اخباروگزارشات کارگری17دی1394

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

Capture d’écran 2015-12-22 à 01

– اعتصاب وتجمعات اعتراضی صدها کارگر پیمانکاری فازهای 22،21،19و24عسلویه!

– مشاوران نیروی انسانی مدیرعامل، نمایندگان سابق تشکل های رسمی کارگری هستند

– تجمع کارگران کارخانه دیار خودرو گلپایگان دراعتراض به عدم پرداخت 4ماه حقوقشان!

– تبصره هایی از برنامه ششم توسعه ظلمی آشکار برای دستمزدبگیران

تبدیل وضعیت کارگران پست های فشار قوی بدنبال اعتراضات گسترده!؟

– فرزاد مرادی نیا در بیمارستان بستری گردید

– تجمع اعتراضی معلمان پیش دبستانی گیلان مقابل استانداری!

طرح استخدام معلمان پیش دبستانی به کام نور چشمی ها؟

– عدم ‌پرداخت مطالبات ۳۰ میلیارد تومانی ۱۲۲۶ کارگر کارخانه آی.تی.آی شیراز!

– کابوس بیکاری در انتظار ۲۵۰کارگرکارخانه روغن‌نباتی جهان

– تجمع واعتصاب غذای دانشجویان دانشکده‌های صنعت نفت اهواز و آبادان در اعتراض به تصمیم وزارت نفت مبنی برلغواستخدام!

– اطلاعیه کانون صنفی معلمان پیرامون خبر روزنامه اعتماد و سایت سخن معلم

– کشته وزخمی شدن 2کارگرسیلوی مسرور مهاباد

جان باختن2کارگربدنبال سقوط از ارتفاع در تهرانپارس!

اعتصاب وتجمعات اعتراضی صدها کارگر پیمانکاری فازهای 22،21،19و24عسلویه!

روز16دی، حدود 400 نفر از کارگران پیمانکاری فاز 19 عسلویه در اعتراض به معوقات مزدی دست از کار کشیدند و در محوطه کارگاه تجمع کردند.

به گزارش17دی ایلنا،این کارگران که در فاز 19 عسلویه مشغول به کار هستند، حدود 4 ماه مطالبات مزدی معوقه دارند.

از قرار معلوم این کارگران طرف قرارداد با  شرکت‌های پیمانکاری دست سوم و چهارم هستند.

همین منبع از تجمعات اعتراضی مشابه روز گذشته در فازهای 21، 22 و 24 خبر داد و افزود: معترضان در این فازها نیز کارگران طرف قرارداد با شرکت‌های پیمانکاری دست چندم هستند.

براساس این گزارش بنقل از فعالان کارگری عسلویه،اعتراضات کارگران عسلویه عموما منحصر به کارگران اجرایی- صنعتی طرف قرارداد شرکت‌های پیمانکاری دست سوم و چهارم است.

این فعالان با بیان این مطلب که مشکل اصلی از شرکت های پیمانکاری است، افزودند: این در حالی است که  پرداخت دستمزدهای نیروی کار طرف قرارداد کارفرمای مادر یا شرکت‌های پیمانکاری دست اول به صورت مرتب انجام می‌شود و معمولا معوقات مزدی ندارند.

درهمین رابطه:

اعتراضات کارگران فازهای 22،19و24عسلویه نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق!

صبح امروز16دی،بیش از100کارگر پیمانکاری شرکت پتروسینا آریا از جمله شرکت پایندان دراعتراض به پرداخت چندماه حقوقشان با وسایل نقلیه خود درب ورودی فازهای مذکور رابسته ومانع از رفت وآمدشدند.

صبح امروز کارگران شرکت بلندطبقه درفاز19عسلویه نیز دراعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوقشان دست به تجمع زدند.

قابل یاد آوری است، کارگران فازهای22و24از اواخر هفته گذشته تا به امروز،اعتراضاتشان رابه اشکال مختلف بنمایش گذاشته اند.

به گزارش 16دی کوگانا، به گفته منابع کارگری، تاخیر چند ماهه در پرداخت مطالبات مزدی این کارگران در حالی اتفاق افتاده است که در تمامی این مدت عملیات تکمیل و راه‌اندازی پروژه‌های در دست احداث انجام شده و براساس برنامه زمانبندی تا پایان سال جاری دو واحد از فاز 19 پارس جنوبی راه‌اندازی و وارد مرحله تولید با استفاده از گاز دریا خواهد شد.

مشاوران نیروی انسانی مدیرعامل، نمایندگان سابق تشکل های رسمی کارگری هستند

اسماعیل محمد ولی

روزنامه شرق*امروز مطلبی درباره دلال‌هایی که کار اخراج کارگران را برای کارفرمایان آسان می‌کنند دارد. با وجود قدمت دوازده ساله این شکل از واسطه‌گری در بازار کار ایران، به گمانم اولین بار است که در یک رسانه رسمی اشاره‌ای به وجود داشتن‌اش می‌شود که از این جهت اعتباری برای شرق است. اما مسئله بسیار مهمی در این گزارش فراموش (شاید هم سانسور) شده است.

در مطلب شرق، این دلال‌ها «بازنشستگانی از وزارت کار یا تأمین اجتماعی که به چم‌وخم کار آگاه‌اند» معرفی شده‌اند. اما به دلال‌های اصلی که از اساس این شغل را اختراع کرده‌اند و همچنان به آن مشغولند اشاره‌ای نشده است. مخترعان این شغل، تعدادی از نمایندگان رسمی کارگران در نهادهای صنفی قانونی بودند که پس از بازنشستگی، دانشی را که از سالها فعالیت صنفی به دست آورده بودند با قیمت‌های خوبی به کارفرمایانی که قصد اخراج کم هزینه کارگران را داشتند فروختند.

