– تجمع کارگران قرارداد مستقیم پارسجنوبی دراعتراض به دولت بدلیل عدم روشن شدن وضعیت اسخدامیشان توسط وزارت نفت!
– احضار علی نجاتی
– تجمع کارگران کارخانه نساجی بروجرد دراعتراض به عدم تمدید قراردادشان!
تمدید قرار داد کارگران در گروکارفرما برای دریافت تسهیلات کمبهره!
– گروکشی حقوق کارگران معادن البرز شرقی توسط کارفرما!
– خانواده محمود صالحی :جعفرعظیم زاده را آزاد کنید.
– عدم پرداخت مطالبات یکساله 400کارگر متروی تهران توسط پیمانکار وشانه خالی کردن مدیران شرکت متروازمسئولیت نظارتشان در مقام کارفرمای اصلی!
– گزارش خبرنگار پیام سندیکا از ایران خودرو
– دست بدست شدن کشت و صنعت مهاباد پس از خصوصی سازی وعدم پرداخت مطالبات کارگران!
– اخراج کارگران به راحتی خوردن یک لیوان آب!
– وعده رسیدگی به مشکلات کارگران شرکت تراورس راه آهن شمالغرب کشور بدنبال تجمع اعتراضیشان!
-4هزار کارگرصنعت کاشی و سرامیک بیکار شدند!
-60 واحد تولیدی استان قزوین دارای مشکلات کارگری هستند
– اعتصاب200 راننده کامیون وتجمعشان مقابل کارخانه ذوب آهن اصفهان دراعتراض به 3ماه عدم تسویه حساب!
– تجمع اعتراضی جمعی ازدانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی!
– اقدامات لازم برای کاهش حوادث کاری در مجتمعهای پتروشیمی و پالایشگاهی!
تجمع کارگران قرارداد مستقیم پارسجنوبی دراعتراض به عدم روشن شدن وضعیت اسخدامیشان توسط وزارت نفت!
روز25آذر، کارگران قرارداد مستقیم پارسجنوبی در اعتراض به وضعیت شغلی نامناسب دست به تجمع مقابل دفترسازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس(عسلویه)زدند.
این گروه از کارگران شاغل در منطقه ویژه عسلویه که شمار آنها حدود هفتصد نفر است می گویند: با گذشت سه سال از شروع کار، در حال حاضر نه مزایای پیمانکاری را دارند و نه کارمند وزارت نفت محسوب می شوند.
بنا به گفته این کارگران : مصوبات و تصمیمات دولت قبلی مبنی بر تحت پوشش کامل قراردادن این نیروها توسط وزارت نفت، در دولت فعلی نادیده گرفته شده است.
از قرار معلوم ادامه رویکردهای مبتنی بر خصوصی سازی و سیاست های انقباضی دولت یازدهم دلیل عدم اجرای مصوبات دولت قبلی عنوان شده است.
به گزارش29آذرایلنا،جمعی از کارگران قرارداد مستقیم پارس جنوبی می گویند از زمان آغاز به کار در سه سال گذشته، وضعیت پرداختی و مرخصی آنها در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.
این گروه از کارگران شاغل در منطقه ویژه عسلویه که شمار آنها حدود هفتصد نفر است می گویند: با گذشت سه سال از شروع کار، در حال حاضر نه مزایای پیمانکاری را دارند و نه کارمند وزارت نفت محسوب می شوند.
آنها که از بدو فعالیت در منطقه ویژه عسلویه تحت پوشش بیمه اجباری سازمان تامین اجتماعی قراردارند و بر همین اساس در حال حاضر کارگر محسوب میشوند، می گویند: در ابتدای قراردادی شدن بنا بر مصوبه دولت قبلی، قرار بر دریافت یکسال حقوق علی الحساب و سپس تعیین سیستم جامع استخدامی وزارت نفت بر اساس مدرک ، سابقه و سمت و بود که تاکنون به این مساله از جانب مسئولان رسیدگی نشده است.
بنا بر این اظهارات، با وجود این که این افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، دریافتی آنها بسیار پایین تر از کارگران پیمانکاری است ولی در عین حال، مزایا و عیدی کارمندی دریافت می کنند.
احضار علی نجاتی
بر اساس خبر ارسالی به کمیته هماهنگی، علی نجاتی فعال کارگری و عضو هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، در تاریخ 22/9/94 به شعبه ی 3 بازپرسی دادگاه انقلاب اندیمشک احضار شد.
در این جلسه که به عنوان آخرین دفاع درباره ی اتهامات طرح شده علیه وی برگزار شد از نجاتی خواسته شده است آخرین دفاع خود را به بازپرسی ارائه دهد.
نجاتی پیشتر در تاریخ 24 شهریور دستگیر شده بود و سپس به قید وثیقه صد میلیون تومانی و درتاریخ 26 مهرماه آزاد شده بود.
