اخباروگزارشات کارگری4بهمن1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

Capture d’écran 2016-01-24 à 21.16.45

زنده وجاوید باد یاد بخون خفتگان 4 بهمن 1382 شهربابک

روز چهارم بهمن ماه 1382 ،نیروهای امنیتی- نظامی دولت هشتم(دولت اصلاحات) بر روی تجمع اعتراضی کارگران اخراجی مس خاتون آباد وخانواده هایشان آتش گشودند وجمعی ازمعترضین بخون

درغلطیدند و4کارگر (جاویدی،ریاحی،مومنی ومهدوی) ویک نوجوان(پورامینی)جان باختند.

روز26خرداد سال جاری شاهد حمله نیروهای انتظامی دولت یازدهم به تجمع کارگران شرکت معدنجو دراعتراض به توقف فعالیت این معدن و بیکاری بیش از 350 کارگربودیم ومحمدعلی میرزایی یکی ازکارگران معترض که بدنبال شلیک گازاشک آور از ناحیه چشم آسیب دیده بود و دید خوبی نداشت، ناگهان با تریلر حامل زغال که قصد عبور از بین تجمع کنندگان را داشت برخورد کرد و کشته شد.

همچنین روز24 آذر امسال بدنبال  یورش نیروهای امنیتی و انتظامی دولت یازدهم  به تجمع ساکنان  روستای

شهرویی بهبهان مقابل پالایشگاه گاز بید بلند2 در اعتراض به روند استخدام وبرای کار 3 متقاضی کارکشته وزخمی شدند.

گرامی باد خاطره تمامی این جان باختگان

– بیکاری 75کارگرمعترض کارخانه کاشی خزربدلیل عدم امضای تعهد نامه!

– دومین روز اعتصاب کارگران فاز ۱۴ عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت6ماه حقوق!

– طومار کارگران ارج وهشدار نسبت به تعطیلی کارخانه وبیکارشدن!

– نامه سرگشاده جوانان جویای کار گوهر کوه از توابع نوک آباد شهرستان خاش!

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه روغن‌ نباتی قو!

– معطلی۱۰ ماهه کارکنان دانشگاه پزشکی فارس برای خانه‌دارشدن

– پَرسه کارگران زیرخط فقر/کارگر با چه مزدی بالای خط فقر می‌رسد؟

– تجمع فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های تربیت دبیر مقابل وزارت آموزش و پرورش

– تجاری شدن آموزش و پرورش در فرایند خصوصی سازی

بیانیه انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران در دفاع از حقوق انسانی روزنامه نگاران و روشنفکران در ترکیه

– تظاهرات در اعتراض به قوانین جدید دولت لهستان

بیکاری 75کارگرمعترض کارخانه کاشی خزربدلیل عدم امضای تعهد نامه!

75نفراز کارگران کارخانه کاشی خزر در استان گیلان که حاضر به امضا رضایت ‌نامه تحمیلی کارفرما نشده بودند از ابتدای ماه جاری حق حضور در محل کار خود را ندارند.

به گزارش4بهمن ایلنا،کارگران کارخانه کاشی خزر با اعلام این خبر افزودند: در حال حاضر تنها کارگرانی که با امضا رضایت‌نامه کتبی شرایط کنونی کارخانه را پذیرفته‌اند می‌توانند در محل کار خود حاضر شوند.

کارخانه کاشی خزر بیش از ۲۰۰ کارگر دارد و از قرار معلوم در حال حاضر ۱۳۲ نفر از کارگران این واحد صنعتی حاضر به امضا متن رضایت نامه تهیه شده از سوی کارفرما شده‌اند و در مقابل حدود ۷۵ کارگر که سابقه برخی از آن‌ها به ۱۴ سال هم می‌رسد وجود دارند.

از قرار معلوم به دنبال اعتراضاتی که از روز ۱۶ تا ۲۲ دی ماه سال جاری توسط کارگران کارخانه کاشی خزر برپا شد، کارفرما فعالیت این واحد تولیدی با متوقف کردن فعالیت کارخانه، از سرگیری آن را به امضا متنی کتبی از سوی کارگران مشروط کرده است.

