اخباروگزارشات کارگری۱۸اردیبهشت۱۳۹۶

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

ششمین روز تجمع کارگران معادن البرز شرقی دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وبرای ایمنی کار!

کارگران معادن البرز شرقی درادامه اعتراضاتشان برای ششمین روز نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وبرای ایمنی کار، امروز۱۸اردیبهشت ماه مقابل مجتمع البرز شرقی در شاهرود تجمع کردند.

امروز همچنین شاهد اعتراضات مشابهی در معدن طزره همزمان با جان باختن یکی از کارکنان این معدن براثر گازگرفتگی بودیم.

براساس گزارشات منتشره اعتراض امروز کارگران در شاهرود، ششمین روز خود در مجموعه البرز شرقی از زمان وقوع حادثه معدن گلستان محسوب می‌شود اما این نخستین باری است که البرز شرقی میزبان این اعتراضات می‌شود.

درهمین رابطه یکی از کارگران البرز شرقی گفت: یکی از خواسته های ما در کنار معوقات که امروز ۹الی ۱۰ماه از آن می‌گذرد ایمنی معادن است.

وی افزود: اعتراض کارگران طزره روز گذشته هم صورت گرفته بود که از سه‌راهی جاده دامغان-مهماندوست به پیشنهاد یکی از نمایندگان کارگران البرز شرقی به تأمین اجتماعی منتقل می‌شود و ولی زمانی که متوجه می‌شوند در آنجا نتیجه‌ای نمی‌گیرند امروز دوباره به ساختمان مرکزی البرز شرقی در شاهرود مراجعه می کنند.

محمد رضا دیگر کارگر معترض نیز گفت: تا زمانی تکلیف کارگران بین شرکت البرز شرقی، پیمانکار اصفهانی (ذوب‌آهن اصفهان) و شهرداری مشخص نشده و مطالبات پرداخت نشود به اعتراض خود ادامه می‌دهیم.

وی ادامه می دهد: امروز کارگران آمده اند تا بگویند ما به دو صورت پیمانی و قراردادی با البرز شرقی قرارداد داریم و ذوب‌آهن اصفهان باید به‌عنوان پیمانکار حقوق ما را پرداخت کند اما طرف اصفهانی که قول پرداخت حقوق و معوقات را داده بود اعلام کرده است که ما در حال حاضر فقط یک ماه حقوق می‌توانیم پرداخت کنیم. کارگران هم می‌گویند خیر یا همه معوقات و حقوق‌ها را پرداخت کنید یا اعتراض می‌کنیم.

این کارگر می افزاید: از سه سال پیش تاکنون که اولین اعتراضات به البرز شرقی شده تعدادی اخراج شده‌اند و قرارداد خیلی از افراد تمدید نشده و به این دلیل زمانی که کارگران دیدند نماینده‌های آن‌ها یا به‌اجبار بازنشسته، اخراج یا عدم تمدید قرارداد شدند از پیگیری مطالبات از طریق صنفی (سندیکای کارگری) پشیمان شده اند.

یکی از نمایندگان کارگران البرز شرقی ضمن تشریح عوامل تجمع کارگران، می گوید: تاکنون تنها مسئولی که به حرف کارگران گوش کرد فرماندار دامغان بوده که دیروز جلوی کارگران به مدیرعامل اصفهان(ذوب‌آهن) زنگ زد اما به او گفتند ما نهایتاً بتوانیم یک برج حقوق ۹۴۰هزار تومان را برای کارگران واریز کنیم و دیگر هیچ مسئولی از شاهرود، سمنان، اصفهان و استانداری حتی به حرف کارگران گوش نکردند.

وی که از بردن نامش به دلیل اخراج می ترسد، می گوید: آنقدر که آقایان بر روی مقابله فیزیکی با کارگران وقت گذاشتند، اگر بر روی حل مشکلات ما تکیه می کردند، امروز این وضعیت ما نبود که با سه فرزند این گونه برای ۹۴۰ هزار تومان حقوق اشک بریزیم چرا مسئولان کاری نمی کنند؟

در نهایت دقایقی پس از ظهر دوشنبه جمعیت از مقابل البرز شرقی متفرق شد.

یک منبع آگاه در مقابل درب ورودی البرز شرقی گفت: امروز مدیرعامل برای یکبار دیگر می خواهد با کارگران صحبت کند و برای همین منظور راهی طزره شده است.

درهمین رابطه امروزایلنا نوشت، منابع کارگری در معدن زغال سنگ البرز شرقی ، از پرداخت شدن دستمزد بهمن ماه کارگران این واحد تولیدی خبر می دهند.

کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی می‌گویند روز گذشته یکشنبه (۱۷فروردین ماه) معادل یک ماه مزد از مجموع سه ماه مطالبات باقی مانده سال گذشته وجاری را دریافت کرده‌اند.

پیش از این کارگران مورد نظر از مجموع معوقات مزدی خود، معادل یک ماه را در (۱۴ اسفند ماه ۹۵) را که مربوط به دی ماه می‌شد را دریافت کرده بودند.

کارگران در توضیح مابقی مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر آن‌ها فقط بابت دو ماه معوقات مزدی مربوط به اسفند ۹۵ وفروردین سال جاری از کارفرما طلبکارند.

امروزهمچنین در گزارشات منتشره آمد،مهندس استخراج تونل رزم جای غربی طزره دامغان بر اثر خفگی ناشی از گاز متان در تونل زغال‌سنگ جان خود را از دست داد.

