اخباروگزارشات کارگری۲۱و۲۲تیر۱۳۹۵

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد

– ادامه وتشدید اعتراضات کارگران کارخانه چوکا!

احضار۱۲کارگر معترض به مراجع قضایی بدنبال شکایت کارفرما ی صنایع چوب وکاغذ ایران !

– رسول بداقی باردیگر به دادگاه احضارشد

– مرخصی ۵روزه بهنام ابراهیم زاده!

– دومین روزمتوالی تجمع کارگران مرکز ۱۱۸ مخابرات کرمان دراعتراض به عدم پرداخت۴ماه حقوق!

– تجمع کارگران کارخانه فولاد زاگرس دراعتراض به بلاتکیفی شعلی ومعیشتی مقابل وزارت کار!

– تجمع اعتراضی جوانان بیکار مقابل فرمانداری ماهشهر

– کارگران شهرداری کهنوج دراعتراض به عدم پرداخت۱۰ماه حقوق در اصلی شهرداری را قفل و زنجیرکردند!

– تجمع رانندگان سازمان اتوبوسرانی کرج دراعتراض به عدم پرداخت یکسال حقوق مقابل ساختمان شورای شهرکرج!

– برای چندمین بار معلمان بازنشسته مقابل مجلس تجمع کردند

– رانندگان اتوبوس های واحد شهری سنندج اعتصاب کردند!

– اعتراض کارگران پیمانی ماشین سازی اراک نسبت به قراردادهای سفیدامضا!

– کارخانه شیر زهک تعطیل وکارگرانش بیکارشدند!

– عدم پرداخت۳ماه حقوق۲هزارکارگرکارخانه آذر آب!

– عدم پرداخت۴ماه حقوقو۸ماه حق بیمه کارگران کارخانه سیستم‌های صنعتی در تاکستان!

اخراج۵۵کارگراین کارخانه درماه جاری!

– کارکنان پتروشیمی پردیس در آستانه اعتصاب!

– نامه سرگشاده کارگران شرکت پارس خودرو: به دریافتی‌های نجومی مدیران رسیدگی کنید

– گزارشی درباره مشکلات ساکنان شهرک کارگری سایپا در کرج!

– آزادی هاشم رستمی و مظفر صالح نیا را تبریک می گوییم!

– هجومی سه گانه برای “اصلاح” قانون کار به سود کارفرمایان

– می‌خواهند مقررات حمایتی قانون کار را حذف کنند/ تحمیل بیش از پیش فقر و بی‌قانونی به کارگران

– رواج بی‌قانونی با حذف حمایت‌های حداقلی قانون کار/ ماده ۱۹۱ قانون کار نیازمند بازنگری است

– سانسور خبر فوت یکی از کارکنان مناطق نفتخیز جنوب

– جان باختن یک کارگر شرکت پیمانکاری در شهرک صنعتی خرمشهربراثر گاز گرفتگی!

ادامه وتشدید اعتراضات کارگران کارخانه چوکا!

احضار۱۲کارگر معترض به مراجع قضایی بدنبال شکایت کارفرما ی صنایع چوب وکاغذ ایران !

به گفته کارگران چوکا،در ادامه تشدید اعتراضات کارگری در این کارخانه،صبح امروز۲۲تیرماه، ۱۲ نفر از کارگران معترض با شکایت کارفرما ی کارخانه صنایع چوب وکاغذ ایران چوکا برای ادای توضیحات به مراجع قضایی فراخوانده شده‌اند.

به گفته آنان کارفرما با شکایت از کارگران مدعی است این ۱۲کارگر نقش کلیدی در ایجاد اعتراضات یک ماه گذشته مجموعه کارگران این کارخانه داشته‌اند.

به گزارش۲تیرایلنا،در ادامه تجمع اعتراضی که از حدود یک ماه پیش توسط کارگران معترض کارخانه چوکا آغاز شده بود با توقف سرویس‌های روزانه کارگران از صبح امروز۲۲تیرماه، این اعتراضات وارد مرحله جدیدی شد.

براساس این گزارش به نقل از کارگران شاغل در این واحد تولیدی،اجتماعات اعتراضی کارگران شاغل در این کارخانه تولید کننده صنایع چوب از حدود یک ماه پیش آغاز شده بود که از صبح امروز (۲۲ تیرماه) با متوقف شدن سرویس ایاب ذهاب وارد مرحله جدیدی شد.

به گفته کارگران، بیش از ۴۰۰ نفر از کارگران صنایع چوب و کاغذ ایران «چوکا» از تقریبا یک ماه پیش هر روزدر اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود مقابل در اصلی کارخانه تجمع کرده اند.

به گفته کارگران با وجود تاخیر سه ماهه دستمزد کارگران از صبح دیروز ۲۱ تیر ماه کارفرمای کارخانه سرویس ایاب ذهاب کارگران را متوقف کرد وعلارغم آن از قبل از آغاز سال ۹۵ سالن غذاخوری این واحد تولیدی از دادن یک وعده غذا به کارگران خوداری می‌کند. همچنین گفته می‌شود آبدارخانه ساختمان اداره مرکزی کارخانه نیز از دادن خدمات به کارگران وسایر کارکنان معذور است.

به گفته کارگران معترض در ادامه تشدید اعتراضات کارگری در این کارخانه صبح امروز ۱۲ نفر از کارگران کارخانه با شکایت کارفرما ی کارخانه صنایع چوب وکاغذ ایران چوکا برای ادای توضیحات به مراجع قضایی فراخوانده شده‌اند.

به گفته آنان کارفرما با شکایت از کارگران مدعی است این ۱۲کارگر نقش کلیدی در ایجاد اعتراضات یک ماه گذشته مجموعه کارگران این کارخانه داشته‌اند.

رسول بداقی باردیگر به دادگاه احضارشد

رسول بداقی این بار به شعبه ی ۲۶ دادگاه انقلاب احضار شد.

نامبرده که باید درمورخه ی دوم مردادماه به شعبه ی ۱۰۳۳ قدوسی مراجعه می کرد،پیش از این تاریخ بایستی خود را به شعبه ی ۲۶ دادگاه انقلاب معرفی نماید.

شعبه ی ۲۶ دادگاه انقلاب علت حضور را مشخص نکرده است.