دانش این دلال‌ها تنها به قوانین کار و تامین اجتماعی محدود نمی‌شود. این اعضای بازنشسته نهادهای رسمی کارگری که حالا نام «مشاور نیروی انسانی مدیرعامل» را گرفته‌اند، با خلق و خوی کارگران در اجتماعات صنفی آشنایی دارند و مزیت‌شان در همین است. آنها که خود زمانی در رأس درگیری‌های صنفی قرار داشتند این قابلیت را دارند که با چند ترفند ساده و کلیشه‌ای، کارگران را در موقعیت واکنش غیر قانونی قرار بدهند و بعد با استناد به چند ماده و تبصره‌ قانون کار، اخراج آنان را برای کارفرما کم‌هزینه کنند. این کاری نیست که از بازنشسته‌های وزارت کار یا سازمان تامین اجتماعی برآید.

(نگرانی‌ام از انتشار این متن فیس‌بوکی، تعمیم پیداکردن اتهام دلالی اخراج به تمامی فعالان رسمی کارگری است. من به واسطه شغل و علاقه‌ام – خبرنگاری صنفی – با بسیاری از فعالان کارگری در سطوح پایینی و در موارد کمتری سطوح میانی شوراهای اسلامی کار و انجمن‌های صنفی آشنایی دارم که در سایه عنوان قانونی این تشکل‌ها، همان کاری را انجام می‌دهند که هر فعال کارگری مستقلی در سندیکا یا اتحادیه باید‌ انجام دهد.)

برگرفته از صفحه فیس بوک اسماعیل محمد ولی

*اخباروگزارشات کارگری:برای مشاهده این مطلب به گزارش تحت عنوان- یکه تازی کارفرمایان وجای خالی تشکل های مستقل کارگری در دفاع از حقوق کارگران!-درلینک زیرمراجعه شود:

http://etehadbinalmelali.com/HTML_2015/16_Day_94.html

تجمع کارگران کارخانه دیار خودرو گلپایگان دراعتراض به عدم پرداخت 4ماه حقوقشان!

روزچهارشنبه16دی،جمعی از کارگران کارخانه دیار خودرو گلپایگان دراعتراض به عدم پرداخت 4ماه حقوقشان دست به تجمع زدند.

کمیسیون کارگری شهرستان بعد از تجمع کارگران تشکیل شد و برای وصول مطالبات آنها تصمیم گیری شد.

به گزارش17دی ایرنا،مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: روز گذشته کارگران یک شیفت از شرکت دیار خودرو گلپایگان تقاضای دریافت حقوق معوقه 4 ماهه خود را داشتند .

نیرومند با بیان اینکه این شرکت با 490 کارگر کار تولید و مونتاژ سواری و وانت دیار را انجام می دهد، گفت: قرار بر این شد که مدیریت کارخانه نسبت به پرداخت یک ماه از حقوق کارگران اقدام کند و مابقی مطالبات کارگران از جمله حقوق و مزایا بصورت کامل تا قبل از عید نوروز پرداخت شود.

وی با بیان اینکه مبنای کار این شرکت تولید 30 هزار دستگاه خودرو در سال بوده است، تصریح کرد:رکود در بازار و شرایط اقتصادی کشور سبب شد تا شرکت دیار خودرو با کمبود نقدینگی مواجه شود.

مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان افزود: تاخیر در پرداخت 4 ماهه حقوق کارگران به هیچ وجه قابل قبول نیست و کوتاهی مدیریت شرکت در این زمینه تاثیر داشته است.

وی با بیان اینکه در تمام دنیا وقتی شرکت ها با مشکل کمبود نقدینگی مواجه می شوند بانک ها به کمک آنها می شتابند، افزود: در این زمینه، نیمه آذر سال جاری با ارسال نامه ای به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان اصفهان تقاضای اقدام فوری و پیگیری مشکلات این شرکت را داشتیم.

نیرومند با بیان اینکه رفع کامل مطالبات این کارگران از حد اختیارات استان اصفهان خارج است، تصریح کرد: برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران این شرکت پیگیری هایی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه مدیریت شرکت موظف شده تا نسبت به پرداخت مطالبات کارگران اقدام کند، گفت: در اولین فرصت انتخابات نمایندگی کارگران را در شرکت انجام خواهیم داد تا در آینده نمایندگان کارگران پیگیر رفع مشکلات کارگران باشند.

مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به درخواست اجرای طرح طبقه بندی مشاغل از طرف کارگران این شرکت، گفت :با توجه به اینکه واحدهای بالای 50 نفر باید طرح طبقه بندی داشته باشند، این طرح هم باید به زودی در این شرکت انجام می شود.

وی افزود: کمیسیون کارگری شهرستان بعد از تجمع کارگران تشکیل شد و برای وصول مطالبات آنها تصمیم گیری شد.

شرکت دیار خودرو در سال 1379 در شهرک صنعتی گلپایگان تاسیس شد.

درهمین رابطه:

تعدادی ازکارگران خودروسازی دیار خودروگلپایگان بمدت نامعلومی به مرخصی اجباری فرستاده شدند!

عدم پرداخت 4ماه حقوق کلیه کارگران خودروسازی دیار خودروگلپایگان!

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان گلپایگان گفت: در سال جاری آمار کارگران اخراجی شهرستان نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی افزود،عدم نقدینگی سبب شده شرکت خودروسازی دیار خودرو با توان واقعی خود کار نکند و تعدادی از کارگران خود را بمدت نامعلومی به مرخصی بفرستد.

