برداشت از جنگل‌ها در بیست سال پیش کاملاٌ بی‌اطلاع بوده‌اند) تا اینکه نهایتا پس از گذشت سه ماه پس از عاجز ماندن از تهیه‌‌ همان ۳۰درصد چوب، پذیرفت که ادامه حیات چوکا بدون بازیافت غیرممکن است!.

مدیرعامل در جمع مدیران و سرپرستان شرکت این بار از تعطیلی کارخانه تخته چندلائی مجتمع اظهار شگفتی کرد و بدون هیچ استعلام کار‌شناسی گفت: «من این کارخانه را تا ماه آینده راه‌اندازی می‌کنم! از همین امروز یک هیئتی از مدیران و سرپرستان و تکنسین‌های فنی کارخانه را مأمور راه‌اندازی کارخانه تخته چندلائی پس از تعطیلی ۱۵ ساله خواهم کرد از همین امروز آقایان بروند چوب درجه یک برای این کارخانه تهیه کنند!!!». (گویا وی از قیمت فوق العاده بالای چوب آن هم چوب درجه یک و محدودیت آن از دو دهه گذشته و ورود و جایگزینی مصنوعات دیگر مثل MDF و عدم توجیه پذیری تولید تخته چندلائی در کشور بی‌اطلاع بوده‌ و صد البته خود را نیز بی‌نیاز از اخذ نظر کار‌شناسان می‌دید!!) به این ترتیب مدیر عامل نه یک ماه بلکه بیش از چهار ماه مجرب‌ترین تکنسین‌ها و پرسنل فنی شرکت را از خدمات‌رسانی در خط اصلی تولید محروم و درگیر یک پروژه بی‌معنی کرد که البته پس از صرف هزینه‌ها و راه‌اندازی آن به‌‌ همان نتیجه‌ای رسید که پیشاپیش مدیران و کار‌شناسان دلسوز شرکت گوشزد کرده بودند بنابراین‌‌ همان جا‌‌ رها کردند!!!.

مدیر عامل دوباره اما، با جمع کردن مجدد سرپرستان و مدیران شرکت تصمیم جدید و شگفت انگیز دیگر خود را اظهار کرد و گفت: «بنده ۱۲۰ هزارتن تولید کاغذ برای سال آینده هدف‍‌گذاری کرده‌ام و البته انتظار دارم تا پایان اسفند ماه امسال هم (حدود ۴۵ روزه) حداقل ۱۰ هزارتن تولید تحویل بدهید!!». شعاری که نه برای کار‌شناسان شرکت بلکه برای هر کارگر ساده چوکا نیز از محال محال بود. (سقف تولید سالانه طی دهه گذشته ۷۰ هزار تن بوده است). جالب آنکه وی برای چنین هدف بلندپروازانه‌ای حتی هیچ تعمیر، شات‌دان و نوسازی را در خط تولید مستهلک چوکا نیاز ندید و در پاسخ کار‌شناسان به عدم امکان دستیابی به چنین هدفی بدون بازسازی گفت: «… زمان جنگ هم ما تحریم بودیم و سلاح نداشیم اما به همت رزمندگان موفق بودیم شما تخته گاز! بروید بقیه‌اش با من». (گویا وی قوانین اقتصاد و رقابت و تجارت و بازار را اشتباهی گرفته بود).

وی چندین ماه شعار راه‌اندازی کارگاه تولید کمپوست از ضایعات چوبی (یک محصول جانبی) را داد و گفت: «تمام مقدمات فراهم شده و ماشین آلات کمپوست سازی از کشور آلمان می‌رسد!!». به این ترتیب کلی نیرو و انرژی را صرف ساختن سوله و سرند کردن چندین هزار تن خاک کرد و سرانجام بی‌نتیجه‌‌ رها کرد.!!

وی محوریت تولید کارخانه را‌‌ رها کرده و ماه‌ها مشغول ساخت و تجهیز یک کارگاه پالت زنی ۶ نفره در مجتمع شد و بار‌ها در سخنرانی‌های خود گفت برای محصول آن با پتروشیمی‌ها قرارداد بسته شده است اما اکنون ماه‌هاست پس از راه‌انداری گاهی با فعالیتی اندک‌‌ رها شده است.!

مدیرعامل تقریبا تمامی مدیران میانی باسابقه و اکثر سرپرستان و کار‌شناسان مجرب صنعت را منفصل از شغل خود کرده است و در عوض تعدادی افراد بازنشسته مجهول‌الهویه را به عنوان مدیر و مشاور با حقوق و تسهیلات و امتیازات آنچنانی وارد و به کار گرفته است و تعدادی از مدیران و سرپرستان و کار‌شناسان ارزشی و دلسوز شرکت را که جزء والا‌ترین سرمایه سازمان محسوب می‌شدند به دلایلی واهی تنها به خاطر یک انتقاد ساده و یک اظهار نظر کار‌شناسانه خلاف میل مدیریت، از شرکت اخراج کرده است!!!.

