در روز شنبه 23 نوامبر تظاهرات بزرگی در شهر استکهلم در دفاع از مبارزات مردم ایران در خیزش آبان و در محکوم کردن سرکوب خونین آن توسط جمهوری اسلامی برگزار شد. در این تظاهرات که درآن در حدود 700 نفر از ایرانیان شرکت کردند، چهار نماینده ایرانی تبار پارلمان سوئد، آزاده رجحان از حزب سوسیال دمکرات و عضو کمیته ایران/سوئد، دانیل ریاضت از حزب چپ، علی رضا آخوندی از حزب مرکز و همچنین آمینه کاکاوابه نماینده مستقل سوسیالیست پارلمان سوئد سخنرانی کردند. همچنین سعید تقوی پیام سازمان ال او- بزرگترین اتحادیه سراسری کارگری سوئد را درهمبستگی با مبارزات مردم ایران قرائت کرد. همه سخنرانان ضمن حمایت از خواست های برحق مردم در این خیزش بر ضرورت اعتراض قدرتمند به سرکوب مردم ایران توسط حکومت تاکید داشتند. دلنیا رحیم زاده از فعالین جنبش زنان کردستان ایران نیز درباره نقش پررنگ مردم کردستان در خیزش اخیر و ضرورت همبستگی همه مردم در مبارزه علیه جمهوری اسلامی سخن گفت. مهرداد درویش پور نیز از طرف کمیته برگزاری ضمن تشکراز شرکت کنندگان در تظاهرات تاکید کرد خودداری جمهوری اسلامی از تن دادن به هر نوع اصلاح و نشنیدن خواست های اقتصادی، سیاسی و رفاهی مردم، روز به روز جمع گسترده تری از مردم ایران را به ضرورت فرارفتن از نظام موجود سوق داده است. هم از این رو اعتراض به گرانی بنزین به سرعت به خیزشی سیاسی بدل شد که درآن گرایشات و شعارهای سیاسی گوناگون با هدف مشترک چالش نظام به میدان آمدند. در این برنامه کیمیا قربانی خواننده جوان ایرانی تبار ساکن ایتالیا و رستم میرلاشایی و پری عیسی زاده از خوانندگان مقیم استکهلم ترانه هایی در همبستگی با مردم ایران خواندند. در میان شرکت کنندگان در این گردهمایی برخی از چهره های شاخص سیاسی، هنری، فرهنگی، مطبوعاتی و دانشگاهی ایرانی تبار – ازجمله اردلان شکر آبی – وزیر سوسیال دمکرات در کابینه سوئد – حضور داشتند. قطعنامه این تظاهرات توسط مینا آذریان بازیگر سینما و از مجریان برنامه قرائت شد که متن آن از این قرار است:
امروز ما در اینجا گردآمده ایم تا همبستگی خود با مردم ایران را نشان دهیم. خیزش برخاسته از اعتراض به افزایش قیمت بنزین که در چند روز اخیر آغاز و به سرعت به اعتراض علیه کل نظام جمهوری اسلامی بدل شد، تا کنون بنا بر اطلاعات منابع متفاوت حدود 200 قربانی گرفته و هزاران تن نیز بازدداشت شدند که حکومت تهدید به اعدام برخی از آنان کرده است. علاوه بر آن، حکومت برای مهار این خیزش، اینترنت را در کل کشور قطع و به پائین درجه رسانده است.
در حالی که مردم ایران از فشار اقتصادی رنج می برند، میلیاردها دلار از منابع کشور در دیگر کشورهای خاورمیانه به قصد تقویت مداخلات و نفوذ منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی هدر می رود. امری که خشم و نارضایتی مردم ایران را دو چندان کرده است، اما صاحبان قدرت با بی اعتنایی کامل به آن می نگرند. سرکوب خشن، وحشیانه و لجام گسیخته اعتراضات مسالمت آمیز مردم تنها پاسخ جمهوری اسلامی ایران به خواست مردم است. بهت انگیز است که در چنین شرایطی، واکنش های بین المللی از سوی سوئد و اتحادیه اروپا آنچنان که باید قدرتمند نبوده است.
ما ایرانی تباران سوئد و دیگر شرکت کندگان در تظاهرات، احساس نگرانی گسترده ای از این روند می کنیم. از زمانی که روحانی در ژوئن 2013 به ریاست جمهوری رسید هرگز حقوق انسانی مردم ایران این گونه گسترده همچون روزهای اخیر نقض نشده بود. ما ضمن تقدیر از نمایندگان پارلمان و احزاب سوئدی که در همبستگی با مردم ایران سرکوب وحشیانه اعتراضات آنان توسط جمهوری اسلامی را محکوم کردند، از دولت سوئد و اتحادیه اروپا می خواهیم که:
-از مبارزات مسالمت آمیز مردم ایران برای دستیابی به حقوق خود حمایت کنند
- با فراخواندن سفرای خود در اعتراض به جنایت هولناک حکومت علیه مردم ایران اعتراض کنند
- ضممن محکوم کردن دستگیری های دسته جمعی هزاران تن از تظاهر کنندگان و متوقف کردن آن برای آزادی دستگیر شدگان و تمام زندانیان سیاسی اقدام کنند.
- قویا جلوی اعدام احتمالی دستگیر شدگان تظاهرات اخیر را بگیرند.
جمعیت پشتیانی از مبارزات مردم ایران 23 نوامبر 2019