– تجمع کارگران پیمانی مقابل ساختمان شرکت حمل ونقلی رجاء برای امنیت شغلی واعتراض به گروکشی چند ماه حقوقشان!
– سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
اعتراضات رانندگان تا زمان پرداخت حقوق ادامه یافت
– گزارشی از تجمع اول دی کارگران ورزشگاه آزادی در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت!
– تجمع کارگران کارخانه آردل به روز دوم کشیده شد
– عدم پرداخت6ماه حقوق وچندماه حق بیمه کارگران فضای سبز شهرداری خرم آباد!
– عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه کارگران کارخانه فرش پارس!
– گزارشی درباره کارخانههای تعطیل ،نیمه تعطیل وبیکارشدن بیش از11هزارکارگردراستان فارس!
– انگیزه بیشتر برای به کارگیری نیروی کار جدید !!!؟
همراه با پرسش هایی از رأیس دولت
– تجمع دانشجویان شیراز دراعتراض به افزایش شهریه دانشگاه پیامنور
– سوختگی یک کارگردرآتش سوزی تعمیرگاه خودرو
تجمع کارگران پیمانی مقابل ساختمان شرکت حمل ونقلی رجاء برای امنیت شغلی واعتراض به گروکشی چند ماه حقوقشان!
صبح امروز2دی، کارگران پیمانی شرکت جهان گلشن امین برای امنیت شغلی واعتراض به گروکشی چند ماه حقوقشان توسط کارفرما دست به تجمع مقابل ساختمان پیمانکاراصلی،یعنی شرکت حمل ونقلی رجاء زدند.
به گزارش2دی نسیم، یکی از نمایندگان کارگران معترض اعلام داشت که آخرین حقوق دریافتی از شرکت”جهان گلشن امین”،مربوط به ماه ها قبل است.
وی افزود که تا اکنون 160 نفر از کارگران شرکت”جهان گلشن امین” که در مسیر های نیشابور،طبس و خواف فعالیت داشته اند بدون پرداخت حقوق و مزایا، عذر آنها خواسته شده است.
نماینده دیگری از تجمع کنندگان شرکت جهان گلشن امین،هم گفت که بیمه کارکنان این شرکت نزدیک به چند ماه بوده که پرداخت نشده است.
درهمین حال،قائم مقام شرکت”جهان گلشن امین” اعلام داشت که کارگران مورد اشاره 3.5 ماه است که حقوق دریافت نکرده اند.
“شهرام تفرشیان”با بیان اینکه شرکت”جهان گلشن امین”از مجموعه راه آهن 2 میلیارد و 200 میلیون تومان طلبکار است،تصریح کرد که پرداخت حقوق به این عده از کارکنان منوط به عمل به وعده پیمانکار شرکت، یعنی شرکت رجاء است.
وی،با رد هرگونه عدم پرداخت حق بیمه کارکنان گفت که طبق اسناد موجود، تمامی حق بیمه این عده از کارگران در سال جاری واریز شده است.
قائم مقام شرکت”جهان گلشن امین”،تاکید کرد که شرکت قطار مسافری رجاء به عنوان پیمانکار”جهان گلشن امین”، پنج ماه است که پرداختی به این شرکت نداشته که برآورد می شود بدهی رجاء به این شرکت کمتر از پنج میلیارد تومان باشد.
وی،تصریح کرد که شرکت متبوع او،یک شرکت خصوصی بوده و در زمینه فنی و راهبری به عنوان پیمانکار رجاء مشغول به فعالیت است.
به گزارش امروزایلنا درهمین رابطه،صبح امروز جمعی از کارگران بخش پیمانکاری شرکت رجاءدر اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی خود مقابل درب ورودی راه آهن تجمع کردند.
گروهی ازکارگران معترض گفتند، در این تجمع که از ساعت ده صبح شروع شد، حدود دههانفر از کارگران شرکت کردند.
به گفته این کارگران که بصورت پیمانکاری در بخش های مختلف فنی و خدماتی شرکت رجاء مشغولکارند، نگرانی از تعدیل و اخراج احتمالی، دلیل اصلی برپایی این اجتماع اعتراضی بوده است.
یکی از این کارگران در توضیح این مسئله گفت: به تازگی با جابجا شدن پیمانکاران رجاء صحبتهای در مورد تجیمع و تعدیل کارگرانی که به واسطه همین پیمانکاران در شرکت رجاء مشغول کارند شنیده میشود.