نجاتی در جلسه ی آخرین دفاع در مقابل اتهام واهی “تبلیغ علیه نظام” از خود دفاع کرد. نجاتی همچنین متهم به رفت و آمد به کتابخانه و حضور در جلسات رسمی کتابخوانی در شهر شده است! از دیگر اتهامات نجاتی، سلام و علیک و نشست و برخاست خانوادگی او با چند نفر است که آنها از سوی دستگاه قضایی متهم به داشتن اندیشه های ” ملی-مذهبی” شده اند و نجاتی هم به همین دلیل و همزمان با آن افراد دستگیر شده بود.
همچنین علی نجاتی به علت مسافرتش به عنوان فعال کارگری و دیدارش با نهادهای کارگری در فرانسه مورد بازخواست و تحت فشار قرار گرفته است.
قابل ذکر است که نجاتی موفق نشده است که برای این پرونده خود وکیل اختیار کند و به همین دلیل بدون وکیل در جلسه ی مذکور شرکت کرده است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
28 آذر 1394
تجمع کارگران کارخانه نساجی بروجرد دراعتراض به عدم تمدید قراردادشان!
تمدید قرار داد کارگران در گروکارفرما برای دریافت تسهیلات کمبهره!
خطرِ بیکاری درکمین 1000کارگر کارخانه نساجی بروجرد!
کارگر نساجی بروجرد عنوان کرد: بر اساس قوانین مدیران این کارخانه موظف به انعقاد قرارداد با کارگران فصلی در انتهای هرسه ماه هستند و هماینک به رغم گذشت یک هفته از موعد مقرر انعقاد قرارداد، خبری از تمدید آن نیست و این موضوع تجمع عدهای از کارگران در این واحد تولیدی بوده است.
کارگر نساجی بروجرد با بیان اینکه مدیر کارخانه خواستار تسهیلات کمبهره شده است، افزود: مدیر کارخانه انعقاد قرارداد جدید با کارگران را منوط به دریافت این تسهیلات کرده و دعوت به کار کارگران تا موعد یادشده را منتفی دانسته است.
کارخانه نساجی بروجرد با بیش از ۱۰۰۰ کارگر به دلایل مختلف از جمله کمبود و گرانی مواد اولیه با بحران جدی مواجه شده به طوری که در یک ماه اخیر تعدادی از کارگران واحد ریسندگی این کارخانه از کار خود اخراج شدهاند.
کارخانه نساجی بروجرد با بیش از هزار کارگر مدتی است به دلایل مختلف از جمله کمبود و گرانی مواد اولیه با بحران جدی مواجه شده بهگونهای که در طی یک ماه اخیر تعدادی از کارگران واحد ریسندگی این کارخانه از کار خود اخراج شده و منتظر اعلام نظر مسئولان در رابطه با ادامه فعالیت حرفهای خود در این کارخانه هستند.
روایت تکراری بیکاری کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی این شهرستان که در آغازین روزهای سال دامن سامان کاشی و پسازآن کاشی جم بروجرد و واحدهای ریز ودرشت صنعتی و تولیدی این شهرستان را گرفت این بار سایه تیره خود را برسر کارگران نساجی بروجرد گسترانده است تا التهاب کهنگی و فرسودگی ماشینآلات این کارخانه زنگ خطری را برای مسئولان لرستانی به منظور تجهیز و نوسازی آن به صدا درآورد.
وعده اعطای تسهیلات میلیاردی با سود بالا و مدتزمان پرداخت کوتاهمدت توسط مسئولان استانی به صاحبان صنایع این شهرستان نه تنها التیامی براین زخم کهنه نمیگذارد بلکه تمام توان تولید صنایع را صرف بازپرداخت سود حاصل از این تسهیلات کرده و به نوعی ضربان قلب تپنده صنعت را روز به روز به ایستایی نزدیکتر میکند.
علی از کارگران کارخانهها نساجی بروجرد است که هماینک شانزدهمین سال خدمت خود را در واحد بافندگی این کارخانهها پشت سر میگذارد، وی که یکی از کارگران فصلی این کارخانه است گفت: هماینک دو واحد ریسندگی کارخانهها نساجی بروجرد به دلیل کمبود مواد اولیه از خط تولید خارجشده و کارگران این دو واحد نیز موقتاً از کار معلق شدهاند.
وی افزود: دیگر واحدهای تولیدی این کارخانهها نظیر واحد بافندگی و رنگرزی در حال حاضر مشغول تولید و فعالیت هستند اما تاکنون قراردادی با کارگران این واحدها منعقد نشده است.
کارگر نساجی بروجرد عنوان کرد: بر اساس قوانین مدیران این کارخانه موظف به انعقاد قرارداد با کارگران فصلی در انتهای هرسه ماه هستند و هماینک به رغم گذشت یک هفته از موعد مقرر انعقاد قرارداد، خبری از تمدید آن نیست و این موضوع تجمع عدهای از کارگران در این واحد تولیدی بوده است.