کارگران کارخانه کاشی خزر با بیان اینکه فعالیت این واحد تولیدی از روز پنجشنبه (اول بهمن‌) و بدون حضور کارگرانی حاضر به امضا متن رضایت‌نامه نشده‌اند از سرگرفته شده است، افزودند: ظاهرا کارفرما قصد دارد تا کارگران مورد نظر را به بیمه بیکاری معرفی کند.

اوبا تأکید بر اینکه طبق قانون کار وادار کردن کارگر به امضای چنین تعهد نامه‌هایی عملی مجرمانه است، در ادامه گفت: در حال حاضر ۷۵ کارگر قراردادی در کارخانه کاشی خزر با میانگین سوابق ۱۴ سال کار بیکار شده و هیچ مسئولی پاسخگوی مشکلات آنان نیست.

دومین روز اعتصاب کارگران فاز ۱۴ عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت6ماه حقوق!

صبح امروز4بهمن،برای دومین روزجمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای ۱۴ منطقه ویژه عسلویه با برپایی تجمع اعتراضی خواستار وصول معوقات مزدی خود شدند.

به گزارش4بهمن ایلنا به نقل از کارگران شاغل در منطقه ویژه عسلویه، اجتماعات اعتراضی کارگران شاغل در پروژه‌های فاز ۱۴ عسلویه که از دیروز شنبه (۳ بهمن‌ماه) آغاز شده بود صبح امروز نیز ادامه یافته‌است.

براساس این گزارش، تجمع امروز از نخسیتن ساعات بامداد و پیش از روشن شدن هوا شروع و تا پیش از ظهر ادامه یافته است.

از قرار معلوم، کارگران حاضر در این اجتماع اعتراضی خواهان تعیین تکیلف ۶ ماه طلب مزدی پرداخت نشده خود شدند.

به نقل از کارگرانی که امروز نیز شاهد برپایی این اجتماع اعتراضی بوده‌اند، گفته می‌شود که امروز نیز تجمع انبوه کارگران معترض در اطراف محل پروژه برای مدتی انجام فعالیت های روزانه از جمله عبور و مرور را با مشکل مواجه کرده بود.

طومار کارگران ارج وهشدار نسبت به تعطیلی کارخانه وبیکارشدن!

جمعی از کارگران کارخانه ارج با امضای طوماری خطاب به مقامات مسئول نسبت به تعطیلی قریب الوقوع این کارخانه قدیمی و بیکاری کارگران آن هشدار دادند و خواستار رسیدگی به این وضعیت نابسامان شدند.

ما کارگران ارج با سوابق بین ۱۹ تا ۲۶ سال برای آینده شغلی خود نگرانیم و درعین حال خواستار فراهم شدن شرایط لازم جهت تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز برای ساخت و تولید انواع محصولات هستیم.

به گزارش4بهمن ایلنا،جمعی از کارگران شرکت تولیدکننده لوازم خانگی ارج از توقف در روند تولید کارخانه و بیکاری قریب الوقوع ۲۴۹ کارگر رسمی و قراردادی آن خبر دادند.

به گفته این کارگران سهامدار اصلی که بخش سرمایه گذاری بانک ملی است، تلاشی برای احیای خط تولید و رونق بخشیدن به چرخه فعالیت کارخانه نمی‌کند و درنتیجه این کارخانه به زودی تعطیل می‌شود.

از قرار معلوم، این کارگران با ارسال طوماری خطاب به مقامات ارشد دولتی ازجمله وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، خواستار رسیدگی به وضعیت اسفبار این کارخانه شده‌اند.

در بخشی از این نامه که به امضای همه کارگران این شرکت رسیده آمده است: در تاریخ نگارش این مکتوب (23 دی ماه)تعداد تولیدات شرکت به صفر رسیده است و به نظر می‌رسد مدیریت شرکت پیرو سیاست‌های صاحبان شرکت هیچگونه برنامه جامع راهبردی در خصوص ادامه تولید و یا افزایش سبد محصولات و بهینه‌سازی محصولات و دستگاه‌ها و ماشین آلات موجود ندارد.