وی افزود: این مسئله در کنار تاخیرهایی که در بحث پرداخت مطالبات مزدی از سوی پیمانکاران رجاء وجود دارد باعث تشدید نگرانی او و همکارانش شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
اعتراضات رانندگان تا زمان پرداخت حقوق ادامه یافت
سه شنبه بعد از ظهر حقوق آذر ماه کارگران شرکت واحد بعد از چهار روز تاخیر پرداخت شد. دوشنبه سی ام آذر رانندگان صبح کار و عصر کار خط ۷ بی آر تی و رانندگانی در دیگر خطوط بی آر تی با روشن کردن چراغ اتوبوس ها نسبت به تاخیر پرداخت حقوق اعتراض کردند.
در روز سه شنبه هم بصورت پراکنده برخی رانندگان با روشن کردن چراغ اتوبوس به اعتراض خود ادامه دادند. همچنین گروه چشمگیری از رانندگان به نشان اعتراض به محل کار مراجعه نکردند و با وجود اینکه مدیریت، رانندگان توقفگاه و تعمیرگاه را یرای جابجایی مسافران به خط اعزام کرد همچنان تعدادی از اتوبوس ها بدون راننده در داخل توقفگاه، متوقف بودند.
سندیکا هوشیاری و همبستگی رانندگان را تبریک می گوید و قطعا این همبستگی ها در آینده ضامن حفظ حقوق حقه کارگران خواهد بود.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱دی ۱۳۹۴
درهمین رابطه:
گزارش خبرنگار پیام سندیکا از شرکت واحد:
با اعتراض روز گذشته(30آذر)رانندگان خط 7 بی آر تی راه آهن – تجریش به دلیل دیر پرداخت شدن حقوق آبان ماه ، امروز(1دی) هم این اعتراض ادامه دارد و بخشی از رانندگان این خط در توقفگاه حضور پیدا کرده ولی از به حرکت درآوردن اتوبوس ها خودداری کرده اند ، به همین دلیل این خط امروز با کمبود اتوبوس روبروست .
با تمام تلاش مدیر مالی شرکت واحد که به رانندگان اعتصابی گفته ست تا ساعت 11 امروز حقوقها پرداخت خواهد شد ، تا لحظه ی مخابره ی این خبر رانندگان هنوز به سر کار برنگشته اند .
خشم کارگران بیشتر به این دلیل ست که پرداخت حقوق آبان نه تنها چند روز دیر شده ست بلکه شب یلدای این کارگران فقیرانه تر از همیشه برگذار شده است .
برپایه گزارش همین منبع،با اعتراض دو روز اخیر(30آذرو1دی) رانندگان شرکت واحد که در خط 7 سامانه 4 و 9 سامانه روی داد. شرکت واحد در ساعت 2 بعدازظهر امروز(1دی) حقوق آبان ماه سامانه 4 و 9 را پرداخت کرد و سپس در ساعت 4 و 30 دقیقه شامگاه حقوق سایر سامانه ها پرداخت شد. اعتراض امروز و دیروز رانند گان به دلیل پراخت نشدن حقوق آبان ماه و بی پولی رانندگان در شب یلدا بود که طی گزارشاتی به اطلاع خوانندگان رسید.
امروز(1دی) هم در تداوم این اعتراض بیش از 60 دستگاه اتوبوس خط 7 راه آهن به تجریش از پایانه های خود به نشانه اعتراض حرکت نکردند. همچنین در یک اقدام اعتراضی دیگر رانندگان سامانه 9 هم به نشانه اعتراض چراغهای اتوبوس خود را روشن کردند. در سر چهارراههای منتهی به رفت و آمد این اتوبوس ها ماشین های گشت شرکت واحد به همراه اعضای حراست شرکت مشغول نوشتن پلاک رانندگان معترض بودند که البته نتوانستند این اتحاد و همبستگی را به شکست بکشانند.
ما به همه رانندگان پیام می دهیم از فردا کلیه رانندگان معترض را خواهند خواست و آنها را توبیخ و خطوط آنان را تعویض و شیفت هایشان را تغییر خواهند داد. با استقبال از این رانندگان در خطوط و شیفت های خود پایداری و همبستگی را هرچه بیشتر کنیم.
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک 1/9/94
گزارشی از تجمع اول دی کارگران ورزشگاه آزادی در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت!
حدود ۸۰ نفر از کارکنان خدماتی و فضای سبز مجتمع ورزشی آزادی صبح امروز (اول دی) مقابل ساختمان اداره تعاون و کار و رفاه اجتماعی در اعتراض به تبدیل وضعیت نشدن تجمع کردند.
این کارگران از پرداخت نشدن مطالبات مزایا و سنوات خود توسط پیمانکار ورزش یاران که مسئولیت قبلی پیمانکاری مجتمع ورزشی آزادی را به عهده داشت خبر دادند و افزودند: بارها برای مطالبات خود تجمع کردهاند اما کسی جوابگوی مشکلات آنها نشده است.