به گزارش 1دی ایسنا، میثم سلیمانی در جمع خبرنگاران در رابطه با اینکه کارگران این شرکت چه زمانی به محل کار خود برمی‌گردند، ادامه داد: باید دید که سرمایه در گردش را چه زمانی در اختیار آنها قرار خواهند داد و احتمال این موضوع نیز وجود دارد که تا زمانی که سرمایه در گردش تامین نشود کارگران به کار خود بازنگردند.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان گلپایگان با بیان اینکه حقوق کارگران جز دیون ممتازه است، گفت: کارگران شرکت خودروسازی دیار خودرو چهار ماه حقوق معوقه دارند، هم‌چنین درک می‌کنیم که کارگری که حداقل حقوق قانون کار را دریافت می‌کند این شرایط سخت است و امیدواریم در آینده شرایط بهتر شود.

سلیمانی در خصوص سایر شرکت‌های موجود در شهرستان افزود: در سال هیچ شرکتی به صورت کامل تعطیل نشد، اما  شاهد اخراج کارگران خصوصا در شرکت‌های قطعه ساز خودرو بودیم.

وی خاطر نشان کرد: نمی‌توان آمار کارگران اخراج شده شهرستان را ارایه داد، اما نسبت به سال گذشته آمار کارگران اخراجی افزایش یافته است، به دلیل اینکه صنعت بیشتر شرکت‌های شهرستان قطعه سازی است متأسفانه این شرکت‌ها نیز به این معضل مبتلا شدند.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان یادآورشد: کارگرانی که مشمول دریافت بیمه بیکاری هستند برای شکایت خود مراجعه می‌کنند و زمانی که کارفرما اعلام می‌کند نقدینگی ندارد رأی به اجرای احکام دادگستری می‌رود.

تبصره هایی از برنامه ششم توسعه ظلمی آشکار برای دستمزدبگیران

این روزها پیش نویس برنامه ششم توسعه آماده شده و برخی رسانه ها هم با هدف افکارسنجی، تبصره های جدید آن را به انحای مختلف به صورت خبر، برنامه مستقل و حتی زیرنویس اطلاع رسانی کرده و زمینه را برای آماده سازی و پذیرش اتفاقی نامبارک مهیا می سازند که کانون توجه آن کارگران و کارمندان دولت است.

تبصره 24 برنامه ششم با موضوع افزایش سن و سابقه بازنشستگی و تبصره 33 در خصوص پرداخت 75 درصد حداقل دستمزد به کارگران زیر 29 سال از مواردی است که می توان آن را ظلم آشکار نامید.

در صورت تصویب و اجرایی شدن این برنامه، محاسبه حقوق بازنشستگی کارکنان دولت به جای آن که بر اساس میانگین حقوق دو سال آخر خدمت باشد، میانگین حقوق 5 سال آخر مبنا قرار خواهد گرفت.

برای مثال اگر کارمندی که 30 سال خدمت کرده و میانگین دو سال آخر خدمتش یک میلیون و پانصد هزار تومان بوده، در صورت تصویب طرح جدید، میانگین پنج سال آخر خدمت وی فرضا به یک میلیون خواهد رسید که مبنای پرداخت حقوق بازنشستگی وی خواهد بود.

در ظاهر، هدف، شناسایی کسانی است که نرخ رشد حقوق و دستمزد اعلام شده آنها به طور غیرطبیعی در دو سال آخر بالا رفته است. یعنی بعضی ها برای اینکه مستمری بازنشستگی شان بیشتر شود دستمزدشان را به صورت کاملا صوری بالا اعلام می کردند و حق بیمه بیشتری هم می دادند. حالا سوال اصلی اینجاست اگر قرار است حقوق پنج سال آخر در نظر گرفته شود آیا نرخ تورم نسبت به سال های قبل و همچنین افزایش حقوق سالانه هم لحاظ خواهد شد؟ یا اگر افزایش حقوق دو سال اخر به علت ارتقای شغلی بیمه شده باشد وضعیت چگونه خواهد بود؟

قبلا اگر دو سال آخر غیر متعارفی مشاهده می شد، مبنا را ده سال آخر قرار می دادند و اختلاف میانگین دو ساله و 10 ساله را محاسبه می کردند و ما به التفاوت را از کارفرما می گرفتند و از حقوق فرد بازنشسته چیزی کم نمی شد. اما حالا در صورتی که در دستمزد به هر دلیلی چون ارتقا، ماموریت و… جهشی وجود داشته باشد مبنا را پنج سال قرار می دهند و عملا به ضرر حقوق بگیران تمام خواهد شد.

بر اساس همین طرح به ازای هر سال شروع برنامه توسعه، 6ماه به سنوات خدمت اضافه خواهد شد.

یعنی کارکنان به ازای هر سال 6ماه بیشتر خدمت خواهند کرد، این بدان معناست که اگر کسی 4سال از خدمتش هم زمان با این طرح باشد باید 2سال بیشتر از 30 سال خدمت کند.

در صورت اجرایی شدن این طرح سنوات ارفاقی کارکنان مشاغل سخت نیز از 5 سال به 3 سال تقلیل خواهد یافت، و بیش از 3 سال مشمول سنوات ارفاقی نخواهند شد.

بدیهی است پخش اخبار و زیرنویس ها و نوشته ها در رسانه ها، به جهت آماده سازی مردم و سنجش واکنش مخاطبان می باشد که مجلس و دولت در صورت مساعد بودن شرایط آن را اجرایی نمایند.