در ادامه نامه، کارگران وضعیت فعلی را حاصل ناکارآمدی سیاست‌های مدیریتی دانسته‌اند و افزوده‌اند: با مقایسه آماری نیروی انسانی مشخص می‌شود که تاکنون ۸۸ نفر از پرسنل کارآمد شرکت با انواع بهانه‌های واهی اخراج  شدند.

همچنین در این طومار آمده است: در تاریخ بیست و دوم دی ماه، در جلسه‌ای با حضور بیش از ۴۰ تن از کارکنان و مدیریت شرکت به صراحت اعلام شده که سهامدار عمده به دلیل زیان ‌ده بودن تولید کلیه محصولات و عدم داشتن توجیه اقتصادی برنامه‌ای برای ادامه روند تولید در شرکت ارج ندارد.

در پایان این نامه می‌خوانیم: ما کارگران ارج با سوابق بین ۱۹ تا ۲۶ سال برای آینده شغلی خود نگرانیم و درعین حال خواستار فراهم شدن شرایط لازم جهت تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز برای ساخت و تولید انواع محصولات هستیم.

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه روغن‌ نباتی قو!

حدود ۸۰ نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو، امروز (یکشنبه ۴ بهمن ماه) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالباتشان و مشکلات ناشی از سوءمدیریت در محوطه کارخانه تجمع کردند.

پرداخت نشدن به موقع حقوق، عدم تأمین لباس کار، عدم پرداخت اضافه کار، پرداخت نشدن حق شیفت، وبی توجهی به مشکلات کارگران از مهم‌ترین مسائلی است که توسط کارگران تجمع کننده مطرح شده است.

به گزارش4بهمن ایلنا،کارگران کارخانه روغن نباتی قو با اعلام این خبر گفتند: معترضین ۸۰ نفر از مجموع ۳۰۰ کارگر این واحد تولیدی هستند که که صبح امروز علاوه بر مطالبات خود به آنچه «عملکرد غیرقانونی مدیریت مجموعه روغن نباتی قو» عنوان شده، معترضند.

پرداخت نشدن به موقع حقوق، عدم تأمین لباس کار، عدم پرداخت اضافه کار، پرداخت نشدن حق شیفت، وبی توجهی به مشکلات کارگران از مهم‌ترین مسائلی است که توسط کارگران تجمع کننده مطرح شده است.

یکی از کارگران معترض با بیان اینکه از حدود هشت ماه پیش با تغییر کارفرما، کارگران از حداقل حقوق ومزایای قانونی بهره مند نیستند افزود: در گذشته کارگران طبق روال یکسری مزایا‌ی قانونی دریافت می‌کردند که با ورود کارفرمای جدید، این مزایا قطع شده است.

نامه سرگشاده جوانان جویای کار گوهر کوه از توابع نوک آباد شهرستان خاش!

جمعی از جوانان جویای کار گوهر کوه از توابع نوک آباد شهرستان خاش طی نامه ای به مسئولان ارشد استان سیستان و بلوچستان خواستار رسیدگی به معضل بیکاری و اعتیاد جوانان منطقه از طریق اعاده وضع و بومی سازی شرکت کشت و صنعت گوهرکوه و تمپ” شدند.

دراین نامه ازجمله آمده است:

حدود 50 سال است پدران و اقوام ما در شرکت “کشت و صنعت گوهرکوه و تمپ” مشغول کار بوده اند اما در دهه اخیرمتاسفانه با به دست گرفتن شرکت کشت و صنعت گوهرکوه وتمپ توسط سازمان زندانهای کشور [و اخراج و بازخرید نمودن کارگران بومی] آمار بیکاری،اعتیاد،افت تحصیلی و حتی ترک تحصیل در منطقه گوهرکوه بیداد می کند.

ما معتقدیم اگر مسولان ایجاد اشغال نمایند شاهد افت تحصیلی و اعتیاد نخواهیم شد زیرا هزینه های تحصیلی برای پدری که شغل ندارد سنگین می نماید.