کارگران مجتمع ورزشی آزادی گفتند: کارکنان و کارگران ورزشگاهای سطح شهر تغییر وضعیت شده اند و تحت قرار داد مستقیم قرار گرفته اند اما وضعیت آنها همچنان تحت نظر شرکت پیمانکاری باقی مانده و با توجه به سابقه خدمت انها که بیش از ده سال برای هر کارگر است از مسئولین می خواهند برای تبدیل وضعیت انها فکری بکنند زیرا با توجه به پایین بودن مزد و مزایا در شرایط کنونی از حجمی بودن کار به تنگ آمده اند .
کارگران با بیان اینکه درپی پیگیریهای مطالبات خود متوجه شدند کارفرمای ورزش یاران مبلغ هزینه ایاب و ذهاب را نصف مبلغ واقعی به کارگران پرداخته است گفتند: کارفرمای سابق ماه گذشته برای پرداخت بخشی از مطالبات کارگران مبلغی را به حساب آنها واریز کرده است که در آن برگه های واریزی مشخص شد شرکت پیمانکاری ورزش یاران مبلغ ۳۵۰ هزارتومان از هر کارگر به عنوان مالیات کسر کرده است.
این در حالی است که به گفته این کارگران،شرکت پیمانکاری ورزش یاران حدود چهار سال مبلغ ۶۰ هزار تومان هزینه ایاب ذهاب به کارگران پرداخته است که این مبلغ تقریبا نصف مبلغ واقعی هزینه ایاب ذهاب کارگران بوده است.
این کارگران در ادامه از تاخیر در پرداخت مزد خود با کارفرمای کنونی مجتمع ورزشی خبر دادند و افزودند: کارفرمای شرکت شکوه مهندسان شریف که پیمانکاری مجتمع ورزشی را بر عهده دارد یک ماه حق بیمه کارگران را نپرداخته و حدودا یک ماه مزد به آنها بدهکار است.
منبع:ایلنا
درهمین رابطه:
تجمع کارگران ورزشگاه آزادی مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شمالغرب تهران دراعتراض به عدم پرداخت 3ماه حقوق وحق بیمه!
تعدادی از کارگران ورزشگاه آزادی در اعتراض به شرایط چند ماه اخیرشان ازجمله عدم پرداخت 3ماه حقوق وحق بیمه مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شمالغرب تهران تجمع کردند.
به گزارش 1دی تسنیم، تعدادی از کارگران استادیوم آزادی در اعتراض به شرایطی که طی چند ماه اخیر با آن مواجه شدهاند، مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شمالغرب تهران تجمع کردند.
این کارگران سه ماه است که حقوق و بیمهشان پرداخت نشده است.
کارگران ورزشگاه آزادی نزدیک به سه ماه قبل نیز مقابل وزارت ورزش و جوانان تجمع کرده بودند.
تجمع کارگران کارخانه آردل به روز دوم کشیده شد
۳۴ کارگر معترض کارخانه آردل صبح امروز برای دومین روز متوالی تجمع کردند.
به گزارش2دی ایلنا،نمایندگان کارگران گفتهاند پس از تجمع امروز، جلسهای در دفترمدیر عامل برگزار شد و نمایندگان آنها خواستههای کارگران آردل را مطرح کردند.
از قرار معلوم در جلسهٔ امروز ضمن تشریح اثرات تعطیلی کارخانهٔ آردل بر زندگی کارگران، آخرین خواستههای کارگران مطرح شد.
پرداخت حدود 6 ماه مزد معوقه و مشخص شدن نحوه محاسبه و پرداخت سنوات پایان کار از جمله مطالبات کارگران معترض آردل است که روز گذشته نیز به برای همین خواستهها تجمع مشابهی برپا کرده بودند.
همچنین به گفتهٔ یکی از کارگران، اکثریت کارگران اردل که بین ۲۰ سال سابقهٔ کار در این واحد صنعتی را دارند مشمول مقررات سخت و زیان آور هستند اما چون کارفرما ۴درصد حق بیمه اضافی را به پرداخت نمیکند امکان بازنشستگی آنها وجود ندارد.
عدم پرداخت6ماه حقوق وچندماه حق بیمه کارگران فضای سبز شهرداری خرم آباد!
کارگران فضای سبز شهرداری خرم آباد ۶ ماه حقوق نگرفتهاند و هر روز شاهد شنیدن وعدههای خالی از سوی پیمانکاران، شورای شهر و شهرداری خرمآباد هستند.
به گزارش 2دی تسنیم ، در حال حاضر کارگران فضای سبز خرمآباد پنج الی شش ماه حقوق عقبافتاده دارند که بارها به پیمانکاران مربوطه برای طلب خود مراجعه کردهاند اما با شنیدن حرفهای همیشگی بازهم اعتراضاتشان بدون پاسخ است.