علی‌رغم همه شعارهای انقلابی وعده‌های بلندپروازانه و دست‌نیافتنی فوق؛ مدیر عامل در تیرسال ۹۴ برخلاف نظر همه کار‌شناسان مبنی بر عدم نیاز به توقف تولید برای بازسازی (به دلیل وجود چهار خط مستقل بازیافت و دوبویلر برای شرکت)، بدون اطلاع قبلی و بدون مصوبه هیئت مدیره و اخذ مجوزهای لازم و قبل از ارائه طرح توجیهی و اخذ تسهیلات و قبل از برگزاری مناقصه قانونی و قبل از تهیه بخشی از تجهیزات مورد نیاز، یک شبه تصمیم به تعطیلی کارخانه بزرگ چوکا می‌گیرند و نتیجه آن می‌شود که اکنون همه شاهدند: ماه‌ها تعطیلی و توقف بی‌سرانجام تولید، ماه‌ها روز کار ساختن چهار شیفت کاری، کندن و‌‌ رها کردن بسیاری از تجهیزات و فوندانسیون‌های مربوطه، کندن و‌‌ رها کردن سقف مهم‌ترین بخش کارخانه در فصل بارندگی و جریان سیل آسای باران به تجیزات میلیاردی شرکت، نیمه‌کاره‌‌ رها کردن بسیاری از کار‌ها توسط پیمانکاران به دلیل عدم تعهد به پرداخت‌ها، و نهایتاً جمع کردن و راه‌اندازی ناقص همه آن‌ها. جالب آنکه علی‌رغم تعمیرات ناقص و معیوب بخش‌ها و تجهیزات به دلیل بی‌برنامگی و عدم تخصیص مناسب بودجه موجود، وی در رفتاری غیرمتعارف و برخلاف نظر کار‌شناسی اقدام به کندن سطح وسیعی از محوطه یارد و نیز جاده منتهی به آن و مش‌گذاری آن‌ها با می‌لگرد ۱۸!! و بتن کاری آن کرده و نیز اقدام به رنگ‌آمیزی در و دیوار و رویه تجهیزات می‌کند که به طور کلی جزء اولویت‌های بازسازی محسوب نمی‌شد.

درگیری‌ها و اعتصاب‌های پیاپی کارگری و اخراجی‌های بی‌معنی و بحران‌آفرین، قراردادهای پیمانکاری مبهم، غیرقانونی و آبکی و بسیار منحرف از قیمت متعارف و معنی‌دار.

جالب است که تنها اقدام ملموس پس از تعطیلی کارخانه لایروبی حوضچه‌های فاضلاب است که ابتدا به پیشنهاد و همکاری یکی از مدیران با پیمانکاری به قیمت حدود ۴۵،۰۰۰ ریال به ازای هر متر مکعب برای لایروبی یکی از حوضچه‌ها قرارداد بسته می‌شود اما آقایان متعاقباٌ قرارداد مرموز دیگری را با پیمانکاری دیگر برای لایروبی چند تا از‌‌ همان حوضچه‌ها (همه کنار هم و با ماهیتی یکسان) با قیمتی کاملاٌ متفاوت (۸۱،۰۰۰ ریال به ازای هرمترمکعب) منعقد می‌کند. که براساس یک برآورد سرانگشتی در مجموع بیش از ۷ میلیارد ریال اختلاف قرارداد به ضرر شرکت بسته شده است. و جالب آنکه وی لایروبی این حوضچه‌ها را که حداکثر در هر ۸ سال یک بار انجام می‌گرفته در محافل عمومی و گاهی نزد مسئولان برای اولین بار در عمر چوکا گزارش کرده و آنرا تنها به مدیریت خود نسبت می‌دهند!!.

عدم توجه به تامین مواد اولیه علی‌رغم ماه‌ها تعطیلی کارخانه و راه‌اندازی بی‌معنی و بدون مواد اولیه و تولید کارخانه و سوختن بی‌هدف میلیون‌ها متر مکعب گاز در روز و تولید بخار و‌‌ رها کردن آن به فضا و تحمیل هزینه اضافی به شرکت فقط با هدف عوام فریبی و ایجاد فضای روانی در منطقه.

قرارداد غیرکار‌شناسی و توجیه ناپذیر با شرکتی تجاری جهت واردات چوب از روسیه با قیمتی سه برابر چوب داخلی به نحوی که نه تنها صرفه‌ای در تولید کاغذ از آن مترتب نیست بلکه قیمت تمام شده بسیار فرا‌تر از قیمت کاغذ در ایران خواهد بود. توضیح اینکه از هر ۳. ۵ کیلو چوب یک کیلو خمیر استحصال می‌شود که با لحاظ کردن هزینه‌های تولید و در نظر گرفتن قیمت کاغذ کرافت لاینر در بازار ایران که حداکثر ۱۸۰۰ تومان است قیمت تمام شده بسیار بالا‌تر از قیمت کاغذ در بازار خواهد بود.