مرتضی دیگر کارگر کارخانه نساجی بروجرد که هماینک با ده سال سابقه کاری نگران آینده شغلی خود است، در این رابطه گفت: هماینک عمده نگرانی کارگران این واحد تولیدی که تجمعات پراکنده آنها را به دنبال داشته است، عدم اطمینان خاطر از ادامه فعالیت خود در این کارخانه است چراکه هرروز شایعهای جدید مبنی بر اخراج و یا تعدیل نیرو در این کارخانه بر سر زبانها میافتد.
وی با اظهار بیاطلاعی از اجرای طرح توسعه در این کارخانه، اظهار داشت: مدیران نساجی بروجرد هیچگونه حرفی از اجرای این طرح و دلایل تعدیل نیرو ابراز نکردهاند تنها چیزی که در علت تعدیل نیرو گفتهاند کمبود مواد اولیه در تولید و فرسودگی دستگاهها بوده است.
کارگر نساجی بروجرد با بیان اینکه مدیر کارخانه خواستار تسهیلات کمبهره شده است، افزود: مدیر کارخانه انعقاد قرارداد جدید با کارگران را منوط به دریافت این تسهیلات کرده و دعوت به کار کارگران تا موعد یادشده را منتفی دانسته است.
بخشی ازیک گزارش تسنیم بتاریخ29آذر
گروکشی حقوق کارگران معادن البرز شرقی توسط کارفرما!
طبق اظهارات کارگران زغال سنگ البرز شرقی در جریان برپایی اجتماعاتی که در اعتراض به وضع موجود در روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آذر ماه انجام شد، مدیریت معدن در مقام کارفرما «آب پاکی را به دست کارگران ریخت» و حاضر نشد موعد مشخصی را برای پرداخت قطعی مطالبات آنها تعییین کند.
این کارگران با بیان اینکه کارفرما پرداخت مطالبات کارگران را مشروط به دریافت بدهیهای معوقه معدن از شرکت ذوب آهن اصفهان کرده است افزودند: کارفرما در آخرین روز اعتراض کارگران مشکلات مالی معدن در نتیجه بدحسابی خریداران ذغال سنگ همانند شرکت دوب آهن اصفهان دانسته است و معلوم نیست که این مشکل کی مرتفع خواهد شد.
به گزارش29آذرایلنا بنقل از کارگران معادن البرز شرقی،هنوز هیچ اقدامی در خصوص پرداخت معوقات مزدی آنها صورت نگرفته است.
این کارگران میگویند: طی ماههای اخیروضعیت مالی معدن با وجود تولید انبوه زغال سنگ همچنان نامساعد است و در نتیجه منابع مالی کافی برای پرداخت مطالبات مزدی آنها وجود ندارد.
این کارگران که پیش از این نزدیک به یک ماه و نیم طلب مزدی داشتند افزودند: با شرایط فعلی نگرانیم که مبادا دستمزد آذرماه نیز به طلب پرداخت نشده آنها اضافه شود.
کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی افزودند: وضعیت به وجود آمده در حالی است که پیش از این به دلیل مشکلات مالی امکانات همچون سرویس ایاب وذهاب، بیمه تکمیلی ویک وعده غذای گرم آنها قطع شده بود.
خانواده محمود صالحی :جعفرعظیم زاده را آزاد کنید.
کارگران، تشکل های کارگری و مردم آزادیخواه !
همچنان که اطلاع دارید جعفر عظیم زاده کارگر مبارز و معترض به وضع موجود در تاریخ ١٧/٨/٩۴ با قدم های استوار برای سپری کردن ۶ سال حبس تعزیری کە به ناحق علیە ایشان صادر شدە بود، خود را به زندان اوین معرفی کرد. جعفر عظیم زاده خوب می دانست که تحمل ٢١٩٠ روز زندان در شرایطی که تنها ۵۵ روز از مرگ کارگر مبارز و تسلیم ناپذیر شاهرخ زمانی که بر اثر فشارهای روحی و روانی در زندان در گذشت می گذرد، یعنی رفتن به زندان در این شرایط بدون هزینه نیست.اما بدون هیج تردید ی و به دلیل حقانیت راە و اهدافش خود را به زندان معرفی کرد.
عزیزان: همه ی ما بخوبی می دانیم که جعفر عظیم زاده و بقیه کارگران محکوم شده به زندان و یا کارگرانی کە با گذاشتن قرار وثیقە سنگین از زندان آزاد شدە و مدام مورد تهدید و فشار هستند، هیچ جرم و خطایی مرتکب نشده اند.تنها جرم کارگران زندانی ، دفاع از حقوق انسانی خود وهم طبقه ایهایشان است. طبقه کارگر و بخش اگاه و انساندوست جامعە به خوبی اطلاع دارند و میدانند که مجرمان اصلی جامعه چه کسانی هستند؟
ما،اعضای خانواده محمود صالحی، ضمن محکوم کردن حکم صادر علیه جعفر عظیم زادە، از کمپین برای آزادی جعفر عظیم زاده حمایت میکنم . ما خود را در صفوف اعضای این کمپین می بینیم و آماده هر نوع کمک و همکاری با این عزیزان هستیم.