بر همگان واضح است که دولت و مردم نسبت به هم مسئولیت دوجانبه دارند و کوتاهی از هر طرف موجب ضرر و زیان های جبران ناپذیری خواهد شد.

پس تحقیق و تحلیل پیرامون این موضوع و تلاش جهت آگاهی بخشی به منظور دفاع از حقوق صنفی خود از وظایف هر فرد ذی نفع در جامعه بوده و خمودی و بی تفاوتی حاصلی جز پشیمانی نخواهد داشت.

نبی الله باستان فارسانی

برگرفته از حقوق معلم و کارگر

تبدیل وضعیت کارگران پست های فشار قوی بدنبال اعتراضات گسترده!؟

در جلسه دیروز چهارشنبه (16 آبان) به منظور پیگیری مطالبات کارگران پستهای فشار قوی برق ، وضعیت قراردادهای این کارگران مطرح ومقرر شد از این پس، کارگران پست های فشار قوی حجمی یا شرکتی نباشند.

براساس تبصره 2 ماده 7 قانون کار در مشاغلی که ماهیت استمراری دارند باید قرارداد دایم منعقد شود و منع قرارداد حجمی یا شرکتی با اپراتورهای فشار قوی برق نیز بر همین اساس است.

به گزارش17دی ایلنا، دیروز (16 دی ماه) ساعت 15:30 نشست مشترک  پیگیری مطالبات کارگران پست های فشار قوی با حضور نمایندگان کارگران، مسئولان وزارت نیرو و سازمان مدیریت در محل سازمان مدیریت برگزار شد.

اعضای شورای کارگران اپراتوری برق درباره نتیجه این جلسه گفتند: در جلسه روز گذشته پس از رایزنی و مذاکره مسئولان سازمان مدیریت، وزارت نیرو مکلف شد که به عنوان اپراتورهای فشار قوی، نیروی حجمی یا شرکتی استخدام نکند.

این کارگران در همین رابطه افزودند: براساس تبصره 2 ماده 7 قانون کار در مشاغلی که ماهیت استمراری دارند باید قرارداد دایم منعقد شود و منع قرارداد حجمی یا شرکتی با اپراتورهای فشار قوی برق نیز بر همین اساس است.

بر اساس گفته این کارگران، قرار است هفته آینده وزارت نیرو درخواست کتبی مبنی بر تغییر وضعیت یا مشخص شدن وضعیت قطعی اپراتورهای فعلی فشار قوی برق به سازمان مدیریت ارائه کند.

اعضای شورای کارگران اپراتوری برق ابراز امیدواری کردند قرارداد اپراتورهای فعلی به زودی از حالت پیمانی یا شرکتی به قرارداد دائم تبدیل شود. 

فرزاد مرادی نیا در بیمارستان بستری گردید

به گزارش رسیده امروز 16 دی ماه فرزاد مرادی نیا فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی در بیمارستان توحید سنندج بستری گردید. بنا به این گزارش قرار است که این فعال کارگری فردا پنج شنبه 17 دی ماه تحت عمل جراحی قرار گیرد.

مقامات امنیتی علیرغم آگاهی از بیماری و وضعیت بد جسمانی این فعال کارگری ، او را به 3 سال حبس محکوم نموده و در مرداد ماه امسال به زندان روانه نمودند.  فرزاد مرادی نیا از بیماری دستگاه گوارش رنج می برد و شرایط وی به گونه ای است که بایستی در یک محیط بدون استرس و آرام به درمان خود ادامه دهد.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری با آرزوی بهبودی و سلامت برای فرزاد مرادی نیا، تداوم حبس این فعال کارگری را محکوم و خواهان آزادی فوری فرزاد و سایر کارگران و فعالین دربند می باشد.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

16 دی 1394

تجمع اعتراضی معلمان پیش دبستانی گیلان مقابل استانداری!

طرح استخدام معلمان پیش دبستانی به کام نور چشمی ها؟

صبح امروز17دی،جمعی نزدیک به ۵۰ نفر از معلمان پیش دبستانی های گیلان روبروی ساختمان استانداری گیلان تجمع کردند.

به گزارش 17دی کاسپین ، پیش از ظهر امروز جمعی نزدیک به ۵۰ نفر از معلمان پیش دبستانی های گیلان روبروی درب استانداری گیلان تجمع کردند.

شرایط آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش معلمان پیش دبستانی‌های گیلان و حتی سراسر کشور را دچار چالش کرده است.

در این تجمع معلمان پیش دبستانی و حق التدریسی با در دست داشتن پلاکاردهای با مظمون «طرح استخدام معلمان پیش دبستانی به کام نور چشمی ها» و «معلمان با چندین سال سابقه کار از استخدام محروم هستند» جلوی درب استانداری تجمع کردند.

بنابراین گزارش، تعدادی از مسئولین استانداری در حال گفتگو با این معلمان هستند و معلمان مشکلات و صحبت های خود را با آن ها در میان گذاشتند.

عدم ‌پرداخت مطالبات ۳۰ میلیارد تومانی ۱۲۲۶ کارگر کارخانه آی.تی.آی شیراز!

۱۲۲۶ کارگر کارخانه آی.تی.آی شیراز از سال ۸۵ تاکنون ۳۰ میلیارد تومان حقوق و حق‌سنوات خود را دریافت نکرده‌اند.

به گفته نماینده کارگران این کارخانه، حقوق و حق سنوات 1226 کارگر این کارخانه که از سال 85 تاکنون پرداخت نشده بدون احتساب ضرر و زیان 30 میلیارد تومان است که اگر به روز محاسبه شود 3 برابر این میزان می‌شود.