و اگر فرزندان کارگران شرکت بتوانند در رشته های کشاورزی تحصیل نمایند دیگرنیازی نیست که مهندسین کم تجربه و غیر بومی به کار گرفته شونداکثرا مهندسین غیر بومی بخاطر عدم شناخت درست از منطقه جزوی ازعامل خسارت به مجتمع گردیده اند

اگر سیاست بومی محوری در مجتمع کشت و صنعت 50 ساله گوهرکوه لحاظ شود مطمئنا شاهد پیشرفت و آبادانی خواهیم شد زیرا کارگران و مهندسین از تجربیات متقابل بهره می برند.

به گزارش3بهمن کمپین فعالین بلوچ، شرکت کشت و صنعت گوهرکوه و تمپ که قریب به 50 سال پیش برای توسعه منطقه و اشتغال زایی ساخته شد پس از چند دهه فراز و نشیب در فعالیت، در سالهای اخیر از حالت بومی سازی خارج شده و در اختیار بنگاه تعاون و حرفه آموزی و صنایع زندانیان کشور قرار گرفته است که پس از آن این بنگاه کارگران محلی و بومی را اخراج کرده و از نیروی کار زندان استفاده می کند و این مساله باعث افزایش بیکاری در منطقه و افزایش اعتیاد و معضل های اجتماعی دیگر شده است.

معطلی۱۰ ماهه کارکنان دانشگاه پزشکی فارس برای خانه‌دارشدن

پروژه ساخت واحدهای مسکونی اعضای تعاونی مسکن کارکنان دانشگاه علوم پزشکی فارس از حدود ۱۰ ماه پیش نیمه کاره باقی‌مانده است.

به گزارش4بهمن ایلنا،تعدادی از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی فارس با اعلام این خبر گفتند: از فرودین ماه سال ۹۳ تاکنون روند اجرای پروژه مسکونی ۴۰۰ واحدی اعضای این تعاونی متوقف مانده است.

به گفته اعضای این تعاونی عملیات ساخت این پروژه مسکونی از اواسط سال ۹۲ که میان تعاونی مسکن دانشگاه علوم پزشکی فارس با یک شرکت پیمانکار ساخت پروژه‌های مسکونی قرارداد همکاری منعقد شد، آغاز شد اما در ‌‌نهایت به دلیل بروز اختلافی که در ابتدای سال ۹۳ میان طرفین قرارداد اتفاق افتاد ادامه پروژه دیگر متوقف شده است.

به نقل از کارکنانی که به واسطه عضویت در تعاونی مسکن دانشگاه علوم پزشکی فارس در پروژه یاد شده نام‌نویسی کرده‌اند، گفته می‌شود: تا به این لحظه هرکدام از آن‌ها نزدیک به ۶۰ میلیون تومان بابت ساخت این پروژه پیش قسط داده‌اند.

آن‌ها می‌گویند با وجود آنکه نزدیک به یک سال از توقف فعالیت ساخت و ساز پروژه مذکور می‌گذرد اما هنوز وضعیت تکمیل این پروژه مشخص نیست.

یکی از اعضای این پروژه ناتمام مسکونی با اشاره به پیگیری‌های بی‌نتیجه‌ای که تاکنون از سوی اعضای این تعاونی برای روشن شدن وضعیت کلی پروژه انجام شده است، گفت: واقعیت این است که در حال حاضر مجموع اعضا مبلغی در حدود ۲۰ میلیارد تومان بابت ساخت این پروژه پرداخت کرده‌اند.

وی ادامه داد: درهمین رابطه روز چهارشنبه ۳۰ دی ماه تجمعی اعتراضی از سوی تعدادی از اعضا در مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی فارس برگزار شد اما تا این لحظه پاسخ روشنی در رابطه با وضعیت این پروژه به اعضای تعاونی داده نشده است.

پَرسه کارگران زیرخط فقر/کارگر با چه مزدی بالای خط فقر می‌رسد؟

در حالی به اعتقاد کارشناسان بازار کار ۸۰ درصد کارگران زیر خط فقر هستند، اما هنوز دولت ملاکی را برای این شاخص در نظر نگرفته تا بتواند حقوق و دستمزد کارگران را مطابق آن تعیین کند. امسال دستمزد کارگران بر چه اساسی تعیین خواهد شد؟

خط فقر،عبارتی است که هزاران حرف نهفته در دل خود دارد. اولین برداشت از این عبارت وجود دشواری‌های بسیار در وضعیت معیشت خانوار است.