خانواده محمود صالحی ، تلفن تماس ۰۹۱۸۳۷۴۷۶۱۷
شهرستان سقز . ٨ ٢/٩ / ١٣٩۴
عدم پرداخت مطالبات یکساله 400کارگر متروی تهران توسط پیمانکار وشانه خالی کردن مدیران شرکت متروازمسئولیت نظارتشان در مقام کارفرمای اصلی!
جمعی از کارگران بخش خدمات متروی تهران میگویند که پیمانکار سابق هنوز بابت مزایای مزدی معوقه به آنها بدهکار است.
آنها میگویند در شرایطی که پیمانکار قبلی خود را به هیچ عنوان مقید به پرداخت مطالبات آنها نمیداند از مدیران شرکت مترو در مقام کارفرمای اصلی و سازمان تامین اجتماعی انتظار دارند تا از اختیارات قانونی خود برای کمک به آنها استفاده کند.
این کارگران یادآور شدند برابر مقررات کار و تامین اجتماعی کارفرمای اصلی میبایست بر پرداخت شدن قانونی مطالبات مزدی و حقوقی همه کارگرانی که زیر نظر پیمانکار فعالیت دارند نظارت داشته باشد و در عین حال تمامی پیمانکاران موظفند تا بابت تضمین حسن انجام کار وثیقه ای را در نزد سازمان تامین اجتماعی قراردهند.
به گزارش29آذرایلنا،این کارگران که شمار آنها نزدیک ۴۰۰ نفر میشود با اعلام این خبر گفتند: بابت نزدیک به یک سال مزایای مختلف مزدی (اضافه کاری، عیدی وسنوات) پرداخت نشده از پیمانکار قبلی مترو طلبکارند.
این کارگران که پیشتر در روز پانزدهم آذرماه سال جاری نیز برای پیگیری مطالبات جاری خود مقابل دفتر مرکزی زیر پل کالج تجمع کرده بودند افزودند: جدا از مشکلاتی که باعث شکل گیری تجمع اخیر شد، هیچ مقام مسئولی بابت بدهی پیمانکار قبلی به آنها پاسخگو نیست.
این کارگران با اشاره به این امر که تعداد زیادی از آنها از ابتدای راه اندازی مترو به خدمت گرفته شدهاند گفتند: از ابتدا قرارداد مستقیم با مترو داشتند اما از زمان واگذاری بخش خدمات مترو به شرکتهای پیمانکاری مشکلات این کارگران شروع شد و همچنان ادامه دارد.
گزارش خبرنگار پیام سندیکا از ایران خودرو
iدر3ماه گذشته تولید کارخانه 50 درصد افزایش پیدا کرده ولی وضعیت تولیدهمچنان ناپایدار است. از آکورد کارگران حداقل مبلغ 40 هزار تومان کسر شده و فقط 160 هزار تومان به کارت کارگران ریخته شده است. پول رکورد هم ششماه است که داده نشده و اضافه کاری ها از 100 ساعت به 30 ساعت محدود شده که همگی این موارد در دریافتی کارگران تاثیر گذاشته و دریافتی کارگران کم شده است. دریافتی کارگران در حالی کاهش یافته که، حقوق های کلان مدیران و هیات مدیره ها هیچگونه تغییری نکرده و همچنان پرداخت می شود.
تولید خودرو دنا افزایشی نداشته و قرارداد با آلمانی ها، بخصوص شرکت بنز، به دلایل مسایل کارگری، قیمت بالای خودرو تولید شده، عدم استاندارد لازم و مورد نظر کارخانه بنز هنوز بسته نشده است.
کارخانه همچنان به نصب قطعات دست دوم خارجی و قطعات بی کیفیت ادامه می دهد.
دست بدست شدن کشت و صنعت مهاباد پس از خصوصی سازی وعدم پرداخت مطالبات کارگران!
در ابتدای ماه جاری، مجتمع کشت و صنعت مهاباد بعد از مدتها بحران، از طریق مزایده به یکی از طلبکاران واگذار شد اما مشکلات و مطالبات کارگران این مجتمع همچنان ادامه دارد.
به گزارش29آذرایلنا،کارگران مجموعه کشت و صنعت مهاباد گفتند: این مجموعه با چهار شرکت زیر مجموعه آن (کشتارگاه صنعتی مرغ و احشام و چندین مرغداری) یکی از بزرگترین مجتمعهای تولیدی و صنعتی در شمالغرب کشور محسوب میشود که از سال ۸۶ به بخش خصوصی واگذار شده است.