نماینده کارگران کارخانه آی.تی.آی درباره برگزاری مجدد مزایده این کارخانه می‌گوید: هفته گذشته برای اطلاع از برگزاری زمان مجدد مزایده به ثبت اسناد رفتیم اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است و بعد از آن نیز به سراغ سرپرست بانک ملی استان فارس رفتیم و آنها نیز می‌گویند هزینه قیمت‌گذاری قبلی را پرداخت کرده‌اند و قیمت‌گذاری جدید برعهده دستگاه قضایی است.

وی با درخواست از مسئولان قضایی برای رسیدگی هرچه سریع‌تر به مسئله برگزاری مزایده این کارخانه می‌افزاید: تنها راه رسیدن کارگران به مطالباتشان برگزاری مزایده است و به‌همین دلیل ما با کلیت برگزاری مزایده مشکلی نداریم اما مطالبات ما نیز مانند بدهی‌ بانک‌ها و تامین ‌اجتماعی باید به روز محاسبه و پرداخت شود.

استان فارس در گذشته در طرح‌های آمایش سرزمین به عنوان قطب الکترونیک کشور در نظر گرفته شده است و وجود کارخانه‌هایی همچون صنایع الکترونیک، آی.تی.آی، صنایع مخابراتی ایران، کابلیران و غیره گواه این ادعاست اما به دلیل عدم‌استفاده از توان کارخانه‌ها، متأسفانه امروز این صنایع در شرایط نامساعدی به سر می‌برند.

واردات بی‌رویه محصولات مشابه خارجی سبب شد تا کارخانه‌های استان فارس غیرفعال و نیمه‌فعال شوند و دستگاه‌های پیشرفته و گران‌ قیمت آنها خاک بخورد از سوی دیگر کارگران این کارخانه‌ها نیز بیکار شوند یا اینکه به مطالبات خود نرسند.

کارخانه آی.تی.آی شیراز از جمله کارخانه‌هایی که بعد از واگذاری به بخش خصوصی دچار مشکل شد و از سال 85 مشکلات آن قد علم کرد تا جایی که منجر به تعطیلی کامل این کارخانه شد و تاکنون نیز مشکلات آن برطرف نشده است.

بنابهمین گزارش،صاحبان این کارخانه قصد راه‌اندازی مجدد این کارخانه را ندارند، بلکه به‌دنبال استفاده از زمین این کارخانه برای ساخت و ساز هستند.

 اموال این کارخانه در اختیار بانک ملی و تامین اجتماعی است و قرار بود روز دوشنبه دوم آذرماه مزایده این کارخانه برای پرداخت بدهی‌ها برگزار شود اما با دستور مقام قضایی این مزایده لغو شد.

مهدی اقبال، مدیرکل ثبت اسناد استان فارس، نیز درباره لغو مزایده این کارخانه گفته است: از آنجا که کارشناسی‌های انجام شده در زمینه ارزش زمین این کارخانه مربوط به سال‌های 91 و 92 است، ‌ظن قوی درباره تضییع حقوق کارگران وجود داشت که هیئت مدیره شرکت مخابرات راه دور ایران اعتراض خود را درباره مزایده مذکور اعلام و زمینه ورود دستگاه‌های قانونی و نظارتی در این پرونده را فراهم کردند.

بخش هایی ازیک گزارش تسنیم بتاریخ17دی

کابوس بیکاری در انتظار ۲۵۰کارگرکارخانه روغن‌نباتی جهان

علی به عنوان یکی از کارگران شرکت روغن نباتی جهان ضمن ابراز ناخرسندی از بهبود نیافتن اوضاع و شرایط کاری کارگران این شرکت و عدم اقدام جدی از سوی مسئولان ذیربط استانی معتقد است که نابسامانی‌های کارخانه در 2 سال اخیر یعنی درست زمانی که این شرکت به بخش خصوصی واگذار شده به وجود آمده است.

وی به اعتراض 300 نفری کارگران شرکت روغن نباتی جهان در نخستین روزهای سال در مقابل استانداری اشاره کرده و می‌افزاید: مسئولان با وعده‌های توخالی امیدوارمان کردند که اوضاع شرکت درست می‌شود، در حال حاضر هم هفته‌ای نیست که برای پیگیری مطالبات کارگران این شرکت به استانداری مراجعه نکنیم اما واقعیت این است که هیچ پاسخ روشنی از سوی مسئولان ذیربط استان زنجان به کارگران شرکت روغن نباتی جهان ابلاغ نشده است.

به گزارش17دی تسنیم،مشکل تامین مواد اولیه شرکت روغن نباتی جهان با بیش از ۵۰ سال تجربه در زمینه تصفیه و تولید روغن‌ها و چربی‌ها را با ۲۵۰ کارگر به آستانه تعطیلی کشانده است.

علی به عنوان یکی از کارگران شرکت روغن نباتی جهان ضمن ابراز ناخرسندی از بهبود نیافتن اوضاع و شرایط کاری کارگران این شرکت و عدم اقدام جدی از سوی مسئولان ذیربط استانی معتقد است که نابسامانی‌های کارخانه در 2 سال اخیر یعنی درست زمانی که این شرکت به بخش خصوصی واگذار شده به وجود آمده است.

وی با بیان اینکه در روزهای نخست واگذاری شرکت روغن نباتی جهان به بخش خصوصی حدود 500 کارگر مشغول به فعالیت بودند، به اخراج 80 نیروی انسانی به عنوان نخستین اقدام مسئولان شرکت به دلیل مشکلات مالی و به ترتیب اخراج سریالی 2 تا 3 نفره کارگران اشاره می‌کند.