یک منبع آگاه در شرکت زغالسنگ البرز شرقی شاهرود از وقوع حادثه گازگرفتگی یک کارگر در معدن شماره سه طزره خبر داد و گفت: فرد مصدوم که مهندس این معدن بوده بلافاصله توسط اکیپ امدادی به بیمارستان ولایت دامغان منتقل شد.

وی با بیان اینکه متوفی به نام حمید تیموری ۳۶ ساله مهندس استخراج تونل رزم جای غربی طزره بوده است، افزود: علت وقوع این حادثه در دست بررسی است.

بنا بهمین گزارشات،حمیدتیموری که از تقریبا ۶ سال پیش در این واحد معدنی مشغول کار بود و در شهرک البرز شهرستان شاهرود در استان سمنان زندگی می‌کرد.

معدن طرزه که یکی از معادن زیر مجموعه معدن البرز شرقی است در شهرستان شاهرود استان سمنان واقع شده است.

معادن ذغال سنگ طزره واقع در ۵۰ کیلومتری شمال دامغان،با تونل های متعدد یکی از معادن زیر مجموعه معدن البرز شرقی است ودر این معادن بیش از یک هزار کارگر مشغول به کار هستند.

– پیکرهای ۱۳ کارگر جانباخته دیگر از تونل معدن یورت زمستان خارج شد!

احتمال زیرآوار بودن تعدادی دیگر ازکارگران این معدن!

– یک کارگرمعدن زمستان یورت کماکان در بخش آی‌سی‌یو بستری است‌

– گزارش خبرنگار پیام سندیکا از معدن زمستان یورت آزاد شهر

– درباره کمیته حقیقت یاب حادثه معدن زمستان یورت ونقش تشکل های مستقل کارگری برای درایمنی وسلامتی کارگران!

– تجمع کارگران کارخانه روغن نباتی قودراعتراض به عدم پرداخت۲ماه حقوق وعیدی مقابل وزارت کار!

– تجمع اعتراضی کارگران شناورهای لایه‌روبی بندر امام نسبت به عدم پرداخت حقوق وحق بیمه وبلاتکلیفی قراردادکاری مقابل استانداری خوزستان!

اخراج از کار نماینده کارگران بدلیل پیگیری حق و حقوق کارگران!

– گزارش ارسالی یک کارگر از اعتراضات کارگری در مراسم فرمایشی خانه کارگر به مناسبت اول ماه مه در شهر رشت

– دادگاه جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد فردا برگزار می‌شود

– انتظار ۸ ماهه ۳۳کارگراخراجی کارخانه آریا فولاد برای دریافت مطالباتشان!

– عدم پرداخت ۴ماه حقوق،۱۰ماه حق بیمه،۲سال حق سنوات وعیدی کارگران کارخانه فولاد الماس!

– جان باختن ۳کارگر در ایلام براثر حوادث کاری در نیمه اول اردیبهشت ماه!

پیکرهای ۱۳ کارگر جانباخته دیگر از تونل معدن یورت زمستان خارج شد!

احتمال زیرآوار بودن تعدادی دیگر ازکارگران این معدن!

مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان گفت: پیکرهای ۱۳ کارگرجانباخته که صبح امروز درعمق تونل شماره یک معدن آزادشهر شناسایی شده بود، از معدن خارج و جهت شناسایی هویت به مرکز پزشکی قانونی آزادشهر منتقل شد.

جدا ازکشف اجساد ۳۵ نفر از کارگران،دستکم اجساد تعداد ۵ نفر از کارگران در زیر آوار تونل شماره یک باقی مانده است.

صادق علی مقدم در گفت و گو با خبرنگاران در محل حادثه معدن آزادشهر، اظهار کرد: با تلاش معدنکاران فنی پیکر هر ۱۳ معدنچی که صبح امروز در تونل شماره یک معدن کشف شده بود را با استفاده از “دویل” به تونل شماره دو منتقل و از معدن خارج کنند.

وی افزود: تاکنون پیکر ۳۵ معدنچی جانباخته در حادثه معدن آزادشهر شناسایی و از تونل خارج شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان تاکید کرد: عملیات آواربرداری و جست و جو در معدن همچنان جریان دارد و تمام نقاطی که احتمال حضور معدنچیان دیگر در آنجا وجود داشته باشد، جست و جو می شود.

برپایه گزارشات منتشره، جدا ازکشف اجساد ۳۵ نفر از کارگران،دستکم اجساد تعداد ۵ نفر از کارگران در زیر آوار تونل شماره یک باقی مانده است.

گفته می‌شود تمامی این کارگران به صورت پیمانکاری در استخدام معدن زمستان یورت بوده‌اند در زمان وقوع حادثه در نزدیکی محل انفجار حضور داشتند.

گمانه‌زنی در خصوص افزایش قربانیان حادثه براساس تطبیق لیست‌های حضور و غیاب شیفت‌های کاری قبل از حادثه صورت گرفته است.

یک کارگرمعدن زمستان یورت کماکان در بخش آی‌سی‌یو بستری است‌

سرپرست فوریت‎های پزشکی استان گلستان با بیان اینکه از ۷۵ مصدومی که منتقل کردیم ۷۲ نفر از بیمارستان مرخص شدند، گفت: ۲ نفر از این کارگران در آی‎.سی.یو بستری بودند که خوشبختانه یک نفر به بخش مراقبت منتقل شده است.