مدیر دفتر شعبه ی ۲۶دادگاه انقلاب علت حضور را اینگونه یادآوری نموده است: “به عنوان متهم دروقت مقرر دردادگاه حاضر شوید.”

منبع: حقوق معلم و کارگر

مرخصی ۵روزه بهنام ابراهیم زاده!

به گزارش پایگاه خبری خانواده بهنام ابراهیم زاده،عصرامروز۲۲تیرماه،بهنام ابراهیم زاده بمدت ۵روز بمرخصی آمد وبدلیل دیدار وعیادت از مادربیمارش راهی اشنویه شد.

دومین روزمتوالی تجمع کارگران مرکز ۱۱۸ مخابرات کرمان دراعتراض به عدم پرداخت۴ماه حقوق!

صبح روزدوشنبه۲۱تیرماه، کارگران مرکز ۱۱۸ مخابرات کرمان در اعتراض به عدم دریافت ۴ ماه از دستمزد خود مقابل مخابرات مفتح کرمان تجمع کرده اند.

برپایه این اطلاعات به غیر از کارگران معترض واحد ۱۱۸ مخابرات کرمان، دست‌کم ۱۰۰ نفر از نیروهای پیمانی بخش‌ خدماتی این مجموعه بابت ۶ ماه حق اضافه کاری و سنوات سال ۹۴ خود از کارفرما طلبکارند علاوه بر همه این‌ها بابت بخشی از مزایای مزدی مربوط به سه ماهه اول سال جاری از کارفرما طلب دارند.

به گزارش۲۱تیرماه ایلنا،تعدادی از این کارگران گفتند: در حدود ۸۰ نفر هستیم که در مرکز ۱۱۸ مخابرات کرمان مشغول کاریم و بابت ۴ ماه مزد و مزایای پرداخت نشده طلبکاریم.

از قرار معلوم این مطالبات مزدی از اسفند سال گذشته تاکنون پرداخت نشده است و برای همین کارگران معترض صبح امروز مقابل ساختمان مخابرات شهید مفتح کرمان تجمع کردند.

البته به گفته این کارگران امروز دومین روز متوالی بوده است که آنها برای پیگری مطالبات معوقه خود در همین محل تجمع کرده‌اند.

برپایه این اطلاعات به غیر از کارگران معترض واحد ۱۱۸ مخابرات کرمان، دست‌کم ۱۰۰ نفر از نیروهای پیمانی بخش‌ خدماتی این مجموعه بابت ۶ ماه حق اضافه کاری و سنوات سال ۹۴ خود از کارفرما طلبکارند علاوه بر همه این‌ها بابت بخشی از مزایای مزدی مربوط به سه ماهه اول سال جاری از کارفرما طلب دارند.

آنطور که نیروهای پیمانی خدماتی شرکت مخابرات کرمان گفته اند یکی از اعضای هیات مدیره شرکت مخابرات به آنها گفته است که باید با همین شرایط کار کنند چرا که در غیر این صورت ممکن است اخراج شوند.

تجمع کارگران کارخانه فولاد زاگرس دراعتراض به بلاتکیفی شعلی ومعیشتی مقابل وزارت کار!

صبح روزبیست ویکم تیرماه، ۲۸ کارگر فولاد زاگرس به تهران آمدند و در اعتراض به چندین ماه بلاتکلیفی و معوقات مزدی مقابل وزارت کار تجمع کردند.

کارگران از وعده‌های بی‌پاسخ وزارت کار خبر می‌دهند و می‌گویند در ماههای گذشته مقرر شده بود که مسئولان وزارت کار جهت تعیین تکلیف ما با سهامداران شرکت جلسه‌ای برگزار کنند که تا کنون چنین جلسه‌ای برگزار نشده است.

به گزارش۲۱تیرماه ایلنا، روز بیست ویکم تیرماه،۲۸ کارگر فولاد زاگرس از قروه کردستان به تهران آمدند و در اعتراض به ماه‌ها بلاتکلیفی مقابل وزارت کار تجمع کردند.

این کارگران می‌گویند یازده ماه است دستمزد ما پرداخت نشده است و به خلف وعده مسئولان اعتراض داریم.

از قرار معلوم، شرکت فولاد زاگرس به موجب مجمع فوق العاده‌ای که در اسفند ماه ۹۲ توسط سهامداران عمده این شرکت شامل صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد و سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، منحل اعلام گردید.

پس از برگزاری این مجمع حدود ۲۰۰ کارگر این شرکت اخراج شدند و در‌‌‌‌ همان مجمع مقرر شد ۲۸ نفر از کارگران به منظور انجام امور جاری و حفظ و حراست از دارایی‌ها به فعالیت ادامه دهند و مزایای آن‌ها توسط سهامداران پرداخت گردد که تا کنون سهامداران از اجرای این مصوبه طفره رفته‌اند.

کارگران از وعده‌های بی‌پاسخ وزارت کار خبر می‌دهند و می‌گویند در ماههای گذشته مقرر شده بود که مسئولان وزارت کار جهت تعیین تکلیف ما با سهامداران شرکت جلسه‌ای برگزار کنند که تا کنون چنین جلسه‌ای برگزار نشده است.

تجمع اعتراضی جوانان بیکار مقابل فرمانداری ماهشهر

اتحادیه آزاد کارگران ایران : صبح امروز سه شنبه ۲۲ تیر ماه ، تعدادی از جوانان جویای کار ٬ بعنوان اعتراض به وجود هزاران مرد و زن بیکار در منطقه که مستقیماً زندگی هزاران خانواده را دچار دغدغه و نابسامانی کرده است ٬ درمقابل فرمانداری شهرستان ماهشهر دست به تجمع زدند و با پلاکارد بزرگی که در دست داشتند خواستار توجه و اقدام فوری مسؤلین برای معضل بیکاری درمنطقه شدند.

این منطقه که قطب مهم پتروشیمی ایران است٬ مردان و زنان جوان همچنان در این منطقه محروم و بدآب و هوای کشور با معضل ویرانگر بیکاری که منشاء اصلی ناهنجاریهای اجتماعی ست دست به گریبانند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران

۲۲ تیر ۹۵

کارگران شهرداری کهنوج دراعتراض به عدم پرداخت۱۰ماه حقوق در اصلی شهرداری را قفل و زنجیرکردند!