خلاصه این مدیریت یک پدیده‌ای نوظهور است که حداقل چوکا نه به خود دیده و نه نیز هرگز خواهد دید!!!

منبع:ایلنا-۲۵تیر

* تاپیکو به عنوان برترین هلدینگ سرمایه گذاری کشور ۳۲ شرکت مدیریتی و وابسته اصلی در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع لاستیک و سلولزی- منجمله شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران (چوکا)-، دراختیاردارد.

هم اکنون بیش از ۱۸ هزار و پانصد نفر بطور مستقیم در مجموعه شرکت‌های عضو هلدینگ تاپیکو مشغول به کار هستند.

وزارت نیرو قصد اجرای همسان‌سازی حقوق و مزایای اپراتورهای قرارداد معین و نیروهای پیمانی و رسمی را ندارد؟!

اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق می‌گویند با وجود اعتراضات مکرر،وزارت نیرو قصد ندارد همسان‌سازی حقوق و مزایای اپراتورهای قرارداد معین و نیروهای پیمانی و رسمی را اجرایی کند.

به گزارش۲۵تیرایلنا،جمعی از اپراتورهای پست‌های فشارقوی برق از اجرایی نشدن طرح همسان‌سازی حقوق و مزایای آن‌ها با نیروهای پیمانی و رسمی وزارت نیرو ابراز نگرانی کردند.

این اپراتور‌ها می‌گویند هر ساله در قرارداد‌ها مقدار ناچیزی افزایش مزدی انجام می‌شود و وزارت نیرو به جای اجرای همسان‌سازی و یکسان نمودن ردیف‌های حقوقی، اقدام به این افزایش ناچیز می‌کند.

از قرار معلوم برای امسال نیز بندی به نام سابقه سنوات در قراردادهای اپراتور‌ها ی قرارداد معین اضافه شده که تا حدی کسورات مزدی این پرسنل را جبران نماید، اما یکسان سازی ردیف‌های حقوقی همچنان در دستور کار قرار نگرفته است.

ادامه بلاتکلیفی معیشتی وشغلی کارگران کارخانه کاشی زرین خراسان!

در پی ادامه بحران مالی در کارخانه کاشی زرین خراسان در شهرستان تربت حیدریه، این واحد صنعتی موقتا تعطیل شد وحدود ۲۰۰کارگر قرار دادی بلاتکلیف شدند.

به گزارش ۲۵تیرایلنا، منابع کارگری در این واحد تولیدی گزارش کرده‌اند، کارخانه کاشی زرین خراسان که کیلومتر ۹ جاده تربت حیدریه به مشهد فعالیت تولیدی دارد به دلیل آنچه از سوی کارفرما بحران در منابع مالی عنوان می‌شود، از اول تیر ماه سال جاری موقتا تعطیل اعلام شده است وحدود ۲۰۰ کارگر شاغل در این واحد تولیدی با ۷ ماه مزد معوقه هم اکنون بلاتکلیف هستند.

بنا به گفته کارگران، طی چند سال گذشته کارخانه کاشی زرین خراسان به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینه‌های جانبی را نداشته و همین مسئله باعث ایجاد وقفه در پرداخت مطالبات آن‌ها شده بود.

طبق اظهارات کارگران،بی‌توجه‌ای مدیران این واحد تولید در پرداخت مطالبات کارگران باعث شده کارگران بعد ازتعطیلی کارخانه طی دفعاتی مقابل درب ورودی کارخانه ومقابل ساختمان فرمانداری تربت حیدریه دست به اعتراض بزنند.

بنا به گفته کارگران، مشکلات این کارخانه درست بعد از واگذاری نیمی از سهام کارخانه (۵۲ درصد) به یکی از شرکتهای سرمایه گذاری آغاز شده است.

درهمین رابطه:

تجمع کارگران کارخانه کاشی زرین خراسان مقابل فرمانداری تربت حیدریه درپنجمین روزاعتصاب دراعتراض به عدم پرداخت۷ماه حقوق وحق بیمه !

امروز هشتم تیرماه،بیبش از ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه کاشی زرین خراسان درپنجمین روزاعتصابشان در اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و حق بیمه مقابل فرمانداری تربت حیدریه تجمع کردند.

یکی ازکارگران معترض گفت: ما به مدیران پیشنهاد کردیم که حداقل دو ماه حقوق و مطالباتمان را پرداخت کنند تا به فعالیت خود ادامه بدهیم اما آنها قبول نکردند و لذا از روز جمعه ۴ تیرماه کارخانه تعطیل شده و تا پرداخت معوقات، کارگران حاضر به ادامه فعالیت نیستند.

به گزارش ۸تیرتابان تربت، مدتی است که مشکلات مالی کارخانه کاشی زرین خراسان بیداد می کند و این کارخانه رو به تعطیلی می رفت که آبانماه پارسال با خرید ۵۲ درصد سهام آن توسط یکی از متمولین تربت حیدریه انتظار بر این بود که مشکلاتش برطرف شود اما کارگران این کارخانه معتقدند که بر مشکلات آن افزوده شده است.