این کارگران افزودند: واحد تولیدی صنعتی مجموعه کشت و صنعت مهاباد با حدود ۳۰۰ نفر کارگر، از زمان واگذاری به بخش خصوصی با بحرانهایی رو برو شد که در ادامه این وضعیت باعث شد تا کارفرما علاوه بر ناتوانی در پرداخت تعهدات مالی خود به ادارات دارایی، آب و برق و بانکها و سایر اشخاص حقیق و حقوقی در پرداخت مزد کارگران نیز با مشکل مواجه شوند.
آنها میگویند از قرار معلوم یکی از طلبکاران شرکت سبز مهاباد توانسته است تا ازطریق اقدام قانونی حکم فروش مزایدهای کارخانه را دریافت کند و در نهایت پس از برگزاری تشریفات قانونی مالکیت کارخانه را به خود منتقل کند.
به گفته این کارگران آنها تا پیش از تغییر مالک مجتمع کشت و صنعت سبز مهاباد از طریق اداره قسمتی از مجتمع بخشی از طلب جاری خود را دریافت میکردند اما بعد از برگزاری مزایده و تغییر مالک مجتمع کشت و صنعت مهاباد این وضعیت خاتمه یافته است.
آنها میگویند این وضعیت در حالی است که تا به این لحظه کارفرمای قبلی بابت مزایای مزد، حق بیمه و سنوات پایان خدمت در مجموع بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان به کارگران بدهکار است.
اخراج کارگران به راحتی خوردن یک لیوان آب!
کارگر اخراجی جوان کارخانه کمباینسازی اراک: در جامعه ما اخراج کارگران به راحتی خوردن یک لیوان آب است بدون آنکه مدیران برای اتخاذ چنین تصمیمی به قوانین عمل کنند، شب تصمیم گرفته و صبح روز بعد بیتوجه به سرنوشت چندین خانوار نسبت به اخراج کارگران بیپناه اقدام میکنند.
کارگرانی که با تجربه نوع رفتار ناشایست مدیران واحدهای صنعتی که موجب بیکاری آنها شده حالا ترس دارند از بردن نامشان در این گزارش، مبادا از گرفتن حق و حقوقشان نیز به بهانه این مصاحبه و بیان حرفهای دلشان محروم شوند.
یکی از کارگران که حالا بعد از 15 سال سابقه کاری مستمر در کارخانه کمباینسازی اراک به خیل بیکاران این شهر پیوسته در این باره گفت: بعد از 15 سال کار مستمر و مداوم و تامین معیشت خانوادهام از این محل، حالا باید در سایه بیکاری که ارمغان سوءمدیریتهاست کاسه چه کنم چه کنم در دست گرفته و به دنبال شغلی آبرومند بگردم.
این کارگر 36 ساله ادامه داد: با شرایط سنی که دارم پیدا کردن یک شغل مناسب از محالات است و متاسفانه هیچکس پاسخگوی این شرایط نیست، شرایطی که حالا عدهای قانون و محدودیتهای قانونی را علت آن میدانند، عدهای هم ضعیف بودن جامعه کارگری را که صدایش به گوش کسی نمیرسد.
این کارگر اخراج شده حالا نگران است تداوم این شرایط در صنایع استان فردا روز دامن دوستان و همشهریان دیگرش را بگیرد، لذا از مسئولان میخواهد اگر امیدی به بهبود شرایط کمباین ندارند به جای پرداخت مبلغ وام درخواستی کمباین این مبلغ را صرف رفع مشکلات دیگر واحدهای صنعتی کنند که حاضرند نیروی بومی منطقه را از کار بیکار نکنند.
وی معتقد است در واحد صنعتی که مدیران آن بجای چارهاندیشی معقولانه راحتترین راه رفع مشکلات را اخراج کارگرمیدانند و هیچ قانونی حمایت از این کارگران اخراج شده برای بازگشت به کار را عهدهدار نمیشود، اجرای خواستههایی که دردی از مشکلات جامعه کارگری کم نمیکند چه لزومی دارد؟
یکی دیگر ازکارگران اخراجی جوان کارخانه کمباینسازی اراک با انتقاد از مفاد قانونی که حامی کارگران نیست گفت: قانون یعنی آنچه منافع کارگر را حمایت کند چیزی که نتواند حقوق حقه یک کارگر را تامین کند، قانون نیست.
این جوان که حالا بعد از به گفته خودش اخراج ازکارخانه کمباینسازی نمیداند برای تامین هزینههای زندگی خود و فرزندانش باید چه کند ادامه میدهد: متاسفانه در جامعه ما اخراج کارگران به راحتی خوردن یک لیوان آب است بدون آنکه مدیران برای اتخاذ چنین تصمیمی به قوانین عمل کنند، شب تصمیم گرفته و صبح روز بعد بیتوجه به سرنوشت چندین خانوار نسبت به اخراج کارگران بیپناه اقدام میکنند.