کارگران و کارمندان شهرداری کهنوج به علت عدم پرداخت ۱۰ ماه حقوق و مزایا دست به اعتراض زدند.

به گزارش۲۲تیرایسنا،به دلیل عدم پرداخت۱۰ماه حقوق کارگران و کارمندان، آنها به اجبار در اصلی شهرداری را قفل و زنجیر کرده و حتی برق را هم قطع کرده اند.

برپایه این گزارش،خواسته کارگران معترض فقط و فقط پرداخت حقوقشان است زیرا عدم دریافت چندین ماه حقوق، مشکلات زیادی برای آنها به وجود آورده است.

تجمع رانندگان سازمان اتوبوسرانی کرج دراعتراض به عدم پرداخت یکسال حقوق مقابل ساختمان شورای شهرکرج!

صبح امروز (۲۲تیر) جمعی از رانندگان بخش خصوصی سازمان اتوبوسرانی کرج با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهرکرج (تالار نژاد فلاح) نسبت به عدم دریافت حقوق قانونی خود اعتراض داشتند.

به گزارش۲۲تیرکمال مهر،به گفته یکی از رانندگان، به مدت یکسال است که حقوق خود را دریافت نکرده اند و یارانه شان نیز دیگر پرداخت نمی شود.

برای چندمین بار معلمان بازنشسته مقابل مجلس تجمع کردند

صبح امروز (سه شنبه ۲۲ تیرماه) جمعی از معلمان بازنشسته برای چندمین بار مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گزارش۲۲تیر حقوق معلم و کارگر،این بازنشستگان خواستار همسان سازی دریافتی ها و افزایش مستمری‌ها هستند.

هماهنگی برای این تجمع از روزهای پیش از طریق شبکه‌های اجتماعی انجام شده بود.

پیش از این نیز بارها بازنشستگان فرهنگی در اعتراض به وضعیت بد معیشتی خود تجمعات اعتراضی برپا کرده بودند که تا کنون این اعتراضات بی پاسخ مانده و مطالبات این بازنشستگان که سالها به این سرزمین خدمت کرده‌اند، برآورده نشده است.

رانندگان اتوبوس های واحد شهری سنندج اعتصاب کردند!

بنا به گزارش دریافتی رانندگان اتوبوس های خط شهری سنندج در اعتراض به پایین بودن درآمد کافی و اوضاع نابسامان معیشتی و کمبود سهمیه گازوییل در روز شنبه ۱۹/۴/۹۵در فیض آباد روبروی قبرستان “تایله ” و مقابل گاراژ محل اتوبوس رانی دست به اعتصاب و اعتراض زدند.

این گزارش می افزاید که نیروهای امنیتی پلاک تعدادی از این اتوبوس ها را کنده و همراه خود برده اند. این اعتصاب تا امروز یکشنبه ۲۰/۴/۹۵ و تا تنظیم این خبر ادامه داشته و رانندگان اعلام کرده اند که تا تکلیف شان روشن نشود و تا رسیدن به خواسته های شان هم چنان در اعتصاب خواهند ماند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

۱۳۹۵/۰۴/۲۰

اعتراض کارگران پیمانی ماشین سازی اراک نسبت به قراردادهای سفیدامضا!

کارگران چند شرکت پیمانکاری ماشین سازی اراک که در زمینه جوشکاری صنعتی فعال هستند از انعقاد قرادادهای سفید امضاء توسط کارفرمایان خود خبر می دهند.

به گزارش۲۱تیرایلنا،گروهی از کارگران پیمانکاری شاغل در کارخانه ماشین سازی اراک که در زمینه جوشکاری صنعتی فعال هستند گفتند که از طرف شرکت‌های پیمانکارانی از آنها خواسته شده است تا قراردادهای جدید شغلی خود را به صورت سفید امضا کنند.

از قرار معلوم این کارگران که تعداد آنها ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر است به صورت پیمانکاری در سمت‌های شغلی همچون متخصص جوشکار صنعتی فلزسنگین و دیگ های بخار مشغول کارند اما در قراردادهایی که به تازه‌گی برای امضا به آنها داده شده است هیچ اشاره‌ای در خصوص نحوه محاسبه و میزان مزایای سنوات، مرخصی، هزینه رفت و برگشت، ناهار، عیدی نشده است.

این کارگران نگرانند که مبادا با امضا چنین قرارداد سفید امضائی نتوانند از بابت پرداخت نشدن احتمالی این مزایا به کارفرمای خود اعتراض کنند و در نتیجه ناچار شوند تا از ترس حفظ موقعیت شغلی کنونی و برای تامین بخشی از هزینه‌های زندگی خانواده‌های خود با شرایط پیشرو مدارا کنند.

بر اساس اظهارت کارگران، آنان به ازای ۸۸ ساعت کاری یک میلیون تومان دریافت می کنند که با کسر ۶۰ هزار تومان حق بیمه این رقم کمتر می شود؛ این وضعیت زمانی بدتر می شود که کارفرما به ازای روزهای غیبت کارگران مبلغی را از حقوقشان کسر می کند.

این کارگران که سوابق کاری بالای ۸ سال دارند، می گویند: اختیارات کارفرما در زمینه پرداخت حقوق و مزایا و حتی ادامه همکاری با شرکت خود، نامحدود و غیرعادلانه است، به طور ی که بدون داشتن نظارتی بر کار خود به راحتی کارگران را اخراج و یا استخدام می کند.

در بخش دیگری از اظهارات این کارگران، آنان گفتند: وضعیت کنونی در حالی است که آنها شاهد هستند که چگونه افراد فاقد تخصص توسط پیمانکاران در همین مجموعه مشغول کارند و در مقابل تمامی حداقل‌های قانونی در مورد آنها رعایت می‌شود.

کارخانه شیر زهک تعطیل وکارگرانش بیکارشدند!

فرماندار زهک گفت: کارخانه شیر زهک از خردادماه امسال به دلیل نبود نقدینگی خط تولید خود را با اخراج کارگران غیر فعال کرده است.