در حاشیه این تجمع اعتراض آمیز یکی از کارگران گفت: علیرغم همه وعده و وعیدهای مدیران کارخانه، متاسفانه علاوه بر اینکه ۷ ماه حقوق دریافت نکردیم بیمه همه پرسنل کارخانه نیز قطع شده است.

وی افزود: خرید ۵۲ درصد سهام توسط یکی از متمولین شهرستان کار را سخت تر کرده و بر مشکلات کارخانه افزوده است.

این کارگر تصریح کرد: ما به مدیران پیشنهاد کردیم که حداقل دو ماه حقوق و مطالباتمان را پرداخت کنند تا به فعالیت خود ادامه بدهیم اما آنها قبول نکردند و لذا از روز جمعه ۴ تیرماه کارخانه تعطیل شده و تا پرداخت معوقات، کارگران حاضر به ادامه فعالیت نیستند.

وی با بیان اینکه هیچ چیزی بدتر از بلاتکلیفی نیست تصریح کرد: متاسفانه هیچ یک از مسئولین شهر و کارخانه پاسخ دقیقی به کارگران نمی دهند و بالاخره تصمیم گرفتیم با تجمع مقابل فرمانداری صدایمان را به گوش دولتمردان برسانیم.

یکی دیگر از کارگران در این خصوص اظهار داشت: این چه گشایش پسابرجامی است که هر روز وضعیت معیشتی مردم بدتر می شود، بهتر است دولتمردان بازدیدی از کارخانه ها و کارگاههای تعطیلی یا رو به تعطیلی داشته باشند.

کارخانه کاشی زرین خراسان واقع در ۱۲ کیلومتری جاده تربت حیدریه به مشهد حدود ۳۵۰ پرسنل دارد.

به گزارش امروزایرنا درهمین رابطه،یکی از این کارگران گفت: حدود هفت ماه است که کارخانه دستمزدی به ما پرداخت نکرده و این موجب بروز مشکلاتی در زندگی روزمره ما شده است.

به گفته وی این کارخانه بخش خصوصی ۲۵۷ نفر کارگر دارد، که اخیرا ۵۱ درصد سهام آن به شخص دیگری واگذار شده و همین نقل و انتقالات و نیز تغییر مدیریت آن، مشکلاتی را به وجود آورده است.

تجمع کنندگان پس از مدتی برای مذاکره با مسئولان فرمانداری، مسئولان ادارات کارگری شهرستان و نیز مدیران کارخانه به داخل فرمانداری رفتند.

معاون سیاسی، اجتماعی فرماندار تربت حیدریه گفت: در نشست مدیران کارخانه کاشی با نمایندگان کارگران معترض مقرر شد بخشی از طلب کارگران تا ۱۵ تیرماه به حساب آنان واریز و مابقی نیز در نوبت های بعدی تسویه شود.

مهدی ناصری افزود: در این جلسه تاکید شد که چنانچه مدیران کارخانه کاشی به تعهدات خود عمل نکنند، فرمانداری راسا وارد عمل شود.

کارخانه کاشی زرین تربت حیدریه بر اساس ظرفیت اسمی، توان تولید روزانه ۱۴هزار متر مربع کاشی را دارد که به علت تحریم ها و کمبود نقدینگی اکنون این رقم به روزانه ۵ هزار مترمربع رسیده که عمدتا به کشور عراق صادر می شود.

این کارخانه بدهی های زیادی نیز به شرکت های خدماتی آب، برق و گاز دارد.

ادامه بلاتکلیفی کارگران بیکارشده شرکت حفاری نفت شمال!

تودیع و معارفه رییس شرکت حفاری شمال در حالی شکل گرفت که پس از کش و قوس‌های فروان در شرکت حفاری شمال که به بیکاری حدود ۷۰ کارگر این شرکت منجر شد، حدود ۳۰ نفر از کارگران اخراجی این شرکت برای دومین بار مقابل درب شرکت نفت خزر تجمع کردند تا آینده مبهم شغلی آنان مشخص شود.

به گزارش خط امید، مراسم تودیع و معارفه عزت الله حجازی رییس شرکت حفاری شمال که زمان ریاست او بر این شرکت به ۱۰ ماه هم نمیرسد برگزار شد و محمدرضا محمدزاده مدیر عامل هلدینگ انرژی‌گستر سینا، بر صندلی این شرکت تکیه زد.

این تودیع و معارفه در حالی شکل گرفت که پس از کش و قوس‌های فروان در شرکت حفاری شمال که به بیکاری حدود ۷۰ کارگر این شرکت منجر شد، حدود ۳۰ نفر از کارگران اخراجی این شرکت برای دومین بار مقابل درب شرکت نفت خزر تجمع کردند تا آینده مبهم شغلی آنان مشخص شود.