احمد شجاعی یکی از کارگران فضای سبز خرمآباد اظهار داشت: شش ماه است که در فضای سبز خرمآباد آبپاشی میکنم ولی تاکنون هیچ حقوقی نگرفتهام و باوجوداینکه منزلمان در روستا است هرروز پنج هزار تومان برای برگشت به روستا کرایه میدهم و هرزمانی که به پیمانکار مربوطه مراجعه میکنم هرروز وعده میدهد که بزودی طلبت را پرداخت میکنم.
وی افزود: یارانهای را که میگیرم فقط هزینه کرایه هر روزم میشود و زمانی هم که پول یارانهام تمام میشود مجبور میشوم شبها در منزل اقداممان بمانم تا وقتیکه یارانه بگیرم و کرایه داشته باشم به منزلمان بروم.
حسن زارعی از دیگر کارگران فضای سبز خرمآباد اظهار داشت: 10 سال است که در قسمت فضای سبز شهرداری خرمآباد کار میکنم و چون پارکی که کار میکنم خیلی شلوغ است همیشه از ساعت پنج و نیم صبح تا پنج عصر کار میکنم و در بخش بیشتری از این ساعت کاری فقط مشغول آشغال جمعکردن هستم بهطوریکه از خستگی دیگر توان راه رفتن ندارم.
وی افزود: چون در خرمآباد کار نیست مجبوریم این کار را ادامه دهیم ولی باوجود دیر پرداخت کردن حقوق زندگیمان را بهسختی میگذرانیم.
کارگر فضای سبز عنوان کرد: شش ماه است که حقوق نگرفتم و برای مخارج زندگی مجبور هستم از مغازهداران مختلفی قرض بگیرم حتی بیمه را بهموقع پرداخت نمیکنند بهطوریکه چند ماه یکبار بیمه کارگران را پرداخت میکنند؛ چند روز پیش مریض بودم که به بیمارستان مراجعه کردم ولی چون بیمه را پرداخت نکرده بودند نتوانستم داروهایم را تأمین کنم.
عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه کارگران کارخانه فرش پارس!
کارخانه فرش پارس که در زمینه تولید انواع موکت در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد حدود ۲۴۰کارگر رسمی قدیمی و۲۰۰ کارگر قرارداد موقت دارد که هر ماه حقوقشان با تاخیر پرداخت میشود.
کارگران فرش پارس با بیان اینکه معوقات مزدی کارگران رسمی کارخانه شش ماه است، افزودند: کارگران قرار دادی کارخانه نیز برای مدت سه ماه است که مزد دریافت نکردهاند.
به گزارش2دی ایلنا،همچنین برپایه این اطلاعات در خصوص معوقات بیمهای کارگران رسمی و قراردادی کارخانه فرش پارس گفته میشود: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی است که کارفرما به صورت مستمر آن را پرداخت نکرده است، به همین دلیل دفترچههای درمانی کارگران برای تمدید دچار اشکال است.
به گفته کارگران این کارخانه تاخیر در پرداخت حق بیمه کارگران مشکلاتی را برای کارگران مشمول قانون بازنشستگی زود هنگام بوجود آورده است بطوری که کارگرانی که دنبال استفاده از این شرایط قانونی بودند به مشکل برخورد کردند.
به گفته کارگران فرش پارس، بیتوجهای کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه آنها باعث شده است تا آنها در روز دهم آذر ماه تجمع اعتراضی را در محوطه کارخانه برپا کنند.
وی افزود: بعد از این تجمع کارفرما وعده پرداخت بخشی از مطالبات مزدی کارگران را داد که تاکنون عملیاتی نشده است.
گزارشی درباره کارخانههای تعطیل ،نیمه تعطیل وبیکارشدن بیش از11هزارکارگردراستان فارس!
تعطیل و نیمهتعطیل شدن واحدهای صنعتی و تولیدی استان فارس سبب بیکار شدن بیش از ۱۱ هزار کارگر در این استان شده است.
تعطیلی کارگاههای تولیدی و واحدهای صنعتی و بیکار شدن تعداد زیادی از کارگران ارمغان مشکلات صنایع استان فارس است به طوری که در سال گذشته حدود 11 هزار کارگر استان فارس به دلیل تعطیلی واحد تولیدی یا تعدیل نیرو بیکار شدند و براساس برخی آمارها تا پایان مردادماه امسال نیز 11 هزار و 397 کارگر این استان بیکار شدهاند که از این بین 721 نفر به دلیل اتمام قرارداد اخراج شدهاند و مابقی نیز به دلیل رکود اقتصادی واحدهای صنعتی و تولیدی بیکار شدهاند.