او تمام گلایههایش را با طرح این سوال از مدیران کمباینسازی و مسئولان استانی بیان میکند که معمولا اخراج کارگران در زمانی صورت میگیرد که واحد صنعتی در اخذ سفارش کار عاجز بوده و نیروها بیکار در مجموعه صنعتی میچرخند، در واحد صنعتی چون کارخانه کمباین سازی اراک که هنوز از تعهدات خود عقب است، اخراج کارگران چه معنایی میتواند داشته باشد؟ آنهم اخراج کارگران با سابقه و کار بلد؟
حرفها و درددلهای کارگران فعال و اخراجی کمباین تمامی ندارد، حرفهایی که گرچه از دهان این کارگران بیرون میآیند، اما میشود تعمیمشان داد به تمامی کارگرانی که حالا چرخهای صنعت را در استان صنعتی مرکزی به حرکت در میآورند و در سایه عدم حمایتهای قانونی همچنان آخر هر ماه از ترس عدم تمدید قراداد لرزه بر وجودشان مینشیند.
بخشی از یک گزارش ایسنا بتاریخ29آذر
وعده رسیدگی به مشکلات کارگران شرکت تراورس راه آهن شمالغرب کشور بدنبال تجمع اعتراضیشان!
مدیر کل راه آهن منطقه شمالغرب کشور گفت: مشکلات حقوقی و بیمه ای کارگران شرکت تراورس’ امور نگهداری خط و ابنیه ‘ این منطقه از راه آهن در دست رسیدگی است تا مشکلات موجود هرچه سریعتر مرتفع شود.
به گزارش29آذرایرنا،علی خدایی روز یکشنبه افزود: تراورس یکی از شرکت های اقماری راه آهن جمهوری اسلامی ایران است که امور نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن شمالغرب توسط این شرکت انجام می شود.
وی یادآورشد: در زمان حاضر 500 کارگر با شرکت تراورس از ایستگاه کهن دژ تا مهاباد همکاری دارند.
مدیر کل راه آهن منطقه شمالغرب کشور گفت: با تلاش های انجام شده، مشکل بیمه همه کارگران شرکت تروارس ظرف دو روز آینده حل می شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین پیگیر حقوق و دستمزد این کارگران هستیم که این مشکل نیز مرتفع شود.
*** در این تجمع که روز پنجشنبه / 26 آذر جاری/ با حضور شماری از کارگران خطی در مقابل ساختمان اداری راه آهن زنجان صورت گرفت تجمع کنندگان از پرداخت نشدن معوقات خود ابراز ناراحتی می کردند.
تجمع کنندگان اظهار می داشتند: این برای بار دوم است که برای دریافت مطالبات معوق خود دست به تجمع در راه آهن زنجان می زنند تا شاید فرجی حاصل شود و به حقوق حقه خود دست یابند.
*** شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن به عنوان اولین و باسابقه ترین تولید کننده تراورس های بتنی جدید براساس نیازهای موجود در صنعت حمل و نقل ریلی کشور، مطالعه تراورس های بتنی جهت تحمل بار محوری 30 تن را از اوایل سال1393آغاز کرده است.
*** حوزه استحفاظی راه آهن منطقه شمالغرب کشور از کیلومتر 124 محور تهران – آذربایجان، از ورودی ایستگاه کهن دژ در استان قزوین شروع، تا خروجی مهاباد در کیلومتر 693محور آذربایجان غربی به پایان می رسد.
4هزار کارگرصنعت کاشی و سرامیک بیکار شدند!
مدیرعامل شرکت کاشی و سرامیک البرز با اعلام اینکه تاکنون بیش از ۴هزار نفر در این صنعت بیکار شدهاند، گفت: قرار بود براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی ضمن حمایت از تولیدکنندگان داخلی، کشور را نسبت به تحریمهای بینالمللی بیمه کنیم.
به گزارش29آذرتسنیم،عباس سمیعی با اشاره به اینکه تشدید رکود بازار باعث شده تا مشکلات واحدهای تولیدی کاشی و سرامیک هر روز افزایش پیدا کند، اظهار داشت: کمبود سرمایه در گردش تیراژ تولید کارخانجات را کاهش داده و این امر در نهایت به تعدیل نیروی انسانی واحدها منتهی شده است.
مدیر عامل شرکت کاشی و سرامیک البرز با بیان اینکه در حال حاضر حدود 130 واحد تولیدی کاشی و سرامیک در کشور هستند، افزود: برخی از واحدها تعطیل و تعدادی دیگر هم نیمهتعطیل و با ظرفیت کمتر از 50درصدی فعالیت میکنند.
وی با اعلام اینکه تاکنون بیش از 4هزار نفر در این صنعت بیکار شدهاند، گفت: همیشه در شرایط رکود دولت سیاستهایی را برای حمایت از واحدهای تولیدی به کار میگیرد اما متأسفانه هنوز دولت در این رابطه اقدامی نکرده است.