مشکلات و اختلافات مدیران شرکت حفاری شمال با مجموعه وزارت نفت و مدیران دولتی و خصوصی از زمانی آغاز شد، وزارت نفت تصمیم گرفت که دکل ایرانی سحر یک را کار کنار گذاشته و دکل هندی آبان را بر سرکار باقی بگذارد، تصمیمی که باعث بیکاری و تعلیق بیش از ۷۰ کارگر ایرانی شد.

پس از این تصمیم، هدایت الله خادمی رییس اسبق شرکت حفاری شمال در یک نشست خبری ماجرای پشت پرده ورود دکل‌های خارجی آبان و حمایت برخی از مدیران از این دکل‌ها را برملا کرد که منجر به واکنش‌های مختلف رسانه‌ای از جمله واکنش بیژن زنگه در شکایت از خادمی در این زمینه شد.

اما با توجه به این کش و قوس های فراوان که تا کنون هیچ سودی برای کارگران این شرکت نداشت، تودیع و معارفه رییس جدید شرکت حفاری شمال انجام شد، اما سئوالی اساسی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا این جابجایی به سود کارگران اخراجی تمام می شود یا به سود مدیران مجموعه وزارت نفت، آیا محمدزاده راه حجازی را در اخراج کارگران ادامه می‌دهد یا ورق به‌نفع کارکنان تعلیقی برمی‌گردد، سوالی که جوابش سرنوشت بیش از ۷۰ کارگر آموزش دیده و کاردان این شرکت را مشخص می‌کند.

درهمین رابطه:

تجمع کارگران بیکارشده شرکت حفاری نفت شمال دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل شرکت نفت خزر(کارفرمای اصلی)

صبح امروز۲۰تیرماه، تجمع کارگران بیکارشده شرکت حفاری نفت شمال دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی مقابل شرکت نفت خزر(کارفرمای اصلی)تجمع کردند.

کارگران می‌گویند با وجود اعتراضات مکرر و وعده‌های مسئولان، همچنان بلاتکلیفی کارگران ادامه دارد و مقامات مسئول در شرکت کارفرمای اصلی به هیچ وجه پاسخگوی کارگران نیستند.

به گزارش۲۰تیرایلنا،هفتاد کارگر شرکت حفاری نفت شمال از چهارم خردادماه بیکار شده‌اند. تعدادی از این کارگران امروز مقابل دفتر کارفرمای اصلی تجمع کردند.

جمعی از کارگران اخراجی شرکت حفاری نفت شمال از ادامه بلاتکلیفی خود خبر دادند.

از قرارمعلوم، قرارداد شغلی این کارگران در چهارم خرداد ماه به دلیل پایان قرارداد پیمانکاری شرکت حفاری نفت شمال، فسخ شده است.

کارگران می‌گویند در جلسه‌ای که در خردادماه با حضور شرکت‌های درگیر و مقامات استان در استانداری مازندران تشکیل شد، مقرر شد که این ۷۰ کارگر جذب شرکت برنده مناقصه شوند که تا کنون این وعده عملی نشده‌است.

بر اساس گفته کارگران، امروز صبح حدود ۳۰ نفر از این کارگران اخراجی مقابل دفتر کارفرمای مادر که شرکت نفت خزر است، تجمع کردند.

مشکلات کارگران کارخانه آساک دوچرخ قوچان در رابطه باعدم پرداخت ماه ها حقوقشان!

باور کنید ما کارگران دوچرخه سازی قوچان ۱۵ ماه است که حقوق دریافت نکردیم. بعضی از روزها از تأمین مایحتاج اولیه زندگی خود ناتوانیم، چه برسد به کرایه خانه، قبوض آب، برق و گاز و اقساط بانکی.

یکی از این کارگران که نخواست نامش فاش شود، گفت: «دو سال است که به دلیل حقوق اندک و پرداخت نشدن به موقع همین حقوق، زندگی ام دچار مشکل شده است و مدام در محیط خانه درگیری دارم. باور کنید امرار معاش و تامین نیازهای مالی خانواده ام با مشکل شدیدی مواجه شده است و اکنون که تابستان است از بی پولی حتی نمی توانیم به کوچه و خیابان و پارک برویم. شرمنده زن و بچه ام هستم.»

وی بیان داشت: «گاهی این مشکلات و درگیری ها چنان در خانواده تشدید می شود که واقعا شرایط را سخت می کند. در شهرستان کوچکی مثل قوچان هم، کار و شغل آن قدر زیاد نیست که به دنبال شغل دیگری برویم. تازه اگر هم بخواهیم به کار دیگری بپردازیم، همین کار دوچرخه سازی را که چند سال است در آن مشغول هستیم از دست می دهیم.»