علیرضا کمال‎غریبی امشب در محل حادثه معدن زمستان یورت آزدشهر در گفت‎وگو با خبرنگاران گفت:ما به محض اینکه از این حادثه مطلع شدیم تیم‎هایی را به این محل حادثه اعزام کردیم.

وی تصریح کرد: انتقال مصدومان را پس از استقرار در این مکان انجام دادیم و ۷۵ مصدوم را توانستیم به بیمارستان‎ها و مرکز درمانی منتقل کنیم.

کمال‎غریبی تاکید کرد: ۷۲ نفر از این افراد که به بیمارستان‎ها منتقل شدند از بیمارستان‎ها و مراکز درمانی مرخص شدند و ۳ نفر در بیمارستان‎ها با توجه به شرایطی که داشتند بستری شدند.

وی یادآور شد: ۲ نفر از این کارگران در آی‎.سی.یو بستری بودند که خوشبختانه یکی از این مصدمان به بخش مراقبت منتقل شده است.

گزارش خبرنگار پیام سندیکا از معدن زمستان یورت آزاد شهر

همبستگی در این فاجعه بسیار چشمگیر بود. در ساعات اولیه کلیه معدنچیان به کمک همکاران محبوس شتافتند. پس از ساعاتی معدنچیان بازنشسته اتاق فکری برای نجات همکاران خود با مسوولین هلال احمر تشکیل داده تا راههای عملی رسیدن به کارگران زیر آوار مادنده را بررسی و پیشنهاد کنند.

امروز ١۴ اردیبهشت معدنچیانی از چند معدن کرمان و طبس برای کمک به معدنچیان آزاد شهری آمدند.

این همبستگی در فاجعه پلاسکو هم ابراز شد و جوشکاران زیر آب از بندرعباس و بوشهر و جوشکارانی از تبریز، اردبیل، اهر برای کمک به روند سریعتر آوار برداری با کلیه تجهیزات خود را به تهران رسانده بودند. هر چند این همبستگی با سکوت خبری رسانه های دولتی روبرو شد اما تاثیرش همچنان باقی است.

البته تلاش رسانه ها برای از زیر ضرب خارج کردن وزرای کار و صنایع در این حادثه با مصاحبه های آبکی و ختم کردن ماجرا به توصیه هایی به صاحبان معدن آزاد شهر مبنی بر رعایت ایمنی انجام شد اما حرفی از مجازات اینگونه کارفرمایان سودجو به میان نیامده و از قصور بازرسی وزارت کار هم حرفی زده نشد.

ما باز هم تاکید می کنیم بخش بازرسی وزارت کار باید بسیار فعال و کارآمدتر تمامی مراکز تولیدی را بازدید کند.

مسببان اصلی مرگ این عزیزان کارگر بطور قطع سیاست های سودجویانه سرمایه داری حاکم بر کشور و مجریان آن وزرای کار و صنایع هستند.

درباره کمیته حقیقت یاب حادثه معدن زمستان یورت ونقش تشکل های مستقل کارگری برای درایمنی وسلامتی کارگران!

کاش راهی باز شود برای رسیدن به سه هدف اصلی کمیته‌های حقیقت یاب حادثه: حل مساله بیمه و خسارت بازماندگان، کشف علت حادثه و از همه مهمتر اقدام برای تجهیز و ایمنی معادن پرخطر کشور، علی الخصوص در بخش خصوصی. کمیته هایی که همانطور که فعالان کارگری خواسته اند نه تنها باید از مسئولین ایمنی و کارشناسان برای حضور در آنها دعوت شود، بلکه خود کارگران و نماینده‌های تشکل های کارگری بایستی در آنها حاضر شوند؛ چرا که این حادثه، یک حقیقیت عریان را از همیشه عریان‌تر کرده‌است: اگر کارگران موقت و پیمانکاری، آنهم در مشاغل سخت و پرخطر مانند معادن بتوانند تشکل‌های مستقل و پرقدرت ایجاد کنند، اجحاف کارفرمایان به جایی نمی رسد که به این راحتی، جان کارگران، قربانی شود.

معدنکاران زغالسنگ در معدن زمستان یورت غربی آزادشهر، جان باختند؛ کارگرانی که چندماهی بود مطالباتشان پرداخت نشده بود، دستمزد نگرفته بودند ولی در سخت ترین شرایط با حداقل دستمزد کار می‌کردند؛ روزی حداقل ۱۲ ساعت آنهم حدود دوکیلومتری اعماق زمین.

می گویند فاجعه وقتی که زیاد تکرار می‌شود، دیگر فاجعه نیست؛ روزمرگی است. فاجعه، تکرار که شد، دیگر فقط یک اتفاق روزمره است با چاشنی تلخ و نادلچسبِ بی‌تفاوتی. نیمروز چهارشنبه (سیزدهم اردیبهشت) هنوز زمان زیادی از حادثه بهت‌آور و پر از اندوهِ پلاسکو نگذشته بود که خبر یک انفجار در استان گلستان، داغ جمعی ملت را تازه کرد و این بار باز هم کارگران قربانی شدند؛ معدنکاران زغالسنگ در معدن زمستان یورت غربی آزادشهر، جان باختند؛ کارگرانی که چندماهی بود مطالباتشان پرداخت نشده بود، دستمزد نگرفته بودند ولی در سخت ترین شرایط با حداقل دستمزد کار می‌کردند؛ روزی حداقل ۱۲ ساعت آنهم حدود دوکیلومتری اعماق زمین.