سمیعی با گلایه از اینکه سازمان امور مالیاتی همچنان خواستار دریافت مالیات آن هم بهنرخهای جدید از تولیدکنندگان است، گفت: در صورت تشدید مشکلات واحدهای تولیدی امکان فعالیت نخواهند داشت، این درحالی است که قرار بود براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی ضمن حمایت از تولیدکنندگان داخلی کشور را نسبت به تحریمهای بین المللی بیمه کنیم.
60 واحد تولیدی استان قزوین دارای مشکلات کارگری هستند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قزوین گفت: از بین بیش از سه هزار واحد تولیدی فعال استان، در حال حاضر 60 واحد تولیدی از مشکلات کارگری برخوردار هستند.
به گزارش29آذر ایرنا، مسعود بابایی روز یکشنبه در نشست شورای هماهنگی دستگاه های عضو وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین که با حضور استاندار برگزار شد، افزود: واحدهای مشکل دار در حوزه کارگری را به دو دسته درجه یک و دو تقسیم کرده ایم که واحدهای درجه یک مربوط به آندسته از واحدهایی هستند که معوقات حقوق آنها 3 ماه و بیشتر از آن است.
وی اظهار کرد: تعداد واحدهای تولیدی مشکل دار درجه یک در حوزه کارگری در استان 40 مورد و درجه دو نیز هفت واحد است.
بابایی اضافه کرد: تعداد واحدهای تولیدی تعطیل دارای کارگر در استان نیز به 13 واحد می رسد.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی قزوین با بیان اینکه تعداد کارگران واحدهای مشکل دار 5 هزار و 633 نفر می باشد، اظهار کرد: به طور میانگین هر واحد مشکل دار دارای 100 نیروی کار است.
این مسئول در ادامه از ارائه 20 هزار درخواست بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور در استان طی سال های اخیر خبر داد .
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین در ادامه اظهار کرد: در هشت ماهه امسال شاهداخراج 6 هزار و 769 کارگردر استان بودیم که این رقم در مدت مشابه سال قبل 6 هزار و 524 مورد بود.
وی همچنین با بیان اینکه امسال 655 نفر به افرادی که در استان از بیمه بیکاری حقوق دریافت می کنند افزوده شده است، گفت: در هشت ماهه امسال همچنین شاهد به کارگماری و اشتغال دوباره برای 440 نفر بوده ایم.
اعتصاب200 راننده کامیون وتجمعشان مقابل کارخانه ذوب آهن اصفهان دراعتراض به 3ماه عدم تسویه حساب!
صبح امروز،راننده 200 دستگاه کامیون مقابل کارخانه ذوب آهن اصفهان از تخلیه بار خود خودداری کردند.
به گزارش 29آذرجوان،منصوری نماینده کامیون داران در خصوص اعتراض کامیون داران مقابل کارخانه ذوب آهن اصفهان گفت:از آخرین تسویه حساب کارخانه با کامیون داران نزدیک به 3 ماه می گذرد .
وی با اشاره به اینکه ذوب آهن 13درصد کمیسیون خود را از پیمانکار زرندی دریافت کرده است افزود : این شرکت با وجود دریافت کمیسیون هزینه تخلیه بار کامیون ها را پرداخت نمی کند.
وی ادامه داد: برای هربار تخیله ذغال کوک رانندگان بیش از یک میلیون تومان از جیب خود پرداخت می کنند تا از ذوب آهن کرایه خود را دریافت کنند .
این در حالی است که فرستنده و گیرنده بار، دولتی هستند و فقط کامیون دار در این میان متضرر می گردد و هیچ مسئولی پاسخگو ما نیست.
منصوری و سایر کامیون داران با بیان اینکه هیچ حامی دولتی ندارند خواستار رسیدگی هر چه سریعتر مسئولان به مشکل 3 ماهه اخیر آنها را خواستار شد.
تجمع اعتراضی جمعی ازدانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی!
بعد از برگزاری تجمع اعتراضی16آذرماه، دو تن از دانشجویان توسط کمیته انضباطی دانشگاه احضار شدند، که توضیحاتی را درباره این تجمع ارائه دهند؛ که این مسئله نیز باعث شد که امروز29آذر از ساعت 10 صبح روبروی کتابخانه مرکزی و بعد در مقابل دفتر نیلی احمدآبادی تجمع کنیم.
به گزارش29آذر خبرنامه دانشجویان ایران،تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی این دانشگاه در اعتراض به مشکلات صنفی بار دیگر تجمع کردند.
یکی از تجمع کنندگان دبا تشریح علت این تجمع گفت: حدود بهمن سال گذشته بود که از طریق شورای صنفی دانشگاه مشکلات خود را با مسئولین در میان گذاشتیم و آنها نیز وعده هایی دادند، اما پس از گذشت چند ماه این وعده ها عملی نشد.
وی افزود: این مشکلات که حول مسائل بود، باعث شد که در روز 16 آذر تجمعی در دانشگاه داشته باشیم تا به مشکلات صنفی ما رسیدگی شود.