*شرکت «لعابایران» در 25 کیلومتری شیراز از جمله شرکتهایی است که طی 5ماه گذشته دست به اخراج56کارگرزده است .این کارگران به دلیل سو مدیریت و بلافاصله بعد از تغییر مدیرعامل این شرکت اخراج شدهاند.
*با وجود گذشت 6 سال از آغاز مشکلات کارخانه آزمایش مرودشت هنوز راهکار اساسی برای رفع بحران این کارخانه اندیشده نشده است و صاحبان این کارخانه نیز توانایی راهاندازی مجدد آن را ندارند هر چند هم اکنون به صورت دست و پا شکسته در حال فعالیت است اما ارادهای برای فعالیت مجدد آن وجود ندارد و زمین این کارخانه برای مالکان با ارزشتر از فعالیت اقتصادی آن کارخانه است.
*کارخانه آی.تی.آی شیراز نیز از دیگر واحدهای اقتصادی مشکلدار استان فارس است که مطالبات 30 میلیارد تومانی 1226 کارگر آن از سال 85 تاکنون پرداخت نشده است و مزایده این کارخانه که قرار بود روز دوشنبه دوم آذرماه با در نظر گرفتن رقم 200 هزار تومان برای هر مترمربع این کارخانه 17 هکتاری انجام شود به دلیل اینکه قیمتگذاری مربوط به سال 91 بود و به روز نشده بود لغو شد و کارگران این کارخانه همچنان برای دریافت معوقات خود در بلاتکلیفی به سر میبرند.
صاحبان این کارخانه قصد راهاندازی مجدد این کارخانه را ندارند بلکه به دنبال استفاده از زمین این کارخانه برای ساخت و ساز هستند.
*شرکت کابل سازی ایران که در سالهای گذشته یکی از بهترین واحدهای تولیدی استان فارس بوده و به پیشرفتهترین دستگاهها نیز مجهز است اکنون تبدیل به جولانگاه موش شده است. یکی از دلایل اصلی تعطیلی این کارخانه و کارخانه لامپسازی شیراز موقعیت عالی زمین این کارخانهها است .اگر این دو کارخانه در جنوب شهر قرار گرفته بودند بدون شک در حال حاضر فعال بودند.
اگر قوانینی وضع شود که بر اساس آن در صورت تعطیلی واحدهای تولیدی زمین آن کارخانه و کارگاه فقط و فقط در موارد صنعتی و تولیدی استفاده شود نیمی از کارخانجات و واحدهای تولیدی از رونق نمیافتادند و همچنان به فعالیت خود ادامه میدادند.
بخشی ازیک گزارش تسنیم بتاریخ2دی
انگیزه بیشتر برای به کارگیری نیروی کار جدید !!!؟
همراه با پرسش هایی از رأیس دولت
دولت که ظاهرا کلید همه ی قفل ها یا مشکلات را در دستان خود دارد، راه حل بیکاری جوانان را کشف کرده و آن را ” بر اساس پیشنهاد سازمان مدیریت وبرنامه ریزی ،درتبصره33 لایحه برنامه ششم توسعه ” این گونه بیان نموده است: ” به منظور ترغیب کار فرمایان و” کارآفرینان” بخش خصوصی و تعاونی به جذب نیروی کار بیکار جوان، با هدف کمک به کاهش هزینه نیروی کار بنگاه های اقتصادی، دولت مجاز است اقدامات زیر راطی سال های برنامه اجرا نموده و منابع اعتباری مورد نیاز را در بودجه سنواتی لحاظ نماید، مستثنی نمودن از شمول قوانین کار و تامین اجتماعی برای دانش آموختگان دانشگاهی گروه سنی زیر 29 سال . . . تعین حداقل دستمزد برای کارگران جدید . . . به میزان 75 درصد حداقل مزد مصوبه شورای عالی کار حداکثر تا دوسال با هدف انگیزه بیشتربرای به کار گیری نیروی کار جدید .”