اما در حال حاضر کارگران کجای خط فقر هستند. کارگرانی که در بهترین شرایط ماهیانه یک میلیون تومان دریافت می‌کنند. چگونه زندگی می‌گذرانند. آمارها حاکی از این است که از سال 84 تاکنون هزینه خانوار در ایران 4.7 برابر و درآمدها 4.4 برابر شده است.  در چنین شرایطی برخی صاحب نظران اعلام می‌کنند داشتن درآمد ماهیانه کمتر از 2.7 میلیون تومان در تهران به معنای قرار داشتن زیر خط فقر است.

احمد میدری ،معاون امور رفاهی وزیر کار نیز درباره خط فقر می‌گوید: وزارت‌کار هر ساله خط فقر را برآورد می‌کند و به دولت گزارش می‌دهد.اما وقتی از میدری پرسش می‌شود که چرا این گزارش‌ها اعلام عمومی نمی‌شود پاسخی ارائه نمی‌دهد.

کارشناسان بازار کار درباره خط فقر می‌گویند در شهری مانند تهران با درآمد ماهیانه 2 میلیون و 700هزار تومان نمی‌توان زندگی گذراند.

به راستی خط فقر برای تعیین دستمزد واقعی کارگران چه میزان در نظر گرفته خواهد شد؟ آیا امسال هم مانند سال‌های قبل حقوق کارگران بدون توجه به خط فقر تعیین می‌شود؟ آیا باز هم کارگران باید زیر خط فقر پرسه بزنند؟

بخشی ازیک گزارش تسنیم بتاریخ4بهمن

تجمع فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های تربیت دبیر مقابل وزارت آموزش و پرورش

تعدادی از فارغ‌التحصیلان سال 88 دانشگاه‌های تربیت دبیر صبح یکشنبه چهارم بهمن ماه مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.

به گزارش4بهمن فارس،یکی از این فارغ‌التحصیلان گفت: ما قرار بود به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآییم اما این اتفاق نیفتاده است و الان 6 سال است که بلاتکلیف هستیم.

تجاری شدن آموزش و پرورش در فرایند خصوصی سازی

«مهدی بهلولی» با بیان این که خصوصی سازی آموزش و پرورش به معنای تحمیل فرهنگ شرکتی و تجاری است و بیشتر برای افزایش آمار شاغلان و افزایش سود بعضی افراد در بخش خصوصی مفید است تا ارتقای کارآمدی و سطح سواد دانش آموزان، گفت: افرادی از بدنه دولت یا آموزش و پرورش از خصوصی کردن مدارس منتفع می‌شوند و در این امر ذی نفع هستند.

به گزارش4بهمن تأمین24،یک فعال صنفی معلمان گفت: خصوصی سازی مدارس موضوع جدیدی نیست و در سال ۹۳ هم در ۴۰ مدرسه در تهران و حدود ۸۴۰ مدرسه در سایر شهرهای کشور اجرا شد ولی گزارشهایی که از این کار در رسانه‌ها از معلمان منعکس شد مثبت نبود.

«مهدی بهلولی» افزود: در بند یک ماده ۱۴ لایحه ششم توسعه کشور هم به آموزش و پرورش اجازه داده شده تا نسبت به خرید خدمات از بخش خصوصی اقدام کند. ارائه خدمات آموزشی در این گونه مدارس با استفاده از نیروی انسانی، تجهیزات و امکانات بخش خصوصی و تعاونی و یا با مشارکت در استفاده از امکانات و تجهیزات بخش دولتی و نیروی انسانی خصوصی و تعاونی صورت می‌گیرد.

این فعال صنفی معلمان در خصوص مشکلات طرح اجرا شده در سال ۹۳ گفت: مثلا معلمان باید حداقل دستمزد را می‌گرفتند که حدود ۷۰۰ هزار تومان بود ولی با توجه به بیکاری تعداد زیادی از فارغ التحصیلان دانشگاهی، با معلمان در این مدارس توافق می‌شد که ماهی ۵۰۰ هزار تومان حقوق بگیرند و همین حقوق هم پس از چند ماه و با تاخیر پرداخت می‌شد که این کار‌ها عملا استثمار معلمان است.