علی ضمن انتقاد از وضعیت بلاتکلیفی کارگران این واحد میزان تولیدات روزانه این شرکت در سال‌های اخیر را 500 تن عنوان و خاطرنشان می‌کند که این میزان به دلیل عدم تامین مواد اولیه به 100 تن کاهش یافته است.

وی به اعتراض 300 نفری کارگران شرکت روغن نباتی جهان در نخستین روزهای سال در مقابل استانداری اشاره کرده و می‌افزاید: مسئولان با وعده‌های توخالی امیدوارمان کردند که اوضاع شرکت درست می‌شود، در حال حاضر هم هفته‌ای نیست که برای پیگیری مطالبات کارگران این شرکت به استانداری مراجعه نکنیم اما واقعیت این است که هیچ پاسخ روشنی از سوی مسئولان ذیربط استان زنجان به کارگران شرکت روغن نباتی جهان ابلاغ نشده است.

رضا از دیگر کارگران شرکت روغن نباتی جهان تعدیل نیروی انسانی را ناشی از بدهیهای این شرکت دانسته و اعلام می‌کند: صاحب فعلی شرکت روغن نباتی جهان این شرکت را 2 سال قبل با وام 47 میلیارد تومانی سه قسطه خریداری کرد اما در حال حاضر شرکت روغن نباتی جهان بیش از 200 میلیارد تومان بدهی دارد و همانطور که می‌بینید این کارگران هستند که هزینه این بدهی را می‌پردازند.

با مشکلات یاد شده و به گفته کارگران شرکت روغن نباتی جهان روزی نیست که کارگران اخراج شده و افرادی که دیگر در این کارخانه شاغل نیستند با ماموران کلانتری به این شرکت مراجعه نکرده و حکم توقیف اموال از سوی مراجع قضایی را به همراه نداشته باشند.

در حال حاضر حدود 900 واحد صنعتی در استان زنجان استقرار یافته‌اند که 20 درصد از این واحدها با ظرفیت اسمی زیر 40 درصد فعالیت می‌کنند یعنی این واحدها در آستانه ورشکستگی قرار دارند.

شرکت روغن نباتی جهان که از دو سال قبل به بخش خصوصی واگذار شده است تقریبا به حالت راکد درآمده به گونه‌ای که به طور متوسط ماهانه یک هفته کار مفید در این شرکت انجام می‌گیرد با این وجود مسئولان ذیربط تمایل به اعلام خبر تعطیلی این واحد ندارند.

کارخانه روغن نباتی جهان واقع در کیلومتر 16 بزرگراه زنجان قزوین – ابتدای جاده طارم- یکی از بزرگترین و قدیمی‌ترین کارخانجات تولید روغن در ایران است که انواع روغن‌های نباتی از جمله روغن‌های مایع و قنادی و کره گیاهی را تولید می‌کند.

در سال 81 تجهیزات ساخت کارخانه جدید شرکت روغن نباتی جهان از شرکت DBO خریداری و در زنجان نصب شد.

این شرکت با بیش از 50 سال تجربه در زمینه تصفیه و تولید روغن‌ها و چربی‌ها نقش مهمی را در صنعت روغن ایفا می‌کند و در راستای نیل به اهداف خود، توسعه و صادرات محصولات خاص به کشورهای خاورمیانه را مدنظر دارد.

در شرایطی که 30 درصد از  کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی استان به دلیل عدم نقدینگی و مشکل فروش تعطیل شده‌‌اند اخبار تعطیلی کارخانه‌هایی که با کمتر از 40 درصد ظرفیت اسمی کار می‌کنند تراژدی غمبار بیکاری صدها کارگر را در اذهان زنده می‌کند پس از بیکار شدن 600 کارگر شرکت ریخته‌گری پیوسته سهند ایجرود این بار نوبت 250 کارگر شرکت روغن نباتی جهان است که خانه‌نشین شدن خود را باور کرده و به سرنوشت تلخ 250 همکار خود که طی 2 سال بنا به بهانه‌های مختلف از کار اخراج شده بودند دچار شوند.

بر اساس اظهارات ناصر فغفوری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان عمده واحدهایی که با مشکل تعطیلی مواجه می‌شوند مشکل فروش داشته و متعلق به بخش خصوصی هستند و قاعدتا جوابگوی مشکلات یاد شده نیز سهامدار و مدیرعامل واحدها باید باشند.

همین فروردین ماه امسال بود که کارگران شرکت روغن نباتی جهان به دلیل عدم پرداخت اضافه کار، رعایت نکردن قانون کار، نپرداختن حق شیفت، عدم تحویل کپی قرارداد فی مابین کارگر و کارفرما، تهدید، کاهش میزان تولید، عقد قراردادهای یک ماهه و عدم رسیدگی مدیران کارخانه به مشکلات آنان و برکناری 183 نفر از همکارانشان پس از واگذاری این شرکت به بخش خصوصی به تجمع 300 نفری در مقابل استانداری زنجان زدند.

در آن زمان احمد غریوی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه‌ اجتماعی استان زنجان که تجمع کارگران حاضر در مقابل استانداری را مربوط به مسائل فرعی عنوان کرده بود، تغییر شیفت کاری از تک شیفت به 2 شیفت را دلیل اصلی این اعتراض دانست و گفت بر اساس ضوابط و قوانین، کارفرما موظف است تا با ارائه دلایل قانع‌کننده و کسب اجازه از دستگاه ذیربط شیفت‌های کاری کارگران را تغییر دهد.