به گزارش۲۲تیرمهر،جمشید رخشانی نسب افزود: همچنین برای این کارخانه درخواست تسهیلات از سوی نهادهای مربوطه شده که امیدواریم با دریافت این تسهیلات مشکل رفع و کارگران اخراج شده نیز دوباره به فعالیت مشغول شوند.

رخشانی یادآورشد: با راه اندازی مجدد این کارخانه مردم می توانند با فروش شیر دام های خود رزق خانواده را تامین کنند و قسمتی از مشکلاتی که با خشکسالی های پی در پی گریبان گیر هستند، رفع شود.

عدم پرداخت۳ماه حقوق۲هزارکارگرکارخانه آذر آب!

کارگران کارخانه آذرآب در استان مرکزی می‌گویند که کارفرما این واحد صنعتی هنوز بابت مطالبات مربوط به دستمزد سه ماه گذشته بیش از ۲ هزار کارگر هنوز با آن‌ها تسویه حساب نکرده است.

جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی این کارگران، بر پایه اطلاعات منابع کارگری به دلیل پرداخت نشدن بخشی از حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی دفتر چه‌های درمانی تعداد زیادی از کارگران هم اکنون فاقد اعتبار شده است.

به گزارش۲۱تیرایلنا،تعدادی از کارگران کارخانه آذرآب افزودند: به‌صورت مشخص بیش از دو هزار کارگر در این واحد صنعتی به صورت پیمانی وقرار دادی مشغول کارند؛ که ازفروردین ماه سال جاری دستمزد آن‌ها به صورت کامل پرداخت نشده است.

همچنین به گفته کارگران علاوه بر تاخیر یک ماهه در پرداخت دستمزد کارگران در خرداد ماه، کارفرما نیمی از حقوق فروردین واردیبهشت ماه را به کارگران بدهکار است.

به نقل از کارگران آذر آب گفته می‌شود حدود۴۰۰ نفر از کارگران این کارخانه تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری فعالیت دارند و در نتیجه به غیر از حدقل مزد از دریافت سایر مزایایی که باید به آنها تعلق بگیرد بی‌بهره هستند.

به صورت مشخص در مورد این کارگران گفته می‌شود که حق بن ۱۷۰۰کارگر قراردادی این کارخانه از مهر ماه سال ۹۴ به تاخیر افتاده وکارگران پیمانی نیز از ابتدای سال جاری حق بن خود را دریافت نکرده‌اند.

بر پایه این گزارش به نقل از این کارگران آذر آب،کارفرما ی این کارخانه کمبود منابع مالی را بهانه پرداخت نکردن مطالبات کارگران عنوان می‌کند این در حالیست که کارگران معتقدا این مجموعه با خصوصی سازی بدون برنامه از حدود هفت سال قبل دچار مشکل شده است.

همچنین در مورد بکار گیری تعدادی از کارگران بازنشسته گفته می‌شود که کارفرما بیش از ۱۲ نفر از کارگران بازنشسته این کارخانه را که از مزایای بازنشستگی خوبی برخوردارند در کارخانه ودر دفتر مرکزی بصورت ساعتی بکار گرفته است.

جدا از موضوع به تاخیر افتادن مطالبات مزدی این کارگران، بر پایه اطلاعات منابع کارگری به دلیل پرداخت نشدن بخشی از حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی دفتر چه‌های درمانی تعداد زیادی از کارگران هم اکنون فاقد اعتبار شده است.

گفتنی است شرکت آذر آب اراک در زمینه تولید صنایع نیرو گاهی وپالایشگاهی با بیش از دوهزار کارگر در کیلومتر پنج جاده اراک به تهران فعالیت دارد.

عدم پرداخت۴ماه حقوقو۸ماه حق بیمه کارگران کارخانه سیستم‌های صنعتی در تاکستان!

اخراج۵۵کارگراین کارخانه درماه جاری!

کارگران کارخانه «سیستم‌های صنعتی» واقع در کیلومتر دو تاکستان به قزوین طی ۴ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.

منابع کارگری در تاکستان می‌گویند علاوه بر تأخیر ۴ ماهه در پرداخت حقوق کارگران، ۵۵ نفر از کارگران «سیستم‌های صنعتی» از ابتدای تیر ماه جاری بیکار شده‌اند.

به گزارش۲۱تیرایلنا به گفته کارگران، تعداد نیروی کار باقی مانده در این واحد تولید کننده انواع مخازن نفتی وگازی اکنون به کمتر از ۶۰نفر رسیده است که علاوه بر دریافت نکردن مزد، عیدی سال ۹۵ خود را از کارفرما دریافت نکرده‌اند.

طبق گفته کارگران این کارخانه، علاوه بر معوقات مزدی حدود ۸ ماه است حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است، بطوری که گفته می شود کارگران این کارخانه در زمینه تمدید دفتر چه‌ای درمانی خود دچار مشکل شده‌اند.

کارکنان پتروشیمی پردیس در آستانه اعتصاب!

نامه اعتراضی کارکنان پتروشیمی پردیس نسبت به طرحی که برای اولین بار در عسلویه به اجرا در آمده است:

با وجود تلاش های شبانه روزی کارکنان صنعت نفت، اما هر روز شاهد آن هستیم که در گوشه ای از این صنعت بزرگ، کارکنان مدام در حلقه تصمیمات و برنامه های جدید افتاده و همین سردگمی باعث شده تا میل و رغبت آن ها برای ادامه کار دچار تزلزل گردد .

در بخش تولیدی و به خصوص در جنوب کشور، کارکنان به دلیل جنس محیط و موادی که با آن سر و کار دارند معمولا به صورت شیفتی و یا به صورت اقماری مشغول به فعالیت هستند ، در تعریف کلی ، کارکنان اقماری ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت را طی فعالیت در واحد های تولیدی دارند و این رویه در مناطق نفتی امری جا افتاده و طبیعی تلقی می شود ، اما به تازگی تعریف دیگری نیز در یکی از پتروشیمی ها جریان پیدا کرده که کار در جنوب را دچار دستخوش چشمگیری کرده است

در همین رابطه ، نامه ای اعتراضی ۲۸۰ نفر از پرسنل معترض پتروشیمی پردیس به دفتر آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی” نفت ما ” ارسال شده است که از طرحی که برای اولین بار در عسلویه به اجرا در آمده پرده برداشته است .