وی افزود: مشکلی که الان دولت با آن روبروست بیکاری افراد تحصیل کرده و فارغ التحصیلان دانشگاه هاست که البته سوءمدیریت خود دولت‌ها طی دهه‌های گذشته موجب این وضعیت شده ولی دولت فعلی خصوصی سازی را تنها راهکار رفع این مشکل می‌داند.

بهلولی با اشاره به اهمیت توان تخصصی معلمان گفت: افرادی که به عنوان معلم در مدارس بخش خصوصی جذب می‌شوند بعضا حتی دوره معلمی را نگذرانده‌اند در صورتی که در کشوری مثل فنلاند هر معلم ۵ سال دوره می‌بیند.

وی افزود: کسی که دوره ندیده و تخصص تدریس ندارد و از سر بیکاری تن به معلمی داده، به این کار به عنوان یک شغل موقت نگاه می‌کند و یکی دو سال می‌ماند و به محض اینکه شغل بهتری پیدا کرد معلمی را‌‌ رها می‌کند.

این فعال صنفی حقوق معلمان ادامه داد: سوال مهم این است دانش آموزانی که در این چند سال زیر دست چنین معلمانی موقتی با حداقل حقوق دریافتی پرورش پیدا می‌کنند چه می‌شوند؟

وی با بیان اینکه دولت از مدارس بخش خصوصی خرید خدمت می‌کند ولی ۵۰ درصد آن پول به جیب بخش خصوصی می‌رود گفت: به این شکل آموزش و تعلیم معطوف به نمره می‌شود و این خطر وجود دارد که از معلمان بخواهند برای قبولی به دانش آموزان نمره بدهند.

بهلولی تاکید کرد: از این طرح سواد و فرهیختگی بیرون نمی‌آید، بلکه سود برای بخش خصوصی و کاهش بیکاری به نفع آمارهای دولتی بیرون می‌آید، ولی در ‌‌نهایت بخش آموزش کشور ضرر می‌کند.

وی تاکید کرد: کسانی که از خصوصی سازی در بخش آموزش کشور حرف می‌زنند اگر می‌توانند بیایند از یک سالی که این طرح اجرا شده دفاع کنند.

این معلم با سابقه یکی دیگر از مشکلات این طرح را با ذکر مثالی تشریح کرد: دیده شده که در یکی از این مدارس خصوصی، فردی که یک گرایش خاص و تعلق فکری و شغلی به یک نهاد نظامی داشته، افراد همسو با خودش را به عنوان معلم جذب کرده و در نتیجه مدرسه را به پادگان و فضای نظامی تبدیل کرده است و الان هم این خطر درباره همه گرایشهای فکری و عقیدتی وجود دارد که تفکر خودشان را بر نظام تربیتی استاندارد تحمیل کنند.

وی با بیان اینکه خصوصی سازی به این شکل به گفته پژوهشگران، «تحمیل فرهنگ شرکتی» است گفت: با معلمانی که به جای یک و نیم میلیون تومان، تنها ۵۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند و با مدیریت معطوف به نمره و آمار و ارقام، آموزش کیفی درخور و مورد نیاز کشور بیرون نمی‌آید.

بهلولی افزود: آموزش و پرورش برخی کشور‌ها از جهت کیفیت در دنیا زبانزد است مانند فرانسه و فنلاند، بر خلاف کشور امریکا که با یک آموزش میانه مایه و ضعیف، هیچ جایگاه جهانی ندارد.

وی ادامه داد: فرانسه و فنلاند اصلا مدارس خصوصی به این مفهوم ندارند و تنها مدارس خصوصی، مدارس دینی و کلیسایی است با این حال این مدارس هم با دولت قرارداد می‌بندند و حقوق معلمان را هم دولت می‌دهد.

این فعال صنفی حقوق معلمان افزود: خصوصی سازی و خرید خدمت آموزشی به این شکلی که در کشور ما مطرح می‌شود بر اساس الگویی امریکایی است که آموزش و پرورشی میان مایه ولی پولی هنگفت دارد.