آقایان فراموش کرده اند که دولت مجاز به انجام هر کاری نیست. تنها مجاز به انجام برنامه هایی است که قانون اساسی را دور نزده باشد و در چارچوب آن باشد. از سوی دیگر آیا این سازمان مدیریت و برنامه ریزی آن قدر با دانش اجتماعی بیگانه است که نمی داند تعاونی ها چنانچه به استخدام نیروی کار بپردازند دیگر تعاونی نیستند و می شوند شرکت های
سهامی خاص؟! البته شاید حق با این جماعت با شد، زیرا وقتی در حرف ادعا می کنند:” حضرت علی
فرموده عرق کارگر خشک نشد مزدش را بپردازید” ولی در عمل حقوق او را پس از ماه ها تاخیر نمی پردازند؛ و بنام و زیر پرچم باور همان حضرت؛ حقوقشان را بالا می کشند آن هم شرکت های نیمه دولتی که روزی روز گاری کارشان دفاع از مملکت بوده . از دلالها که فعلا صاحب مملکت شده اند نمی شود انتظار دیگری داشت. به هر حال جناب رأیس جمهور در عمل نشان دادند کلید همه ی قفل هایی را دارند، که درخدمت مطلق سرمایه داری مالی یا همان دلالهای کهنه و پوسیده ی بازارند؛ نه مردم ایران. البته در دست دیگر این جناب قفل های بدون کلیدی قرار دارد که هرچندی یکی از آنها را بردستان کارگران و همه ی حقوق بگیران ایران می زنند . نمونه زنده، همین مصوبه سازمان مدیریت وبرنامه ریزی است که به هیچ وجه ضروری نمی دانند به بررسی عوارض فاجعه بار این پیشنهادشان بیندیشند. از نظر این جماعت نو کیسه و نولیبرال (سازمان مدیریت و برنامه ریزی) یک جوان دانش آموخته که پس از 18 یا بالای 20 سال آموزش و آموزش دانشگاهی دیده، اینک باید به استخدام دلالانی در بیایند که اکثر آن ها یا تازه چوب چوپانی را زمین گذاشته اند و تنها به دلیل یک رابطه صاحب شرکت های منپاوری(دلالی کار) هستند و روزانه صاحب میلیارد ها می شوند، در حالی که از کار فنی هیچ نمی دانند یا آقا زاده های دانش آموخته ای هستند که با چراغ آمده
اند تا هر چه بیشتر منابع ملی را غارت کنند. آنهم با پرداخت حقوقی معادل 75 درصد، حداقل حقوق که یک کارگر بدون تخصص و کم سواد باید دریافت کند، یعنی با مبلغ 534000 تومان استخدام شوند!! جناب صاحب “کلید همه ی قفل ها” با این رقم در کدام شهر عقب مانده ی ایران می توان یک خانه اجاره کرد؟ که در آن جا، کار هم وجود داشته باشد؟! هزینه های خورد و خوراک و رفت و آمد و بهداشت و . . . چگونه پرداخت شود؟ جناب رأیس جمهور شما که به پیشنهاد مشاور ارشدتان نیلی مناسبات اقتصادی نولیبرالی را کاربردی می کنید بر اساس همین مناسبات که پذیرفته اید؛ دولت تان حق ندارد در امور بازار و هم چنین در بازار کار دخالت کند، براساس این مناسبات نرخ ها، باید توسط قانون خود به خودی بازار یعنی عرضه و تقاضا تعین گردد. ولی در زمان ریاست شما، پای محاکم شرع را هم به بازار کار کشانده اید. چرا؟ آیا می خواهید با تهدید شلاق و زندان کارگران را وادار به سکوتی بکنید که حتا اگر حقوقشان را هم پرداخت نکردند؛ حق اعتراض نداشته باشند؟ زیرا اعتراض شان با شلاق و زندان پاسخ داده خواهد شد؟ ولی کسی از “کار آفرینان” شما حتا نباید بپرسند، چرا حقوق کارگران را پرداخت نمی کنند!!! باز جای شکرش باقی است که شما ابوذر گونه عمل می کنید والی بیچاره کارگران و حقوق بگیران که می باید چه بلا هایی را از این بیشتر، تحمل می کردند.