مسئولان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان در فروردین ماه امسال به منظور جلوگیری از تعطیلی شرکت روغن نباتی جهان و بیکار شدن صدها کارگر جلسات توجیهی را برگزار کرد و پس از تلاش‌های بسیار از سوی دستگاه‌های مربوطه بود که آرامش هر چند نسبی بین کارگران این شرکت بازگشت.

اما این آرامش فکری و شغلی کارگران شرکت روغن نباتی جهان کوتاه مدت شد و آنان پس از گذشت چند ماه شاهد اخراج همکاران خود از سوی مدیریت شرکت شدند.

شرکت روغن نباتی جهان به دلیل مشکل در تامین مواد اولیه به مدت 12 روز تعطیل شد اما با ورود روغن پالم فعالیت خود را آغاز کرد، فعالیتی که کارگران این واحد را خوشحال نکرده است چرا که به گفته آنان این روال 2 ساله شرکت روغن نباتی جهان بوده به طوری که متوسط کار مفید این شرکت در ماه یک هفته است و سایر روزها تقریبا این شرکت هیچ فعالیتی ندارد.

فغفوری با بیان اینکه شرکت روغن نباتی جهان توانایی تولید 12 هزار تن روغن را دارد، می‌افزاید که این شرکت در حال حاضر با کمترین ظرفیت اسمی خود کار می‌کند.

وی که تعدیل نیروی کارگری شرکت روغن نباتی جهان به دلیل فروش زمین این واحد را به شدت رد می‌کند، معتقد است که واحد یاد شده حتما برنامه‌ای برای افزایش تولید دارد و به هیچ عنوان بحث فروش زمین به دلیل اهمیت محل استقرار این کارخانه از سوی صاحب شرکت روغن نباتی جهان مطرح نیست و این موضوع صرفا عوامانه و سخنان بی پایه و اساس است هر چند با توجه به این که شرکت روغن نباتی متعلق به بخش خصوصی است صاحب این کارخانه اگر هم قصد چنین کاری را داشته باشد مختار است و هیچ ارگانی نمی‌تواند مانعی را ایجاد کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان ضمن اصرار بر ادامه فعالیت شرکت روغن نباتی جهان و رد ورشکستگی و بیکاری کارگران در روزهای آتی اعلام می‌کند که صاحب این شرکت حتی با وجود تعطیلی بیمه بیکاری و حقوق کارگران را مرتب پرداخته و این تعطیلی موقت به عنوان مرخصی کارگران محسوب شده است.

این در حالی است که یک از کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان از تعطیلی کامل شرکت روغن نباتی جهان خبر می‌دهد و عنوان می‌کند تاسیسات اصلی که سبب سرپا نگه داشتن و تداوم فعالیت این شرکت شود عملا از کار کردن ایستاده است.

بر اساس اظهارات فغفوری در جلسه‌ای که در مرکز با حضور معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت، مدیرعامل این شرکت و مشاور انجمن صنایع روغن که مسولیت تنظیم بازار روغن را بر عهده دارد برگزار شد، کمبود روغن پالم از مشکلات اصلی واحدهای مشابه عنوان و مقرر شد ماهانه 105 هزار تن روغن پالم از سوی نهاد ذیربط برای تامین نیاز این واحدها ترخیص شود.

سهم روغن نباتی جهان از این میزان مواد اولیه وارداتی 5 هزار تن است که به گفته آرمین 500 تن از روغن پالم برای 15 روز فعالیت این شرکت کفاف می‌دهد اگر اظهارات این کارگر باسابقه شرکت روغن نباتی جهان صحیح باشد این میزان تنها برای 150 روز کافی است و در صورت عدم وارد کردن مواد اولیه موردنیاز این شرکت، مسئولان این واحد پس از 150 روز دوباره دست به تعطیلی یا تعدیل نیروها می‌زنند.

تجمع واعتصاب غذای دانشجویان دانشکده‌های صنعت نفت اهواز و آبادان در اعتراض به تصمیم وزارت نفت مبنی برلغواستخدام!

دانشجویان دانشکده صنعت نفت اهواز در واکنش به تصمیم وزارت نفت در خصوص لغو استخدام این دانشجویان در این وزارت‌خانه تحصن کردند. تجمع اعتراض آمیز دیگری نیز در دانشکده آبادان برگزار شد.

به گزارش17دی خبرگزاری دانشجو ، پس از تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده صنعت نفت آبادان، دانشجویان دانشگاه صنعت نفت اهواز نیز مقابل دفتر ریاست این دانشگاه تحصن کردند.

دانشجویان معترض اعلام کرده‌اند تا زمان پاسخگویی مسئولان تحصن ادامه دارد.

این دانشجویان به تصمیم وزارت نفت در خصوص عدم استخدام دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در این وزارت‌خانه اعتراض دارند.

امروز همچنین دانشجویان دانشکده صنعت نفت آبادان هم تجمعی اعتراض آمیر برگزار کردند.

به گفته یکی از دانشجویان حدود ۵۰۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه در این تجمع به تصمیم وزارت نفت در خصوص عدم جذب دانشجویان این دانشگاه در صنعت نفت و عملکرد زنگنه اعتراض کردند.

به گزارش امروز ایرنا درهمین رابطه، تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده فت آبادان پس از دو روز پنجشنبه شب پایان یافت.

بنابهمین گزارش،جمعی از دانشجویان دانشکده های صنعت نفت آبادان و اهواز در اعتراض به سخنان وزیر نفت مبنی بر استخدام نشدنشان دو روز پیش دست به اعتراض زده و حتی از خوردن غذاهای دانشگاه خودداری کردند.