وی با بیان اینکه کشور امریکا مهد لیبرالیسم و نئولیبرالیسم است گفت: ولی در همین کشور ۹۰ درصد مدارس دولتی است و آن ۱۰ درصد دیگر تحت عنوان «چار‌تر اسکول» یا «مدارس دارای منشور» هستند، یعنی یک تم یا زمینه و یا درون مایه خاص برای تدریس دارند مانند حقوق شهروندی، تکنولوژی و چنین چیزهایی.

بهلولی ادامه داد: بعضی از این مدارس داری منشور به بخش خصوصی واگذار می‌شوند، در عین حالی که طرف قرارداد دولت هستند. با این همه تحقیقات نشان داده که این مدارس هم نتایج آموزشی بهتری از مدارس دیگر نداشته‌اند.

وی تصریح کرد: بنده شخصا معتقدم افرادی از بدنه دولت یا آموزش و پرورش از خصوصی کردن مدارس منتفع می‌شوند و در این امر ذی نفع هستند.

این فعال صنفی حقوق معلمان با بیان اینکه مدارس بخش خصوصی دانش آموزان خاصی را گزینش و انتخاب می‌کنند گفت: رمز موفقیت مدارس بخش خصوصی، اگر موفق باشند، «گزینش دانش آموزان» است.

وی ادامه داد: مدارس دولتی موظف هستند هر دانش آموزی که به آن‌ها مراجعه کرد ثبت نام کنند ولی مدارس بخش خصوصی ابتدا از متقاضیان ثبت نام آزمون می‌گیرند و دانش آموزان ضعیف و حتی دانش آموزانی که والدین آن‌ها متارکه کرده باشند را ثبت نام نمی‌کنند.

بهلولی افزود: از این طریق دانش آموزان باهوش و کودکانی که دارای والدین پولدار و تحصیل کرده هستند انتخاب می‌شوند و مدیران مدارس هم در آخر سال بیلان می‌دهند که ما تعداد زیادی قبولی داشتیم؛ در صورتی که اگر این افراد در ادعایشان صداقت دارند در مناطق فقیرنشین و جنوب شهر فعالیت کنند و این تعداد قبولی بدهند.

بیانیه انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران در دفاع از حقوق انسانی روزنامه نگاران و روشنفکران در ترکیه

ناجی جَرف مستند ساز ، خبرنگار و فعال حقوق بشر سوری یکشنبه شب 6 دی ماه(27 دسامبر) در مرز ترکیه و سوریه به قتل رسید .

او را در منطقه غازی عانتپ با سلاح مجهز به صدا خفه کن و با شلیک گلوله به سرش کشتند.

ناجی پیش تر سر دبیر مجله سوری ” حنطه ” بود و سازنده ی فیلم “رقه در سکوت مثله می شود”، که مستندی بود درباره ی شرایط اسفبار مردم زجر کشیده در ” رقه ” پایتخت خلافت اسلامی (داعش ) .

جرف تنها روزنامه نگار و روشنفکر واهل قلمی نیست که در خاک ترکیه به قتل رسیده است ، پیکر به دار آویخته ی جکی ساتِن خبرنگار سابق بی بی سی نیز که اندکی پس از نیمه شب 25 مهرماه(19 اکتبر) د ر توالت فرودگاه آتاتورک استانبول پیدا شد، نمونه دیگری است .

ساتِن بیشتر در مناطق جنگی خدمت می کرد و علاوه بر خبرنگاری ، با سازمان های حقوق بشری و انسان دوستانه همکاری می کرد . او شنبه شب 25 مهر از لندن به اربیل عراق می رفت که پرواز خود را از دست داد و اندکی پس از نیمه شب جسدش کشف شد .

چند هفته پیش از قتل ناجی، احمد محمد موسی ، دوست و همکار ناجی جرف از اعضا ی گروه فیلمسازی مستند ” رقه در سکوت مثله می شود ” را نیز کشتند و دوماه پیش نیز ابراهیم عبدالقادر ، روزنامه نگار ، توسط داعش گردن زده شد و در همان روز نیز فارسی حمادی ، روزنامه نگار مستقل را کشتند . یک ماه پیش نیز طاهر ایلچی ، رییس کانون وکلای دیار بکر را روز روشن جلوی چشم پلیس ترکیه ترور کردند .

