زندگی بر ما سخت گرفته و فشار روانی از هرسو برما تأخته است.
ما با دوًشیوه به این فشار ها واکنش نشان می دهیم تا خود را حفظ کنیم.
ا- واکنش های فوری و هیجانی و احساسی( emotional based reaction ) که به شکل فرار ومبارزه( fight+fight ) بروز میکنند .
٢- واکنش های برنامه ریزی شده و حساب شده ( problem solving approaches )که در این شیوه شخص ، فشار روانی را قبول می کند و بررسی می کند که چه إمکاناتی دارد و چه راه هایی برای مقابله در اختیار دارد.( damage control ).
یکی از راه های کم خطر تر و سالمتر و قابل دسترس تر ، تخلیه روانی است . هرکس معمولا کسی را از فامیل یا دو ستان را دارد که سنگ صبور باشد و به حرف ها ودرد های او گوش کند و راز داری را رعایت کند . اگر چنین کسی را ندارید ، برای خودتان بنویسید یا نقاشی کنید و یا احساسات خود را برای خودتان بگویید و ضبط کنید . گاهی درتنهایی آواز بخوانید ، تار بزنید و یا گریه کنید . خودتان می توانید ، دلسوز خودتان شوید
یادتان باشد که خواهران ، مادران و همسران شما ممکن است امکانات شما را برای تخلیه روانی نداشته باشند . در شرایط فرهنگی موجود، مردان فرصت بیشتری برای تخلیه روانی دارند . فشار های روانی خود را به زیردستان ، فرزندان و یا همسران خود خالی می کنند در پارتی های شبانه مخفی شرکت می کنند با زنان دیگر ارتباط بر قرار می کنند و بار تنهایی و فشار روانی را بر همسران خود سنگین تر می کنند شاید به همین دلیل است که زنان ما دو ویا سه بار بیشتر از مردان دست به خودکشی می زنند و یا مورد تجاوز قرار می گیرند . آشنایی به این واقعیت ها و تلاش برای حل این گونه مشکلات ، بخشی از مسوولیت اخلاقی و اجتماعی و انسانی وًدموکراسی خواهانه ما مردان ایرانی است . ما مردان ایرانی ، برای رسیدن به این هدف های انسانی ، تلاش کنیم تا شرایط را برای تخلیه روانی ، مادران و خواهران خود، فراهم کنیم تا بخشی از عاملان حل مساله باشیم ونه بخشی از به وجود آورندگان مساله.
کمک دادن وکمک گرفتن ، به کم کردن بحران بهداشت روانی کمک می کند.
اشکبوس طالبی – روان شناس مقیم مریلند.
١٣ اسفند ٩٨
ارگان رسمی حزب سوسیال دموکرات و لائیک ایران
منو