برای پیگیری گلایه های این کارگران و بررسی شرایط و وضعیت کارخانه دوچرخه سازی قوچان با «علی جنانی» رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت قوچان گفت وگو می کنیم که وی در این رابطه به می گوید: مشکل کارخانه دوچرخه سازی قوچان هم مثل سایر کارخانجات از جمله کارخانه ارج و … است. این کارخانه که دارای تولید قابل توجه بود، مدتی است که دچار مشکل شده، ولی هم اکنون در حال احیاست.

جنانی همچنین درباره گلایه کارگران مبنی بر این که حدود ۱۵ ماه است حقوق دریافت نکرده اند نیز می گوید: این که گفته می شود کارگران این کارخانه ۱۵ ماه است که حقوق نگرفته اند، مربوط به همه کارگران نیست و ممکن است به دلیل اختلافات کارگران با کارخانه، حقوقشان ۱۵ ماه به تعویق افتاده باشد که آن هم در دادگاه در حال بررسی است، ولی همه کارگران ۱۵ماه حقوق طلبکار نیستند.

وی تصریح می کند: برخی حقوق ها علی الحساب پرداخت شده است ولی باید برای اطلاع از میزان دقیق پرداختی ها، اسناد مالی این واحد تولیدی بررسی شود.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت قوچان می افزاید: هم اکنون این کارخانه خود را برای مونتاژ قطعات آماده می کند و یک محموله قطعات دوچرخه از تایوان وارد کشور شده است که در گمرک است و فقط منتظر محموله یکی دو قطعه دیگر هستیم که اگر آن ها هم برسد، وضعیت کارخانه بهبود خواهد یافت.

جنانی می گوید: من به آینده مجتمع دوچرخه سازی «آساک دوچرخ» قوچان خوشبین هستم و در حال پیگیری برای رفع مشکل این واحد تولیدی هستیم. دوچرخه سازی قوچان حدود ۵۶ کارگر دارد که برخی از این کارگران حدود پنج، شش ماه و بعضی دیگر هفت تا هشت ماه حقوق طلبکارند ولی باید گفت حق و حقوقات کارگران معوق است ولی با این وجود هم شرایط کاری کارگران حفظ شده و هم وضعیت کارخانه.

وی درباره گلایه های کارگران این کارخانه تولیدی استان تاکید می کند: همه نظرات کارگران تأمین نشده و قطعا یک سری حق و حقوق آن ها معوق است ، کارگران انتظار بهبود وضعیت کاری شان را دارند. ما این را هم می دانیم که ادامه پیدا کردن این وضعیت حتی منجر به بروز مشکلات خانوادگی برای برخی کارگران شده که موجب گردید این کارگران حتی در ساعاتی که در کارخانه نیستند، در جایی دیگر مشغول به کار شوند.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت قوچان اظهار می دارد: ۳ محموله قطعات اولیه ساخت دوچرخه از خارج وارد شده است ولی کامل نیست، یکی، دو محموله دیگر هم در گمرک و در حال ترخیص است که به همین زودی این محموله ها ترخیص می شود و مونتاژ دوچرخه آغاز می گردد و وضعیت کارخانه بهبود خواهد یافت. دوچرخه سازی قوچان مشکل بازار فروش ندارد و قسمت بازرگانی این کارخانه همین الان هم سفارش دارد و ما نسبت به حل مشکلات کارخانه، خوشبین هستیم.

منبع:خراسان-۲۴تیر

سومین تجمع اعتراضی دانشجویان علوم پایه نسبت به مصوبه وزارت بهداشت !

صبح امروز۲۴تیرماه،جمعی از دانشجویان علوم پایه به علت تصمیمات اخیر سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت، مقابل سازمان نظام پزشکی تجمع کردند.

به گزارش ۲۴تیرماه واحدمرکزی خبر،دانشجویان حاضر در این اعتراض صراحتاً مخالفت خود را به نامه اخیر نظام پزشکی خطاب به سازمان سنجش اعلام کردند که بر اساس این نامه دانشجویانی که مدرک کارشناسی ارشد از وزارت علوم گرفته باشند و یا داوطلب و فارغ‌التحصیل رشته‌های علوم پایه باشند نمی‌توانند شماره نظام پزشکی دریافت کنند.

اغلب این دانشجویان که در رشته های میکروب شناسی، میکروبیولوژی، علوم آزمایشگاهی، پزشکی ژنتیک،‌ تغذیه و بهداشت حرفه ای فارغ التحصیل یا مشغول به تحصیل بودند با در دست داشتن پلاکاردهایی همچون:‌”اعتراض داریم”،‌”تا احقاق حق خودمان عقب نشینی نمی کنیم” و “ما شهروند درجه دو نیستیم” به مصوبه اخیر وزارت بهداشت اعتراض کردند.

دانشجویان در این تجمع به بخشنامه وزارت بهداشت و وزارت علوم مبنی بر تعلق نگرفتن پروانه نظام پزشکی به آنها پس از کسب مدرک دکترا، مخالفت کردند.