متاسفانه این اجحاف را محدودیتی نیست و چند روز پیش نیز در پی آغاز پیگرد قانونی بیش از 1100 تن از اساتید و پژوهشگران دانشگاه های ترکیه که معترض به ادامه درگیری ها ی مسلحانه د رمناطق کردنشین شرق و جنوب شرقی این کشور بوده اند، دادستان استان کوجالی دستور دستگیری 21 تن از امضا کنندگان طومار را به اتهام تبلیغ برای سازمان های تروریستی ، تحقیر آ شکار دولت ، حکومت و مجلس ملی ترکیه صادر کرد که 12 تن از آنان توسط پلیس دستگیر شده و عملیات برای دستگیری سایر متهمان ادامه دارد .

به دنبال رخداد این فجایع، انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران ، تهدید ، حبس ، زندان و قتل روزنامه نگاران و روشنفکران ترکیه ، سوریه و دیگر کشورها در ترکیه را جدا و منفک از جوی که اردوغانیسم بر فضای مطبوعات این کشور حاکم کرده است نمی بینید و آن را تداوم و غایت سیاست های حاکم بر این کشور و سرنوشت نهایی و اسفناک آزادی مطبوعات و آزادی بیان و روزنامه نگاران مستقل و منتقد تحت این شیوه حکمرانی تلقی می کند.

و هم از این روست که انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران معتقداست ممانعت از گسترش بدعت های اردوغانیسم در عرصه آزادی بیان و مطبوعات ، واکنشی محکم و مقتضی از سوی روزنامه نگاران و اهالی قلم به ویژه در منطقه خاورمیانه را می طلبد .

بدین وسیله انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران ضمن ابراز انزجار شدید به برانگیختن جو خفقان ، تهدید ، حبس و زندان و قتل روزنامه نگاران و روشنفکران در ترکیه ، این اقدامات را شدیداً محکوم کرده و خواستار پایان بخشیدن به وضعیت اسفبار کنونی است و از تمام روزنامه نگاران آزادیخواه و مترقی می خواهد تا در مطالب و نوشته های خود پرده از اقدامات ضد انسانی دولت های سرکوبگر علیه روزنامه نگاران بردارند و در جهت همبستگی مردمی علیه این سرکوب ها تلاش کنند .

تظاهرات در اعتراض به قوانین جدید دولت لهستان

هزاران لهستانی روز شنبه در اعتراض به تصویب یک رشته قوانین جدید٬ در شهرهای مختلف از جمله پایتخت ورشو تظاهرات کردند.

به گزارش23ژانویه یورونیوز،بر اساس این قوانین٬ دولت می تواند روسای رادیو و تلویزیون ملی و قضات دادگاه قانون اساسی را انتخاب کند. سازمان های اطلاعاتی و امنیتی نیز قادر خواهند بود نظارت بیشتری بر داده های اینترنتی اعمال کنند.

سردبیر یک روزنامه محلی می گوید: «ما که در لهستان تروریست نداریم. این تدابیر فقط بهانه است برای کنترل بیشتر مردم و حفظ و تقویت قدرت دولت بر مردم.» یک معترض دیگر می گوید: «با این قوانین دیگر رسانه آزاد نخواهیم داشت. پلیس امنیتی حتا می تواند اینترنت را کنترل کند

کمیسیون اروپا٬ هفته پیش در اقدامی بی سابقه٬ اعلام کرده بود که این قوانین را بررسی خواهد کرد تا معلوم شود آیا آنها با ارزش های دموکراتیک اتحادیه اروپا مطابقت می کند یا خیر.

گابور کوواچ٬ خبرنگار ما می گوید: «باوجود سرمای هوا ده ها هزار تن روز شنبه به خیابان آمدند و به تصویب این قوانین اعتراض کردند. آنها می گویند دولت نه تنها حق آزادی بیان و استقلال قوه قضا را زیر سئوال برده بلکه در تلاش است فضایی امنیتی و پلیسی در کشور بسازد. سازمان های حقوق بشری حاضر در این تظاهرات هم با ابراز نگرانی از این موضوع خواستار تغییر و تصحیح این قوانین شدند.»

چهارم بهمن ماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.