یکی از دانشجویان معترض پنجشنبه شب افزود: دانشجویان از مسئولان دانشگاه خواستار لغو امتحانات میان ترم را دارند و اعلام کردند تا روشن شدن وضعیت خود در جلسات امتحانات شرکت نخواهند کرد.

وی اظهار داشت:با شرایط ایجاد شده دانشجویان روحیه لازم برای شرکت در امتحانات را ندارند.

اطلاعیه کانون صنفی معلمان پیرامون خبر روزنامه اعتماد و سایت سخن معلم

بدین وسیله به اطلاع همکاران ،فرهنگیان و فعالین صنفی سراسر کشور می رساند که کانون صنفی معلمان ایران بنابر ماهیت صنفی و براساس اساسنامه ی خود ، در انتخابات به صورت تشکیلاتی از هیچ جناح سیاسی حمایت نخواهد کرد.

اطلاعیه کانون صنفی معلمان پیرامون خبر روزنامه اعتماد و سایت سخن معلم

روزنامه اعتماد روز چهارشنبه، 16 دی 94 در شماره 3433 خود مطلبی با عنوان ” هم‌اندیشی صنفی و سیاسی معلمی” درج نموده است .

سایت سخن معلم نیز در همین روز در گزارشی باعنوان “نشست تشکلهای معلمان پیرامون مطالبات فرهنگیان وانتخابات ” منتشر کرده است.

بدین وسیله به اطلاع همکاران ،فرهنگیان و فعالین صنفی سراسر کشور می رساند که کانون صنفی معلمان ایران بنابر ماهیت صنفی و براساس اساسنامه ی خود ، در انتخابات به صورت تشکیلاتی از هیچ جناح سیاسی حمایت نخواهد کرد.

در نشست فوق نیز علاوه بر وجود موضوع دیگر به عنوان دستور جلسه نقطه نظرات تشکل های حاضر درباره انتخابات نیز مطرح شده است.

از آن جا که کانون صنفی معلمان در جلسات خود هیچگونه بحثی درباره ی انتخابات نداشته است، چنان چه نظری از جانب نمایندگان حاضر اعلام شده باشد نیز نظر شخصی بوده است.

ایراد خبر فوق آن است که نظر دوتن از نمایندگان تشکل های دیگر را به عنوان نظرات کل حاضرین تعمیم داده است.

ضمنا اطلاعیه کانون صنفی معلمان پیرامون خبر روزنامه اعتماد و سایت سخن معلم مواضع کانون به‌صورت بیانیه یا اطلاعیه توسط هیئت‌مدیره و از کانال‌های رسمی منتشر می‌گردد .

از روزنامه اعتماد و سایت سخن معلم می خواهیم مطابق با قانون مطبوعات اطلاعیه ی کانون را در اولین فرصت منتشر نمایند.

کمیته اطلاع رسانی کانون صنفی معلمان ایران

کشته وزخمی شدن 2کارگرسیلوی مسرور مهاباد

یکی از کارگران شاغل در سیلوی “مسرور” شهر مهاباد به داخل لوله تخلیه سقوط کرد و دچار خفگی گردید.

به گزارش 17دی کُردپا، در حادثه کار در سیلوی “مسرور” شهر مهاباد کارگری به نام صابر . ب ٣٣ ساله جان سپرد.

وی به هنگام تخلیه‌ی گندم، به داخل لوله و قیف تخلیه سقوط کرد و بر اثر کمبود اکسیژن جان خود را از دست می‌دهد.

در این حادثه یک کارگر دیگر نیز به شدت زخمی شده است.

این سیلو با گنجایش ٧۵ هزار تُن، حدود ۴٠ نفر در آن مشغول بکار هستند.

برپایه این گزارش،مرگ این کارگر سیلو در ظهر روز گذشته، شانزدهم دی‌ماه، سومین مورد حادثه‌ی کار در کُردستان ایران طی یک هفته‌ی اخیر به شمار می‌رود.

پیشتر یک کارگر معدن بوکان و پناهگاه حیوانات زاگرس در کرمانشاه بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده بودند.

جان باختن2کارگربدنبال سقوط از ارتفاع در تهرانپارس!

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از سقوط دو 2 کارگر از طبقه هشتم یک ساختمان در حال ساخت در تهرانپارس خبر داد و گفت: متاسفانه در این حادثه هر دو کارگر جان باختند.

به گزارش17دی جوان،جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی در تشریح جزییات این حادثه گفت: عصر امروز حادثه سقوط از ساختمان در تهرانپارس ، بلوار پردیس به ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی اعلام شد.

وی افزود: بلافاصله ماموران آتش نشانی با تجهیزات به محل حادثه اعزام شدند که مشاهده شد حادثه در یک ساختمان در حال ساخت رخ داده و دو کارگر در حال نصب تیرآهن از طبقه هشتم به طبقه دوم سقوط کرده اند.

ملکی در ادامه بیان داشت: ماموران آتش نشانی بلافاصله عملیات خود را آغاز کردند و دو کارگر را خارج ساختند اما متاسفانه مرگ هر دو کارگر به دلیل شدت جراحات تایید شد.

هفدهم دی ماه1394

akhbarkargari2468@gmail.com

مطالب مرتبط با این موضوع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Layer-17-copy

تمامی حقوق این وبسایت در اختیار مجموعه رنگین کمان بوده و استفاده از محتوای آن تنها با درج منبع امکان پذیر می باشد.