به گفته یکی از دانشجویان حاضر در این تجمع، پیش از این قانون اعطای پروانه نظام پزشکی براین اساس بود که دانشجویان دکترای علوم پایه و پزشکی پس از طی دوران لیسانس و فوق لیسانس می توانستند با گرفتن دفترچه دکترا در رشته مورد علاقه خود شرکت کنند و در همان دفترچه شرایط شرکت در رشته های تحصیلی با هر گرایش درج شده است.

وی ادامه داد: دانشجو بر اساس ضوابط مندرج در آن دفترچه می توانست بر اساس قبولی در هر رشته ادامه تحصیل بدهد و پس از آن پروانه نظام پزشکی بگیرد،‌ اما مصوبه اخیر وزارت علوم این بخشنامه را ملغی می کند و ما انتظار تجدید نظر داریم.

یکی دیگراز دانشجویان حاضر در این تجمع گفت: طبق قانون نظام پزشکی اعلام شده فقط دکترای حرفه ای یا تخصصی علوم آزمایشگاهی می توانند پروانه نظام پزشکی بگیرند و جالب تر این که در آیین نامه آزمایشگاه هم اعلام شده فارغ التحصیلان این رشته فقط می توانند به عنوان کارشناس آزمایشگاه فعالیت داشته باشند.

وی تصریح کرد: اخیرا اعلام شده که فقط پزشک و ماما می تواند نظام پزشکی بگیرد و ما که در رشته های مرتبط علوم آزمایشگاهی مثل پزشکی ژنتیک، میکروبیولوژی، زیست شناسی و حتی میکروب شناسی تحصیل کرده ایم اجازه اخذ پروانه نظام پزشکی نداریم.

وی تاکید کرد: بارها مراتب اعتراض جدی خود را به وزارت بهداشت، مرکز سنجش پزشکى و سازمان نظام پزشکى اعلام کرده ایم و تنها خواسته همه ما لغو این مصوبه ظالمانه است.

همچنین یک دانشجوی دکترای حرفه ای ژنتیک گفت:‌ چندین نوبت به وزارت بهداشت و نظام پزشکی نامه داده ایم ولی مشکل ما همچنان لاینحل مانده است.

وی با بیان این که امروز کنکور سراسری برگزار شده است، افزود:‌ بسیاری از شرکت کنندگان در آزمون سراسری نمی دانند چه آینده ای در انتظار آنهاست و پس از ۱۰ الی ۱۲ سال تحصیل در رشته هایی که ما تحصیل کرده ایم، موفق به اخذ پروانه نظام پزشکی نخواهند شد.

وی تاکید کرد: در پیگیری هایی که از وزارت بهداشت داشته ایم یکی از مسئولین اعلام کرده که مصوبه اخذ پروانه نظام پزشکی فقط درباره دانشجویان ورودی ۹۶-۹۷ اعمال خواهد شد و این به منزله این است که همه عمر من و همه دانشجویانی که شرایطی مثل من دارند به فنا رفته است.

این دانشجوی دکترای پزشکی تصریح کرد: دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه توانایی تحقیقات علاوه بر درمان را دارند و نباید در حق آنها اجحاف شود.

وی گفت: این مصوبه مصداق بارز بی عدالتی و بی توجهی به تلاش و انگیزه جوانانی است که با رتبه های تک رقمی وارد دانشگاه شده اند و سالها رتبه اول بوده اند.

حال باید دید مسئولان وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی در مقابل این اعتراضات که در برخی از شهرها و دانشگاه‌های مربوط نیز در حال انجام است، چه برخورد و واکنش دارند و آیا مسئولان می‌توانند رضایت این قشر دانشجو را کسب کنند.

براساس این گزارش،پس از گذشت ساعتی از تجمع، یکی از مسئولان حراست نظام پزشکی از دانشجویان دعوت کرد که به داخل سازمان بروند و مطالبات خودشان را مطرح کنند.

با وجود پیگیری های متعدد، گروه خبری موفق به ورود به داخل سازمان نظام پزشکی نشد و منتظر ماندیم تا نتیجه را از نماینده دانشجویان حاضر در تجمع جویا شویم.

نماینده دانشجویان تجمع کننده با بیان این که یکی از مسئولان قول مساعد همکاری داده است، افزود:‌ آقای مقیمی به صورت شفاهی قول داد که این مشکل رفع شود و قرار شد مطالبات خودمان را در یک نامه به وزارت بهداشت ارائه کنیم و پس از پایان دو هفته نتیجه اعلام شود.

وی تاکید کرد: خواسته همه ما از مسئولین این است که به بی عدالتی پایان دهند.

سیر تحول مبارزات معلمان مکزیک طی ده سال گذشته

مبارزه علیه خصوصی سازی و نئولیبرالی شدن آموزش در مکزیک

شهناز نیکوروان

“برای مردم مکزیک به سخره گرفتن بحران ها، فرهنگ محبوبی است چون مطمئن نیستند با پایان یک بحران، بحران بعدی کی شروع می شود.”