به گزارش۲۱تیرنفت ما،در نامه اعتراضی کارکنان پتروشیمی پردیس آمده است :

” از اول تیرماه ۹۵ برنامه کاری چهار شیفت در فاز یک پتروشیمی پردیس اجرا شده است در حالیکه از ابتدای راه اندازی پتروشیمی های عسلویه برنامه کاری به صورت هفتگی تعریف شده بود و پرسنل نوبتکار یک هفته روز کار، یک هفته شبکار و یک هفته استراحت داشتند ، این برنامه برای پرسنلی که از خانواده خود دور بودند فرصت زندگی یک هفته ای را در کنار آن ها و به دور از آلودگی و گرما و محرومیت منطقه فراهم می ساخت و برای پرسنل ساکن در منطقه هم فضایی فراهم می کرد تا هر چند وقت یکبار از منطقه و آلودگی های آن دور شده و به استراحت و تفریح و دیدار اقوام و آشنایان بپردازند.

اما طبق دستور مدیر عامل جدید و رئیس مجتمع پتروشیمی پردیس از اول تیرماه سال جاری برنامه چهار شیفت در فاز یک اجرا شده و طبق دستور العمل روز اول مرداد ماه هم پرسنل تعمیرات، ایمنی ، آتش نشانی و خدمات فنی هم باید وارد این برنامه شده و ۸ ساعت کار کنند .

در نگاه اول به نظر می رسد که کار و حضور کمتر در محیط کار پتروشیمی به نفع پرسنل باشد ولی با نگاهی عمیق تر مشکلات اساسی ظاهر می شود .

اول اینکه در ازای ۱۲ روز کارکرد پرسنل تنها ۴ روز استراحت برای آن ها در نظر گرفته شده است که با توجه به توضیحات فوق برای افراد ساکن و اقماری بسیار کم بوده و نمی تواند مفید باشد .

دوم مقدار قابل توجهی از حقوق دریافتی کارکنان کم می شود و این امر نارضایتی و دلسردی را برای کارکنان به دنبال خواهد داشت .

سوم میزان رفت و آمد پرسنل در جاده های خطرناک و پرپیچ و خم منطقه زیاد شده و در ساعات نامناسبی (۵ صبح ، ۲ظهر،۲۳ شب) انجام می شود که خود عامل خستگی و ناراحتی برای پرسنل و رانندگان شده است .

چهارم در حالی که به دلیل آلودگی منطقه و محرومیت آن تمام شرکت ها سعی در دور نگه داشتن پرسنل از منطقه دارند مانند فازهای گازی و برخی مجتمع های پتروشیمی که برنامه یک هفته کار و یک هفته استراحت یا ۲ هفته کار و دو هفته استراحت دارند ، پتروشیمی پردیس با اجرای این برنامه سعی در اسکان اجباری پرسنل در منطقه دارد .

پنجم به دلیل آمار بالای مهاجرت به عسلویه و شهرهای اطراف به دلیل موقعیت کاری ، هزینه های اسکان و زندگی در این منطقه به شدت بالا رفته و خانه های سازمانی جوابگوی این همه پرسنل نبوده و همین امر مشکلات زیادی را برای کارکنان به وجود آورده است به طوریکه کمک هزینه شرکت پتروشیمی برای رهن واحد مسکونی کفاف به عنوان مثال رهن یک آپارتمان معمولی در شهر جم تا ۶۰ میلیون تومان را هم نمی دهد .

از این رو، پرسنل پتروشیمی پردیس طی نامه ای که به امضا ۲۸۰ نفر از کارکنان نوبتکار این شرکت رسیده بود از مدیر عامل این شرکت درخواست لغو این برنامه را داشتند اما مدیر عامل این شرکت ، علاوه بر نادیده گرفتن درخواست این افراد، با تهدید، برخورد نامناسب و حذف پاداش و اضافه کاری کارکنان با آن ها برخورد کرد و موجبات دلسردی و افسردگی در بین کارکنان و خانواده های آنان را فراهم کرد .

پرسنل نوبتکار این شرکت پتروشیمی تاکنون از تجمع و یا اعتصاب و هرگونه حرکتی که باعث جلب نظر مسئولین شود ، خودداری کرده اند و سعی کرده اند با مذاکره و نامه نگاری مدیران این شرکت را منصرف کنند ولی ادامه این برنامه ممکن است از صبر و تحمل کارکنان خارج شده و عواقب ناخواسته به دنبال داشته باشد . ”

عدم توجه به درخواست های به حق کارکنان در بلند مدت و آن هم در شرایطی که مدیران نفتی تمام وقت و امکانات خود را برای افزایش تولید نفت و گاز متمرکز کرده اند ، می تواند علاوه بر اینکه حس دلسوزی نسبت به کار را در میان کارکنان کمرنگ تر نماید ، عواقب خطرناکی را نیز در پی داشته باشد.

هر چند کارکنان صنعت نفت، طی روزهای گذشته و در پی حادثه هفته اخیر پتروشیمی بوعلی ، به خوبی ثابت کرده اند که بی توجهی مدیران به وضعیت معاش آن ها تاثیری در یاری رساندن شان برای ختم به خیر شدن فاجعه ای که می توانست به بحران ملی تبدیل شود نداشته است.

نامه سرگشاده کارگران شرکت پارس خودرو: به دریافتی‌های نجومی مدیران رسیدگی کنید

جمعی از کارگران پارس خودرو در نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور با انتقاد از تبعیضات آشکار در شرکت پارس خودرو، خواستار رسیدگی به دریافتی های نجومی مدیران و رفع این تبعیض ها شدند.

دربخشی از این نامه به گزارش۲۲تیرحقوق معلم وکارگرآمده است:

مدیرعامل شرکت پارس خودرو مشاوران زیادی دارد که یکی از آن‌ها ساکن آمریکا و دیگری بین فرنگ و ایران در حال رفت و آمد می‌باشد که حقوق‌هایی نجومی برای ایشان در نظر گرفته شده است. نکته جالب اینکه مشاور ساکن آمریکا از دوستان و همکاران سابق مدیرعامل می‌باشد و معلوم نیست با وجود با وجود مشاوران فرهیخته داخل میهن عزیزمان چرا شرکت باید هزینه رفت و آمد به آمریکای دوست مشاور مدیرعامل را لز محل عرق جبین کارگران زحمتکش پرداخت نماید. این در حالی است که آقای آقامحمدی در طول سه سال مدیرعاملی شرکت، پارس خودرو را به زیان‌دهی کامل رسانده است.