عالی جناب بفرمایید برفرض محال جوان حقوق بگیر توانست سر بار خانواده اش باقی بماند، آیا با این مبلغ می تواند زندگی خانوادگی؛ داشته باشد وفرزند؟! که شما با این همه آب وتاب مرتب آن را تبلیغ می کنید؟!آیا مشاور ارشد شما و مدیران سازمان مدیریت و برنامه ریزی تان به اطلاع شما رسانده اند که هم مناسبات اقتصادی تعدیل ساختاری و خصوصی سازی و هم این طرح جدیدتان همگی برخلاف قانون اساسی کشور است؟ یعنی همان قانونی که به شما مشروعیت قانونی داده است؟ عالی جناب آیا مشاوران شما می دانند در قانون اساسی حق اشتغال وجود دارد؟ همان حقی که دولت های پس از جنگ و شما با اقتصاد نولیبرالی(امپریالیستی) تولید کنندگان نعمات مادی کشور را از آن محروم کرده اید.آیا مشاوران شما می دانند هیچ نهاد و دولتی حق ندارد خارج از چارچوب قانون اساسی مصوبه ای را تنظیم کنند؟ و کلیه ی مصوبات ومقررات این چنانی مشروعیت قانونی ندارند. و پیشنهاد دهندگان آن، روزی از نظر قانون قابل تعقیب هستند؟ آیا این نهاد های نولیبرالیستی می دانند قانون کاری که از دولت رفسنجانی تا به امروز، که کارشناسان شما پیشنهاد حذف کامل آن را می دهند بر اساس مواد قانون اساسی کشور تنظیم شده است. آیا آقایان با خبر هستند بدون اجازه مجلس موسسان حق تعدیل قانون اساسی را ندارند؟
بگذریم چون در دموکراسی مراد و مریدی جایی برای اظهار نظر عوام وجود ندارد.( البته، این باور شماست. ولی سرشت نگرش ما، باوردارد که کارگران فنی از خواص و نخبگان شما، دقیق تر وسنجیده تر برنامه ریزی می کنند.) از این رو به مبلغ حقوق پیشنهادی تان برمی گردیم.آیا این مبلغ غذای روزانه و بهداشت و آموزش نسل آینده را تامین می کند؟ یا با آن تنها می توان با شیوه ی کارتن خوابی در زیر پل های شهر ها، اگر شهرداریها اجازه دهند، روز گار گذراند. در همان قانون اساسی مهجور و ترد شده به وسیله مشاوران دولت های پس از جنگ ، همه ی این حقوق را پیش بینی کرده بودند و دولت های ذکر شده با هدف از میان بر داشتن هر قانون مردمی در قانون اساسی، نو لیبرالی را با همیاری بانک جهانی در ایران کاربردی نمودند.
در ضمن سازمان ذکر شده شما در بیانیه اش حرف از شورای عالی کار زده است، اصلاح می کنم شورای دولتی تعین حداقل حقوق سالانه آنهم بدون حضور کارگران واقعی ایران. معرفی چند حقوق بگیر بله قربان گوی باز مانده از مرده ریگ ساختار شاهی را، کارگر معرفی کردن نا بجاست.
آیا کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی بقیه هزینه های اجتماعی را کاهش داده اند که اینک به سوی کاهش هزینه نیروی کار آمده اند؟ یا درست برخلاف آمارهای غیر واقعی بانک مرکزی همه ی کالا ها نسبت به سال قبل 100درصد رشد داشته اند و تنها هزینه کار هر روز نسبت به گذشته ارزان تر شده است. دشمنی علنی و آشکار نسبت به تولید کنندگان اجتماعی سرشت دولت های بعد از جنگ را عیان کرده است.دولت هایی پشتیبان سرمایه داری، آن هم از نوع دلالی.
یاد آوری کارگران به آقایان
اگرچه برخی از آقایان تصور می کنند، آنها تافته ای جدا بافته و مصون از هر خطری هستند. باید خاطر نشان کنیم دولت های سرکوبگری چون اندونزی که با کشتار یک میلیون کمونیست تصور می کرد برای همیشه خرش از پل گذشته و ریشه همه ی مخالفان را کنده است و با خیال راحت مناسبات تعدیل ساختاری وخصوصی سازی پیشنهادی صندوق بین المللی پول را در اندونزی کاربردی کرد. پس از چند دهه، در باتلاق دیکتاتوری خود و مناسبات اقتصادی نولیبرالی خفه شد. و سوهاتوی جانی به رغم حمایت همه جانبه امریکا به ذباله دان تاریخ پیوست ودر تاریخ جهان، نامش در کنار آدم کشان فاشیست به یاد گار باقی ماند.
یاد آوری دوم
تعدیل ساختاری و خصوصی سازی در برزیل
دیکتاتوری ژنرال ها در برزیل هم کمتر از نوع اندونزیایی آن نبود. چکمه پوشان امریکایی سالها با وحشیانه ترین شیوه ها، کمونیست ها را تعقیب کردند و کشتند. آن ها هم مانند همه ی سرسپردگان گوش به فرمان، پیشنهاد صندوق بین المللی پول را یعنی نولیبرالی را در برزیل پیاده کردند. در نهایت فاجعه رخ داد، بدهکار ترین کشور جهان برزیل شد.ژنرالهای سرسپرده تنها کاری که از دستشان بر آمد زمین گذاردن سیاست و تحویل کشور به مردم بود. کمونیست ها طی 8 سال برزیل بدهکار را؛ به یکی از 20 کشور صنعتی جهان تبدیل نمودند،بدهکاریها را پرداختند و بر خلاف دولت روحانی ومشاوران گوش به فرمان صندوق بین المللی پول او، حداقل حقوق را کم نکردند بلکه آن را دو برابر کردندو بدین گونه اقتصاد داخلی را فعال نمودند، هم از نیروی کار حمایت کردند و هم از سرمایه های ملی، و در نتیجه رونق اقتصادی جای رکود و بحران اجتماعی را گرفت. این سناریو در شیلی هم تکرار شد. پس گامان این مناسبات واپس گرا، دیکتاتور های عرب زبان بودند که تصور می کردند باپذیرفتن این مناسبات حکومت دیکتاتوری را تا ابد تضمین کرده اند، ولی؛ یکی پس از دیگری به گور سپرده شدند. با وجود این همه تجربیات تاریخی باز در ایران و در دولت های پس از جنگ مرغ تنها یک پا دارد و آن یک پا هم، درمناسبات پیشنهادی بانک جهانی قرار دارد.