تا خبر را می‌شنویم، گوشی را برمی‌داریم و به کارگران زنگ می‌زنیم؛ به آنها که بارها و بارها تماس گرفته بودند و از عقب ماندگی‌های دستمزدها گفته بودند؛ از اخبار تجمع گفته بودند و از بدعهدی‌های کارفرمای خصوصی معدن. اما تماس بی پاسخ می‌ماند: مشترک مورد نظر قادر به پاسخگویی نیست؛ مشترک مورد نظر زیر آوار گیر کرده‌است؛ صدای گرم و مهربان آن‌ورِ خط خاموش است و این یعنی شروع فاجعه…

روایت‌ها از زمان شروع حادثه متفاوت است؛ به طور رسمی شروع انفجار ، حدود ساعت ۱۲ اعلام شد اما روایت کارگرها از شروع حادثه متفاوت است. آنهامی‌گویند آتش‌سوزی کمی بعد از ساعت نُه صبح رخ داد؛ کارفرما نمی‌خواست خبری به بیرون درز کند؛ می‌خواست یک جوری، جمع و جورش کند که نشد و در نهایت، پای خبر به رسانه‌ها کشیده شد، نیروهای امداد حاضر شدند و فاجعه‌ای شد در ابعاد ملی. معدن زغالسنگ، کارگران را به کام مرگ کشیده بود.

شش روزِ تمام عملیات امداد و نجات به طول انجامید؛ در نهایت، امروز، دوشنبه (هجدهم اردیبهشت) عملیات به نقطه ای رسید که می‌شود گفت: نقطه پایان تلخ؛ نقطه پایان برای یک تراژدی… سرجمع، ۳۵ پیکر بیجان در تونل منفجر شده، پیدا شد؛ ۲۱ پیکر همان شب حادثه، یک پیکر، دو روز بعد و در نهایت شش روز بعد یعنی امروز، ۱۳ پیکر دیگر. هنوز هم مسئولان به طور قطع نمی‌توانند بگویند که دیگر نیاز به تجسس نیست؛ ستاد بحران استانداری گلستان، اعلام کرده‌است که هنوز تجسس ادامه دارد؛ چرا که ممکن است اجساد احتمالی زیر آوار محبوس مانده باشند. می‌گویند هنوز تعدادی آن زیر گیر کرده اند.

برمی‌گردیم چند روز عقبتر؛ به روز وقوع حادثه و قدم به قدم جلوتر می‌آییم تا ببینیم در این چند روز چه گذشت؛ اظهارات مقامات چه بود و روایات از کجا سردرآورد…

از ساعات اولیه حادثه، اخبار متناقضی به بیرون می‌آمد؛ آمار دقیقی از تعداد کارگرانی که محبوس شده بودند، وجود نداشت، می‌گفتند حداقل پنجاه نفر آن زیر گیر کرده‌اند؛ بعد گفتند چهل نفر و آخر سر گفتند همان سی و پنج نفر؛ مشخص شد که اصلا لیست دقیقی از کارگران مشغول به کار در معدن زمستان یورت غربی وجود نداشته؛ کارفرما و مسئول شیفت هیچ آمارگیری دقیقی انجام نداده بودند. به خصوص، هیچ آمار دقیقی از کارگران پیمانکاری معدن وجود ندارد. در مورد علت حادثه هم ابهامات بسیار بود و البته هنوز هست، در مقطعی همان اول کار، از خطای انسانی صحبت کردند و گفتند کارگر مقررات را زیر پا گذاشته چون باتری دیزل را سرخود عوض کرده، اما بعد این ادعا هم واهی درآمد؛ معدن، ضعف ایمنی داشته، قواعد حفاظت و بهداشت کار رعایت نشده؛ گازسنجی انجام نشده و آن اتفاقی که افتاده، این است: تراکم بیش از حد گاز متان به انفجار انجامیده…. شهرام غریب، کارشناس ارشد ایمنی در این مورد می‌گوید: گاز متان گازی است بسیار قابل انفجار؛ گازی است که سمی نیست ولی با افزایش حجم آن، به شدت درصد اکسیژن پایین می‌آید و جای اکسیژن را می‌گیرد. حالا این گاز وقتی تجمع پیدا می‌کند، در اصطلاح ایمنی، ایجاد ابر می‌کند و آماده انفجار می‌شود. ببینید در یک چنین محیط هایی وقتی که وجود گاز متان هست، باید در هر نوبت به وسیله دستگاه‌های گازسنج، قبل از شروع کار و حضور نفرات، یعنی قبل از آغاز هر شیفت کاری، گازسنجی انجام شود. پس نتیجه خیلی ساده و سرراست است: انفجار نتیجه قصور کارفرمای بخش خصوصی معدن زمستان یورت است.

و اما این کارفرمای خصوصی کیست؟ اسناد حکایت از این دارد که مدیران معدن زمستان یورت از سوی یکی از هلدینگ‌های وابسته به یک نهاد انقلابی منصوب شده‌‌اند. اسناد می‌گوید که بعد خصوصی‌سازی، معدن را به یک نهاد انقلابی واگذار کرده‌اند؛ این معدن تحت پوشش شرکت صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود است که حسب گزارش ۱۳ /۲/ ۹۶ هیات مدیره این شرکت سه عضو از پنج عضو هیات مدیره آن به شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ توسعه معادن روی ایران تعلق دارد. کارفرمای خصوصی این معدن، در طول سالها به اعتراضات کارگران بی توجه مانده است و این مساله، این بی تفاوتی به مطالبات و منافع کارگران، دلیل اصلی فاجعه‌ای است که به هر شکل نتوانستند از بروز آن جلوگیری کنند.