از طرفی یک معاون مدیرعامل در پارس خودرو حدود ۵ میلیون تومان حقوق ثابت دریافت می‌کند که با احتساب ۱۲۰ ساعت اضافه کار ارفاقی (حتی اگر یک ساعت هم اضافه کار نداشته باشد) و مزایای دیگر به بالای ۱۰ میلیون تومان می‌رسد و مسلماً قائم‌مقام و خود مدیرعامل رقم‌های بالاتری را دریافت می‌کنند. علاوه بر این حقوق و مزایا وام‌های کلان بدون سود خودرو و معرفی به بانک مهر برای دریافت تسهیلات کلان بدون سود از محل سپرده‌های شرکت نیز اضافه می‌گردد. همچنین دریافت مبالغ ۸۰ میلیونی و بالا‌تر مدیرعامل شرکت در مجمع سالیانه شرکت علیرغم زیان‌ده بودن شرکت نیز قابل ذکر می‌باشد.

اما آنچه که بیشتر از هرچیزی دل کارگران پارس خودرو را به درد می‌آورد کم نکردن این مزایای مدیران حتی در دوران تحریم و رکود شرکت و در عوض کم کردن حداقل مزایا و وام‌های ناچیز کارگران در طول این دوره می‌باشد که باعث فشار مضاعف بر گرده ضعیف کارگران شرکت شده است. این در حالی است که مدیرعامل شرکت با آوردن مدیرانی ناکارآمد از سایپا کاشان که بعضاً سابقه سوء مدیریت در آن شرکت را هم داشته‌اند، کلکسیونی از مدیران سایپایی مامور در پارس خودرو را تشکیل داده‌اند که با حقوق و مزایای حتی بالا‌تر از مدیران بومی شرکت هیچ درکی از درد و رنج کارگران شرکت ندارند. از طرف دیگر هرکسی که جرات اعتراض به فامیل بازی و حیف و میل اموال‌ شرکت را به خود بدهد، حتی اگر دارای سابقه بیشتر از ۲۰ سال در شرکت باشد تبعید یا اخراج می‌شود که این برخورد‌ها نارضایتی کارگران شرکت را به حد ‌‌‌نهایت رسانده است.

لازم به ذکر است مزایای ذکر شده فقط مزایای علنی مدیران شرکت پارس خودرو می‌باشد و انواع مزایای غیرعلنی و پاداش‌های شب عید و مسافرت‌های آنچنانی به این لیست اضافه می‌شود.

لذا خواهشمند است جهت تسکین دل کارگران زحمتکش پارس خودرو اقدامی عملی مبذول فرمایید.

گزارشی درباره مشکلات ساکنان شهرک کارگری سایپا در کرج!

یکی از کارگران عضو تعاونی مسکن کارخانه خودرو‌سازی سایپا از خطرات ناشی از وقوع ریزش وفرورفتن زمین وچاه فاضلاب در پروژه‌ ۱۴۴ واحدی ناحیه کلاک برای ساکنین آن ابراز نگرانی کرد.

طبق اظهارات این کارگر حدود ۱۳۰ خانوار کارگری ساکن در پروژه مسکونی کلاک، هم اکنون از امکاناتی همچون روشنایی خیابان در شب، دسترسی به آب آشامیدنی، لوله کشی گاز، تلفن، فضای سبز و اماکن تفریحی، خیابان‌های آسفالت شده و سرویس خدمات حمل و نقل عمومی محروم‌اند.

به گزارش۲۲تیرایلنا،این کارگر سایپا در تشریح جزئیات این خبر گفت: از حدود ۶ سال پیش عملیات ساخت و ساز شهرک ۱۴۴ واحدی تعاونی مسکن کارگران سایپا در یک قطعه زمین ۲۰ هزار ۳۰۰ متری در منطقه کلاک کرج بدون کار کار‌شناسی آغاز شد.

او افزود: به دلیل آنکه مجموعه زمین‌های تعاونی مسکن کارگران سایپا در مجموعه باغشهر ناحیه کلاک واقع شده بود تراکم ساختمانی زیادی نداشت و اعضای هیئت مدیره بدون اطلاع کارگران ساخت و ساز پروژه ۱۴۴ واحدی را آغاز کردند و در نتیجه همه این واحد‌ها به صورت ناقص، بدون امکانات رفاهی و به قیمتی بالغ بر سه برابر بهای مندرج در قرارداد به مالکان واگذار شده است و در حال حاضر ۱۳۰ نفر از خانوار کارگری در آن ساکن شده‌اند.

به گفته وی آنچه موجب نگرانی و بروز مشکلات جدیدی برای اعضای ساکن این تعاونی شده است استفاده از مصالح ساختمانی غیر استاندارد ودرجه پایین در ساخت پروژه بوده که باعث نشست فضای حاشیه‌ بتونی اطراف ساختمان، ریزش چاه فاضلاب و ترک برداشتن برخی از دیوارهای پروژه و در نتیجه نگرانی اهالی و ساکنان از افزایش احتمال وقوع حوادث شده است.

وی افزود: علارغم هه این مشکلات شهرداری کلاک نیز به دلیل طلب ۹۰۰ میلیونی خود از مجریان این پروژه از ارائه خدمات شهری همچون جمع آوری زباله ونظافت محوطه به اهالی این شهرک خوداری می‌کند.

طبق اظهارات این کارگر حدود ۱۳۰ خانوار کارگری ساکن در پروژه مسکونی کلاک، هم اکنون از امکاناتی همچون روشنایی خیابان در شب، دسترسی به آب آشامیدنی، لوله کشی گاز، تلفن، فضای سبز و اماکن تفریحی، خیابان‌های آسفالت شده و سرویس خدمات حمل و نقل عمومی محروم‌اند.