عالی جناب؛ راهی که این مشاوران سرسپرده ی صندوق بین المللی پول پیشنهاد داده اند همان راه های رفته پینوشه و سوهارتو و ژنرالهای آرژانتین وبرزیل است که تنها برآیندش ورشکستگی و سقوط دولت هایشان بوده است. مدت ها است که این دولت های داوطلب مناسبات نولیبرالیستی به ذباله دان تاریخ پیوسته اند،درس های تاریخ را مورد توجه قرار دهید و جدی بگیرید.
اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران
ناصر آقاجری
28 آذر ماه 94
تجمع دانشجویان شیراز دراعتراض به افزایش شهریه دانشگاه پیامنور
امروز2دی، دانشجویان دانشگاه پیامنور شیراز در اعتراض به افزایش شهریه دانشگاه پیامنوردست به تجمع زدند ودرهمین رابطه بیانیهای صادر کردند.
دانشجویان دانشگاه پیامنور شیراز در اعتراض به افزایش شهریه دانشگاه پیامنور اعلام کردند: در صورت عدم پاسخگویی شفاف و روشن به مطالباتشان در زمان مقرر که ۱۵ بهمن ماه است، اعتراض در سطح کشوری خواهند داشت.
به گزارش 2دی خبرگزاری دانشجو ، متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
ما دانشجویان پیامنور مرکز شیراز دیگر به سطوح آمدهایم، افزایش شهریه تا چه زمان ادامه خواهد داشت؟ افزایش شهریهای که نه افزایش امکاناتی در پی دارد ، نه ارتقا سطح کیفیت آموزشی، نه خدمات و نه تجهیزات آزمایشگاهی، به چه دلیل است؟
با وجود افزایش شهریه در هر ترم باز هم مسئولین میگویند بودجه نیست، این انشعاب یک طرفه پولی کی قرار است دوطرفه شود؟
شهریهها که وارد خزانه میشود کی قرار است به مراکز و واحدهای پیامنور باز پس فرستاده شود؟ چه سیاستی پشت پرده افزایش شهریه است؟ شهریه ثابت چرا باید هر ترم افزایش یابد؟ غیر از این است که اسمش ثابت است وباید ثابت بماند؟
شهریه متغیری که کمر دانشجو را شکسته است، همچنین دروس عملی که ظاهرش عملی است ولی باطن همان تئوری است وبرای یک درس عملی بظاهر عملی خدا تومان از دانشجو هزینه میگیرند دانشجویان را به سطوح آورده است.
دانشجویان مرکز شیراز با تجمع در دانشگاه مرکز شیراز در ۱۱ بهمن امسال اعتراض خود را به این سیاستهای نادرست و نابجا اعلام میکنند و خواستار پیگیری و پاسخگویی از طرف مسئولان زیر ربط میباشند.
دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز شیراز در صورت عدم پاسخگویی شفاف و روشن مطالباتشان را در طی زمان مقرر که ۱۵ بهمن ماه است، اعتراض در سطح کشوری خواهند داشت.
سوختگی یک کارگردرآتش سوزی تعمیرگاه خودرو
شب گذشته،آتش سوزی تعمیرگاه خودرودر خیابان هنگام، خیابان چهارم مرکزی موجب سوختگی یک کارگرشد.
به گزارش 2دی پایگاه خبری 125، پیمان شامانی فرمانده آتش نشانان اعزامی به محل حادثه در این باره گفت: در محل حادثه یک دستگاه خودروی سواری داخل مغازه مکانیکی دچار آتش سوزی شده و در حال گسترش و سرایت به دیگر خودروهای موجود در مکانیکی بود.
وی افزود: آتش نشانان بلافاصله به دو گروه تقسیم شده، گروه اول اقدام به ایمن سازی محل حادثه، قطع برق و گاز مغازه نمودندو گروه دوم با تجهیز خود به دستگاه تنفسی با استفاده از یک رشته لوله آبرسان موفق شدند آتش سوزی را خاموش کنند.
پیمان شامانی افزود: یکی از کارگران مکانیکی که در مغازه مشغول به کار بود از ناحیه دست و صورت دچار سوختی شد که توسط آتش نشانان تحویل عوامل اورژانس گردید.
دوم دی ماه1394