بعد کم کم جنازه ها را بیرون می‌آورند و به تدریج تحویل خانواده‌ها می‌دهند؛ خانواده‌های داغدار و زخم‌خورده هیچ مرهمی بر دردهایشان نمی‌یابند. شاید فقط ابراز همدردی ها بتواند کمی از دردها بکاهد؛ خانواده‌های کارگران جانباخته معدن سنگرود با بازماندگان حادثه یورت ابراز همدردی کردند؛ در پیامی که به همین منظور فرستادند، نوشتند: «ما هم طعم تلخ مصیبت انفجار معدن را که موجب کشته شدن مردان نان‌آور دست‌کم ۲۰ خانوار شد را چشیده‌ایم و در این لحظات جان‌کاه آرزوی صبر وشکیبایی از خدا برای شما عزیزان را داریم. ۲۱ سال قبل بود که خبر انفجار معدن ذغال‌سنگ سنگرود رودبار دهان به دهان چرخید؛ در این حادثه ۲۰ کارگر کشته و حدود ۵۰ کارگر دیگر مجروح شدند. آن روزها که هنوز از شبکه‌های مجازی خبری نبود، نه پُروفایلی سیاه شد و نه پُستی در ماتم کشته شدگان معدن سنگرود لایک خورد. اما دلهای نگران هزاران کارگر چشم انتظار پدر کارگری بودند که به عمق معدن رفته و خبری از سلامتش نبود و همه پرسان پرسان جویای حال عزیزانشان بودند.» درد مشترک، قلبها را به هم نزدیک می‌کند؛ این درد مشترک، کم دردی نیست…

همدردی‌ها زیاد است اما رسانه ملی باز هم سکوت می‌کند؛ گویی حادثه‌ای که دور از پایتخت رخ داده، برایشان آنقدر اهمیت ندارد که بخواهند چند روزی، یا حداقل چند ساعتی، پخش برنامه های شاد و شوهای رنگارنگ تلویزیونی را متوقف کنند. به زیرنویس و ارائه گزارش از حادثه در شبکه خبر اکتفا می‌کنند.

کاش راهی باز شود برای رسیدن به سه هدف اصلی کمیته‌های حقیقت یاب حادثه: حل مساله بیمه و خسارت بازماندگان، کشف علت حادثه و از همه مهمتر اقدام برای تجهیز و ایمنی معادن پرخطر کشور، علی الخصوص در بخش خصوصی. کمیته هایی که همانطور که فعالان کارگری خواسته اند نه تنها باید از مسئولین ایمنی و کارشناسان برای حضور در آنها دعوت شود، بلکه خود کارگران و نماینده‌های تشکل های کارگری بایستی در آنها حاضر شوند؛ چرا که این حادثه، یک حقیقیت عریان را از همیشه عریان‌تر کرده‌است: اگر کارگران موقت و پیمانکاری، آنهم در مشاغل سخت و پرخطر مانند معادن بتوانند تشکل‌های مستقل و پرقدرت ایجاد کنند، اجحاف کارفرمایان به جایی نمی رسد که به این راحتی، جان کارگران، قربانی شود.

طبیعی است که کارگران دلخور باشند؛ طبیعی است که خانواده های داغدیده، در این شرایط حاضر به شنیدن نباشند؛ کارگرانی که بارها از دست کارفرمای خصوصی به ستوه آمده اند و تجمع کرده اند ولی صدایشان به جایی نرسیده؛ کارگرانی که یکی از آنها به نمایندگی از جمیع داغداران خطاب به رئیس جمهورمی‌گوید: پارسال آمدیم فرمانداری ۱۴ ماه حقوق نگرفته بودیم، آمدیم فرمانداری اعتراض کنیم، من ۲۰ میلیون تومان از این شرکت طلب دارم، ولی ده هزار تومان پول در خانه ام نیست بچه ا م را ببرم دکتر. چرا برای مردگان ما، تشییع جنازه‌شان این جوری شد، ساختمان پلاسکو ۱۴ نفر مردند؛ این جا ۴۰ نفر مردند، این تشییع جنازه‌شان چی شد، این مادرها را نگاه کن..

بخشی از یک گزارش ایلنا بتاریخ۱۸اردیبهشت

تجمع کارگران کارخانه روغن نباتی قودراعتراض به عدم پرداخت۲ماه حقوق وعیدی مقابل وزارت کار!

از ساعت ۹صبح امروز دوشنبه۱۸اردیبهشت ماه،بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو دراعتراض به عدم پرداخت۲ماه حقوق وعیدی مقابل وزارت کارتجمع کردند.

تعدادی از این کارگران به ایلنا می‌گویند اعتراض آنان به عدم پرداخت مطالبات مزدی اسفند ۹۵ ، فروردین ۹۶، و بخشی از عیدی سال گذشته باز می‌گردد.

علاوه بر این بیش از ۶۰ نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو خواهان بازنشستگی با استفاده از قانون سختی و زیان آور هستند که تاکنون کارفرما با بازنشستگی آنان موافقت نکرده است.

این دومین تجمع کارگران روغن نباتی قو در اردیبهشت ماه است. پیشتر در روز ۱۱ اردیبهشت (روز جهانی کارگر) تعدادی از کارگران روغن با حمل پلاکارد در محوطه مقبره خمینی تجمع کرده بودند.