بنا به گفته وی با وجود پی گیری‌های زیاد اهالی این مجتمع کارگری که همگی شاغلین شرکت خودرو سازی سایپا می‌باشند از اعضای هیئت مدیره تعاونی مسکن وپیمانکارپروژه هنوز هیچ نتیجه‌ای در بر نداشته و در صورت بروز حوادث احتمالی اعضای هیئت مدیره وپیمانکار پروژه مقصر حادثه خواهند بود.

آزادی هاشم رستمی و مظفر صالح نیا را تبریک می گوییم!

روز گذشته شنبه ۱۹/۰۴/۱۳۹۵ هاشم رستمی فعال اجتماعی و کارگری به همراه مظفر صالح نیا از اعضای هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران با وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان سنندج آزاد شدند.

هاشم رستمی در تاریخ ۲۹/۰۳/۹۵ توسط چند مامور لباس شخصی در میدان مادر سنندج بازداشت کردند و چند روز بعد، یعنی اول تیر، مظفر صالح نیا نیز در محل کارش دستگیر شد. اتهام آنها فعالیت های کارگری عنوان شده است.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری آزادی هاشم رستمی و مظفر صالح نیا را به آنها و خانواده و فعالین کارگری تبریک می گوید و خواستار منع تعقیب این فعالین کارگری است. بدون تردید با چنین اتهام های امنیتی نمی توان مانع فعالیت آگاه گرانه فعالین کارگری شد و گسترش دامنه دار و روزانه اعتصاب ها و اعتراض های کارگری شاهد زنده این واقعیت است.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

۱۳۹۵/۰۴/۲۰

هجومی سه گانه برای “اصلاح” قانون کار به سود کارفرمایان

اخیرا سه موضوع به صورتی جداگانه و در عین حال هماهنگ برای حذف مقررات کار از زندگی کارگران از سوی دولت به جریان افتاده است موضوع نخست ارائه دوباره لایحه “اصلاح قانون کار پیشنهادی دولت دهم به مجلس در تاریخ ۱۳/۴/۱۳۹۵ و اعلام وصول این لایحه از سوی هیات رییسه مجلس است . موضوع دوم طرح دوباره بررسی “شیوه نامه استاد شاگردی ” از سوی وزارت کار و دعوت از نمایندگان تشکل های رسمی کارگری وکارفرمایی به نشست مشترک این نمایندگان با نمایندگان معاونت های اشتغال،تعاون و روابط کار وزارت تعاون کار وامور اجتماعی است که اولین نشست آن در تاریخ دوشنبه ۱۴/۴/۱۳۹۵ در وزارت کار برقرار شد و سومین موضوع بررسی تعمیم معافیت‌های مربوط به کارفرمایان مساجد و بقاع متبرکه به تمامی کارگاه‌های کوچک دارای پنج کارگر و کمتر تشکیل که جلسه شورای عالی کار در روز سه‌شنبه (۲۲ تیرماه۱۳۹۵ ) به آن خواهد پرداخت.

لینک متن کامل: http://www.kargareirani.blogsky.com/۱۳۹۵/۰۴/۲۱/post-۱۵۷/

می‌خواهند مقررات حمایتی قانون کار را حذف کنند/ تحمیل بیش از پیش فقر و بی‌قانونی به کارگران

یک فعال کارگری معتقد است: بحث خروج کارگاههای کوچک از شمول قانون کار، در جهت حذف مقررات حمایتی قانون کار و به نفع سرمایه‌داران مطرح می‌شود.

عبدالـله وطنخواه در ارتباط با طرح تسری معافیت‌های کارفرمایان بقاع متبرکه به کارگاه‌های کوچک زیر ۵ نفر گفت: سالها پیش در دوران احمدی‌نژاد نیز این طرح در دستور کار قرار گرفت که به دلیل این که در دولت دهم تمدید نشد، وجاهت قانونی ندارد.

وی ادامه داد: با همه این‌ها در حال حاضر در بسیاری از کارگاههای کوچک زیر ده نفر شرایط شغلی بسیار نامساعدی حاکم است و مقررات قانون کار اجرا نمی‌شود. کارگران کارگاههای کوچک علاوه بر این که در بسیاری از موارد از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار محرومند، از حقوق صنفی حداقلی مانند حق ایجاد تشکل‌های رسمی نیز بی‌بهره هستند.

وطنخواه ادامه داد: باید از مسئولان و پیشنهاددهندگان چنین طرح‌هایی پرسید که رهاورد این راهکارهای بدون خروجی چیست و چرا هیچ آماری از موفقیت این نوع معافیت‌ها در رونق اشتغال و کارآفرینی منتشر نمی‌شود.

این فعال کارگری با بیان این مطلب که هدف سرمایه‌داران و حامیان دولتی آنها احیای ماده ۳۳ قانون کار نظام شاهنشاهی و تسهیل اخراج کارگران است افزود: برای پذیرفته شدن در سطح جهانی و کسب رضایت سرمایه‌داران بین المللی به تامین نیروی کار ارزان نیاز است و این تلاش‌ها برای اعمال اصلاحات ضدکارگری در قانون کار، در جهت رسیدن به همین هدف است.

وی با تاکید بر این که هدف غایی، حذف قوانین حمایتی از قانون کار است ادامه داد: می‌خواهند به کارگران حقنه کنند که تنها راه نجات، چشم دوختن به سرمایه‌داری جهانی و چشم پوشیدن از حقوق بنیادین صنفی است.

منبع:ایلنا-۲۱تیر

رواج بی‌قانونی با حذف حمایت‌های حداقلی قانون کار/ ماده ۱۹۱ قانون کار نیازمند بازنگری است

یک کار‌شناس حقوقی معتقد است: هرجا که رابطه کارگری- کارفرمایی احراز شود، بایستی قانون کار به صورت کامل اجرا شود و هر تلاشی برای خروج از قانون کار و پیش کشیدن بحث معافیت، رواج بی‌قانونی است.

به گزارش۲۲تیرایلنا،علیرضا مقدم کار‌شناس حقوقی در ارتباط با بحث تسری معافیت کارفرمایان بقاع متبرکه به کارگاههای کوچک زیر ۵ نفر گفت: این طرح نماد کامل رواج بی‌قانونی است.