این دانشجو ادامه داد: بعد از برگزاری این تجمع دو تن از دانشجویان توسط کمیته انضباطی دانشگاه احضار شدند، که توضیحاتی را درباره این تجمع ارائه دهند؛ که این مسئله نیز باعث شد که امروز از ساعت 10 صبح روبروی کتابخانه مرکزی و بعد در مقابل دفتر نیلی احمدآبادی تجمع کنیم.
وی در ادامه نیز افزود: در این تجمع که حدود 70 حاضر بودند و تا ساعت 4 عصر نیز طول کشید، در پایان قرار شد روز چهارشنبه مسئولین دانشگاه جلسه ای برای حل این مشکلات صنفی که بیشتر مربوط به مسائل خوابگاهی است، گذاشته شود.
این دانشجو همچنین در پایان گفت: این تجمع کاملا صنفی بوده و ما از مسئولین دانشگاه میخواهیم به مشکلات ما رسیدگی کنند.
اقدامات لازم برای کاهش حوادث کاری در مجتمعهای پتروشیمی و پالایشگاهی!
یک کارشناس ایمنی عقیده دارد استفاده مستمر از دستگاه گاز سنج در تاسیسات نفتی و بازبینی به موقع عایقکاری لوله و اتصالات مستقر در این محیطها میتواند از بروز حوادثی در محیطهای پتروشمی و پالایشگاهی جلوگیری کند.
شامگاه روز جمعه (۲۷ آذر ماه سال ۹۴) وقوع یک مورد حادثه انفجار در پتروشیمی مارون در استان خوزستان به مصدومیت سه نفر از کارگران این واحد پتروشیمی منجر شد، اگرچه بعد از این حادثه گفته شد که آسیب وارد آمده به کارگران مصدوم شده در این حادثه چندان جدی نبوده است اما این انفجار دستکم دومین حادثهای است که در شش ماه گذشته در پتروشیمی مارون اتفاق میافتد.
در حادثه نخست که در تیرماه سال جاری اتفاق افتاد شهرام محمدی از کارگران پتروشیمی مارون درچار سوختگی شد و در نهایت براثر عوارض ناشی از این اتفاق در بیمارستان شهید چمران تهران درگذشت.
در خصوص این قبیل حوادث که پیشتر موارد مشابه آن در مجتمعهای پتروشیمی و پالایشگاه مناطق ویژه عسلویه هم مشاهده شده است، یک کارشناس ایمنی کار و حفاظت فنی عقیده دارد: اگرچه تا زمان اتمام تحقیقات کارشناسی نمیتوان بصورت قطعی از دلایل وقوع چنین حوادثی سخن گفت اما بطور قطع تکرار چنین حوادثی آنهم در یک محل و به فاصله زمانی کم میتواند با انجام نشدن صحیح اقدامات اصلاحی در ارتباط باشد.
وی در توضیح این ماجرا گفت: در سایتهای پتروشیمی و پالایشگاهی به بالا بودن قدرت اشتعال سیالات نفتی و گازی همواره خطر انفجار، اشتعال و حتی مسمومیت وجود دارد بنابراین در چنین محیطهایی باید هرگونه تردد و فعالیت کارگران براساس صورت مجوز (پرمیت) و با نظارت بازرسان ایمنی در محل انجام کار صورت بگیرد.
وی ادامه داد: جدا از این مسئله در کارهای مربوط به تعمیرات و نگهداری تاسیسات مستقر در این سایتها باید همواره مراقب دوام و کیفیت ایزولاسیون (عایقکاری) خطوط لوله و اتصالات در برابر عوامل خورنده و رطوبت و… بود تا خطر نشت گاز و سیالات نفتی همواره در پایینترین حد ممکن نگداشته شده باشد.
این کارشناس ایمنی با بیان اینکه مسئولیت «نظارت» مداوم و ایزولاسیون در واحدهای عملیاتی با گروه «ایمنی» مستقر در سایتهای پتروشیمی و پالایشگاهی بوده و مقابل «انجام» این کار برعهده گروه «بهرهبردار و تعمیرات» است، افزود: نکته دیگری که در جلوگیری از وقوع انفجار در واحدهای عملیاتی نفتی بسیار موثر است به «استفاده مداوم از دستگاههای تست گاز» توسط کارکنان بهرهبرداری و ایمنی مربوط میشود.
وی ادامه داد: بصورت مشخص این کار باید مرتباً توسط پرسنل ایمنی انجام شود تا اگر نشتی در حین عملیات اتفاق افتاد سریع متوجه شده و به افراد مربوطه اطلاع دهند و سریع محیط را تخلیه کنند تا کسی آسیب نبیندو برهمین اساس صدور مجوز کار، نظارت مداوم تست گاز و حضور نفرات ایمنی و آتشنشانی در مناطق حساس نفتی از جمله پتروشیمیها ضروری بهنظر میرسد.
منبع:ایلنا-29آذر
بیست ونهم آذرماه1394