تجمع اعتراضی کارگران شناورهای لایه‌روبی بندر امام نسبت به عدم پرداخت حقوق وحق بیمه وبلاتکلیفی قراردادکاری مقابل استانداری خوزستان!

اخراج از کار نماینده کارگران بدلیل پیگیری حق و حقوق کارگران!

امروز۱۸اردیبهشت،جمعی از کارگران شناورهای لایه‌روبی بندر امام به دنبال پرداخت نشدن حقوق و بیمه و بلاتکلیفی قراردادکاری مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

به گفته یکی از کارگران معترض،کارگران شناورهای لایه‌روبی بندر امام نماینده داشتند اما نماینده را به دلیل پیگیری زیاد حق و حقوق کارگران اخراج شد و یکی از مشکلات اصلی ما اخراج نماینده است.

درهمین رابطه،یک کارگر حاضردرتجمع به خبرنگاری گفت: ۵ تا ۶ سال زیر نظر شناورهای لایروبی بندر امام کار می‌کنیم و در این مدت شرکت‌های متعددی کار لایروبی را به عنوان پیمان‌کار به دست می‌گیرند و پس از کسب سود مورد نظر از ادامه فعالیت انصراف می‌دهند.

وی افزود: در این میان تنها کارگران ضرر می‌کنند به دلیل اینکه حق و حقوقی به آنها داده نمی‌شود و به طور کامل با کارگران تصفیه حساب نمی‌کنند. در بندر امام کسی جوابگوی اعتراض ما نیست و متاسفانه اکنون شرکت خصوصی مشیران کاریز نیز حقوق کارگران را پرداخت نکرده است و رویه شرکت‌های قبل را دارد.

کارگر شناورهای لایه‌روبی بندر امام افزود: کارگران شناورهای لایه‌روبی بندر امام نماینده داشتند اما نماینده را به دلیل پیگیری زیاد حق و حقوق کارگران اخراج شد و یکی از مشکلات اصلی ما اخراج نماینده است.

وی با بیان اینکه پرداخت شدن حقوق کارگران حق قانونی است و هرکدام از کارگران مشکلات و سختی‌های زندگی خود را دارند، تصریح کرد: بنده مشکل خانوادگی دارم زمانی که حقوق من کارگر پرداخت نشود چگونه بتوانم مهریه و نفقه پرداخت کنم؟ کارگران دیگر نیز فرزندان محصل و دانشجو دارند که قطعا نیازمند مخارج تحصیل هستند.

با بیان اینکه در این جمع دریا نوردان نیز حضور دارند، گفت: هر کدام از کارگران حرفه وفنی را فراگرفتند که می‌توانیم ادعا کنیم کشورهای خارجی باید این حرفه‌ها را از کارگران شناورهای لایه‌روبی بندر امام فرا گیرند.

یکی دیگر از کارگران شناورهای لایه‌روبی بندر امام تصریح کرد: تاکنون نصف حقوق سال گذشته را دادند و به گونه‌ای پرداخت حقوق به کارگران درصدی شده است. با توجه به اینکه شرکت نیمه دولتی نگین سبز نیز که پیمان‌کار قبلی با کارگران تصفیه حساب نکرده از شرکت شکایت کردیم اما متاسفانه رای را به نفع شرکت نگین سبز صادر شد.

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد مشکلات خانوادگی مربوط به مسائل مادی است، عنوان کرد: کارگران شناورهای لایه‌روبی بندر امام حتی قرار داد مشخصی ندارند انتظار داریم قراردادهای ما را به طور قانونی درست کنند.

گزارش ارسالی یک کارگر از اعتراضات کارگری در مراسم فرمایشی خانه کارگر به مناسبت اول ماه مه در شهر رشت

صبح روز ۱۱ اردیبهشت روزجهانی کارگر، مطابق وعده مسئولین خانه کارگر مبنی بر تجمع و راهپیمایی از محل ساختمان این نهاد تا مصلای رشت، تعداد زیادی از کارگران شاغل و بازنشسته در مقابل “خانه کارگر تشکیلات گیلان” حضور پیدا کردند. خانه کارگر نیز از پیش تلاش کرده بود تا با نصب پارچه نوشته ها و طرح شعارهایی که هیچ ارتباطی با مسایل معیشتی و زندگی کارگران و روز جهانی کارگر نداشت و همچنین حضور مامورین لباس شخصی و خبرچین فضا را پلیسی و امنیتی کرده و حتی المقدور اوضاع را بر وفق مراد بگرداند.

و اما درکنار تابلوها و پارچه نوشته‌های فرمایشی و مجیز گویانه ای که خانه کارگر در محل نصب کرده بود، کارگران نیز تعدادی پلاکارد و پارچه نوشته با مضامینی کارگری و معیشتی که مستقیما به خواست ها و مطالبات آنان ربط پیدا می کرد با خود آورده بودند که از جانب خانه کارگر و مسئولین و گردانندگان آن جلسه، از برپا داشتن آن ها ممانعت به عمل آمد. اما با فشار کارگران و بازنشستگان حاضر از جمله کارگران ساختمانی، در محل تجمع برپا و نصب شد و برخی از خواست ها و مطالبات کارگران را نیز در معرض نگاه و توجه حاضرین قرار داد.