وی با تاکید بر اینکه ترویج بی‌قانونی در روابط کار به شدت مذموم است، ادامه داد: مسائل کارگری باید کاملا در چهارچوب قانون کار حل و فصل شود و هر نوع خروج از شمول قانون کار، به سمت بی‌نظمی و تشتت و حق کشی پیش خواهد رفت.

وی افزود: در هر کارگاه، کارخانه و واحد تولیدی که رابطه کارگری-کارفرمایی احراز شود بایستی قانون کار به صورت کامل اجرا شود.

این وکیل دادگستری در ارتباط با ماده ۱۹۱ قانون کار که مستمسک طرح چنین بحث‌هایی است، گفت: این ماده قانونی نیز گرچه شروطی برای ایجاد معافیت‌ها در نظر گرفته است، اما به دلیل ابهام در کلیت مفهومی خود و بازگذاشتن دست شورای عالی کار برای ورود به چنین مباحثی، نیازمند بازنگری است.

وی ادامه داد: شورای عالی کار به جای تمسک جستن به جنین مواد قانونی بهتر است به بازنگری و تقویت قوانین حمایتی بپردازند و اهرم‌های فشار برای اجرای همین حمایت‌های حداقلی موجود در قانون کار تدوین کنند.

مقدم افزود: در شرایطی که بسیاری از اصول مندرج در قانون کار از جمله فصل هفتم این قانون سالهاست اجرا نمی‌شود، تلاش برای ترویج بیشتر بی‌قانونی و حاکم نمودن روح بی‌نظمی به مشتت کردن فضای روابط کار و تضییع هرچه بیشتر حقوق کارگران می‌انجامد.

وی در پایان تصریح کرد: گسترش حمایت‌های حداقلی از کارگرانی که در شرایط معیشتی ناگوار به سر می‌برند کمترین کاری است که مسئولان و کار بدستان می‌توانند انجام دهند و بهتر است به جای طرح مباحثی که در تعارض با حقوق کارگران است، به وظایف قانونی خود عمل کنند.

سانسور خبر فوت یکی از کارکنان مناطق نفتخیز جنوب

بعد از گذشت ۴۸ ساعت از اتمام عملیات اطفا حریق در برج پتروشیمی بوعلی سینا، فوت یکی از کارکنان شرکت نفتخیز جنوب، درست در زمان وقوع حادثه آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینا روز۲۱تیرماه رسانه ای شد .

به گزارش ۲۱تیرنفت ما ،همزمان با وقوع حادثه آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی ، حادثه ای دیگر بر اثر ترکیدگی و آتش سوزی خط لوله ١٠ اینچ، حد فاصل خط انتقال ان جی ال ۴٠٠ و ان جی ال ۶٠٠ در منطقه نفتی مارون که ١۶ تیرماه رخ داده بود، که متاسفانه شرکت مناطق نفتخیز جنوب با سانسور خبری مانع از انتشار خبر فوت یکی از پرسنل زحمتکش صنعت نفت شد .

این در حالی است که در همه کشورها ، بحث سرمایه انسانی جزو اولین و با اهمیت ترین مسئله در سوانح حین کار می باشد اما متاسفانه فوت یکی از کارکنان نفتخیز جنوب کم اهمیت جلوه داده و به نوعی تحت الشعاع حادثه پتروشیمی بوعلی قرار گرفته است .

عدم اطلاع رسانی به موقع شرکت مناطق نفتخیز جنوب نشان دهنده بی اهمیت بودن سرمایه انسانی در این شرکت بوده چرا که عدم انتشار خبر و به نوعی سانسور خبری ، اوج بی مهری به نیروی انسانی است .

درهمین رابطه:

یک مصدوم حادثه نفت وگاز مارون فوت کرد

به گزارش ۲۱تیرماه مهر، در تاریخ ۱۶ تیرماه به دنبال عملیات تعمیر و تعویض بخش از خط لوله ۱۰ اینچ گاز مایع کارخانه گاز و گاز مایع ۴۰۰ شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون که دچار فرسودگی شده بود، پس از اتمام کار و هنگام نصب شیر مربوطه، آتش سوزی صورت گرفت که بر اثر آن دو نفر از کارگران شرکت پیمانکاری انجام دهنده کار دچار سوختگی شدند.

افراد مصدوم بلافاصله به بیمارستان های اهواز و اصفهان منتقل شدند که متأسفانه «ایرج کشکولی» یکی از مصدومان حادثه روز شنبه (۲۰ تیرماه جاری) در بیمارستان اصفهان درگذشت.

نظر به اهمیت موضوع به دستور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب کارگروهی تشکیل و چگونگی وقوع حادثه در دست بررسی است.

جان باختن یک کارگر شرکت پیمانکاری در شهرک صنعتی خرمشهربراثر گاز گرفتگی!

روز بیستم تیرماه،یک کارگر هنگام تخلیه کانال فاضلاب در شهرک صنعتی خرمشهر جان خود را از دست دادند.

به گزارش۲۱تیرماه ایلنا، این حادثه ظهرروز یکشنبه ۲۰ تیر ماه، حوالی ساعت ۱۱ صبح برای دو نفر از کارگران یک شرکت پیمانکاری در شهرک صنعتی خرمشهر اتفاق افتاده است که در نتیجه آن یکی از کارگران جان خود را از دست می دهد.

از قرار معلوم دونفر از کارگران یک شرکت پیمانکاری که مسئولیت محوطه سازی شهرک را بر عهده دارد حین تخلیه یکی از کانالهای فاضلاب شهرک صنعتی این شهردچار حادثه گاز گرفتگی می‌شوند.

بنا بر اظهارات شاهدین حادثه گاز گرفتگی در ابتدا برای یکی از کارگران حین تخلیه کانال اتفاق می‌افتد وپس از آن نیز کارگر دیگری برای نجات همکار مصدوم خود وارد کانال می‌شوند.

به گفته شاهدین یکی از کارگران بنام «مسعود علیخانی» که برای نجات جان همکار خود وارد کانال شده بود در محل حادثه جان خود از دست می‌دهد و کارگر بعدی که به شدت دچار گاز گرفتگی شده بودند به بیمارستان ولی عصر خرمشهر انتقال پیدا می‌کنند .

بیست ودوم تیرماه۱۳۹۵

akhbarkargari۲۴۶۸@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.