(از متن مقاله)

«در «فرهنگ سکوت » وجود داشتن فقط به معنی زنده بودن است.تن فقط فرمان می برد، اندیشیدن دشوار است، سخن خود را گفتن ممنوع است.»

پائولو فریره

ده سال پیش در ۱۴ ژوئن ۲۰۰۶ در مرکز ایالت اوآخاکا، نیروهای دولتی معلمانی را مورد ضرب و شتم قرار دادند که برای اعتراضی مسالمت آمیز علیه سیاستهای نئولیبرالی و آگاه کردن مردم از این سیاستها دست به ایجاد اردوگاهی (کمپ) در میدان شهر زده بودند. نیروهای پلیس ضدشورش در حالی که معترضان در خواب بودند به آنها حمله کردند و در حالی که از بالا با هلیکوپتر گاز اشک آور شلیک می کرد، میدان را پاکسازی نمودند. معلمان زیادی، مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دستگیر شدند. آنها معلمان را از مرکز شهر بیرون راندند، اما نه برای مدت طولانی. معلمان و حامیان آنها به سرعت گرد هم جمع شدند، راهها را مسدود کردند. درگیری و زد و خورد تا ظهر ادامه یافت و در نهایت توانستند میدان را دوباره اشغال کنند. سرکوب خشونت آمیز معلمان معترض در سال ۲۰۰۶، به دستور فرماندار این ایالت ، منجر به ایجاد یک جنبش اجتماعی – به نام “اوآخاکا کمون” شد که علاوه بر اتحادیه آموزگاران محلی، مردم بیشتری را نیز در برگرفت.

جنبش بزرگ “اوآخاکا کمون” علیه فرماندار سرکوبگر بسیج شد. مداخله نظامی دولت فدرال از فعالیت جنبش ممانعت میکرد، اما موفق نشد آن را از بین ببرد. امروز جنبش معلمان مخالف دوباره در خیابان است، این بار در مخالفت با برنامه “رفرم آموزش و پرورش” دولت فدرال.

لینک متن کامل: http://www.kanoonm.com/۲۴۱۳#more-۲۴۱۳

جان باختن یک آتش نشان درآتش سوزی ساختمان مسکونی خیابان جنت آباد!

بامدادامروز۲۵تیرماه،آتش سوزی گسترده منزل مسکونی در خیابان جنت آباد، مرگ یک شهروند و یک آتش نشان جوان تهرانی را رقم زد.

به گزارش ۲۵تیرپایگاه خبری ۱۲۵، مهدی داوری معاون عملیات سازمان آتش نشانی در این باره اظهار داشت؛ در این حادثه یک ساختمان ۴ طبقه مسکونی(سه طبقه روی همکف و یک طبقه زیرزمین) مشاهده می شد که بر اساس اطلاعات اولیه و اظهارات شاهدین، کانون آتش سوزی زیرزمین ساختمان بود و دود و حرارت بسیار بالای ناشی از آن موجب محبوس شدن تعدادی از ساکنان در ساختمان شده بودند.

وی ادامه داد: در این عملیات، آتش نشانان با هماهنگی و سرعت به دو گروه تقسیم شدند و با استفاده از تجهیزات کامل فردی و بستن دستگاه های تنفسی همزمان یک گروه به طبقات ساختمان رفتند و در همان لحظات اولیه موفق شدند ۱۵ نفر از ساکنان را سالم از ساختمان خارج کنند.

معاون عملیات سازمان آتش نشانی تهران افزود: گروه دیگری از آتش نشانان نیز همزمان در تلاش نفسگیر برای نجات افراد گرفتار در زیرزمین منزل مسکونی بودند که ناگهان یکی از آتش نشانان ۳۶ ساله به نام “علی قانع” در محل آتش سوزی نقش بر زمین شد که با تشخیص عوامل اورژانس حاضر در محل بر اثر وخامت حال عمومی به سرعت به مرکز درمانی منتقل شد.

داوری خاطرنشان ساخت: در ادامه عملیات مهار آتش سوزی و سعی در جستجوی افراد محبوسی در آتش، آتش نشانان با بانوی سالخورده و دچار معلولیت حرکتی مواجه شدند که بیهوش بر روی زمین افتاده بود. نیروهای عملیاتی وی را به سرعت از محل خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند که متاسفانه مرگ وی توسط آنان تائید شد.

وی گفت: نیروهای عملیات، آتش سوزی گسترده و پر حرارت این واحد مسکونی را با تلاش همه جانبه خود مهار و خاموش کردند و پس از اطمینان از رفع هر گونه خطر برای ساکنان، پس از لکه گیری و خارج کردن دود از ساختمان به ماموریت خود پایان دادند.

داوری ضمن اظهار ناراحتی و تاسف، از جان باختن این آتش نشان تهرانی در بیمارستان خبر داد.

بیست وپنجم تیرماه۱۳۹۵

akhbarkargari۲۴۶۸@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.