پس از مدتی یکی از گردانندگان تجمع و کانون بازنشستگان به نام یوسف زاده به پشت تریبون رفت و اعلام کرد که مجوز راهپیمائی لغو شده است و بلافاصله نیز شروع به سخنرانی کرد و از همه چیز گفت جز مسایل و موضوعات مورد نظر کارگران و خواست ها و مطالبات آنان. کارگران نیز در اعتراض به چنین وضعیتی با سردادن شعارهای اقتصادی و معیشتی مخالفت خود را با ادامه چنین روندی نشان دادند و سعی می کردند تا از این طریق اعتراض خود را اعلام کنند.

این اعتراضات به تدریج وسعت گرفت و به در گیری های موردی میان کارگران و مسئولان خانه کارگر در این جا و آن جا انجامید. در این میان تعدادی از دختران جوان که خود را دانشجو معرفی کرده و از طبقه کارگر جدا نمی دانستند؛همراه با کارگران با بالا بردن چند پلاکارد و نوشته هایی حاکی از برخورداری کارگران از حق تشکل و حق اعتصاب و چند خواست معیشتی دیگر مثل افزایش دستمزد و پرداخت حقوق معوقه کارگران و . . . خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی کارگران شدند. اما این دانشجویان با برخورد تند و وقیحانه مسئولان خانه کارگر روبرو شده و با این بهانه که شما کارگر نیستید و نباید در این جا حضور داشته باشید اقدام به بازداشت آن ها نمودند. البته با دخالت کارگران و ممانعت آنان از چنین اقدامی روبرو شدند و اوضاع تا حدودی متشنج گشت و تعدادی از کارگران به طرفداری از دانشجویان یاد شده با مسئولان خانه کارگر و تنی چند از ماموران اطلاعات درگیر شدند.

در همین گیر و دار یکی از نمایندگان مجلس شهر رشت پشت تریبون قرار گرفته و سعی کرد که خود را طرفدار کارگران و از جنس آنها نشان دهد و از این موقعیت به نفع خود استفاده نماید. نماینده به اصطلاح “اصلاح طلب”مذکور در صحبت های خود همه گرفتاری های مردم را به گردن دولت قبلی انداخته و برعکس دولت روحانی را مبرا از هر گونه عیب و نقصی دانست که در صورت انتخاب به تمامی خواست های کارگران پاسخ مثبت خواهد داد. اما این فعالیت انتخاباتی و تبلیغاتی و به جای توجه به خواست ها و مطالبات کارگران،با مخالفت و اعتراض کارگران روبرو شد و صحبت های او ناتمام ماند. تعدادی از کارگران نیز در میان جمعیت به صحبت با یکدیگر در خصوص اوضاع و احوال فلاکت بار اقتصادی و معیشتی شان و خواست ها و مطالبات حی و حاضر آنان از جمله تعیین دستمزد ۹۳۰۰۰۰ تومانی توسط “شورای عالی کار” که به منزله تعیین خط فقر مطلق برای کارگران و تحمیل شرایط سخت و اسف بار زندگی به آنان بود. همچنین در باره حقوق های معوقه کارگران و چاره اندیشی برای دریافت آن ها، در کنار چپاول و تاراج دارایی ها و اختلاس های میلیاردی به صحبت پرداختند. کارگران در این صحبت ها نارضایتی خود را از عدم پاسخگویی مسئولین کانون بازنشستگان و حیف و میل ها وسوءاستفاده های مالی تنی چند از این مسئولین نیز اعلام کردند.

این مراسم در نهایت با خواندن قطعنامه از طرف خانه کارگر و بی توجهی کامل کارگران نسبت به آن ــ البته جز چند تن از عوامل شان ــ در ساعت ۳۰/۱۲ به پایان رسید. این در حالی بود که خانه کارگر نتوانست بهره برداری های مورد نظر خود را از این گردهم آیی و مراسم بنماید.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری – ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶

دادگاه جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد فردا برگزار می‌شود

دادگاه تجدید نظر جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد از فعالان کارگری برای ساعت ۹ صبح فردا (سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه) برگزار می‌شود.

محمد علی جداری فروغی وکیل دادگستری به ایلنا گفت:قرار است برای فردا (سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه) در شعبه هشتم دادگاه تجدید نظر استان مرکزی به پرونده اتهامی جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی‌راد از فعالان کارگری رسیدگی شود.

فروغی که تاکنون به عنوان وکیل مدافع این دو فعال کارگری در مراجع قضایی حضور داشته است در ادامه گفت: پیرو دادنامه‌ای که پیش از این توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ساوه صادر شده بود، هرکدام از موکلینم به اتهام اقدام عیله امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به تحمل یازده سال حبس محکوم شده بودند.

وی افزود: به دنبال اعتراض موکلینم به این حکم قرار است دادگاه تجدید نظر در موعد مقرر به این پرونده رسیدگی کند.

این وکیل دادگستری با یادآوری اینکه پیش از این در لایحه دفاعیه ارائه شده، اتهامات وارد شده به متهمان پرونده رد شده بود، ادامه داد: از آنجایی که موکلان من فعالیتی غیر کار صنفی نداشته‌اند امیدواریم که برای آنها در مرحله تجدید نظر حکم برائت صادر شود.

انتظار ۸ ماهه ۳۳کارگراخراجی کارخانه آریا فولاد برای دریافت مطالباتشان!

با گذشت ۸ ماه از بیکاری حدود ۳۳ نفر از کارگران کارخانه آریا فولاد هنوز کارفرما مطالبات معوقه کارگران اخراجی را پرداخت نکرده است.

کارگران اخراجی این واحد صنعتی به ایلنا گفتند: شهریور ماه سال گذشته(۹۵) حدود ۳۳ نفر از کارگران کارخانه آریا فولاد تاکستان در استان قزوین همزمان با تعطیلی کارخانه،بیکار شدند.

به گفته آنان با وجود آنکه از آن تاریخ تا کنون کارگران بیکار شده پیگیر مطالبات معوقه خود هستند،اما کارفرما اعتنایی به پرداخت مطالبات معوقه آنان نمی کند وکارگران در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

طبق اظهارات کارگران اخراجی این شرکت صنعتی ، هر کدام از همکاران اخراج شده دست کم ۷ میلیون تومان از کارفرما بابت مطالبات مزدی وسنواتی طلب دارند.

این کارگران همچنین افزودند به صورت میانگین سابقه هر کدام از کارگران اخراجی ۵ تا ۶ ماه است که در زمان اشتغال از قرار داد کار معتبر برخوردار نبوده‌اند.

آنها در ادامه در مورد دریافت مطالبات معوقه خود گفتند:با وجود انکه برای وصول مطالبات معوقه خود از مراجع قضایی رای به توقیف اموال کار خانه گرفته ایم اما پیش از ما یکی از بانکهای همه اموال کارخانه را بابت طلب خود توقیف کرده بود ودست ما کارگران به جایی بند نیست.

عدم پرداخت ۴ماه حقوق،۱۰ماه حق بیمه،۲سال حق سنوات وعیدی کارگران کارخانه فولاد الماس!

کارگران کارخانه فولاد الماس تاکستان در استان قزوین از عدم پرداخت ۴ماه حقوق،۱۰ماه حق بیمه،۲سال حق سنوات وعیدی خود خبردادند.

این کارگران که تعداد آنها تا حدود ۴۵ نفر است در توضیح این طلب وصول نشده خود به ایلنا گفتند که مطالبات مزدی آنان مربوط به سه ماهه مهر ،آبان و اسفند ۹۵ به همراه دستمزد فروردین ماه سال جاری می شود . همچنین کارفرما به دلیل کمبود نقدینگی نیمی از عیدی سال ۹۶ آنان را پرداخت نکرده است.

یکی از کارگران شاغل در کارخانه فولاد الماس واقع در شهرک صنعتی خرمدشت تاکستان با یاد آوری اینکه به دلیل کمبود منابع مالی و سایر مشکلات مدیریتی، چند سال گذشته برای آنها با چالش‌هایی همراه بوده است؛ افزود: کارفرما پیش از تعطیلات نوروز به ما وعده داد که بعداز تعطیلات معوقات ما پرداخت می‌شود؛ ولی نه تنها دستمزد را نپرداخت بلکه مابقی عیدی ما هم واریز نشد.

وی با بیان اینکه سوابق کاری هر یک از کارگران به صورت میانگین به ۱۵ سال می رسد، در عین حال گفت جدا از معوقات مزدی ۴ ماه گذشته، سنوات سالهای ۹۴ و ۹۵ به همراه حدود ۱۰ ماه حق بیمه کارگران به تعویق افتاده وخبری از پرداخت آن نیست.

جان باختن ۳کارگر در ایلام براثر حوادث کاری در نیمه اول اردیبهشت ماه!

سه کارگرساختمانی در ایلام طی نیمه اول اردیبهشت ماه براثر حوادث کاری جانشان را ازدست دادند.

برپایه گزارشات منابع خبری محلی،۲نفر از کارگران در پی حادثه برق گرفتگی در حین فعالیت ساختمانی جان خود را از دست دادند.

در حادثه تلخ اول که در شهرستان مهران رخ داد، این کارگر به شدت مجروح و قسمت زیادی از بدن وی دچار سوختگی شدید شد.

شدت برق گرفتگی به حدی بوده که وی را از طبقه های بالای این ساختمان به پایین پرتاب کرد و باعث مرگ وی شد.

در حادثه مشابه دیگر در شهر ایلام نیز شاهد حادثه برق گرفتگی و مرگ یکی دیگر از این کارگران بودیم که به علت برق گرفتگی همچون حادثه اول احساسات و افکار عمومی را جریحه دار کرد.

در چند روز اخیر شاهد حوادث ناگوار و تلخ دیگری از جمله ریزش آوار یک منزل مسکونی به دلیل عدم اجرای مسائل ایمنی و اخذ مجوز از سوی کارفرمابودیم که در این حادثه کارگر دیگری در حین کار جان خود را از دست داد.

درهمین رابطه:

بستری شدن یک کارگر ساختمانی در بخش آی. سی. یو براثر برق گرفتگی!

یک کارگر ساختمانی در حین انجام کار ساختمانی دچار برق گرفتگی شدید شده و در بخش آی. سی. یو یکی بیمارستان های ایلام بستری شده است.

به گزارش منابع خبری محلی، در این حادثه تلخ که در شهرستان مهران رخ داد، این کارگر به شدت مجروح و قسمت زیادی از بدن وی دچار سوختگی شده است.

شدت برق گرفتگی به حدی بوده که وی را از طبقه های بالای این ساختمان به پایین پرتاب کرده است.

این کارگر به جهت شدت مجروحیت ناشی از برق گرفتگی هم اکنون در بخش آی. سی. یو یکی بیمارستان های ایلام بستری است.

هیجدهم اردیبهشت ماه۱۳۹۶

akhbarkargari۲۴۶۸@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.